Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 35 of 50
Page 35 of 50 • 1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 42 ... 50
Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Kolega, Eu politicari su govna samo takova. Okrecu kaput kako vjetar puse. Primjer. Socijademokrati svedske i lijeva falanga su na kongresu prije tri mjeseca donijeli odluku da nema novih nuklearki u Svedskoj pod bilo kojim uvjetima. Danas tri dana prije izbora su za nuklerake i tvrde da su oduvijek bili. Danas u digitalno doba gdje je sva memorirano.Tako isto mogu naci da su Ukrajinci nacisti. Svi mediji u europi su pod istim kisobranom. Sve se kupuje i sve se prodaje. Tako da se Ukri mogu koliko sutra pustiti niz vodu.....Jedina utjeha je UK i USA. Eu je hrpa govana.Šandor Winnetou wrote:mislim da neće doći do toga ovaj put,putler se previše osilio i jebe kevu evropi s plinom a budući da se pokazao kao lažljivac i mutikaša nitko mu neće dati povjerenje da ga putler opet naguziabraham wrote:Rusija je u strasnom problemu. Bojim se da ce je uskoro zapad pokusati vaditi iz govana. Rat u Ukrajini je problem ali ne najveci. Rusko drustvo se vraca u CCCP plus kvazi kapitalizam , kriminal i korupcija.... Sta ce se desavati na Kavkazu i istocnoj strani je ono gdje ce biti krvavih gaca. Izlazne taktike i dalje nema. Bojim se da zapad ne !naguzi" Ukrajinu da spasi sto se spasiti da od Rusije. Kila mozga....
Koje je selo zauzeto mi nije zanimljivo. Sira slika , je a ona ne izgleda dobro za Rusiju...
abraham- Posts : 14669
2014-04-14
Abraham je u pravu, zapad će vjerojatno spašavati Rusiju, zvuči nevjerojatno ali mislim da će doći do toga...
što se tiče pregovara, netko je spomenuo da Rusi ne nude pregovore, zapravo Rusi su ti koji zovu na pregovore preko posrednika, ali nude za sada nerealne zahtjeve.. tipa da se sprovedu referendumi u okupiranom području, priznavanje Donbasa (i ono što Rusi nisu osvojili) , demilitarizacija itd..
što se tiče pregovara, netko je spomenuo da Rusi ne nude pregovore, zapravo Rusi su ti koji zovu na pregovore preko posrednika, ali nude za sada nerealne zahtjeve.. tipa da se sprovedu referendumi u okupiranom području, priznavanje Donbasa (i ono što Rusi nisu osvojili) , demilitarizacija itd..
Nije da se hvalim, kurac, hvalim se, sve sam napisao u prvom tjednu agresije. Rusi su imali samo jedan izlaz i to je bio atomski rata koji bi znacio definitvni nestanak i rusa i veceg dijeal Europe. Sada kada je ta opasnost (nadam se ) otklonjena, nema netrag. Izlazna taktika ne postoji. Isto kao sta je nije imao ni Hitler ni Napoleon , nema je ni kepec. Sve faze koje sam prije naveo su u punom pogonu sa tendencijom akceliranja. Ekonomija ce riknuti. urbani i skolovani bjeze, aparat trazi svoju krvarinu, kriminal raste.......... Onaj rus sta ja stavljam ponekad ovdje to poblize objesnjava i ide toscku po tocku. Nije to nekakova baba pijana od votke napravljene u kadi i prikopcana na drzavne medije. Covjek je imao karijeru i skolovanje u USA i vratio se natrag. Prezivio i tranziciju i Jelcina i sve faze i zna o cemu prica. Mora se citati izmedju redova jer mu je glava u torbi. Ostalo. kila mozga....
2014-04-14
2014-04-14
A dobro, da se pita samo europa rusi bi vec drzali pola poljske, drugu polovicu njemacka:)abraham wrote:Nije da se hvalim, kurac, hvalim se, sve sam napisao u prvom tjednu agresije. Rusi su imali samo jedan izlaz i to je bio atomski rata koji bi znacio definitvni nestanak i rusa i veceg dijeal Europe. Sada kada je ta opasnost (nadam se ) otklonjena, nema netrag. Izlazna taktika ne postoji. Isto kao sta je nije imao ni Hitler ni Napoleon , nema je ni kepec. Sve faze koje sam prije naveo su u punom pogonu sa tendencijom akceliranja. Ekonomija ce riknuti. urbani i skolovani bjeze, aparat trazi svoju krvarinu, kriminal raste.......... Onaj rus sta ja stavljam ponekad ovdje to poblize objesnjava i ide toscku po tocku. Nije to nekakova baba pijana od votke napravljene u kadi i prikopcana na drzavne medije. Covjek je imao karijeru i skolovanje u USA i vratio se natrag. Prezivio i tranziciju i Jelcina i sve faze i zna o cemu prica. Mora se citati izmedju redova jer mu je glava u torbi. Ostalo. kila mozga....
dijagram-
2015-08-09
u povijesti Vipa, ova tema je s najviše pregleda: 21189
svaka čast, Assade!
AssadNaPodmornici likes this post
kic wrote:
svaka čast, Assade!
dijagram-
2015-08-09
opa. znači malo uvođenja reda i malo kvalitetne rasprave se isplatilo. thanks! hvala korisnicima na kvalitetnim komentarima, jer nekvalitetne brišem(i svoje). suzdržite se od osobnih napada, čak i ako je osoba na drugoj strani jer to guši ovu temu.kic wrote:
svaka čast, Assade!
kic likes this post
Da i balticke zemlje i Finsku i Baltik itd, itd. Nije sve izgubljeno. Rusi su do sada iskoristili samo 1% potencijala8Kila mozga) a i Orban, picousti, traktorista iz bjelorusije i brat Kim mogu preokrenuti tijek povijesti...... Da i par zalutalih kengura....dijagram wrote:A dobro, da se pita samo europa rusi bi vec drzali pola poljske, drugu polovicu njemacka:)abraham wrote:Nije da se hvalim, kurac, hvalim se, sve sam napisao u prvom tjednu agresije. Rusi su imali samo jedan izlaz i to je bio atomski rata koji bi znacio definitvni nestanak i rusa i veceg dijeal Europe. Sada kada je ta opasnost (nadam se ) otklonjena, nema netrag. Izlazna taktika ne postoji. Isto kao sta je nije imao ni Hitler ni Napoleon , nema je ni kepec. Sve faze koje sam prije naveo su u punom pogonu sa tendencijom akceliranja. Ekonomija ce riknuti. urbani i skolovani bjeze, aparat trazi svoju krvarinu, kriminal raste.......... Onaj rus sta ja stavljam ponekad ovdje to poblize objesnjava i ide toscku po tocku. Nije to nekakova baba pijana od votke napravljene u kadi i prikopcana na drzavne medije. Covjek je imao karijeru i skolovanje u USA i vratio se natrag. Prezivio i tranziciju i Jelcina i sve faze i zna o cemu prica. Mora se citati izmedju redova jer mu je glava u torbi. Ostalo. kila mozga....
Daklem da utvrdimo. Samo su dva globalna igraca. Jos uvijek USA i UK , ostalo kita u mrzloj vodi. Za sada. Sto ce biti u buducnosti???? Ovaj rat je promijenio smijer kretanja. Od globalizma ce da ostanu samo dugmici Najveci problem su svabe. Uvijek bile i ostale. Daj im cvikcange i subler ali ih od politike treba odjebati za vijeke vjekova. Jednostavno nije za njih...
2014-04-14
zapad ce pomoc rusiji
oce oce, tako sto ni rusi nece imat nista a bit ce sretni
samo dok im postave pro-Davos ekipu na vlast
i nije zapad, zapad je samo naziv, nego zapadni ologarsi uvezani sa politickim elitama
naravno, sve to ako se narod na zapadu ne pobuni i pocisti kriminalce
nije valjda da ste mislili da ulazu onolike novce zbog altruizma
demokratskih vrijednosti i snjeguljice
oce oce, tako sto ni rusi nece imat nista a bit ce sretni
samo dok im postave pro-Davos ekipu na vlast
i nije zapad, zapad je samo naziv, nego zapadni ologarsi uvezani sa politickim elitama
naravno, sve to ako se narod na zapadu ne pobuni i pocisti kriminalce
nije valjda da ste mislili da ulazu onolike novce zbog altruizma
demokratskih vrijednosti i snjeguljice
2014-04-19
AssadNaPodmornici wrote:opa. znači malo uvođenja reda i malo kvalitetne rasprave se isplatilo. thanks! hvala korisnicima na kvalitetnim komentarima, jer nekvalitetne brišem(i svoje). suzdržite se od osobnih napada, čak i ako je osoba na drugoj strani jer to guši ovu temu.kic wrote:
svaka čast, Assade!
Zbog safetovih i ringovih gluposti ona druga tema je uništena i za izbjegavanje. Bez one dvojice ovdje je moguća sasvim normalna komunikacija i razmjena mišljenja.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
E sad ćeš se načekati sve do trenutka kad rusi osvoje opet neko selo, tad kreće nepristrano izvješće sa proruske strane uz salve hvalospjeva o nepobjedivoj ruskoj armijiljubo1212 wrote:vi ste svi navijači, htio bih čuti nepristra(s)no mišljenje, da sad ne imenujem....
dijagram wrote:Raspad sistema kod rusa mora se iskoristiti, idealna prilika.
Kako rekoh, pravac Kupjansk, rusi ce pokusati uspostaviti obranu istog, ...ako im se da vremena.
Svakako su vec u dometu topnistva, konvoje logistike tuci ce im svakodnevno po raskrizjima Kupjanska.
Pljackasi perilica su gore u rasulu.
dijagram wrote:A tako.Hektorović wrote:dijagram wrote:Kotromanovic je glupson kao i vecina nasih tzv casnika.
Po pameti negdje ko Miro Bulj. To su likovi koji su dobri kad treba pušku u ruke i juriš, a ne mreš ih pustit da nešto odlučuju.
Evo yoda nek vidi, rade upravo ono sto sam rekao da trebaju raditi:)
Proci Sevcenkovo juzno i sjeverno i udariti na nepostavljenu obranu Kupjanska.
Opet da ponovim, vjerujem da imaju dovoljno ljudstva i prosire takodjer sada nebranjene, odnosno neorganiziranu rusku obranu bokova.
Izbiti na Oskil i okrenuti juzno, eto Izjuma na dlanu.
Dobro, dolje postoji obrana i taj grad ce pokazati trenutno stanje ruske vojske.
Kako i koliko ce ga braniti ili eventualno bjezati od borbe.
Malo je reci koliki ce moral Ukrajinaca biti tek sada.
Osjecaju i vide da mogu, osjecaju i vide da neprijatelj uzmice na njihov odlucan napad za koji se vrijedi izloziti i ginuti.
Jednako, rusi vide da ukrajinci mogu, vide da hoce i sto im cine.
Rade ono sto ni ne rade, ne usude se, bore se ziheraski.
Ovo je velika prekretnica makar sutra sve stalo i primirilo se u sto cisto sumnjam.
Nista vise nece biti isto.
Ups, ovo je trebalo ispod ove mape gdje su se uklinuli, al nema veze, svima je jasno.
izgleda da Ukrainci upravo rade kako je rekao Dijagram, koriste sa jedne strane svoj momentum, visoki moral, a sa druge strane raspad sistema kod Rusa i pokušavaju još više iskoristiti situaciju. ide se na okruživanje Kupijanska i presjecanje ceste za Izjum . Vidit ćemo kako će se stvari razvijati s obzirom na UKR logistiku i broj vojnika(nije lako tisuće vojnika niti hraniti, snabdjevati, jer prodor je bio brz) i naravno na RU situaciju
Nova USA pomoć uskoro stiže
Streljivo za HIMARS sustave ,HAARM projektili, i pazi ovo oklopna vozila i 100injak HUMWEE, Ukrainci ih jebački koriste za brze upade u ruskoj pozadini gdje im nanose kaos i paniku.
Ono što znamo prema slikama, da su Ukrainci ušli u Kupjansk i Izjum područje(rub gradova) a Ruski telegram računi govore o panici u Ruskim redovima, zazivaju pojačanje, i mogućnosti da ih Ukrainci opkole sa manjim snagama.
Inače izlaze nove snimke zarobljene Ruske tehnike, i uništene..
Dosta objava na ovom UKR profilu o zarobljenoj tehnici, te screemshotovi ruskih telegram kanala.
Pogledajte samo od jutros koliko toga ima. A jučer, prekjučer, plus drugi twiter računi. Ovdje su Rusi izgubili ogromnu količinu tehnike, a Ukrainci će izaći u velikom plusu , zarobili su desetke ako ne i stotine milijuna $ oružja..
https://twitter.com/GirkinGirkin
ako odete na screnshotove, možete dolje u komentarima za svaki naći prijevod (na eng jeziku) pa čisto da vidite kako je loš moral i panika među Rusima na ovom dijelu fronte trenutno.
njima dvojici sam ograničio ovdje pisanje, gle i svima ostalima se zalome gluposti i offtopik, i meni isto, pa pobrišem svoje, vaše , tuđe postove(i ovo ću pobrisati nakon uru dvije), ali oni imaju ostatak foruma slobodno da rade što hoće, i mogu otvoriti neograničen broj novih tema... ali jednostavno nisu materijal za normalnu komunikaciju, pa da ne ispadne da ja mrzim nekoga i zlostavljam, sve im je slobodno osim ovoga dijela foruma gdje ja pokušavam održavati sadržaj, da se čita i van ovoga foruma(sigurno jest)Hektorović wrote:AssadNaPodmornici wrote:opa. znači malo uvođenja reda i malo kvalitetne rasprave se isplatilo. thanks! hvala korisnicima na kvalitetnim komentarima, jer nekvalitetne brišem(i svoje). suzdržite se od osobnih napada, čak i ako je osoba na drugoj strani jer to guši ovu temu.kic wrote:
svaka čast, Assade!
Zbog safetovih i ringovih gluposti ona druga tema je uništena i za izbjegavanje. Bez one dvojice ovdje je moguća sasvim normalna komunikacija i razmjena mišljenja.
Hektorović likes this post
debotoijusto wrote:- Rat u Ukrajini će se nastaviti do potpunog poraza Rusije - poručio je Igor Girkin, krajnje desni ruski nacionalist, u video obraćanju svojim 430.000 pratitelja na Telegramu u ponedjeljak.
- Već smo izgubili, ostalo je samo pitanje vremena - razočarano je objavio Girkin.
kme ?
To ovdje govorimo već mjesecima.
2018-04-10
meni jutro počinje tako da odem na Girkinov telegram i pročitam njegovu objavu. Inače događa se sve što je as "prorokovao" još u 4 mjesecu kada su se Rusi povukli kod Kijeva i objavili da idu na Donbas. Doslovno je rekao da RU nema resurse za prave strateške operacije proboja po dubini UKR linija i opkoljavanja velikog broja UKR brigada na istoku , da napadi na utvrđene UKR položaje su žestoka glupost, i da igraju po pravilima koja je stavila UKR komanda, a to je da će se UKR na istoku braniti sa manjim resursima i second grade vojskom, kupovati vrijeme i skupljati resurse, dok će Rusi svoje resurse nemilosrdno trošiti, dok će u pozadini Ukrainci graditi kvalitetne brigade za ofenzivne akcije koje će usljediti za vrijeme ljeta(ovo je kraj ljeta). Zatim je više puta kritizirao neposobnost RU oficira, generala, korupciju, neposobnost ministra obrane, napadao je i Putina itd.. kada bi Rusi osvojili neki grad poput Lisičnjaska ili SjevernoDonjecka, Strelkov je naglasio (a ja sam prenio na forum tada, samo to je ugušeno u spamu) , da je sve to "lijepo", ali da su Rusi tim osvajanjima napravili taktičku pobjedu, a strateški poraz.Hektorović wrote:debotoijusto wrote:- Rat u Ukrajini će se nastaviti do potpunog poraza Rusije - poručio je Igor Girkin, krajnje desni ruski nacionalist, u video obraćanju svojim 430.000 pratitelja na Telegramu u ponedjeljak.
- Već smo izgubili, ostalo je samo pitanje vremena - razočarano je objavio Girkin.
kme ?
Taktička pobjeda u smislu da su uz velike materijalne i ljudske gubitke osvojili određne razrušene gradove nakon tjedana i tjedana opsade, i pri tome nanjeli i Ukraincima određene gubitke čak i veće, a Strateški poraz je u smislu, da nisu totalno porazili te UKR jedinice , nego su se Ukrainci uvijek izvukli , i samo došli na nove utvrđene položaje, dok su u isto vrijeme obučavali nove vojnike, brigade i pripremali ih za daljnje ofenzivno ratovanje koje će usljediti kada dođe do zamora Ruske vojske.
Ukrainski "Strelkov" Arestovič je govorio gotovo isto.
P.S Srbin Zoka(iz Mostara možda najjači pro-ru twiter profil na internetu) je objavio zanimljiv tweet
(Smijali smo se Strelkovu a cijelo vrijeme je bio u pravu)
Hektorović likes this post
Zanimljivo ce biti s Kupjanskom, hoce li rusi braniti zapadni dio ili ce formalno pruziti otpor i povuci se
relativno brzo preko rijeke.
Imali su dva dana za prihvat pobjegulja il Balakije i okolnih sela, tu je dovoljno vojnika ali nikakvog morala
za daljnju borbu.
Mogu zamisliti situaciju kako ih se tjera na uspotavu obrane kupjanska i jos jedno izlaganje naletu
Ukrajinaca koje su vec dozivjeli i pobjegli.
To su u ratu teske situacije, izbjegnes smrt za dlaku ,a vec sutra te guraju u novu , a
stvari u glavi se nisu poslozile, nekima nikada i nece.
Medjusobno optuzivanje tko je kriv za sve, nesloga i prirodna zelja covjeka u tim trenucima je da bude
negdje drugdje, daleko od svega.
Ukrajincima bi bilo idealno da se sve receno odvije u njihovu korist i brzo i bez velikih borbi i gubitaka
kako ljudstva tako i vremenu zaumu zapadni dio Kupjanska.
Onda bi se sve okrenulo na Izjum i tek tamo bi se pokazalo kakvo je stanje stvari s ruskom vojskom.
Imali su dva dana za prihvat pobjegulja il Balakije i okolnih sela, tu je dovoljno vojnika ali nikakvog morala
za daljnju borbu.
Mogu zamisliti situaciju kako ih se tjera na uspotavu obrane kupjanska i jos jedno izlaganje naletu
To su u ratu teske situacije, izbjegnes smrt za dlaku ,a vec sutra te guraju u novu , a
Medjusobno optuzivanje tko je kriv za sve, nesloga i prirodna zelja covjeka u tim trenucima je da bude
Ukrajincima bi bilo idealno da se sve receno odvije u njihovu korist i brzo i bez velikih borbi i gubitaka
Onda bi se sve okrenulo na Izjum i tek tamo bi se pokazalo kakvo je stanje stvari s ruskom vojskom.
dijagram-
2015-08-09
Nadodaj tu paničare i one koji vjeruju u teoriju urote pa samo da netko zucne o dogovoru i namjernoj prodaji teritorija takvi će se na to zaljepiti kao muhe na govno i širiti to do iznemoglosti i tako dodatno slabiti moral i kod onih kolebljivaca ili sa slabijim mudima za rat. Ako tome pridodamo da su ukri sigurno spizdili koji zapovjedni centar i rasturili zapovjedni lanac u strogoj hijerarhiji zapovjedanja a niži časnici na terenu nisu osposobljeni niti oivlašteni da donose samostalno odluke jasno je kolika je rupa nastala na tom području. Nadalje sva ona silna izgubljena tehnika se ne može nadomjestiti na jednostavan način a da ne govorim o popunama obučenih posada za toliko topništvo kad već sad imaju debele manjkove u ljudstvu. Čini se da sve sad ovisi o onome što će ukri napraviti i gdje će stati da uzmu daha, o rusima više ništa ne ovisi gore na sjeveru.dijagram wrote:Zanimljivo ce biti s Kupjanskom, hoce li rusi braniti zapadni dio ili ce formalno pruziti otpor i povuci se
za daljnju borbu.
AssadNaPodmornici wrote:meni jutro počinje tako da odem na Girkinov telegram i pročitam njegovu objavu. Inače događa se sve što je as "prorokovao" još u 4 mjesecu kada su se Rusi povukli kod Kijeva i objavili da idu na Donbas. Doslovno je rekao da RU nema resurse za prave strateške operacije proboja po dubini UKR linija i opkoljavanja velikog broja UKR brigada na istoku , da napadi na utvrđene UKR položaje su žestoka glupost, i da igraju po pravilima koja je stavila UKR komanda, a to je da će se UKR na istoku braniti sa manjim resursima i second grade vojskom, kupovati vrijeme i skupljati resurse, dok će Rusi svoje resurse nemilosrdno trošiti, dok će u pozadini Ukrainci graditi kvalitetne brigade za ofenzivne akcije koje će usljediti za vrijeme ljeta(ovo je kraj ljeta). Zatim je više puta kritizirao neposobnost RU oficira, generala, korupciju, neposobnost ministra obrane, napadao je i Putina itd.. kada bi Rusi osvojili neki grad poput Lisičnjaska ili SjevernoDonjecka, Strelkov je naglasio (a ja sam prenio na forum tada, samo to je ugušeno u spamu) , da je sve to "lijepo", ali da su Rusi tim osvajanjima napravili taktičku pobjedu, a strateški poraz.Hektorović wrote:debotoijusto wrote:- Rat u Ukrajini će se nastaviti do potpunog poraza Rusije - poručio je Igor Girkin, krajnje desni ruski nacionalist, u video obraćanju svojim 430.000 pratitelja na Telegramu u ponedjeljak.
kme ?
Taktička pobjeda u smislu da su uz velike materijalne i ljudske gubitke osvojili određne razrušene gradove nakon tjedana i tjedana opsade, i pri tome nanjeli i Ukraincima određene gubitke čak i veće, a Strateški poraz je u smislu, da nisu totalno porazili te UKR jedinice , nego su se Ukrainci uvijek izvukli , i samo došli na nove utvrđene položaje, dok su u isto vrijeme obučavali nove vojnike, brigade i pripremali ih za daljnje ofenzivno ratovanje koje će usljediti kada dođe do zamora Ruske vojske.
Ukrainski "Strelkov" Arestovič je govorio gotovo isto.
P.S Srbin Zoka(iz Mostara možda najjači pro-ru twiter profil na internetu) je objavio zanimljiv tweet
(Smijali smo se Strelkovu a cijelo vrijeme je bio u pravu)
Kupjansk je pred oslobođenjem … ogromno značenje jer se radi o najvažnijem željezničkom čvorištu
2018-04-10
Po svim izvješćima sa terena, i proruskim i proukrajinskom na djelu je totalni kaos među Rusima. VSU jedino zaustavljaju logistička ograničenja inače bi već izbili do Ruske granice.
2018-04-10
inače ako koga zanima, jedan srp forum, pogledajte kakve fantazije pišu..
.................
Cekajte, po ovome jos Balakleja nije pala.
Ocigledno je da kijevske snage ovde nemaju dovoljno ljudstvo za sada. Oni zaobilaze vece borbe i idu na mesta gde prakticno protuskih snaga nema. Koriste dzihad mobile prilicno koliko sam video. Dakle, nema teske tehnike jos uvek sa njihove strane
..............
Ukri osvajaju prostor i ostavljaju dzepove ili ulaze u nebranjena mesta, razbili su Ruse ovde, zarobili dosta tehnike. Uradili su domaci sto se kaze, rade isto sto i Rusi na pocetku rata u Februaru. E sad sta je simpaticno, sto to ukri rade posle x meseci rata, sto znaci da su se dobro obavestajno pripremili i da su dobru procenu o broju i stanju ljudstva na ovom delu uradili. Visokomobilne grupe i diverzanti i prodori u dubinu.
Sad u narednih 24h odlucuju fakori- kolika je ruska rezerva ; koliko su spremni za kontranapad , da li ce da se odluce da se brane ili da napadaju i poslednje kako su Ukri popunili ovaj osvojeni prostor ljudstvom, koliki je zamor , kako su se popunili materijalno itd. Ako njihovi mediji pisu da imaju oko 3 k poginulih znaci da su zrtve ogrome, jer to je bar jos toliko ako i vise ranjenih. Ali licno sumnjam u to jer su Rusi pustili bez borbe vecinu mesta, a negde su prosto pregazeni. Sve u svemu, prostor je uzak,nisu rasirili bokove,mogu zestoko da plate to.
Ono sto upada u oci je da pise da su iz Cugajeva i Harkova prebacili ljudstvo, znaci da su sigurni da Rusi nemaju kapaciteta da odgovore na drugom delu fronta ili da otvore novi front.
Sad i u narednih par dana za Ruse je kljucno da ostvare pomak ka Seversku i Slavjansku i da izvrse pritisak tu. Kad Ukro ofanziva uspori, a po prirodi mora da se uradi popuna i da krenu kolon3 kao sto kaze @Denaya videcemo sta su sposobni da urade Rusi na ovom delu fronta i koliko su ocerupane te jedinice tu. Mu*a i hrabrosti im ne fali ocigledno.
...........................
Po meni se Rusi sada mogu izvuci ako odrade neki od ovih stvari sto cu nabrojati:
1.Da ona kolona koja je bila na Krimu napadne i okruzi Nikolajev jer sada tamo ima dosta manje oklopa i Ukro vojske,a videli smo da i Ruska avijacija tamo tuce i da ih Ukri ne obaraju sto moze da znaci da je nebo dosta bezbednije nego kod Harkova
2.Da krene na Harkov jer se i tamo sada manje Ukro vojske ali sa svim ozbilnim naoruzanjem
3.Da udare svom snagom na Zaporozje i konacno im polome kicmu kod Ugledara i krenu na sam grad Zaporozje
4.Verujem da bi i slom kod Bahmuta znacio dosta jer bi Rusi mogli da krenu na Slavjansk.
Najlogicnijemi je da krenu na Nikolajev i krenu da zatvaraju i Odesu prema Pridnestrovlju.Naravno udar na vise pravaca istovremeno bi bilo najbolje resenje,samo mislim da to sada za Ruse nije moguce
................................
Cekajte ljudi da dodje Ruska armija pa da dodje do realnog konflikta, ovde nije bilo uopste sukoba ozbiljnog, samo su proleteli kroz sela i prazan prostor. Kada dodje do sukoba trebace Rusima dosta vise da vrate sve, ali ce vratiti to ne sumnjam
.................
Cekajte, po ovome jos Balakleja nije pala.
Ocigledno je da kijevske snage ovde nemaju dovoljno ljudstvo za sada. Oni zaobilaze vece borbe i idu na mesta gde prakticno protuskih snaga nema. Koriste dzihad mobile prilicno koliko sam video. Dakle, nema teske tehnike jos uvek sa njihove strane
..............
Ukri osvajaju prostor i ostavljaju dzepove ili ulaze u nebranjena mesta, razbili su Ruse ovde, zarobili dosta tehnike. Uradili su domaci sto se kaze, rade isto sto i Rusi na pocetku rata u Februaru. E sad sta je simpaticno, sto to ukri rade posle x meseci rata, sto znaci da su se dobro obavestajno pripremili i da su dobru procenu o broju i stanju ljudstva na ovom delu uradili. Visokomobilne grupe i diverzanti i prodori u dubinu.
Sad u narednih 24h odlucuju fakori- kolika je ruska rezerva ; koliko su spremni za kontranapad , da li ce da se odluce da se brane ili da napadaju i poslednje kako su Ukri popunili ovaj osvojeni prostor ljudstvom, koliki je zamor , kako su se popunili materijalno itd. Ako njihovi mediji pisu da imaju oko 3 k poginulih znaci da su zrtve ogrome, jer to je bar jos toliko ako i vise ranjenih. Ali licno sumnjam u to jer su Rusi pustili bez borbe vecinu mesta, a negde su prosto pregazeni. Sve u svemu, prostor je uzak,nisu rasirili bokove,mogu zestoko da plate to.
Ono sto upada u oci je da pise da su iz Cugajeva i Harkova prebacili ljudstvo, znaci da su sigurni da Rusi nemaju kapaciteta da odgovore na drugom delu fronta ili da otvore novi front.
Sad i u narednih par dana za Ruse je kljucno da ostvare pomak ka Seversku i Slavjansku i da izvrse pritisak tu. Kad Ukro ofanziva uspori, a po prirodi mora da se uradi popuna i da krenu kolon3 kao sto kaze @Denaya videcemo sta su sposobni da urade Rusi na ovom delu fronta i koliko su ocerupane te jedinice tu. Mu*a i hrabrosti im ne fali ocigledno.
...........................
Po meni se Rusi sada mogu izvuci ako odrade neki od ovih stvari sto cu nabrojati:
1.Da ona kolona koja je bila na Krimu napadne i okruzi Nikolajev jer sada tamo ima dosta manje oklopa i Ukro vojske,a videli smo da i Ruska avijacija tamo tuce i da ih Ukri ne obaraju sto moze da znaci da je nebo dosta bezbednije nego kod Harkova
2.Da krene na Harkov jer se i tamo sada manje Ukro vojske ali sa svim ozbilnim naoruzanjem
3.Da udare svom snagom na Zaporozje i konacno im polome kicmu kod Ugledara i krenu na sam grad Zaporozje
4.Verujem da bi i slom kod Bahmuta znacio dosta jer bi Rusi mogli da krenu na Slavjansk.
Najlogicnijemi je da krenu na Nikolajev i krenu da zatvaraju i Odesu prema Pridnestrovlju.Naravno udar na vise pravaca istovremeno bi bilo najbolje resenje,samo mislim da to sada za Ruse nije moguce
................................
Cekajte ljudi da dodje Ruska armija pa da dodje do realnog konflikta, ovde nije bilo uopste sukoba ozbiljnog, samo su proleteli kroz sela i prazan prostor. Kada dodje do sukoba trebace Rusima dosta vise da vrate sve, ali ce vratiti to ne sumnjam
Page 35 of 50 • 1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 42 ... 50
Similar topics
» Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema
Page 35 of 50