Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 24 of 50
Page 24 of 50 • 1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 37 ... 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
AlfaOmega wrote:Kolona sa većim brojem tenkova T-80 (različitih inačica, ali ugl. BV) iz sastava 4. gardijske Kantemiorvske divizije, okupljena je u Hersonskoj oblasti. Većina izvora navodi da je raspoređeno minimalno 80tak tenkova T-80. Rusija trenutno izvodi ograničene ofanzivne operacija u tom području, na pravcu prema Nikolajevu, a mnoge vijesti najavljuju da će to uskoro prerasti u ofanzivu širih razmjera. Raspored ovolikog broja tenkova pokazuje i dokazuje da raspoređivanje ruskih snaga u Hersonakoj oblasti nije dovedeno u pitanje oštećenjem Antonovskog mosta.Russian T-80BV tanks.https://t.co/kiFuqyrqn3 pic.twitter.com/jYxuCAGCvD
— Rob Lee (@RALee85) August 26, 2022
Ovo je doslovno sve od T-80 BV/U što im je ostalo, u biti ovo je sve što je ostalo operativno od prve gardijske tenkovske armije, koja je prije rata na “papiru” bila najsnažnija vojna jedinica na svijetu i najelitnija regularna postrojba u Ruskoj armiji.
Ovako su 45te i Švabe kod Balatona u operaciji Frühlingserwachen okupili svu preostalu elitu SS panzer divizija, umjesto da su branili Berlin.
Javelini ogladnili.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Šandor Winnetou likes this post
Hektorović wrote: o suvremenom Kurganjecu 25 da ne govorimo…
Lova za razvoj istog je uglavnom pokradena
5534745
2018-04-10
28.08.
Stanje na frontu nema pomaka. Mislim ima pomaka, Rusi navodno uzeli jedno selo kraj Harkova, a Ukrainci tvrde da nisu. Eto to je to zadnja dva tri dana, tko je uzeo jedno selo.
Što opet ne znači da nema ubijanja na fronti. Ima gine se obje strane i na prvoj crti, a i na drugoj crti rokaju Rusi klasično, a bogami i Ukrainci udaraju jer imaju sa čime (HIMARS) sustavima.
Evo recimo po noći Rusi locirali desetak + Ukrainaca i naveli grad projektile na njih.
Međutim ekipa u komentarima govori da u trenutku kada su doletili projektili Ukrainaca više nije bilo
Ili su barem zalegli u rovove ili na pod itd.
sa druge strane Ukrainci i dalje udaraju po Hersonu, Melitopolu, Novoj Kahovki(Hersonska oblast) itd.
ima i drugih videa gdje netko raznese nekome po jedan tenk i tako.. i dalje ljudi ginu na dnevnoj razini, projektili udaraju u pozadini , rat može trajati ovako pitaj boga koliko. RUsija ima resurse da vodi ovako rat skoro neograničeno, iako očito ne može skupiti ljude niti tehniku(ne više) da izbaci ukrainu- barem dokle ukraina ima snabdjevanje od strane zapada, i Ukraina se nada da će nagomilati dovoljno oružja i ostaloga da će izbaciti Rusiju danas-sutra
još neke vijesti.
Kako je hektorovic rekao - Rus koji je zadužen za razvoj novog oklopnog vozila uhapšen, ukrao pare kao naši za Inu
slovačka će poslati svoje migove29, mislim 10-11 komada Ukraini.
Russian collaborator found hanged in Zaporizhzhia Oblast -- ruski kvisling nađen obješen. (svaki dan netko ode).
e da upravo friška vijest, navodna atentatorica na Duginu(cijeli taj događaj je u navodnim zagradama) , je navodno nađena izbodena nožem u austriji. sada neki rusi se raduju, a neki govore da je jednostavno lažirana je njezina smrt ..
Stanje na frontu nema pomaka. Mislim ima pomaka, Rusi navodno uzeli jedno selo kraj Harkova, a Ukrainci tvrde da nisu. Eto to je to zadnja dva tri dana, tko je uzeo jedno selo.
Što opet ne znači da nema ubijanja na fronti. Ima gine se obje strane i na prvoj crti, a i na drugoj crti rokaju Rusi klasično, a bogami i Ukrainci udaraju jer imaju sa čime (HIMARS) sustavima.
Evo recimo po noći Rusi locirali desetak + Ukrainaca i naveli grad projektile na njih.
Međutim ekipa u komentarima govori da u trenutku kada su doletili projektili Ukrainaca više nije bilo
Ili su barem zalegli u rovove ili na pod itd.
sa druge strane Ukrainci i dalje udaraju po Hersonu, Melitopolu, Novoj Kahovki(Hersonska oblast) itd.
ima i drugih videa gdje netko raznese nekome po jedan tenk i tako.. i dalje ljudi ginu na dnevnoj razini, projektili udaraju u pozadini , rat može trajati ovako pitaj boga koliko. RUsija ima resurse da vodi ovako rat skoro neograničeno, iako očito ne može skupiti ljude niti tehniku(ne više) da izbaci ukrainu- barem dokle ukraina ima snabdjevanje od strane zapada, i Ukraina se nada da će nagomilati dovoljno oružja i ostaloga da će izbaciti Rusiju danas-sutra
još neke vijesti.
Kako je hektorovic rekao - Rus koji je zadužen za razvoj novog oklopnog vozila uhapšen, ukrao pare kao naši za Inu
slovačka će poslati svoje migove29, mislim 10-11 komada Ukraini.
Russian collaborator found hanged in Zaporizhzhia Oblast -- ruski kvisling nađen obješen. (svaki dan netko ode).
e da upravo friška vijest, navodna atentatorica na Duginu(cijeli taj događaj je u navodnim zagradama) , je navodno nađena izbodena nožem u austriji. sada neki rusi se raduju, a neki govore da je jednostavno lažirana je njezina smrt ..
AssadNaPodmornici wrote:Kako je hektorovic rekao - Rus koji je zadužen za razvoj novog oklopnog vozila uhapšen, ukrao pare kao naši za Inu
Rekoh, Ruski sustav je kao sve loše u Hrvatskoj samo na teškim steroidima.
Ogroma lova ukradena na razvoju dronova, oklopnih vozila, brodogradnji, održavanju, izgradnji vojne infrastrukture.
2018-04-10
pazi Ruski vojni proračun je zadnjih 15ak godina bio preko 60milijardi $ nominalno, a prema PPPu preko 150 milijardi $. S obzirom da RU nije imala 11 flota nosača i ratove kao USA, niti brojnu avijaciju kao USA, to bi značilo da je Rusija barem što se tiče kopnenih snaga na papiru trebala biti toliko moćna da je trebala parirati USA. .. pazi ako pomnožiš 60milijard$ sa 15ak godina dobiješ nekih 1000 milijardi $ , ili ako gledaš PPP(dakle računaš da je rusija jeftinija država od USA) i 2500milijardi $ što su Rusi utukli u vojsku, pitaš se gdje je ta sila??Hektorović wrote:AssadNaPodmornici wrote:Kako je hektorovic rekao - Rus koji je zadužen za razvoj novog oklopnog vozila uhapšen, ukrao pare kao naši za Inu
Ogroma lova ukradena na razvoju dronova, oklopnih vozila, brodogradnji, održavanju, izgradnji vojne infrastrukture.
Jbt na wiki si mogao čitati o tisućama moderniziranih T-72/T-90/T-80 tenkova , avijacija koja je trebala iako u manjen brojeni sve jedno biti barem no2 na svijetu, itd.. a ono ja većina od one početne invazije i to im je više manje bilo najmodernije što su mogli poslati (sve ove armate, terminatori, sve to imaju par desetaka komada, SSSR kada bi razvio neko novo oružje u roku keks bi naštancao godišnje stotine komada toga oružja)
i ono šok većina toga što je Rusija slala - nije problem što je proizvedeno u SSSRu, problem je što većina toga uopće nije bilo modernizirano van SSSRa. Jadni Ukrainci za koje su tvrdili da imaju najkorumpiraniju državu na svijetu i imali su svega 5milijardi $ vojni proračun, na kraju su uspjeli obnoviti veliku većinu tenkova, artiljerije i PZO sustava sve to što je praktički propadalo do 2015 godine.. u svega 7godina.. a nemaju kao Rusi stotine milijardi $ prihoda godišnje od nafte
a da ne govorim nestašica dronova, ono spali su na to da od Irana žicaju dronove, meni nije jasno kada su vidjeli Azerbeđan Armenija rat , to im je bilo 5do12 da nabrzinu nabave nekoliko stotina velikih napadačkih ili izviđačkih dronova.. s obzirom na veličinu vojnih ulaganja...
----
trenutno je situacija evo čitam da ih Kazahstan počinje odjebavati sve više.
Azerbeđan se "ohrabrio" pa otvara drugi dole front, Rusija doslovno trenutno nema resursa da bi se nosila sa Azerbeđanskom vojskom ako bi se ova aktivno uključila u rat.. bili bi u teškoj defanzivi.. vjerojatno se i Gruzijci napalili sada, dosta Oseta je izginulo u Ukraini a vojska koja je branila Južnu Osetiju vjerojatno je demilitarizirana..
Da je ovo 1939 godina i Rusija napravila ovakvu "avanturu" u Ukraini, i da nema nuk oružja, vjeroajtno bi se u rat ne samo NATO savez uključio+Finska, nego Gruzija, Turska, Azerbeđan, a Kina bi uzela većinu azijske Rusije, a Kazhastan i Bjelorusija bi promjenili strane brže nego čarape
Završili bi kao Bugarska 1913 kada je pokrenula drugi balkansku rat pohlepno, bila najjača u susjedstvu, a na kraju na nju se zaletili svi susjedi i raskomadali je i podjelili
Završili bi kao Bugarska 1913 kada je pokrenula drugi balkansku rat pohlepno, bila najjača u susjedstvu, a na kraju na nju se zaletili svi susjedi i raskomadali je i podjelili
Last edited by AssadNaPodmornici on Sun 28 Aug - 15:36; edited 1 time in total
malo čitnem, ostavim koji komentar.
najbolji su mi rusofili o jebenoj pobjedi i slično.
kao što sam pisao prije, ovaj rat neće biti kratak.
patuljko se zajebao u osnovnim stvarima, a to govori dosta o njemu.
-krene u ofanzivu početkom proljeća.
-računa na štasi babu
-računa da njemačka ne bu zatvorila sjeverni tok2, kamoli sjeverni tok 1
-bulazni o prijetnji NATO pa mu dvije države, jedna na granici druga blizu uđu u isti taj savez
-patuljko bulazni o nekom nuklearnoj prijetnji, a da bi se ista ostvarila nakon njegovog pohoda. kompletna 2a njemačka eskadrila naoružana nuklearnim raketama smještena je sada u poljskoj, stalno su u zraku.
-sankcije se lako nametnu, ali se teško maknu.
rusko gospodarstvo je bilo prije rata u visini španjolske, sada se srozava pa je u visini portugala.
što je slijedeće?
bdp rvacko?
putin je živi dokaz iskompleksiranog patuljka kao što su bili prije njega napoleon i hitler.
pa rat se ne dobija oružjem već ekonomijom.
kreten je trebao samo na papir staviti bdp eu i us.
i povući se s krima.
ali ovo je u biti super. barbari će opet pušit kiki.
pa nije bez vraga slanje artemisa u svemir i rušenje cijene nafte.
svi zaboravljate da je us najveći proizvođač i kupac nafte.
ali eto, rusi će pobjediti kao i u drugom. ovaj put bez 1000t/dan pomoći s američke strane.
sovjetski čovjek će opet biti slobodan, igor, alexanadar.
najbolji su mi rusofili o jebenoj pobjedi i slično.
kao što sam pisao prije, ovaj rat neće biti kratak.
patuljko se zajebao u osnovnim stvarima, a to govori dosta o njemu.
-krene u ofanzivu početkom proljeća.
-računa na štasi babu
-računa da njemačka ne bu zatvorila sjeverni tok2, kamoli sjeverni tok 1
-bulazni o prijetnji NATO pa mu dvije države, jedna na granici druga blizu uđu u isti taj savez
-patuljko bulazni o nekom nuklearnoj prijetnji, a da bi se ista ostvarila nakon njegovog pohoda. kompletna 2a njemačka eskadrila naoružana nuklearnim raketama smještena je sada u poljskoj, stalno su u zraku.
-sankcije se lako nametnu, ali se teško maknu.
rusko gospodarstvo je bilo prije rata u visini španjolske, sada se srozava pa je u visini portugala.
što je slijedeće?
bdp rvacko?
putin je živi dokaz iskompleksiranog patuljka kao što su bili prije njega napoleon i hitler.
pa rat se ne dobija oružjem već ekonomijom.
kreten je trebao samo na papir staviti bdp eu i us.
i povući se s krima.
ali ovo je u biti super. barbari će opet pušit kiki.
pa nije bez vraga slanje artemisa u svemir i rušenje cijene nafte.
svi zaboravljate da je us najveći proizvođač i kupac nafte.
ali eto, rusi će pobjediti kao i u drugom. ovaj put bez 1000t/dan pomoći s američke strane.
sovjetski čovjek će opet biti slobodan, igor, alexanadar.
2014-12-30
Nedavno procitah analizu i osim korupcije i kradje i sama modernizacija je zamisljena u pogresnom smijeru. Naime rusi su dali akcent na masovnost umjesto na tehnolosku modernizaciju. Nije objasnjeno koliki su uopce bili dosezi tehnoloske modernizacije ali ovaj je rat ogolio cijeli trulez ruske vojske kao i drustva u cijelini. Kao sta sam pisao u prvom tjednu, cijela obavjestajna a i vojna zajednica je kormpirana i trula sta je rezultiralo da ih je sam kepec smijenio i cisti. Kepec se nasao u neobranom grozdu. Cijeli narativ graden zadnjih destljeca je pao u vodu u prvih par mjeseci agresije. Tko se boji vuka jos tri za rublju, tri za rublju. Nista od Berlina ili Atlantika. Bit ce jos krvavih ruskih gaca po Kavkaz-u. Uglavnom izlazane strategije nema. Kila jebenog mozga.
2014-04-14
veber likes this post
AssadNaPodmornici wrote:pazi Ruski vojni proračun je zadnjih 15ak godina bio preko 60milijardi $ nominalno, a prema PPPu preko 150 milijardi $. S obzirom da RU nije imala 11 flota nosača i ratove kao USA, niti brojnu avijaciju kao USA, to bi značilo da je Rusija barem što se tiče kopnenih snaga na papiru trebala biti toliko moćna da je trebala parirati USA. .. pazi ako pomnožiš 60milijard$ sa 15ak godina dobiješ nekih 1000 milijardi $ , ili ako gledaš PPP(dakle računaš da je rusija jeftinija država od USA) i 2500milijardi $ što su Rusi utukli u vojsku, pitaš se gdje je ta sila??Hektorović wrote:AssadNaPodmornici wrote:Kako je hektorovic rekao - Rus koji je zadužen za razvoj novog oklopnog vozila uhapšen, ukrao pare kao naši za Inu
Masovna krađa po čitavoj vertikali, od lokalnih zapovjednika, generala, do vojne industrije.
Ukrajinci su se u biti sami iznenadili koliko su ipak uspjeli izgraditi svoju vojsku.
2018-04-10
abraham wrote:Nedavno procitah analizu i osim korupcije i kradje i sama modernizacija je zamisljena u pogresnom smijeru. Naime rusi su dali akcent na masovnost umjesto na tehnolosku modernizaciju.
Nisu niti štancali T-90tke.
U biti radili su godišnje remont 30-tak T-80 i 60-tak T-72
Sad su se sjetili da štancaju BMP-2
2018-04-10
pa Ukrainci su kroz doslovno 7 godina, sa vojnim proračunom koji je nominalno 12-13x manji od Ruskog modernizirali više tenkova nego Rusija u to vrijeme(vrlo malu zapadnu pomoć su imali kada ekipa priča "ukraina 7-8godina pripremana od NATOa druga najjača zemlja NATO saveza jest kurac - imali su godišnje 100-200milijuna $ pomoći i gotovo im nitko nije htio prodati ništa modernog oružja, prvi je trump prodao par desetaka javelina".. . modernizirali(ili osposobili barem) avijaciju, artiljeriju, i PZO mrežu koja im i danas osigurava da Rusija ne može ući duže od par km u dubinu fronte sa avijacijomHektorović wrote:abraham wrote:Nedavno procitah analizu i osim korupcije i kradje i sama modernizacija je zamisljena u pogresnom smijeru. Naime rusi su dali akcent na masovnost umjesto na tehnolosku modernizaciju.
Tih su imali sve skupa manje od 2000.AssadNaPodmornici wrote:
Jbt na wiki si mogao čitati o tisućama moderniziranih T-72/T-90/T-80 tenkova
Od toga je T-72BM3 bio zbilja afrička varijanta modernizacije, bez panoramske kupole za zapovjednika, lošeg fcs,...
2018-04-10
rusija će najebati. i to jače.AssadNaPodmornici wrote:Da je ovo 1939 godina i Rusija napravila ovakvu "avanturu" u Ukraini, i da nema nuk oružja, vjeroajtno bi se u rat ne samo NATO savez uključio+Finska, nego Gruzija, Turska, Azerbeđan, a Kina bi uzela većinu azijske Rusije, a Kazhastan i Bjelorusija bi promjenili strane brže nego čarape
prvo su prijetili nuklearnim, ali sada šute jer im njemačka eskadrila pred vratima. da se slučajno pokvari poklopac od silosa vjerovatno bi krenuo nuklearni rat.
po svemu sudeći i u toj sferi su kilavi.
problem je kaj ne živimo u u us, japanu ili australiji.
patuljko je očito na vlastitim premisama sjebao cijelu stvar.
računajući na štasibabu i pad makrona u eu.
isto tako da njemačka neće otpisati sjeverni tok 2.
trenutno u njemačkoj se ide prema nacionalizaciji ruske imovine.
niti na to nije računao.
štasijeva baba je prijetila ujedinjenom kraljevstvu zbog duga. sholz ga je odgodio do 2025 što znači 2026a
patuljko nije uzimao ni pod razno da bi finska ušla u nato.
slijedeći potez EU bit će vraćanje finske na stare granice prije ruskog harača, a njemačka mora vratiti Köeniggsberg. srce njemačke
u istom procesu japan mora zahtjevati vraćanje kurilskih otoka natrag pod svoje okrilje.
s obzirom da japan i smradovi službeno nisu nikada potpisali mir i da su i dalje u ratu, legitimno pravo je japana vratiti svoj teritorij.
tako da ruse treba lupati jednako kako to i oni rade.
2014-12-30
AssadNaPodmornici wrote:pa Ukrainci su kroz doslovno 7 godina, sa vojnim proračunom koji je nominalno 12-13x manji od Ruskog modernizirali više tenkova nego Rusija u to vrijeme(vrlo malu zapadnu pomoć su imali kada ekipa priča "ukraina 7-8godina pripremana od NATOa druga najjača zemlja NATO saveza jest kurac - imali su godišnje 100-200milijuna $ pomoći i gotovo im nitko nije htio prodati ništa modernog oružja, prvi je trump prodao par desetaka javelina".. . modernizirali(ili osposobili barem) avijaciju, artiljeriju, i PZO mrežu koja im i danas osigurava da Rusija ne može ući duže od par km u dubinu fronte sa avijacijomHektorović wrote:abraham wrote:Nedavno procitah analizu i osim korupcije i kradje i sama modernizacija je zamisljena u pogresnom smijeru. Naime rusi su dali akcent na masovnost umjesto na tehnolosku modernizaciju.
Nakon 2014 vidjeli su kako više nema zajebancije
ili se adaptiraj i pripremi, ili propadni.
Rusi nisu imali taj pritisak, štoviše povjerovali su sami svojoj propagandi i izvukli pogrešne lekcije.
istovremeno i neki na zapadu su zbog svojih interesa žestoko pretjerivali u analizi ruskih vojnih sposobnosti i modernizacije
2018-04-10
Ovo oružja što je Ukrajina dobila od zapada je smirurija, kako bi se Rusi nosili sa Poljacima koji nabavljaju 500 HIMARS-a, 650 samohodnih haubica, F-35,...
2018-04-10
realno do 2022 gotovo ništa nije dobila.. Ukrainci su išli sa cash-om po zapadu i istoku i tražili da im se prodaju moderni avioni.. ma jok, nitko se radi straha od Rusije nije usudio poslati ništa teže od od puške.. lakše smo mi 91-95 nabavljali teško oružje iz vanka nego Ukrainci.. tek im turci dali par desetaka barjaktar dronova.. ostalo su sve Ukrainci modernizirali sami, stare sovjetske zalihe + vlastita vojna industrija koja je ispala poprilično moćna za jednu od najsiromašnijih zemalja na čitavoj sjevernoj hemisferi..Hektorović wrote:Ovo oružja što je Ukrajina dobila od zapada je smirurija, kako bi se Rusi nosili sa Poljacima koji nabavljaju 500 HIMARS-a, 650 samohodnih haubica, F-35,...
prvi je Trump skupio muda i poslao im par desetaka javelina.. i to je to bilo od ozbiljnog borbenog oružja što im je zapad slao uoči i rata.. a i sada zapad ne šalje koliko bi trebao.. doslovno ne vidim razloga da im ne pošalju još 50ak HIMARS sustava, 200 155mm haubica, + obuka + PZO sustavi i tako da Ukraina sa tim resursima vrati Hersonsku oblast
Hektorović likes this post
Zašto ne šalju? Vjerojatno princip kuvane žabe gdje će žaba biti rusija. Da su odmah poslali sve tko zna u što bi se sve to pretvorilo, koliko bi tih sustava bilo uništeno u dolasku, koliko bi se ukrainci snašli s tom opremom, bili poželjeli riješiti rat u mjesec dana, kako bi rusija reagirala... ovako vrijeme ne radi za rusiju i ameri ih polako kuvaju s dostavljanjem oružja ukrajini. Rusija će biti sve teže pogođena ratom, ljudstvo za popunjavanje će sve teže naći i u vukojebinama dagestana, čečenije, osetije... a muda za opću mobilizaciju neće imati jer se ipak radi o " specijalnoj vojnoj operaciji protiv ukra koji su probušeni kurton". Kako priznati toliki zajeb u svemu, toliku korupciju i lopovluk u oružanim snagama, krajnju nesposobnost viših i visokih časnika na terenu, enormni gubitak ljudstva i tehnike da moraju izvlačiti iz naftalina T64 i boriti se s tim protiv izrazito ubojitih protuoklopnih zapadnih sistema.AssadNaPodmornici wrote:realno do 2022 gotovo ništa nije dobila.. Ukrainci su išli sa cash-om po zapadu i istoku i tražili da im se prodaju moderni avioni.. ma jok, nitko se radi straha od Rusije nije usudio poslati ništa teže od od puške.. lakše smo mi 91-95 nabavljali teško oružje iz vanka nego Ukrainci.. tek im turci dali par desetaka barjaktar dronova.. ostalo su sve Ukrainci modernizirali sami, stare sovjetske zalihe + vlastita vojna industrija koja je ispala poprilično moćna za jednu od najsiromašnijih zemalja na čitavoj sjevernoj hemisferi..Hektorović wrote:Ovo oružja što je Ukrajina dobila od zapada je smirurija, kako bi se Rusi nosili sa Poljacima koji nabavljaju 500 HIMARS-a, 650 samohodnih haubica, F-35,...
prvi je Trump skupio muda i poslao im par desetaka javelina.. i to je to bilo od ozbiljnog borbenog oružja što im je zapad slao uoči i rata.. a i sada zapad ne šalje koliko bi trebao.. doslovno ne vidim razloga da im ne pošalju još 50ak HIMARS sustava, 200 155mm haubica, + obuka + PZO sustavi i tako da Ukraina sa tim resursima vrati Hersonsku oblast
Kako objasniti da ne mogu pregaziti ukrajinu a uvrjeđeno mišljenje je bilo da mogu do Berlina za par dana?
Očito je da je američki stožer daleko spremniji i obučeniji i sa daleko boljim obavještajcima i stratezima nego što se dalo zamisliti u odnosu spram rusije i to polako dolazi do izražaja u svakom pogledu.
veber and AssadNaPodmornici like this post
ratovi se iznad voda, ajd satnije ne vode emocijama.Šandor Winnetou wrote:Zašto ne šalju? Vjerojatno princip kuvane žabe gdje će žaba biti rusija. Da su odmah poslali sve tko zna u što bi se sve to pretvorilo, koliko bi tih sustava bilo uništeno u dolasku, koliko bi se ukrainci snašli s tom opremom, bili poželjeli riješiti rat u mjesec dana, kako bi rusija reagirala... ovako vrijeme ne radi za rusiju i ameri ih polako kuvaju s dostavljanjem oružja ukrajini. Rusija će biti sve teže pogođena ratom, ljudstvo za popunjavanje će sve teže naći i u vukojebinama dagestana, čečenije, osetije... a muda za opću mobilizaciju neće imati jer se ipak radi o " specijalnoj vojnoj operaciji protiv ukra koji su probušeni kurton". Kako priznati toliki zajeb u svemu, toliku korupciju i lopovluk u oružanim snagama, krajnju nesposobnost viših i visokih časnika na terenu, enormni gubitak ljudstva i tehnike da moraju izvlačiti iz naftalina T64 i boriti se s tim protiv izrazito ubojitih protuoklopnih zapadnih sistema.AssadNaPodmornici wrote:realno do 2022 gotovo ništa nije dobila.. Ukrainci su išli sa cash-om po zapadu i istoku i tražili da im se prodaju moderni avioni.. ma jok, nitko se radi straha od Rusije nije usudio poslati ništa teže od od puške.. lakše smo mi 91-95 nabavljali teško oružje iz vanka nego Ukrainci.. tek im turci dali par desetaka barjaktar dronova.. ostalo su sve Ukrainci modernizirali sami, stare sovjetske zalihe + vlastita vojna industrija koja je ispala poprilično moćna za jednu od najsiromašnijih zemalja na čitavoj sjevernoj hemisferi..Hektorović wrote:Ovo oružja što je Ukrajina dobila od zapada je smirurija, kako bi se Rusi nosili sa Poljacima koji nabavljaju 500 HIMARS-a, 650 samohodnih haubica, F-35,...
Kako objasniti da ne mogu pregaziti ukrajinu a uvrjeđeno mišljenje je bilo da mogu do Berlina za par dana?
Očito je da je američki stožer daleko spremniji i obučeniji i sa daleko boljim obavještajcima i stratezima nego što se dalo zamisliti u odnosu spram rusije i to polako dolazi do izražaja u svakom pogledu.
vode se čistom silom.
sila ne znači top, haubica ili raketa
sila je ekonomija.
zato će rusi pobrati popušitis vulgaris.
stalno se vraćam na moje upise u slučaju sirije kada su rusofili imali pet orgazama na tri vijesti.
činjenica je da je rusija zaostala.
činjenica je da će ovaj "izlet" skupo platiti
i to je ok. barbare iza limesa.
nadam se da je europa naučila iz grešaka štasijeve babe, ne vjeruj tataru ni kada ti plin nosi.
za dvije godine cijena plina će biti mizerija. ruskog.
a, ovi nacisti, putleristi i kreteni tipa ringo neka čuvaju zapise.
tipkat ćemo se za dvije godine.
2014-12-30
Šandor Winnetou likes this post
i još nekaj sam zaboravio natipkat, a bitna je.
šmrklji će morat platiti CO2 otisak.
patuljko samo šteti rusiji.
šmrklji će morat platiti CO2 otisak.
patuljko samo šteti rusiji.
2014-12-30
od sinoć do jutros rokanje po RU položajima u Hersonu. nema spavanja
nadajmo se da su UKR pogoci točni, to je bitan intel kako radi, dojave, sateliti, prisluškivanja, na terenu vlastita populacija dojavljuje lokacije rusa itd
nadajmo se da su UKR pogoci točni, to je bitan intel kako radi, dojave, sateliti, prisluškivanja, na terenu vlastita populacija dojavljuje lokacije rusa itd
Page 24 of 50 • 1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 37 ... 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 24 of 50