Ruska invazija na Ukrajinu
Page 23 of 50
Page 23 of 50 • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 36 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
kic wrote:AssadNaPodmornici wrote:kic wrote:AssadNaPodmornici wrote:još mi je onaj Zoka , on je bosanski srbin ok izvor.. lik je otvoreno pro-ruski ali je demokratičan, ima dosta pro-ukrainaca na njegovim raspravama, nikoga ne banira itd..
baniranje je loš znak, ali ukidanje profila još gori... nevjerojatan je podatak da su Estonci dali 10x više opreme nego Francuzi do sad
najmanje su dali švabe. baš gledam na youtubu neke njemačke vojno tehnološke proizvode. ono oružje im izgleda kao iz science fiction, robotizirana oklopna vozila, anti-aircraft anti-drone- anti missle sustavi koji se temelje na umjetnoj inteligenciji, a oblik oružja je čisti science fiction i to mi je fora, a kurca ne daju ukraincima.. poslat će im Leopard1 tenkove, pazi ja isobno ne bih ušao u taj tenk.. ili ona oklopna vozila što su refubrished BMP1.. ja bih radije išao pješke nego ušao u takvo oklopno vozilo...
umjesto da pošalju PanzerHaubice i PZO sustave odmah... švabe kalkuliraju ne žele se zamjeriti rusima radi plina, to rade očito i francuzi.. računaju da će rat završiti brzo..
međutim britanci i kanađani su doslovno ispraznili skladišta svojih oružja i poslali ukraincima.. neki ministar obrane kanade rekao da im nemaju više šta poslati, da su ispraznili skladišta javelina, stingera itd.. tako i britanci..
dobra stvar je što je zapadni GDP zajedno 15-20trilijuna $, ruski je 1.5$ trilijun , u slučaju da se rat oduži a ukrainci budu i dalje nabrijani za ratovanje , Rusi nemaju šanse.. kroz dvije godine Ukraina će biti nakrcana zapadnim PZO sustavima, mobilnom artiljeriom, teškim dronovima, krstarećim raketama, VBRovima , a sa druge strane Rusi već sada imaju pregadnih gubitaka..
kopnena vojska im je osakaćena(osim artiljerije), avijacija im je isto tako iscrpljena gubicima, i trošenjem i tehnološkom zaostalosti za koju nitko nije znao ... da , navodno su izgubili većinu dronova itd.. imaju i ukrainci sve gadne gubitke u dronovima ali ih lakše nadoknade , jer stižu besplatno..
ameri su već najavili Predator i Reaper dronove, čekamo realizaciju toga.. što se tiče samoubilačkih dronova, ne znam da li ih ili kako ih ukrainci koriste.. nema video o tome. .vrlo lako moguće , da su im zabranili da objavljuju takve snimke, čisto da jadni rusi ne znaju šta im pada po glavi..
samo ovi samoubilački dronovi koje su dobili , veće na stotine i stotine komada, (swtich blade 300 i 600 googlajte na youtubu) mogu ujebati Ruse i takve im gubitke stvoriti ...
da su Rusi znali koliko će se vojnom opremom pomagati Ukri, vjerojatno ne bi ulazili u ovo..
pa rusi su prema svim saznanjima, što sam naveo više puta, čak i mi smo komentirali, planirali da će rat trajati dva , max tri tjedna uz minimalne okršaje. pazi ispred uništenih kolona kod svakog većeg grada , ukrainci su im našli "riot gear", a zarobljeni vojnci su pričali da su im rekli da idu čuvati gradove od prosvjednika..
čak i lukašenkova mapa je objasnila sve ruske planove.. tamo iscrtani pravci napada i teritorij koji se planira osvojiti. logistika im je bila spremna za dva tjedna ratovanja, ..
sa druge strane čak i po našim forumima su bile priče kako je ukrainska vojska nemotivirana, da sva ona tehnika koju imaju da im se raspada od korupcije.. da nema šanse da sovjetska ukrainska PZO radi, itd.. kada ova roka po RUskim avionima
dok čitam situacija je realno obrnuta, rusi otvorili skladišta (radi gubitaka jel da) i skužili da im sa većine vozila pokradeno hrpa toga.. tipa ukradu im elektroniku, senzore, optiku i sa tehnike u skladištima... da je doslovno neupotrebljivo.. avijacija iako su eliminirali gotovo cijelu ukrainsku PZO dugog i srednjeg dometa im sve manje leti, i ako napadaju, napadaju u niskom naletu gdje ih ukrainci tuku ovim britanskim i američkim projektilima... ista šema "ukralo" prodalo na dark-netu.
Rusi imaju pitaj boga kolikom mrtvih. vjerojatno 40 000 vojnika izbačenih iz stroja, preko 3500 komada tehnike.. potrošeni dronovi, pametno streljivo i vjerojatno projektili
AssadNaPodmornici- Posts : 22272
2018-06-14
corona fasizam je tema za kolegu @assada cim prebroji zeljezo po ukrajiniebenica wrote:u shangaju tuku ljude i privode ih u sabirne centre, novi val korone. bit će zanimacije za tebe.debotoijusto wrote:ebenica wrote:fenomenalno osmišljeno za dobivanje lajkova, iq 7000 ...ono kad želiš dobit lajk i daješ "podršku".debotoijusto wrote:sto kaze donbass insider ?
gledam jutros mracna strana rada za kardashianke i mali carobnjak vanjskom mlimetarsko dodavanje za preokret
svijet se vraca u normalu
svijet se vraća u normalu.
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
darth_vader likes this post
evo rusi ponovo granatiraju mariupolj kojeg su prekjučer osvojili
15 putmarcellus wrote:evo rusi ponovo granatiraju mariupolj kojeg su prekjučer osvojili
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Forumska ustaška bojna Čavoglave ili Čaval u glavi se ne predaje. Izginuti će do zadnjega prirodnom smrću na forumu.
Guest- Guest
Švedska će se prijaviti za članstvo u NATO-u, objavio je švedski list Svenska Dagbladet.
Cilj švedske premijerke Magdalene Andersson je da zemlja već ove godine postane članica NATO-a, rekli su upućeni izvori za Dagbladet.
Švedska će se za članstvo u tom vojnom savezu prijaviti krajem lipnja ove godine, navodi list.
putin je u 30 dana napravio vise za ujedinjenje europe nego ona sama u 30g.
2014-04-12
darth_vader likes this post
Galina wrote:ok,i sam možeš pročitati,ali ok...voliš se praviti Tošo, jelebenica wrote:nemam pojma. jel to neka službena jedinica ruske vojske? službeno znakovlje neke jedinice?Galina wrote:a jel znaš kaj je ovo?ebenica wrote:znam ja kaj je to pinky, ali pravi sektor kojiam ovi pripadaju nema nikakve veze sa vikinškom mitologijom. ali imaju sa okultnim iz ww2 kad je počelo prostituiranje vikinške mitologije.violator wrote:
To je Vegvísir i ima izuzetno pozitivno znacenje. Rijec je o islandskom simbolu za zastitu (runski kompas - u njemu se nalaze cetiri rune Algiz, Thurisaz, Gebo i Mannaz).
https://www.google.com/amp/s/www.wemystic.com/meanings-of-the-runes/amp/
Znas da volim runski alfabet. :)
osim ako ovaj nije izravan potomak nekog svena u što čisto sumnjam.
dakle, to su proruske separatističke paravojne postrojbe samoproglašene Donjecke Narodne Republike i Luganske Narodne Republike
i na ramenu Totenkopf
službeno znakovlje neke jedinice?
aha
Ma totenkopf je oznaka koji su nosili pruski husari elitna laka konjica. Naziv husar potjece od gusara srba i rvata jer je to gusarenje rvatima i srbima bio primaran posao i izvor prihoda. Takav znak koriste danas i americke vojne postrojbe marinaca i drugih to ti je skul and bones i pirati sa kariba.
Onaj znak ispod je valknut i njemacka nogometna bundesliga ima isti a i nekoliko korporacija recimo svedski svenska celulosa ag
https://en.m.wikipedia.org/wiki/SCA_(company)
https://www.dfb.de/verbandsstruktur/logo/?m=1
Guest- Guest
debotoijusto wrote:Švedska će se prijaviti za članstvo u NATO-u, objavio je švedski list Svenska Dagbladet.
Cilj švedske premijerke Magdalene Andersson je da zemlja već ove godine postane članica NATO-a, rekli su upućeni izvori za Dagbladet.
Švedska će se za članstvo u tom vojnom savezu prijaviti krajem lipnja ove godine, navodi list.
Sad se moš pederisat abrahamu ispod pendžera u Šveckoj.
Guest- Guest
moglo se i prijeGnječ wrote:debotoijusto wrote:Švedska će se prijaviti za članstvo u NATO-u, objavio je švedski list Svenska Dagbladet.
Sad se moš pederisat abrahamu ispod pendžera u Šveckoj.
u rusiji neces moci ni nakon redarstvene akcije koja osudjena na propast
2014-04-12
A hebemmu, tko ce sad trazit' ono znakovlje ukro i ruso-nacista. :-/ Bitno da su si oni prisili vegvísir koji ne doseze ni do vikinskog doba ili valknutr koji doseze, ali mu je znacenje, pa i sam njegov naziv, postavljeno u moderno doba, dakle, laz u osnovi.
Kad je rijec o simbolima, mislim da je najraniji primjer svastike, odnosno naseg kolovrata (jer indoeuropski su narodi razvili vlastite varijante ovog simbola) , pronadjen bas na podrucju Ukrajine, urezbaren na bjelokosnoj figurici. Simbolizira vjecnost koja se vrti i ponavlja cikluse "dobra"/"zla". Naravno, kolovrat znaci i "malo Sunce" jer predstavlja solarno bozanstvo.
* Shvatite ovo kao umetak izmedju vasih koljacina *
Ujedno pozdravljam Sandora s porukom "zalud ti taj cesnjak". :)
Kad je rijec o simbolima, mislim da je najraniji primjer svastike, odnosno naseg kolovrata (jer indoeuropski su narodi razvili vlastite varijante ovog simbola) , pronadjen bas na podrucju Ukrajine, urezbaren na bjelokosnoj figurici. Simbolizira vjecnost koja se vrti i ponavlja cikluse "dobra"/"zla". Naravno, kolovrat znaci i "malo Sunce" jer predstavlja solarno bozanstvo.
Guest- Guest
Gnječ wrote:Galina wrote:ok,i sam možeš pročitati,ali ok...voliš se praviti Tošo, jelebenica wrote:nemam pojma. jel to neka službena jedinica ruske vojske? službeno znakovlje neke jedinice?Galina wrote:a jel znaš kaj je ovo?ebenica wrote:znam ja kaj je to pinky, ali pravi sektor kojiam ovi pripadaju nema nikakve veze sa vikinškom mitologijom. ali imaju sa okultnim iz ww2 kad je počelo prostituiranje vikinške mitologije.violator wrote:
To je Vegvísir i ima izuzetno pozitivno znacenje. Rijec je o islandskom simbolu za zastitu (runski kompas - u njemu se nalaze cetiri rune Algiz, Thurisaz, Gebo i Mannaz).
dakle, to su proruske separatističke paravojne postrojbe samoproglašene Donjecke Narodne Republike i Luganske Narodne Republike
i na ramenu Totenkopf
aha
Ma totenkopf je oznaka koji su nosili pruski husari elitna laka konjica. Naziv husar potjece od gusara srba i rvata jer je to gusarenje rvatima i srbima bio primaran posao i izvor prihoda. Takav znak koriste danas i americke vojne postrojbe marinaca i drugih to ti je skul and bones i pirati sa kariba.
Onaj znak ispod je valknut i njemacka nogometna bundesliga ima isti a i nekoliko korporacija recimo svedski svenska celulosa ag
Hah, dok sam ja pisala o tome, ti si vec uletio. :P
Guest- Guest
pa ima zanimljivosti, poljska vojska je neko znakovlje koristila puno prije hitlera.violator wrote:A hebemmu, tko ce sad trazit' ono znakovlje ukro i ruso-nacista. :-/ Bitno da su si oni prisili vegvísir koji ne doseze ni do vikinskog doba ili valknutr koji doseze, ali mu je znacenje, pa i sam njegov naziv, postavljeno u moderno doba, dakle, laz u osnovi.
1920.
što je i logično u stvari, danas sve policije svijeta izgledaju isto, u crnom, militarizirano, vojske izgledaju isto osim boja. onda nije čudno da se i nekad hrpa znakovlja koristilo u raznim vojskama svijeta.
Guest- Guest
violator wrote:Gnječ wrote:Galina wrote:ok,i sam možeš pročitati,ali ok...voliš se praviti Tošo, jelebenica wrote:nemam pojma. jel to neka službena jedinica ruske vojske? službeno znakovlje neke jedinice?Galina wrote:a jel znaš kaj je ovo?ebenica wrote:znam ja kaj je to pinky, ali pravi sektor kojiam ovi pripadaju nema nikakve veze sa vikinškom mitologijom. ali imaju sa okultnim iz ww2 kad je počelo prostituiranje vikinške mitologije.violator wrote:
i na ramenu Totenkopf
aha
Hah, dok sam ja pisala o tome, ti si vec uletio. :P
Dobra tema evo primjetih da su rvati i srbi bili gusari od pamtivijeka a tu njihovu kulturnu baštinu njeguju i danas pljačkaju šta god stignu ako nemogu pljačkati druge onda pljačkaju sami sebe.
Guest- Guest
kak izgleda 150 000 vojnika na tom narančastom? jel se vidi?marcellus wrote:evo i s wiki
Guest- Guest
Bilo kako bilo pisao u prvom tjednu invazije.
Hristo Grozev, izvršni direktor istraživačke novinarske skupine Bellingcat, glavni čovjek Bellingcata za Rusiju, rekao je da Putin provodi čistku u FSB-u, ruskoj tajnoj službi, nasljednici KGB-a, te da je do sada otpustio 150 FSB-ovih najviših službenika i agenata, prenosi RTL.
Grozev nije naveo tko je točno izvor dotične informacije, osim što je rekao da je riječ o "izvoru iznutra". Kazao je da su svih 150 agenata FSB-a najurenih iz službe bili agenti "Pete službe" te da je riječ o direktnoj posljedici razvoja situacije s napadom Ruske Federacije na Ukrajinu, koji se iz planirane munjevite akcije izrodio u rat u kojem Rusija trpi znatne gubitke.
Peta služba FSB-a je zapravo protuobavještajni odjel FSB-a za zemlje s prostora bivšeg SSSR-a, što ga je osnovao sam Putin nakon što ga je 1998. pokojni predsjednik Rusije Boris Jeljcin imenovao za direktora FSB-a.
Izjavu Grozeva u roku od nekoliko sati prenio je niz zapadnih medija, od kojih neki navode to da "informaciju još ne mogu neovisno potvrditi".
Međutim, u prilog tome da se točno u tom odjelu FSB-a događa nešto vrlo dramatično, ide objava ruskog istraživačkog novinara Andreja Soldatova na Twitteru još od 11. ožujka.
"Čini se da je Putin jako nezadovoljan FSB-om u Ukrajini. Obrušio se na 'Petu službu' (FSB-ov obavještajni odjel za inozemstvo). Sergej Beseda, šef Službe, i njegov zamjenik Boluh… završili su u kućnom pritvoru, navode moji izvještaji iznutra", napisao je Soldatov tada.
Hristo Grozev, izvršni direktor istraživačke novinarske skupine Bellingcat, glavni čovjek Bellingcata za Rusiju, rekao je da Putin provodi čistku u FSB-u, ruskoj tajnoj službi, nasljednici KGB-a, te da je do sada otpustio 150 FSB-ovih najviših službenika i agenata, prenosi RTL.
Grozev nije naveo tko je točno izvor dotične informacije, osim što je rekao da je riječ o "izvoru iznutra". Kazao je da su svih 150 agenata FSB-a najurenih iz službe bili agenti "Pete službe" te da je riječ o direktnoj posljedici razvoja situacije s napadom Ruske Federacije na Ukrajinu, koji se iz planirane munjevite akcije izrodio u rat u kojem Rusija trpi znatne gubitke.
Peta služba FSB-a je zapravo protuobavještajni odjel FSB-a za zemlje s prostora bivšeg SSSR-a, što ga je osnovao sam Putin nakon što ga je 1998. pokojni predsjednik Rusije Boris Jeljcin imenovao za direktora FSB-a.
Izjavu Grozeva u roku od nekoliko sati prenio je niz zapadnih medija, od kojih neki navode to da "informaciju još ne mogu neovisno potvrditi".
Međutim, u prilog tome da se točno u tom odjelu FSB-a događa nešto vrlo dramatično, ide objava ruskog istraživačkog novinara Andreja Soldatova na Twitteru još od 11. ožujka.
"Čini se da je Putin jako nezadovoljan FSB-om u Ukrajini. Obrušio se na 'Petu službu' (FSB-ov obavještajni odjel za inozemstvo). Sergej Beseda, šef Službe, i njegov zamjenik Boluh… završili su u kućnom pritvoru, navode moji izvještaji iznutra", napisao je Soldatov tada.
U međuvremenu ispada da su stvari s Putinom i ljudima iz FSB-a kulminirale dotle da je uhićeno još nekoliko FSB-ovih ljudi, da su neki od njih završili i u zatvoru, a da je Besedi kućni pritvor zamijenjen zatočenjem u zatvoru Lefortovo u okolici Moskve.
Ovo je samo prvi korak i ono sta ce iscuriti van. cijeli sustav je korumpiran. Cuj korumpiran??? korumpiran rus, tstststs jos ce netko reci da ima rusa koji i piju...... salu na stranu. Treba ove ljude zamijeniti. Na njihova mjesta dolaze drugi , opet iz sustava koji ce u prvi mah biti uplaseni ali sve ce se nastaviti kao i prije. Ponovo me cudi glupost ruskog covjeka??? Sto su se oni nadali???? Nista povuci vodu za govnima daj nova friska, mamurna..... Muhahahahahaaa
2014-04-14
ebenica wrote:kak izgleda 150 000 vojnika na tom narančastom? jel se vidi?marcellus wrote:evo i s wiki
evo par njih
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu
Page 23 of 50