ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Page 18 of 50 Previous  1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 34 ... 50  Next

Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 18 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by AssadNaPodmornici 17/8/2022, 08:57

Hektorović wrote:
AssadNaPodmornici wrote:

Inače ovo je lokacija(par dana prije) gdje su Ukrainci napravili udar jutros na Krimu.. ovdje je snimljen dijelić VBRova(vidi se po detonaciji streljiva da je je detoniralo streljivo za vbrove a lako moguće i oni).

oryx se nada da će se pojaviti neka slika /video uništenog skladišta tako da može dodati to na svoju listu ruskih gubitaka.

također ako slučajno postoji snimka uoči samog događaja i to će priznati.

Jbt samo u par sekundi videa ovdje ima više tih  122mm VBRova nego što ih ima aktivno RH vojska.. koliko je toga bilo za vrijeme udara ne znamo, ali prema ogromnoj exploziji.. mnogo toga

Jedan HIMARS je efektivniji od svih ovih Gradova. Ovi mogu ispaliti doslovno 1000 raketa i neće napraviti štetu jednog HIMARS-a
imaju i VBR svoju svrhu, jeftinije streljivo.. ispaljivanje VBRa košta 40 000 $, mislim da svaki projektil od HIMARSa 150 000$, dakle 40 000 vs 1milijun .. VBRovi su dobri kada je protivnik raspršen po šumi ili gdje već.. HIMARS je za precizne udare, kada imaš sigurnu metu

AssadNaPodmornici

2018-06-14

Back to top Go down

Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema - Page 18 Empty Re: Rat u Ukraini - ozbiljna(moja) tema

Post by dijagram 17/8/2022, 14:41

Jos skladista, jos zapovjednih mjesta...

Ovo grdo djeluje na rusku psihu.

Reklo bi se,...nigdje mira.
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Šandor Winnetou likes this post

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 17/8/2022, 15:25

17.08.2022
pomaci na fronti 0 bodova. naravno ima okršaja i upada na cijeloj liniji od 1500km, te raketiranja i artiljerije, ali nema značajnih pomaka.

ukraincima se ne žuri a da se žuri pitanje je koliko realno mogu
rusima se i žurilo ali ništa od toga.. previše gubitaka, problemi sa logistikom i nedostatak ljudstva čini svoje

Usput što se tiče jednog wagnerovog kanala na telegramu koji je bio jako aktivan. od subote, nakon što se desio napad HIMARSom na njihovu lokaciju u popasni, od tada ... neaktivan kanal :D navodno je jedan ili više admina/moderatora poginulo (možda i svi)

2018-06-14

RayMabus and Šandor Winnetou like this post

Back to top Go down

Post by crvenkasti 17/8/2022, 15:33

AssadNaPodmornici wrote:navodno je jedan ili više admina/moderatora poginulo (možda i svi)

Kakav ozbiljan komentar, potkrijepljen činjenicama!

Navodno je i krava jajce znesla (možda i dva).

Gori si od Ere.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 17/8/2022, 15:42

Poginuo je jedan. To su i Rusi potvrdili. Međutim ja ne znam da li je taj telegram kanal imao više moderatora ili samo jednog. Odi i spoji se i provjeri. Ako je imao više njih, a nema nikakvih objava već 4 dana a prije toga su bili aktivni, onda je jasno, svi zajedno su otputovali :)
ako hoćeš provjeriti točnu informaciju, evo ti gore ime telegram kanala i odi provjeri i javi nam točne informacije

2018-06-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 17/8/2022, 16:50

Otišao sam na wagnerov kanal na telegramu i već 4 dana muk i tišina. prije toga su imali nekoliko objava dnevno i stotine komentara na svaku.

usput; UKR HIMARS napad na Novu Hakovu mislim od prekjučer - evo izašao neki video, bio je bingo.. uništeno par komada tehnike i u komentarima piše 12 mrtvih Ruskih vojnika + ranjeni

Hrvatska poslala 130mm M46 topove uKraini. 15 komada. Može tree napisati neki komentar o ovom oružju.

war-report profil spominje neke pomake na fronti u korist Ukrainaca ali ako je i istina, to su minimalni pomaci. (on javi kada uredno ukrainci izgube neko selo itd)

2018-06-14

Back to top Go down

Post by mentalitet 17/8/2022, 17:30

Shto se to deshava?Izgleda pukla saveznichka tikva ili su rus obecali poljacma njihov dio Ukrajne pa su ovo priprema ali isto tako i Njemachka potiho trazi dio poljske koji joj je oduzet nakon WWII.Znachi li to da se ovim Europa gura u rat izmedju chlanica?

Poland calls on Ukraine to recognize the GENOCIDE
08:43 Join Date 17.08.2022. 2
Poland's deputy culture minister says that the massacres in Volyn in 1943 fit the definition of genocide and that Kiev will have to admit it.
The mass killing of Poles by Ukrainian nationalists during World War II fits the definition of genocide and the government in Kiev will have to admit it sooner or later, Poland's Deputy Minister of Culture and National Heritage Jaroslav Selin said on Tuesday.

2020-07-05

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 17/8/2022, 17:43

AssadNaPodmornici wrote:Otišao sam na wagnerov kanal na telegramu i već 4 dana muk i tišina. prije toga su imali nekoliko objava dnevno i stotine komentara na svaku.

usput; UKR HIMARS napad na Novu Hakovu mislim od prekjučer - evo izašao neki video, bio je bingo.. uništeno par komada tehnike i u komentarima piše 12 mrtvih Ruskih vojnika + ranjeni

Hrvatska poslala 130mm M46 topove uKraini. 15 komada. Može tree napisati neki komentar o ovom oružju.

war-report profil spominje neke pomake na fronti u korist Ukrainaca ali ako je i istina, to su minimalni pomaci. (on javi kada uredno ukrainci izgube neko selo itd)
Domet oko 27 km ako se dobro sjećam, vrlo precizno i razorno oruđe. Osobno nisam radio sa njim ali sam ih imao priliku navoditi jednom prilikom u zadarskom zaleđu. Milina za oči i uši onih koji ga upotrebljavaju cheers cheers cheers cheers

Sjećam se kad je jednom prilikom spičkao dobro sakriveni i ukopani četnički bunker, grede su letile 30 m u zrak a rupetina je bila ogromna. Tko je bio u tom bunkeru nije dočekao jutro :cro :cro :cro :cro :cro

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 17/8/2022, 17:45

dijagram wrote:Jos skladista, jos zapovjednih mjesta...

Pa dokle ti Ukrajinci da maltretuju jadne napadače ruse, dokle više!???

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by crvenkasti 17/8/2022, 22:35

Šandor Winnetou wrote:
dijagram wrote:Jos skladista, jos zapovjednih mjesta...

Pa dokle ti Ukrajinci da maltretuju jadne napadače ruse, dokle više!???

Ja bih se ubio da sam Rus.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 17/8/2022, 23:41

AlfaOmega wrote:
-JP Morgan i Bank of America vraćaju se trgovanju ruskim obveznicama,prenosi Blumberg
Nakon američkih banaka, i Evropa se lagano vraća trgovanju ruskim obveznicama. 
Pucali su sebi u koljeno sa politikom sankcija koja se pokazala ne baš efikasna, ali sad daj da se spasi što se spasiti da.

https://lat.sputnikportal.rs/20220817/evropske-banke-nastavljaju-trgovinu-ruskim-duznickim-obveznicama-1141201953.html

2015-09-11

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 18/8/2022, 07:34

Borbe su dosta intenzivirane na fronti od Soledara, pa skroz do Pervomaiske. Rusi zasad lome tu liniju na prilazima Toretsku (Shumi - Zalizne - Niu-York - Yur'ivka). Otpor Ukrajinaca je pak još uvik izražen kod Kodeme i same Avdiivke (s tim da DPR-ovci neće ni pokušavati ulaziti u sam grad dok prethodno ne očiste jugozapadni prilaz kod Opytnea).

2015-09-11

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 18/8/2022, 07:39

Čini se da će ispitivanja na novoj ruskoj samohodnoj haubici 2S43 Maljva zaista biti gotova do kraja godine, te da bi već početkom iduće mogli da vidimo njeno testiranje upravo u Ukrajini.
Riječ je o samohodnoj haubici na kamionskom podvozju 8x8.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 18/8/2022, 08:11

Eroo wrote:
AssadNaPodmornici wrote:Poginuo je jedan. To su i Rusi potvrdili. Međutim ja ne znam da li je taj telegram kanal imao više moderatora ili samo jednog. Odi i spoji se i provjeri. Ako je imao više njih, a nema nikakvih objava već 4 dana a prije toga su bili aktivni, onda je jasno, svi zajedno su otputovali :)
ako hoćeš provjeriti točnu informaciju, evo ti gore ime telegram kanala i odi provjeri i javi nam točne informacije
54. Potvrdio mer, ili šta već, a "predsjednik" republike kaže 100, a "možda  i više".
Ovdje se miješa sjedište štaba sa pratnjom i baza. wagnerovaca. To su dvije različite stvari.
Baza je pretvorena u prah i pepeo, a štab je imao samo oštećenje.
Wagnerovci su uglavno decimirani, zato i gledamo rusku osvetu po civilnim objektima.
gle rekao sam tebi i ringu da ne dolazite ovdje. napisao sam da je poginuo jedan moderator najmanje telegram kanala, to što ti je mozak spržen od kemikalija(ne od godina) pa ne možeš čitati i pratiti je tvoj problem., broj vojnika koji je poginuo je nepoznat i nećemo nikada znati točan broj. kakvih 100 vojnika kakve pizadrije. . a ti opet dolaziš i spamaš. i ja moram i tebi i ringu brisati ovdje spam.
imate tisuće i tisuće drugih tema, imate onu temu, možete otvoriti milijune tema.  dođete obojica u 4-5 ujutro kada normalan svijet spava i spamate mi ovdje pa ja moram brisati.

idući put ću dijeliti banove.

2018-06-14

Back to top Go down

Post by T. 18/8/2022, 11:36

gle ovih 'bisera' iz g7...
G7-demands-Russia-hand-over-Zaporizhzhia

nije im palo na pamet tražiti od ukrajine da prestane granatirati istu tu nuklearku ?

2014-04-14

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 18/8/2022, 12:03

T. wrote:gle ovih 'bisera' iz g7...

nije im palo na pamet tražiti od ukrajine da prestane granatirati istu tu nuklearku ?
najlogičnije bi bilo da traže od ukrajine da položi oružje i stavi se na raspolaganje hitleru bez brčića... šta koji kurac već 7 mjeseci onemogućavaju da hićo ovog doba ostvari svoje bezumne naume

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Šandor Winnetou likes this post

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 18/8/2022, 12:07

T. wrote:gle ovih 'bisera' iz g7...

A zašto bi je prestali rokati? Rusi tamo dovlače tehniku (nemoj sada da nemaju vojsku, da ne moram kopati videa koja sam stavlja ) .Da je Rusima stalo, sami bi de-militralizirali elektranu,

Dapače još gore- skrivaju i tešku tehniku u skladištima nuk-elektrane baš zbog toga jer im Ukrainci nanose gadne gubitke preciznim udarima, i onda računaju da neće gađati ovdje..

pa niti jedna normalna država im nebi dala gušta.. e da i kradu struju . Da je neka druga elektrana a nije nuk, ukrainci bi (kao i svaka druga država svijeta uključujući i Rusiju) sorili elektranu sa zemljom. Osvojio si , OK -super ali nećeš koristit.

Crvena Armija kada se povlačila pred nacistima je uništavala sve tvornice, farme, , željeznicu, elektran,e brane, polja, sve što bi moglo biti od koristi Nazi Njemačkoj. E da povukli su i većinu industrijske radne populacije, njihove familije, i veliki postotak vojno sposobnih muškog stanovništva(koje je bilo mobilizirano u vojsku kasnije)

Tako su švabe osvajanjem zapadnih djelova USSRa(najviše Ukraine) računali da će dobiti besplatnu hranu, radnu snagu, rudnike ugljena i željeza, tvornice itd, a ono dobili su pustoš i 80milijuna gladnog stanovništva .. švabe su čak morali uzimati resurse iz njemačke da bi spriječili kolaps.. tek 1943 su počeli "crpiti" iz osvojenih područja, a taman se tada i rat okrenuo..

Ukrainci se vode istom logikom. Putin i Ruska elita doslovno gledaju uništenje Ukraine kao nacije i države, to su javno rekli više puta, a dovoljno je i čitati knjige Putinovih savjetnika, tipa Dugina..
Njima u glavi ovo je neka vrsta totalnog rata i nema popuštanja.
Ne brini neće nitko napraviti nuk katastrofu, ne odgovara niti Rusima niti Ukraincima, a čitao sam neke komentare nije lako niti probiti te zaštitne blokove trebali bi UKR tući dosta po tome..

ali da će Rusi koristit elektranu da kradu struju ili još bolje da skrivaju oružje, neće ići :)

2018-06-14

michaellcmacha and Šandor Winnetou like this post

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 18/8/2022, 15:15

Što se tiče nesretne RUske invazije na dan 18.08.2022 na fronti je gadno, pomaci su minimalni, nešto sitno u Rusku korist i nekakvi UKR pokušaji kontra udara , kako kaže https://twitter.com/WarMonitor3

Danas i jučer ima previše informacija o UKR udarima , Ruskim pokušajima naprdovanjima i Ukraincima koji ih zaustavljaju. Teško mi možemo odmah znati što je tu istina što nije, ali svakako radi o borbama za metar po metar.. doslovno Rusko osvajanje ostatak Donbasa ovim tempom će trajati godinama..

Kao i Ukrainsko oslobađanje Hersona. Međutim to ne znači da nema međusobnog rokanja ima i te kako.. artiljerija, projektili, upadi specijalaca, dronovi - sve to radi sa obje strane non stop. Gine se svaki dan. Žali Bože mladosti sa Ukrainske ali i Ruske strane, Ukrainci se naravno brane, Rusi pokušavaju osvojiti? ali šta? Ok plan Specijalne Operacije je bio osvajanje 30 milijuna Ukrainaca i teritorij i ukidanje UKR kao nacije i asimilacija u Rusiju, sada kada to nije uspjelo, ratuju se za prazan prostor.. Sve se razara , a Ukrainci pametno prije nego Rusi dođu povlače sve civile - i Ruse i Ukraince na zapad. Ne daju ovima ništa da osvoje. Ruskom carstvu trebaju novi arijci europljani da ojačaju Ruski nacionalni korpus koji odumire a množe im se azijatski muslimani.

------------------------
Što se ovako zanimljivo dogodilo?
Klasično UKR rakteiranje pozadine i ekplozija po skladištima i navodnim RU bazama od Donbasa do Hersona

Rusi ovdje nešto razvalili u odesi, ukrainci tvrde da su falili metu i pogodili civilno stambeno područje, naravno rusi će reći da je tamo bilo 500 nacista i stranih plaćenika

I nova hakovka se gađa redovito

Lisičnjask pogođena lokacija gdje se Rusi skupljali.. očito neko Ukraincima javlja -- navodno ima više desetaka žrtava, to je bilo prije dva dana, ovi HIMARS su brutalni sustavi

Inače Binkov opisao detaljno kako Ukrainci koriste HIMARS, koliko su vjerojatno ispalili streljiva, koliko će ispaliti itd.. koga zanimaju sustavi koji se koriste u ovom ratu, i naša država će vjerojatno gledati nabavljati ove HIMARS sustave, cijeli svijet je sada poludio za njima..

..ZOKA.. zanimljiv status na twiteru

i još jedna stvar što nisam stiga pogledati.. navodno je jedan Rus(padobranac elita) objavio neki svoj dnevnik o ratu u Ukraini, što je sve prošao, nisam stigao pročitati o čemu se radi.. znam da je hot sada po twiteru,
možete ovdje početi, pa ćemo vidjeti dalje

2018-06-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 18/8/2022, 16:16

navodno excalibur granate na RU položaje kod Hersona.. nema rupa po polju.. jedna granata(koja možda i košta 100 000$) i direktan pogodak na 30km+ udaljenosti.. druga na drugi rov gdje je komad tehnike.. ćao đaci.. ukrainci navodno dobili +1000 komada ovih granata, pazi koštaju i do 100 000$

i besplatna je za ukraince

---------
Inače Rusi koriste i slične skupe Krasnopol grante (slična uloga kao Excalibur,  ) za slične stvari.

Navodno koliko je sjebana Ruska logistika dole na jugu zbog nedavnih UKR udara--

2018-06-14

Back to top Go down

Post by AlfaOmega 18/8/2022, 22:19

Američke i britanske obaveštajne službe obavestile su ured ukrajinskog predsjednika da Rusi intenzivno obučavaju velike postrojbe operatera bespilotnih letjelica. Pretpostavljaju da će se do jeseni (prilično kasno),u nebo iznad frontova uzdići armade jurišnih i izviđačkih bespilotnih letjelica.
Sad, nezz koliko je tu za vjerovat ušancima i Britsima (mada su bili u pravu glede samog početka rata). 
Ono što pouzdano znam jest da su Rusi zaključili sporazum sa Irancima za nabavku preko 40 Shahed-129 dronova i da je obuka ruskih vojnika za njihovo korištenje u tijeku.

2015-09-11

Back to top Go down

Post by crvenkasti 18/8/2022, 22:25

AlfaOmega wrote:Američke i britanske obaveštajne službe obavestile su ured ukrajinskog predsjednika da Rusi intenzivno obučavaju velike postrojbe operatera bespilotnih letjelica. Pretpostavljaju da će se do jeseni (prilično kasno),u nebo iznad frontova uzdići armade jurišnih i izviđačkih bespilotnih letjelica.
Sad, nezz koliko je tu za vjerovat ušancima i Britsima (mada su bili u pravu glede samog početka rata). 
Ono što pouzdano znam jest da su Rusi zaključili sporazum sa Irancima za nabavku preko 40 Shahed-129 dronova i da je obuka ruskih vojnika za njihovo korištenje u tijeku.

Druga najjača vojna sila, a ne znaju što je dron.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 18 of 50 Previous  1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 34 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics