Poslodavac vam smije pregledavati poštu i poruke
Page 3 of 7
Page 3 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Poslodavac vam smije pregledavati poštu i poruke
naime i ovdje i na društvenim mrežama raspravljam o politici za radnog vremena, ne razmjenjujem recepte i nisam na iskrici
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
Neoliberalni portugalac wrote:kako koji posao.. ako radiš u kancelariji u državnom sektoru, normalno da ćeš u velikoj većini imati vremena za tipkati.. ili radiš recimo stražarski posao noću negdje ili neka dežurstva noćna gdje imaš tipa vrlo malo intervencija ali samo moraš biti budan ako ti netko zazvoni .. pa možeš bog te pisati knjige.
ali ako radiš na baušteli, onda logično da nema pisanja, eventualno za vrijeme marende ako imaš dobar mobitel, pa mozes 2 posta
jasno... stvar je što ti poslodavac dozvoljava a što ne.
pojasni!maggie13 wrote:Inace,pitanje otkida .tko god odgovori da je,makar se salio,vrlo je bistar :D
Pod uvjetom,naravno,da radi za drugoga 8-)
2014-12-30
valjda,svojim potpisom na tamo neke uslove mi damo autorizaciju za to,usput nabijem sav "normalan svijet" i vas na kukacjastreb wrote:Pa to je normalna praksa svugdje u svijetu,pa i kod nas.Winter is coming wrote:meni su jednom kucali na vrata neki...nemam pojma koji,valjda ko oni iz filmova ljudi u crnom i pitaju me za lika koji zivi preko puta mene,ja reko da je o.k lik,kazu aplicirao za neki posao pa ga moraju provjeriti,ja reko ma dajte mu posao a ono oni neke ozbilje face do bola,pokusavaju mi objasniti da je to odgovoran posao i nemoze ga dobiti bas svako,e pa ti sad vidi provjeravanja,ako su mene pitali za njega ko zna koliko su ljudi pitali i njuskali
Recimo netko se prijavi za policiju,ili kakvu tajnu službu ,ili netko podnese zahtjev za oružje ili državljanstvo i normalno je da će policajci ići kod susjeda i raspitivati se o dotičnome.
2014-04-14
marcellus wrote:dudette wrote:A ako cijeli dan brauzaš po netu, pišeš po forumu i visiš po društvenim mrežama? Poslovna etika?
meni to spada u dio posla
pa logično da novinaru to spada u dio posla. vidim često u kolumnama upotrebiš šeme koje vidiš na forumu, što je dobro. u opisu radnog vremena
Guest- Guest
Good boy!veber wrote:ne!dudette wrote:Pišete li na forumu tijekom radnog vremena?
Guest- Guest
Pisanje na forumu ti je izrijekom u terms of reference?Neoliberalni portugalac wrote:marcellus wrote:dudette wrote:A ako cijeli dan brauzaš po netu, pišeš po forumu i visiš po društvenim mrežama? Poslovna etika?
pa logično da novinaru to spada u dio posla. vidim često u kolumnama upotrebiš šeme koje vidiš na forumu, što je dobro. u opisu radnog vremena
Guest- Guest
ponekad se čujem s nekim privat unutar radnog vremena.dudette wrote:Good boy!veber wrote:ne!dudette wrote:Pišete li na forumu tijekom radnog vremena?
ako me nazove.
jedino kada me djeca nazovu ne jebem živu silu, makar bio jebeni sastanak.
a, naučio sam sve, od obitelji pa do posla da me se ne zove.
zoveš me kada je frka.
2014-12-30
Encore, encore! Otkidam.Neoliberalni portugalac wrote:kako koji posao.. ako radiš u kancelariji u državnom sektoru, normalno da ćeš u velikoj većini imati vremena za tipkati.. i
Guest- Guest
I ja isto kad dijete zove. Iako uvijek najavim kad znam unaprijed termin sastanka.veber wrote:ponekad se čujem s nekim privat unutar radnog vremena.dudette wrote:Good boy!veber wrote:ne!dudette wrote:Pišete li na forumu tijekom radnog vremena?
ako me nazove.
jedino kada me djeca nazovu ne jebem živu silu, makar bio jebeni sastanak.
a, naučio sam sve, od obitelji pa do posla da me se ne zove.
zoveš me kada je frka.
Guest- Guest
nitko me ne zove bez veze.
i kada zovem nekog zovem s namjerom.
ok kada si udaljeniji od osobe.
bezvezno kokodakanje na mob....nula bodova.
i kada zovem nekog zovem s namjerom.
ok kada si udaljeniji od osobe.
bezvezno kokodakanje na mob....nula bodova.
2014-12-30
dudette wrote:Pisanje na forumu ti je izrijekom u terms of reference?Neoliberalni portugalac wrote:marcellus wrote:dudette wrote:A ako cijeli dan brauzaš po netu, pišeš po forumu i visiš po društvenim mrežama? Poslovna etika?
ne, ali se podrazumijeva. Što misliš gdje kupim teme za tekstove? A kroz raspravu je najlakše izbistriti vlastito stajalište i korigirati ga po potrebi.
Evo, mene sad dekoncentrira moj pas na baterije. Moram paziti da mi ne iskopa zemlju iz tegle s biljkom ili ne napravi kakvu drugu huncutariju.
Guest- Guest
Ma dobro, kod tebe je to specifično. Ali za nas većinu slobodno surfanje po netu tijekom radnog vremena je NO - NO!marcellus wrote:dudette wrote:Pisanje na forumu ti je izrijekom u terms of reference?Neoliberalni portugalac wrote:marcellus wrote:dudette wrote:A ako cijeli dan brauzaš po netu, pišeš po forumu i visiš po društvenim mrežama? Poslovna etika?
ne, ali se podrazumijeva. Što misliš gdje kupim teme za tekstove? A kroz raspravu je najlakše izbistriti vlastito stajalište i korigirati ga po potrebi.
Guest- Guest
veber-
2014-12-30
ne mogu biti toliko okrutnaveber wrote:izvadi mu baterije.
Guest- Guest
Nije uopće bitno je li radnik poslao par privatnih mailova ili bio na internetu za vrijeme rednog vremena, bitno je je li on odradio svoj dio posla. Tada je problem jer gubi vrijeme na nesto drugo, međutim ako on odradi svoje pa ostane vremena za privatne stvari nije problem. Problem je ovima koji su se ufurali u divlji kapitalizam pa im broje minute na wc-u. No to nema veze sa efikasnošću i poslovnjaci već budale liječe komplekse.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
dudette wrote:Ma dobro, kod tebe je to specifično. Ali za nas većinu slobodno surfanje po netu tijekom radnog vremena je NO - NO!marcellus wrote:dudette wrote:Pisanje na forumu ti je izrijekom u terms of reference?Neoliberalni portugalac wrote:marcellus wrote:dudette wrote:A ako cijeli dan brauzaš po netu, pišeš po forumu i visiš po društvenim mrežama? Poslovna etika?
pa je, ali kako rekoh sve ovisi od posla i poslodavca.
kaja_333 wrote:Nije uopće bitno je li radnik poslao par privatnih mailova ili bio na internetu za vrijeme rednog vremena, bitno je je li on odradio svoj dio posla. Tada je problem jer gubi vrijeme na nesto drugo, međutim ako on odradi svoje pa ostane vremena za privatne stvari nije problem. Problem je ovima koji su se ufurali u divlji kapitalizam pa im broje minute na wc-u. No to nema veze sa efikasnošću i poslovnjaci već budale liječe komplekse.
to stoji, ali nitko zapravo neće otpustiti radnika koji mu je dobar i vrijedi, pa da baš radi sat vremena dnevno a ostalo surfa. A ako se nekog želiš riješiti, vjerojatno imaš razloga. Malo tko stavlja osobne emocije u to, poslodavac radnika ne gleda osobno nego ono od koristi si ili nisi.
moja skvadra uredno igra igre, fejsa, mejla.kaja_333 wrote:Nije uopće bitno je li radnik poslao par privatnih mailova ili bio na internetu za vrijeme rednog vremena, bitno je je li on odradio svoj dio posla. Tada je problem jer gubi vrijeme na nesto drugo, međutim ako on odradi svoje pa ostane vremena za privatne stvari nije problem. Problem je ovima koji su se ufurali u divlji kapitalizam pa im broje minute na wc-u. No to nema veze sa efikasnošću i poslovnjaci već budale liječe komplekse.
dok rade svoj posao ne smeta mi.
2014-12-30
Gle, to ti ove niskoristi koje ne znaju dovuci lovu od menagere gledaju da uštede na par privatnih mailova ili roli wc papira, međutim to ih ne moze spasiti. Ono... Ne znam dovuci novce ali praticu koliko vode piju zaposlenici pa cemo uštedjeti.TRTTmarcellus wrote:kaja_333 wrote:Nije uopće bitno je li radnik poslao par privatnih mailova ili bio na internetu za vrijeme rednog vremena, bitno je je li on odradio svoj dio posla. Tada je problem jer gubi vrijeme na nesto drugo, međutim ako on odradi svoje pa ostane vremena za privatne stvari nije problem. Problem je ovima koji su se ufurali u divlji kapitalizam pa im broje minute na wc-u. No to nema veze sa efikasnošću i poslovnjaci već budale liječe komplekse.
to stoji, ali nitko zapravo neće otpustiti radnika koji mu je dobar i vrijedi, pa da baš radi sat vremena dnevno a ostalo surfa. A ako se nekog želiš riješiti, vjerojatno imaš razloga. Malo tko stavlja osobne emocije u to, poslodavac radnika ne gleda osobno nego ono od koristi si ili nisi.
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Page 3 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Građani bijesni na Poštu
» Kitarović odala poštu žrtvama Jasenovca
» Trebaš ući u Poštu/Finu, ali ne možeš? Nema problema.
» Srbija: Policija opljačkala poštu u mestu kod Jagodine
» KAD POSLODAVAC BRENDIRA Zašto su članovi narko kartela tetovirani
» Kitarović odala poštu žrtvama Jasenovca
» Trebaš ući u Poštu/Finu, ali ne možeš? Nema problema.
» Srbija: Policija opljačkala poštu u mestu kod Jagodine
» KAD POSLODAVAC BRENDIRA Zašto su članovi narko kartela tetovirani
Page 3 of 7