Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 45 of 50
Page 45 of 50 • 1 ... 24 ... 44, 45, 46 ... 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Pa aktivna faza ofenzive je gotova.dijagram wrote:Nastupilo zatisje s informacijama.
Rusi se cetvrti dan ne oglasavaju.
Sad i Ukrajinci mudro sute, opkoljeni rusi mogu se moliti Bogu, njima ova sutnja svih najteze pada.
Ne znam poziva li ih se na predaju, nude pasteta s vrucim kruvom, i porosenkova cokoladica:)
Sad se i jedni i drugi konsolidiraju.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
kako je rekao Hektorovic nema puno zarobljenih. Ima ali ne puno. Ima dosta mrtvih(Rusa) i nešto manje poginulih Ukrainaca.dijagram wrote:AssadNaPodmornici wrote:Prema Strelkovu RU objava od jutros fronta se stabilizirala, Rusi su spriječili pokušaj da ih Ukr opkoli kod Izjuma i izvlače na ovom dijelu tehniku i ljudstvo bez problema.
Za razliku od drugih dijelova, non stop dolaze slike Ruskih gubitaka i zarobljene tehnike. Naravno ima dosta fake slika (tipa slike gdje se nešto zarobilo prije pa se prikazuje ponovo) ali i kada makneš tih par fake videa količina je ogromna ali baš ogromna. Ukrainci će uz minimalne gubitke u tehnici napraviti jebenu popunu. Čekamo da Oryx i ekipa naprave točan spisak ali brojke su jebačke pogotovo što ima još ekipe po internetu koja je uvjerena da su se Rusi povukli kao dio taktike i da slijedi udar haha ili još jače da su im gubici minimalni
Bitan je broj zarobljenih.
Njih ce se lijepo pokazati i nitko nece moci negirati sto se to ustvari dogodilo.
Hoce li to biti 500-1000 ili vise, to ce biti tezak udarac za ruse, poglavito putinov uspavani stozer.
ALi uglavnom je bila bježanija i naši kod Oluje osim tamo gdje je bio Stipetić i zarobio 5000 Srpskih vojnika, nije bilo nekog prevelikog zarobljavanja. Uglavnom je bila bježanija od strane Rusa, ono panični raspad fronte, ali ostavili su popriličnu količinu teškog oružja.
AssadNaPodmornici wrote:
sada će se RUsi tresti gdje će Ukrainci udariti iduće.. naravno nema garancije da će iduća bitka ići ovako lako kao što nije išla kod Hersona, ali očito je da Ukrainci mogu izvršiti kompleksne vojne napadačke operacije
Hersonska nije uspjela, Harkivska je uspjela, to je rat. Cilj Hersonske je bio prodrijeti do Kahovke kao ovdje do Kupjanska. Što bi dovelo do sličnog ruskog povlačenja sa zapadne obale Dnipra.
2018-04-10
AssadNaPodmornici wrote:kako je rekao Hektorovic nema puno zarobljenih. Ima ali ne puno. Ima dosta mrtvih(Rusa) i nešto manje poginulih Ukrainaca.dijagram wrote:AssadNaPodmornici wrote:Prema Strelkovu RU objava od jutros fronta se stabilizirala, Rusi su spriječili pokušaj da ih Ukr opkoli kod Izjuma i izvlače na ovom dijelu tehniku i ljudstvo bez problema.
Za razliku od drugih dijelova, non stop dolaze slike Ruskih gubitaka i zarobljene tehnike. Naravno ima dosta fake slika (tipa slike gdje se nešto zarobilo prije pa se prikazuje ponovo) ali i kada makneš tih par fake videa količina je ogromna ali baš ogromna. Ukrainci će uz minimalne gubitke u tehnici napraviti jebenu popunu. Čekamo da Oryx i ekipa naprave točan spisak ali brojke su jebačke pogotovo što ima još ekipe po internetu koja je uvjerena da su se Rusi povukli kao dio taktike i da slijedi udar haha ili još jače da su im gubici minimalni
Bitan je broj zarobljenih.
Njih ce se lijepo pokazati i nitko nece moci negirati sto se to ustvari dogodilo.
Hoce li to biti 500-1000 ili vise, to ce biti tezak udarac za ruse, poglavito putinov uspavani stozer.
ALi uglavnom je bila bježanija i naši kod Oluje osim tamo gdje je bio Stipetić i zarobio 5000 Srpskih vojnika, nije bilo nekog prevelikog zarobljavanja. Uglavnom je bila bježanija od strane Rusa, ono panični raspad fronte, ali ostavili su popriličnu količinu teškog oružja.
Jako teško je bez ogromnih brojeva vojske raditi “kotlove”.
Ukrajinci nemaju još uvijek dovoljno vojske za takve stvari, a posebno ne Rusi.
2018-04-10
AssadNaPodmornici likes this post
Pogledam na tube, utipkam ukrajina, ovaj srbalj dragan petrovic iskace iz pastete.
Lik prolupao nacisto, lomi se, objasnjava, relativizira, izmislja, zamislja, fantazira, umislja:)
Nesto u rangu ringa:)
Najbolje pohvali kotromanovica i losu.
Oni to dobro komentiraju, strucni, znaju da su rusi zajebani, nema s rusima zajebancije:)
Strava, kakav bolesnik!
Lik prolupao nacisto, lomi se, objasnjava, relativizira, izmislja, zamislja, fantazira, umislja:)
Nesto u rangu ringa:)
Najbolje pohvali kotromanovica i losu.
Oni to dobro komentiraju, strucni, znaju da su rusi zajebani, nema s rusima zajebancije:)
Strava, kakav bolesnik!
dijagram-
2015-08-09
rusočetnici izgleda ozbiljno dobivaju po pički, kme.
ma potrajat će to još godinama ali kako rekoh vrijeme kod takvih ratova uvijek radi za one koji se brane.
ma potrajat će to još godinama ali kako rekoh vrijeme kod takvih ratova uvijek radi za one koji se brane.
2018-04-10
Rusi se povlače, Ukrajinci polako ulaze. Nema gustine i klasičnih fronti. Računaj kako će u sljedećih nekoliko dana Ukrajinci zauzeti sve ovo zapadno od Oskila.
2018-04-10
koliko znam okružen je sa 3 strane, praktički su Ukrainci u predgrađu, čak i ulaze u grad, ali Rusi se povlače iz njega, i brane Liman grčevito da Ukrainci ne stave Izjum u okruženje. Izjum će biti gotov vrlo brzo, ali prema Strelkovu(nisam još previše okolo gleda ) iz Izjuma se rusi organizirano povlače(šteta da barem ostave tehniku kao na ostalom dijelu fronte). Ukrainci ipak nemaju toliko resursa da zatvore taj kotao, jebiga fali im još vrhunskih obučenih ljudi i opreme. Naravno Rusi se boje da će UKR možda dovesti i pojačanje itd, pa se povlače na povoljnije pozicije. Rusi su doslovno za Izjum ratovali dva-tri mjeseca grad je totalno razvaljen, da bi na kraju ga UKR ovako easy uzeli.
AssadNaPodmornici wrote:koliko znam okružen je sa 3 strane, praktički su Ukrainci u predgrađu, čak i ulaze u grad, ali Rusi se povlače iz njega, i brane Liman grčevito da Ukrainci ne stave Izjum u okruženje. Izjum će biti gotov vrlo brzo, ali prema Strelkovu(nisam još previše okolo gleda ) iz Izjuma se rusi organizirano povlače(šteta da barem ostave tehniku kao na ostalom dijelu fronte). Ukrainci ipak nemaju toliko resursa da zatvore taj kotao, jebiga fali im još vrhunskih obučenih ljudi i opreme. Naravno Rusi se boje da će UKR možda dovesti i pojačanje itd, pa se povlače na povoljnije pozicije. Rusi su doslovno za Izjum ratovali dva-tri mjeseca grad je totalno razvaljen, da bi na kraju ga UKR ovako easy uzeli.
Ovo je vazno, tu su mogli okruziti 2-3 000 rusa.
Jesu li im namjerno ostavili koridor ili nisu uspjeli izvesti potpuni obuhvat to samo oni znaju.
Nadam se da barem kolone nece proci liso jer su im svakako u dometu prilikom pokusaja izvlacenja tehnike.
Nije svejedno kako ce dobiti Izjum, kao prazan grad ili zarobiti masu rusa i desetine oklopa.
dijagram-
2015-08-09
dijagram wrote:AssadNaPodmornici wrote:koliko znam okružen je sa 3 strane, praktički su Ukrainci u predgrađu, čak i ulaze u grad, ali Rusi se povlače iz njega, i brane Liman grčevito da Ukrainci ne stave Izjum u okruženje. Izjum će biti gotov vrlo brzo, ali prema Strelkovu(nisam još previše okolo gleda ) iz Izjuma se rusi organizirano povlače(šteta da barem ostave tehniku kao na ostalom dijelu fronte). Ukrainci ipak nemaju toliko resursa da zatvore taj kotao, jebiga fali im još vrhunskih obučenih ljudi i opreme. Naravno Rusi se boje da će UKR možda dovesti i pojačanje itd, pa se povlače na povoljnije pozicije. Rusi su doslovno za Izjum ratovali dva-tri mjeseca grad je totalno razvaljen, da bi na kraju ga UKR ovako easy uzeli.
Ovo je vazno, tu su mogli okruziti 2-3 000 rusa.
Jesu li im namjerno ostavili koridor ili nisu uspjeli izvesti potpuni obuhvat to samo oni znaju.
Nadam se da barem kolone nece proci liso jer su im svakako u dometu prilikom pokusaja izvlacenja tehnike.
Nije svejedno kako ce dobiti Izjum, kao prazan grad ili zarobiti masu rusa i desetine oklopa.
nažalost nemaju Ukrainci toliko resursa, krenuli su oni prema Limanu i tu su Rusi se utvrdili i bore. Plus taj dio fonte pokriva puno veći udio profesionalne vojske. Imali su Ukrainci i pokušaja, ali izašlo je 2-3 videa gdje im Rusi čak i nanose gubitke ili barem se vidi da pokušavaju. Plus ostale Ukrainske jedinice su vjerojatno raspršene okolo, itd. I ja vjerujem kada se RU povuče iz Izjuma, plus Ukrainci osvoje još koji napušteni gradić ,selo, to će biti to. Zanima me hoće li Vohočansk pasti
I izbacite taj "kotao" vise iz rjecnika.
Ne znam otkud se taj termin ubacio, nije vojnicki, niti hrvatski, cak nije bio niti jnaovski.
Nesto novokomponirano:)
Rece se okruzenje.
Ne znam otkud se taj termin ubacio, nije vojnicki, niti hrvatski, cak nije bio niti jnaovski.
Rece se okruzenje.
dijagram-
2015-08-09
Evo navodno Vovočansk . Bogami lipo.
Navodno kada se sve zbroji, oslobođena teritorija će biti veličine 10 000km2, što je ravno koliko smo mi riješili u Oluji. Jebeno.
Ruska terminologija, kotel.dijagram wrote:I izbacite taj "kotao" vise iz rjecnika.
Rece se okruzenje.
2018-04-10
AssadNaPodmornici wrote:dijagram wrote:AssadNaPodmornici wrote:dijagram wrote:Hektorović wrote:Zanima me hoće li Vohočansk pasti
Napušta se sve zapadno od Oskola
2018-04-10
AssadNaPodmornici wrote:
Evo navodno Vovočansk . Bogami lipo.
Navodno kada se sve zbroji, oslobođena teritorija će biti veličine 10 000km2, što je ravno koliko smo mi riješili u Oluji. Jebeno.
I jedva je tu bilo više od 10.000 vojnika, uglavnom rosgvardije (interventna policija) i rezervista.
Ukrajinci su se mobilizirali, dok Rusi nisu, i to je to…
Rusa je sve manje a Ukrajinaca sve više sa sve boljim oružjem
2018-04-10
Hektorović wrote:dijagram wrote:I izbacite taj "kotao" vise iz rjecnika.
Rece se okruzenje.
Ruska terminologija, kotel.
Borbeno takticke radnje su boj u okruzenju i proboj iz okruzenja.
Nema kotlova, lonaca, tava.
Zvuci tako seljacki i nemilitaristicki:)
Ako vec kanite da tema ima nesto strucnosti onda ovo izbjegavajte.
dijagram-
2015-08-09
veber likes this post
dijagram wrote:Hektorović wrote:dijagram wrote:I izbacite taj "kotao" vise iz rjecnika.
Rece se okruzenje.
Ukrajinci jako vole koristit tu riječ zadnjih dana, sa svim njenim i implikacijama. Ponekad povijesni događaji unose nove izraze u jezik.
2018-04-10
Hektorović wrote:dijagram wrote:Hektorović wrote:dijagram wrote:I izbacite taj "kotao" vise iz rjecnika.
Rece se okruzenje.
Ukrajinci jako vole koristit tu riječ zadnjih dana, sa svim njenim i implikacijama. Ponekad povijesni događaji unose nove izraze u jezik.
Jasno je meni otkud.
Onda nasi veleumni novinari popizde i nema clanka bez tog termina.
Onda ga prihvati sveopca javnost, ali time pokazuje da je nestrucna.
dijagram-
2015-08-09
Page 45 of 50 • 1 ... 24 ... 44, 45, 46 ... 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema