Ruska invazija na Ukrajinu
Page 26 of 50
Page 26 of 50 • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 38 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
AlfaOmega wrote:Čini se da se ovi neće više jebavat oko 1302 ceste sjevernije (bar ne neko vrijeme), nego idemo odmah na Bakhmut.South of Popasna RuAF captured Midna Ruda yesterday, today RU claims to have captured Vidrodzhennya. I think its possible, marking it red. Battles for Novoluhans'ke and Pylypchatyne are reported by RU sources. UAF reinforcments are arriving in the Bakhmut area. pic.twitter.com/ZmGkDN5jfi
— Def Mon (@DefMon3) May 27, 2022
lakše je ići na okruženje, ovako na prvu.
na drugu pogledaj topografsku kartu. da bi presjekli SjevernoDonjeck/Lisičnjask trebaju proći lanac uzvišenja i brda na kojima su se ukrainci vjerojatno već sada ukopali . a moguće da Rusi jednostavno koriste mogućnosti i obavještajne informacije i nadiru gdje mogu.
pitaj boga šta se dešava.
ukrainci prvi put priznaju da je gadno njima za popizdit i da imaju gadne gubitke, a bogami i dalje izlaze videa ruskih gubitaka, iako zadnja dva mirno. kako rekoh na mjestu Ukrainaca bi se povukao iz sjeverno donjecka dignuo mostove, a onda krenuo izvlačenje iz Ličinjaska iza Bahmutske rijeke . To bi bila prva linija obrane (tu je problem što je ta rijeka i svi gradovi su u nizini a Rusi bi držali brda sa istoka). međutim onda UKRi sa time bi kupovali vrijeme jer između Bahmutske rijeke i Kramatorska i Slavijanska postoji isto tako linija brda gdje se ovi mogu ukopati, ne da mogu nego već sada tu bageri trebaju kopati dan noć rovove.. jer fronta će se sigurno pomaknuti tu kroz mjesec dana. Tu bi imali rijeku Sjeverni Donjec sa Sjevera , ta brda sa istoka, i dole sa Juga Rusi i nisu nešto napredovali od početka rata.. neka se zabijaju i ginu. Tu su UKR linije komunikacije jače, ako su pametni tu su već dovukli Američke haubice, dronove, itd.. veći su gradovi itd..
do tada će se valjda i Rusi iscrpiti.. osim artiljerije , ostali Ruski resursi prvo oklop a onda najvažniji - ljudi su također potrošeni.
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
Neće se baš nešto Rusi puno iscrpit s ovom taktikom jer ovo je prvo te izrokam pa onda napad pa ako ne prođe onda vrati se nazad pa opet rokanje i tako u krug.
Iscrpit će se Ukrajina, Europa i svijet ekonomski. A stiže nam i jesen.
Iscrpit će se Ukrajina, Europa i svijet ekonomski. A stiže nam i jesen.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
pa Rusi ne planiraju samo Donbas uzeti.Ringo10 wrote:Dat ce Ukri mnogo vise od Donbasa
Početni plan je bio doslovno kako si ti rekao. Uzimanje 2/3 Ukraine ,sa 3/4 populacije i ostavljanje krajneg zapada Poljacima ili kvazi UKR državi..
pošto nisu ostvarili taj cilj, sada Rusi žele osvojiti cijeli Donbas, a onda Donbas + Herson, Berdijansk, tamo dio Zaporožje regije sve to skupa integrirati u RF.
Naravno Ukrainci na to neće pristati niti u ludilu droge. Iako i ova zapadna pomoć i nije nešto realno. Ameri su tek odobrili 40 milijardi $ pomoći od čega će 20milijardi ići na oružje.
Iako Ukrainci govore da će mobilizirati 1 milijun ljudi, ali realno 500 000 će ih biti na bojnom polju kroz dvije godine. a 500 000 na rotaciji. To bi trebalo biti dovoljno da Ruse gurnu iz većine Ukraine.
Međutim za sve to im trebaju ameri poslati nekoliko stotina MRLS artiljerijskih sustava i još stotine mobilnih i "tow" 155 haubica, na stotine napadačkih dronova , na tisuće i tisuće običnih malih dronova i dronova samoubojica, i već pomalo im slati PZO sustave srednjeg dometa.
Naravno tenkovi i oklop . Krstareće rakete. Point defense sustave, koji bi mogli obarati Ruske krstareće rakete i sa njima mogu čuvati kritičnu infrastrukturu da lakše dovlače oružje na frontu itd.
Ovaj rat može trajati još godinama, Ukraincima treba dvije godine da naprave ono drugu, treću najjaču kopnenu armiju na svijetu sa kojom će Ruse izbaciti iz države.
Ja osobno ja kao assadnapomornici sam uvijek za mir i ustupke . ja osobno bih bio spreman za mir im dati Donbas kao dio autonomije u sklopu Ukraine, pregovaranje oko Krima "odgoditi"(realno tko im jebe mater) - međutim ako Rusi misle Herson i druge djelove integrirati u RF e onda ja bih osobno bio spreman ratovati do smrti , jer ako im pristanu da im ovo uzmu bez najkrvavije borbe onda nema im smisla niti država niti nacija. i da , istraživanja pokazuju da 83% ukrainaca se protivi primirju i da podržavaju ratno rješenje
Čini se da je Severodonetsk osječen od Lisičanska
catabbath-
2015-08-22
Ta Ukrajina je papi lova.
UKRAJINA je podržala zahtev državne gasne kompanije "Naftogas" da zatraži zajam od 300 miliona evra od Evropske banke za obnovu i razvoj radi kupovine prirodnog gasa i da bi se osigurale isporuke, saopštio je premijer Denis Šmihal.
2014-04-11
Neka ih ona Liza Truss financira. To ti je i onako sad britanski rat.
Moj je samo kad prismrde zapadnom dijelu Ukrajine.
Moj je samo kad prismrde zapadnom dijelu Ukrajine.
2014-04-11
U pozadini čujem jednu narodnu, kozačku, prigodnu:
Hej, hej, hej sokoli
ominajte gori, lizi doli...
Hej, hej, hej sokoli
ominajte gori, lizi doli...
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Amerikanci, Britanci, Kanađani, baltički narodi, Poljska, Češka, Slovačka, Rumunjska i Moldavija neka se bave s tim istokom Ukrajine. Nas ostale to ne zanima. Imamo i svojih problema.
Imaju dovoljno ekipe da ih financira i podržava.
Imaju dovoljno ekipe da ih financira i podržava.
2014-04-11
pročita sam i ja od Zoke i drugih taj info. To je za heavy equipment. Jebeš to. Neka izvuku ljude , zapale heavy equipment(ako ga je išta ostalo uopće nakon tolike brutalne fronte) i miniraju mostove i neka se povuku.AlfaOmega wrote:Čini se da je Severodonetsk osječen od Lisičanska
Ovaj Javelin je zaebana igračka...ni jedan tenk nema šanse za preživjeti.
Kao ni ekipa u njemu.
Kao ni ekipa u njemu.
Jebeno...mladići nestaju kao muhe...gledam i ne mogu vjerovati ...
2016-07-22
2016-07-22
RayMabus likes this post
Nikad nigdje nije bilo goreg terena....ravno ravno....za obranu horor živi. Nije ni za napadati lako.
Guest- Guest
Koliko se ja razumijem i vidim,naeba i šef sale...MDMiridije wrote:Nikad nigdje nije bilo goreg terena....ravno ravno....za obranu horor živi. Nije ni za napadati lako.
2016-07-22
Eroo wrote:Koliko se ja razumijem i vidim,naeba i šef sale...MDMiridije wrote:Nikad nigdje nije bilo goreg terena....ravno ravno....za obranu horor živi. Nije ni za napadati lako.
Je ovdje, ali ovo su barbari,živine,rusi,stoka,neljudi.
Ukrainci dosta pate isto. Oni rovovi su redom na otvorenome...ispale po 100 granata na jedan ako jedna lupi taj rov vec vise nije prijetnja kakva je bio malo prije.
Guest- Guest
Page 26 of 50 • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 38 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu