Ruska invazija na Ukrajinu
Page 40 of 50
Page 40 of 50 • 1 ... 21 ... 39, 40, 41 ... 45 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Nije.violator wrote:michaellcmacha wrote:pa i treba da te prolazi jeza, nadam se da si vidjela da sam neki dan tu stavio sliku gdje držim friško odmašćenu automatsku pušku, koja se kod nas kolokvjalno zvala kostolomka... umjesto jeze bilo bi ti bolje da imaš na umu da su vojni obveznici i muški i ženski i da isto tako i saboteri, subverzivci i diverzivci mogu biti i muški i ženski, tako da bi o tom trebala više voditi računa, zamotana tigar trakom uz neki stup bi bila sitnica u odnosu što bi te tako glupu moglo snaći u narednom moguće vrlo opasnom razdoblju...jesi čula za sjp "ajkule", to su tamo tvoji, što misliš da će oni tamo u tvom firtlu dozvolit da se vi kreteni rusofilizirate po rijeci.... samo čekaju da krene kakva tarapana pa da vas slažu ko inćune... sjetit ćeš se ubrzo mojih riiječi, samo mi se čini da si preglupa da ih shvatiš ozbiljno, pa ćeš izgleda morati baš neke stvari iskusiti...violator wrote:
Ne doticu me tvoje psovke, ali me jeza podilazi kad ugledam tvoje psihoticne ispade uz pomisao da imas pristup vatrenom oruzju.
Je li ovo prijetnja likvidacijom, mozda?
To je upozorenje.....likvidacijom.
Postoji razlika.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
michaellcmacha likes this post
Prijetnja ti može biti jedino ako si se ti osjetila prozvanom ...pa sad ti nama reci jel to prijetnja ili upozorenje.RayMabus wrote:Nije.violator wrote:michaellcmacha wrote:
pa i treba da te prolazi jeza, nadam se da si vidjela da sam neki dan tu stavio sliku gdje držim friško odmašćenu automatsku pušku, koja se kod nas kolokvjalno zvala kostolomka... umjesto jeze bilo bi ti bolje da imaš na umu da su vojni obveznici i muški i ženski i da isto tako i saboteri, subverzivci i diverzivci mogu biti i muški i ženski, tako da bi o tom trebala više voditi računa, zamotana tigar trakom uz neki stup bi bila sitnica u odnosu što bi te tako glupu moglo snaći u narednom moguće vrlo opasnom razdoblju...jesi čula za sjp "ajkule", to su tamo tvoji, što misliš da će oni tamo u tvom firtlu dozvolit da se vi kreteni rusofilizirate po rijeci.... samo čekaju da krene kakva tarapana pa da vas slažu ko inćune... sjetit ćeš se ubrzo mojih riiječi, samo mi se čini da si preglupa da ih shvatiš ozbiljno, pa ćeš izgleda morati baš neke stvari iskusiti...
To je upozorenje.....likvidacijom.
Postoji razlika.
Da znamo.
2014-04-11
michaellcmacha wrote:kako ti je Longi reko... ti pa ti pa ti... pa gdje bi ljudi stigli kad bi se sa mizerijom poput tebe bavili... nego da te pitam nešto, koliko dugo ima kako si rastavljena... razvedena jel...violator wrote:michaellcmacha wrote:
pa i treba da te prolazi jeza, nadam se da si vidjela da sam neki dan tu stavio sliku gdje držim friško odmašćenu automatsku pušku, koja se kod nas kolokvjalno zvala kostolomka... umjesto jeze bilo bi ti bolje da imaš na umu da su vojni obveznici i muški i ženski i da isto tako i saboteri, subverzivci i diverzivci mogu biti i muški i ženski, tako da bi o tom trebala više voditi računa, zamotana tigar trakom uz neki stup bi bila sitnica u odnosu što bi te tako glupu moglo snaći u narednom moguće vrlo opasnom razdoblju...jesi čula za sjp "ajkule", to su tamo tvoji, što misliš da će oni tamo u tvom firtlu dozvolit da se vi kreteni rusofilizirate po rijeci.... samo čekaju da krene kakva tarapana pa da vas slažu ko inćune... sjetit ćeš se ubrzo mojih riiječi, samo mi se čini da si preglupa da ih shvatiš ozbiljno, pa ćeš izgleda morati baš neke stvari iskusiti...
A kome onda prijetis likvidacijom spominjuci odmascenu automatsku pusku? Daj fino konkretno napisi... :) Hajde, junace. Koga bi sve ovdje resetao?
Guest- Guest
kaj ćeš ju vezat i tuč' u nekoj sportskoj dvorani privedenu, hrabar i naoružan?michaellcmacha wrote:pa i treba da te prolazi jeza, nadam se da si vidjela da sam neki dan tu stavio sliku gdje držim friško odmašćenu automatsku pušku, koja se kod nas kolokvjalno zvala kostolomka... umjesto jeze bilo bi ti bolje da imaš na umu da su vojni obveznici i muški i ženski i da isto tako i saboteri, subverzivci i diverzivci mogu biti i muški i ženski, tako da bi o tom trebala više voditi računa, zamotana tigar trakom uz neki stup bi bila sitnica u odnosu što bi te tako glupu moglo snaći u narednom moguće vrlo opasnom razdoblju...jesi čula za sjp "ajkule", to su tamo tvoji, što misliš da će oni tamo u tvom firtlu dozvolit da se vi kreteni rusofilizirate po rijeci.... samo čekaju da krene kakva tarapana pa da vas slažu ko inćune... sjetit ćeš se ubrzo mojih riiječi, samo mi se čini da si preglupa da ih shvatiš ozbiljno, pa ćeš izgleda morati baš neke stvari iskusiti...violator wrote:michaellcmacha wrote:
aj kad inzistiraš... jebo ti pas mater glupu i tebi i tom skotu iznad... glupa si ko da si riječka čkapi, možda ima još negdje ali valjda ste vi iz rijeke ogledni obrazac...
Ne doticu me tvoje psovke, ali me jeza podilazi kad ugledam tvoje psihoticne ispade uz pomisao da imas pristup vatrenom oruzju.
pa ne bi ti bilo prvi put, kaj ne? drote ;)
Guest- Guest
...ratno je vrijeme...a u ratno vrijeme agentura prva placa glavom
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
michaellcmacha and Šandor Winnetou like this post
kakvo je vrijeme u ukrajini? di si sve bio?vuksadinare wrote:...ratno je vrijeme...a u ratno vrijeme agentura prva placa glavom
Guest- Guest
nikome, ja pazim na tebe, sigurna si :)violator wrote:
A kome onda prijetis likvidacijom spominjuci odmascenu automatsku pusku? Daj fino konkretno napisi... :) Hajde, junace. Koga bi sve ovdje resetao?
Guest- Guest
sad sam tu nadomak harkivaebenica wrote:kakvo je vrijeme u ukrajini? di si sve bio?vuksadinare wrote:...ratno je vrijeme...a u ratno vrijeme agentura prva placa glavom
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Evo jučer smio pričali o minama pa sam ja rekao da sam vido snimak oko sedam vojnih vozila i dvi tri rupe na kotačima i da to nije minobacač nego je ispod kotača koji su razneseni i da su to rupe od mina a na vaš upit zašto ih nema rekao da ima al da ih nije bilo u početku jer su Rusi upali glavnim prometnicama a nisu sebi ceste minirali kad su ovi upali onako na prepad jer se u normalnim okolnostima po cesta voze civilni auti.
Evo nažalost potvrda da su se počele minirati i ceste :
ANDRIJ, 15-godišnji tinejdžer iz Černihiva, bježao je iz svoga grada, a zatim je auto u kojemu je bio prešao preko nagazne mine, prenosi CNN.
"Vidio sam žutu eksploziju, čuo buku u ušima. Samo se sjećam da sam se probudio na cesti. Vidio sam uništen auto i svoju majku kako gori", rekao je za CNN dok se oporavljao u dječjoj bolnici u Lavovu. U nastavku pogledajte intervju s dječakom.
-
Rekao je zatim da je počeo vrištati i osjetio da ne može hodati, mještani koji su čuli eksploziju odveli su ga na sigurno, a majka mu je izgorjela.
Sjeverni grad Černihiv doživio je neka od najintenzivnijih granatiranja otkako je Rusija napala Ukrajinu prije mjesec dana. Teško oštećene zgrade nižu se na ulicama punih ruševina, dok požari ispunjavaju zrak gustim dimom. "Vrlo je teško gledati što se događa s mojim gradom", dodao je, rekavši da će se vratiti kad rat završi.
-
https://www.index.hr/vijesti/clanak/djecak-s-majkom-bjezao-iz-cernihiva-autom-su-stali-na-minu-on-prezivio-majka-nije/2350243.aspx?index_ref=rubrika_vijesti_najnovije_d
-
Sad ulazimo u fazu rata kad je upad zaustavljen i dolazi do stabilizacije fronta i sad će tek ić sijanje mina svugdje gdje je crta obrane i di su mogući upadi i ofenzive.
Jbga.
To će njima bit problem i kad rat završi jer nećeš znat di je tko stavlja mine a bit će i zvončica jer Rusi ispaljivali zvončiće po Kijevu a Rusija nije potpisnik zabrane kasetne municije tako da će oni sad i to koristit.
A sranje živo. To je baš velika tragedija ovo Putinovo glupovo upadanje s vojskom.
Ne znaju ni upast kako triba. Prvo obezglaviš vođu i onda upadaš u tabor.
Oni su totalno smotani, zato ih je sad Putin ili smjenija il posla na front da predvode napad sa kineskim toki vokijima di su krali vojni proračun a razliku stavljali sebi u đep pa ih je već nekoliko postalo : narodni heroji Rusije.
Kreteni.
Evo nažalost potvrda da su se počele minirati i ceste :
ANDRIJ, 15-godišnji tinejdžer iz Černihiva, bježao je iz svoga grada, a zatim je auto u kojemu je bio prešao preko nagazne mine, prenosi CNN.
"Vidio sam žutu eksploziju, čuo buku u ušima. Samo se sjećam da sam se probudio na cesti. Vidio sam uništen auto i svoju majku kako gori", rekao je za CNN dok se oporavljao u dječjoj bolnici u Lavovu. U nastavku pogledajte intervju s dječakom.
-
Rekao je zatim da je počeo vrištati i osjetio da ne može hodati, mještani koji su čuli eksploziju odveli su ga na sigurno, a majka mu je izgorjela.
Sjeverni grad Černihiv doživio je neka od najintenzivnijih granatiranja otkako je Rusija napala Ukrajinu prije mjesec dana. Teško oštećene zgrade nižu se na ulicama punih ruševina, dok požari ispunjavaju zrak gustim dimom. "Vrlo je teško gledati što se događa s mojim gradom", dodao je, rekavši da će se vratiti kad rat završi.
-
https://www.index.hr/vijesti/clanak/djecak-s-majkom-bjezao-iz-cernihiva-autom-su-stali-na-minu-on-prezivio-majka-nije/2350243.aspx?index_ref=rubrika_vijesti_najnovije_d
-
Sad ulazimo u fazu rata kad je upad zaustavljen i dolazi do stabilizacije fronta i sad će tek ić sijanje mina svugdje gdje je crta obrane i di su mogući upadi i ofenzive.
Jbga.
To će njima bit problem i kad rat završi jer nećeš znat di je tko stavlja mine a bit će i zvončica jer Rusi ispaljivali zvončiće po Kijevu a Rusija nije potpisnik zabrane kasetne municije tako da će oni sad i to koristit.
A sranje živo. To je baš velika tragedija ovo Putinovo glupovo upadanje s vojskom.
Ne znaju ni upast kako triba. Prvo obezglaviš vođu i onda upadaš u tabor.
Oni su totalno smotani, zato ih je sad Putin ili smjenija il posla na front da predvode napad sa kineskim toki vokijima di su krali vojni proračun a razliku stavljali sebi u đep pa ih je već nekoliko postalo : narodni heroji Rusije.
Kreteni.
2014-04-11
prije 1m
Zelenski je videokonferencijom prisustvovao vanrednom samitu lidera NATO-a, na kojem su čelnici bloka u Briselu razgovarali o ruskom napadu na Ukrajinu.
Zelenski je rekao da već mjesec dana pred očima cijelog svijeta Rusija, koja je decenijama ulagala u vojne tehnologije i vojnu snagu, ruši jednu mirnu državu i svu globalnu sigurnost.
Zelenski je videokonferencijom prisustvovao vanrednom samitu lidera NATO-a (Anadolija)
“Nismo dobili jasan odgovor od vas. Ukrajina nema jako oružje protiv projektila. Naše zračne snage su prilično male u odnosu na Rusiju. Stoga je njihova prednost na nebu kao da koriste oružje za masovno uništenje. Ukrajinska vojska odolijeva u neravnopravnim uvjetima. Isto ponavljam mjesec dana. Ukrajini treba neograničena vojna pomoć da zaštiti naše narode i gradove. Tražili smo od vas avione da ne izgubimo toliko naših ljudi. Imate hiljade ratnih aviona, ali niste nam dali ni jedan. Tražili smo tenkove da zaštitimo naše gradove. Imate najmanje 20.000 tenkova. Hoćemo samo jedan posto, daj ili prodaj, ali nismo čuli jasan odgovor, Nedostatak jasnog odgovora na zahtjeve za pomoć je najgora stvar tokom rata”, rekao je Zelenski.
Zelenski liderima NATO-a: Dajte nam jedan posto svojih aviona i tenkova
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski obratio se liderima NATO-a i poručio ima da NATO još može spriječiti dalje stradanje Ukrajinaca u ruskim napadima te ga je pozvao da pošalje Ukrajini svo oružje potrebno za odbranu.Zelenski je videokonferencijom prisustvovao vanrednom samitu lidera NATO-a, na kojem su čelnici bloka u Briselu razgovarali o ruskom napadu na Ukrajinu.
Zelenski je rekao da već mjesec dana pred očima cijelog svijeta Rusija, koja je decenijama ulagala u vojne tehnologije i vojnu snagu, ruši jednu mirnu državu i svu globalnu sigurnost.
Zelenski je videokonferencijom prisustvovao vanrednom samitu lidera NATO-a (Anadolija)
“Nismo dobili jasan odgovor od vas. Ukrajina nema jako oružje protiv projektila. Naše zračne snage su prilično male u odnosu na Rusiju. Stoga je njihova prednost na nebu kao da koriste oružje za masovno uništenje. Ukrajinska vojska odolijeva u neravnopravnim uvjetima. Isto ponavljam mjesec dana. Ukrajini treba neograničena vojna pomoć da zaštiti naše narode i gradove. Tražili smo od vas avione da ne izgubimo toliko naših ljudi. Imate hiljade ratnih aviona, ali niste nam dali ni jedan. Tražili smo tenkove da zaštitimo naše gradove. Imate najmanje 20.000 tenkova. Hoćemo samo jedan posto, daj ili prodaj, ali nismo čuli jasan odgovor, Nedostatak jasnog odgovora na zahtjeve za pomoć je najgora stvar tokom rata”, rekao je Zelenski.
2014-04-11
aide nakon 3 dana ili 5 dana, ali nakon mjesec dana svakom je idiotu jasno da rusima nije cilj zauzimanje teritorija, niti su to igdje probali u ovih mjesec dana, niugdje nisu nešto masovno napali, zauzeli i ukopali se, baš nigdje. napreduju samo po točkama ciljeva i kasnije se povuku, mariupolj im je jedini cilj kao neko sjedište azova i eventualno luka. ovo sve drugo ih ne zanima niti malo. nakon mjesec dana ti pričaš gluposti.RayMabus wrote:Sad ulazimo u fazu rata kad je upad zaustavljen i dolazi do stabilizacije fronta i sad će tek ić sijanje mina svugdje gdje je crta obrane i di su mogući upadi i ofenzive.[/size][/font][/color]
Jbga.
Guest- Guest
Zašto misliš da se mine stavljaju samo ako želiš zauzet neki teritorij itd ?ebenica wrote:aide nakon 3 dana ili 5 dana, ali nakon mjesec dana svakom je idiotu jasno da rusima nije cilj zauzimanje teritorija, niti su to igdje probali u ovih mjesec dana, niugdje nisu nešto masovno napali, zauzeli i ukopali se, baš nigdje. napreduju samo po točkama ciljeva i kasnije se povuku, mariupolj im je jedini cilj kao neko sjedište azova i eventualno luka. ovo sve drugo ih ne zanima niti malo. nakon mjesec dana ti pričaš gluposti.RayMabus wrote:Sad ulazimo u fazu rata kad je upad zaustavljen i dolazi do stabilizacije fronta i sad će tek ić sijanje mina svugdje gdje je crta obrane i di su mogući upadi i ofenzive.[/size][/font][/color]
Jbga.
2014-04-11
Mogu očekivat neki napad npr i tu su samo privremeno i onda se boje da im se po noći ne prišuljaju iz nekog smjera i onda po tom pravcu posijaju mine.
Dakle na toj lokaciji mogu bit pet il deset dana dakle kratko a opet će ih posijat za tih par dana jer se boje noćnog napada iz nekog pravca pošto je možda teren nepregledan a zgodan za prikrast se po noći i napast tu jedinicu itd.
Imaš krivu predožbu o korištenju mina tj da je to samo ako je front fiksan tj rovovski.
Jest najmasovnija uporaba mina tako al uopće nije i jedina.
Dakle na toj lokaciji mogu bit pet il deset dana dakle kratko a opet će ih posijat za tih par dana jer se boje noćnog napada iz nekog pravca pošto je možda teren nepregledan a zgodan za prikrast se po noći i napast tu jedinicu itd.
Imaš krivu predožbu o korištenju mina tj da je to samo ako je front fiksan tj rovovski.
Jest najmasovnija uporaba mina tako al uopće nije i jedina.
2014-04-11
zato da ga ne moraš osiguravat s prevelikim snagama, da spriječiš upade iz određenih pravaca.RayMabus wrote:Zašto misliš da se mine stavljaju samo ako želiš zauzet neki teritorij itd ?ebenica wrote:aide nakon 3 dana ili 5 dana, ali nakon mjesec dana svakom je idiotu jasno da rusima nije cilj zauzimanje teritorija, niti su to igdje probali u ovih mjesec dana, niugdje nisu nešto masovno napali, zauzeli i ukopali se, baš nigdje. napreduju samo po točkama ciljeva i kasnije se povuku, mariupolj im je jedini cilj kao neko sjedište azova i eventualno luka. ovo sve drugo ih ne zanima niti malo. nakon mjesec dana ti pričaš gluposti.RayMabus wrote:Sad ulazimo u fazu rata kad je upad zaustavljen i dolazi do stabilizacije fronta i sad će tek ić sijanje mina svugdje gdje je crta obrane i di su mogući upadi i ofenzive.[/size][/font][/color]
Jbga.
ti stvarno misliš da se u mjesec dana ne bi dogodila neka velika bitka za neko brdo, neko selo ili neku livadu, neku stratešku točku a da ti za nju ne bi čuo?
ili ti misliš da rusi pokušavaju osvojit teritorij sa 4 tenka koje im ukrajinci unište sa javelinima i onda rusi posramljeni odustanu, propao napad, kaj ćemo sad imali smo 4 tenka i 100 vojnika :(?
niti jedna velika bitka se nije dogodila u mjesec dana, ni ukrajinsko obrambena niti rusko napadačka, događaju se neka sitna puškaranja kad ukrajinci nalete na neku sitnu metu koju mogu uništit, ophodnjicu, kolonicu ili tak neko sranje. ili misliš da je kontraofenziva kad 100 vojnika jedno jutro ušeta u neko selo di su bili rusi 12 sati ranije a da se nikakava velika bitka nije dogodila? pa daj gledaj kaj se događa a ne ono kaj bi ti htio ili kaj si čitao u knjigama.
Guest- Guest
totalno suprotno od ovoga što pišeš.ebenica wrote:aide nakon 3 dana ili 5 dana, ali nakon mjesec dana svakom je idiotu jasno da rusima nije cilj zauzimanje teritorija, niti su to igdje probali u ovih mjesec dana, niugdje nisu nešto masovno napali, zauzeli i ukopali se, baš nigdje. napreduju samo po točkama ciljeva i kasnije se povuku, mariupolj im je jedini cilj kao neko sjedište azova i eventualno luka. ovo sve drugo ih ne zanima niti malo. nakon mjesec dana ti pričaš gluposti.RayMabus wrote:Sad ulazimo u fazu rata kad je upad zaustavljen i dolazi do stabilizacije fronta i sad će tek ić sijanje mina svugdje gdje je crta obrane i di su mogući upadi i ofenzive.[/size][/font][/color]
Jbga.
eno ludi lukašenko je otkrio planove bio na televiziji.
planovi su bili okupacija 2/3 ukraine gdje je 3/4 populacije/industrije.
i pojedini zarobljeni ruski oficirili su rekli da su imali planove koji bi trajali maksimalno 2 tjedna .
isto tako i vojska im je bila opremljena za 2 tjedna ratovanja, drugi način na koji su napredovali u prva 3-4 dana ti govori da nisu očekivali ozbiljan rat.
sada ih sastavilo po pički i pokušavaju se sabrati i dobijaju udarce non stop i sada kmečanje..
slušaj, to je identičan rat kao prije osam godina kad je uništen aerodrom kao važna strateška točka, gdje su se oko njega tukli k'o mutavi, izginulo ih je tko zna koliko i izmjenjivali su se u držanju istoga. to su bitke za teritorij gdje su strateške točke izuzetno važne i na kojima uvijek izgine hrpa vojnika jednih i drugih i koje uvijek izgledaju kao hirošima. teritorij se osvaja zauzimanjem strateških točki i ukopavanjem. zauzima se brdo, selo, livada, križ usred ničega...navedi mi jedan jedini primjer u ovih mjesec dana toga...jedan jedini. nema ga bokte. rusi dođu obave ili ne obave po što su došli i drugi dan ih nema, ukrajinski vojnik hoda s kamerom i pokaže 4 uništena tenka ili napušteni top nasred neke livade ili dođu seljaci i odšlepaju kaj su rusi otpisali i ostavili....to je rat za teritorij? pa koji je vama kurac? ovo nije rat kak ste ga vi zamislili i dovoljno ej vidjet da nije nakon mjesec jebenih dana, eiii, mjesec dana.AssadNaPodmornici wrote:totalno suprotno od ovoga što pišeš.ebenica wrote:aide nakon 3 dana ili 5 dana, ali nakon mjesec dana svakom je idiotu jasno da rusima nije cilj zauzimanje teritorija, niti su to igdje probali u ovih mjesec dana, niugdje nisu nešto masovno napali, zauzeli i ukopali se, baš nigdje. napreduju samo po točkama ciljeva i kasnije se povuku, mariupolj im je jedini cilj kao neko sjedište azova i eventualno luka. ovo sve drugo ih ne zanima niti malo. nakon mjesec dana ti pričaš gluposti.RayMabus wrote:Sad ulazimo u fazu rata kad je upad zaustavljen i dolazi do stabilizacije fronta i sad će tek ić sijanje mina svugdje gdje je crta obrane i di su mogući upadi i ofenzive.[/size][/font][/color]
Jbga.
eno ludi lukašenko je otkrio planove bio na televiziji.
planovi su bili okupacija 2/3 ukraine gdje je 3/4 populacije/industrije.
i pojedini zarobljeni ruski oficirili su rekli da su imali planove koji bi trajali maksimalno 2 tjedna .
isto tako i vojska im je bila opremljena za 2 tjedna ratovanja, drugi način na koji su napredovali u prva 3-4 dana ti govori da nisu očekivali ozbiljan rat.
sada ih sastavilo po pički i pokušavaju se sabrati i dobijaju udarce non stop i sada kmečanje..
Guest- Guest
Dok ukrajinska vlada upozorava da tjednu pomoć u naoružanju potroši za jedan dan, Zapad, pazeći da ne navuče bijes Rusije, bori se da ukrajinskoj vojsci što prije dostavi protutenkovske rakete, protuzračne bitnice i drugo naoružanje. Ukratko, na poljskoj granici ovih se tjedana odvija golem posao međunarodnog prijenosa oružja, neviđen od Drugog svjetskog rata.
Zapadni dužnosnici isprva su planirali opremiti ukrajinsku vojsku za gerilsko ratovanje protiv ruskog okupatora. Međutim, ukrajinska je vojska uspjela zaustaviti ruske snage od preuzimanja zemlje, pa se pokazala potreba za oružjem konvencionalnog ratovanja. Troše mnogo više naoružanja, pogotovo artiljerijskog, nego što se očekivalo. Zbog toga se primjećuju nestašice. U raspravi o tome što se može, a što ne može dostaviti Ukrajini veliku ulogu igra i procjena koje bi oružje moglo uzbuniti Rusiju i dovesti do toga da odluči da su saveznici prešli "crvenu liniju". Zato je NATO, nakon nekoliko dana premišljanja, ipak odlučio da neće iz Poljske dostaviti borbene avione MiG 29 kojima Ukrajinci znaju upravljati. Amerikanci, piše WSJ, ionako nisu planirali naoružavati Ukrajince u dužem periodu. Rusi su upozorili da će neke pošiljke smatrati legitimnim metama. Rusija je tako 13. ožujka izvela udar na ukrajinsku bazu blizu poljske granice, pri čemu je poginulo najmanje 35 osoba.
Američki dužnosnici za Wall Street Journal ističu još jedan problem. Vojni proizvođači nisu baždareni da proizvode protutenkovsko i protuzračno naoružanje ratnim tempom. Amerika je imala 13.000 Stingera na zalihama prije invazije, a nije bilo u planu da se masovno proizvode. Vojske europskih zemalja koje su dale svoje Stingere i protutenkovsko naoružanje sada žele nadoknaditi ispražnjene hangare, pa dolazi do "guranja u redovima" za nove s proizvodne trake. Češka je ukrajinskom ministarstvu obrane dala listu s opremom u vrijednosti od 500 milijuna dolara, a SAD su pokazale želju da dobar dio otkupe kako bi je proslijedili Ukrajini. Na listi je razno naoružanje, od običnih strojnica do protuzračnog oružja koje može presresti ratne avione na velikoj visini te koje se može dostaviti za četiri dana. "Ukrajinci odabiru s te liste svakodnevno", rekao je za WSJ zamjenik ministra obrane Tomáš Kopečný.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/avioni-slijecu-nocu-pistu-cuva-patriot-onda-dolaze-kamioni-dali-smo-kijevu-listu-oni-biraju-15174690
Zapadni dužnosnici isprva su planirali opremiti ukrajinsku vojsku za gerilsko ratovanje protiv ruskog okupatora. Međutim, ukrajinska je vojska uspjela zaustaviti ruske snage od preuzimanja zemlje, pa se pokazala potreba za oružjem konvencionalnog ratovanja. Troše mnogo više naoružanja, pogotovo artiljerijskog, nego što se očekivalo. Zbog toga se primjećuju nestašice. U raspravi o tome što se može, a što ne može dostaviti Ukrajini veliku ulogu igra i procjena koje bi oružje moglo uzbuniti Rusiju i dovesti do toga da odluči da su saveznici prešli "crvenu liniju". Zato je NATO, nakon nekoliko dana premišljanja, ipak odlučio da neće iz Poljske dostaviti borbene avione MiG 29 kojima Ukrajinci znaju upravljati. Amerikanci, piše WSJ, ionako nisu planirali naoružavati Ukrajince u dužem periodu. Rusi su upozorili da će neke pošiljke smatrati legitimnim metama. Rusija je tako 13. ožujka izvela udar na ukrajinsku bazu blizu poljske granice, pri čemu je poginulo najmanje 35 osoba.
Američki dužnosnici za Wall Street Journal ističu još jedan problem. Vojni proizvođači nisu baždareni da proizvode protutenkovsko i protuzračno naoružanje ratnim tempom. Amerika je imala 13.000 Stingera na zalihama prije invazije, a nije bilo u planu da se masovno proizvode. Vojske europskih zemalja koje su dale svoje Stingere i protutenkovsko naoružanje sada žele nadoknaditi ispražnjene hangare, pa dolazi do "guranja u redovima" za nove s proizvodne trake. Češka je ukrajinskom ministarstvu obrane dala listu s opremom u vrijednosti od 500 milijuna dolara, a SAD su pokazale želju da dobar dio otkupe kako bi je proslijedili Ukrajini. Na listi je razno naoružanje, od običnih strojnica do protuzračnog oružja koje može presresti ratne avione na velikoj visini te koje se može dostaviti za četiri dana. "Ukrajinci odabiru s te liste svakodnevno", rekao je za WSJ zamjenik ministra obrane Tomáš Kopečný.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/avioni-slijecu-nocu-pistu-cuva-patriot-onda-dolaze-kamioni-dali-smo-kijevu-listu-oni-biraju-15174690
2014-04-11
Dok ukrajinska vlada upozorava da tjednu pomoć u naoružanju potroši za jedan dan, Zapad, pazeći da ne navuče bijes Rusije, bori se da ukrajinskoj vojsci što prije dostavi protutenkovske rakete, protuzračne bitnice i drugo naoružanje. Ukratko, na poljskoj granici ovih se tjedana odvija golem posao međunarodnog prijenosa oružja, neviđen od Drugog svjetskog rata.
Zapadni dužnosnici isprva su planirali opremiti ukrajinsku vojsku za gerilsko ratovanje protiv ruskog okupatora. Međutim, ukrajinska je vojska uspjela zaustaviti ruske snage od preuzimanja zemlje, pa se pokazala potreba za oružjem konvencionalnog ratovanja. Troše mnogo više naoružanja, pogotovo artiljerijskog, nego što se očekivalo. Zbog toga se primjećuju nestašice.
-
Zato treba lupat tenkove T-72 jer onda im blokiraš napad i prelaze na artiljerijsko a kad pogledaš dužinu fronta onda skužiš da Rusi u jedan dan potroše jako puno tih topovskih granata, minobacačkih granata, projektila raznog tipa itd a nemaju ni oni baš tako ogromnu vojnu industriju i onda im se počnu dešavat nestašice i onda moraju birat di će usmjerit te topovske granate i projektile tj moraju birat front jer nemaju dovoljno granata i projektila da rasporede po ovako velikoj fronti i svaki dan pucaju.
Zapadni dužnosnici isprva su planirali opremiti ukrajinsku vojsku za gerilsko ratovanje protiv ruskog okupatora. Međutim, ukrajinska je vojska uspjela zaustaviti ruske snage od preuzimanja zemlje, pa se pokazala potreba za oružjem konvencionalnog ratovanja. Troše mnogo više naoružanja, pogotovo artiljerijskog, nego što se očekivalo. Zbog toga se primjećuju nestašice.
-
Zato treba lupat tenkove T-72 jer onda im blokiraš napad i prelaze na artiljerijsko a kad pogledaš dužinu fronta onda skužiš da Rusi u jedan dan potroše jako puno tih topovskih granata, minobacačkih granata, projektila raznog tipa itd a nemaju ni oni baš tako ogromnu vojnu industriju i onda im se počnu dešavat nestašice i onda moraju birat di će usmjerit te topovske granate i projektile tj moraju birat front jer nemaju dovoljno granata i projektila da rasporede po ovako velikoj fronti i svaki dan pucaju.
Last edited by RayMabus on Thu 24 Mar - 16:41; edited 1 time in total
2014-04-11
ebenica wrote:nikome, ja pazim na tebe, sigurna si :)violator wrote:
Znam, drug, znam ali svejedno moramo otkriti cinjenicno stanje.
Je li nas Miha obicni komedijas ili ratni heroj koji nece dozvolit' da mu svjeze odmascena automatska puska bude sutljiva? :)
Eto, ja ne mrzim ni Ruse, ni Srbe, pa valja poceti s nekim, je l' tako, Miha?
Guest- Guest
Ovaj napad izazvao je rano jutros šok i zaprepašćenje, a ono što je interesantno jeste da je izveden balističkom raketom lansiranom sa teritorije pod kontrolom ukrajinske vojske i što se dogodio samo par dana pošto je na ruskim medijima objavljen snimak istovara oklopnih transportera BTR-82 i municije sa desantnog broda.
Međutim, isprva se smatralo da je raketa pala na dok i izazvala eksploziju, ali to nije bilo tačno. Naime, PVO oko same luke je borbeno delovao i oborio raketu, ali onda se dogodilo nešto nepredviđeno. Naime, deo balističke rakete pao je na brod "Orsk" iz koga se u tom trenutku istovarala municija. U tom trenutku usledila je stravična eksplozija na samom brodu, koja je bukvalno raznela unutrašnjost, a onda se lančano proširila i na drugi brod.
Prema dostupnim podacima uništen je desantni brod "Orsk" oznake BDK-65 Projekt 1171 (Tapir-class) u (NATO klasifikaciji poznat i kao Aligator) i jedan desanti brod klase Ropuča Projekat 775, dok je drugi istoimeni brod izbegao uništenje i isplovio na otvoreno more.
https://www.novosti.rs/planeta/svet/1099880/oborena-balisticka-raketa-izazvala-eksploziju-municije-ostecena-dva-desantna-broda-video
Ima snimka na ovoj stranici. Gori Aligator na doku a dvije Ropuče biže al jedna Ropuča u plamenu.
Znači ova je u plamenu isplovila šta dalje od mjesta napada tj luke.
A svašta.
Ovo je slika dvi Ropuče kako biže šta dalje od luke a ona druga u pozadini je u plamenu
Međutim, isprva se smatralo da je raketa pala na dok i izazvala eksploziju, ali to nije bilo tačno. Naime, PVO oko same luke je borbeno delovao i oborio raketu, ali onda se dogodilo nešto nepredviđeno. Naime, deo balističke rakete pao je na brod "Orsk" iz koga se u tom trenutku istovarala municija. U tom trenutku usledila je stravična eksplozija na samom brodu, koja je bukvalno raznela unutrašnjost, a onda se lančano proširila i na drugi brod.
Prema dostupnim podacima uništen je desantni brod "Orsk" oznake BDK-65 Projekt 1171 (Tapir-class) u (NATO klasifikaciji poznat i kao Aligator) i jedan desanti brod klase Ropuča Projekat 775, dok je drugi istoimeni brod izbegao uništenje i isplovio na otvoreno more.
https://www.novosti.rs/planeta/svet/1099880/oborena-balisticka-raketa-izazvala-eksploziju-municije-ostecena-dva-desantna-broda-video
Ima snimka na ovoj stranici. Gori Aligator na doku a dvije Ropuče biže al jedna Ropuča u plamenu.
Znači ova je u plamenu isplovila šta dalje od mjesta napada tj luke.
A svašta.
Ovo je slika dvi Ropuče kako biže šta dalje od luke a ona druga u pozadini je u plamenu
2014-04-11
Znaci cilj nije bilo zauzimanje Kieva, osvjajanje zgarde parlamenta, uhicenje Zelenskog i nacista, eliminacija istih i postavljanje "podobnog" covjeka. Naseg, bi se reklo. Da ne trazim sad.... Poslije su ulijetali fazoni sa NATO iako Ukrajina nije ni trazila clanstvo u istom niti je ni pridruzeni clan. Poslije je uletjela prica o biloskim labaratorijima gdje se pravilo nesta sta ce unistit samo genetske Ruse (majko Isusova 2020-ge)..... Poslije da ce kastrirati Ruske vojnike , poslije se teorije i ciljevi mijenjaju kao kod antivaksera.... Zanimljivo. Oni krenuli onako sa guscjim peruskama da skakljau Ukrajince po tabanima a Ukri spremili svijece.... Kila mozga...
2014-04-14
niels likes this post
Page 40 of 50 • 1 ... 21 ... 39, 40, 41 ... 45 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu