Srpsko kupovanje oružja
Page 13 of 14
Page 13 of 14 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14
Re: Srpsko kupovanje oružja
Najbolje saradjujemo sa Azijom, iako Pizzon kada to
cuje,dobije momentalno frizuru Bart Simpsona.
cuje,dobije momentalno frizuru Bart Simpsona.
Serbinho-3- Posts : 27664
2014-08-25
https://tangosix.rs/2022/15/04/ekskluzivno-prva-fotografija-novog-helikoptera-super-puma-h215-helikopterske-jedinice-mup-a-srbije/
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Tango Six danas ekskluzivno objavljuje prvu fotografiju prvog helikoptera H215 Super Puma koji će postati deo flote Helikopterske jedinice MUP-a Srbije. Letelica je fotografisana na aerodromu kod Marseja, francuskoj proizvodnoj i opitnoj bazi njenog proizvođača kompanije Erbas Helikopteri.
Kako je Tango Six već ranije izvestio, prvi H215 biće opremljen u VIP konfiguraciji pa je stoga i dobio adekvatnu registraciju YU-VIP. Od drugih vizuelnih informacija koje možemo primetiti tu je svakako konstatacija da je Helikopterska jedinica odlučila da „policijsku plavu“ šemu bojenja sa H145M primeni i na prvu Super Pumu. Tango Six saznaje da će druga dva helikoptera H215 biti u maskirnoj šemi, identičnoj manjem Erbasu YU-ICE.
Na YU-VIP uočljiv je i sistem za aktivnu samozaštitu, najverovatnije proizvođača Hensoldt koji se već koristi na srpskim vojnim H145M. Tango Six je takođe prvi detaljnije pisao o ovom sistemu.
Prvi H215 za srpsku policiju trebalo bi da bude isporučen, odnosno kao i svi H145M preleten, u prvoj polovini jula. Prva grupa tehničara i pilota instruktora trenutno je na preobuci u Marseju na novi tip helikoptera.
Kako je Tango Six već ranije izvestio, prvi H215 biće opremljen u VIP konfiguraciji pa je stoga i dobio adekvatnu registraciju YU-VIP. Od drugih vizuelnih informacija koje možemo primetiti tu je svakako konstatacija da je Helikopterska jedinica odlučila da „policijsku plavu“ šemu bojenja sa H145M primeni i na prvu Super Pumu. Tango Six saznaje da će druga dva helikoptera H215 biti u maskirnoj šemi, identičnoj manjem Erbasu YU-ICE.
Na YU-VIP uočljiv je i sistem za aktivnu samozaštitu, najverovatnije proizvođača Hensoldt koji se već koristi na srpskim vojnim H145M. Tango Six je takođe prvi detaljnije pisao o ovom sistemu.
Prvi H215 za srpsku policiju trebalo bi da bude isporučen, odnosno kao i svi H145M preleten, u prvoj polovini jula. Prva grupa tehničara i pilota instruktora trenutno je na preobuci u Marseju na novi tip helikoptera.
2014-04-11
Helici su super stvar, vise mogucnosti sa njima, pogotovo su korisni tokom prirodnih nepogoda.
Pirate- Posts : 1512
2019-09-06
Da....samo ovo su teški transporteri i u osnovi pametan potez Vučica jer vojska Srbije ima ruske transportne helikoptere ( uostalom kao i Hrvatska ) i sad će to bit problem održavat a ovako imaju francuske helikoptere, obućene pilote itd i mogu se lako prebaciti i na super pume po potrebi.
A potreba će bit jer će teško moć održavat tu helikoptersku eskadrilu a ruskih transportnih helikoptera Mi-17.
A potreba će bit jer će teško moć održavat tu helikoptersku eskadrilu a ruskih transportnih helikoptera Mi-17.
2014-04-11
Kako "Novosti" saznaju, London je vlastima u Prištini isporučio rakete "dževelin" i "NLAW" koje ukrajinske snage koriste u borbi protiv ruskih trupa.
Kako smo saznali u narednih 48 sati predsednik Vučic zatražiće od Borisa DŽonsona zvanično objašnjenje.
Dogovorena je i besplatna obuka pripadnika KBS za korišćenje svih ovih vojnih oruđa.
Raketa zemlja-vazduh "džavelin" je projektil britanske proizvodnje koji se ispaljuje sa ramena.
"NLAW", skraćenica od Lako protivoklopno oružje nove generacije, je protivtenkovska raketa "ispali i zaboravi", koja tenkove može "napadati" i odozgo i direktno. Cena jednog kompleta "NLAW"-a za lažnu državu će biti oko 40.000€ - nešto manja od tržišne vrednosti.
Kako smo saznali u narednih 48 sati predsednik Vučic zatražiće od Borisa DŽonsona zvanično objašnjenje.
Dogovorena je i besplatna obuka pripadnika KBS za korišćenje svih ovih vojnih oruđa.
Raketa zemlja-vazduh "džavelin" je projektil britanske proizvodnje koji se ispaljuje sa ramena.
"NLAW", skraćenica od Lako protivoklopno oružje nove generacije, je protivtenkovska raketa "ispali i zaboravi", koja tenkove može "napadati" i odozgo i direktno. Cena jednog kompleta "NLAW"-a za lažnu državu će biti oko 40.000€ - nešto manja od tržišne vrednosti.
2014-04-11
Bilo je važno da, osim vizuelno, svi lažni sistemi "oponašaju" zračenja pravih oruđa i oružja, jer protivnik ipak nije bio toliko tehnički neobavešten.
https://www.novosti.rs/drustvo/vesti/1107992/varali-smo-nato-maketama-300-starih-bacvi-pukovnik-dragomir-krstovic-strategijskom-maskiranju-tokom-agresije-1999
2014-04-11
Gde li su nasli toliku burad...
Ukrajinci ne primenjuju takav vid borbe, generalno su ovo
tu klli sa velike visine i nema sanse da razumeju, dok se u
Ukrajini vodi drugaciji vid borbe.
Prolete nisko ona dva Su-25, vide burad, krenuli bi da se smeju,
mozda izgube kontrolu i slupaju se.
To u Ukrajini ne prolazi, moje misljenje.
2014-08-25
Nema baš puno niskih preleta u nečiju dubinu letjelicama otkako su došle one britanske PZO rakete dometa 7 km.
Ma Ukrajina ima toga vojnog otpada koliko oćeš pa njima i ne treba radit ovakve makete ko šta je Srbija radila za zavaravanje NATO napada iz zraka.
Ma Ukrajina ima toga vojnog otpada koliko oćeš pa njima i ne treba radit ovakve makete ko šta je Srbija radila za zavaravanje NATO napada iz zraka.
2014-04-11
RayMabus wrote:Nema baš puno niskih preleta u nečiju dubinu letjelicama otkako su došle one britanske PZO rakete dometa 7 km.
Vidim neki snimak ona dva SU-25, ne znam ciji su, proletese
nisko...
Lete brzo, ali opet, nisu sisali veslo da gadjaju burad.
Vise bi pali na krdo Ukrajinki sa halterima u zasedu i jedan
grupni Selfie.
2014-08-25
Nego, Zapad ako istrosi energente, moze doci u poziciju da
bude napadnut.
Oni igraju na kartu Sankcija na energente a Rus da ostanu
bez istih, nakon cega su lak plen.
2014-08-25
Ovaj Srbijanski Fk-3 je iznad razine najsuvremenijih BUK-ova, a vidimo koliko Rusi imaju problema sa moderniziranim Ukrajinskim BUK-ovima.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Pa to su uzeli još prije te kineske dronove.Hektorović wrote:Opa
2014-04-11
Sto sam ja primijetio ovdje za ne vjerovati.Ja sam protivnik bilo kakve kupovine bilo kakvog oruzja ali chitajuci vas kada se pishe kako Srbija kupuje oruzje od Rusije i Kine svi se dignete na zadnje noge i grakcete kao da je to vasha drzava ,a kada piishe da Srbija kupuje francuske avione onda navijate i niste protiv ,da me jebete ja ovu logiku ne mogu razumjeti osim da ste zapadni sendvichari.
Ja se uopće nisan diga na zadnje noge radi ove srpske kupovine.
Čak i ne pratin to toliko koliko inače ovakve stvari pratim.
PZO sistem. Baš me brige.
2014-04-11
RayMabus wrote:Ja se uopće nisan diga na zadnje noge radi ove srpske kupovine.
Dobro ajde, ti nisi ,ali ovi koji se navodno kuze u oruzje samo shto ne svrshavaju kada se radi o francuskim zrakoplovima,znachii zapadnim oruzjima ,kao da navijaju da to Srbiija kupi a ne kinesko ili ne daj boze rusko,o chemu se radi tu ,jebate koja izvrnuta logika.Valjda bi trebali navijati za rusko i kinesko jer je loshije i lakshe ga se sjebe a ne francusko koje je navodno superiornije.Ne kuzim ,da li podsvjesno navijaju da ih srbi ponovno gadjaju avijaciom pa da mogu opet kmechati kako ih taracaju ili shto??Bolestan svijet,druge nema,izgubili kompas shto je stvarni a shto virtualni svijet.Druge nema.
RayMabus wrote:Pa to su uzeli još prije te kineske dronove.Hektorović wrote:Opa
Imaju i naoružanje za njih, ovo je malo, niskog radarskog odraza i gadno za skinuti.
2018-04-10
mentalitet wrote:RayMabus wrote:Ja se uopće nisan diga na zadnje noge radi ove srpske kupovine.
Dobro ajde, ti nisi ,ali ovi koji se navodno kuze u oruzje samo shto ne svrshavaju kada se radi o francuskim zrakoplovima,znachii zapadnim oruzjima ,kao da navijaju da to Srbiija kupi a ne kinesko ili ne daj boze rusko,o chemu se radi tu ,jebate koja izvrnuta logika.Valjda bi trebali navijati za rusko i kinesko jer je loshije i lakshe ga se sjebe a ne francusko koje je navodno superiornije.Ne kuzim ,da li podsvjesno navijaju da ih srbi ponovno gadjaju avijaciom pa da mogu opet kmechati kako ih taracaju ili shto??Bolestan svijet,druge nema,izgubili kompas shto je stvarni a shto virtualni svijet.Druge nema.
O čemu ti to? Ovaj Kineski PZO je sasvim solidan, druga stvar je sa Ruskom opremom.
Naime Ruska oprema ima problem elektronike. Evo vidimo Su-34 i Su-35 padaju ko kruške od starih BUK-ova, a u teoriji trebali su se pomoću EW odupirati i Eurofighterima i F-35.
2018-04-10
Ma to su oni radili onaj svoj Pegaz pa im nije išlo pa se onda dogovorili s Kinom da će uzet njihov koji su dosta slični Pegazu pa da im oni tu malo tako pomognu jer oni žele radit vojnu industriju toga tj tih dronova pa da prodaju okolo.Hektorović wrote:RayMabus wrote:Pa to su uzeli još prije te kineske dronove.Hektorović wrote:Opa
Imaju i naoružanje za njih, ovo je malo, niskog radarskog odraza i gadno za skinuti.
https://en.wikipedia.org/wiki/Pegaz_011
2014-04-11
Page 13 of 14 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14
Similar topics
» Srpsko Skolstvo
» Srpsko pivo osvojilo EU
» Srpsko porodično stablo
» Srpsko hvala Đokoviću
» Srpsko nebo iznad Kosova
» Srpsko pivo osvojilo EU
» Srpsko porodično stablo