Ruska invazija na Ukrajinu
Page 35 of 50
Page 35 of 50 • 1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 42 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Kome pripada Zemlja?red wolf wrote:Molim te, poštedi me tih gluposti.melkior wrote:Ne odlučuju mali zeleni hoće li biti nuklearnog rata. Greysi i reptoidi imaju dominaciju isključivo u SAD-u i na Zapadu.red wolf wrote:
I da i ne. Zapadu je Rusija bitna, u kontekstu budućnosti. I dajte više shvatite, nema upotrebe nuklearnog oružja. Zemlja ne pripada ljudima. Ljudi su samo posjednici ovdje.
melkior- Posts : 17503
2015-08-09
Nemaju ljudi, tko će im voziti tenkove i helikoptere? Papa Štrumf iz Sirije?RayMabus wrote:Financijski, embargo kratkoročno ne nanosi štetu
No, čak i bez pristupa tom novcu Kremlj bi mogao nastaviti rat, smatraju stručnjaci. "Ruska industrija oružja uglavnom je samodostatna - kako u pogledu sirovina tako i u pogledu tvornica ili inženjera", kaže Marcus Keupp, predavač vojne ekonomije na Vojnoj akademiji (MILAK) na ETH Zürichu.
Ona bi funkcionirala i bez prihoda od energije. A nafta, dizel i kerozin koji su potrebni ruskoj vojsci potječu u potpunosti iz domaće proizvodnje. Rusija proizvodi oko tri milijuna barela nafte dnevno za vlastite potrebe. Prema Keuppu, isporuke Rosnefta stoga ne ovise o izvoznim transakcijama ili deviznim prihodima. "Kada se radi samo o logističkoj mogućnosti vođenja rata u Ukrajini, Rusija bi ga mogla voditi unedogled."
Stoga, čisto financijski gledano, obustava uvoza nafte i plina ne bi imala utjecaj na rat. "U svakom slučaju narednih nekoliko mjeseci Rusija ne ovisi o tim prihodima", naglašava Kluge.
2015-08-09
Pa i ne mora. Može držat pat poziciju i raketama im uništavat vojsku, ekonomiju , logistiku itd.melkior wrote:Nemaju ljudi, tko će im voziti tenkove i helikoptere? Papa Štrumf iz Sirije?RayMabus wrote:Financijski, embargo kratkoročno ne nanosi štetu
No, čak i bez pristupa tom novcu Kremlj bi mogao nastaviti rat, smatraju stručnjaci. "Ruska industrija oružja uglavnom je samodostatna - kako u pogledu sirovina tako i u pogledu tvornica ili inženjera", kaže Marcus Keupp, predavač vojne ekonomije na Vojnoj akademiji (MILAK) na ETH Zürichu.
Ona bi funkcionirala i bez prihoda od energije. A nafta, dizel i kerozin koji su potrebni ruskoj vojsci potječu u potpunosti iz domaće proizvodnje. Rusija proizvodi oko tri milijuna barela nafte dnevno za vlastite potrebe. Prema Keuppu, isporuke Rosnefta stoga ne ovise o izvoznim transakcijama ili deviznim prihodima. "Kada se radi samo o logističkoj mogućnosti vođenja rata u Ukrajini, Rusija bi ga mogla voditi unedogled."
Stoga, čisto financijski gledano, obustava uvoza nafte i plina ne bi imala utjecaj na rat. "U svakom slučaju narednih nekoliko mjeseci Rusija ne ovisi o tim prihodima", naglašava Kluge.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
niels wrote:Sankcije ne ovise o Putinu, to jest istina.
Ali je ključno tko i kakav će ga odmijeniti.
Uostalom, da žele ili mogu, Rusi bi ga se davno riješili. Mislim da još nije sazrijela svijest ni na jednoj strani što se dešava i koliko sve to skupa košta Ukrajinu, Rusiju i Europu.
Posljedice će trajati desetljećima, bez daljnjih eskalacija u AKB zonu, taman da sutra potpišu mir.
Ja ne vjerujem da će ga itko odmijeniti. Pa sve i da ga misli netko maknuti valjda je 30 puta lakše zamijeniti nekoga prije nekog rata ili nakon nekoga rata, svakako ne za vrijeme rata. Tip je zadnjih 20 godina proveo postavljajući na sve pozicije ljude koji njemu odgovaraju i koji ovise o njemu, stvorio je određeni kult ličnosti u samoj rusiji oko sebe. (Pa pogledajte jebote ove naše degenerike što izdrkavaju na njega a ni ne žive tamo, tamo takvih luđaka tek ima na lopate). Doslovno je imao godine i godine da posloži ljude na način koji njemu odgovara. Vjerojatno u određenoj mjeri je poticao i rivalstvo među svojim podređenima čisto da je svak sumnjičav na svakoga. Kod takvoga nečega skoro je nemoguće da se stvori nekakva kritična masa oficira ili političara koji bi bili spremni njega maknuti. Barem meni to tako nekako se ne čini vjerojatno. Da bi se netko upustio u to morao bi biti barem do određene mjere siguran u to da će sam preživjeti eventualni atentat. Rastrgali bi ga na komade, a posljedično i familiju. Tako da ja se ne bih tome nadao. A nekakva civiliziranija tranzicija ili vojni udar su mi još manje vjerojatni. Pola ekipa tamo ga se smrtno boji, druga polovica ga gleda kao u boga...a i jedni i drugi mu duguju i blagostanje i karijere. Teokracija jbte.
Guest- Guest
Ljudima ne.melkior wrote:Kome pripada Zemlja?red wolf wrote:Molim te, poštedi me tih gluposti.melkior wrote:
Ne odlučuju mali zeleni hoće li biti nuklearnog rata. Greysi i reptoidi imaju dominaciju isključivo u SAD-u i na Zapadu.
red wolf-
2016-02-10
Samo je nekoliko načina na koje Rusija može dobiti rat u Ukrajini.
Kemijski napad na Mariupol i Harkiv.
Hidrogenska bomba na Kijev.
Ne, žao mi je Rusi, Ukrajinci vas ne vole, morat ćete istrijebiti stanovništvo ako želite osigurati teritorij.
Kemijski napad na Mariupol i Harkiv.
Hidrogenska bomba na Kijev.
Ne, žao mi je Rusi, Ukrajinci vas ne vole, morat ćete istrijebiti stanovništvo ako želite osigurati teritorij.
2015-08-09
Onda bananama i cvrčcima.red wolf wrote:Ljudima ne.melkior wrote:Kome pripada Zemlja?red wolf wrote:
Molim te, poštedi me tih gluposti.
2015-08-09
Daj odjebi u botanički vrt pa tamo raspravljaj kako biljke i životinje imaju prioritet nad misaonim dušama u procesu razvoja svijesti.red wolf wrote:Ljudima ne.melkior wrote:Kome pripada Zemlja?red wolf wrote:
Molim te, poštedi me tih gluposti.
2014-04-11
RayMabus wrote:Daj odjebi u botanički vrt pa tamo raspravljaj kako biljke i životinje imaju prioritet nad misaonim dušama u procesu razvoja svijesti.red wolf wrote:Ljudima ne.melkior wrote:
Kome pripada Zemlja?
I opet kažem, stvarno drugima spočitavaš što pišu s obzirom na vlastiti opus?
Guest- Guest
Ne nego širi duhovne neistine kako planet ne pripada njenim stanovnicima.MDMiridije wrote:RayMabus wrote:Daj odjebi u botanički vrt pa tamo raspravljaj kako biljke i životinje imaju prioritet nad misaonim dušama u procesu razvoja svijesti.red wolf wrote:
Ljudima ne.
I opet kažem, stvarno drugima spočitavaš što pišu s obzirom na vlastiti opus?
2014-04-11
Znanje , odgovornost i kontrola
Teško je biti odgovoran za nešto ili kontrolirati nešto ako nemate ZNANJA o tome.
Besmisleno je pokušati kontrolirati nešto ili čak znati nešto bez ODGOVORNOSTI.
Teško je u potpunosti znati nešto ili biti odgovoran za nešto oko čega nemate nikakvu KONTROLU , pokušate li drukčije , rezultat može biti poražavajući.
Naravno , čovjek može bježati od života i sjediti na tamnoj strani mjeseca , ne radeći i ne misleći ništa. U tom slučaju ne treba niti ništa znati , ni za što biti odgovoran i ništa kontrolirati. Bio bi zasigurno nesretan i zasigurno mrtav , što se tiče njega samog i svega ostalog.
Izlaz iz apatije ili neaktivnosti je ZNATI nešto o tome , preuzeti nešto odgovornosti za svoje stanje i situaciju u kojoj se osoba nalazi , i KONTROLIRATI samoga sebe do točke kad je kontrola postavljena u postojeću situaciju kako bi ta situacija krenula u pravom smjeru. Treba DOZNATI zašto su stvari krenule krivim smjerom , preuzeti ODGOVORNOST za to i KONTROLIRATI situaciju da bi se je usmjerilo prema idealnoj sceni.
Malo – pomalo , čovjek može sve izvesti na pravi put.
POVEĆAVAJUĆI ZNANJE u svim područjima života.
POVEĆAVAJUĆI ODGOVORNOST u svim područjima života.
POVEĆAVAJUĆI KONTROLU u svim područjima života.
Raščlanite li bilo koju situaciju prema ovoj osnovi , općenito ćete uspjeti.
Teško je biti odgovoran za nešto ili kontrolirati nešto ako nemate ZNANJA o tome.
Besmisleno je pokušati kontrolirati nešto ili čak znati nešto bez ODGOVORNOSTI.
Teško je u potpunosti znati nešto ili biti odgovoran za nešto oko čega nemate nikakvu KONTROLU , pokušate li drukčije , rezultat može biti poražavajući.
Naravno , čovjek može bježati od života i sjediti na tamnoj strani mjeseca , ne radeći i ne misleći ništa. U tom slučaju ne treba niti ništa znati , ni za što biti odgovoran i ništa kontrolirati. Bio bi zasigurno nesretan i zasigurno mrtav , što se tiče njega samog i svega ostalog.
Izlaz iz apatije ili neaktivnosti je ZNATI nešto o tome , preuzeti nešto odgovornosti za svoje stanje i situaciju u kojoj se osoba nalazi , i KONTROLIRATI samoga sebe do točke kad je kontrola postavljena u postojeću situaciju kako bi ta situacija krenula u pravom smjeru. Treba DOZNATI zašto su stvari krenule krivim smjerom , preuzeti ODGOVORNOST za to i KONTROLIRATI situaciju da bi se je usmjerilo prema idealnoj sceni.
Malo – pomalo , čovjek može sve izvesti na pravi put.
POVEĆAVAJUĆI ZNANJE u svim područjima života.
POVEĆAVAJUĆI ODGOVORNOST u svim područjima života.
POVEĆAVAJUĆI KONTROLU u svim područjima života.
Raščlanite li bilo koju situaciju prema ovoj osnovi , općenito ćete uspjeti.
2014-04-11
Ako ti kažeš da planet Zemlja ne pripada njenim stanovnicima onda u osnovi kažeš da oni ne moraju biti odgovorni za istu jer ionako nije njihova.
De odjebi u tri pičke materine s ton new age filozofijon majmune ispranog mozga.
De odjebi u tri pičke materine s ton new age filozofijon majmune ispranog mozga.
2014-04-11
Kvaka je u tome da on više nema vojnika za rat. A živu silu mu prže turski dronovi.MDMiridije wrote:niels wrote:Sankcije ne ovise o Putinu, to jest istina.
Ali je ključno tko i kakav će ga odmijeniti.
Uostalom, da žele ili mogu, Rusi bi ga se davno riješili. Mislim da još nije sazrijela svijest ni na jednoj strani što se dešava i koliko sve to skupa košta Ukrajinu, Rusiju i Europu.
Posljedice će trajati desetljećima, bez daljnjih eskalacija u AKB zonu, taman da sutra potpišu mir.
Ja ne vjerujem da će ga itko odmijeniti. Pa sve i da ga misli netko maknuti valjda je 30 puta lakše zamijeniti nekoga prije nekog rata ili nakon nekoga rata, svakako ne za vrijeme rata. Tip je zadnjih 20 godina proveo postavljajući na sve pozicije ljude koji njemu odgovaraju i koji ovise o njemu, stvorio je određeni kult ličnosti u samoj rusiji oko sebe. (Pa pogledajte jebote ove naše degenerike što izdrkavaju na njega a ni ne žive tamo, tamo takvih luđaka tek ima na lopate). Doslovno je imao godine i godine da posloži ljude na način koji njemu odgovara. Vjerojatno u određenoj mjeri je poticao i rivalstvo među svojim podređenima čisto da je svak sumnjičav na svakoga. Kod takvoga nečega skoro je nemoguće da se stvori nekakva kritična masa oficira ili političara koji bi bili spremni njega maknuti. Barem meni to tako nekako se ne čini vjerojatno. Da bi se netko upustio u to morao bi biti barem do određene mjere siguran u to da će sam preživjeti eventualni atentat. Rastrgali bi ga na komade, a posljedično i familiju. Tako da ja se ne bih tome nadao. A nekakva civiliziranija tranzicija ili vojni udar su mi još manje vjerojatni. Pola ekipa tamo ga se smrtno boji, druga polovica ga gleda kao u boga...a i jedni i drugi mu duguju i blagostanje i karijere. Teokracija jbte.
Bez upotrebe nekonvencionalnog oružja Putin neće dobiti ovaj rat, a što ga više gubi, to je veća šansa da takvo oružje i upotrijebi jer je očajan. Što će rat dulje trajati, to će biti sve okrutniji. Žao mi je što nije prošao blitzkrieg, Zelenski bi možda pao, zemlja bi se vratila u vrijeme kakvo je bilo u doba Janukoviča, 8 milijuna izbjeglica ne bi napustilo svoje domove, ne bi poginulo stotine djece. Koliko će ih tek poginuti?
2015-08-09
Meni nije. Baš suprotno.melkior wrote:
Bez upotrebe nekonvencionalnog oružja Putin neće dobiti ovaj rat, a što ga više gubi, to je veća šansa da takvo oružje i upotrijebi jer je očajan. Što će rat dulje trajati, to će biti sve okrutniji. Žao mi je što nije prošao blitzkrieg
Sad se mora iživljavat nad ljudima i udarit ćemo Srbiji i Rusiji sankcije.
Šta on više raketama ubija civile po Ukrajini = veća mržnja između Rusa i Ukrajinaca i veće sankcije Rusiji i Srbiji i ostalim ruskim satelitima.
Imaš problema s logikom Melkior ?
2014-04-11
AssadNaPodmornici wrote:da i jedna budala , iz kijeva je to slikao i stavio na društvene mreže. ukrainci su ga uhitili. sada nisam išao pratiti jel lik bio ruski špijun, ili stvarno jedan debil..
Debili su.
Slikaju si selfije u civilnim objektima i to postaju.
U Mariupolju neki tip se uslikao sa snajperom i tako objavio.
Ruje po okolnim zgradama i broju katova locirali i spičkali ga s tenkom.
Ovi poslije kukaju kako su spizdili civilnu zgradu.
Imaš i tipa koji se slikao s čitavom postrojbom u školskoj dvorani i postao na twitter .... ode škola u tri pizde materine skupa s njima.
Na insistiranje Hrvatske u dokumentu se navodi "konstitutivnost naroda u Bosni i Hercegovini".
''U tom pogledu, od posebnog je interesa podržati suverenost, jedinstvo i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine na temelju načela jednakosti i nediskriminacije svih građana i konstitutivnih naroda, sukladno Ustavu Bosne i Hercegovine, kao i reformski proces na njenom evropskom putu'', stoji u dokumentu u kojem se također navodi i važnost dijaloga između Beograda i Prištine.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/eu-usvojila-strateski-kompas-nizozemska-zali-jer-se-uz-bih-veze-pojam-konstitutivni-narodi/220321175
Napredujemo.
''U tom pogledu, od posebnog je interesa podržati suverenost, jedinstvo i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine na temelju načela jednakosti i nediskriminacije svih građana i konstitutivnih naroda, sukladno Ustavu Bosne i Hercegovine, kao i reformski proces na njenom evropskom putu'', stoji u dokumentu u kojem se također navodi i važnost dijaloga između Beograda i Prištine.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/eu-usvojila-strateski-kompas-nizozemska-zali-jer-se-uz-bih-veze-pojam-konstitutivni-narodi/220321175
Napredujemo.
2014-04-11
Zašto izjednačavaš Srbe i Ruse? Rusi su 8 godina pregovarali s Ukrajincima, a jučer je Lavrov rekao veliku istinu, da bi sporazum odavno bio postignut između Ukrajine i rusije da SAD nije došaptavao Ukrajincima da sabotiraju svaki pokušaj dogovora. Nemam problema s logikom, ali draža mi je istina, a istina je ono što kaže Kina. Nemojte lagati sebe i druge da vam je stalo do mira ako šaljete oružje u Ukrajinu. Koliko je Zapadu stalo do Ukrajine pokazuje to da će se boriti za Ukrajinu do posljednjeg Ukrajinca. Za ovaj rat je kriva Amerika. Najviše Amerika. I ovaj rat najviše odgovara Americi. A međusobno se tamane Slaveni. Glupi Slaveni. I tamanit će se do istrebljenja, Ukrajincima prijeti novi Holodomor. Ali bitno da ste vi na pravoj strani i da osuđujete rusku agresiju na drugu zemlju. Što niste roknuli sankcije SAD-u kad je napao Irak, Afganistan, Siriju, Libiju? Amerika je u posljednjih 100 godina napala 115 zemalja. Toliko o principima i međunarodnom pravu. Slobodan Milošević nikada nije pokušavao postići nikakav sporazum i dogovor. Lik si je zacrtao Veliku Srbiju i to je to. Hrvati nikad nisu napali Srbe, kao što su Ukrajinci pobili ljude i žive zapalili u Odesi. Sad se svi kunu i sami sebi dokazuju da su na pravoj strani povijesti. Malo je prekasno za to.RayMabus wrote:Meni nije. Baš suprotno.melkior wrote:
Bez upotrebe nekonvencionalnog oružja Putin neće dobiti ovaj rat, a što ga više gubi, to je veća šansa da takvo oružje i upotrijebi jer je očajan. Što će rat dulje trajati, to će biti sve okrutniji. Žao mi je što nije prošao blitzkrieg
Šta on više raketama ubija civile po Ukrajini = veća mržnja između Rusa i Ukrajinaca i veće sankcije Rusiji i Srbiji i ostalim ruskim satelitima.
2015-08-09
Ne izjednačavam ih ja.melkior wrote:Zašto izjednačavaš Srbe i Ruse?RayMabus wrote:
2014-04-11
Ja san ti mjesec dana prije ove invazije sve otvoreno reka koje je moj stav.melkior wrote:Nemojte lagati sebe i druge da vam je stalo do mira ako šaljete oružje u Ukrajinu. Koliko je Zapadu stalo do Ukrajine pokazuje to da će se boriti za Ukrajinu do posljednjeg Ukrajinca. Za ovaj rat je kriva Amerika. Najviše Amerika. I ovaj rat najviše odgovara Americi. A međusobno se tamane Slaveni. Glupi Slaveni. I tamanit će se do istrebljenja, Ukrajincima prijeti novi Holodomor. Ali bitno da ste vi na pravoj strani i da osuđujete rusku agresiju na drugu zemlju.RayMabus wrote:Meni nije. Baš suprotno.melkior wrote:
----------------
Premijer Bavarske: Rusija nije neprijatelj Europi
by RayMabus Sun 23 Jan - 8:13Idiote, nisam anđeo čuvar nego anđeo znanja.
@RayMabus wrote:Ako nisi stavio ulog brige te na koju će stranu pasti novčić.
Reka san da jedino ako se približe Karpatima da ću reagirat jer mi je to preblizu a ovo ostalo ...pa ako vi želite ratovat, tolike ste budale, a pa potucite se i istrijebite međusobno. Bit će manje kretena na ovoj plan
2014-04-11
naporan si u branjenju neobranjivogebenica wrote:to je tak ako vjeruješ u bajke, u dobročinitelje.michaellcmacha wrote:.. itekako je ogroman broj država prema ukrajini koja je izložena ruskoj agresiji nastupio prijateljski, itekako je većina oružja opreme i svga neophodnog za vođenje obrambenog rata poslana bez ikakvih preduvjeta, to će tako biti i ubuduće, cijeli zapadni svijet, je bez puno kalkulacija poduzeo mjere i radnje koje rusija javno deklarira kao nevojni ali neprijateljski čin prema rusiji i na tom spisku je 50 država
https://www.forbes.com/sites/sergeiklebnikov/2022/03/04/war-stocks-are-surging-as-russia-ukraine-conflict-rages-on-lockheed-martin-northrop-up-20/?sh=82a3e0c43f00
ali cijeli svijet u tome vidi samo dobar biznis i što duže to traje, ništa ne smije naštetiti biznisu. isto kao i kod korone. onog trena kad se dovoljno zaradi dogodit će se primirje. nikakav nato i nikakav opči rat protiv rusije i nikakve zapadne velesile. ukrajina će ostat razjebana, tko je umro umro je, to je svijet u kojem mi živimo. i zapamti ovo kaj sam ti sad rekao i sjeti se toga za koji mjesec.
2015-08-08
Pravi problem u Bosni su Bošnjaci a ne Srbi. A što se Srbije tiče, ona sama je kažnjena Vučićem na vlasti.RayMabus wrote:Ne izjednačavam ih ja.melkior wrote:Zašto izjednačavaš Srbe i Ruse?RayMabus wrote:
2015-08-09
Page 35 of 50 • 1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 42 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu