ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Page 16 of 50 Previous  1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 33 ... 50  Next

Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 16 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by AssadNaPodmornici 13/8/2022, 20:29

trenutno rokanje po fronti. Jučer je bila analiza Strelkova gdje je on razočaran.
Ide sada analiza Ukrainskog Strelkova - Arestoviča;

https://wartranslated.com/day-169-august-11-summary-of-arestovych-and-feygin-daily-broadcast/

Govori o Ruskom vojnom vrhu kako je 40% oficira koji su planirali napad na Ukrainu pod istragom. Da su Rusi totalno pogubljeni, da cijela situacija im baca na 1914 godinu gdje su ušli u WW1 totalno nespremni i da su vojni porazi doveli do revolucije i kolapsa monarhije. Da on očekuje isto.
Btw (moj dodatak) isto je pričao Strelkov, da bi eventualna Ruska katastrofa mogla dovest do revolucije i nemira tipa 1905 kada su izgubili rat protiv Japana. (to je rekao Strelkov još mjesecima prije)

https://twitter.com/wartranslated/status/1558374054633115649
Tu su neki dodaci; Tipa da Rusi se muče sa osvajanjem svakog sela na istoku, da su im iscrpljene rezerve. Da eventualnom mobilizacijom mogu ubacivati mesa ali da će to biti privremeno rješenje.
Da Ukraina ima dovoljno rezervi na istoku da zaustavi Rusko napredovanje.
E pohvalio je kako je Ukrainska avijacija sa starim Američkim HAARM projektilima izbrisala RU protuzračnu obranu kod Hersona.

Da je u RU komandi panika, da RU vodstvo naređuje sulude samoubilačke napade na ukopane UKR položaje.

https://wartranslated.com/lpr-volunteer-murz-shop-drivers-are-afraid-of-driving-enlistment-officers-catch-everyone/

I pazi ovo Ruski bloger vojnik.
Govori o prisilnoj mobilizaciji u Donbasu, da je situacija takva da doslovno svi muškarci koji nisu mobilizirani su se sakrili.. da Ruski komesari pretražuju svugdje da nađu nekoga za poslati u rat, da je situacija takva da doslovno nitko od muškaraca ne ide više na posao da ih ne uhapse i pošalju na front (btw moj dodatak a to su i Ruski podaci, gubici vojske u tim republikama su cca 50% izbačenih iz stroja- veći gubici nego u WW2).

Zbog toga je kolaps sustava.
Dalje Ruski bloger tvrdi da Rusko vodstvo živi u paralernom svijetu i dobija paralerne informacije, da je moguća 1917 situacija(dakle osim Arestoviča i Strelkova i ovaj tvrdi isto)

to je što se tiče toga

AssadNaPodmornici

2018-06-14

michaellcmacha and Šandor Winnetou like this post

Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 16 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by AssadNaPodmornici 13/8/2022, 20:31

Hartmann wrote:eto,nekih podataka..

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 16 Photo_21

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 16 Photo_20
da prema toj listi RH je izgubila 80ljudi u ratu u Ukraini i tako druge zemlje.. da je to istina, znalo bi se i te kako . Realno imamo jednog cigana tamo koji je zarobljen i čeka suđenje. Naši su više sudjelovali 2014/2015.

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Hartmann 13/8/2022, 20:31

https://t.me/EurasianChoice/18301 

[size=46]Russia boosts gas supply to EU nation[/size]
Gazprom has sent additional volumes of gas to Hungary via Turkstream
Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 16 62f79a4b85f54003d551b5a6
:copyright: AFP / Attila Kisbenedek

Russian energy giant Gazprom has increased gas supplies to Hungary via the TurkStream pipeline, a Hungarian official confirmed on Saturday. 
According to Foreign Ministry State Secretary Tamas Menczer, the Russian company stepped up flows to Hungary by 2.6 million cubic meters per day starting Friday and for the rest of August. The extra supplies are being delivered by the TurkStream pipeline that brings gas to Hungary via Serbia. 
“The Hungarian government had previously decided to purchase some 700 million cubic meters of natural gas in addition to the already contracted volumes,” the official posted in his Facebook account. 
Menczer added that the nation is currently in talks with Moscow about additional volumes for September. 
Hungary, which is about 85% dependent on Russian gas, is trying to bolster its reserves before the cold season. Budapest has been strongly opposing calls to introduce EU sanctions on Russian gas imports. The country’s prime minister, Viktor Orban, has also managed to secure an exemption from the bloc’s sanctions on Russian crude oil imports. 

https://www.rt.com/business/560769-russia-gas-supplies-hungary/
READ MORE: EU gas rationing plan won't suceeed – The Economist
Hungary along with Poland refused to support the EU’s rationing plan aimed at cutting gas consumption by 15%.   
Under a deal signed with Gazprom last year, Hungary receives 3.5 billion cubic meters of gas per year via Bulgaria and Serbia, and a further 1 billion cubic meters via a pipeline from Austria.
For more stories on economy & finance visit RT's business section

2021-01-04

Back to top Go down

Post by Hartmann 13/8/2022, 20:34

AssadNaPodmornici wrote:

da prema toj listi RH je izgubila 80ljudi u ratu u Ukraini i tako druge zemlje.. da je to istina, znalo bi se i te kako . Realno imamo jednog cigana tamo koji je zarobljen i čeka suđenje. Naši su više sudjelovali 2014/2015.

Ovo je po ZAPADNIM procjenama,dalje ne bih komentirao...ZNALO BI SE ??... Izgleda da imaju dovoljno pameti,da to kriju oni koji znaju..Znas ono..Cime se budala ponosi,pametni se stidi..Nista herojsko oni tamo nisu radili

2021-01-04

Back to top Go down

Post by Hektorović 13/8/2022, 20:36

Strelkov-Girkin navodno uhićen na Krimu, deportiran
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 13/8/2022, 20:41

ovo su današnje lokacije na Jugu Ukraine gdje su prijavljene explozije. da se primjetiti da su neke lokacije van dometa HIMARS projektila od 80km, jer navodno , ali navodno UKR nema projektile većeg dometa

Jedna slika kako izgleda most preko brane koji je još donekle bio uporabiv.. očito da teška tehnika nemože više preko njega. mislim da je Hersonska oblast konačno odsječenja, naravno pontonski mostovi rade ali to je teže i sporije

e da vijest da se Rusko zapovjedništo za Herson povuklo sa druge strane Dnjepra lol

2018-06-14

Šandor Winnetou likes this post

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 13/8/2022, 20:44

Hartmann wrote:
AssadNaPodmornici wrote:

Ovo je po ZAPADNIM procjenama,dalje ne bih komentirao...ZNALO BI SE ??... Izgleda da imaju dovoljno pameti,da to kriju oni koji znaju..Znas ono..Cime se budala ponosi,pametni se stidi..Nista herojsko oni tamo nisu radili

mi smo mala država , isprepleteni kontaktima, društvenim mrežama, da je poginulo 80Hrvata tamo u Ukraini zano bi ime svakoga. Jbt Bandić umre od kokaina i viagre dok je išao jebavati onu Prcu, službena vlast priča da je umro "pekući fileke" , dok cijela javnost zna da je umro pokušavajući ga umočiti.

Zarobljen je jedan naš cigo i to je sve. Dakle ta lista ne vrijedi ništa. Kada pogine neki strani dobrovoljac, to odmah završi u medijima, ne može se to sakriti

2018-06-14

Šandor Winnetou likes this post

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 13/8/2022, 20:45

Hektorović wrote:Strelkov-Girkin navodno uhićen na Krimu, deportiran
ghahahha. ne znam jel to "meme vijest" ili stvarno.

Inače Strelkov puca po šavovima, zaziva streljanje ruskog vojno političkog vodstva, otvoreno proizva ministra obrane,čak i Putina , lik ono teški "rage" na telegramu, guštam ga čitati

2018-06-14

Back to top Go down

Post by RayMabus 13/8/2022, 20:55

Ruska vojska ni operativno ni taktički a nit u bilo kojem drugom pogledu nije bila spremna za ovako veliki rat.

Možda bi trebali uhapsit Putina koji je ovako šta naredija a ne te vojne zapovijednike šta ne mogu sprovest njegove nerealne fantazije u dijelo.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

michaellcmacha and Šandor Winnetou like this post

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 13/8/2022, 22:08

Demokracija na ruski način iliti ko pisne govno stisne.

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by Hektorović 13/8/2022, 23:33

AssadNaPodmornici wrote:

Inače Strelkov puca po šavovima, zaziva streljanje ruskog vojno političkog vodstva, otvoreno proizva ministra obrane,čak i Putina , lik ono teški "rage" na telegramu, guštam ga čitati

Izgleda da je stvarno, i to nešto krenuo organizirat...

pa kepeca iz Kremlja bi Ruje zbog ovog sranja sa ratom i trebale streljati.  Pročitaj kako su izgubili čitavu satniju GRU Spetsnaza u sred Kharkiva. Kepec i FSB zabiberili.

Kepec se ne plaši liberala, kepec se plaši desnice tipa Girkina i Kvačkova.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Hektorović 13/8/2022, 23:36

Uskoro će krenuti neminovni katastrofični problemi o kojima je govorio Ruslan Pukhov.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 14/8/2022, 00:12

Hektorović wrote:Uskoro će krenuti neminovni katastrofični problemi o kojima je govorio Ruslan Pukhov.

daj detalje neke

btw jedna analiza od Ukrainca, zašto Ruska artiljerija i dalje ima nadmoć nad Ukraincima. Hint naravno da se radi o ogromnoj količini cijevi i granata, ali nije samo to
https://kyivindependent.com/national/why-ukraine-struggles-to-combat-russias-artillery-superiority

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Hektorović 14/8/2022, 00:18

Geopolitical confrontation: analysis of experts. Head of the Center for the Study of Public Applied Problems of National Security, retired Colonel Alexander Zhilin - about the possible freezing of the conflict in Ukraine.Any military conflict has a number of features and must meet certain rules. It can be tough, even cruel, very intense, but it should not be long in time. As soon as the military conflict enters a protracted phase, a variety of forces begin to be drawn into it, and these forces pursue their interests and goals. It's about strategic opponents, competitors. Now there may be a situation in Ukraine when the actions will turn into a protracted nature. At least we see the interest of third forces from among Ukraine's allies and Moscow's opponents in this. For these forces, the meaning of the results of this conflict is to destroy economies, bled armies, cause great losses to the potential of the two warring countries. In the context of the formation of the landscape of the new world order, our country will try to be thrown to the sidelines. Alas, many people don't understand that. There are calls to increase the intensity of hostilities from time to time. Actually, that's how the United States acted in Vietnam. So what? They left with shame. Do we want that too? No military conflict should exclude the basic principles of humanism. The military operation in the center of Europe, from a humanitarian point of view, involves the risk of loss of life on both sides. This will have serious negative consequences, including the spread of the conflict into other territories, including the territory of Russia - both partisanism and sabotage. If we were talking about militants in the mountains, about pirates - at sea, about other illegal formations, as, for example, in Syria, it was possible to level the same mountains with the ground, but how to increase the intensity of shelling of Kiev - the mother of Russian cities, Russian cities - Kharkiv and Nikolaev? Especially with such a population density. Now the term "collateral losses" has been thrown by vile propagandists. These are not concomitant losses, these are killed innocent people, without weapons, not resisting. If we are still thinking of living next to each other and having some prospects for establishing relations, then we need to think not about the intensity of hostilities, but about finding a way out not by military means. And this way out can be found. Moreover, after what happened, it is still possible to negotiate and take certain measures. It is not promising to bet only on the military component. In any case, the confrontation will intensify. Arms supplies have already begun, motivation from the Ukrainian side is also growing - the first stage of confusion has passed. At the same time, an attempt to freeze the conflict is doomed to failure - it will always be smoldering. Even if the Ukrainian authorities theoretically agree to freeze, it will not change anything - too much blood has already been shed. Therefore, the settlement of the conflict should be only one thing - diplomatic, and in no other way. Alas, so far no one has announced what super idea we bring to Ukraine, which would be accepted by the majority of the population? The longer the fighting continues, the more severe the consequences will be, and there will be less chance of restoring any relationship in the historical perspective.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Hektorović 14/8/2022, 00:18

AssadNaPodmornici wrote:
Hektorović wrote:Uskoro će krenuti neminovni katastrofični problemi o kojima je govorio Ruslan Pukhov.

daj detalje neke

btw jedna analiza od Ukrainca, zašto Ruska artiljerija i dalje ima nadmoć nad Ukraincima. Hint naravno da se radi o ogromnoj količini cijevi i granata, ali nije samo to
https://kyivindependent.com/national/why-ukraine-struggles-to-combat-russias-artillery-superiority

stavio sam neki dan, evo dobar translation

https://wartranslated.com/russian-defence-research-expert-on-afu-performance-the-effect-of-western-weapon-supplies/
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Hektorović 14/8/2022, 02:22

Girkin-Strelkov je putovao pod lažnim imenom 

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 16 Aac4e010
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Hektorović 14/8/2022, 02:24

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 16 D45c4910
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 14/8/2022, 14:20

Hektorović wrote:
AssadNaPodmornici wrote:

pa kepeca iz Kremlja bi Ruje zbog ovog sranja sa ratom i trebale streljati.  Pročitaj kako su izgubili čitavu satniju GRU Spetsnaza u sred Kharkiva. Kepec i FSB zabiberili.

kad se to dogodilo u Kharkivu, može li link na konkretan događaj

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 14/8/2022, 15:09

14.08.2022 neman vijesti oko pomaka na fronti trenutno .

Ali evo sinoć okestar, glavni izvođač Ukrainska Armija, a glavni instrument HIMARS. Održano na glavnom mostu koji spaja Herson. Kao što vidite i Rusi su se trudili učestovati sa protuzračnom obranu da obore koji projektil, međutim bez velikog uspjeha. Tamo na 1 minut nešto je pogođeno a da nije beton

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Hektorović 14/8/2022, 17:34

michaellcmacha wrote:
Hektorović wrote:
AssadNaPodmornici wrote:

kad se to dogodilo u Kharkivu, može li link na konkretan događaj

Dakle najelitniji od najelitnijih...

Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 14/8/2022, 19:10

Mali rezime:

-ruske i savezničke snage izvode jake topničko-raketne udare uz podršku jurišnika Su-25SM3 i borbenih helikoptera Ka-52 na preostale ukrajinske položaje u i oko Bakhmuta/Artemovska. Na ovom dijelu bojišta također djeluju VRL TOS-1A. Na dvije lokacije primjećena vozila BMPT "Terimnator" i tenkovi T-90M. Na položaje ukrajinske vojske pokrenut i tenkovski napad.
-prema još nepotvrđenim informacijama,na harkovskoj bojišnici, ruske snage zauzele mjesto Udy (blizu granice s Rusijom) i Odnorobovka.
-na hersonskim bojišnicama ruske i savezničke snage zarobile nekoliko tenkova T-64BV,T-72AB i T-80. Neke ukrajinske posade napustile su tenkove nakon što su ostali bez streljiva i/ili goriva. Inače ruske snage su na herosnskoj i nikolajevskoj bojišnici razmjestile svoj najnoviji lovac tenkova 9K123 Khrizantema-S. Primjećeno je preko 10tak ovih lovaca tenkova. Inače Rusija raspolaže sa 60 do 70.ovakvih vozila. Mogu nositi 15 raketa različitih inačica. Dometa 4 do 5 kilometara. Također koriste i rakete s termobaričkom bojnom glavom.
-nakon zauzimanja mjesta Pisky ruske i savezničke snage pokrenule topničko-raketne i zračne udare na mjesta Pervomajskoe (sjeverozapadno) i Vodyane (sjeveroistočno).
-vode se borbe u blizini mjesta Nikolskoye.
-ruske i savezničke snage izvode jake topničko-raketne udare uz podršku jurišnika Su-25SM3 i borbenih helikoptera Ka-52 na preostale ukrajinske položaje u i oko Mariinke.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 16 of 50 Previous  1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 33 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics