E moj brate, jesi krao, al meni nisi dao
Page 12 of 24
Page 12 of 24 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 18 ... 24
Re: E moj brate, jesi krao, al meni nisi dao
marcellus wrote:Speare Shaker wrote:marcellus wrote:
Jebiga, to je politički projekt - kao i luda Greta - ali ne vidim da postoji i jedna politička silnica u svijetu igdje koja bi to željela, kamoli mogla, zaustaviti ili okrenuti.
Struja je budućnost cestovnog prijevoza, za idućih oko sto godina. Fosilna goriva su izdržala čak i dulje, svaka im čast, ali to je tehnologija koja je jednostavno dala svoje, i došla svom kraju. Tko još proizvodi CRT televizore i ekrane? Nitko, čak i LCD ide van jer ga zamjenjuju oled qled i što već. Tko još kupuje CD-e u vrijeme streaminga? Kazete?
Kazete se itekako proizvode i kupuju. I to uglavnom čak one najkvalitetnije, metalne.
I kazetofoni, naravno.
Druga je priča što
je to tržište posve irelevantno. Jer nikom ne treba kazeta u vrijeme usb-a.
Treba, treba. Druga je priča što glazbomrscima poput tebe ne treba.
Guest- Guest
i da, gramofoni se dobro prodaju i kupuju, kao vid audiosnoberryja, kao i klasični satovi s mehanizmom, ne kvarcni, jer su to statusni simboli. Gramofon podrazumijeva veliku kolekciju skupih ploča, no to je ipak jedna mala tržišna ništa koja se ne može natjecati sa streaming servisima. Razlika je što gramofonske ploče nitko neće zabraniti. ICE motore svakako hoće. Kao i freon i DDT i masu drugih navodno štetnih tvari (to što je šteta od tih zabrana u pravilu veća od koristi, koja je upitna, je drugo)
(nemoj me krivo shvatit, imam klasični sat i planiram nabavit i gramofon)
uf, kazeta je najbolji način da zamrziš glazbu
nema basa, nema visokih tonova, ima šuma i nestabilnosti u brzini
marcellus wrote:Speare Shaker wrote:marcellus wrote:Za sad još i s volanom, neko kraće vrijeme.
Uvijek s volanom.
Misliš da nitko do sada nije nabacio ideju da se automobilom upravlja preko joysticka?
O da, jeste i to ima već dosta godina, ali ta je ideja toliko kretenska da nikada nije ni mogla zaživjeti u praksi.
Mala jača rupa na cesti i ode ruka na joysticku u vražju mater skupa s autom na cesti.
Posrem se ja onima koji su lansirali tu pomodarsku, kretensku i šminkersku ideju i onima koji je podržavaju.
U kretenska usta, naravno.
ideja je da se zabrani ljudima da upravljaju automobilima, da budu samohodni roboti.
samovozeći automobil, bez mogućnosti utjecaja vozača na njega. Isprogramiraš rutu i to je sve.
To je, sviđalo se meni ili tebi, budućnost.
Jeste, ali samo kao ispomoć vozaču. Nipošto kao uređaj koji će potpuno preuzeti ulogu vozača. Pitaj osiguravajuća društva u Americi zašto je tako.
Jer su tako upravljani automobili imali puno više nesreća nego oni kojima su upravljali ljudski vozači.
Software ne može tako efikasno predvidjeti sve opasnosti u prometu. Nije badava razvoj stvarno inteligentnog softwarea koji bi umno nadvladao čovjeka ocijenjen kao potpuno nemoguć, osim kod automatiriranih radnji poput robota u industrijskoj proizvodnji (također i električnih automobila).
U teretnom prometu to još nekako funkcionira, a osobnom baš i ne.
Doduše, odigrat će ulogu u manjem fizičkom naprezanju vozača.
Guest- Guest
marcellus wrote:uf, kazeta je najbolji način da zamrziš glazbu
Ovisi o kvaliteti kazetofona i traka.
Pa ti si sam rekao da kod elektrostatika nema ni basa ni visokih, a opet ti ništa nije manjkalo.
Zato jer si slušao glazbu, a ne baseve i visoke.
Uvijek me frapira kako ljudi ne razumiju da ne slušaju frekvencije preko nosača zvuka i da zato gubitak sposobnosti da slušaju visoke frekvencije u starosti ne utječe na njihovu sposobnost da uživaju u GLAZBI.
Guest- Guest
jastreb wrote:
Tebi je svatko tko negativne pojave među Hrvatima kritizira i osuđuje ,automatski četnički simpatizer. Očito te je pogodilo što sam Hrvate nazvao lopovima,jer istina boli. A da su Hrvati rođeni lopovi dokazuje bezbroj afera na svim mogućim instancama od premijera,saborskih zastupnika,načelnika općina,gradonačelnika,župana,pa do izmišljenih uhljebničkih radnih mjesta poput preds.nadzornih odbora,referenata,predsjednika ovog,onog itd itd.
„Mi krademo da bismo obmanuli sebe, da utješimo drugoga; krademo iz samilosti, krademo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bjedu, krademo zbog poštenja. Krademo zbog slobode. Krađa je vid hrvatskog domoljblja i potvrda naše urođene inteligencije. Krademo stvaralački, maštovito, inventivno.“
-„Krađa je hrvatski državni interes.“
:D
Nadam se da ce plenkovic obraniti ove adezejce.
Nije uspio s Rimac, Zalac, kurac palac,...ali ove kapitalce valjda hoce.
Milijarda je ipak milijarda.
Nije uspio s Rimac, Zalac, kurac palac,...ali ove kapitalce valjda hoce.
Milijarda je ipak milijarda.
dijagram-
2015-08-09
marcellus wrote:
Struja je budućnost cestovnog prijevoza, za idućih oko sto godina. Fosilna goriva su izdržala čak i dulje, svaka im čast, ali to je tehnologija koja je jednostavno dala svoje, i došla svom kraju. Tko još proizvodi CRT televizore i ekrane? Nitko, čak i LCD ide van jer ga zamjenjuju oled qled i što već. Tko još kupuje CD-e u vrijeme streaminga? Kazete? Tko se još sjeća Betamaxa i VHS-a? Nitko, danas je tu netflix. Pisaće mašine? Imamo računala. Žarulje s wolframovom niti? Zamijenile ih ledice Fax mašine? Imamo mail. Parne lokomotive? Prekoocenske linijske brodove? Zamijenili ih avioni.
Svaka tehnologija dođe svom kraju, prije ili kasnije, kad je zamijeni novija i bar u nečem bolja. Nostalgija prema benzincima će biti nešto kao i nostalgija prema cijevnoj elektronici, parnim vlakovima, prekooceanskim putovanjima brodom. Postojat će to i dalje, ali samo za mali krug fanova. Kao nečiji hobi, ne kao komercijalna djelatnost.
Ima jedna kvaka ovdje, LCD je bolji od CRT-a, qled, oled, amoled i kurcoled su bolji od klasičnog CRT-a. DVD bolji od CD bolji od VHS, streaming (Netflix) najbolji jer ti uopće ne treba fizički medij itd. itd.
Struja NIJE bolja od ICE-a. Zapravo je upravo struja za entuzijaste a ne za mase.
Politika? E to je nešto drugo ali kako pamtimo "prepametne" poteze raznih komunističkih vukojebina koje su znale uzrokovati i masovna umiranja od gladi tako i ovo. Nažalost politika Zapada je sve gluplja i jadnija, ne više iz godine u godinu niti iz dana u dan, sada već iz minute u minutu...
Brain32-
2014-04-15
problem leži u tome da su marc, general i slični "filozofi", nemaju temeljno tehničko znanje. takva je bila i štasijeva baba koja je zakuhala ovo sranje.
onaj trn kada će naučiti minimum fizike, shvatiti će da to jednostavno nema šanse.
u slijedećih 100g nemoguće je izvesti transfer na struju.
moguće ako će u eu biti u pogonu maximalno 50 000 000 vozila.
ne 400 000 000 koliko ih je sada.
mogu oni tuliti do sutra, ali činjenica je da će do 2050e minimum vozila na benzin biti 70%
kada filozofi nauče neke elementarne stvari iz fizike, sami će uvidjeti da je nemoguće elektrificirati eu u slijedećih 100 godina.
onaj trn kada će naučiti minimum fizike, shvatiti će da to jednostavno nema šanse.
u slijedećih 100g nemoguće je izvesti transfer na struju.
moguće ako će u eu biti u pogonu maximalno 50 000 000 vozila.
ne 400 000 000 koliko ih je sada.
mogu oni tuliti do sutra, ali činjenica je da će do 2050e minimum vozila na benzin biti 70%
kada filozofi nauče neke elementarne stvari iz fizike, sami će uvidjeti da je nemoguće elektrificirati eu u slijedećih 100 godina.
2014-12-30
veber wrote:
do 2050 će prodaja vozila na benzin biti globalno zabranjena, to je odlučeno i to je tako.
Brain32 wrote:marcellus wrote:
Struja je budućnost cestovnog prijevoza, za idućih oko sto godina. Fosilna goriva su izdržala čak i dulje, svaka im čast, ali to je tehnologija koja je jednostavno dala svoje, i došla svom kraju. Tko još proizvodi CRT televizore i ekrane? Nitko, čak i LCD ide van jer ga zamjenjuju oled qled i što već. Tko još kupuje CD-e u vrijeme streaminga? Kazete? Tko se još sjeća Betamaxa i VHS-a? Nitko, danas je tu netflix. Pisaće mašine? Imamo računala. Žarulje s wolframovom niti? Zamijenile ih ledice Fax mašine? Imamo mail. Parne lokomotive? Prekoocenske linijske brodove? Zamijenili ih avioni.
Svaka tehnologija dođe svom kraju, prije ili kasnije, kad je zamijeni novija i bar u nečem bolja. Nostalgija prema benzincima će biti nešto kao i nostalgija prema cijevnoj elektronici, parnim vlakovima, prekooceanskim putovanjima brodom. Postojat će to i dalje, ali samo za mali krug fanova. Kao nečiji hobi, ne kao komercijalna djelatnost.
Ima jedna kvaka ovdje, LCD je bolji od CRT-a, qled, oled, amoled i kurcoled su bolji od klasičnog CRT-a. DVD bolji od CD bolji od VHS, streaming (Netflix) najbolji jer ti uopće ne treba fizički medij itd. itd.
Struja NIJE bolja od ICE-a. Zapravo je upravo struja za entuzijaste a ne za mase.
Politika? E to je nešto drugo ali kako pamtimo "prepametne" poteze raznih komunističkih vukojebina koje su znale uzrokovati i masovna umiranja od gladi tako i ovo. Nažalost politika Zapada je sve gluplja i jadnija, ne više iz godine u godinu niti iz dana u dan, sada već iz minute u minutu...
Struja je naravno bolja od benzina, to će ti reć svako ko je vozio strujića.
Razlika je kao između nokie 3310 i iphonea.
Istina, nokiju 3310 možeš bacit s drugog kata da se ne razbije, a Manolićeva Nokia iz drugog svjetskog rata koju su nedavno našli kraj neke jame s ostacima domobrana je još uvijek imala bateriju na 70%, ali summa summarum iphone je ipak bolji
fakat mi nisi jasan.marcellus wrote:veber wrote:
do 2050 će prodaja vozila na benzin biti globalno zabranjena, to je odlučeno i to je tako.
ništa nije odlučeno i ništa nije apsolutno.
tako ni kratkovidne odluke političara.
kao što je odluke donesena, tako može biti zabranjena.
u njemačkoj su ionako rekla da mačku o rep i zabrani.
ti si klasični omladinac.
kaj partija veli ti širiš dalje.
gle, čuda u njemačkoj rade termoelektrane-nema zime.
čak se razmatra gradnja dva nuklearna bloka.
zeleni jedu svoja govna. i tvrde da je rad termoelektrana u interesu naroda.
kada naučiš što je kapacitet, shvatiti ćeš koje si pizdarije pisao.
po običaju, pišeš pizdarije.
2014-12-30
a iphone je samo za ekipu ala ti.
šrot, ali razvikani šrot.
po ničem bolji od andoida. po ničem.
samo za ljude kao ti.
ja sam odjebao službeni iphone i tražio android.
šrot, ali razvikani šrot.
po ničem bolji od andoida. po ničem.
samo za ljude kao ti.
ja sam odjebao službeni iphone i tražio android.
2014-12-30
darth_vader likes this post
je i ja imam android, stari.
jebe mi se za ajfon.
Ali nije mi isti kurac plaćat 100 kuna da prijeđem 100 km ili 1 euro.
jebe mi se za ajfon.
Ali nije mi isti kurac plaćat 100 kuna da prijeđem 100 km ili 1 euro.
2014-04-16
Speare Shaker wrote:marcellus wrote:uf, kazeta je najbolji način da zamrziš glazbu
Ovisi o kvaliteti kazetofona i traka.
Pa ti si sam rekao da kod elektrostatika nema ni basa ni visokih, a opet ti ništa nije manjkalo.
Zato jer si slušao glazbu, a ne baseve i visoke.
Uvijek me frapira kako ljudi ne razumiju da ne slušaju frekvencije preko nosača zvuka i da zato gubitak sposobnosti da slušaju visoke frekvencije u starosti ne utječe na njihovu sposobnost da uživaju u GLAZBI.
vrhunske da, basf one kak su se zvale, i treba ti vrhunski uređaj... ne znam jel se sjećaš onih nakamichija.
Ali koji će to kurac ikom danas? Kazeta služi za presnimavanje glazbe. Hi res download je puno praktičniji, ne? I na prosječnom sustavu zvuči kudikamo bolje nego i jedna kazeta na vrhunskom.
Baseve ionak slabo čujem, a iznad 15 khz ništa, čisto zato jer sam na pragu 6 banki i još dobro i čujem za svoje godine.
Elektrostatici su dobra stvar, čak i oni jeftini magnepani, ali bez suba... fali
usput @veber imam i nokiu 3310... reissue.
i kanim zadržat benzinca dok sam živ.
Samo meni je jasno da je to prošlo svršeno vrijeme. Ne vjerujem u "dogodine u Kninu", "South will rise again" i slične priče. Ako Kina napravi ovo a Amerika ono a EU ono treće onda će... se dogodit ništa. Struja je tu da ostane, što se tiče pogona automobila i to je jasno svima osim tebi.
i kanim zadržat benzinca dok sam živ.
Samo meni je jasno da je to prošlo svršeno vrijeme. Ne vjerujem u "dogodine u Kninu", "South will rise again" i slične priče. Ako Kina napravi ovo a Amerika ono a EU ono treće onda će... se dogodit ništa. Struja je tu da ostane, što se tiče pogona automobila i to je jasno svima osim tebi.
što se prodaje električnih auta tiče, ona raste - eksponencijalno. Svugdje u svijetu. U Kaliforniji koja ti je neki putokaz za budućnost (koliko god je ta budućnost uglavnom degenerična, ali ako danas tamo imaš slut pride za 20 godina će ti ovdje bit zakonom propisano da se mora održat kao vjerska manifestacija) je u 2020. prodano 7 posto električnih auta, 2021. 12 posto, a ove godine će im tržišni udio prijeći 17 posto. Za pet godina će bit preko 50%. A onda ide zabrana benzinaca.
U Americi prodaja električara raste vrlo brzo, u EU je slično
https://www.caranddriver.com/news/a39998609/electric-car-sales-usa/
EVs are still far from mainstream, but a 60 percent rise in new-EV registrations is definitely a sign they're getting closer.
AUG 8, 2022
Europe: Plug-In Car Sales Reached 19% Market Share In January 2022
https://www.caranddriver.com/news/a39998609/electric-car-sales-usa/
EVs are still far from mainstream, but a 60 percent rise in new-EV registrations is definitely a sign they're getting closer.
AUG 8, 2022
Europe: Plug-In Car Sales Reached 19% Market Share In January 2022
Similar topics
» O tome si morao razmišljati prije nego šta si meni rekao da odjebem i da ćete vi Komšića i po četvrti put i radit meni islamski vilajet poviše glave
» Krao od dece i bolesnih
» Krao po Zagrebackom Manastiru
» demo jesi vidio ovo
» OCE NAS KOJI JESI NA NEBESIMA
» Krao od dece i bolesnih
» Krao po Zagrebackom Manastiru
» demo jesi vidio ovo
» OCE NAS KOJI JESI NA NEBESIMA
Page 12 of 24