Ruska invazija na Ukrajinu
Page 11 of 50
Page 11 of 50 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 30 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Gnječ wrote:
Pa sad si si zabila autogol. Jel ti znaš čitati te dijagrame koje si stavila? Ono sivo su ti oblaci znači nikako taj satelit ni bilo koji drugi nije mogao tog dana snimiti teren. Nikako. Pogledaj dijagram ponovo.
Clouds (grey background) and clear sky (yellow background). The darker the grey background, the more dense is the cloud cover
Mozeš ti biti zločesta ali samnom nemaš šanse.
nikakav autogol, to bi ti samo htio...
pa pogledaj sunčane dane, bez sivog....samo žuto, odnosno sunčano (vedro)...
od 13.3. do 25.3. u kontinuitetu...i onda 28.3. opet
ako su snimke od 19.3. ....i te kako je teren vidljiv
aj vidi još jednom datume na gifu
to što ti tvrdiš da su snimke fake, to je druga priča
https://vp.nyt.com/video/2022/04/04/99816_1_4-bucha-gif_wg_720p.mp4
evo ti i od 28.2.
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Volio bih malo odmaknuti, barem za neke, raspravu od svakog uništenog tenka na nešto širu sliku.
Kako ja vidim, Ukrajina je razorena, Rusija je u dubokim i dugotrajnim problemima, a ni Europa se nije najbolje provela.
Pobjednici su zato izvjesni: Kina, SAD i Indija. Britanci se nešto upinju, ali realno su nebitni, jedan govor Scholza pred Bundestagom o naoružavanju i diversificiranju opskrbe ugljikovodicima je poslao tektonske šok kakav Johnson nema snage poslati.
Dobitnik je NATO u smislu kohezije, a i američki saveznici u Aziji-Pacifik koji prkose Kini, jer su se uvjerili da, ako se drže skupa, SAD će im svakako pomoći. To ide Tajvanu, na koji je Kina gledala početkom ruske invazije, sad više ne djeluje tako samouvjereno.
Kini za utjehu, kad se rat slegne, moći će diktirati cijene Rusiji za brojne sirovine, što bi trebalo oboriti cijene nafte i plina brže nego izgradnja alternativnih pravaca dobave za Europu.
Kako ja vidim, Ukrajina je razorena, Rusija je u dubokim i dugotrajnim problemima, a ni Europa se nije najbolje provela.
Pobjednici su zato izvjesni: Kina, SAD i Indija. Britanci se nešto upinju, ali realno su nebitni, jedan govor Scholza pred Bundestagom o naoružavanju i diversificiranju opskrbe ugljikovodicima je poslao tektonske šok kakav Johnson nema snage poslati.
Dobitnik je NATO u smislu kohezije, a i američki saveznici u Aziji-Pacifik koji prkose Kini, jer su se uvjerili da, ako se drže skupa, SAD će im svakako pomoći. To ide Tajvanu, na koji je Kina gledala početkom ruske invazije, sad više ne djeluje tako samouvjereno.
Kini za utjehu, kad se rat slegne, moći će diktirati cijene Rusiji za brojne sirovine, što bi trebalo oboriti cijene nafte i plina brže nego izgradnja alternativnih pravaca dobave za Europu.
niels-
2021-04-26
Von Der Leyen objavila popis sankcija
Von der Leyen je na Twitteru objavila popis sankcija koje EU sutra uvodi Rusiji:
Zabrana uvoza ugljena iz Rusije, vrijedna 4 milijarde eura godišnje, čime se smanjuje još jedan važan izvor prihoda za Rusiju.
Potpuna zabrana transakcija za 4 ključne ruske banke, među kojima je VTB, 2. najveća ruska banka.
Zabrana pristupa ruskim i ruskim plovilima lukama EU i zabrana ruskim i bjeloruskim prijevoznicima u cestovnom prometu.
Daljnje zabrane izvoza, vrijedne 10 milijardi eura, u ključnim područjima: napredni poluvodiči, strojevi i transportna oprema
Posebne nove zabrane uvoza, vrijedne 5,5 milijardi eura.
Ciljane mjere, kao što je zabrana sudjelovanja ruskih tvrtki u javnoj nabavi u i isključenje svake financijske potpore, EU ili nacionalne ruskim javnim tijelima.
---
Zabrana uvoza ugljena iz Rusije, vrijedna 4 milijarde eura godišnje, čime se smanjuje još jedan važan izvor prihoda za Rusiju.
HVALA TI BOŽE.
Von der Leyen je na Twitteru objavila popis sankcija koje EU sutra uvodi Rusiji:
Potpuna zabrana transakcija za 4 ključne ruske banke, među kojima je VTB, 2. najveća ruska banka.
Zabrana pristupa ruskim i ruskim plovilima lukama EU i zabrana ruskim i bjeloruskim prijevoznicima u cestovnom prometu.
Daljnje zabrane izvoza, vrijedne 10 milijardi eura, u ključnim područjima: napredni poluvodiči, strojevi i transportna oprema
Posebne nove zabrane uvoza, vrijedne 5,5 milijardi eura.
Ciljane mjere, kao što je zabrana sudjelovanja ruskih tvrtki u javnoj nabavi u i isključenje svake financijske potpore, EU ili nacionalne ruskim javnim tijelima.
---
HVALA TI BOŽE.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
lepi, ti zbilja misliš da se fotka iz vojnog satelita ne može snimiti po kišnom danu? kroz oblake, po magli ili dimuGnječ wrote:Noor wrote:ako su ih 4.4. editirali kvadratićima i taj datum si ti našao, pa u čemu je onda problem? koji bi trebao biti?Gnječ wrote:
Tebi stvarno treba opaliti dva samara da se resetiras. Evo ja bi to rado napravio i to mukte. Jesi ti luda kucka ili si pobenavila uslijed covid propagande. N fotka je kreirana tada to je datum jer su fotku editirali onim kvadraticima i to je datum i vrijeme. Od kada je fotka originalna to nitko nezna jer su nazi neoconsi iz CIA izbrisali skoro sve podatke iz fotke a morali su ostavizi da to bude dokaz da je fotka nastala na dan koji oni tvrde. Buduci lazu ko svi smrdlji i neocons nazi sljam izbrisali su podatke. I sada tim smrdljivim usa psihopatama nitko vise ne vjeruje odim tebe i vas nekoliko jebenih idiota.
nisi gledao satelitske snimke? tamo se protekom vremena pojavljuju razni datumi
https://static01.nyt.com/images/2022/04/04/video/04vid-bucha-split/04vid-bucha-split-jumbo.jpg?quality=75&auto=webp
i odakle tebi da ja nešto tvrdim? čitam, gledam i razmišljam logički na osnovu viđenog...i kažem da je satelitom potvrđeno da su tijela ležala i danima prije, što znači da pokolj nije bio 31.3., bio je ranije, ali je BIO. tko je počinio, tek će se doznati...i to ako.
(...)Slike prikazuju tamne objekte slične veličine ljudskom tijelu koji se pojavljuju u Yablonskoj ulici između 9. ožujka i 11. ožujka. (...)
https://www.nytimes.com/2022/04/04/world/europe/bucha-ukraine-bodies.html?smtyp=cur&smid=tw-nytimes
imaš MAXAR-ove snimke, valjda i one lažu
tko je u to vrijeme bio u Buchi...Rusi ili Azov?
a glede šamaranja, tu sam ti blizu, ako baš želiš
Da te još malo zašamaram. Jel se itko zapitao kakvo je vrijeme od 1. 04. bilo u Buchi? Nije. A vidiš ja jesam se zapitao. Jesam zločest jelda? I imam dijaboličan um svašta meni padne na pamet. I vidi sve ove dane od 1.04. iznad Buche je oblačno i pada kiša što znaći da satelit nije na nikakav način mogao snimiti tu fotku tog dana. Eto lumeni pa sad vi mućkajte ganglijama.
ali ok, neka si ti pokazao koliki si lumen
The spy satellite that can see INSIDE your apartment and take 'crystal clear' pictures even through clouds
ljubo1212- Posts : 2050
2015-08-02
Noor wrote:Gnječ wrote:
Pa sad si si zabila autogol. Jel ti znaš čitati te dijagrame koje si stavila? Ono sivo su ti oblaci znači nikako taj satelit ni bilo koji drugi nije mogao tog dana snimiti teren. Nikako. Pogledaj dijagram ponovo.
Clouds (grey background) and clear sky (yellow background). The darker the grey background, the more dense is the cloud cover
evo ti i od 28.2.
A da ovi tvoji nazi neoconsi sigurno govore istinu jer ti ti se to uklapa u tvoje nazi ustaške deluzije. Dokaži ti meni da tvoji amerčki sroljatori govore istinu.
Koja si ti ćurka bog te jebo oduzeo bi ti diplomu i doživotnu zabranu građevinskog nadzornika.
Guest- Guest
Bila je jedna tema o koroni na kojoj se vrijeđalo i prozivalo neistomišljenike na vrlo sličan način.Šandor Winnetou wrote:Nisam, koji sad tu vražiji vakseri antivakseri??? pa miha i ja ili dijagram iako u nekim trenutcima nismo bili na istim relacijama nikada nismo ni pokušali jedni drugom naškoditi u bilo kojem smislu i birali smo riječi da nekoga ne povrjedimo a to je sad bez veze u usporedbi sa ovom situacijom u Ukrajini a koju s vakserstvom/antivakserstvom pokušavate uspoređivati a da ne kažem razvodniti( implicirao bi da si zla osoba i da to namjerno radiš a takvom te ne držim)Ra wrote:Šandor Winnetou wrote:
Jesi li primjetila da su svi bojovnici tako ili slično reagirali i svi su dragovoljci domovinskog rata. I zar to tebi ništa ne znači? Zašto sumnjaš u našu prosudbu kada smo se pokazali kao vjerodostojni u svojim prosudbama u svakom ratu koji se dogodio a da smo ga mi komentirali? Zar nam u slučaju rata opet treba peta kolona i pogibija naših sinova i kćeri i unuka jer je netko zaključio da mi nismo u pravu kada se želimo obraniti?
Evo do sada ste isključivo mihu napadali iako sam i ja slično pisao u manjem obimu no da vam otvoreno kažem, u slučaju sukoba sa rusijom a da službe sigurnosti same ne odrade svoj posao ja bi ga se dohvatio jer mi je život mojih bližnjih daleko važniji od života jebenih rusofila i kojekakvih bitangi a zbog kojih bi moji bližnji ili cijela država mogla stradati. Dolazimo do točke prijeloma u slučaju sukoba, ili mi ili rusofili a svatko neka se svrsta na koju god hoće stranu. Otvoreno svima kažem tko će mi biti neprijatelj u tom trenutku (ako do njega dođe) i kome neću dozvoliti da mi ugrozi djecu, rodbinu prijatelje i tu svima garantiram da milosti biti neće.
Ma čitate li vi uopće svoje upise? Od koga se to branite pobogu? I tko si ti da ti se moram očitovati za koga sam? Što je vama ljudi?
Jasno mi je da je ovaj rat kod svih vas (osim možda Dijagrama) izvukao na površinu sve ono što ste trebali odraditi uz stručnu pomoć, a niste.
Vi ne komentirate rat Ukrajine i Rusije, vi u svojim glavama ratujete sa Srbima i bjesomučno detektirate petokolonaše u svima onima koji ne misle kao vi.
Ovo su ljudi s kojima ste pisali i jučer i prekjučer, s kojima ste rame uz rame do prije rata ratovali protiv vaksera ili antivaksera.
Isti ljudi, druga tema i odjednom se dojučerašnji pajdaši prozivaju, optužuju, prijeti ima se jer su to oni koji će vam poklati rodbinu.
Dajte ljudi saberite se, koji vam je kukuruz.
Tebe nisam spomenula jer se niti približno ne nerviraš kao Miha, ne doživljavaš to sve intenzivno kao on, ne vrijeđaš toliko kao o.
I ne napadam ga, ne vrijeđam ga, jebote stalo mi je do čovjeka.
Napisala sam mu što sam vidjela čitajući vašu prepisku od samog početka.
Napisala sam iskreno što mislim zato što nisam i ne želim postati podguzna muha koja će se složiti s većinom, da me se ne proziva neprijateljem.
Nisam ni ona koja će potvrditi nešto samo zato što je to napisala osoba koja mi je možda draža od sugovornika s kojim je u sukobu.
Zadovoljan?
Zar ti ne razumiješ da je kod nas u igri jedan drugi moment a to je ono kako smo se našli ja iz Vu, Miha iz Siska, Šima iz Osjeka, Jure iz Dubrovnika... na istoj ne samo pobjedničkoj strani nego prvenstveno na strani koja je univerzalno pravedna i ona koja stoji uz ljudske vrednote? Ne razumijem zašto se sumnja u naš kompas i gura nas se u ovoj situaciju da kao zamišljamo rat sa srbima? pa mi smo taj rat dobili, i samo naša milost dana Bogom nas je obuzdala da se ne osvećujemo nad poraženima! Pa ne sanjamo mi ratove kao da ih želimo, malo tko ih uopće sanja osim oboljelih od PTSPa no neusporedivo više ih sanjaju poraženi i oni koji su okrvarili ruke, savjest im ne daje mira ( barem oni koji je imaju jel)
Ako želiš tu tematiku razglabati slobodno reci, uputiti ću te na poveznice gdje možeš o tome puno saznati no kako sam već rekao ovo nema veze s tim, naš kompas je prilično dobro baždaren i budi sigurna da će na kraju balade biti upravo ovo što pišemo mi dragovoljci DR, ne zato što smo pametniji ili mudriji već zato što nemamo dvojbi niti brigu oko komoditeta npr što ako nam isključe plin, što ako nam ne daju naftu, što ovo što ono....previše toga je iza nas da bi se obazirali na takve gluposti. Naše bake i djedovi i pra pra pra su živjeli bez toga vjekovima pa valjda možemo i mi nekoliko mjeseci.
To mi je još nekako i bilo razumljivo, jer kad si direktan sudionik onda su i reakcije burnije, žešće...
Ovo je tema o ratu. Rat je na tlu Ukrajine, a invaziju je izvršila Rusija. To su činjenice.
Unutar toga je puno pod tema o kojima se može raspravljati, zašto, kako, do kada, mogući ishodi itd.
Normalno je da ljudi imaju različito mišljenje i da se stavovi sukobe, ali doživljavati sukob mišljenja ovako osobno prozivajući ljude izdajnicima, petokolonašima, opasnostima po Hrvatsku, tražiti da ih se prijavi (jebate, mislila sam da je samo vučina Dektiva ) samo zato jer su im Rusi draži od Ukrajinaca ili jer su posumnjali da i Ukrajinci prelaze granice obrane čineći zločine je -> suludo.
O kakvim kompasima govoriš?
Ukrajina nije u Hrvatskoj, Rusi nisu Srbi. Vi ste u Hrvatskoj, niste tamo i nemate pojma što se tamo STVARNO događa.
Uz dužno poštovanje vašoj stručnosti i iskustvu to nije ista situacija. Možda čak nije ni slična iako nam se iz ove perspektive čini takva.
Ne uvaljuj mi kukavičje jaje s insinuacijama da sam prozvala Mihu jer je branitelj jer bih i ja mogla implicirati da si zla osoba i da to namjerno činiš, a takvim te ne držim.
Niti jednom od vas koji tu pišete nisam čak ni natuknula bilo kakve zločine počinjene u ratu. Nikad.
Ne zanima me jeste li ili niste, jeste li nekog ubili ili ne. To nije moja stvar, to je vaš život i vi s tim živite. Ne zanima me uopće piše li zapravo ovdje itko takav.
Činjenica je da ljudi čine samo ono što mogu i znaju u situacijama u kojima se nađu. Počinimo gomilu gluposti i u idealnim normalnim životnim uvjetima, a rat je sve samo ne normala. To zna većina nas koji tu pišemo, bez obzira jesmo li nosili pušku ili ne.
Bio je rat, prošao je rat, život ide dalje, a mi se nosimo s posljedicama onako kako možemo i znamo.
Nažalost, prerijetko potražimo pomoć za stvari koje ne znamo sami riješiti, ali o tome možemo nekom drugom prilikom.
Htio si čuti moj stav o ovom ratu?
Iako mi nije bila namjera ipak ću ga napisati.
Drag si mi, pristojan si i duhovit, razmijenili smo zavidan broj postova i definitivno zaslužuješ da izdvojim neko vrijeme. :)
Ne postoji niti jedno opravdanje za nasilni prelazak tuđe granice (koja je priznata od međunarodne zajednice), nebitno o kome je riječ.
Napad je uvijek izveden u svrhu osvajanja teritorija, a nikako zbog spašavanja bilo koga ili bilo čega.
Jednako bih mislila i da hrvatska vojska umaršira u Bosnu 'spašavajući ugrožene Hrvate' tamo.
Ukoliko si manjina u nekoj zemlji, prestani se kurčiti, prilagodi se većini, ponašaj se kao većina, živi kao većina i bit ćeš većina.
Ako to ne možeš, prodaj sve i idi u zemlju gdje ćeš bez ikakve prilagodbe biti većina i imati osjećaj da si svoj na svome. Točka.
Jednako tako ne postoji opravdanje za počinjene zločine, masakre i zvjerstva nad civilima, zarobljenicima, ili bilo kojim nemoćnim ljudima bez obzira tko ih je počinio.
To vrijedi za Ruse, Ukre, Hrvate, Srbe, Amere, Iračane ili bilo koga tko ih počini.
Zločin se ne može opravdati prethodnim zločinom. Ono- Ali on je prvi počeo! Ma nemoj.
To što je Amerika napala Irak, nije opravdanje za ruski napad na Ukrajinu. I jedno i drugo je krivo i neprihvatljivo.
Žao mi je svih onih koji sudjeluju u tome protiv svoje volje.
Svi oni su žrtve bez obzira jesu li Rusi ili Ukarjinci, Ameri, Srbi, itd.
I to je sve što mislim o ovom ratu, ali i o svim drugim Dabogda ih nikad više nigdje ne bilo.
Nemam pojma o taktikama, politika mi nije na listi prioriteta, ne želim gledati slike zločina, jer time ne mogu pomoći žrtvama, a sebe ću bespotrebno uznemiriti. Komentiranje mrtvih mi je odvratno i zato mi ne pada na pamet više pisati na ovoj temi.
Zato ću lagano odlepršati s ove teme bez obzira što ti vjerojatno ni s ovim odgovorom nećeš biti zadovoljan. :)
Last edited by Ra on 5/4/2022, 15:40; edited 2 times in total
Ra- Posts : 2324
2020-06-01
dobro, nemoj se odmah tako jako ljutiti što si ostao poražen...Gnječ wrote:Noor wrote:Gnječ wrote:
evo ti i od 28.2.
A da ovi tvoji nazi neoconsi sigurno govore istinu jer ti ti se to uklapa u tvoje nazi ustaške deluzije. Dokaži ti meni da tvoji amerčki sroljatori govore istinu.
Koja si ti ćurka bog te jebo oduzeo bi ti diplomu i doživotnu zabranu građevinskog nadzornika.
i to od obične ćurke...što bi tek bilo da sam pametna
Šandor Winnetou likes this post
ljubo1212 wrote:lepi, ti zbilja misliš da se fotka iz vojnog satelita ne može snimiti po kišnom danu? kroz oblake, po magli ili dimuGnječ wrote:Noor wrote:ako su ih 4.4. editirali kvadratićima i taj datum si ti našao, pa u čemu je onda problem? koji bi trebao biti?Gnječ wrote:
Tebi stvarno treba opaliti dva samara da se resetiras. Evo ja bi to rado napravio i to mukte. Jesi ti luda kucka ili si pobenavila uslijed covid propagande. N fotka je kreirana tada to je datum jer su fotku editirali onim kvadraticima i to je datum i vrijeme. Od kada je fotka originalna to nitko nezna jer su nazi neoconsi iz CIA izbrisali skoro sve podatke iz fotke a morali su ostavizi da to bude dokaz da je fotka nastala na dan koji oni tvrde. Buduci lazu ko svi smrdlji i neocons nazi sljam izbrisali su podatke. I sada tim smrdljivim usa psihopatama nitko vise ne vjeruje odim tebe i vas nekoliko jebenih idiota.
https://static01.nyt.com/images/2022/04/04/video/04vid-bucha-split/04vid-bucha-split-jumbo.jpg?quality=75&auto=webp
i odakle tebi da ja nešto tvrdim? čitam, gledam i razmišljam logički na osnovu viđenog...i kažem da je satelitom potvrđeno da su tijela ležala i danima prije, što znači da pokolj nije bio 31.3., bio je ranije, ali je BIO. tko je počinio, tek će se doznati...i to ako.
(...)Slike prikazuju tamne objekte slične veličine ljudskom tijelu koji se pojavljuju u Yablonskoj ulici između 9. ožujka i 11. ožujka. (...)
https://www.nytimes.com/2022/04/04/world/europe/bucha-ukraine-bodies.html?smtyp=cur&smid=tw-nytimes
Da te još malo zašamaram. Jel se itko zapitao kakvo je vrijeme od 1. 04. bilo u Buchi? Nije. A vidiš ja jesam se zapitao. Jesam zločest jelda? I imam dijaboličan um svašta meni padne na pamet. I vidi sve ove dane od 1.04. iznad Buche je oblačno i pada kiša što znaći da satelit nije na nikakav način mogao snimiti tu fotku tog dana. Eto lumeni pa sad vi mućkajte ganglijama.
The spy satellite that can see INSIDE your apartment and take 'crystal clear' pictures even through clouds
Ne. Nemože dušo draga usraška. Nema toga da možeš fotkati kroz sloj oblaka i to su ti jebeni temeljni zakoni fizike i optike. I to nije vojni satelit nego civilni.
Guest- Guest
Noor wrote:dobro, nemoj se odmah tako jako ljutiti što si ostao poražen...Gnječ wrote:Noor wrote:Gnječ wrote:
evo ti i od 28.2.
i to od obične ćurke...što bi tek bilo da sam pametna
Jebote koja deluzija tebe pere. Strašno.
Guest- Guest
evo longi zadatak za tebe..
ovo su danas ukrainci stavili kako su opet zasuli neku rusku kolonu koja je pokušala proboj na istoku;
however u komentarima ljudi pišu da je to stara snimka jer je snijeg. netko je napisao da je snijeg pao nedavno da je novi video.
aj longi provjeri kada je zadnje padao snijeg u ukraini i sve ostalo , čisto da vidimo da li je moguće da je snimka nova, da se radi o novom pokušaju ruskog proboja koji je zauzstavljen uz gadne gubitke
ovo su danas ukrainci stavili kako su opet zasuli neku rusku kolonu koja je pokušala proboj na istoku;
however u komentarima ljudi pišu da je to stara snimka jer je snijeg. netko je napisao da je snijeg pao nedavno da je novi video.
aj longi provjeri kada je zadnje padao snijeg u ukraini i sve ostalo , čisto da vidimo da li je moguće da je snimka nova, da se radi o novom pokušaju ruskog proboja koji je zauzstavljen uz gadne gubitke
lepi, tehnologija je iz 70-ih godina prošlog stoljeća,a dio vojne opreme do zadnje generacije se daje u komercijalu,Gnječ wrote:ljubo1212 wrote:lepi, ti zbilja misliš da se fotka iz vojnog satelita ne može snimiti po kišnom danu? kroz oblake, po magli ili dimuGnječ wrote:Noor wrote:ako su ih 4.4. editirali kvadratićima i taj datum si ti našao, pa u čemu je onda problem? koji bi trebao biti?Gnječ wrote:
Ne. Nemože dušo draga usraška. Nema toga da možeš fotkati kroz sloj oblaka i to su ti jebeni temeljni zakoni fizike i optike. I to nije vojni satelit nego civilni.
u linku ti je uredno civilni satelit, iz 2018. godine
ali kako vidim, čak i nije bilo oblaka tih par tjedana koliko se protežu žrtve tamo
ljubo1212- Posts : 2050
2015-08-02
RayMabus wrote:Tek ako bi se vratili pod Ukrajinu oni bi mogli radit normalno.RayMabus wrote:Da ali rudnike netko mora kopati a ja želim sve rudare u Donbasu a to su sad Rusi ili prorusi protjerati u Sibir.MDMiridije wrote:
Svakako su manji troškovi dostave nego izgradnja kompletne mreže novih naftovoda i plinovoda za transport dodatnih količina plina i nafte zemljama koje već kupuju recimo onoliko koliko im je potrebno. Dakle radi se o tome da mu se ekonomiji nanesu udarci na način da izgubio dio novaca koje je do sada dobivao za prodaju evo recimo ugljena. Da mu uvedeš sankcije ovdje od ove ukupne slike dakle od top 20. Većina mu nebi ni lupila sankcije, a drugi koji bi ionako ugljen dovlače od nekud drugo ili ga sami proizvode.
Shvačaš ?
TO JE MOJ CILJ.
Last edited by RayMabus on 5/4/2022, 15:45; edited 1 time in total
2014-04-11
vidi on to i sam, al ne bi priznao da mu nokte čupašljubo1212 wrote:
lepi, tehnologija je iz 70-ih godina prošlog stoljeća,a dio vojne opreme do zadnje generacije se daje u komercijalu,
ali kako vidim, čak i nije bilo oblaka tih par tjedana koliko se protežu žrtve tamo
.kadirov sve nervozniji napao peskova jer mu ovaj nije cestitao..skuzio lik da mu rujke slazu razanj i zele mu pakovati oko ovih zlocina...ali nije skuzio da na koncu uvijek popusi dupelizac
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2353597&index_ref=naslovnica_najnovije_m&index_tid=205952
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
RayMabus wrote:Svi energenti na kraju al teško je postić jednoglasnost u eu oko nafte i plina sada a oko ugljena se to može odma.MDMiridije wrote:RayMabus wrote:Najbitnije je sad udarit eu sankcije totalne na ruski ugljen.
Objasnija san već zašto : plaća u Donbasu je oko 300 eura a sad su stavili većinu ugljena pod svoju kontrolu i ako udreš eu sankcije na to Rusiji onda nemaju to tržište i moraju po jeftinijoj cijeni prodavat Kini i Indiji + troškovi prijevoza i onda taj Donbas gubi najvažniju granu ekonomije jer će radit za još veći kikiriki.
Jebes ugljen. To nece ni osjetiti toliko. Ako vec ne zele plin, treba na naftu ici. Lakse nadomjestiti puno nego plin, a puno ce vise zaboliti.
Metak je marku a njima je plaća u Donbasu 300 eura a totalni embargo Rusiji na ugljen stvara viškove u Rusiji koje onda oni prodaju po puno nižoj cijeni Indiji i Kini i u osnovi ti dođe do pada cijene ugljena.
I onda padaju i njima plaće u Donbasu a lako vjerovatno i do gašenja tih rudnika i čao bao. Nema posla = seli u Rusiju.
2014-04-11
Noor wrote:vidi on to i sam, al ne bi priznao da mu nokte čupašljubo1212 wrote:
lepi, tehnologija je iz 70-ih godina prošlog stoljeća,a dio vojne opreme do zadnje generacije se daje u komercijalu,
Ajde ne sroljaj pogledaj si prvi dijagram koji si stavila. Kad si vidjela da si samu sebe zasrala začavlala si drugi dijagram koji pokazuje drukcije metereološko stanje.
Guest- Guest
ljubo1212 wrote:antivakserska svađa, mičem se ja
Evo ti vrećica zobi da imaš za po putu...konjino.
Guest- Guest
Tko će to nać ?AssadNaPodmornici wrote:evo longi zadatak za tebe..
Ono se bilo slučajno namjestilo jer je baš rusko ministarstvo obrane objavilo snimak rokanja po S-300 u pregrađu Kijeva na taj dan a oni zarobili oni radarski sistem pa na slici nije bilo snijega pa onda me zanimalo jel padao snijeg tamo oko Kijeva tih dana pa san se sitija ruskog ministarstva obrane kako gađaju taj S-300 a snimku baš taj dan dali pa poveza u glavi da imam njihovu snimku i odma dobija uvid jel pada snijeg u Kijevu ili ne a odgovr je da nije pa onda znači mogućnost da je slika prava raste jer ni na onoj kod zarobljenog radara nema snijega okolo a isto je radnja oko Kijeva.
Last edited by RayMabus on 5/4/2022, 15:56; edited 1 time in total
2014-04-11
Page 11 of 50 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 30 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu