Poslodavac vam smije pregledavati poštu i poruke
Page 4 of 7
Page 4 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Poslodavac vam smije pregledavati poštu i poruke
Gle, to ti ove niskoristi koje ne znaju dovuci lovu od menagere gledaju da uštede na par privatnih mailova ili roli wc papira, međutim to ih ne moze spasiti. Ono... Ne znam dovuci novce ali praticu koliko vode piju zaposlenici pa cemo uštedjeti.TRTTmarcellus wrote:kaja_333 wrote:Nije uopće bitno je li radnik poslao par privatnih mailova ili bio na internetu za vrijeme rednog vremena, bitno je je li on odradio svoj dio posla. Tada je problem jer gubi vrijeme na nesto drugo, međutim ako on odradi svoje pa ostane vremena za privatne stvari nije problem. Problem je ovima koji su se ufurali u divlji kapitalizam pa im broje minute na wc-u. No to nema veze sa efikasnošću i poslovnjaci već budale liječe komplekse.
to stoji, ali nitko zapravo neće otpustiti radnika koji mu je dobar i vrijedi, pa da baš radi sat vremena dnevno a ostalo surfa. A ako se nekog želiš riješiti, vjerojatno imaš razloga. Malo tko stavlja osobne emocije u to, poslodavac radnika ne gleda osobno nego ono od koristi si ili nisi.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
A jasno.veber wrote:moja skvadra uredno igra igre, fejsa, mejla.kaja_333 wrote:Nije uopće bitno je li radnik poslao par privatnih mailova ili bio na internetu za vrijeme rednog vremena, bitno je je li on odradio svoj dio posla. Tada je problem jer gubi vrijeme na nesto drugo, međutim ako on odradi svoje pa ostane vremena za privatne stvari nije problem. Problem je ovima koji su se ufurali u divlji kapitalizam pa im broje minute na wc-u. No to nema veze sa efikasnošću i poslovnjaci već budale liječe komplekse.
dok rade svoj posao ne smeta mi.
2015-08-15
smeta menadžmentu.kaja_333 wrote:A jasno.veber wrote:moja skvadra uredno igra igre, fejsa, mejla.kaja_333 wrote:Nije uopće bitno je li radnik poslao par privatnih mailova ili bio na internetu za vrijeme rednog vremena, bitno je je li on odradio svoj dio posla. Tada je problem jer gubi vrijeme na nesto drugo, međutim ako on odradi svoje pa ostane vremena za privatne stvari nije problem. Problem je ovima koji su se ufurali u divlji kapitalizam pa im broje minute na wc-u. No to nema veze sa efikasnošću i poslovnjaci već budale liječe komplekse.
dok rade svoj posao ne smeta mi.
2014-12-30
Nešto je i do nas samih. S posla nikad ne pišem po forumu. To se jednostavno kosi s mojom osobnom i poslovnom etikom.marcellus wrote:pa je, ali kako rekoh sve ovisi od posla i poslodavca.
Guest- Guest
marcellus wrote:kaja_333 wrote:Nije uopće bitno je li radnik poslao par privatnih mailova ili bio na internetu za vrijeme rednog vremena, bitno je je li on odradio svoj dio posla. Tada je problem jer gubi vrijeme na nesto drugo, međutim ako on odradi svoje pa ostane vremena za privatne stvari nije problem. Problem je ovima koji su se ufurali u divlji kapitalizam pa im broje minute na wc-u. No to nema veze sa efikasnošću i poslovnjaci već budale liječe komplekse.
to stoji, ali nitko zapravo neće otpustiti radnika koji mu je dobar i vrijedi, pa da baš radi sat vremena dnevno a ostalo surfa. A ako se nekog želiš riješiti, vjerojatno imaš razloga. Malo tko stavlja osobne emocije u to, poslodavac radnika ne gleda osobno nego ono od koristi si ili nisi.
točno, meni cura radi u ozbiljnoj stranoj izvoznoj firmi, koja izvozi industrijske proizvode , evo nedavno prodali nešto što je njezin tim napravio švicarcima, i ono ekipa redovito ostaje malo duže na marendi, može razmjeniti koju poruku na fejsu , pročitati nešto na netu, itd, ali posao je posao. firma dobro posluje, ekipa obavi posao, a onda im se tolerira i zericu zajbancije..
dok ima jedna druga frima gdje mi radi frend programer, ta firma ima instaliralan program, doslovno ako ne kucaš neki kod, u roku 10sekundi uključi ti se štoperica i onda extra vrijeme moraš ostati dulje :D :D nešto u tom stilu
nemoran spomenuti da ekipa bježi iz te firme , i da firma baš i ne posluje najbolje :D
Guest- Guest
Recimo slušala sam predsjednicu uprave Tesle, nju nije briga ni kada dolaze na posao , ako su na kraju mjeseca ispunili plan. A drkarosi od nesposobnih menagera ne znaju donjeti profit pa izlaz traže pred gazdom u uštedi , papira, vode i šećera. Ne nečega ozbiljnog naravno, npr. svojih ručkova i benzina i auta.
2015-08-15
u ovoj drugoj firmi ekipa sa "grčom" ide na posao, a gledaju što prije naći novi posao ako je ikako moguće, a u drugoj firmi gdje je opuštena atmosfera ,sva ekipa voli posao i svi se grebu da dođu unutra.. nekada se ostaje i duže kada je neka gužva, sve se obavi itd..
Guest- Guest
to tako biva.. jebigakaja_333 wrote:Recimo slušala sam predsjednicu uprave Tesle, nju nije briga ni kada dolaze na posao , ako su na kraju mjeseca ispunili plan. A drkarosi od nesposobnih menagera ne znaju donjeti profit pa izlaz traže pred gazdom u uštedi , papira, vode i šećera. Ne nečega ozbiljnog naravno, npr. svojih ručkova i benzina i auta.
Guest- Guest
bio bi neiskren, rijetko s posla. u vrijeme gableca, ali preko svojeg uređaja. ne firminog.dudette wrote:Nešto je i do nas samih. S posla nikad ne pišem po forumu. To se jednostavno kosi s mojom osobnom i poslovnom etikom.marcellus wrote:pa je, ali kako rekoh sve ovisi od posla i poslodavca.
2014-12-30
Ok, a sto radis kada napraviš posao za taj dan?dudette wrote:Nešto je i do nas samih. S posla nikad ne pišem po forumu. To se jednostavno kosi s mojom osobnom i poslovnom etikom.marcellus wrote:pa je, ali kako rekoh sve ovisi od posla i poslodavca.
2015-08-15
odem doma.kaja_333 wrote:Ok, a sto radis kada napraviš posao za taj dan?
2014-12-30
A nemaš 8 sati radnog vremena?veber wrote:odem doma.kaja_333 wrote:Ok, a sto radis kada napraviš posao za taj dan?
2015-08-15
Ako uspijem dovršiti posao idem doma na kraju radnog vremena. Često radim i od kuće.kaja_333 wrote:Ok, a sto radis kada napraviš posao za taj dan?dudette wrote:Nešto je i do nas samih. S posla nikad ne pišem po forumu. To se jednostavno kosi s mojom osobnom i poslovnom etikom.marcellus wrote:pa je, ali kako rekoh sve ovisi od posla i poslodavca.
Guest- Guest
U biti dudette sam to pitala..
2015-08-15
Aha, znaci nemaš slobodnog ni 10 minuta. E sad jbg, ili radis za dvoje ili si sporija..dudette wrote:Ako uspijem dovršiti posao idem doma na kraju radnog vremena. Često radim i od kuće.kaja_333 wrote:Ok, a sto radis kada napraviš posao za taj dan?dudette wrote:Nešto je i do nas samih. S posla nikad ne pišem po forumu. To se jednostavno kosi s mojom osobnom i poslovnom etikom.marcellus wrote:pa je, ali kako rekoh sve ovisi od posla i poslodavca.
2015-08-15
Poslodavac vam smije i jaja promiješat ako mu dozvolite,mora se poštivati radni bonton......tko ne poštiva,leti u realnom sektoru a ovaj državni,pa to ni nije posao.....
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
Bez obzira na službeno radno vrijeme ja ga zapravo nemam. Nisam spora.
Guest- Guest
imam i nemam. oksimoron, no tako je.kaja_333 wrote:A nemaš 8 sati radnog vremena?veber wrote:odem doma.kaja_333 wrote:Ok, a sto radis kada napraviš posao za taj dan?
ako sam u pogonu radim smjenu, ako sam u uredu onda radim kako hoću.
2014-12-30
recimo neke firme imaju politiku "ne seri gdje jedeš", odnosno nema sexa s kolegicama. Dobiješ otkaz. Neke to ne dira. Poslodavac sam može u okviru zakona postaviti pravila na radnom mjestu. Ako nema privatne komunikacije preko određenih online servisa, nema.
Ne razmijem kako ga nemaš, ako za nekoga radis u ugovoru piše na koliko radis. Ako možeš otici kad hoces onda te poslodavac pusti .dudette wrote:Bez obzira na službeno radno vrijeme ja ga zapravo nemam. Nisam spora.
2015-08-15
Eh, da sad ne ispadne da se sprekenjavam. S plaćom kakva je moja nitko nema osmosatno radno vrijeme.
Guest- Guest
Page 4 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Građani bijesni na Poštu
» Kitarović odala poštu žrtvama Jasenovca
» Trebaš ući u Poštu/Finu, ali ne možeš? Nema problema.
» Srbija: Policija opljačkala poštu u mestu kod Jagodine
» KAD POSLODAVAC BRENDIRA Zašto su članovi narko kartela tetovirani
» Kitarović odala poštu žrtvama Jasenovca
» Trebaš ući u Poštu/Finu, ali ne možeš? Nema problema.
» Srbija: Policija opljačkala poštu u mestu kod Jagodine
» KAD POSLODAVAC BRENDIRA Zašto su članovi narko kartela tetovirani
Page 4 of 7