ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Page 17 of 50 Previous  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 33 ... 50  Next

Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 17 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by AlfaOmega 14/8/2022, 19:10

Mali rezime:

-ruske i savezničke snage izvode jake topničko-raketne udare uz podršku jurišnika Su-25SM3 i borbenih helikoptera Ka-52 na preostale ukrajinske položaje u i oko Bakhmuta/Artemovska. Na ovom dijelu bojišta također djeluju VRL TOS-1A. Na dvije lokacije primjećena vozila BMPT "Terimnator" i tenkovi T-90M. Na položaje ukrajinske vojske pokrenut i tenkovski napad.
-prema još nepotvrđenim informacijama,na harkovskoj bojišnici, ruske snage zauzele mjesto Udy (blizu granice s Rusijom) i Odnorobovka.
-na hersonskim bojišnicama ruske i savezničke snage zarobile nekoliko tenkova T-64BV,T-72AB i T-80. Neke ukrajinske posade napustile su tenkove nakon što su ostali bez streljiva i/ili goriva. Inače ruske snage su na herosnskoj i nikolajevskoj bojišnici razmjestile svoj najnoviji lovac tenkova 9K123 Khrizantema-S. Primjećeno je preko 10tak ovih lovaca tenkova. Inače Rusija raspolaže sa 60 do 70.ovakvih vozila. Mogu nositi 15 raketa različitih inačica. Dometa 4 do 5 kilometara. Također koriste i rakete s termobaričkom bojnom glavom.
-nakon zauzimanja mjesta Pisky ruske i savezničke snage pokrenule topničko-raketne i zračne udare na mjesta Pervomajskoe (sjeverozapadno) i Vodyane (sjeveroistočno).
-vode se borbe u blizini mjesta Nikolskoye.
-ruske i savezničke snage izvode jake topničko-raketne udare uz podršku jurišnika Su-25SM3 i borbenih helikoptera Ka-52 na preostale ukrajinske položaje u i oko Mariinke.

AlfaOmega

2015-09-11

Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 17 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by AlfaOmega 14/8/2022, 19:15

Svakako pozitivna vijest za MMF i kreditore:

Osiguravanje novog zajma od pet milijardi dolara od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) pomoći će da se drugi ukrajinski kreditori uvjere da je makroekonomska situacija u toj ratom razorenoj zemlji pod kontrolom, rekao je glavni ekonomski savetnik ukrajinskog premijera Volodimira Zelenskog.

cheers

2015-09-11

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 14/8/2022, 20:48

video sa youtuba , hersonska oblast prikazuje duel UKR vs Ru

Meni je zanimljivo kako ovdje Ukrainci koriste tenk u artiljerijskim napadima..dakle nije mi jasno što im se ne pošalje još 200 komada 155mm haubica.. i onih manjh

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Hektorović 14/8/2022, 23:56

AssadNaPodmornici wrote:video sa youtuba , hersonska oblast prikazuje duel UKR vs Ru

Meni je zanimljivo kako ovdje Ukrainci koriste tenk u artiljerijskim napadima..dakle  nije mi jasno što im se ne pošalje još 200 komada 155mm haubica.. i onih manjh

Zovom ratu obije strane koriste tenkove kao artiljeriju

Skoro pa i nema tenkovskih bitki iako su obije vojske mehanizirano-tenkovske
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 15/8/2022, 08:26

Hektorović wrote:
AssadNaPodmornici wrote:video sa youtuba , hersonska oblast prikazuje duel UKR vs Ru

Meni je zanimljivo kako ovdje Ukrainci koriste tenk u artiljerijskim napadima..dakle  nije mi jasno što im se ne pošalje još 200 komada 155mm haubica.. i onih manjh

Zovom ratu obije strane koriste tenkove kao artiljeriju

Skoro pa i nema tenkovskih bitki iako su obije vojske mehanizirano-tenkovske
tenkovskih borbi u ovom gadnom ratu gdje sa obje strane je uništeno potvrđeno 1500 tenkova(oryx) a vjerojatno još više, tenkovskih borbi nije bilo na prste dvije ruke.

sve one usporedbe po internetu i svugdje koji je tenk bolji 1vs1 - u realnosti koji je tenk samo bolji na bojnom polju.. tu dolazi do zajeba što se tiče sovjetskog dizajna tenkova.
ako se ne varam T-72 tenk(velika većina Ruskih tenkova) je dizajniran da može ispaliti 150 granat i onda ode cijev. Smisao tenka je bila da na tisuće idu u juriš kroz zapadnu njemačku i čiste put za ostale pješačke brigade. pretpostavka je bila da neće dugo trajati u tom svjetskom ratu, ili će biti pobjeda ili će tenk biti uništen.. i zamjenit će ga drugi tenk i milijuni i milijuni vojnika varšavskog ugovora..

ovdje je drugačija situacija , totalno drugačija

a sada takav tenk na istoku mora trajati i trajati i posada mora preživjeti. totalno drugačija doktrina ratovanja. iako sumnjam da bi i zapadni tenkovi ovdje puno bolje prošli, zato ih i ne daju ameri niti švabe.. gorili bi jednako efikasno kao T-64, T-72,T-80, T_90... čak T-62 ulazi u uporabu..

sa druge strane Ukrainci iako hvale zapadnu artiljeriju kao jednostavniju za upotrebljavati, i općenito high tech i veći domet - --  ima problem što ne može izdržati cijeli dan ratovanje kao sovjetska artiljerija... zapadna artiljerija dizajnirana za ratove vs talibana i islamista, gdje trebaš na velikoj udaljenosti dostaviti precizan pogodak da smanjiš civilne žrtve, a na istoku ukraine WW1 style rokanje, tu trebaju topovi raditi cijeli dan, navodno i PanzerHaubice i M777 imaju problema sa time

2018-06-14

Hektorović likes this post

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 15/8/2022, 13:46

15.08.2022 ne vidim jutros nekih promjena na fronti.
Evo jedna snimka pogotka na Ruski helikopter, čak se i vidi plamen, međutim izgleda da je helikopter oštećen ali je preživio (ukrainci tvrde da je pao i da su poginuli piloti ali u komentarima govore da nema dokaza za to i da je vjerojatno samo van uporabe neko vrijeme)

2018-06-14

Back to top Go down

Post by dijagram 15/8/2022, 17:58

Di je taj Strelkov, sto kaze za wagnerovce.

Je li to tocno ili propaganda.
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 15/8/2022, 20:59

Pisky u potpunosti zauzet. Sljedeće na redu Pervomays'ke

2015-09-11

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 15/8/2022, 21:27

dijagram wrote:Di je taj Strelkov, sto kaze za wagnerovce.

ako misliš na ovaj Ukr napad HIMARSom nije komentirao.
Ali je prije koji dan pohvalio Wagnerovce kaže da su kao SS - imaju praktički vlastitu vojsku unutar Ruske vojske i da unatoč gadnim gubicima obavljaju posao - za razliku od Čečenaca koji se slikaju na tik-toku.

E da Strelkov objavio svoje izvješće za današnji dan, a time bi ja zaključio.  Ukratko izvještaj mu je uglavnom da nema pomaka, osim na jednom dijelu fronte gdje su Rusi na istoku uzeli par utvrđenih UKR pozicija(zaboravio sam gdje točno, možda je to ovo što je kolega alphaomega spomenuo , da ne otvaram telegram). Ostatak 1500 km front bez pomaka, ali artiljerija radi sa obje strane

edit: evo ovaj pro-ukr twiter profil;

WarMonitor🇺🇦
@WarMonitor3
1h
Pisky has likely fallen.

2018-06-14

Back to top Go down

Post by dijagram 15/8/2022, 21:42

AssadNaPodmornici wrote:

Ali je prije koji dan pohvalio Wagnerovce kaže da su kao SS - imaju praktički vlastitu vojsku unutar Ruske vojske i da unatoč gadnim gubicima obavljaju posao - za razliku od Čečenaca koji se slikaju na tik-toku.

E da Strelkov objavio svoje izvješće za današnji dan, a time bi ja zaključio.  Ukratko izvještaj mu je uglavnom da nema pomaka, osim na jednom dijelu fronte gdje su Rusi na istoku uzeli par utvrđenih UKR pozicija(zaboravio sam gdje točno, možda je to ovo što je kolega alphaomega spomenuo , da ne otvaram telegram). Ostatak 1500 km front bez pomaka, ali artiljerija radi sa obje strane

WarMonitor🇺🇦
@WarMonitor3
1h
Pisky has likely fallen.
Tako,  :beer
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by Hektorović 15/8/2022, 21:58

AssadNaPodmornici wrote:

WarMonitor🇺🇦
@WarMonitor3
1h
Pisky has likely fallen.

Wagner doslovno jedina komponenta koja se stvarno bori i ima neko borbeno znanje.

Čečeni vode neki meta tik-tok rat u kojem je Kadyrov već ušao u Kijev i zarobio Zelenskog.

Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 16/8/2022, 07:31

Pregled trenutnog stanja:
-ruske i savezničke snage nastavljaju čistku Soledara.
-Češka donira Ukrajini svoje zrakoplove L-39 Albatros. U pitanju su mlazni zrakoplovi za naprednu obuku pilota,koji se također koriste kao laki jurišnici. Češka je 5 od 9 primjeraka povukla iz uporabe 2011.g. Pretpostavlja se da 4 dolaze u letnom stanju a preostalih 5 kao izvor pričuvnih dijelova. Bivša Čehoslovačka je proizvodila ovaj zrakoplov za potrebe snaga Varšavskog pakta i za izvoz. U Češkoj su ih naslijedili zrakoplovi L-159 ALCA. Nedavno je certificiran i L-39NG za koji već postoji interes za izvoz. Latvija je krajem prošle godine donirala Ukrajini jedan primjerak L-39ZA. Ukrajina je u svom naoružanju,do početka rata, imala 47 ovih zrakoplova,većinom u inačici M1. Njihov trenutni status je nepoznat. Procjene govore da ih je preko 50% uništeno od početka rata,većinom na zemlji.
-kamikaza dron Switchblade 600 pogodio tv repetitor/odašiljač u Belgorodu.
-od ukrajinskih mina, na plaži u Odesi poginulo dvoje civila dok je dvoje teško ranjeno. 
-U zapadnom dijelu Ukrajine dogodio se incident između vojske i policije. Policija je zaustavila ukrajinskog vojnika koji je bio mrtav pijan na motoru sa oružjem, pokušaj uhićenja zaustavili su drugi vojnici koji su bili u civilnim vozilima. S obzirom da nije u pitanju vojna policija, vojnici nisu htjeli postupiti sukladno njihovim uputama,te su repetirali oružije. Posle toga, policajaci su im probušili gume. U incidentu su sudjelovala četvorica policajaca i preko 20 vojnika.
-Kyiv Independent objavio da je u borbi poginuo jedan od najboljih ukrajinskih vojnih pilota Anton Listopad, međutim nije navedeno gdje i kad je stradao.
-nekoliko proukrajinskih fb profila objavilo da je RH poslala Ukrajini 15 topova M46 kalibra 130 mm sa streljivim. Za ovu informaciju nigdje nisam našao potvrdu. Ako neko od forumaša ima tu informaciju, nek podijeli. Inače HV raspolaže sa 44 topa M46 i 34 topa M46H1. Nisu u aktivnoj službi već u pričuvi, gdje se M46H1 održavaju u operativnom stanju.
-JP Morgan i Bank of America vraćaju se trgovanju ruskim obveznicama,prenosi Blumberg

2015-09-11

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 16/8/2022, 07:58

AlfaOmega wrote:Pregled trenutnog stanja:
-ruske i savezničke snage nastavljaju čistku Soledara.
-Češka donira Ukrajini svoje zrakoplove L-39 Albatros. U pitanju su mlazni zrakoplovi za naprednu obuku pilota,koji se također koriste kao laki jurišnici. Češka je 5 od 9 primjeraka povukla iz uporabe 2011.g. Pretpostavlja se da 4 dolaze u letnom stanju a preostalih 5 kao izvor pričuvnih dijelova. Bivša Čehoslovačka je proizvodila ovaj zrakoplov za potrebe snaga Varšavskog pakta i za izvoz. U Češkoj su ih naslijedili zrakoplovi L-159 ALCA. Nedavno je certificiran i L-39NG za koji već postoji interes za izvoz. Latvija je krajem prošle godine donirala Ukrajini jedan primjerak L-39ZA. Ukrajina je u svom naoružanju,do početka rata, imala 47 ovih zrakoplova,većinom u inačici M1. Njihov trenutni status je nepoznat. Procjene govore da ih je preko 50% uništeno od početka rata,većinom na zemlji.
-kamikaza dron Switchblade 600 pogodio tv repetitor/odašiljač u Belgorodu.
-od ukrajinskih mina, na plaži u Odesi poginulo dvoje civila dok je dvoje teško ranjeno. 
-U zapadnom dijelu Ukrajine dogodio se incident između vojske i policije. Policija je zaustavila ukrajinskog vojnika koji je bio mrtav pijan na motoru sa oružjem, pokušaj uhićenja zaustavili su drugi vojnici koji su bili u civilnim vozilima. S obzirom da nije u pitanju vojna policija, vojnici nisu htjeli postupiti sukladno njihovim uputama,te su repetirali oružije. Posle toga, policajaci su im probušili gume. U incidentu su sudjelovala četvorica policajaca i preko 20 vojnika.
-Kyiv Independent objavio da je u borbi poginuo jedan od najboljih ukrajinskih vojnih pilota Anton Listopad, međutim nije navedeno gdje i kad je stradao.
-nekoliko proukrajinskih fb profila objavilo da je RH poslala Ukrajini 15 topova M46 kalibra 130 mm sa streljivim. Za ovu informaciju nigdje nisam našao potvrdu. Ako neko od forumaša ima tu informaciju, nek podijeli. Inače HV raspolaže sa 44 topa M46 i 34 topa M46H1. Nisu u aktivnoj službi već u pričuvi, gdje se M46H1 održavaju u operativnom stanju.
-JP Morgan i Bank of America vraćaju se trgovanju ruskim obveznicama,prenosi Blumberg
 neki dan su bili na Macelju, netko mi je rekao da je vidio i slike i video snimku... 
koje savezničke snage spominješ.... rusi nemaju nikakvih saveznika... što su ih imali, imali su ih

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Šandor Winnetou likes this post

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 16/8/2022, 08:36

Lijepi jutros prizor sa Krima. Pogledajte detonaciju streljiva. Jedna od većih eksplozija. Sada znamo da ona ekplozija prošli tjedan nije bila slučanost(kako Rusi tvrde). Sa nečim ih Ukrainci rokaju. Vjerojatno i sami Ukrainci taje informacije.

200km iza linije fronte.

Ruski BMP se zaletio na minu. Vojnici trče okolo u panici. KraJ njega druga dva BMPa. Vojnici iz tih BMPova trče po polju.
Još posli da su poklopili to polje sa nekoliko 155 mm granata.. eto veselja

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 16/8/2022, 09:40

AssadNaPodmornici wrote:Lijepi jutros prizor sa Krima. Pogledajte detonaciju streljiva. Jedna od većih eksplozija. Sada znamo da ona ekplozija prošli tjedan nije bila slučanost(kako Rusi tvrde). Sa nečim ih Ukrainci rokaju.  Vjerojatno i sami Ukrainci taje informacije.

200km iza linije fronte.

Ruski BMP se zaletio na minu. Vojnici trče okolo u panici. KraJ njega druga dva BMPa. Vojnici iz tih BMPova trče po polju.
Lijepo im ukri prazne skladišta cheers :beer :beer :beer :beer :beer :beer

Male
2017-12-31

michaellcmacha likes this post

Back to top Go down

Post by Hektorović 16/8/2022, 10:23

AssadNaPodmornici wrote:Lijepi jutros prizor sa Krima. Pogledajte detonaciju streljiva. Jedna od većih eksplozija. Sada znamo da ona ekplozija prošli tjedan nije bila slučanost(kako Rusi tvrde). Sa nečim ih Ukrainci rokaju.  Vjerojatno i sami Ukrainci taje informacije.

200km iza linije fronte.

Diverzanti

Vjatojatno infiltrirani u samu Rusku vojsku.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 16/8/2022, 10:35

Problem je što između Ukrainaca i Rusa nije pre jasna etnička podjela kao kod nas i Srba.. jedni i drugi često pričaju istim jezikom, isto izgledaju, čak i netko može biti mješnog UKR/RU braka i jako privržen Ukraini kao ideji i fanatični borac, (ili čak čisti Rus) i obrnuto, netko može sa druge strane biti na strani Putina.

Zato jedni i drugi imaju problem sa špijunima itd. Pogotovo što ovi ludi Rusi sada u Khersonu daju papire tko hoće.. naravno ne trzaju se Ukrainci dole , većina su na strani UKR, međutim pitaj boga koliko UKR špijuna i sabotera će uzeti te papire i slobodno putovati Rusijom i raditi špijunažu i sabotaže

Inače kada se Ukrainski SBU reformira tamo 2014 kada su čistili tajne službe, čitao sam što su napravili. .doslovno su zaposlili uglavnom Ukraince iz zapadne Ukraine tu su bili najviše sigurni

dok između nas i Srba je razlika jebiga.. čak i od fizičkog izgleda, religije, imena, jezik..

2018-06-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 16/8/2022, 12:42

Inače ovo je lokacija(par dana prije) gdje su Ukrainci napravili udar jutros na Krimu.. ovdje je snimljen dijelić VBRova(vidi se po detonaciji streljiva da je je detoniralo streljivo za vbrove a lako moguće i oni).

oryx se nada da će se pojaviti neka slika /video uništenog skladišta tako da može dodati to na svoju listu ruskih gubitaka.

također ako slučajno postoji snimka uoči samog događaja i to će priznati.

Jbt samo u par sekundi videa ovdje ima više tih  122mm VBRova nego što ih ima aktivno RH vojska.. koliko je toga bilo za vrijeme udara ne znamo, ali prema ogromnoj exploziji.. mnogo toga

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Hektorović 16/8/2022, 23:55

AssadNaPodmornici wrote:

Inače ovo je lokacija(par dana prije) gdje su Ukrainci napravili udar jutros na Krimu.. ovdje je snimljen dijelić VBRova(vidi se po detonaciji streljiva da je je detoniralo streljivo za vbrove a lako moguće i oni).

oryx se nada da će se pojaviti neka slika /video uništenog skladišta tako da može dodati to na svoju listu ruskih gubitaka.

Jbt samo u par sekundi videa ovdje ima više tih  122mm VBRova nego što ih ima aktivno RH vojska.. koliko je toga bilo za vrijeme udara ne znamo, ali prema ogromnoj exploziji.. mnogo toga

Jedan HIMARS je efektivniji od svih ovih Gradova. Ovi mogu ispaliti doslovno 1000 raketa i neće napraviti štetu jednog HIMARS-a
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 17/8/2022, 07:35

ringo nemoj vise pisati na ovoj temi, idi na drugu temu i spamaj. ne da svaki put ja moram brisati tvoj spam i psihijatriju

2018-06-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 17/8/2022, 08:57

Hektorović wrote:
AssadNaPodmornici wrote:

Jedan HIMARS je efektivniji od svih ovih Gradova. Ovi mogu ispaliti doslovno 1000 raketa i neće napraviti štetu jednog HIMARS-a
imaju i VBR svoju svrhu, jeftinije streljivo.. ispaljivanje VBRa košta 40 000 $, mislim da svaki projektil od HIMARSa 150 000$, dakle 40 000 vs 1milijun .. VBRovi su dobri kada je protivnik raspršen po šumi ili gdje već.. HIMARS je za precizne udare, kada imaš sigurnu metu

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 17 of 50 Previous  1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 33 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics