ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ruska invazija na Ukrajinu

Page 39 of 50 Previous  1 ... 21 ... 38, 39, 40 ... 44 ... 50  Next

Go down

Ruska invazija na Ukrajinu - Page 39 Empty Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post by Eroo 26/2/2022, 00:16

Ruska invazija na Ukrajinu - Page 39 Screenshot-1737

Rat je nešto najružnije šta si je čovik moga smislit. Zapravo sotona.

Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 26/2/2022, 00:16

MaximusDecimusMiridije wrote:
Dragovit wrote:
Šandor Winnetou wrote:
a znaš da je šandor tre a ne znaš ništa o svetoju jel :DDD
Ajde goni se u pičku materinu glupu i pokvarenu

znam za svetca, ali ja nisam svetac jeb'o te on u usta glupa lajava i ti njega. 

pa ti i prijatelj ti ste gluplji od najglupljeg kurca.

vas dvojica ste rođeni prikraćeni ili vam  vrijeme izjelo sive moždane stanice?

tragično kako god bilo.

Ti si s druge strane bogom dan i svaka ti je na mjestu jel  :)

(Ukoliko nije jasno na prvu...sarkazam)
:D zaboravi na taj jedan od mnogih svetojevih nickova

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by Guest 26/2/2022, 00:18

Dragovit wrote:
MaximusDecimusMiridije wrote:Ne isplati se nikada nikome prijetiti, samo daš budali da se pripremi za sranje koje će se ili neće pojaviti.

pa ja im lijepo pokušao reći da ne pišu takve pizdarije jer nikad ne znaš tko čita pa ti zakucaju na vrata i imaš silu pizdarija onda. ali evo vidim da sam i izdajnik postao i još me potjerali u rodno mjesto. pa tko je tu blesav?

Zašto? Čovječe čitav niz vas izdrkava danima na to da čitava jedna nacija jebeno nestaje samo zato jer su htjeli odlučivati sami za sebe. Kao da niste živjeli ovdje (neki i nisu doduše). Kad smo indentičnu pizdariju imali kad je nacija luđaka krenula tvrditi da ionako mi kao nacija ne postojimo nego da smo pokatoličeni srbi ili neki kurac i krenuli osnivati paralelne države na teritoriju naše zemlje. Potpuni manjak empatije za narod koji nikada nikada nikome ovdje nije ništa nažao učinio ali zato otvoreno drkanje za zemlju koja je i te kako srala po nama za vrijeme ratova ovdje i otvoreno podržavala drugu stranu. Mislim....jebe se meni svako ima pravo na mišljenje. Ali potpuno je idiotski da zato jer netko mrzi amerikance, automatski krene navijati za nestanak nacije koja nema veze s istima iz isključivog razloga jer se na istu namjerio najveći rival amerikanaca. Znaš li ti koliko je to sjebano?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 26/2/2022, 00:18

AssadNaPodmornici wrote:Drugi dan nesretnog rata gotov... Ukraincima gadno naravno, ali još nisu kapitulirali.... Pitaj Boga kakva sranja se sada dešavaju unutar Kijeva i oko Krahiva.. Svakakve informacije dolaze... Dobra je stvar što će uskoro pregovori, samo Rusi žele da ovi polože oružje što je totalno debilno. Jer ako položiš oružje onda si realno kapitulirao i to nisu pregovori. Inače one priče da "Ukrainci neće da se ratuju" ne drže vodu za sada, nema masovne predaje kao kada su se iračani nakon prvog udara predali čak i dronovima... Nisam baš vidio zarobljenih puno Ukrainaca po Twitteru, ima pun kurac više zarobljenih rusa ali baš puno više.. Ako tko ima drugačije izvore slobodno... Treba izdržati oko Krahiva i Kijeva.. I Rusima curi vrijeme, kada se nagomilaju mrtvi i potroše preciznu municiju (koja je pri kraju) morat će ako žele dalje osvajati uništavati civilne mete a onda im to neide u korist
Sad im je najbitnije da im predsjednik ne završi u rukama čečena, putin svojim pozivom ukrajinskoj vojsci daje naznake da stvari na terenu, bez obzira koliko rusofilima lijepo izgledale, nisu kako bi on htio... Inače bi pustio da vojska radi svoj posao do kraja

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Šandor Winnetou and AssadNaPodmornici like this post

Back to top Go down

Post by darth_vader 26/2/2022, 00:20

michaellcmacha wrote:
MaximusDecimusMiridije wrote:Ne isplati se nikada nikome prijetiti, samo daš budali da se pripremi za sranje koje će se ili neće pojaviti.
Ja ne znam kako vi pohedini kurca ne kužite, očito vas jebu igrice, jer mislite da kad reloadate igricu imate novi život... Kakve prijetnje pa ja govorim točno u detalj što će biti, i jasno se određujem u odnosu na tu itekako izglednu potencijalnu situaciju i detektiram gdje pojedinci griješe... Zašto se ne obraćam srbijancima koje smatram legitimnim rusofilima, zato što me za njih boli krc i oni su za miju sigurnost konvencionalna opasnost... Rusofili u mom susjedstvu su nekonvencionalna, ali višestruko veća opasnost... I o tom ponovit ću pričam iz osobnog iskustva i prve ruke, s tim da su rusofili višestruko opasniji od ondašnje srpske pete kolone

Iskreno... Ni u ludilu nisam rusofil, ali mislim da malo ipak brijete... Ovo je rasprava ka i tisuće do sada na ovom forumu.. Pa nismo se toliko ložili ni oko naših ratova. Nema smisla u traženju neprijatelja tamo gdje ih realno nema. Srećom, nismo još u ratu i možemo se samo nadati da nećemo svi zajedno u pičku materinu otići... A zapad je usrao motku, realno... Nisu trebali uopće čačkati ili su trebali odlučno stati iza Ukrajine. Kad će im pomoći? Kad ih ovi pretvore u pepeo? Dica ginu, a ovi još uvijek važu sankcije koje im ne bi ugrozile interese. Ma neka idu u pičku materinu bezobraznu pa neka su nam ne znam kakvi šatro saveznici. I nas bi pustili niz slivnik prvom prilikom.

Last edited by darth_vader on 26/2/2022, 00:20; edited 1 time in total
darth_vader
darth_vader

Male
2014-04-17

kic likes this post

Back to top Go down

Post by Guest 26/2/2022, 00:20

Eroo wrote:Ruska invazija na Ukrajinu - Page 39 Screenshot-1737

Rat je nešto najružnije šta si je čovik moga smislit. Zapravo sotona.

Ne postoje više Ukrainian air defenses Ero. Ono što imaju su stingeri...i nešto sitno igli i slično. Uspiju pogoditi jedino ove idiote koji su dovoljno glupi da se spuste u domet toga. ALi to se rijetko događa.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 26/2/2022, 00:21

U Gruziji veliki protesti jer predosjećaju da su oni jedna od sljedećih Putinovih meta.

Izvan ukrajinskih granica, susjedne Moldavija i Gruzija mogle bi isto tako postati ruske mete, rekao je u petak francuski ministar vanjskih poslova Jean-Yves Le Drian.
-
https://www.poslovni.hr/svijet/kijev-je-ruski-vojni-cilj-broj-jedan-ali-putin-sije-rat-i-ruska-ofenziva-mogla-bi-se-prosiriti-na-dvije-bivse-sovjetske-republike-4326581

-
Gruzija mu je svakao idući cilj iz najmanje dva razloga : da izbaci NATO iz istočne obale Crnog mora te da preuzme kontrolu nad plinovodima koji u Tursku a samim time i u Grčku i ostatak Europe dovode plin iz Azerbejđana i Turkmenistana.

Ne uspije li ih osvojit on će svakako u razornom ratu na Gruziju uništit te plinovode tako da Turska, Grčka i onda svi ovi vamo ostali (Italija i Zapadni Balkan ) ne mogu dobivati plin iz tog pravca nego ovise o njemu i plinu iz Rusije.

Borba je za opstanak.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 26/2/2022, 00:22

michaellcmacha wrote:
AssadNaPodmornici wrote:Drugi dan nesretnog rata gotov... Ukraincima gadno naravno, ali još nisu kapitulirali.... Pitaj Boga kakva sranja se sada dešavaju unutar Kijeva i oko Krahiva.. Svakakve informacije dolaze... Dobra je stvar što će uskoro pregovori, samo Rusi žele da ovi polože oružje što je totalno debilno. Jer ako položiš oružje onda si realno kapitulirao i to nisu pregovori. Inače one priče da "Ukrainci neće da se ratuju" ne drže vodu za sada, nema masovne predaje kao kada su se iračani nakon prvog udara predali čak i dronovima... Nisam baš vidio zarobljenih puno Ukrainaca po Twitteru, ima pun kurac više zarobljenih rusa ali baš puno više.. Ako tko ima drugačije izvore slobodno... Treba izdržati oko Krahiva i Kijeva.. I Rusima curi vrijeme, kada se nagomilaju mrtvi i potroše preciznu municiju (koja je pri kraju) morat će ako žele dalje osvajati uništavati civilne mete a onda im to neide u korist
Sad im je najbitnije da im predsjednik ne završi u rukama čečena, putin svojim pozivom ukrajinskoj vojsci daje naznake da stvari na terenu, bez obzira koliko rusofilima lijepo izgledale, nisu kako bi on htio... Inače bi pustio da vojska radi svoj posao do krajažJok

Jok. Zapravo igra na kartu ako bi se vojska okrenula protiv vlasti onda bi imalo uporište u njegovoj glavi ono...da se radi o neonacistima i slične budalaštine te da su ukrainski patrioti srušili fašistički režim i ine pizdematerine.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Službenik 26/2/2022, 00:24

Dragovit wrote:
Šandor Winnetou wrote:
a znaš da je šandor tre a ne znaš ništa o svetoju jel :DDD
Ajde goni se u pičku materinu glupu i pokvarenu

tragično kako god bilo.

nisam. i koliko mi je koja na mjestu pokazat će vrijeme. ali pamtim što su nam "saveznici napravili 1991. i nikad im to neću oprostiti. nikad dok sam živ.  jebem im  sve ugušili se u svojim woke pizdarijama i širenju kaosa po svijetu dabogda sutra govna jedna. naročito sada kad su ponovo gurnuli u rat milijune ljude i ostavili ih na vjetrometini. pa je l' tebi to normalno? nije sarkazam ako ti nije jasno. čitaj malo pozornije što pišem ako ti se da, ako neda ne moraš.

Male
2022-02-24

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 26/2/2022, 00:25

RayMabus wrote:U Gruziji veliki protesti jer predosjećaju da su oni jedna od sljedećih Putinovih meta.

Izvan ukrajinskih granica, susjedne Moldavija i Gruzija mogle bi isto tako postati ruske mete, rekao je u petak francuski ministar vanjskih poslova Jean-Yves Le Drian.
-
https://www.poslovni.hr/svijet/kijev-je-ruski-vojni-cilj-broj-jedan-ali-putin-sije-rat-i-ruska-ofenziva-mogla-bi-se-prosiriti-na-dvije-bivse-sovjetske-republike-4326581

-
Gruzija mu je svakao idući cilj iz najmanje dva razloga : da izbaci NATO iz istočne obale Crnog mora te da preuzme kontrolu nad plinovodima koji u Tursku a samim time i u Grčku i ostatak Europe dovode plin iz Azerbejđana i Turkmenistana.

Ne uspije li ih osvojit on će svakako u razornom ratu na Gruziju uništit te plinovode tako da Turska, Grčka i onda svi ovi vamo ostali (Italija i Zapadni Balkan ) ne mogu dobivati plin iz tog pravca nego ovise o njemu i plinu iz Rusije.

Borba je za opstanak.
iz istog razloga smo i mi tagirani, tko zna čitati miha je to u prošlih desetak dana više puta objasnio no očito ne dolazi svima u glavu što se događa, ili ne žele vjerovati ili ne žele procesuirati očinledno.

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 26/2/2022, 00:26

Više Rusi ne napreduju po nekoliko desetaka km u par sati... Osim na jugu.. . Sada već mi to izgleda da postaje rovovska borba za svaki veći grad.. Sigurni Rusi pri planiranju invazije na Ukrainu su to htjeli izbjeći.. I tako su se i ponašali.. Ako Krahiv i Kijev izdrže još par dana to je već onda druga vrsta rata, to već znači da ništa od masovnog blitz kriega, nego Rusi bi mogli upasti u Vijetnam.. Zato valjda i pregovori..
Što sam rekao i jučer neka se povuku i proglase "pobjedu" a ukraina pristane na vojnu neutralnost gdje se mogu i sami naoružati bez NATOa

2018-06-14

Back to top Go down

Post by kic 26/2/2022, 00:30

darth_vader wrote:
michaellcmacha wrote:
Ja ne znam kako vi pohedini kurca ne kužite, očito vas jebu igrice, jer mislite da kad reloadate igricu imate novi život... Kakve prijetnje pa ja govorim točno u detalj što će biti, i jasno se određujem u odnosu na tu itekako izglednu potencijalnu situaciju i detektiram gdje pojedinci griješe... Zašto se ne obraćam srbijancima koje smatram legitimnim rusofilima, zato što me za njih boli krc i oni su za miju sigurnost konvencionalna opasnost... Rusofili u mom susjedstvu su nekonvencionalna, ali višestruko veća opasnost... I o tom ponovit ću pričam iz osobnog iskustva i prve ruke, s tim da su rusofili višestruko opasniji od ondašnje srpske pete kolone

Iskreno... Ni u ludilu nisam rusofil, ali mislim da malo ipak brijete... Ovo je rasprava ka i tisuće do sada na ovom forumu.. Pa nismo se toliko ložili ni oko naših ratova. Nema smisla u traženju neprijatelja tamo gdje ih realno nema. Srećom, nismo još u ratu i možemo se samo nadati da nećemo svi zajedno u pičku materinu otići... A zapad je usrao motku, realno... Nisu trebali uopće čačkati ili su trebali odlučno stati iza Ukrajine. Kad će im pomoći? Kad ih ovi pretvore u pepeo? Dica ginu, a ovi još uvijek važu sankcije koje im ne bi ugrozile interese. Ma neka idu u pičku materinu bezobraznu pa neka su nam ne znam kakvi šatro saveznici. I nas bi pustili niz slivnik prvom prilikom.

potpis

ljudi, nemojmo se identificirati previše i preslikavati naš rat u ovo..

mentalnog mira radi
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Post by Guest 26/2/2022, 00:31

RayMabus wrote:U Gruziji veliki protesti jer predosjećaju da su oni jedna od sljedećih Putinovih meta.

Svi koji nisu u NATO-u su mete. A neće ih NATO definitivno ekspreno sada ići primati. Tako da...vjerojatno su im strahovi opravdani. Doduše mislim da je Gruzija mirna. Rusi su tu potpuno sigurni da u slučaju bilo čega što bi im eventualno išlo na živce vezano uz tu zemlju, bez većih problema mogu istu staviti pod kontrolu u vrlo kratkome roku. Ista je bukvalno okružena rusima i njima naklonjenim državama i nema nikakve šanse za nekakvu organiziranu obranu ili otpor. Tako da striktno toga radi ovi nemaju potrebu da ih napadaju. Nisu im nikakva prijetnja...ni strateški,ni vojno,ni ekonomski ni ništa.

Last edited by MaximusDecimusMiridije on 26/2/2022, 00:33; edited 1 time in total
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by darth_vader 26/2/2022, 00:33

Dragovit wrote:
Dragovit wrote:

tragično kako god bilo.

nisam. i koliko mi je koja na mjestu pokazat će vrijeme. ali pamtim što su nam "saveznici napravili 1991. i nikad im to neću oprostiti. nikad dok sam živ.  jebem im  sve ugušili se u svojim woke pizdarijama i širenju kaosa po svijetu dabogda sutra govna jedna. naročito sada kad su ponovo gurnuli u rat milijune ljude i ostavili ih na vjetrometini. pa je l' tebi to normalno? nije sarkazam ako ti nije jasno. čitaj malo pozornije što pišem ako ti se da, ako neda ne moraš.

Francuzi su nas htjeli bombardirati zbog akcije Maslenica, jebote... Doduše, to je bija onaj degenerični Mitterrand, ali siguran sam da bi nas i babojebac naguzija prvom prilikom
darth_vader
darth_vader

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by RayMabus 26/2/2022, 00:36

Šandor Winnetou wrote:

-

-

Borba je za opstanak.
iz istog razloga smo i mi tagirani, tko zna čitati miha je to u prošlih desetak dana više puta objasnio no očito ne dolazi svima u glavu što se događa, ili ne žele vjerovati ili ne žele procesuirati očinledno.
Ako misliš na LNG terminal na Krku...a čuj nije to jedini LNG terminal. Imaš u Trstu..diljem Europe.

Lakše je onda napravit pomorski rat na toj ruti il pogodit LNG terminal u kojem se tlači taj plin i onda vozi prema raznim LNG terminalima diljem svijeta nego ovako jedan po jedan i to još u članicama NATOa dok ovi odakle se taj plin dovodi nisu nit u Europi pa samim tim nisu ni NATO ni EU nit išta.

Popis LNG terminala :

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_LNG_terminals

A još se i grade novi.

Evo ti Italija :

• Adriatic LNG Terminal, offshore near Rovigo. Operated ExxonMobil (45%), Qatar Petroleum (45%), Edison SpA (10%). Entered service in 2009, total storage capacity of 500,000 m3, 1 jetty, and a regasification capacity of 6,486,000,000 m3 per year.

• Panigaglia LNG Terminal [it], near La Spezia. Operated by GNL Italia [it], a subsidiary of Snam. Entered service in 1971, total storage capacity of 100,000 m3, 1 jetty, and a regasification capacity of 3,864,000,000 m3 per year.

• Toscana LNG Terminal [it], offshore near Livorno. Operated by OLT Offshore (a joint venture of Iren (company) [it] (49.07%), Uniper (48.24%), and Golar LNG (2.69%)). Entered service in 2013, total storage capacity of 137,100 m3, 1 jetty, and an authorized regasification capacity of 3,750,000,000 m3 per year.

• -

Nema smisla gađat LNG Krk i tako još napast NATO i EU a ima masa tih terminala nego onda rat na moru pa prekid opskrbe ili LNG terminal odakle dolazi taj plin il rat u toj državi odakle dolazi plin pa zastoj.

Potpuno besmisleno je onda ić gađat jedan LNG terminal u Europi i gađat NATO i EU i još gađaš svoje potencijalno tržište na kojem oćeš prodat svoj plin.

To ipak nije vojna i tržišna logika jer je preglupo i ništa ne dobiješ nego samo objava rata NATOu i EU.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 26/2/2022, 00:39

Svi koji nisu u NATO-u su mete. A neće ih NATO definitivno ekspreno sada ići primati. Tako da...vjerojatno su im strahovi opravdani. Doduše mislim da je Gruzija mirna. Rusi su tu potpuno sigurni da u slučaju bilo čega što bi im eventualno išlo na živce vezano uz tu zemlju, bez većih problema mogu istu staviti pod kontrolu u vrlo kratkome roku. Ista je bukvalno okružena rusima i njima naklonjenim državama i nema nikakve šanse za nekakvu organiziranu obranu ili otpor. Tako da striktno toga radi ovi nemaju potrebu da ih napadaju. Nisu im nikakva prijetnja...ni strateški,ni vojno,ni ekonomski ni ništa.
A tako nešto al život u stalnom strahu....oće li neće li. lol! lol! lol! lol! lol!
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 26/2/2022, 00:42

UN je mrtav i beskoristan jer članica stalnog vijeća krši sve protokole koje bi trebala poštivati i štititi. NATO članice imaju neku sigurnost, ostali mogu očekivati rusku samovolju pod prijetnjom totalnog rata do istrebljenja ako se bilo tko u to umješa sve dok ruski apetiti ne budu zadovoljeni. Sve zemlje j blizini rusije strahuju jer je putko odlijepio i ni Bog dragi ne zna gdje će ta budala završiti i što će napraviti.

Male
2017-12-31

RayMabus and AssadNaPodmornici like this post

Back to top Go down

Post by Službenik 26/2/2022, 00:43

Dragovit wrote:

pa ja im lijepo pokušao reći da ne pišu takve pizdarije jer nikad ne znaš tko čita pa ti zakucaju na vrata i imaš silu pizdarija onda. ali evo vidim da sam i izdajnik postao i još me potjerali u rodno mjesto. pa tko je tu blesav?

Zašto? Čovječe čitav niz vas izdrkava danima na to da čitava jedna nacija jebeno nestaje samo zato jer su htjeli odlučivati sami za sebe. Kao da niste živjeli ovdje (neki i nisu doduše). Kad smo indentičnu pizdariju imali kad je nacija luđaka krenula tvrditi da ionako mi kao nacija ne postojimo nego da smo pokatoličeni srbi ili neki kurac i krenuli osnivati paralelne države na teritoriju naše zemlje. Potpuni manjak empatije za narod koji nikada nikada nikome ovdje nije ništa nažao učinio ali zato otvoreno drkanje za zemlju koja je i te kako srala po nama za vrijeme ratova ovdje i otvoreno podržavala drugu stranu. Mislim....jebe se meni svako ima pravo na mišljenje. Ali potpuno je idiotski da zato jer netko mrzi amerikance, automatski krene navijati za nestanak nacije koja nema veze s istima iz isključivog razloga jer se na istu namjerio najveći rival amerikanaca. Znaš li ti koliko je to sjebano?

pokaži mi jedan moj post gdje se izdrkavam na ukrajince i veselim se njihovom jadu i čemeru. žao mi ljudi što ginu za onu pičku bidena. nemoj mi srati bezveze. pa ovdje budale drugima prijete padanjem glava i strijeljanjem ruskih  zarobljenika i svašta nešta, a sad ja problem jer uporno ukazujem na jebene uzroke ove katastrofe nama i ne tako  udaljene i tko zna s kojim domino efektom.  ma idi u krasan kurac i ti skupa s njima.  jebali vas sve skupa vaši savezi. gdje su bili kad nam je gorilo? drukali za jedinstvenu jugoslaviju i spustili nam gaće. sad smo svi glupi pa to ne znamo i to nije istina je li?  to je mainstream i ako ideš kontra izdajnik si i peta kolona kako kažu ona dva izlapjela debila.  bog vas jeb'o dabogda imali pa nemali budale jedne.

Male
2022-02-24

Back to top Go down

Post by T. 26/2/2022, 00:46

Šandor Winnetou wrote:UN je mrtav i beskoristan jer članica stalnog vijeća krši sve protokole koje bi trebala poštivati i štititi. NATO članice imaju neku sigurnost, ostali mogu očekivati rusku samovolju pod prijetnjom totalnog rata do istrebljenja ako se bilo tko u to umješa sve dok ruski apetiti ne budu zadovoljeni. Sve zemlje j blizini rusije strahuju jer je putko odlijepio i ni Bog dragi ne zna gdje će ta budala završiti i što će napraviti.
Rusiju samo treba uvažavati i sve ok...
To očekuje svatko od nas osobno a kamoli jedna velesila...
To je međutim, u zadnja 3+ desetljeća, u potpunosti izostalo s druge strane...
T.
T.

2014-04-14

Službenik likes this post

Back to top Go down

Post by Šandor Winnetou 26/2/2022, 00:47

Dragec dragec herciko ti bu puklo od brige  :poke

Male
2017-12-31

Back to top Go down

Post by mutava baštarda 26/2/2022, 00:48

Zadnji upis... Primjećujem da ekipa koja je najžeče reagirala na pojavu virusa na tržnici u Wuhanu danas reagira na rat u Ukrajini. Sretno vam bilo svima.
Svratiti ću za koji dan da vidim jel Ukrajina kapitulirala.

2015-09-14

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 39 of 50 Previous  1 ... 21 ... 38, 39, 40 ... 44 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics