ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Page 14 of 50 Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 32 ... 50  Next

Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 14 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by debotoijusto 24/9/2022, 16:16

Noor wrote:
udri putko :D

sve cekam da mi netko kaze tik-tok zajebancijaa ne druga sila svijeta

debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 14 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by michaellcmacha 24/9/2022, 16:19

debotoijusto wrote:
Noor wrote:
udri putko :D

sve cekam da mi netko kaze tik-tok zajebancijaa ne druga sila svijeta
zamisli samo poklopce i vrata od silosa, gdje se radi tonama zahrđalog čelika

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by debotoijusto 24/9/2022, 16:31

ok krade se ok nisu nesto ni radisni no 20g. prodaju pricu najaceg tate u selu da bi ja laik dosao do zakljucka da imaju nadmoc u zraku koja ne leti brodove sto ne plove ljude nevicne ratovanju i muzejske primjerke oruzja za popunu snaga koje se pokazale zakurac
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

michaellcmacha and Charles III like this post

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 24/9/2022, 16:33

naišao jedan komentar o ruskoj mobilizaciji...

Znači ubace te u bus i odvedu u vojarnu, tamo zadužiš broj manje čizme i tri broja veći šinjel. Zatim prođeš desetodnevnu obuku s drvenom puškom, a pijani oficiri se iživljavaju na tebi. U međuvremenu dobiješ i buve pa te ošišaju na nulu. Slijedi odlazak na front, strana zemlja, oskudni obroci, gledaš kako Kadirovci siluju koze i dva sata neuspješno pokušavaju upalit mikrovalnu, smrzavaš se na -20 u ljetnim čarapicama. Na kraju te opuca i raskomada Himars, a kući te dostave u ispražnjenoj konzervi sardina. Roditelji dobiju zadnju neisplaćenu plaću, čizme i sladoled na štapići. A sve to jer je neki lik, kojemu je pod starost postalo dosadno, odlučio da bude veći od Petra Velikog

2018-06-14

Charles III likes this post

Back to top Go down

Post by dijagram 24/9/2022, 20:11

Kako vidim, nema puno komentara, nema znacajnijih novosti s ratista.
Ukrajinci bi morali pokusati uciniti vise u narednim tjednima.
Ne bi bilo dobro taktizirati i nadati se kakvom slomu  u rusiji zbog problema oko  mobilizacije.
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by melkior 24/9/2022, 20:30

melkior

2015-08-09

Back to top Go down

Post by Guest 24/9/2022, 21:11

dijagram wrote:Kako vidim, nema puno komentara, nema znacajnijih novosti s ratista.
Ukrajinci bi morali pokusati uciniti vise u narednim tjednima.
Ne bi bilo dobro taktizirati i nadati se kakvom slomu  u rusiji zbog problema oko  mobilizacije.

Uradit će kurac kad su i oni iscrpljeni. Pokušavaju nešto oko Limana ali to je to. Zato i je sada online ofenziva za tenkove,oklop,atacms itd...traži se čarobni štapić. Ovo je tamo prošlo ali te snage što su probile linije i roknule barbare su isto umorne i istrošene a to je najbolje što imaju, ako ih forsiraju sada da nastavljaju dalje i dalje ostat će bez najboljih jedinica.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 24/9/2022, 21:17

Inače (bez zajebancije).

Jedna od točaka za okupljanje mobiliziranih snaga prije rasporeda na front :^0
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 24/9/2022, 23:17

Što se tiče fronte, očito je da nema velikih pomaka. Ukrainci se i dalje trude oko Limana. Prije nego stavim neke polu-informacije ostaje nam da sačekamo.. a te polu informacije su tipa da je Liman blizu okruženja i da se Rusi izvlače od tamo, i da je Yampil već pao...

Jedinih par desetaka km fronte gdje Rusi napreduju je kod Bahmuta.. naravno napredak je spor i krvav.. tih par desetaka km guraju pomalo...

ostatak fronte nema pomaka linija, ali da ima udara artiljeriom i upada SOF ima toga..
Inače Ruski referendum je lakrdija, stavljao sam i linkove sa Ruskih blogera koji su još prije nekoliko mjeseci komentirali situaciju u Hersonu, tipa da ih velika većina populacije mrzi(njih Ruse), da imaju nešto malo svojih simpatizera i kada netko od simpatizera krene u suradnju sa Rusima da često odleti auto u zrak ili ga Ukrainci ubiju, pa se nitko ne usuđuje itd..

e da kladim se da će RU na referendumu imati nešto da 93% žitelja Hersona želi pristupiti Rusiji... i onda će ovi luđaci napraviti aneksiju toga teritorija.

Što se tiče Ruske avijacije, veseo dan, navodno vizualno potvrđen gubitak 3 aviona, i jedan borbeni helikopter. Čekam da službeno Oryx ekipa to "uknjiži" jer oni provjeravaju snimke i potvrđuju jesu li to duplikati ili propaganda UKR MODa.. ali izgledno je da je 4 komada skupe tehnike skinuto sa neba.. i to uglavnom na pravcu Limana.. što znači da je situacija Rusima očajna čim gore panično šalju avijaciju da napada Ukraince u niskom letu..

Ali očito je da su UKR snage iscrpljene za još jednu solindu pobjedu kao onu kod Harkiva... nemaju niti oni neograničeno resursa i Rusi se brane... stavio sam prije dan.-dva gore video gdje su Ukrainci u pokušaju da zauzmu jedno selo u Hersonu imali gadne gubitke, 10ak komada teške tehnike.. tenkovi, oklopna vozila.. Rusi ih otkrili i sastavili im kolonu.. ne ide to tako nažalost.

Ostaje im da Ukrainci na zimu izvuku ove elitne postrobje u pozadinu, povećaju ih sa obukom i ljudstvom i tehnikom, a rezerviste da drže osvojene položaje što će i Rusi raditi..

kada Ruska mobilizacija da efekta, to će značiti da Rusi neće imati snage za daljna osvajanja --- jednostavno nemaju moral , nemaju organizaciju pa čak niti tehniku više(gubici su im golemi).. ali očito da Rusi žele zacementirati osvojeno i nadaju se da će UKR kolabrirati .. .točnije koliko se UKR može boriti ovisi u pomoći zapada to je jasno (da , na isti način je i SSSR porazio naciste).. to je to

2018-06-14

Back to top Go down

Post by RayMabus 24/9/2022, 23:20

AssadNaPodmornici wrote:

Što se tiče Ruske avijacije, veseo dan, navodno vizualno potvrđen gubitak 3 aviona, i jedan borbeni helikopter. Čekam da službeno Oryx ekipa to "uknjiži" jer oni provjeravaju snimke i potvrđuju jesu li to duplikati ili propaganda UKR MODa.. ali izgledno je da je 4 komada skupe tehnike skinuto sa neba.. i to uglavnom na pravcu Limana.. što znači da je situacija Rusima očajna čim gore panično šalju avijaciju da napada Ukraince u niskom letu..

Provjerava san baš to prije nekih uru vrimena al nisu još to stavili.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 24/9/2022, 23:34

RayMabus wrote:
AssadNaPodmornici wrote:

Provjerava san baš to prije nekih uru vrimena al nisu još to stavili.
gledao sam profil Jakuba Janovskog(radi za Oryx team) i lik je vidio videa - međutim mora ih detaljno pregledati prije nego ih uknjiži. Ekipa pogleda svaki video, zatim uspori, zumira, filtrira itd... ako želiš napisati da je oboren neki avion, moraš i imati dobar dokaz. onda se provjeri da slika nije duplikat, tipa isti avion(ili drugi komad tehnike) koji je snimljen sa druge strane.. svako malo tako otkriju duplikate koje brišu..

sa avijacijom je to lakše, jer nije je toliko uništeno.
Uglavnom svakako veseo dan za Ruse 3-4 aviona i 1-2 helikoptera.. vidit ćemo sutra bilancu.

2018-06-14

RayMabus likes this post

Back to top Go down

Post by RayMabus 25/9/2022, 00:46

Evo Ero na onoj drugoj temi maloprije postavio ovaj snimak :

Čisto ko suza.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 25/9/2022, 07:56

Pregled najnovijih vijesti:

-jake borbe u području Limana ne prestaju. Oružane snage Ukrajine stvorile su mostobrane na drugoj obali Severskog Donjeca, nastavljajući transport opreme.
Ukrajinske snage napadaju iz više pravaca, pokušavaju opkoliti grad i okružiti rusku vojsku u Limanu.
-ukrajinska vojska zauzela je mjesto Dibrove nakon čega je pokrenula napad na Liman iz pravca mjesta Dibrove i iz pravca mjesta Shchurovo. Napad 66.mehanizirane brigade ukrajinske vojske iz pravca Shchurovo akon višesatnih borbi zaustavljen jakom topničko-raketnom vatrom ruskih snaga.
-borbe se vode i sjeverozapadno od Limana.
-ukrajinske snage napadaju mjesto Novoselovka te su zauzele pola mjesta,samo mjesto pretvoreno je u ruševine. Nakon četverodnevnih jakih borbi ukrajinske snage obustavile napad na mjesto
Drobysheve jer nisu uspjele probiti rusku obranu.
-Njemački parlament nije odobrio rezoluciju o žurnoj opskrbi Ukrajine sa tenkovima i drugim oklopnim vozilama.
-Guverner Vladimirske oblasti potvrdio je činjenice o pogrešnom pozivu na mobilizaciju starijih muškaraca sa raznim bolestima.
Prema riječima guvernera, ovi ljudi su se vec‌ vratili kućaama. U tijeku je rad na sprječavanju ponavljanja ovakvih incidenata.
-Ukrajina oduzela akreditaciju iranskom ambasadoru. Vlada u Kijevu priopćila je u petak, da je oduzela akreditaciju/vjerodajnice iranskom ambasadoru/veleposlaniku u Ukrajini i da će „značajno smanjiti“ broj iranskih diplomata u ambasadi/veleposlanstvu kao odgovor na „neprijateljski čin“ Teherana (prodaja borbenih dronova Rusiji).
Isporuka oružja Moskvi „direktno je u suprotnosti sa stavom neutralnosti, poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine, koje je javno proglasilo najviše rukovodstvo Irana“, navodi se u priopćenju ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova, dalje nazivajucći to „neprijateljskim aktom koji se predstavlja ozbiljan udarac ukrajinsko-iranskim odnosima“.
Odluka o oduzimanju akreditacije i proterivanju još neutvrđenog broja diplomata dostavljena je iranskom otpravniku poslova u petak uvečer. U međuvremenu, ukrajinsko ministarstvo obrane je tvrdilo da je uništilo šest „ruskih kamikaza dronova koje je osigurao Iran“.
Prema fotografijama i video snimcima koji kruže društvenim mrežama, ruske snage koje djeluju u Ukrajini koriste kamikaza dron sa oznakom Geran-2, koja podsjeća na iranski dron Shahed-136.
Na snimku iz Odese u petak vidi se kako ukrajinski vojnici iz Crnog mora izvlače još jedan dron, ovoga puta Mohajer-6.
-Ruske zračno-svemirske snage testiraju Tu-214R ISR zrakoplov u Ukrajini.
Zrakoplov služi za elektronsko mapiranje bojišta (ELINT i SIGNIT izviđanje).Pretpostavka je da može pretraziti 50.000 km2 terena a domet radara mu je oko 400km tj. detektira radio i elektronske signale te otkriva tehniku neprijatelja.Trenutno su dva zrakoplova ovog tipa u sluzbi a treći je u postupku proizvodnje.Cijena jednog Tu-214R je od 70 do 90 miliona dolara.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 25/9/2022, 07:57

Jakuba Janovskog pratim još od sirijskog rata dok je evidentirao gubitke sirijske vojske.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 25/9/2022, 09:32

Dejan Berić novo izvješće.. ako volite vidjeti kako ekipa istočno od nas razmišlja

2018-06-14

Back to top Go down

Post by debotoijusto 25/9/2022, 09:53

• Vladimir Putin u srijedu ujutro poslao je tisuće i tisuće Rusa u rat u Ukrajinu i nakon toga otišao na - spa-tjedan! Nezavisni ruski mediji pišu da je ruski predsjednik nakon niza šokova odlučio odmoriti tijelo i dušu u rezidenciji na jezeru Valdaj. O tome svjedoče tri izvora upoznatih s predsjednikovim rasporedom.

• Putinova snimka u kojoj je proglasio ‘djelomičnu mobilizaciju‘ objavljena je u 8 ujutro, ali gotovo je sigurno da je video unaprijed snimljen jer ruski predsjednik obično u to doba spava. Kasnije tog dana Putin je otputovao u Veliki Novgorod, gdje je posjetio tehničku školu i jedan koncert. Putin je odmah nakon koncerta, kako tvrde insajderi, odlučio napraviti pauzu u javnom djelovanju i otići na odmor koji će trajati najmanje tjedan dana.

• umoran
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Piglet 25/9/2022, 18:06

Cijene nafte i plina u novom velikom padu, Rusi gube ucjenjivački potencijal.
Piglet
Piglet

2016-02-24

Back to top Go down

Post by RayMabus 25/9/2022, 18:15

Piglet wrote:Cijene nafte i plina u novom velikom padu, Rusi gube ucjenjivački potencijal.
Nek Putin smanji proizvodnju nafte i plina pa će skočiti cijene.

Tko ga jebe.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 25/9/2022, 19:00

što se tiče UKR napredovanja ide pomalo, eh sada.. Rusi pišu o opasnostima da možda budu okruženi kod Limana, ali... jedni izvori govore o UKR napredovanju , onda drugi izvori da su RU dovukli pojačanje na nekim mjestima i vratili par sela itd.. nema nam ništa drugo nego da čekamo. Gledao sam mape ozbiljnih analitičara oni takve mape stavljaju u "contested"  kategoriju..
https://www.scribblemaps.com/maps/view/Operational%20Map%20Ukraine/nBT8ffpeGH

ovo je pro-UKR lik ali je objektivan. ovo je njegova mapa. on je dosta konzervativan

ovo je pro-RU lik ali je isto objektivan. ovo je njegova mapa, tu je napredak Ukrainaca čak i malo veći nego u prethodnom linku. Koga zanima..

Problem Ukrainaca su sada i loše vremenske prilike. Vjerojatno nakon ove operacije ide operativna pauza par mjeseci dok se ne smrzne tlo dovoljno.

U dagenestanu nisu lijepo dočekali vijest  o mobilizaciji..
ima više videa, pa da ne spamam... možete otići na ovaj link. na telegramu sam malo čačkao i pozivaju se na velike prosvjede po Dagenestanu ali i drugim djelovima RF. u Ruskim telegram grupama pišu da sve to organiziraju Ukrainci..

kasnije ću dodati još par zanimljivih stvari

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Guest 25/9/2022, 19:12

Zelenski se sluzbeno zahvalio amerima na dostavi prvih primjeraka PZO sustava NASAMS.

E sad ovisno od toga koje su rakete dobili za isti i ovisno o količini sustava koji dođu..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 25/9/2022, 19:34

AssadNaPodmornici wrote:

Problem Ukrainaca su sada i loše vremenske prilike. Vjerojatno nakon ove operacije ide operativna pauza par mjeseci dok se ne smrzne tlo dovoljno.

Nema gusjenice..... pirat Basketball
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 14 of 50 Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 32 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics