ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ruska invazija na Ukrajinu

Page 39 of 50 Previous  1 ... 21 ... 38, 39, 40 ... 44 ... 50  Next

Go down

Ruska invazija na Ukrajinu - Page 39 Empty Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post by AssadNaPodmornici 24/3/2022, 14:56

[size=15]Robbie Gramer

@RobbieGramer

·
16m

[/size]
The U.S. has begun consulting with NATO allies on providing anti-ship missiles to Ukraine, a senior administration official says.

"There may be some technical challenges with making that happen, but that is something that we are consulting with allies and starting to work on"

AssadNaPodmornici

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Službenik 24/3/2022, 14:58

Ringo10 wrote:Pao je Iziym...gotovo je

Mariupolj jos par kvartova...Azovci se bore svaka im cast
Ali kraj je blizu

a taman se danima na svehrvatskoj dalekovidnici svi redom hvalili da ruje ne
kontroliraju niti jedan veći grad i da ukri šibaju kontraofenzive.
oni k'o safet.
kad safet nešto kaže - ovako je, pitanje je dana ili tjedna kad će biti suprotno.
lijepo mu rekoh - safete nemoj ako ništa ono zbog ukrajinaca ako boga znaš.
ma kakvi, ne da se slovenski turčin krstiti da ga jebeš.

idem još malo administracije s olgom riješiti i gotovo za danas.
i elektriku na mješalici riješili.
još malo i palim garonju i idem doma.

Male
2022-02-24

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 24/3/2022, 14:58

s obzirom da bi rat nažalost mogao potrajati i mjesecima pa i godinama, a ako potraje godinama ukraina mora za poraziti ruse preći iz polu partizanskog ratovanja u konvecionalno ratovanje. 

za sada je na tapeti rasprava da li ukraincima dati krstareće rakete. naravno nije to "daj odmah sada", nego trebaju proći i mjeseci obuke minimalno, ali ako rat potraje, svakako..

trenutno su ukrainci na obuci za korištenje britanskih starstreak SAM projektila, manje će ruski dronovi i avioni letiti kada jednom ovi se krenu masovno koristiti.. 

dronovi stižu svaki danom, .. vjerojatno će i ukrainci potrošiti većinu svojih artiljeriskih sustava, trebat će ih i tu početi opskrbljivati.. itd

2018-06-14

Back to top Go down

Post by RayMabus 24/3/2022, 15:04

RayMabus wrote:
MDMiridije wrote:Šteta što se ovako u luci dogodilo. Puno bi ljepše bilo na otvorenome moru. Ili bi se podavili ili živi izgorili ali ajd. Bolje išta nego ništa.
Bolje ovako. Sad in je i luka sjebana. lol!
Vidiš zašto je bolje ovako tj da je to u luci pogođeno :

Berdjansk, koji se nalazi zapadno od opkoljenog Mariupolja, zauzet je četvrti dan nakon što je Rusija napala Ukrajinu, a njegova je luka korištena kao baza za prijevoz ruske vojne opreme.

U ponedjeljak je službena televizija ruskog Ministarstva odbrane Zvezda objavila kako je Orsk prvi ratni brod koji je ušao u luku u Azovskom moru kako bi isporučio vojnu opremu, a događaj je opisan kao 'epski'.

'Dolazak velikog desantnog broda u luku Berdjansk epski je događaj koji Crnom moru otvara prilike u smislu logistike korištenjem infrastrukture luke Berdjansk u punoj mjeri', piše u izvješću objavljenom na web stranicama kanala koji citira časnika Crnomorske flote.

Orsk može primiti do 1500 tona opreme i tereta, a u izvješću se navodi kako 'brodovi ovog tipa mogu prevoziti do 20 tenkova ili 40 oklopnih vozila'.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/kakav-su-to-ruski-brod-jutros-unistili-ukrajinci-prije-samo-par-dana-hvalili-su-se-njime-na-tv-u-15174661

Jednim udarcem dvije muhe : brod i luku ( logistiku, infrastrukturu za daljni napad na Ukrajinu ).

Last edited by RayMabus on 24/3/2022, 15:06; edited 1 time in total
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 24/3/2022, 15:05

Dragovit wrote:
Ringo10 wrote:Pao je Iziym...gotovo je

Mariupolj jos par kvartova...Azovci se bore svaka im cast
Ali kraj je blizu

a taman se danima na svehrvatskoj dalekovidnici svi redom hvalili da ruje ne
kontroliraju niti jedan veći grad i da ukri šibaju kontraofenzive.
oni k'o safet.
kad safet nešto kaže - ovako je, pitanje je dana ili tjedna kad će biti suprotno.
lijepo mu rekoh - safete nemoj ako ništa ono zbog ukrajinaca ako boga znaš.
ma kakvi, ne da se slovenski turčin krstiti da ga jebeš.

idem još malo administracije s olgom riješiti i gotovo za danas.
i elektriku na mješalici riješili.
još malo i palim garonju i idem doma.

safet nije za ozbiljnu raspravu, lik je psihopat i svima je na bloku.
mariopol će nužno pasti ali njegova uloga je uloga vukovara i staljingrada. dakle kupuje vrijeme. inače nevjerujem da će rusi nakon osvajanja mariopola imati snage za dalje... kao što švabe nakon staljingrada nisu mogli ništa, niti JNA nakon vukovara.. Rusi su totalno iscrpljeni u mariopolu, čečenci što su ih poslali uglavnom mlate ruske klince koji su slabo motivirani za ratovanje... osvajanje traje predugo, a azovci nanose gadne gubitke, .. totalno uništavanje grada čak i ide u korist braniteljima, jer onda je nemoguće među ruševinama išta napraviti
Izyum je možda pao možda nije, čekamo neku potvrdu bolju, čim Rusi stave sliku kako dižu zastavu negdi u centru i da se to može gelocirati preko googl mapsa, ali čak i da je, kako gore navodi neka ekipa na srpskim forumima - da ih citiram
"rusi osvoje neki gradić, sateru se u borbi, i sada ekipa očekuje "to je to, imamo sada prodor nakon toga" , samo da bi naletili na drugo selo/grad gdje opet krvave borbe. prije nego zatvore taj "kotao" rusi trebaju nekoliko takvih gradića osvojiti. "

inače koliko je ukraincima ugrožen taj kotao u donjecku sa par desetaka tisuća vojnika, i sa druge strane par desetaka tisuća rusa je pod istom prijetnjom da u dogledno vrijeme budu presječeni kod kijeva. 
plus izgleda da su ukrainci danas točkom pogodili onu luku i zapalili par brodova-- jedan je kaput, jedan su rusi spasili, ostalo još čekamo.. te uništili  gomilu goriva i streljiva i tehnike općenito.

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Eroo 24/3/2022, 15:06

Ruska invazija na Ukrajinu - Page 39 156

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet/strasni-prozori-gomilaju-se-tijela-ruskih-vojnika-na-stotine-ih-je-ukrajinci-su-pripremili-hladnjace-ali-putin-ih-ne-zeli-temperature-rastu-ne-znamo-sto-cemo-s-njima-1178386

Rusi su prije polaska vojnicima uzeli telefone i osobne karte.
Dakle, ako pogineš neka te tamo...Zar nisu stoka?
Zato i kažem da su sekta i ne kršćani.
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 24/3/2022, 15:08

violator wrote:
Dragovit wrote:
prckov wrote:sa onim premlacivanjem i vezivanjem ljudi za stubove gube moralnu podrsku na zapadu
vec mnogi prizori takvog ponasanja koji kruze internetom nailazi na gnusanje i osudu ljudi

sto im ovo treba

valjda je ženska koja je zavezana za stup trebala dati pičke braći kličko ili nekom ukrajinskom lokalnom warlordu za komad kruha ili što već.
ovako se usudila uzeti i ukrajinska pravna država djelovala.

na granici s poljskom supruga ukrajinskog kradoljuba uhvaćena s kuferima u kojima bili milijuni dolara i eura i onda ti dođu forumski grubnić, gurović i maja šuput koji s tim nemaju nikakav problem i kažu mi tjuk!

pitam koji im je kurac tjuk?

kaže mi violator da je to neka njihova interna zajebancija za trolanje ili izrečenu glupost.

ajd dobro, što'š sad?
trolam i pišem glupost.
malo dijete nauči iz prve ili druge kad ga primiš za ruku i prstom mu nešto pokažeš.
ovi od rusofobije ne vide dalje od nosa.

ne čudim se.

ovdje na forumu imaš lešinare koji svršavaju na mrtve ruse.
po tome bih kao rusofil trebao postati ubijene ukrajince i drkati iznad njih.
ne pada mi ni u bunilu tako nešto raditi nad njihovim jadom i čemerom.
neću postati niti jad i čemer rusa u donbasu što su trpili od 2014.
sve je to bogu za plakati.
ali sam se usudio targetirati ameriku, brite i nato kao izvor svih problema za ukrajinu
i gruziju od 2008. godine i da ne nabrajam ostala uvođenja demokracije.

i gotovo.
markirani smo svi koji tako vidimo uzrok, tijek i posljedice.

prijeti se pištoljem, sigurnosnim službama, kao na vrata će doći!?
što će mi na vrata doći?
kurac mi popušiti?

nije moj kurac ratni zločinac da ga svakom dajem.

a dobar ti avatar.
to ono progresivno i uključivo po novozapadnjački?

;)

meni je drug koba simpa postao nekako.

:)

nego na temu.
što bi s izjumom?
je li - pao?
je li - oslobođen?
je li politički korektno rečeno - zauzet od rusa?

što kaže forumsko merhaba do drine i zemuna pučanstvo?

Kad velis da u ratu nema pobjednika i da vidis zrtve s obje strane jer ratno je stanje poraz ljudskosti i u njemu se ljudi svode na topovsko meso mocnika, onda ocekujes da ce to biti razumljivo svakom tko barem ponekad razmislja. Ali to bas i nije tako .. jer su ljudi vec nabrijani na prolijevanje krvi i vec duboko sudjeluju u propagandnom napoju. I vec je svaki razlog, ma koliko glup bio, dobar razlog za ponistavanje.  
aj kad inzistiraš... jebo ti pas mater glupu i tebi i tom skotu iznad... glupa si ko da si riječka čkapi, možda ima još negdje ali valjda ste vi iz rijeke ogledni obrazac...

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 24/3/2022, 15:10

koja ste govna, pička vam materina... što sve nećete izrelativizirati...

michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by RayMabus 24/3/2022, 15:11

AssadNaPodmornici wrote:
za sada je na tapeti rasprava da li ukraincima dati krstareće rakete. naravno nije to "daj odmah sada", nego trebaju proći i mjeseci obuke minimalno, ali ako rat potraje, svakako..
Ne triba. Ja san već pisa kako vidim sebe da ispaljujem pluton iz Odese na usidrene brodove u Sevastopolju ako taknu Rvacku.

A kako će Rus znat tko puca ?

Ruska invazija na Ukrajinu - Page 39 2Q==
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 24/3/2022, 15:13

michaellcmacha wrote:
violator wrote:
Dragovit wrote:

valjda je ženska koja je zavezana za stup trebala dati pičke braći kličko ili nekom ukrajinskom lokalnom warlordu za komad kruha ili što već.
ovako se usudila uzeti i ukrajinska pravna država djelovala.

na granici s poljskom supruga ukrajinskog kradoljuba uhvaćena s kuferima u kojima bili milijuni dolara i eura i onda ti dođu forumski grubnić, gurović i maja šuput koji s tim nemaju nikakav problem i kažu mi tjuk!

pitam koji im je kurac tjuk?

kaže mi violator da je to neka njihova interna zajebancija za trolanje ili izrečenu glupost.

ajd dobro, što'š sad?
trolam i pišem glupost.
malo dijete nauči iz prve ili druge kad ga primiš za ruku i prstom mu nešto pokažeš.
ovi od rusofobije ne vide dalje od nosa.

ne čudim se.

ovdje na forumu imaš lešinare koji svršavaju na mrtve ruse.
po tome bih kao rusofil trebao postati ubijene ukrajince i drkati iznad njih.
ne pada mi ni u bunilu tako nešto raditi nad njihovim jadom i čemerom.
neću postati niti jad i čemer rusa u donbasu što su trpili od 2014.
sve je to bogu za plakati.
ali sam se usudio targetirati ameriku, brite i nato kao izvor svih problema za ukrajinu
i gruziju od 2008. godine i da ne nabrajam ostala uvođenja demokracije.

i gotovo.
markirani smo svi koji tako vidimo uzrok, tijek i posljedice.

prijeti se pištoljem, sigurnosnim službama, kao na vrata će doći!?
što će mi na vrata doći?
kurac mi popušiti?

nije moj kurac ratni zločinac da ga svakom dajem.

a dobar ti avatar.
to ono progresivno i uključivo po novozapadnjački?

;)

meni je drug koba simpa postao nekako.

:)

nego na temu.
što bi s izjumom?
je li - pao?
je li - oslobođen?
je li politički korektno rečeno - zauzet od rusa?

što kaže forumsko merhaba do drine i zemuna pučanstvo?

Kad velis da u ratu nema pobjednika i da vidis zrtve s obje strane jer ratno je stanje poraz ljudskosti i u njemu se ljudi svode na topovsko meso mocnika, onda ocekujes da ce to biti razumljivo svakom tko barem ponekad razmislja. Ali to bas i nije tako .. jer su ljudi vec nabrijani na prolijevanje krvi i vec duboko sudjeluju u propagandnom napoju. I vec je svaki razlog, ma koliko glup bio, dobar razlog za ponistavanje.  
aj kad inzistiraš... jebo ti pas mater glupu i tebi i tom skotu iznad... glupa si ko da si riječka čkapi, možda ima još negdje ali valjda ste vi iz rijeke ogledni obrazac...

Ne doticu me tvoje psovke, ali me jeza podilazi kad ugledam tvoje psihoticne ispade uz pomisao da imas pristup vatrenom oruzju.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 24/3/2022, 15:13

ajmo sad pogledat kako ukrajinska artiljerija ubija rusku agresorsku gamad...

michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Šandor Winnetou and AssadNaPodmornici like this post

Back to top Go down

Post by RayMabus 24/3/2022, 15:18

RayMabus wrote:

U ponedjeljak je službena televizija ruskog Ministarstva odbrane Zvezda objavila kako je Orsk prvi ratni brod koji je ušao u luku u Azovskom moru kako bi isporučio vojnu opremu, a događaj je opisan kao 'epski'.

'Dolazak velikog desantnog broda u luku Berdjansk epski je događaj koji Crnom moru otvara prilike u smislu logistike korištenjem infrastrukture luke Berdjansk u punoj mjeri', piše u izvješću objavljenom na web stranicama kanala koji citira časnika Crnomorske flote.

Orsk može primiti do 1500 tona opreme i tereta, a u izvješću se navodi kako 'brodovi ovog tipa mogu prevoziti do 20 tenkova ili 40 oklopnih vozila'.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/kakav-su-to-ruski-brod-jutros-unistili-ukrajinci-prije-samo-par-dana-hvalili-su-se-njime-na-tv-u-15174661
Imate ovdje reportažu ruske tv koja traje 45 sekunda o tom brdu kad je uplovio.

Na zadnjoj 45 sekundi dakle sam kraj vidit ćete dok i nekih 15 transportera parkiranih.

Znači nisu tenkove donili bar ne ovaj i transporteri su bili već iskrcani dakle brod je u trenutku napada u osnovi bio prazan a i to se vidi na snimci negdje na 40 sekundi kad pokaže potpalublje koje je prazno tj nema vozila.

Ispraznii su ga. Iskrcali su teret a teret su bili transporteri.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 24/3/2022, 15:20

RayMabus wrote:
RayMabus wrote:

Imate ovdje reportažu ruske tv koja traje 45 sekunda o tom brdu kad je uplovio.

Na zadnjoj 45 sekundi dakle sam kraj vidit ćete dok i nekih 15 transportera parkiranih.

Znači nisu tenkove donili bar ne ovaj i transporteri su bili već iskrcani dakle brod je u trenutku napada u osnovi bio prazan a i to se vidi na snimci negdje na 40 sekundi kad pokaže potpalublje koje je prazno tj nema vozila.

Ispraznii su ga. Iskrcali su teret a teret su bili transporteri.
Inače on ne može prevozit 20 tenkova i 40 transportera NEGO 20 tenkova ILI 40 transportera.

Zato san van reka da nije tenkove očito prevozio kad je tamo na doku parkirano 15-ak transportera tj teret jer su to iskrcali.

300–425 troops and, 20 tanks or ( ili ) 40 AFVs or 1,000 tons
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Eroo 24/3/2022, 15:24

AssadNaPodmornici wrote:
T. wrote:
zato ja ne vjerujem nikome ništa...
pa vjeruj meni.  jesam li bio točan kod korone.  jocolor
od "pro ruskih izvora" ti je dobar alpha omega i on je objetkivan. :^0

šteta je ogromna , tvrdi ekipa u milijardama €
Šteta u milijardama? Tovaru jedan glupi, brod je iz 1964. godine, o kakvim milijardama govoriš.
Zato ti i jesi na karijoli umjesto u struci.
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 24/3/2022, 15:24

violator wrote:
michaellcmacha wrote:
violator wrote:

Ne doticu me tvoje psovke, ali me jeza podilazi kad ugledam tvoje psihoticne ispade uz pomisao da imas pristup vatrenom oruzju.
pa i treba da te prolazi jeza, nadam se da si vidjela da sam neki dan tu stavio sliku gdje držim friško odmašćenu automatsku pušku, koja se kod nas kolokvjalno zvala kostolomka... umjesto jeze bilo bi ti bolje da imaš na umu da su vojni obveznici i muški i ženski i da isto tako i saboteri, subverzivci i diverzivci mogu biti i muški i ženski, tako da bi o tom trebala više voditi računa, zamotana tigar trakom uz neki stup bi bila sitnica u odnosu što bi te tako glupu moglo snaći u narednom moguće vrlo opasnom razdoblju...jesi čula za sjp "ajkule", to su tamo tvoji, što misliš da će oni tamo u tvom firtlu dozvolit da se vi kreteni rusofilizirate po rijeci.... samo čekaju da krene kakva tarapana pa da vas slažu ko inćune... sjetit ćeš se ubrzo mojih riiječi, samo mi se čini da si preglupa da ih shvatiš ozbiljno, pa ćeš izgleda morati baš neke stvari iskusiti...

michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by Guest 24/3/2022, 15:30

michaellcmacha wrote:
violator wrote:
michaellcmacha wrote:

pa i treba da te prolazi jeza, nadam se da si vidjela da sam neki dan tu stavio sliku gdje držim friško odmašćenu automatsku pušku, koja se kod nas kolokvjalno zvala kostolomka... umjesto jeze bilo bi ti bolje da imaš na umu da su vojni obveznici i muški i ženski i da isto tako i saboteri, subverzivci i diverzivci mogu biti i muški i ženski, tako da bi o tom trebala više voditi računa, zamotana tigar trakom uz neki stup bi bila sitnica u odnosu što bi te tako glupu moglo snaći u narednom moguće vrlo opasnom razdoblju...jesi čula za sjp "ajkule", to su tamo tvoji, što misliš da će oni tamo u tvom firtlu dozvolit da se vi kreteni rusofilizirate po rijeci.... samo čekaju da krene kakva tarapana pa da vas slažu ko inćune... sjetit ćeš se ubrzo mojih riiječi, samo mi se čini da si preglupa da ih shvatiš ozbiljno, pa ćeš izgleda morati baš neke stvari iskusiti...

Je li ovo prijetnja likvidacijom, mozda?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 24/3/2022, 15:32

evo jedna fotografija, gdje rusi lašno preuveličavaju broj poginulih ruskih vojnika
15:30:21

stavili su 5 mrtvačkih sanduka, a njih petorica povrh istih stoje živi i zdravi...

michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by RayMabus 24/3/2022, 15:33

"Ukrajinski otpor je izvanredan. Ruska vojska se ne uspijeva probiti na udaljenost veću od 200 kilometara od svojih logističkih baza te je izgubila puno vojnika i tenkova, što možemo vidjeti preko satelita. Ukrajinci lakim pješaštvom, naoružani raketnim bacačima i stingerima, efikasni su protiv tenkova i aviona", izjavio je 74-godišnji Borrell u intervjuu za španjolsku javnu televiziju TVE.
-
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/sve-vidimo-preko-satelita-rat-ce-biti-odlucen-u-iducih-15-dana-ukrajinski-otpor-je-izvanredan-15174676

-
Ovog Borelija triba smjenit. Pa ne smiš to govorit javno Isusa ti.

Ovako i za one poljske Migove pajdo ispalija javno da svi čuju pa stvar propala.

Pičku idiota.

Daj smjeni ovog idiota više s te funkcije.

Last edited by RayMabus on 24/3/2022, 15:34; edited 1 time in total
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by niels 24/3/2022, 15:34

violator wrote:

Iz Rijeke si?

Rijeka je specifična, ima neki svoj spleen.
niels
niels

Male
2021-04-26

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 24/3/2022, 15:36

violator wrote:
michaellcmacha wrote:
violator wrote:

kako ti je Longi reko... ti pa ti pa ti... pa gdje bi ljudi stigli kad bi se sa mizerijom poput tebe bavili... nego da te pitam nešto, koliko dugo ima kako si rastavljena... razvedena jel...

michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by RayMabus 24/3/2022, 15:36

violator wrote:
michaellcmacha wrote:
violator wrote:

Nije.

To je upozorenje.....likvidacijom.

Postoji razlika.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

michaellcmacha likes this post

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down