Predavanje Mate Rimca na Stanfordu
Page 4 of 6
Page 4 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Predavanje Mate Rimca na Stanfordu
šved nema gugle pa ne zna. Inače rimca znam onako iz viđenja još dok na street raceu vozio onaj svoj zeleni bmw, cijeli pogon je bio uradi sam i čudo tehnike. Svi tuniraju svoje aute u garažama ali ono što je on napravio je bilo na svjetskoj razini neviđeno, auto koji prelazi 402 u 11 sekundi na struju. Ako netko misli da je dovoljno kupit od kineza akumulatore i zalemit par žica nema pojma o čemu priča. Rimac je već na tom autu nakupio dosta patenata.
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
jebiga šved glup ko kurac nema pojma da je power distribution unit za elektroauto od 1500 konja zapravo obična letva s utikačima. Ne treba ti ništa, patenti i kompjuter, staviš letvu na jednu stranu spojiš baterije na drugu makinju to kupiš na ebaju i to ide.
svi patenti su javni i mogu se googlatimarcellus wrote:nakupio dosta patenata
Guest- Guest
deda na aparatima wrote:svi patenti su javni i mogu se googlatimarcellus wrote:nakupio dosta patenata
pa da samo on je vlasnik tih patenata.
pa ih guglaj, nađi dobar patent na guglu pa ga patentiraj na sebe. Jebate trola
Za mišljenje o ovom potezu Tesla Motorsa pitali smo Matu Rimca, koji nam je objasnio da za većinu tvrtki pristup Teslinim patentima ipak neće imati veći značaj. “Ako se pogleda patente Tesle, tu je jako malo kvalitetnih patenata. Mislim da su u Tesli shvatili da ti patenti nemaju neku pretjeranu vrijednost i napravili su dobar korak za marketing,” izjavio je.
Rimac je napomenuo i da je, osobno, protivnik načina na koji danas patenti funkcioniraju te da je njegova tvrtka prestala patentirati svoje tehnologije. “Za nešto što bismo počeli patentirati prije dvije godine još uvijek ne bismo dobili patent, a tehnologija je već zastarjela,” objasnio je Rimac.
Rimac je napomenuo i da je, osobno, protivnik načina na koji danas patenti funkcioniraju te da je njegova tvrtka prestala patentirati svoje tehnologije. “Za nešto što bismo počeli patentirati prije dvije godine još uvijek ne bismo dobili patent, a tehnologija je već zastarjela,” objasnio je Rimac.
1. Patentiranje
Rimac je prije svega pojasnio razloge zbog kojih je odlučio da više neće prijavljivati patente za svoja tehnološka rješenja. "U početku sam gubio puno vremena s papirima za patentiranje. Kad smo mi prijavili našu prvu bateriju za patentiranje, pa do kada smo dobili patent, već smo bili 5 generacija dalje. Za našu industriju to uopće nema smisla. Radije želimo biti cutting edge i brzi u razvoju, pa kad nas netko iskopira da smo mi već puno dalje", naglašava Rimac.
2. Konkurencija
U daljem razgovoru Rimac je svima okupljenima otkrio da njegova tvrtka nema što skrivati, te konkurenciju ne doživljava kao prijetnju i rado im bez ikakvih ograničenja pokazuje svoj pogon i projekte na kojima radi što baš nije slučaj s ostalim proizvođačima u svijetu. "Mi smo jako otvoreni, pa našim konkurentima, kupcima i svima ostalima, omogućujemo da prođu cijelu firmu s fotoaparatima. Želimo da ova industrija raste i da svi skupa rastemo, a ne da smo jedni protiv drugih", navodi.
3. Sajmovi inovacija
Rimac se također osvrnuo i na sajmove inovacija, rekavši da ih je on do sada već mnogo prošao i to širom svijeta, te je ujedno malo kritizirao sustav nagrađivanja inovacija ali i same inovatore jer se previše bave samim inovacijama, a ne konkretnom razradom ideja i njihovom monetizacijom. "Imam dojam da cijela ta ekipa voli ići malo van i da im to netko plaća, da jedu i piju na račun države. Od 1000 natjecatelja realno nešto vrijedi njih 16-17 koji dolaze kući s medaljama. I onda čujete "pet Hrvata se vratilo s 4 zlatne medalje. Ja imam pune zidove medalja i to ništa ne znači samo za sebe“, izjavio je Mate.
4. Realizacija
Glavni problem s inovacijama je za Rimca u tome što inovatorima nedostaje smisao za realizaciju projekata. "Treba se više fokusirati na realizaciju. Dok sam ja išao na natjecanja jedna žena je donijela grah salatu i za to dobila nagradu za inovaciju. Treba se više fokusirati na startupove, na komercijalizaciju, znači ne na ideje, nego na komercijalni proizvod".
Rimac je prije svega pojasnio razloge zbog kojih je odlučio da više neće prijavljivati patente za svoja tehnološka rješenja. "U početku sam gubio puno vremena s papirima za patentiranje. Kad smo mi prijavili našu prvu bateriju za patentiranje, pa do kada smo dobili patent, već smo bili 5 generacija dalje. Za našu industriju to uopće nema smisla. Radije želimo biti cutting edge i brzi u razvoju, pa kad nas netko iskopira da smo mi već puno dalje", naglašava Rimac.
2. Konkurencija
U daljem razgovoru Rimac je svima okupljenima otkrio da njegova tvrtka nema što skrivati, te konkurenciju ne doživljava kao prijetnju i rado im bez ikakvih ograničenja pokazuje svoj pogon i projekte na kojima radi što baš nije slučaj s ostalim proizvođačima u svijetu. "Mi smo jako otvoreni, pa našim konkurentima, kupcima i svima ostalima, omogućujemo da prođu cijelu firmu s fotoaparatima. Želimo da ova industrija raste i da svi skupa rastemo, a ne da smo jedni protiv drugih", navodi.
3. Sajmovi inovacija
Rimac se također osvrnuo i na sajmove inovacija, rekavši da ih je on do sada već mnogo prošao i to širom svijeta, te je ujedno malo kritizirao sustav nagrađivanja inovacija ali i same inovatore jer se previše bave samim inovacijama, a ne konkretnom razradom ideja i njihovom monetizacijom. "Imam dojam da cijela ta ekipa voli ići malo van i da im to netko plaća, da jedu i piju na račun države. Od 1000 natjecatelja realno nešto vrijedi njih 16-17 koji dolaze kući s medaljama. I onda čujete "pet Hrvata se vratilo s 4 zlatne medalje. Ja imam pune zidove medalja i to ništa ne znači samo za sebe“, izjavio je Mate.
4. Realizacija
Glavni problem s inovacijama je za Rimca u tome što inovatorima nedostaje smisao za realizaciju projekata. "Treba se više fokusirati na realizaciju. Dok sam ja išao na natjecanja jedna žena je donijela grah salatu i za to dobila nagradu za inovaciju. Treba se više fokusirati na startupove, na komercijalizaciju, znači ne na ideje, nego na komercijalni proizvod".
marcellus wrote:
eto, sustav ga sabotira, već bi bio na mjesecu sa električnim autom da ga ne koči patentni ured
Guest- Guest
Sta je izumio rotor i stator. Haha
deda na aparatima wrote:marcellus wrote:
eto, sustav ga sabotira, već bi bio na mjesecu sa električnim autom da ga ne koči patentni ured
ne koči ga ništa, čovjek radi, samo se ne zajebava više s patentima
http://www.shanghairanking.com/World-University-Rankings/Stanford-University.html
2014-04-14
Ima Rimac dobru konkurenciju u Hrvatskoj, evo još jednog takvog o kojem će mediji pistai godinama
http://www.vecernji.hr/znanost/student-za-kojeg-se-zanima-nasa-uzor-mi-je-nikola-tesla-971903
google - flame eater
http://www.vecernji.hr/znanost/student-za-kojeg-se-zanima-nasa-uzor-mi-je-nikola-tesla-971903
google - flame eater
Guest- Guest
Koliko je auta prodao
Kaže u videu da ga koči država, da zbog države ne može poslovati, natvoarila mu je uteg od 2 milijuna kuna bespovratnih sredstava u 2015, 2014 i 2013 je teret bio manji, samo 500.000 kuna.marcellus wrote:
ne koči ga ništa, čovjek radi, samo se ne zajebava više s patentima
Guest- Guest
http://www.shanghairanking.com/ARWU2015.html
Academic Ranking of World Universities 2015
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
I kako su ga dozivjeliEro wrote:http://www.shanghairanking.com/ARWU2015.html
shaby wrote:Sta je izumio rotor i stator. Haha
problem kod električnog auta je drugi, stabilizacija napona baterija, uključivanje pojedinih ćelija, termalni mendžement, ima tu dosta stvari koje su u povojima a stator i rotor su poznati preko sto godina
Imaš video u uvodnom članku.shaby wrote:I kako su ga dozivjeliEro wrote:http://www.shanghairanking.com/ARWU2015.html
shaby wrote:Koliko je auta prodao
ne prodaje aute, prodaje tehnologije onima koji rade aute
Znaci softwaremarcellus wrote:shaby wrote:Sta je izumio rotor i stator. Haha
problem kod električnog auta je drugi, stabilizacija napona baterija, uključivanje pojedinih ćelija, termalni mendžement, ima tu dosta stvari koje su u povojima a stator i rotor su poznati preko sto godina
Prodaje arapskim bogatunima. Po narudžbi, naravno.marcellus wrote:shaby wrote:Koliko je auta prodao
ne prodaje aute, prodaje tehnologije onima koji rade aute
Ero- Posts : 13866
2014-04-23
Page 4 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Pressing Mate Rimca
» TRAŽITE POSAO? Riješite zagonetku i imate ga kod Mate Rimca
» Na vjenčanju Mate Rimca i Katarine Lovrić svirat će Bajaga i Zabranjeno pušenje
» Na vjenčanju Mate Rimca i Katarine Lovrić svirat će Bajaga i Zabranjeno pušenje
» Veliki uspjeh Mate Rimca - policija Cape Towna kupuje njegove električne bicikle
» TRAŽITE POSAO? Riješite zagonetku i imate ga kod Mate Rimca
» Veliki uspjeh Mate Rimca - policija Cape Towna kupuje njegove električne bicikle
Page 4 of 6