ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Page 12 of 50 Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 31 ... 50  Next

Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 12 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by RayMabus Wed 21 Sep - 21:43

Ovo je neka slika iz Donbasa zimi koju sam čisto potražija samo da ima uvid koliko napada sniga....a štaš ti ode zimi ? Cijevi hladne, metal se stegne, ne možeš ni pucat kad je to tako smrznuto...a onda i vozila se otežano krežu a posebno ovi šta nisu gusjeničari...i tako miljarda tehničkih problema plus i ljudima je zima vani i otežano se kreću...slaba vidljivost, mrak prije padne, noći su duže i hladno je vani.....nema tu neke pokretljivosti kad ovo bilo govno padne.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 12 Rsz_donbas

RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 12 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by Guest Wed 21 Sep - 21:48

RayMabus wrote: i vozila se otežano krežu a posebno ovi šta nisu gusjeničari.

Povrijedit ćeš osjaćaje barem dvojice vojnih eksperata ovdje koji ne vide nikakvu korist u nabavci gusjeničara za potrebe HV-a.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 21 Sep - 21:49

Fino ćemo prezimit, uljuljati se u tople dekice i gledat izbore u Europi s porukom : Jebo vas Komšić

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_elections_in_2022#Europe

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_elections_in_2023#Europe

;)
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by debotoijusto Wed 21 Sep - 22:19

"Morate razumjeti, ako znate da sam ja gospodin Peskov, koliko pogrešno da ja odem tamo. Ukratko, ja ću to riješiti na drugoj razini", rekao je Nikolaj Peskov voditelju koji mu se predstavio kao vojni komesar.

U razgovoru s voditeljem Peskov junior je rekao da neće doći u mobilizacijski ured, a odbio je i dati pristanak da ga se upiše kao dragovoljca.
"Moram shvatiti o čemu se ovdje radi i koja su moja prava. To da me sutra odvedu - vjerujte mi - to ne treba ni meni ni vama. Nemam problem s time da branim svoju domovinu, ali moram razumjeti zašto se moram tako brzo pojaviti tamo. Govorim o određenim političkim nijansama", rekao je Nikolaj Peskov.
Sin Putinova glasnogovornika je voditelju koji je glumio komesara rekao da ne želi biti naveden kao dragovoljac u službenim dokumentima: "Napravit ću ono što mi kažu. Ako Vladimir Vladimirovič (Putin, op.a.) kaže da moram ići tamo, ići ću. Ja nisam običan vojnik."

lijepo
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Guest Wed 21 Sep - 22:27

debotoijusto wrote:"Morate razumjeti, ako znate da sam ja gospodin Peskov, koliko pogrešno da ja odem tamo. Ukratko, ja ću to riješiti na drugoj razini", rekao je Nikolaj Peskov voditelju koji mu se predstavio kao vojni komesar.

U razgovoru s voditeljem Peskov junior je rekao da neće doći u mobilizacijski ured, a odbio je i dati pristanak da ga se upiše kao dragovoljca.
"Moram shvatiti o čemu se ovdje radi i koja su moja prava. To da me sutra odvedu - vjerujte mi - to ne treba ni meni ni vama. Nemam problem s time da branim svoju domovinu, ali moram razumjeti zašto se moram tako brzo pojaviti tamo. Govorim o određenim političkim nijansama", rekao je Nikolaj Peskov.
Sin Putinova glasnogovornika je voditelju koji je glumio komesara rekao da ne želi biti naveden kao dragovoljac u službenim dokumentima: "Napravit ću ono što mi kažu. Ako Vladimir Vladimirovič (Putin, op.a.) kaže da moram ići tamo, ići ću. Ja nisam običan vojnik."

lijepo

Navukli su ga inače ovi od Navalnog, koji btw isto veli da je Krim Ruski. Sva ta govna su iz iste septičke ispuzala...samo nijanse, samo nijanse...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Thu 22 Sep - 0:05

Denis Prokopenko na slobodi? Nevjerojatno? I Rusi pustili ovoga asa jednog od glavnih zapovjednika Azova?

Btw i neki drugi su na slobodi, došlo je do razmjene , i onaj naš je na slobodi, kao i oni što su osuđeni na smrt, a Deki Berić pričao da su ih streljali, da će streljati i našeg, i većinu Azovaca.
Strelkov je na telegramu još prije govorio da ih treba sve streljati.

Možda Rusi žele primirje?

2018-06-14

Charles III likes this post

Back to top Go down

Post by red wolf Thu 22 Sep - 0:06

AssadNaPodmornici wrote:Denis Prokopenko na slobodi? Nevjerojatno? I Rusi pustili ovoga asa jednog od glavnih zapovjednika Azova?

Btw i neki drugi su na slobodi, došlo je do razmjene , i onaj naš je na slobodi, kao i oni što su osuđeni na smrt, a Deki Berić pričao da su ih streljali, da će streljati i našeg, i većinu Azovaca.  

Da. Ali, moraju napraviti još jednu važnu stvar. Kad stigne ta vijest iz Moskve, tad će krenuti sve prema miru.
red wolf
red wolf

Male
2016-02-10

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Thu 22 Sep - 0:10

Aj idem u krevet i idem malo čirniti po telegramu i srpskim forumima da slušam kmečanje, jbt Rusi pustili AZovce Denisa Prokopenka i druge. Koji su to asevi. Sigurno su neki pregovori ispod stola, ne bi njih bez razloga pustili.

Idem čitati kmečanje mislim da će biti na Strelkovom telegramu , na onim Ruskim kada čitam komentare svašta.. a Srpski forumi da ne pričam.. sutra prenesem nešto

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Noor Thu 22 Sep - 1:02

AssadNaPodmornici wrote:Denis Prokopenko na slobodi? Nevjerojatno? I Rusi pustili ovoga asa jednog od glavnih zapovjednika Azova?

I meni je to malo čudno...pustiti Redisa, a do pred 4 mjeseca za njegovu glavu dali bi sve
Kako god, drago mi je da je živ  :D

2017-10-06

Back to top Go down

Post by Noor Thu 22 Sep - 1:05

red wolf wrote:

Da. Ali, moraju napraviti još jednu važnu stvar. Kad stigne ta vijest iz Moskve, tad će krenuti sve prema miru.
Likvidirati skota

2017-10-06

Back to top Go down

Post by Ringo10 Thu 22 Sep - 5:32

Noor wrote:
red wolf wrote:

Likvidirati skota
Hehehe... nije to baš tako
Problem je mnogo dublji i veći od jednog skota
Ringo10
Ringo10

2015-09-24

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou Thu 22 Sep - 7:32

Ringo10 wrote:
Noor wrote:
red wolf wrote:

Likvidirati skota
Hehehe... nije to baš tako
Problem je mnogo dublji i veći od jednog skota
onda cijelu dumu i malog pacova skupa

Male
2017-12-31

Noor likes this post

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Thu 22 Sep - 10:03

Uglavnom na Srpskim/RU telegram kanalima teška depresija i bjesnilo radi razmjene.

Govore da je ovo očaj za moral, da isti dan proglasili mobilizaciju da će slati nove ljude u smrt, a isti dan zamjenili ekipu koju su osudili na smrt, i pazi ovo zapovjedništvo Azova haha. I zamjenili ih za tajkuna :D :D

Rusi su bjesni, da je to očajan udar na moral, a sa druge strane Ukrainci i u rovovima pod granata slave.

Rat je gadan, izgleda da su Ukrainci prije koji dan imali pokušaj napada na jedno selo u Hersonskom smjeru, Rusi su ih zaustavili i ovi su imali gadne gubitke

2018-06-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Thu 22 Sep - 13:04

izvješće se terena.. copy /paste od forumaša demon sa forum.hr

Putin praktično ubio vijesti s fornta s iščekivanjem govora i komentiranjem govora i ruske djelomične mobilizacije...

Koliko pratim ovo su ono što se da iščeprkati:
Oskol-Lyman:
Ništa značajno na dijelu oko Oskola, Ukrajinci se preslaguju, Rusi ukopavaju... Dole oko Lymana i u onim šumama između Oskola i Donetsa ima svega i svačega, ali Ukrajinci imaju inicijativu. Nisma siguran jesu li uzeli tamošnju Oleksandrivku prije par dana, ali sigurno drže bar dio, uzeli su i Yarovu i sinoć su prodrli u Drobysheve, selo SZ od Lymana. Rusi još drže dio sela, ali dokad ne znam... isto tako vjerujem da se Ukrajinci udariti ili već udaraju na susjedno selo Novoselivku. Ako uzmu oba sela onda im je Lyman ćao-bao... Rusima ipak valja priznati da su nakon žestokih borbi uspjeli potisnuti Ukrajince južno i jugoistočno od Lymana... odnosno odbaciti ih u šumu prema Donetsu, ali sad ovaj drugi pravac ukrajinskog prodora prijeti da ih rasturi... bumo vidli...

Donbas:
Ukrajinci opet ušli u Bilohorivku, samo selo, nisu uzeli uzvisine zapadno, Rusi izgleda vratili dio položaja oko Spirne i to je to. Oko Bakhmuta Wagren izgleda uzeo pauzu nakon što su povratili Mykolaivku II južno od grada. Uzevši u obzir dosadašnju praksu vjerovatno još dan-dva odmora i onda će krenuti opet ofenziva od tri dana. Standardno. Ušli su u Bakhmut i došli su do one vinarije gdje su već bili u industrijskoj zoni. Prvi put su bili previše uklinjeni i Ukrajinci su ih potjerali nazad, ali sad su izgleda došli i ne povlače se. Vjerovatno će pokušati krenuti dublje u grad ako razbiju potpuno Ukrajince južno i jugoistočno od grada, ali zasad samo čekaju. Kako se stvari razvijaju moguće da Ukrajinci opet krenu u kontranapad i opet ih izbace iz industirjske zone...

Dalje do Vuhledara (uključivo) se sve smirilo.

Jug:
Ukrajinci se već dugo grupiraju na potezu Orikhiv-Hulyapolie. Njihovi izviđački napadi su sve češći i jaći.... Sad se ljudi već igraju pogađanjem gdje će udariti... trenutno najbolje ide priča o prodoru prema Polohiju iz dva pravca, prodoru prema Tokmaku i pomoćnom pravcu od Kamianke prema Vasilivki... ne mogu se smao ljudi dogovoriti bi li Tokmak bio glavni, ili Polohy, a možda budu išli na oba...

Oko Khersona ništa značajno. Izgleda da su Rusi smanjli djelovanje topništva po mostobranu na Inhuletsku. Ukrajinci su također malo stali i svi nešto čekaju... pa čekamo i mi...

Putin najavio mobilizaciju i sad mu se svi smiju kao šalje pezniće i sirotinju na frontu opremljene starim oružjem. On radi ono što su radili Ukrajinci problem je samo što su oni to počeli raditi još u ožujku i s tim ljudima su zaustavili prodor najboljih ruskih trupa... sam Bog zna uz kolike gubitke... usput su povukli dio svojih najboljih trupa, nanovo ih opremili, a bogami cijelo vrijeme rade i obuku dodatnih trupa... ovi rezervisti i teritorijalci naoružani oružjem iz doba SSSR-a u međuvremenu trpe rusko topništvo, ali drže frontu i iscrpljuju najbolje ruske trupe... sad je situacija takva da Ukrajinci imaju opremljene i odmorne elitne trupe spram ruskih izmorenih... Ovo što čini Putin je samo krpanje linija.... on kasni u fazi za Ukrajincima jedno 4-5 mjeseci... najbolje je što on i sa ovim možebitnim pojačanjima ne može povući elitne trupe na popunu i oporavak, a što su napravili Ukrajinci, zato jer čisto sumnjam da ova njegova kukavelj može izdržati napad Ukrajinaca... ovo sve me navodi na zaključak kako će provesti mobilizaciju da bi zadržao osvojeno, odnosno da nema više velikih ruskih napredovanja... a ove polužive elitne trupe će mu biti "vatrogasne brigade" da njima začepi rupe kad mu ovi mobilizirani počnu bježati od Ukrajinaca...

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Noor Thu 22 Sep - 14:17

2017-10-06

Back to top Go down

Post by Noor Thu 22 Sep - 14:34

mislila sam da se ovo nemoguće...

2017-10-06

Back to top Go down

Post by Noor Thu 22 Sep - 14:39

bome i ideš Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 12 1f602

2017-10-06

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Thu 22 Sep - 17:16

Navodno je došlo do UKR proboja Ruskih linija sjeverno od Limana te tamo kod Kupijanska.. osim UKR izvora, pročitao sam na telegram kanalu Grey Zone o tome, ali nisam čačkao dalje..
čekamo i nadajmo se da ovaj put nije upad SOF pa povlačenje nego pravi upad i stavljanje Rusa pod okruženje
edit: isto je i potvrđeno na WarGonzo(isto Ruski telegram među najvećima) , da postoji opasnost da UKr stavi Liman u okruženje.. lijepo.. sada treba u klin ubacivati pojačanje i nastat će panika..

da Ukrainci sa džipovima već jurišaju u pozadini... ili kako ih Srbi zovu Ukro_Đihad_mobile jedinice :D

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou Thu 22 Sep - 17:39

AssadNaPodmornici wrote:Navodno je došlo do UKR proboja Ruskih linija sjeverno od Limana te tamo kod Kupijanska.. osim UKR izvora, pročitao sam na telegram kanalu Grey Zone o tome, ali nisam čačkao dalje..
čekamo i nadajmo se da ovaj put nije upad SOF pa povlačenje nego pravi upad i stavljanje Rusa pod okruženje
edit: isto je i potvrđeno na WarGonzo(isto Ruski telegram među najvećima) , da postoji opasnost da UKr stavi Liman u okruženje.. lijepo.. sada treba u klin ubacivati pojačanje i nastat će panika..

da Ukrainci sa džipovima već jurišaju u pozadini... ili kako ih Srbi zovu Ukro_Đihad_mobile jedinice :D
ovaj put to treba zarobiti, prisiliti na predaju da se gamad opet ne pregrupira na nove linije.

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by Charles III Fri 23 Sep - 0:48

Kad razmišlja čovjek o svemu ovome prosto je nevjerojatno kakav je put Rusija prešla od 2018. i domaćinstva SP do ove katastrofe. Štoviše, SP je udomaćila 4 godine nakon aneksije Krima i 4 godine nakon neizravnog sudjelovanja u Ratu u Donbasu.

Da nisu imali pameti ići u neki deal sa Ukrima tj. Zapadom ili ako su već htjeli silom, da nisu znali ekonomskim i propagandnim mjerama privoliti Ukrajince na svoju stranu. Prosto da ne povjeruješ u što su se uvalili i svakim danom sve više uvaljuju.

2022-09-14

Piglet and Šandor Winnetou like this post

Back to top Go down

Post by Guest Fri 23 Sep - 1:12

Šandor Winnetou wrote:
AssadNaPodmornici wrote:Navodno je došlo do UKR proboja Ruskih linija sjeverno od Limana te tamo kod Kupijanska.. osim UKR izvora, pročitao sam na telegram kanalu Grey Zone o tome, ali nisam čačkao dalje..

ovaj put to treba zarobiti, prisiliti na predaju da se gamad opet ne pregrupira na nove linije.

Ne treba to ništa zarobljavati nego poubijati sve redom da nitko živu glavu ne izvuče pa onda nek Putin priča da su izginuli herojski.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 12 of 50 Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 31 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics