Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 8 of 50
Page 8 of 50 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 29 ... 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Da sam u stozeru rusa predlozio bih im ovo:
Zauzimanje obrambrnih pozicija , utvrdjivanje za obranu od sofisticiranih ubojnih sredstava
kojima ukrajinci raspolazu.
Sve iznad ovog nece moci obraniti.
S ovakvim sastavom i brojem vojnika ovo im je maksimum.
Mogu ovo pokusati zadrzati i zilavom obranom prisiliti ukrajince na pregovore.
Jedina sansa da nesto otmu i zadrze.
Dobili bi crtu od cca 700 km i s ovim brojem jos uvijek nedovoljnim ipak imaju priliku to braniti.
O napredovanju rusa nema ni govora.
Mogu zaposjesti neko selo,dva i to ce im ukrajinci brzo vratiti.
Ne bih se cudio da ima slicnih, tihih prijedloga, ali pita se putin, a njemu to vjerojatno izgleda jadno.
Zauzimanje obrambrnih pozicija , utvrdjivanje za obranu od sofisticiranih ubojnih sredstava
kojima ukrajinci raspolazu.
Sve iznad ovog nece moci obraniti.
S ovakvim sastavom i brojem vojnika ovo im je maksimum.
Mogu ovo pokusati zadrzati i zilavom obranom prisiliti ukrajince na pregovore.
Jedina sansa da nesto otmu i zadrze.
Dobili bi crtu od cca 700 km i s ovim brojem jos uvijek nedovoljnim ipak imaju priliku to braniti.
O napredovanju rusa nema ni govora.
Mogu zaposjesti neko selo,dva i to ce im ukrajinci brzo vratiti.
Ne bih se cudio da ima slicnih, tihih prijedloga, ali pita se putin, a njemu to vjerojatno izgleda jadno.
dijagram- Posts : 18912
2015-08-09
AssadNaPodmornici and Charles III like this post
To bi sokiralo i ove u samom gradu Lugansku, kao i Donjecku.AssadNaPodmornici wrote:dijagram wrote:Evo citam tisak, Zelenski najavljuje nove napadne operacije.
Onda je sadasnje stanje doista zatisje pred buru.
Ukrajinci imaju snage za napad diljem bojisnice.
Od Hersona gdje mogu nastaviti dosadasnji pritisak ili pojacati.
Isto tako na sjeveru, mogu dodatno pojacati.
Treca stvar sto najvise muci ruse, koliko je ukrajinaca spremno za treci pravac.
Znaju da su koncentrirani i spremni za napad na pravcu Melitopolja.
Hoce li Ukrajinci pokusati prodor prema Azovskom moru, moguce samo drze znatne ruske resurse
kako bi sjeverni dio i dalje ostao relativno slab, nepopunjen, lose branjen.
Najveca mogucnost napredovanja ukrajincima i dalje je na sjeveru.
Rekao bih da je on otpisan od rusa i drzi se vise formalno.
Sjeverni dio oblasti Lugansk najlaksa je meta u ovom trenutku.
Pojacaju li ukrajinci na tom pravcu sigurno ce gurnuti ruse i preuzeti velik dio teritorija.
Imaju li pak snage i za simultanku, napasti i Herson, a pogotovo krenuti na Azovsko more.
To su pitanja za putinov uspavani stozer .
to je to. meni se čini sjeverna Luganjsk/Donjeck oblast kao najpovoljnija.. ona bi vrlo brzo pala jer je to uglavnom prazan šumovit i malo gorovit prostor blizu Ruske granice. Tu nema par gradića od 15 -30 000 stanovnika(za Ukrainu od 40milijuna stanovnika to je malo) , ali bi bio dobra stvar za moral. Čak i u ovoj zadnjoj ofanzivi, Ukrainci iako nisu uništili puno Ruskih vojnika(ili zarobili što je isto, ti vojncii su out), ali su zato maznuli tehnike za opremiti dvi ipo mehanizirane brigade. Većini toga će trebati manji/ili veći popravci, ali to ide bez problema, čak i susjedne NATO zemlje to popravljaju i vraćaju u UKR
Što se tiče Hersonske oblasti, iako "izgleda mirno" nije mirno. Svaki dan je puškaranje i artiljerisanje na liniji razgraničenja, i UKR udari HIMARS sustavima u pozadini su svakodnevni. Ruski pokušaji da prebacuju pojačanje/logistiku preko Dnjepra su svakodnevni. Ukrainci uz pomoć svog/USA intela pokušavaju to locirati i udariti HIMARS sustavima. Mislim da je tu trenutno najveća defanzivna koncetracija RU vojske. (u obrani). Prije par tjedana je bila neka mapa ovako iz glave u Herson i susjednoj Zaporožje oblasti sa druge strane dnjepra, imaju 40-45% svih BTGova...
Vec oko Harkova vidjeli su kako rusi odlaze, kao das ih se to odjednom ne tice.
Ostavljaju stanovnistvo u nezavidnom polozaju.
Sto ce, kud ce, nista od rusije, docekati ukrajince, pobjeci u rusiju, tamo im opet ne gine puska i natrag u rov.
Prema njima nemaju milosti njihovi tzv. osloboditelji.
Treba uzeti Liman i onda ce to gore sve pasti, vjerojatno se povuci kao kod Harkova.
dijagram-
2015-08-09
AssadNaPodmornici and Charles III like this post
Inače kod Ruskih ozbiljnih telegram kanala i dalje vlada strah
Rybar telegram - govori o tome da Ukrainci bez problema prelaze Oskil i Sj.Donjec rijeku, što im otvara mogućnosti napada, da su u zadnjem napadu uzeli ogromne količine oružja, da Rusi nisu uspostavili niti pravu obranu na rijeci Oskil
jedani drugi Rus - kako Ukrainci imaju mogućnost prebacivanja vojske sa jednog dijela fronta na drugi zbog bolje željezničke mreže,
(i moj dodatak, tako uz opću prednost u ljudstvu za sada, mogu zbog brže logistike za vrijeme napada ostvariti i prednost od 4:1 pa i više, btw tako je i Crvena Armija napadala Švabe iako je većinu vremena u broju vojnika njihova prednost bila 2:1, u trenucima napada, su zbog prebacivanja i bolje logistike znali imati prednost i 3:1, 4:1, 5:1 pa i više)
i koga zanima nešto.. najveći Ruski telegram kanali međusobno raspravljali o potencijalnom napuštanju Hersona, da li to napraviti ili ne, itd
https://wartranslated.com/russian-military-reporters-and-fighters-discussing-the-probability-of-russia-withdrawing-from-kherson/
tko želi odvojiti 10akminuta.
--------------------------------------------------
dakle više nitko ne priča o RU ofenzivama nego UKR ofenzivama. Strelkov govori da je jedina šansa Rusima da u budućoj UKr ofenzivi nanesu im jedan težak poraz, i onda da iskoriste vrijeme dok se ovi saberu na popunu linija inače ne vidi perspektivu RU specijalne operacije
Rybar telegram - govori o tome da Ukrainci bez problema prelaze Oskil i Sj.Donjec rijeku, što im otvara mogućnosti napada, da su u zadnjem napadu uzeli ogromne količine oružja, da Rusi nisu uspostavili niti pravu obranu na rijeci Oskil
jedani drugi Rus - kako Ukrainci imaju mogućnost prebacivanja vojske sa jednog dijela fronta na drugi zbog bolje željezničke mreže,
(i moj dodatak, tako uz opću prednost u ljudstvu za sada, mogu zbog brže logistike za vrijeme napada ostvariti i prednost od 4:1 pa i više, btw tako je i Crvena Armija napadala Švabe iako je većinu vremena u broju vojnika njihova prednost bila 2:1, u trenucima napada, su zbog prebacivanja i bolje logistike znali imati prednost i 3:1, 4:1, 5:1 pa i više)
i koga zanima nešto.. najveći Ruski telegram kanali međusobno raspravljali o potencijalnom napuštanju Hersona, da li to napraviti ili ne, itd
https://wartranslated.com/russian-military-reporters-and-fighters-discussing-the-probability-of-russia-withdrawing-from-kherson/
tko želi odvojiti 10akminuta.
--------------------------------------------------
dakle više nitko ne priča o RU ofenzivama nego UKR ofenzivama. Strelkov govori da je jedina šansa Rusima da u budućoj UKr ofenzivi nanesu im jedan težak poraz, i onda da iskoriste vrijeme dok se ovi saberu na popunu linija inače ne vidi perspektivu RU specijalne operacije
Noor likes this post
BRITANSKO ministarstvo obrane objavilo je novo dnevno izvješće njihovih obavještajaca o situaciji u Ukrajini.
"Rusija je vrlo vjerojatno izgubila najmanje četiri borbena zrakoplova u Ukrajini u posljednjih 10 dana, čime se broj izgubljenih aviona popeo na otprilike 55 od početka invazije", pišu na početku britanski obavještajci.
Postoji realna mogućnost da su ovi gubici djelomično rezultat činjenice da ruske zračne snage u ovoj fazi rata prihvaćaju veći rizik dok pokušavaju pružiti blisku zračnu potporu ruskim kopnenim snagama pod pritiskom ukrajinskog napredovanja, navodi se dalje.
Nadalje, Britanci smatraju da ruski piloti nisu dobro upoznati sa situacijom na terenu.
"Postoji realna mogućnost da su neke letjelice zalutale iznad neprijateljskog teritorija jer su se prve linije brzo pomicale", navodi se dalje.
Rusija od početka rata nije uspjela uspostaviti zračnu nadmoć na nebu iznad Ukrajine i britanski obavještajci smatraju da je to jedan od najvažnijih čimbenika zbog kojih je cijela ruska akcija toliko krhka.
Index.hr
"Rusija je vrlo vjerojatno izgubila najmanje četiri borbena zrakoplova u Ukrajini u posljednjih 10 dana, čime se broj izgubljenih aviona popeo na otprilike 55 od početka invazije", pišu na početku britanski obavještajci.
Postoji realna mogućnost da su ovi gubici djelomično rezultat činjenice da ruske zračne snage u ovoj fazi rata prihvaćaju veći rizik dok pokušavaju pružiti blisku zračnu potporu ruskim kopnenim snagama pod pritiskom ukrajinskog napredovanja, navodi se dalje.
Nadalje, Britanci smatraju da ruski piloti nisu dobro upoznati sa situacijom na terenu.
"Postoji realna mogućnost da su neke letjelice zalutale iznad neprijateljskog teritorija jer su se prve linije brzo pomicale", navodi se dalje.
Rusija od početka rata nije uspjela uspostaviti zračnu nadmoć na nebu iznad Ukrajine i britanski obavještajci smatraju da je to jedan od najvažnijih čimbenika zbog kojih je cijela ruska akcija toliko krhka.
Index.hr
Rusi u defanzivi, Zelenski najavljuje nove operacije, oslobađanje čitavog teritorija, a Biden kaže da se USA podrška nastavlja sve do oslobađanja čitavog teritorija Ukrajine.
Rusima padaju avioni ko kruške, Ukrajinci prešli rijeku Oskil, Rusi na mukama, braniti Herson i dalje ili se povući. Mislim da se za sada neće povlačiti, ali da se jako kockaju. Pitanje je kako će to povlačenje izgledati kasnije.
Rusima padaju avioni ko kruške, Ukrajinci prešli rijeku Oskil, Rusi na mukama, braniti Herson i dalje ili se povući. Mislim da se za sada neće povlačiti, ali da se jako kockaju. Pitanje je kako će to povlačenje izgledati kasnije.
Ti britanci kada računaju Ruske gubitke zanimljivo citiraju Oryx -kojeg citira svatko normalan
https://www.oryxspioenkop.com/2022/03/list-of-aircraft-losses-during-2022.html
Combat Aircraft (55, of which destroyed: 53, damaged: 2)
a nikako UKR MOD koje citira ludi safet i zanimljivo nikoga drugog nisam vidio na internetu, čak i sami Rusi se sprdaju sa svojim MOD , jedino Srbi puše propagandu Ruskog MOD, a Bosanci Ukrainskog MOD
e da 255 obornenih aviona :D
https://www.oryxspioenkop.com/2022/03/list-of-aircraft-losses-during-2022.html
Combat Aircraft (55, of which destroyed: 53, damaged: 2)
a nikako UKR MOD koje citira ludi safet i zanimljivo nikoga drugog nisam vidio na internetu, čak i sami Rusi se sprdaju sa svojim MOD , jedino Srbi puše propagandu Ruskog MOD, a Bosanci Ukrainskog MOD
e da 255 obornenih aviona :D
Charles III likes this post
VOJNI analitičar Ivica Mandić govorio je u studiju Dnevnika Nove TV o tome koji se koraci mogu očekivati nakon uspješne ukrajinske ofenzive.
"Nastavit će se operacija u Hersonu i ako Ruska Federacija u idućih 48 do 72 sata ne izvuče vlastitu vojsku, doživjet će gori poraz nego sad", rekao je Mandić.
"Ti ljudi otkinuti su od logističke i svake druge potpore, stalan je pritisak i u jednom trenutku doći će do situacije da se ta vojska nema čime braniti. Napad na Herson je uzrokovao premještanje ruskih trupa, koje su relativno male.
Poraz je bio neminovan", ustvrdio je Mandić te dodao kako će, ne povuku li se ruske snage s desne obale rijeke Dnjepar, uslijediti katastrofalan poraz.
"Moći ćemo vidjeti desetke tisuća zarobljenih vojnika kako marširaju do logora. Te snimke Moskva neće preživjeti", zaključio je analitičar.
"Nastavit će se operacija u Hersonu i ako Ruska Federacija u idućih 48 do 72 sata ne izvuče vlastitu vojsku, doživjet će gori poraz nego sad", rekao je Mandić.
"Ti ljudi otkinuti su od logističke i svake druge potpore, stalan je pritisak i u jednom trenutku doći će do situacije da se ta vojska nema čime braniti. Napad na Herson je uzrokovao premještanje ruskih trupa, koje su relativno male.
Poraz je bio neminovan", ustvrdio je Mandić te dodao kako će, ne povuku li se ruske snage s desne obale rijeke Dnjepar, uslijediti katastrofalan poraz.
"Moći ćemo vidjeti desetke tisuća zarobljenih vojnika kako marširaju do logora. Te snimke Moskva neće preživjeti", zaključio je analitičar.
Ukrainci navodno u Bilogorivka, selo 10km od Lisičnjaska
Navodno vijesti, da su UKR ušli u u Bilogorivku i šire se dalje jedan smjer im je gore prema sjeveru
i onda se opet vraćamo na ovu mapu
Kužite potencijal.
U nekom hipotetskom ogromnom prodoru, mogli bi recimo ući brzo u Kreminu, a sa druge strane u Svatove , i praktički su stavili opet u okruženje ogromne količine Rusa i tehnike .. ili bi prije toga morali bježati kao zadnji put panično.
Naravno ovo je samo nagađanje , UKR komanda valjda uz pomoć vlastitog i USA intela zna otprilike koliko je Rusa tamo, kakva im je obrana, koliko oni mogu ubaciti rezervi u napad , mogu li uopće izvesti takav napad, ili će pomalo gristi... za ovakve operacije bi trebali obaviti brze prodore kao zadnji , uhvatiti ih spuštenih gaća
i onda se opet vraćamo na ovu mapu
Hektorović wrote:
Kužite potencijal.
U nekom hipotetskom ogromnom prodoru, mogli bi recimo ući brzo u Kreminu, a sa druge strane u Svatove , i praktički su stavili opet u okruženje ogromne količine Rusa i tehnike .. ili bi prije toga morali bježati kao zadnji put panično.
Naravno ovo je samo nagađanje , UKR komanda valjda uz pomoć vlastitog i USA intela zna otprilike koliko je Rusa tamo, kakva im je obrana, koliko oni mogu ubaciti rezervi u napad , mogu li uopće izvesti takav napad, ili će pomalo gristi... za ovakve operacije bi trebali obaviti brze prodore kao zadnji , uhvatiti ih spuštenih gaća
Na indexu detektirano nase orudje koje smo dostavili ukrajini.
Legendarni top M-46 130 mm.
Staro, ali pouzdano orudje, precizno i razorno, za nekadasnje standarde.
Danas dakako dominiraju nova, moderna orudja ,sasvim drukcijeg sustava
gadjanja i drukcije municije.
dijagram-
2015-08-09
Može lijepo sa 15 km iza prednje linije poklopiti zadane ciljeve budući da mu je domet oko 27 km bez specijalnog punjenja Može i dalje do 37 no pitanje je koliko se isplati radi samog oruđa i preciznostidijagram wrote:Na indexu detektirano nase orudje koje smo dostavili ukrajini.
AssadNaPodmornici likes this post
Nasla se vojska spremna istrpiti djelovanje ovih projektila, da se potrose i ne bace bezveze:)Šandor Winnetou wrote:Može lijepo sa 15 km iza prednje linije poklopiti zadane ciljeve budući da mu je domet oko 27 km bez specijalnog punjenja Može i dalje do 37 no pitanje je koliko se isplati radi samog oruđa i preciznostidijagram wrote:Na indexu detektirano nase orudje koje smo dostavili ukrajini.
Kad se ovo potrosi samo erini HIMARSi i slicne stvari.
dijagram-
2015-08-09
AssadNaPodmornici likes this post
:)))dijagram wrote:Nasla se vojska spremna istrpiti djelovanje ovih projektila, da se potrose i ne bace bezveze:)Šandor Winnetou wrote:Može lijepo sa 15 km iza prednje linije poklopiti zadane ciljeve budući da mu je domet oko 27 km bez specijalnog punjenja Može i dalje do 37 no pitanje je koliko se isplati radi samog oruđa i preciznostidijagram wrote:Na indexu detektirano nase orudje koje smo dostavili ukrajini.
Kad se ovo potrosi samo erini HIMARSi i slicne stvari.
Moj potpis ide tome u prilog
Bivši direktor CIA-e i umirovljeni general američke vojske David Petraeus vjeruje da se Rusija suočava s katastrofalnom vojnom situacijom. Rekao je za CNN da Rusija "doslovno ostaje bez vojnika, streljiva, tenkova, borbenih vozila i tako dalje".
...
Di su naši istočni susjedi? Što ne pritrče u pomoć i obrane rusku nejač od nacista? Kako to da ih nema? Kako to, kako to?
...
Di su naši istočni susjedi? Što ne pritrče u pomoć i obrane rusku nejač od nacista? Kako to da ih nema? Kako to, kako to?
bi oni ali ih uhvatio išijas u srednjem prst, ne smiju ni kosovo "osloboditi" a da bi se usudili ići kontra ukrajineCharles III wrote:]Bivši direktor CIA-e i umirovljeni general američke vojske David Petraeus vjeruje da se Rusija suočava s katastrofalnom vojnom situacijom. Rekao je za CNN da Rusija "doslovno ostaje bez vojnika, streljiva, tenkova, borbenih vozila i tako dalje".
...
Ma lako za Kosovo, tamo je NATO koji bi ih izbušio ko švicarski sir u roku par dana.
Nego, da su ostavili braću Ruse na cjedilu, a hrle na zli Zapad raditi kao sluge Nijemcima, e to je stvarno nevjerojatno.
Nego, da su ostavili braću Ruse na cjedilu, a hrle na zli Zapad raditi kao sluge Nijemcima, e to je stvarno nevjerojatno.
Oni rasturaju truli zapad iznutra, specijalne jedinice i specijalna operacijaCharles III wrote:Ma lako za Kosovo, tamo je NATO koji bi ih izbušio ko švicarski sir u roku par dana.
[size=50]Par vijesti s Indexa:
1) Ukrajina: Separatisti su pokušali mobilizirati tvorničke radnike, njih 500[/size]
[size=48]Ukrajinska vojska objavila je kako su separatisti u regiji Donjeck planirali mobilizirati 500 radnika iz tvornice. No, dodaju da su od ove ideje na kraju ipak morali odustati.
Ukrajinske vlasti dodale su kako muškarci bez dozvole više ne mogu napustiti Krim.
2) [size=51]Na jugu, gdje još jedna ukrajinska protuofenziva ostvaruje sporiji napredak, ukrajinske oružane snage priopćile su da su potopile teglenicu koja je prevozila ruske vojnike i opremu preko rijeke u blizini Nove Kakovke u regiji Herson.[/size]
"Pokušaji izgradnje prijelaza nisu uspjeli izdržati vatru ukrajinskih snaga i zaustavljeni su. Teglenica je postala dodatak podmorničkim snagama okupatora", stoji u izjavi vojske na Facebooku.
3)WAGNER grupa, ruska privatna vojna tvrtka, pokušava regrutirati više od 1500 osuđenih prijestupnika za sudjelovanje u ruskom ratu u Ukrajini, ali mnogi odbijaju pridružiti se, rekao je visoki američki obrambeni dužnosnik.
"Naše informacije pokazuju da Wagner trpi velike gubitke u Ukrajini, posebno - što nije iznenađujuće - među mladim i neiskusnim borcima", rekao je američki dužnosnik novinarima, govoreći pod uvjetom anonimnosti. Europska unija uvela je sankcije Wagner grupi, optužujući je za tajne operacije u ime Kremlja.
Američki dužnosnik ukazao je na nedavne videosnimke na društvenim mrežama, na kojima se, kako se čini, vidi Jevgenij Prigožin, za kojeg su Ministarstvo financija SAD-a i Europska unija rekli da je s njim povezana Wagner grupa, kako pokušava vrbovati zatvorenike. Na snimci se vidi kako Prigožin pokušava regrutirati ruske zatvorenike, kao i Tadžike, Bjeloruse i Armence.
4)BRITANSKO ministarstvo obrane objavilo je novo dnevno izvješće njihovih obavještajaca o stanju u Ukrajini. Danas su se dotakli ruske crnomorske flote.
"Zapovjedništvo ruske Crnomorske flote gotovo je sigurno premjestilo svoje podmornice klase KILO iz matične luke Sevastopolj na Krimu u Novorosijsk u Krasnodarskom kraju, na jugu Rusije", pišu Britanci.
"To je vrlo vjerojatno zbog nedavne promjene u razini sigurnosne prijetnje u svjetlu povećanih ukrajinskih dugometnih napada. U posljednja dva mjeseca napadnuto je sjedište flote i njezin glavni aerodrom", primjećuju Britanci.
Nadalje, pišu da je jedna od glavnih motivacija Putina da 2014. aneksira Krim bila upravo mogućnost da tamo drži rusku flotu. No, dodaju da je sigurnost te flote sad izravno ugrožena.[/size]
1) Ukrajina: Separatisti su pokušali mobilizirati tvorničke radnike, njih 500[/size]
[size=48]Ukrajinska vojska objavila je kako su separatisti u regiji Donjeck planirali mobilizirati 500 radnika iz tvornice. No, dodaju da su od ove ideje na kraju ipak morali odustati.
Ukrajinske vlasti dodale su kako muškarci bez dozvole više ne mogu napustiti Krim.
2) [size=51]Na jugu, gdje još jedna ukrajinska protuofenziva ostvaruje sporiji napredak, ukrajinske oružane snage priopćile su da su potopile teglenicu koja je prevozila ruske vojnike i opremu preko rijeke u blizini Nove Kakovke u regiji Herson.[/size]
"Pokušaji izgradnje prijelaza nisu uspjeli izdržati vatru ukrajinskih snaga i zaustavljeni su. Teglenica je postala dodatak podmorničkim snagama okupatora", stoji u izjavi vojske na Facebooku.
3)WAGNER grupa, ruska privatna vojna tvrtka, pokušava regrutirati više od 1500 osuđenih prijestupnika za sudjelovanje u ruskom ratu u Ukrajini, ali mnogi odbijaju pridružiti se, rekao je visoki američki obrambeni dužnosnik.
"Naše informacije pokazuju da Wagner trpi velike gubitke u Ukrajini, posebno - što nije iznenađujuće - među mladim i neiskusnim borcima", rekao je američki dužnosnik novinarima, govoreći pod uvjetom anonimnosti. Europska unija uvela je sankcije Wagner grupi, optužujući je za tajne operacije u ime Kremlja.
Američki dužnosnik ukazao je na nedavne videosnimke na društvenim mrežama, na kojima se, kako se čini, vidi Jevgenij Prigožin, za kojeg su Ministarstvo financija SAD-a i Europska unija rekli da je s njim povezana Wagner grupa, kako pokušava vrbovati zatvorenike. Na snimci se vidi kako Prigožin pokušava regrutirati ruske zatvorenike, kao i Tadžike, Bjeloruse i Armence.
4)BRITANSKO ministarstvo obrane objavilo je novo dnevno izvješće njihovih obavještajaca o stanju u Ukrajini. Danas su se dotakli ruske crnomorske flote.
"Zapovjedništvo ruske Crnomorske flote gotovo je sigurno premjestilo svoje podmornice klase KILO iz matične luke Sevastopolj na Krimu u Novorosijsk u Krasnodarskom kraju, na jugu Rusije", pišu Britanci.
"To je vrlo vjerojatno zbog nedavne promjene u razini sigurnosne prijetnje u svjetlu povećanih ukrajinskih dugometnih napada. U posljednja dva mjeseca napadnuto je sjedište flote i njezin glavni aerodrom", primjećuju Britanci.
Nadalje, pišu da je jedna od glavnih motivacija Putina da 2014. aneksira Krim bila upravo mogućnost da tamo drži rusku flotu. No, dodaju da je sigurnost te flote sad izravno ugrožena.[/size]
Evo samo da se vidi koliko je rusija globalni igrač i u aziji a da ne govorimo da su iz evrope gotovo izbačeni
....
....
Udruženje država jugoistočne Azije (ASEAN) poboljšalo je svoje veze s Rusijom na "strateško partnerstvo" 2018., četiri godine nakon što je Rusija "anektirala" Krim, dio Ukrajine. Ipak, trgovina ASEAN-a i Rusije porasla je na samo oko 20 milijardi dolara u 2021. godini - u odnosu na 18,2 milijarde dolara u 2012. godini.
To blijedi u usporedbi s prošlogodišnjom trgovinom ASEAN-a s Kinom (878 milijardi dolara) i SAD-om (441,7 milijardi dolara). ASEAN-ova trgovina s Tajvanom vrijedi gotovo četiri puta više nego s Rusijom.
Charles III likes this post
Šandor Winnetou wrote:Oni rasturaju truli zapad iznutra, specijalne jedinice i specijalna operacijaCharles III wrote:Ma lako za Kosovo, tamo je NATO koji bi ih izbušio ko švicarski sir u roku par dana.
...
A jasno. S obzirom da imaju pristup kapitalnoj infrastrukturi tj. zapadnjačkoj kanalizacijskoj mreži, mora da rade sve što mogu za Majčicu Rusiju na tom planu.
Šandor Winnetou wrote:Evo samo da se vidi koliko je rusija globalni igrač i u aziji a da ne govorimo da su iz evrope gotovo izbačeni
....
Udruženje država jugoistočne Azije (ASEAN) poboljšalo je svoje veze s Rusijom na "strateško partnerstvo" 2018., četiri godine nakon što je Rusija "anektirala" Krim, dio Ukrajine. Ipak, trgovina ASEAN-a i Rusije porasla je na samo oko 20 milijardi dolara u 2021. godini - u odnosu na 18,2 milijarde dolara u 2012. godini.
To blijedi u usporedbi s prošlogodišnjom trgovinom ASEAN-a s Kinom (878 milijardi dolara) i SAD-om (441,7 milijardi dolara). ASEAN-ova trgovina s Tajvanom vrijedi gotovo četiri puta više nego s Rusijom.
...
Denis Kuljiš je lijepo govorio da Rusija nije nikakva ekonomska sila, da ima BDP u rangu Nizozemske.
Page 8 of 50 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 29 ... 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 8 of 50