E moj brate, jesi krao, al meni nisi dao
Page 8 of 24
Page 8 of 24 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 16 ... 24
Re: E moj brate, jesi krao, al meni nisi dao
marcellus wrote:Hektorović wrote:ID 3 i ID 4 su superiorni bilo kojem benzincu ili dizelašu. Milina za voziti.
Za 20 minuta ide brzo punjenje.
dobro, fauvei baš i nisu najuspjeliji primjeri električara... ali novi hyundai i kia, hyundai pogotovo, ioniq 5. Vrhunski dizajn izvana i iznutra, oprema, domet, performanse, prostor... auto koji je u biti klasa golfa a tri klase je iznad golfa...
Novi VW su sasvim ok
Problem sa KIA i Hyunai je što ih sad moraš čekati mjesecima, sve ove godine unaprijed rezervirano.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
pa trenutno sve osim toyote moraš čekat mjesecima... i par stvari koje niko ne kupuje ionako
a što se id3 i id4 tiče, jednostavno ima puno boljih električara za te novce...
Fora mi je što je Dalićka opet uključena. Ona i njezin muž u zadnjih 10godina ono što je bio Kutle prvih 10ak
Droga je skupa.AssadNaPodmornici wrote:Fora mi je što je Dalićka opet uključena. Ona i njezin muž u zadnjih 10godina ono što je bio Kutle prvih 10ak
dijagram-
2015-08-09
moj čovjek.Speare Shaker wrote:Speare Shaker wrote:Kome trebaju hibridi?
Pametnima. Glupi se furaju na električno pomodarstvo računajući na sve veću autonomiju baterija i sve kraće vrijeme punjenja.
Pri tome potpuno zaboravljaju da se ta autonomija dramatično smanjuje ako se voziš većom prosječnom brzinom od 120 km/h, da se tako baterije previše griju pa je i punjenje puno sporije, također i ako koristiš klima uređaj u zastojima, a i punjenje nije ni blizu tako brzo ako ne koristiš punjače za brzo punjenje na istim takvim postajama.
Da ne spominjem kako komplet novih baterija košta više od samog auta, a ta će se cijena samo povećavati zbog nestašice litija na svjetskom tržištu.
Dakle, pametni koriste hibride, pri čemu elektromotor pogoni auto u režimu u kojem je potrošnja benzina najveća, ponajprije pri samom kretanju iz mjesta kada benzinac bez problema povuče 40 l/100 km. Ako ne i više (ovisi o zapremini i snazi motora).
Zato Toyota RAV-4 sa ugrađenim benzincem velike zapremine kao osnovnim pogonom troši enormno manje od običnih benzinaca.
Idiotima će ostati da sami sebi prodaju šminku i to ne onu koja ima veze sa ekonomijom vožnje nego onu kulturološku i svijetonazorsku, kao što su je prodavali i šezdesetih, a još više pedesetih sa onim ludim oblicima žmigavaca koji su trebali asocirati idiote na raketnu tehnologiju.
teško je nekome koji filozofira ili je završeni filozofičar ili je tu po partijskoj dužnosti objasniti ohmov zakona.
ekipa ne kuži što je kapacitet.
onaj uskraćeni epi mrtav-hladan napiše da je promjenio bateriju na skuteru nakon tri godine.
debil uoće nije razmišljao da kupi novi skuter i uvalja stari slijedećem debilu.
marc forsa po političkoj liniji. kaj vele iz centrale on napiše.
(nitko nema muda zabraniti kruzerima ulazak u jadran. jedan kruzer troši 5t (5000kg) najgoreg mazuta.)
((jedan kruzer u 7 dana zagadi više nego 50 000 dizelaša u jednoj godini-bez katalizatora))
2014-12-30
Baterija je 1800 kn a novi skuter 12000.
Imam i električnu pentu mincota za tender gumenjak 1500 kn.
Najjftiniji suzuki 6000 kn.
Sljedeći auto jamačno uzimam na struju ili hibrid u najmanju ruku.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Hektorović likes this post
jel ti pročitaš kaj napišeš prije nego pustiš mail u eter?marcellus wrote:mali problem s vodikom je što se za njegovo dobivanje troši - jako puno struje
jel znaš kako se dobiva C, H, N. O ?
znaš li?
u istoj kisikani?
2014-12-30
a, jebote. slijedeći put kada ti rikne baterija, ja ti dofuram novi e-skuter za 1000€epikur37 wrote:Baterija je 1800 kn a novi skuter 12000.
svi smo zaradili.
2014-12-30
Veber, vodik se dobiva elektrolizom vode i potroši se više struje nego što je taj vodik kasnije vrati
a, gle ti si inžinjer strojarstva, elektrotehnike i informatikemarcellus wrote:Veber, vodik se dobiva elektrolizom vode i potroši se više struje nego što je taj vodik kasnije vrati
sveto si trojstvo.
daj ne lupetaj.
2014-12-30
Tebi je svatko tko negativne pojave među Hrvatima kritizira i osuđuje ,automatski četnički simpatizer. Očito te je pogodilo što sam Hrvate nazvao lopovima,jer istina boli. A da su Hrvati rođeni lopovi dokazuje bezbroj afera na svim mogućim instancama od premijera,saborskih zastupnika,načelnika općina,gradonačelnika,župana,pa do izmišljenih uhljebničkih radnih mjesta poput preds.nadzornih odbora,referenata,predsjednika ovog,onog itd itd.Speare Shaker wrote:
Ne možemo se mjeriti sa Srbima ni pod razno.
Ali jasno mi je da ti kao četnički simpatizer ne misliš tako, no, tko te jebe tebe.
I tvoje Srbe.
„Mi krademo da bismo obmanuli sebe, da utješimo drugoga; krademo iz samilosti, krademo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bjedu, krademo zbog poštenja. Krademo zbog slobode. Krađa je vid hrvatskog domoljblja i potvrda naše urođene inteligencije. Krademo stvaralački, maštovito, inventivno.“
-„Krađa je hrvatski državni interes.“
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
vidiš kretenčino abolirana da ne kužiš kaj je htio tebi reći.jastreb wrote:Tebi je svatko tko negativne pojave među Hrvatima kritizira i osuđuje ,automatski četnički simpatizer. Očito te je pogodilo što sam Hrvate nazvao lopovima,jer istina boli. A da su Hrvati rođeni lopovi dokazuje bezbroj afera na svim mogućim instancama od premijera,saborskih zastupnika,načelnika općina,gradonačelnika,župana,pa do izmišljenih uhljebničkih radnih mjesta poput preds.nadzornih odbora,referenata,predsjednika ovog,onog itd itd.Speare Shaker wrote:
Ne možemo se mjeriti sa Srbima ni pod razno.
Ali jasno mi je da ti kao četnički simpatizer ne misliš tako, no, tko te jebe tebe.
I tvoje Srbe.
„Mi krademo da bismo obmanuli sebe, da utješimo drugoga; krademo iz samilosti, krademo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bjedu, krademo zbog poštenja. Krademo zbog slobode. Krađa je vid hrvatskog domoljblja i potvrda naše urođene inteligencije. Krademo stvaralački, maštovito, inventivno.“
-„Krađa je hrvatski državni interes.“
ali fino je kaj izlazite ispod kamena, vi abolirani ste prvi krdljivci.
svijet se mijenja, pa ćeš ti kao crkmeljivi put za srbiju, tvoja rugoba od frendice bu za bosnu.
jebo tuđmana i krepanog odojka.
2014-12-30
veber wrote:a, gle ti si inžinjer strojarstva, elektrotehnike i informatikemarcellus wrote:Veber, vodik se dobiva elektrolizom vode i potroši se više struje nego što je taj vodik kasnije vrati
sveto si trojstvo.
daj ne lupetaj.
to se uči u osnovnoj
vodik se dakle dobiva elektrolizom vode pri čemu se troši struja koja se uglavnom proizvodi u termoelektranama u kojima je iskoristivost goriva max 40%.
Onda su tu još gubici u transportu, korištenju u samom autu itd..
drugim riječima, ekonomičnije je pokretat auto naftom ili benzinom nego koristit mazut ili ugljen da bi se dobio vodik pa onda koristit taj vodik za pokretanje auta gdje su opet veliki gubici u pretvaranju vodika u el. energiju. Jedina korist je što si zagađenje preselio 100 km dalje. Ali je energetski gubitak veći nego da jednostavno ubaciš stari V8 u auto
Onda su tu još gubici u transportu, korištenju u samom autu itd..
drugim riječima, ekonomičnije je pokretat auto naftom ili benzinom nego koristit mazut ili ugljen da bi se dobio vodik pa onda koristit taj vodik za pokretanje auta gdje su opet veliki gubici u pretvaranju vodika u el. energiju. Jedina korist je što si zagađenje preselio 100 km dalje. Ali je energetski gubitak veći nego da jednostavno ubaciš stari V8 u auto
sad zaspamam temu o automobilima s ukralo
UHIĆENI direktor Inina Sektora za trgovinu prirodnim plinom Damir Škugor i njegova obitelj imali su u crkvi Gospe od Zdravlja u Dubravi kraj Šibenika rezerviranu klupu u prvom redu na misama, a financirali su i obnovu crkve i župnog dvora, piše ŠibenikIN. Navode i da je obitelj Škugor bila zadužena za skupljanje milodara.
"Baš je Damir Škugor imao svoje mjesto u našoj crkvi i nitko na to mjesto u prvom redu nije smio sjesti. Donirao je 100.000 kuna za crkvu u Dubravi i time valjda kupio mir kod crkve i Boga. Nije bio često tu, ali su mu zato roditelji Dane i Radojka skupljali lemozinu na misama. Majka mu se ponašala kao da je crkva njena, a po selu se priča da su baš zbog nje smijenjeni svećenici koji joj nisu odgovarali. Sad ni nemamo svog župnika, nego nam dolaze na mise sa strane", rekao je čitatelj ŠibenikIN-a iz Dubrave koji je želio ostati anoniman.
Kaže i da kako su posjeti misi u crkvi Gospe od Zdravlja baš zbog Dane i Radojke Škugor osjetno pali.
"Predviđam da će u nedjelju u 11 na misu doći rekordan broj ljudi. Pola njih samo da vide hoće li i Rada imati obraza doći", rekao je.
Povodom pedesete obljetnice braka Dane i Rada Škugor su u krugu crkve u Dubravi podigli i svoj zavjetni kamen.
"Imaju ploču u crkvenom dvoru sa svojim imenima. Valjda zato što su dali tih 100.000 kuna. Tim novcima, koliko znam, obnovljen je krov župnog dvora. Zbog novca i lizanja oltara cijela se obitelj visoko uzdigla. Sad su na tome da ih barem pola mjesta mrzi. Ostali za to još nemaju hrabrosti. Puno toga će biti jasnije nakon mise u nedjelju", kaže čitatelj iz Dubrave.
hi hi hi i jos jedan hi
UHIĆENI direktor Inina Sektora za trgovinu prirodnim plinom Damir Škugor i njegova obitelj imali su u crkvi Gospe od Zdravlja u Dubravi kraj Šibenika rezerviranu klupu u prvom redu na misama, a financirali su i obnovu crkve i župnog dvora, piše ŠibenikIN. Navode i da je obitelj Škugor bila zadužena za skupljanje milodara.
"Baš je Damir Škugor imao svoje mjesto u našoj crkvi i nitko na to mjesto u prvom redu nije smio sjesti. Donirao je 100.000 kuna za crkvu u Dubravi i time valjda kupio mir kod crkve i Boga. Nije bio često tu, ali su mu zato roditelji Dane i Radojka skupljali lemozinu na misama. Majka mu se ponašala kao da je crkva njena, a po selu se priča da su baš zbog nje smijenjeni svećenici koji joj nisu odgovarali. Sad ni nemamo svog župnika, nego nam dolaze na mise sa strane", rekao je čitatelj ŠibenikIN-a iz Dubrave koji je želio ostati anoniman.
Kaže i da kako su posjeti misi u crkvi Gospe od Zdravlja baš zbog Dane i Radojke Škugor osjetno pali.
"Predviđam da će u nedjelju u 11 na misu doći rekordan broj ljudi. Pola njih samo da vide hoće li i Rada imati obraza doći", rekao je.
Povodom pedesete obljetnice braka Dane i Rada Škugor su u krugu crkve u Dubravi podigli i svoj zavjetni kamen.
"Imaju ploču u crkvenom dvoru sa svojim imenima. Valjda zato što su dali tih 100.000 kuna. Tim novcima, koliko znam, obnovljen je krov župnog dvora. Zbog novca i lizanja oltara cijela se obitelj visoko uzdigla. Sad su na tome da ih barem pola mjesta mrzi. Ostali za to još nemaju hrabrosti. Puno toga će biti jasnije nakon mise u nedjelju", kaže čitatelj iz Dubrave.
hi hi hi i jos jedan hi
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
HDZ, vladajuća stranka čiji je član Damir Škugor organizirao najveću pljačku u povijesti neovisne Hrvatske, na Facebooku je objavio da "sustav očito funkcionira".
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
oprosti, ali kako možeš "rezervirat" klupu u crkvi? Nije da često idem - ali nikad nisam vidio da na klupi u crkvi piše "rezervirano". Niti da itko tjera ikog tko sjedne u bilo koju slobodnu...
Kakav povratak velezločinačke.
Nakon krađe primarnih sirovina, ipak pljačka negdje u 9 znamenki i formiranje cijene plina na “tržište” uz marže i postotak za sve.
Hrvateki budu sad ih podržali 35%, a ak im računi za struju i benzin ne odu baš u nebo, vjerojatno i 40%
Nakon krađe primarnih sirovina, ipak pljačka negdje u 9 znamenki i formiranje cijene plina na “tržište” uz marže i postotak za sve.
Hrvateki budu sad ih podržali 35%, a ak im računi za struju i benzin ne odu baš u nebo, vjerojatno i 40%
niels-
2021-04-26
darth_vader likes this post
debotoijusto wrote:HDZ, vladajuća stranka čiji je član Damir Škugor organizirao najveću pljačku u povijesti neovisne Hrvatske, na Facebooku je objavio da "sustav očito funkcionira".
pa sustav funkcionira... sustav pljačke
sve privatizirat
ps. franjo je glede toga imao pravo
Gle, ipak nemreš koalicijskom partneru Cigi krasti metal. Deri INA-u i sve građane.
niels-
2021-04-26
Page 8 of 24 • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 16 ... 24
Similar topics
» O tome si morao razmišljati prije nego šta si meni rekao da odjebem i da ćete vi Komšića i po četvrti put i radit meni islamski vilajet poviše glave
» Krao od dece i bolesnih
» Krao po Zagrebackom Manastiru
» demo jesi vidio ovo
» OCE NAS KOJI JESI NA NEBESIMA
» Krao od dece i bolesnih
» Krao po Zagrebackom Manastiru
» demo jesi vidio ovo
» OCE NAS KOJI JESI NA NEBESIMA
Page 8 of 24