Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 44 of 50 • 1 ... 23 ... 43, 44, 45 ... 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
You don’t need translation here pic.twitter.com/9fRVMiYXlx
— Illia Ponomarenko :flag_ua: (@IAPonomarenko) September 10, 2022
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Dok ukrajinska vojska nezaustavljivo napreduje u regiji Harkova, Putin simbolično šuti o vojnim neuspjesima, iako se vijesti o povlačenju počinju filtrirati i u ruske državne medije.
While the #Russian army "heroically" retreats from the #Kharkiv region, Putin opens a Ferris wheel in #Moscow.
— NEXTA (@nexta_tv) September 10, 2022
The tsar simply has more important things to do. pic.twitter.com/RI9ng9y8TH
2018-04-10
Njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock nenajavljeno je stigla u Kijev. Kaže da je ovo putovanje, njezino drugo od početka invazije, imalo za cilj pokazati potporu Berlina Ukrajini u borbi protiv Rusije.
"Danas sam otputovala u Kijev kako bih pokazala da se mogu i dalje oslanjati na nas. Da ćemo nastaviti stajati uz Ukrajinu koliko god bude potrebno isporukama oružja, humanitarnom i financijskom potporom", rekla je.
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
2014-04-12
2014-04-12
Eto još malo pa će braća Rusi odlučujućom ofenzivom sve do Prištine.
2018-04-10
dijagram-
2015-08-09
2018-04-10
Šandor Winnetou likes this post
dijagram wrote:Srborusofilska konsternacija.
Braća u bežaniji
2018-04-10
Here's the full statement from Russian Defence Ministry spokesman Igor Konashenkov on the decision to "regroup" troops from Balakliya and Izyum pic.twitter.com/P8BHn7VHOR
— Francis Scarr (@francis_scarr) September 10, 2022
2018-04-10
rijetko ljigava i lažljiva spodoba, nevjerojatno antipatična njuška.Hektorović wrote:[size=38][/size]Here's the full statement from Russian Defence Ministry spokesman Igor Konashenkov on the decision to "regroup" troops from Balakliya and Izyum pic.twitter.com/P8BHn7VHOR
— Francis Scarr (@francis_scarr) September 10, 2022
And there are festive fireworks in Moscow today.:face_palm: pic.twitter.com/Vz08tzPRU3
— Capt(N) (@Capt_Navy) September 10, 2022
2018-04-10
AssadNaPodmornici likes this post
11.09 veliki dan za Ukrainu. Teritorij koji su oslobodili (kada uključimo Izjumsku oblast, još su informacije nepotvrđene, znamo sigurno da su Rusi na istoku pokrivaju odstupnicu i u Limanu ali ne znam još 100% da je sam Izjum grad čist) kada se to riješi, teritorij koji su UKR oslobodili će biti tipa 50% teritorija koji smo mi riješili u Oluji.
i to protiv druge sile svijeta, koja ima satelite, i par stotina borbenih zrakoplova preko granice(dva su uništena ovih dana, jedan Su25 i jedan Su34).
usput ne znamo šta je sa Vovočanskom(grad uz samu granicu sa Rusijom bilo je priče da Rusi bježe iz njega a Ukrainci da dolaze.. inače dosta samih "dezinfomracija" su Ukrainci širili telegramom, da stvore paniku u Ruskim redovima, jer Ruski vojnici prate telegram.. tako da su ljudi proglašavali da je pala Alexandrivka kraj Hersona i Donjecki Aerodrom, ali nije tamo bilo borbe.. i to je dio rata.) ... vjerojatno će pasti još Izjum nadam se i Liman, i doći će do stabilizacije linija.. Ukrainci su osvojili previše, morati će stati i regrupirati se, Rusi će se nekako stabilizirati..
Ukratko ovo je vrlo vjerojatno znak okretanaj situacije na terenu, inicijativa prelazi u ruke Ukrainaca. Sada više nitko neće čekati što će Rusi poduzimati, nego što će Ukrainci..
očekujem još čišćenje Izjuma, i to je to. praktički ovo više nije taktička pobjeda, nije možda strateška, ali je između "decisive win" ..
sada će se RUsi tresti gdje će Ukrainci udariti iduće.. naravno nema garancije da će iduća bitka ići ovako lako kao što nije išla kod Hersona, ali očito je da Ukrainci mogu izvršiti kompleksne vojne napadačke operacije
btw količina tehniek koju su zarobili je ogromna i koja je uništena/oštećena. Oryx i ekipa su u poslu preko glave... trebat će im par dana da saberu sve gubitke. sa druge strane UKR gubici su dosta maleni u odnosu na ruske, barem materijalni, ljudskih nažalost ima,
iz svega do sada viđenog, nemaju satelite.AssadNaPodmornici wrote:dobro jutro svima
11.09 veliki dan za Ukrainu. Teritorij koji su oslobodili (kada uključimo Izjumsku oblast, još su informacije nepotvrđene, znamo sigurno da su Rusi na istoku pokrivaju odstupnicu i u Limanu ali ne znam još 100% da je sam Izjum grad čist) kada se to riješi, teritorij koji su UKR oslobodili će biti tipa 50% teritorija koji smo mi riješili u Oluji.
i to protiv druge sile svijeta, koja ima satelite, i par stotina borbenih zrakoplova preko granice(dva su uništena ovih dana, jedan Su25 i jedan Su34).
usput ne znamo šta je sa Vovočanskom(grad uz samu granicu sa Rusijom bilo je priče da Rusi bježe iz njega a Ukrainci da dolaze.. inače dosta samih "dezinfomracija" su Ukrainci širili telegramom, da stvore paniku u Ruskim redovima, jer Ruski vojnici prate telegram.. tako da su ljudi proglašavali da je pala Alexandrivka kraj Hersona i Donjecki Aerodrom, ali nije tamo bilo borbe.. i to je dio rata.) ... vjerojatno će pasti još Izjum nadam se i Liman, i doći će do stabilizacije linija.. Ukrainci su osvojili previše, morati će stati i regrupirati se, Rusi će se nekako stabilizirati..
Ukratko ovo je vrlo vjerojatno znak okretanaj situacije na terenu, inicijativa prelazi u ruke Ukrainaca. Sada više nitko neće čekati što će Rusi poduzimati, nego što će Ukrainci..
očekujem još čišćenje Izjuma, i to je to. praktički ovo više nije taktička pobjeda, nije možda strateška, ali je između "decisive win" ..
sada će se RUsi tresti gdje će Ukrainci udariti iduće.. naravno nema garancije da će iduća bitka ići ovako lako kao što nije išla kod Hersona, ali očito je da Ukrainci mogu izvršiti kompleksne vojne napadačke operacije
btw količina tehniek koju su zarobili je ogromna i koja je uništena/oštećena. Oryx i ekipa su u poslu preko glave... trebat će im par dana da saberu sve gubitke. sa druge strane UKR gubici su dosta maleni u odnosu na ruske, barem materijalni, ljudskih nažalost ima,
isto tako iz svega do sada viđenog dolazimo na ono moje iz sirijskog rata, da su zakurac.
druga vojna sila na svijetu je ujedinjeno kraljevstvo
pa francuska
i onda šepava njemačka (najbolje kada zeleni vele da moramo ojačati našu vojsku)
inače po hamburškom ekonomskom institutu rusija je skliznula ispod portugala.
što će reći da joj je gospodarstvo petinu njemačkog. fakat moćna država. za godinu dana možda dosegne hrvatsku, a za tri srbiju.
(za idiote tipa longi, serbinjo, zingaro, ringo a i epi-ovaj mjesec njemačka imala 17% viška energije koju je proslijedila ostalim članicama, izmeđuostalog i hrvatskoj. termoelektrane rade ko mutave. serbinjo na aparatah)
2014-12-30
Rusi se cetvrti dan ne oglasavaju.
Sad i Ukrajinci mudro sute, opkoljeni rusi mogu se moliti Bogu, njima ova sutnja svih najteze pada.
Ne znam poziva li ih se na predaju, nude pasteta s vrucim kruvom, i porosenkova cokoladica:)
dijagram-
2015-08-09
Za razliku od drugih dijelova, non stop dolaze slike Ruskih gubitaka i zarobljene tehnike. Naravno ima dosta fake slika (tipa slike gdje se nešto zarobilo prije pa se prikazuje ponovo) ali i kada makneš tih par fake videa količina je ogromna ali baš ogromna. Ukrainci će uz minimalne gubitke u tehnici napraviti jebenu popunu. Čekamo da Oryx i ekipa naprave točan spisak ali brojke su jebačke pogotovo što ima još ekipe po internetu koja je uvjerena da su se Rusi povukli kao dio taktike i da slijedi udar haha ili još jače da su im gubici minimalni
AssadNaPodmornici wrote:Prema Strelkovu RU objava od jutros fronta se stabilizirala, Rusi su spriječili pokušaj da ih Ukr opkoli kod Izjuma i izvlače na ovom dijelu tehniku i ljudstvo bez problema.
Za razliku od drugih dijelova, non stop dolaze slike Ruskih gubitaka i zarobljene tehnike. Naravno ima dosta fake slika (tipa slike gdje se nešto zarobilo prije pa se prikazuje ponovo) ali i kada makneš tih par fake videa količina je ogromna ali baš ogromna. Ukrainci će uz minimalne gubitke u tehnici napraviti jebenu popunu. Čekamo da Oryx i ekipa naprave točan spisak ali brojke su jebačke pogotovo što ima još ekipe po internetu koja je uvjerena da su se Rusi povukli kao dio taktike i da slijedi udar haha ili još jače da su im gubici minimalni
Bitan je broj zarobljenih.
Njih ce se lijepo pokazati i nitko nece moci negirati sto se to ustvari dogodilo.
Hoce li to biti 500-1000 ili vise, to ce biti tezak udarac za ruse, poglavito putinov uspavani stozer.
dijagram-
2015-08-09
You have to wonder what mercenaries, colonels and nationalists watching their men getting taken apart by a fully mobilised Ukrainian state make of urban Moscow hipsters partying away https://t.co/CRXyEYZ27t
— Alexander Clarkson (@APHClarkson) September 11, 2022
2018-04-10
AssadNaPodmornici wrote:Prema Strelkovu RU objava od jutros fronta se stabilizirala, Rusi su spriječili pokušaj da ih Ukr opkoli kod Izjuma i izvlače na ovom dijelu tehniku i ljudstvo bez problema.
Nema nešto puno zarobljenika, jedino je ostalo tehnike iza. Ovo je bila slabo branjena fronta sačinjena uglavnom od rezervista LNR i rosgvardije, što su Ukrajinci fantasticno iskoristili. Jedino je oko Izjuma bilo nešto prave vojske.
Rusi se u pola godine nisu niti ukopali.
Ukrajinci su šutnuli nogom i sve se raspalo.
2018-04-10
AssadNaPodmornici likes this post
Pa aktivna faza ofenzive je gotova.dijagram wrote:Nastupilo zatisje s informacijama.
Rusi se cetvrti dan ne oglasavaju.
Sad i Ukrajinci mudro sute, opkoljeni rusi mogu se moliti Bogu, njima ova sutnja svih najteze pada.
Ne znam poziva li ih se na predaju, nude pasteta s vrucim kruvom, i porosenkova cokoladica:)
Sad se i jedni i drugi konsolidiraju.
2018-04-10
Page 44 of 50 • 1 ... 23 ... 43, 44, 45 ... 50
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema