Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 37 of 50
Page 37 of 50 • 1 ... 20 ... 36, 37, 38 ... 43 ... 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Ringo10 wrote:Ništa od ove ofenzive. Balakleya nije pala kao ni Kupinskoje
Rusi šalju velike snage pojačanja
Ukrosi su udarili sa ogromnim snagama po nekima su bacili sve što su imali na harkovskom pravcu, preko 40 000 ljudi na malobrojne ruske snage.
Uzeli su neka mislim četiri sela uz velike gubitke
Sad je gotovo s time
Meni je nevjerojatno to kako oni žrtvuju ljude...nizašta
NATO chief warns Ukraine could collapse
To avoid such a scenario, Kiev must continue its fight with Russia, Jens Stoltenberg said.
Ukraine is heading for a tough winter, NATO Secretary General Jens Stoltenberg warned on Thursday, urging Kiev to continue fighting against Russia. Otherwise, the country may “cease to exist” as an independent nation, he said.
“If President [Vladimir] Putin and Russia stop fighting, then we will have peace. If Ukraine stops fighting, then Ukraine will cease to exist as an independent nation,” Stoltenberg told the AP on the sidelines of a US-led meeting in Ramstein, Germany that brought together foreign supporters of Ukraine.
Stoltenberg avoided giving any time frame for how long the conflict might last but said it would end at some point with negotiations. So far, however, there has been “no sign” of Moscow giving up its objectives in Ukraine, the NATO chief said.
Russia’s ultimate goal in the conflict is “taking control of Ukraine,” he claimed. “We need at least to be prepared for this winter,” Stoltenberg said, adding that the West must “continue to provide support,” including appropriate winter uniforms, generators and tents, among other things.
“Winter’s coming, and winter’s going to be hard on the battlefield in Ukraine. We know that the size of the Ukrainian army is now roughly three times as big as what it was last winter,” Stoltenberg added.
However, the NATO boss claimed the “war in Ukraine is approaching a pivotal moment,” asserting that the ongoing Russian offensive had “stalled” in Donbass and elsewhere. “We see that the Ukrainians have been able to fight back, to strike back and regain some territory,” he said.
Moscow has repeatedly urged the US and other Western nations to stop “pumping” Ukraine with weapons and other military hardware. Top Russian officials insist that the continuous support of Kiev will only prolong the bloodshed without changing the ultimate outcome of the conflict.
mentalitet- Posts : 5249
2020-07-05
Balakleya je izgleda podijeljen grad...
Da, Ukri se dobro bore ali mnogo ginu...
Da, Ukri se dobro bore ali mnogo ginu...
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
https://www.forbes.com/sites/davidaxe/2022/09/09/the-ukrainian-army-is-surrounding-10000-russian-troops-in-the-east/?sh=712f91bb3b54
T. wrote:Priča se da je ovo prva uspješna ukrajinska ofanziva od, još tamo 2015. ...
Sukobili su se s milicijama donbasa i rosgvardije i osvojili nešto teritorija...
PR pobjeda ukrajine, a strateški nebitna stvar...
Ali PR je izgleda jedino što se u ovom sukobu računa...
Jer se ne govori ni i o čemu drugome...
Totalnom debaklu ukrajinaca kod hersona, konstantnom napredku rusije u donbasu, katastrofi koja za mjesec-dva očekuje EU itd. ...
Odmah je 'nenavljeno' u kijev sletio a. blinken s klasičnim obećanjima i vrećom 'zelembaća'...
plan putina da ponovo ostvari SSSR odlicno napreduje uskoro dobiju sve blagodati nekadasnjeg carstva
cenzuru bez uvozne robe i putovanja u zapadne zemlje samo plin i nafta budu slobodno putovali van zemlje da se nekako prezivi
kad vidim sto ih snadje grijanje na 19 i brazilska piletina nije tako lose
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/vijest-koja-je-odjeknula-ukrajinom-kod-harkiva-uhicen-jedan-od-vodecih-ruskih-zapovjednika-15245577
2015-08-08
Ukrajinci su ih uhvatili spuštenih gaćamichaellcmacha wrote:https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/vijest-koja-je-odjeknula-ukrajinom-kod-harkiva-uhicen-jedan-od-vodecih-ruskih-zapovjednika-15245577
što veli Toten, šačica dnrovaca... Ringo je vidim i salje genijalan lik... Njegova racionalizacija je ludilo braleŠandor Winnetou wrote:Ukrajinci su ih uhvatili spuštenih gaćamichaellcmacha wrote:https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/vijest-koja-je-odjeknula-ukrajinom-kod-harkiva-uhicen-jedan-od-vodecih-ruskih-zapovjednika-15245577
2015-08-08
Izgleda da su Ukrainci stvarno ušli u Kupjansk hahahahhaha koji luđaci hahahha.
Btw grad je podjeljen na dva dijela , kao Mostar dijeli ih rijeka. Vjerojatno su Rusi na istočnm dijelu .
Ukrainci stvarno idu prema Limanu. Kada bi osvojili Liman praktički bi značilo da je Izjum pred totalnim odsjecanjem hahaha. Kakvi jebeni luđaci. Mislim prije dva dana bi rekao, kakav UKR napad na Liman, međutim ovi luđaci, čitam neke Srpske forume, Ukrainci jednostavno nemaju toliko ljudi, ali su razvili taktiku, prebacit će elitne jedinice koje su probile ovaj front, dole da na isti način probiju front kod Limana, uđu u pozadinu rusa i stvore paniku, a onda iza njih dolazi teška mehanizacija. na takav način izbjegavaju statitični rat, gdje im Rusi mogu nanositi teške gubitke jer imaju više topova i aviona. Usput kada se probije prva linija obrane , ispalo da Rusi za razliku od Ukraine - uopće nemaju drugu liniju(osim kod Hersona).
E da ekipa priča o "minimalnim Ruskim gubicima" - ja pratim taj rat, i samo da vam kažem. Količina videa gdje su snimljeni RUski gubici u ova 3 dana, možda čak i nailazi Ruske gubitke iz prvih par dana kada su bili baš ono brutalni. Zarobili i skladišta oružja, samohodnu artiljeriju, protuzračne sustave, tenkove, haubice, BMPove,
Btw grad je podjeljen na dva dijela , kao Mostar dijeli ih rijeka. Vjerojatno su Rusi na istočnm dijelu .
Ukrainci stvarno idu prema Limanu. Kada bi osvojili Liman praktički bi značilo da je Izjum pred totalnim odsjecanjem hahaha. Kakvi jebeni luđaci. Mislim prije dva dana bi rekao, kakav UKR napad na Liman, međutim ovi luđaci, čitam neke Srpske forume, Ukrainci jednostavno nemaju toliko ljudi, ali su razvili taktiku, prebacit će elitne jedinice koje su probile ovaj front, dole da na isti način probiju front kod Limana, uđu u pozadinu rusa i stvore paniku, a onda iza njih dolazi teška mehanizacija. na takav način izbjegavaju statitični rat, gdje im Rusi mogu nanositi teške gubitke jer imaju više topova i aviona. Usput kada se probije prva linija obrane , ispalo da Rusi za razliku od Ukraine - uopće nemaju drugu liniju(osim kod Hersona).
E da ekipa priča o "minimalnim Ruskim gubicima" - ja pratim taj rat, i samo da vam kažem. Količina videa gdje su snimljeni RUski gubici u ova 3 dana, možda čak i nailazi Ruske gubitke iz prvih par dana kada su bili baš ono brutalni. Zarobili i skladišta oružja, samohodnu artiljeriju, protuzračne sustave, tenkove, haubice, BMPove,
Šandor Winnetou likes this post
tu se pokušava reći da je oslobođeni teritorij nebitan no nitko ne kaže zašto su ga rusi onda osvojili i ginuli za njega. No već sam naveo ranije da ne sumnjam da će se pojaviti svašta u cilju opravdavanja barbarskih gubitaka.michaellcmacha wrote:što veli Toten, šačica dnrovaca... Ringo je vidim i salje genijalan lik... Njegova racionalizacija je ludilo braleŠandor Winnetou wrote:Ukrajinci su ih uhvatili spuštenih gaćamichaellcmacha wrote:https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/vijest-koja-je-odjeknula-ukrajinom-kod-harkiva-uhicen-jedan-od-vodecih-ruskih-zapovjednika-15245577
kakvo šamaranje, čitam jedan Srpski forum, asevi su još sinoć pisali da će sada veliki RU protunapad, da su se Ukrainci uvalili u kotao, da im je ovo zamka, da su Ruski gubici "minimalni"(a ono doslovno toliko videa o Ruskoj zarobljenoj i uništenoj tehnici, nije normalno)... totalni raspad sustava
sada i tamo dolazi do otrježenjanja, samo ekipa vjeruje da će se situacija okrenuti kao u WW2 na istočnoj fronti, neće, zapravo već se okrenula u korist Ukrainaca. Di je onaj as Kotromanović da kaže da Ukrainci nemaju šanse, aj što ludi Pernar na telegramu piše fantazije, ali generali?
btw srbi sve više pišu o NATO snagama koje rasturaju Ruse, btw nema niti jednog NATO vojnika na terenu, ima koji strani dobrovoljac i to je to
idemo malo postova sa srpskog vojnog foruma kojeg pratim godinama. znam da je jedan forumaš flash, pisao kritički od prvog dana tkz specijalne operacije, pa ga je pljuvalo i pljuvalo, sada ostali su u depresiji :D
------------------
-------------------
Zahvalio bih se svima na odgovorima u vezi uništene baterije s300.
Pošto nije prvi put da izreku "Ne daj Boze da te Grk hrani a Rus brani" čitam na ovoj temi, ovog puta moram da prokomentarišem iz perspektive gradjanina Srbije. Svakog mog sugradjanina bi trebalo da bude sramota da to izusti obzirom da svoju državnost dobrim delom dugujemo Rusima i obzirom da su mnogi Rusi ostavili svoje kosti u Srbiji braneći je ili oslobadjajući je. Da Grci bukvalno nisu nahranili Srpsku vojsku u Prvom svetskom ratu, opet upitno je kako bi izgledala ta državnost, a devedesetih kada smo bili crna ovca Evrope, iz Grčke su stizali šleperi humanitarne pomoći. Moglo bi na tu temu još dosta da se piše, ali da ne dužim.
Što se tiče trenutne ofanzive, ako nato snage uspeju da osvoje Izjum i ostvare kontrolu nad saobraćajnicom e40, onda možemo da pričamo o taktičkom uspehu nato-a i porazu Rusije, koliko je to bitno na strateškom nivou ne bih da komentarišem jer nisam kompetentan. Do tada možemo samo da nagadjamo šta se na terenu dešava.
----------------------------------------------------------
Sad mi je jasno,kroz aktuelna dešavanja,zašto su sovjeti izgubili u drugom ratu 11,4 miliona vojnika i isto toliko civila,oni i ne znaju drugačije,opijeni istorijom i slavnim pobedama koje su sve dobijene na ovaj način.
Ovo me podseća na Staljinovu nevericu i raspad linija kad je počela Barbarosa,nije verovao uprkos svemu u nemački napad.
Niko neće odgovarati za ove šamare od ukra i Natoa,kad ovo ispeglaju jednog dana,a hoće,uz velike žrtve,opet će međusobno deliti medalje i slaviti,potisnuće saznanje da je ovo sve moglo biti sprečeno,preventivno.
Posle nek se češu kada im još više nacija okrene leđa,ovakav nemar prema svom narodu drugi vide i pamte,ovo se vuče kroz celu njihovu istoriju.
Neko će reći,velika nacija,država,tradicija...bahatost i osionost.
Bio onaj ukrainac sa kanala War in Ukraine sve u pravu,sve se tako odvijalo na Harkovskom pravcu,na Hersonu im je dao mesec dana da će da se održe
.---------------------------------.---------------------------------.---------------------------------
Polako ne paničitr odmah, moguće je da ih Rudi navlače u kotao i zatvore iz pravca Balaklije.
.---------------------------------.---------------------------------.---------------------------------
Kilometarska kolona pro-ruske populacije beži iz Harkovske oblasti od Ukrajinskih nacista.
twitter.com/200_zoka/status/1568519233973133314
Ko 04.08.1995. dobiće i oni placeve na nekim Busijama i Plavim horizontima,posle će uzeti hrvatske tj. ukrajnske pasoše pa će u mrsku EU.
Koji "dejavu" jbt...
I posle se neko pita zašto rusi nemaju saveznike.Pa ovo isto su dozvolili 1995,1999 i to samo nama,da ne pominjem druge.
A sada to isto rade svom narodu u Ukrajini.
Pa ti budi saveznik sa njima.
--------------------evo flash-----copy paste lik je cijelio vrijeme bio jedan od rijetkih normalnih tamo...
Rusi nemaju ljudstva za pravljenje tolikih kotlova, to smo videli još u Donbasu proletos. Pa i ako prebace trupe da zakrpe Kupjansk, Ukrajinci će negde drugde napasti. Jer ima se, može se.
Rusi su brojčano nadjačani 3-4 puta u Ukrajini, i u sve su goroj poziciji, Ukrajinaca je sve više a njih je sve manje. Ukrajinci su ovime dokazali da mogu da izvedu uspešnu ofanzivu protiv neprijatelja koji ima vazdušnu nadmoć, što je samo po sebi neverovatno, i bruka za Ruse. Ovakvi događaji takođe umanjuju verovatnoću da se rat završi nekim sporazumom, jer Ukrajinci polako stiču osećaj da zaista mogu da vrate mnoge teritorije.
Rusima je mobilizacija potrebna hitno. Ovo se još pre pola godine pretvorilo u katastrofu, ali činjenica da ni najcrnja predviđanja nas pesimista na ovom forumu nisu ispala dovoljno pesimistična ukazuje na to koliko je situacija loša (awathorn i ja smo u JUNU kukali kako će rat verovatno da se završi oslobođenjem ostatka Donbasa negde do septembra, jer Rusi neće imati snage za dalje - umesto toga, imamo i dalje neoslobođen Donbas i uspešne ofanzive Ukrajinaca).
Rusi su ovim ratom svakako izgubili poziciju svetske vojne sile, ako su to ikada bili. Ovo sada pa nadalje je borba za preživljavanje same Rusije, jer ako pretrpe poraz u ovom ratu, pitanje je da li će RF kao takva opstati. Već se uveliko na Zapadu priča o planskom ''raspadu Ruske federacije'' kao ratnom planu NATO, znam da je to i dalje daleko od realnosti ali ukazuje na to u kom smeru stvari idu.
Polako ne paničitr odmah, moguće je da ih Rudi navlače u kotao i zatvore iz pravca Balaklije.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nikakav kotao oni tamo zatvoriti neće.Veruj mi.
Mogu samo rusi da se nađu u kotlu.I blizu su toga.
Kakav kotao, za kotao moras imati spremnu vojsku, ovi posle 5 dana helikopterima dovlace pojacanja, a narod bezi u koloni kao mi 95. Nazovimo stvari pravim imenom, ovo je potpuni debakl i pitanje je kako i da li ce se uopste oporaviti od istog..
sada i tamo dolazi do otrježenjanja, samo ekipa vjeruje da će se situacija okrenuti kao u WW2 na istočnoj fronti, neće, zapravo već se okrenula u korist Ukrainaca. Di je onaj as Kotromanović da kaže da Ukrainci nemaju šanse, aj što ludi Pernar na telegramu piše fantazije, ali generali?
btw srbi sve više pišu o NATO snagama koje rasturaju Ruse, btw nema niti jednog NATO vojnika na terenu, ima koji strani dobrovoljac i to je to
idemo malo postova sa srpskog vojnog foruma kojeg pratim godinama. znam da je jedan forumaš flash, pisao kritički od prvog dana tkz specijalne operacije, pa ga je pljuvalo i pljuvalo, sada ostali su u depresiji :D
------------------
-------------------
Pošto nije prvi put da izreku "Ne daj Boze da te Grk hrani a Rus brani" čitam na ovoj temi, ovog puta moram da prokomentarišem iz perspektive gradjanina Srbije. Svakog mog sugradjanina bi trebalo da bude sramota da to izusti obzirom da svoju državnost dobrim delom dugujemo Rusima i obzirom da su mnogi Rusi ostavili svoje kosti u Srbiji braneći je ili oslobadjajući je. Da Grci bukvalno nisu nahranili Srpsku vojsku u Prvom svetskom ratu, opet upitno je kako bi izgledala ta državnost, a devedesetih kada smo bili crna ovca Evrope, iz Grčke su stizali šleperi humanitarne pomoći. Moglo bi na tu temu još dosta da se piše, ali da ne dužim.
Što se tiče trenutne ofanzive, ako nato snage uspeju da osvoje Izjum i ostvare kontrolu nad saobraćajnicom e40, onda možemo da pričamo o taktičkom uspehu nato-a i porazu Rusije, koliko je to bitno na strateškom nivou ne bih da komentarišem jer nisam kompetentan. Do tada možemo samo da nagadjamo šta se na terenu dešava.
Sad mi je jasno,kroz aktuelna dešavanja,zašto su sovjeti izgubili u drugom ratu 11,4 miliona vojnika i isto toliko civila,oni i ne znaju drugačije,opijeni istorijom i slavnim pobedama koje su sve dobijene na ovaj način.
Ovo me podseća na Staljinovu nevericu i raspad linija kad je počela Barbarosa,nije verovao uprkos svemu u nemački napad.
Niko neće odgovarati za ove šamare od ukra i Natoa,kad ovo ispeglaju jednog dana,a hoće,uz velike žrtve,opet će međusobno deliti medalje i slaviti,potisnuće saznanje da je ovo sve moglo biti sprečeno,preventivno.
Posle nek se češu kada im još više nacija okrene leđa,ovakav nemar prema svom narodu drugi vide i pamte,ovo se vuče kroz celu njihovu istoriju.
Bio onaj ukrainac sa kanala War in Ukraine sve u pravu,sve se tako odvijalo na Harkovskom pravcu,na Hersonu im je dao mesec dana da će da se održe
Kilometarska kolona pro-ruske populacije beži iz Harkovske oblasti od Ukrajinskih nacista.
Ko 04.08.1995. dobiće i oni placeve na nekim Busijama i Plavim horizontima,posle će uzeti hrvatske tj. ukrajnske pasoše pa će u mrsku EU.
Koji "dejavu" jbt...
I posle se neko pita zašto rusi nemaju saveznike.Pa ovo isto su dozvolili 1995,1999 i to samo nama,da ne pominjem druge.
--------------------evo flash-----copy paste lik je cijelio vrijeme bio jedan od rijetkih normalnih tamo...
Rusi nemaju ljudstva za pravljenje tolikih kotlova, to smo videli još u Donbasu proletos. Pa i ako prebace trupe da zakrpe Kupjansk, Ukrajinci će negde drugde napasti. Jer ima se, može se.
Rusi su brojčano nadjačani 3-4 puta u Ukrajini, i u sve su goroj poziciji, Ukrajinaca je sve više a njih je sve manje. Ukrajinci su ovime dokazali da mogu da izvedu uspešnu ofanzivu protiv neprijatelja koji ima vazdušnu nadmoć, što je samo po sebi neverovatno, i bruka za Ruse. Ovakvi događaji takođe umanjuju verovatnoću da se rat završi nekim sporazumom, jer Ukrajinci polako stiču osećaj da zaista mogu da vrate mnoge teritorije.
Rusima je mobilizacija potrebna hitno. Ovo se još pre pola godine pretvorilo u katastrofu, ali činjenica da ni najcrnja predviđanja nas pesimista na ovom forumu nisu ispala dovoljno pesimistična ukazuje na to koliko je situacija loša (awathorn i ja smo u JUNU kukali kako će rat verovatno da se završi oslobođenjem ostatka Donbasa negde do septembra, jer Rusi neće imati snage za dalje - umesto toga, imamo i dalje neoslobođen Donbas i uspešne ofanzive Ukrajinaca).
Rusi su ovim ratom svakako izgubili poziciju svetske vojne sile, ako su to ikada bili. Ovo sada pa nadalje je borba za preživljavanje same Rusije, jer ako pretrpe poraz u ovom ratu, pitanje je da li će RF kao takva opstati. Već se uveliko na Zapadu priča o planskom ''raspadu Ruske federacije'' kao ratnom planu NATO, znam da je to i dalje daleko od realnosti ali ukazuje na to u kom smeru stvari idu.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kakav kotao, za kotao moras imati spremnu vojsku, ovi posle 5 dana helikopterima dovlace pojacanja, a narod bezi u koloni kao mi 95. Nazovimo stvari pravim imenom, ovo je potpuni debakl i pitanje je kako i da li ce se uopste oporaviti od istog..
Ne da je pala balakleja, pali su i kupjansk i izjum i sada krasni liman. Za nekoliko sati su u ukrajinci povratili ono što su rusi osvajali 4 meseca
Guest- Guest
Rusi uzmakli iz Kupjanska, Limana i Izjuma. Ovo je veliki poraz Rusa na tom bojištu obzirom da su mjesecima to kršili. Ruski zapovjednik te fronte je najebao. Pratimo dalje.
kuda su se izvukli iz izjuma kad im je most za prelaz srušen a liman u posjedu UA?Princ od Čaira wrote:Ne da je pala balakleja, pali su i kupjansk i izjum i sada krasni liman. Za nekoliko sati su u ukrajinci povratili ono što su rusi osvajali 4 meseca
Držim u tom slučaju da su popušili svu tehniku jer se preko onog mosta moglo samo pješice ia i to suukri mogli kontrolirati topništvom
Šandor Winnetou wrote:kuda su se izvukli iz izjuma kad im je most za prelaz srušen a liman u posjedu UA?Princ od Čaira wrote:Ne da je pala balakleja, pali su i kupjansk i izjum i sada krasni liman. Za nekoliko sati su u ukrajinci povratili ono što su rusi osvajali 4 meseca
Držim u tom slučaju da su popušili svu tehniku jer se preko onog mosta moglo samo pješice ia i to suukri mogli kontrolirati topništvom
Prvo je pao izjum, pa posle Liman-mada neki ruski TG kanali govore kako Liman još uvek nije pao (to su isto govorili i za balakleju i kupjansk)
Guest- Guest
tovaris @koba primi moje saucesceDragovit Koba wrote:Rusi uzmakli iz Kupjanska, Limana i Izjuma. Ovo je veliki poraz Rusa na tom bojištu obzirom da su mjesecima to kršili. Ruski zapovjednik te fronte je najebao. Pratimo dalje.
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
preko limana se nisu mogli izvući jer su ukri kontrolirali sve puteve prema njemu. Ostala je samo linija prema borovi a tamo je most sjeban do ibera.Princ od Čaira wrote:Šandor Winnetou wrote:kuda su se izvukli iz izjuma kad im je most za prelaz srušen a liman u posjedu UA?Princ od Čaira wrote:Ne da je pala balakleja, pali su i kupjansk i izjum i sada krasni liman. Za nekoliko sati su u ukrajinci povratili ono što su rusi osvajali 4 meseca
Prvo je pao izjum, pa posle Liman-mada neki ruski TG kanali govore kako Liman još uvek nije pao (to su isto govorili i za balakleju i kupjansk)
AssadNaPodmornici wrote:kakvo šamaranje, čitam jedan Srpski forum, asevi su još sinoć pisali da će sada veliki RU protunapad, da su se Ukrainci uvalili u kotao, da im je ovo zamka, da su Ruski gubici "minimalni"(a ono doslovno toliko videa o Ruskoj zarobljenoj i uništenoj tehnici, nije normalno)... totalni raspad sustava
------------------
-------------------
Koji "dejavu" jbt...
Ovo čitati uz Benny hill temu.
Kod Limana se vode teške borbe u kojima Ukrajina dominira.
Ukrajinci su taktički superiorni.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Sveopća bježanija okupatora iz Izuma
2018-04-10
Apsolutno svi koji su znali nešto o ratovanju i vojskama, znali su kako Ruse čeka pakao krajem ljeta.
2018-04-10
Ruske linije su toliko sjebane da im ni topništvo ni zrakoplovstvo ne mogu pomoći jer uopće ne znaju gdje da udare
Page 37 of 50 • 1 ... 20 ... 36, 37, 38 ... 43 ... 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 37 of 50