Orešković: "Građani investirali u drugi stup, mislim da bi se on mogao iskoristiti u investicijama"
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Orešković: "Građani investirali u drugi stup, mislim da bi se on mogao iskoristiti u investicijama"
Zamrzavanje drugog stupa?
– Mislim da su građani investirali u drugi stup i mislim da bi se mogao iskoristiti u investicijama – kazao je Orešković.
Imamo priliku iskoristiti mrtvi kapital, koji nema nikakav utjecaj na građane.
...kupit ćemo vremena u kojemu možemo investicije, europske fondove i druge reforme iskoristiti da dug počne padati...
http://www.vecernji.hr/hrvatska/mandatar-oreskovic-obraca-se-javnosti-nakon-povratka-iz-kitzbuhela-1052203
Guest- Guest
Re: Orešković: "Građani investirali u drugi stup, mislim da bi se on mogao iskoristiti u investicijama"
pa zar nisu fondovi ulagali u autoceste? jeb'la ih AC
2014-04-15
Re: Orešković: "Građani investirali u drugi stup, mislim da bi se on mogao iskoristiti u investicijama"
malo se izmjenio članak na večernnjem sad pred koju minutu
Otkrio je i svoj stav o drugom mirovinskom stupu. - Građani su investirali u drugi stup. Mislim da bi bilo dobro iskoristiti te fondove za investiranje u strateške programe koji će potaknuti rast BDP-a - kazao je Orešković i dodao kako bi svi građani Hrvatske imali koristi od takvih investicija.
Guest- Guest
Uzmimo štednju građanima koji tamo stoji bezveze i pomozimo Hrvatskoj.
crvenkasti-
2014-04-17
koja glupost.
pazi naših mirovinskih fondova(državno reguliranih naravno).. ulagali u autoceste. ulagali u propale državne firme. čak u državne obveznice.
međutim nitko od državnih regulatora se nije sjetio uzeti hotele po jadranu - čija je vrijednost zadnjih 10ak godina skočila 200%. time bi vaše mirovine imale potencijalnu vrijednost veću za 200%.
Evo logike - zamislite, da sami birate gdje ćete ulagati dio štednje - koji će vam biti mirovina(od plaće). Na zapadu i australiji birate.
Sada da morate birati - bili vi te pare uložili u RH državu, autoceste, imunološki zavod, ili u novi privatni hotel sa 5 zvjezdica, marinu za elitne jahte i privatnu tvornicu koja će izvoziti oružje?
mislim da nitko sa vašim parama, nebi mu palo napamet ulagati u boldano.. nego bi svi u podcrtano
pazi naših mirovinskih fondova(državno reguliranih naravno).. ulagali u autoceste. ulagali u propale državne firme. čak u državne obveznice.
međutim nitko od državnih regulatora se nije sjetio uzeti hotele po jadranu - čija je vrijednost zadnjih 10ak godina skočila 200%. time bi vaše mirovine imale potencijalnu vrijednost veću za 200%.
Evo logike - zamislite, da sami birate gdje ćete ulagati dio štednje - koji će vam biti mirovina(od plaće). Na zapadu i australiji birate.
Sada da morate birati - bili vi te pare uložili u RH državu, autoceste, imunološki zavod, ili u novi privatni hotel sa 5 zvjezdica, marinu za elitne jahte i privatnu tvornicu koja će izvoziti oružje?
mislim da nitko sa vašim parama, nebi mu palo napamet ulagati u boldano.. nego bi svi u podcrtano
Guest- Guest
A da ti malo mame....još nam i to uzmi i daj zaslužnima.....jebala te tvoja ekonomija,,....svaka budala može tako i zato su doveli ovog lika da nam oduzme mirovine,nama par koji još radimo,pizda li vam materina pokvarena....
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
Jedno ne kuzim...zasto se samo ulaze u ceste ako se uzima vec iz fondova a ne recimo u poljoprivredu,turizam,skolstvo..tko god dodje uzima novac i ulaze u ceste..jebale ih vise ceste...a drugo oreskovic mora od negdje uzet novac kad banke ne zele vise drzavi davat kredite..zaslugom ovih prije vlada kone su se u bescjenje zaduzivali a slabe vajde od toga
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
uzimanje novca iz 2 stupa je preozbiljna stvar da oreskovic odlucuje o tom potezu , protiv sam a pristao bi na takvo nesto da je onaj tko je osvojio vlast to iznio kao program , dakle vecina odlucila
ovako vidim namjeru prodati sto se jos da + fond uz nikakve kozmeticke fre/rez
na kraju jedina ref. bude placanje farmaceutskom lobiju u roku od 30d a ne godina kasnjenja
drugo , fond je privatan novac koji se investira i stednja gradjana je privatan novac koji se investira , sto ne posegne za tim kao u dobra stara vremena
ovo je pokusaj HDZ da po drugi put , suker , pokusa oteti novac gradjanima
ovako vidim namjeru prodati sto se jos da + fond uz nikakve kozmeticke fre/rez
na kraju jedina ref. bude placanje farmaceutskom lobiju u roku od 30d a ne godina kasnjenja
drugo , fond je privatan novac koji se investira i stednja gradjana je privatan novac koji se investira , sto ne posegne za tim kao u dobra stara vremena
ovo je pokusaj HDZ da po drugi put , suker , pokusa oteti novac gradjanima
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Drž gaće , evo novog ćaće.
Guest- Guest
u što on točno misli ulagati MOJ novac... ?
naime tim novcem bi trebali upravljati i ulagati ga privatni fondovi...
marcellus wrote:u što on točno misli ulagati MOJ novac... ?
Gdje su ona vremena kad su ljudi govorili: "Ma samo nek imamo Hrvatsku, jest ćemo i travu, ako treba."
U spas Hrvatske, zar ti treba bolji razlog?
crvenkasti-
2014-04-17
ja bi najradije da oni meni daju mojih 50 000 kuna koje sam pod prisilom ulupao u taj drugi stup, i da me više ne obavještavaju pisanim putem da "ja" imam spomenutih 50 000... "negdje" tko zna gdje... za "tko zna šta"...Neoliberalni portugalac wrote:koja glupost.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
michaellcmacha wrote:
ja bi najradije da oni meni daju mojih 50 000 kuna koje sam pod prisilom ulupao u taj drugi stup, i da me više ne obavještavaju pisanim putem da "ja" imam spomenutih 50 000... "negdje" tko zna gdje... za "tko zna šta"...
Trebao si ulagati u Allians. Ako ti kod njih treba lova prije isteka, uvijek možeš podići. Jedino što ti vrate manje nego što si stavio.
crvenkasti-
2014-04-17
a da i ti mene staviš na ignore, ionako ne razumiješ hrvatski.... ;)
2015-08-08
sad kad predignem to bogatstvo :Dcrvenkasti wrote:michaellcmacha wrote:
ja bi najradije da oni meni daju mojih 50 000 kuna koje sam pod prisilom ulupao u taj drugi stup, i da me više ne obavještavaju pisanim putem da "ja" imam spomenutih 50 000... "negdje" tko zna gdje... za "tko zna šta"...
Trebao si ulagati u Allians. Ako ti kod njih treba lova prije isteka, uvijek možeš podići. Jedino što ti vrate manje nego što si stavio.
2014-04-12
michaellcmacha wrote:a da i ti mene staviš na ignore, ionako ne razumiješ hrvatski.... ;)
Ja tebe volim, a ti tako.
crvenkasti-
2014-04-17
Ma BMK za drugi stup, koliko me država štitila kada sam godinama šljakao ko životinja na crnjaka i na tuđi SS ugovor toliko nek si sada uzmu iz mojeg 2. stupa nabijem ih...
A što se ovih privatizacija tiče, samo čekam da privatiziraju autoceste bez da maknu pripadajuću trošarinu na gorivo i harač pri registraciji, samo čekam...
A što se ovih privatizacija tiče, samo čekam da privatiziraju autoceste bez da maknu pripadajuću trošarinu na gorivo i harač pri registraciji, samo čekam...
Brain32-
2014-04-15
ma bolje da me staviš na ignor, ja da sam na tvom mjestu ja bi tako...
2015-08-08
michaellcmacha wrote:ma bolje da me staviš na ignor, ja da sam na tvom mjestu ja bi tako...
Kad god te vidim, usne mi se spontano razvuku u širok osmijeh.
I sve izgleda veselije.
crvenkasti-
2014-04-17
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Ja..mislim...mala..mislim..naletjela na zid..mislim..moj muz za sve kriv..ja mislim..ja cista i nevina kao suza...mislim
» Vrdoljak: Mislim da su građani sada svjesni da je glas za MOST glas za HDZ
» Na isti način na koji Adem Vuchiqi nije mogao ući u Hrvatsku danas Džaferović je mogao 18. studenog. Kako?
» stup do stupa, vlada
» Bosanac Stup Glupko prodao Audi A6 za krivotvorene hrvatske dokumente
» Vrdoljak: Mislim da su građani sada svjesni da je glas za MOST glas za HDZ
» Na isti način na koji Adem Vuchiqi nije mogao ući u Hrvatsku danas Džaferović je mogao 18. studenog. Kako?
» stup do stupa, vlada
» Bosanac Stup Glupko prodao Audi A6 za krivotvorene hrvatske dokumente
Page 1 of 2