Ruska invazija na Ukrajinu
Page 30 of 50
Page 30 of 50 • 1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 40 ... 50
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Koji god portal okrenem da ću pročitat vijesti samo o toj Ukrajini pričaju.
Šta to prije završi vratit ćemo se u normalu i pričat o ekonomiji, kultuuri, sportu, duhovnosti itd.
Meni je ovo dosadno. Sve in je stuka a to je ravnica i ima puno puta jaču vojsku i nitko se ne usudio ništa jer je zapritija nuklearnima i sad ćemo gledat svaki dan ove gluposti kako oni ratuju tamo.
Planet majmuna.
Šta to prije završi vratit ćemo se u normalu i pričat o ekonomiji, kultuuri, sportu, duhovnosti itd.
Meni je ovo dosadno. Sve in je stuka a to je ravnica i ima puno puta jaču vojsku i nitko se ne usudio ništa jer je zapritija nuklearnima i sad ćemo gledat svaki dan ove gluposti kako oni ratuju tamo.
Planet majmuna.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Osan godina su imali vrimena za pripremit obranu i onda su izabrali ovog komedijaša koji je van svake realnosti i počeja pričat sam o NATO jer mu je netko iz američke il britanske ambasade o tome napunija glavu iako o tome nitko u EU ne priča pa onda još počeja pričat o atomskoj itd .
I sad kad je ovi uletija a on tako to sve priča a nije ni rovove iskopa nit išta, nit red obrana itd da ovi ne mogu ni prismrdit, sad to pada ko domino i sad kuka kako mu nitko ne pomaže.
Ma puši kurac i ti i ti tvoji Britanci i Amerikanci koju su ti napunili glavu s ovim a sad zoveš Europu da ona gine za tebe.
Šta ti prije glavu otkinu s ramena to bolje.
I sad kad je ovi uletija a on tako to sve priča a nije ni rovove iskopa nit išta, nit red obrana itd da ovi ne mogu ni prismrdit, sad to pada ko domino i sad kuka kako mu nitko ne pomaže.
Ma puši kurac i ti i ti tvoji Britanci i Amerikanci koju su ti napunili glavu s ovim a sad zoveš Europu da ona gine za tebe.
Šta ti prije glavu otkinu s ramena to bolje.
2014-04-11
Slazem se, nayebat ce Rusi dobro u Ukrajini. Meni je isto bio znakovit ovaj njegov poziv Ukrainskoj vojsci.michaellcmacha wrote:Indikativno je da putin poziva ukrajinsku vojsku da ista raskrsti sa ukrajinskom vlasti. To ukazuje da iako medijski djeluje da je ukrajina kolabirala, u stvarnosti se ruska vojska suočava sa disperziranim postrojbama i džepovima otpora koje iako ne mogu zaustaviti napredovanje rusa, mogu im nanositi značajne gubitke...
newuser- Posts : 1995
2015-09-09
Jel ?kic wrote:
Briti šalju vojsku u Baltičke zemlje
Koja je ovo godina ? 2022 godina.
Šta ako ti dam podatak da ja taj info imam već preko deset godina ?
Čak sam vam ga stavljao na forum al štaš ti ti nisi general GF s pet zvjezdica ovo ono ti si obična pizda iz Kaštela.
CENTURY V, QUATRAIN 51
The people of Dacia, England, Poland And of Bohemia will make a new league: To pass beyond the pillars of Hercules, The Barcelonans and Tuscans will prepare a cruel plot.
Dacia = Rumunjska , Bohemia = Češka
Engleska, Poljska , Češka i Rumunjska će napraviti novi savez.
2014-04-11
...suljo priznao rusku agresiju na ukrajinu ali kao nece uvoditi sankcije rusiji...dacic vec divlja zbog toga
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
tako i treba, ukrajinci su napokon skužili da se ne radi o nadljudimanewuser wrote:Slazem se, nayebat ce Rusi dobro u Ukrajini. Meni je isto bio znakovit ovaj njegov poziv Ukrainskoj vojsci.michaellcmacha wrote:Indikativno je da putin poziva ukrajinsku vojsku da ista raskrsti sa ukrajinskom vlasti. To ukazuje da iako medijski djeluje da je ukrajina kolabirala, u stvarnosti se ruska vojska suočava sa disperziranim postrojbama i džepovima otpora koje iako ne mogu zaustaviti napredovanje rusa, mogu im nanositi značajne gubitke...
Noor likes this post
A možda i jesam pizda iz Kaštela. I nisam general GF s pet zvjezdica. Ili možda jesam. Mogu kad pogledaš bit i jedno i drugo : i pizda iz Kaštela i general GF s pet zvjezdica. A isto tako mogu i bit ništa od toga. Il samo pizda il ne to nego samo general.RayMabus wrote:
Čak sam vam ga stavljao na forum al štaš ti ti nisi general GF s pet zvjezdica ovo ono ti si obična pizda iz Kaštela.
Rekla bi ona Arijana Čulina : Sve to može biti ali i ne mora.
Znaš šta iskreno ? BOLI ME KURAC.
Al jednu stvar znam : IMAM JAKO DOBRU OBAVJEŠTAJNU SLUŽBU A ZOVE SE : moj um.
A um je u osnovi samo sredstvo komunikacije između osobe same tj svijesti o svijesti il ono šta vi zovete duša a to ste vi i MEST a šta je kratica za : materiju,energiju, prostor i vrijeme.
Dakle opet iza te rečenice: moj um sam JA.
2014-04-11
Ali je pitanje koliko je dobro da nayebu... s onim arsenalom oruzja nece tek tako skrstenih ruku stajati...iz pozicije Europe pitanje je koji je scenarij sada najbolji, kad je vec ludilo krenulo.Šandor Winnetou wrote:tako i treba, ukrajinci su napokon skužili da se ne radi o nadljudimanewuser wrote:Slazem se, nayebat ce Rusi dobro u Ukrajini. Meni je isto bio znakovit ovaj njegov poziv Ukrainskoj vojsci.michaellcmacha wrote:Indikativno je da putin poziva ukrajinsku vojsku da ista raskrsti sa ukrajinskom vlasti. To ukazuje da iako medijski djeluje da je ukrajina kolabirala, u stvarnosti se ruska vojska suočava sa disperziranim postrojbama i džepovima otpora koje iako ne mogu zaustaviti napredovanje rusa, mogu im nanositi značajne gubitke...
newuser- Posts : 1995
2015-09-09
Zbog ove Ukrajine i ove planete majmuna potpuno je nezapaženo prošla ova današnja vijest :
Usporedivo s iskustvima bliskim smrti
Znanstveno gledano, iskustva bliske smrti događaju se u vremenu između kliničke smrti i reanimacije. Neki oboljeli prijavljuju dolazeća sjećanja koja teku poput filma, odvajanje od tijela (autoskopska iskustva ili izvantjelesna iskustva), pejzaže ili jako svjetlo na kraju tunela. Neki su izvijestili o velikoj sreći, drugi su doživjeli tjeskobu ili paniku.
Očito, iskustva bliske smrti češće se javljaju kada reanimacija traje posebno dugo i opskrba mozga kisikom je poremećena duže vrijeme. Ova nedovoljna opskrba mozga prvenstveno utječe na temporalni i parijetalni režanj mozga, kao i na srednju preklopnu točku gyrus angularis. Još uvijek je nejasno događaju li se tu i iskustva bliske smrti.
-
https://www.dw.com/hr/prvi-put-zabilje%C5%BEena-mo%C5%BEdana-aktivnost-umiru%C4%87eg-%C4%8Dovjeka/a-60904224
-
Ja san oko dvista puta izaša iz tijela. Namjerno. Sam sam to prouzročija jer znam kako se to izvodi.
To su tamo barabe na tom istoku. Triba im dignit zid od trideset metara. Šta kaže Yoda : zid,žica, krokodili tako da normalan dio čovječanstva može ić naprijed i duhovno i humano evoluirat i dignit se na višu stepenicu svijesti, duhovnosti i ljudskost.
Usporedivo s iskustvima bliskim smrti
Znanstveno gledano, iskustva bliske smrti događaju se u vremenu između kliničke smrti i reanimacije. Neki oboljeli prijavljuju dolazeća sjećanja koja teku poput filma, odvajanje od tijela (autoskopska iskustva ili izvantjelesna iskustva), pejzaže ili jako svjetlo na kraju tunela. Neki su izvijestili o velikoj sreći, drugi su doživjeli tjeskobu ili paniku.
Očito, iskustva bliske smrti češće se javljaju kada reanimacija traje posebno dugo i opskrba mozga kisikom je poremećena duže vrijeme. Ova nedovoljna opskrba mozga prvenstveno utječe na temporalni i parijetalni režanj mozga, kao i na srednju preklopnu točku gyrus angularis. Još uvijek je nejasno događaju li se tu i iskustva bliske smrti.
-
https://www.dw.com/hr/prvi-put-zabilje%C5%BEena-mo%C5%BEdana-aktivnost-umiru%C4%87eg-%C4%8Dovjeka/a-60904224
-
Ja san oko dvista puta izaša iz tijela. Namjerno. Sam sam to prouzročija jer znam kako se to izvodi.
To su tamo barabe na tom istoku. Triba im dignit zid od trideset metara. Šta kaže Yoda : zid,žica, krokodili tako da normalan dio čovječanstva može ić naprijed i duhovno i humano evoluirat i dignit se na višu stepenicu svijesti, duhovnosti i ljudskost.
2014-04-11
vuksadinare wrote:...suljo priznao rusku agresiju na ukrajinu ali kao nece uvoditi sankcije rusiji...dacic vec divlja zbog toga
Za koga ćeš navijat u "večitom derbiju"?
crvenkasti-
2014-04-17
...za boljegcrvenkasti wrote:vuksadinare wrote:...suljo priznao rusku agresiju na ukrajinu ali kao nece uvoditi sankcije rusiji...dacic vec divlja zbog toga
Za koga ćeš navijat u "večitom derbiju"?
2015-09-08
'ne znam tko je prodao domovinu
ali znam tko je platio cijenu'
ali znam tko je platio cijenu'
2015-09-08
vuksadinare wrote:...suljo priznao rusku agresiju na ukrajinu ali kao nece uvoditi sankcije rusiji...dacic vec divlja zbog toga
Cili dan napeto čekaš svoj urbi et orbi
darth_vader-
2014-04-17
SVAKI rat je sramotna kapitulacija, napisao je papa Franjo večeras u tvitu koji se odnosi na rusku invaziju na Ukrajinu i preveden je na više jezika, uključujući, što je rijetkost, ruski.
-
"Svaki rat ostavlja svijet u gorem stanju nego što je bio. Svaki rat je poraz politike i ljudskosti, sramotna kapitulacija pred snagama zla", napisao je Papa, koristeći se odlomkom iz svoje enciklike "Fratelli tutti" (Svi braća) objavljene prije dvije godine.
-
"Svaki rat ostavlja svijet u gorem stanju nego što je bio. Svaki rat je poraz politike i ljudskosti, sramotna kapitulacija pred snagama zla", napisao je Papa, koristeći se odlomkom iz svoje enciklike "Fratelli tutti" (Svi braća) objavljene prije dvije godine.
2014-04-11
proljetna sjetva ili izjava sulje, pitanje je sad...darth_vader wrote:vuksadinare wrote:...suljo priznao rusku agresiju na ukrajinu ali kao nece uvoditi sankcije rusiji...dacic vec divlja zbog toga
mutava baštarda wrote:proljetna sjetva ili izjava sulje, pitanje je sad...darth_vader wrote:vuksadinare wrote:...suljo priznao rusku agresiju na ukrajinu ali kao nece uvoditi sankcije rusiji...dacic vec divlja zbog toga
Proljetna sjetva ako ne bude kiše...
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Voljni moment je uvijek jedna od presudnih stvari u ratu, čak i kada se sučeljavaju nejednaki protivnici.AssadNaPodmornici wrote:ekipa ovdje govori "gdje je 300 000 ukr vojnika".. pa trenutno je u UKranii i više od toga broja, samo ekipa neshvaća o kakvom se odnosu snaga radi. Ukrainci se nesmiju kretati , raspršeni su diljem cijele zemlje, Rusi jednostavno mogu zbog totalne zračne nadmoći zaobići recimo neki grad gdje je 10 000 ukr vojnika i krenuti recimo na neki drugi.. ovih 10 000 iz toga grada nesmiju zbog stanja uopće izaći i pomoći glavnom gradu jer ih ovi skrše iz zraka..michaellcmacha wrote:Indikativno je da putin poziva ukrajinsku vojsku da ista raskrsti sa ukrajinskom vlasti. To ukazuje da iako medijski djeluje da je ukrajina kolabirala, u stvarnosti se ruska vojska suočava sa disperziranim postrojbama i džepovima otpora koje iako ne mogu zaustaviti napredovanje rusa, mogu im nanositi značajne gubitke...
zbog same prirode sukoba, jedne super-tehnološke države(rusije) i jedne siromašne države koja se donekle naoružala(ukr) , ukrainci još dobro i stoje. recimo Ameri su skršili otpor Iračke vojske i države u prvih par sati.. Ukrainci i nisu još pali i primili su gotovo sličan udar kao Irak.
evo gledam ukrainska država dijeli kalašnikove svima, i poziva na mobilizaciju, gledam gužve su doslovno za regrutaciju i na lokacijama gdje se dijeli oružje.. to su sve budući "spavači koji će netko puknuti i sutra porokati par rusa u kafiću.. znaju to i Rusi zato će se ići na pregovore.. cilj im je u šok blitzkriegu osvojiti što više, tako da se ovi uspaniče i pristanu na ruske zahtjeve..
međutim ne isplati se pristati na svaki nerealni zahtjev. moraju jedna i druga strana naći neku sredinu
Vidjet ćemo koliko će ukrajinski vojnici biti fanatični u branjenju okruženih urbanih sredina.
Ja se na mjestu Rusa definitivno ne bih upuštao u urbano ratovanje jer tako protiv jedne i više nego solidne Ukrajine možeš kroz određeni period izgubiti i 100.000 ili 200.000 ljudi a da ne ostvariš zacrtane vojne ciljeve. Rusi naravno neće sebi dozvoliti da pretrpe takve gubitke i tu su onda kojekakve vojne odluke moguće. Nadam se samo da Rusi neće pribjeći taktici spaljene zemlje ako u nekim gradovima ovi ustraju u snažnom otporu i nanesu značajne gubitke. Jer to će onda biti klaonica, a veliki dijelovi Ukrajine će biti pretvoreni u hrpu ruševina. Naravno, ima političkih kružoka kojima bi ovo bio najpoželjniji mogući scenarij ... nećemo ih sada imenovati.
Za sada imam dojam (površan doduše) da Rusi doziraju djelovanje i nastoje "nagovoriti" protivnika na odustajanje od borbe.
Ali sve ovo se može pretvoriti u klaonicu ako Rusi odluče krenuti u smjeru u kojem ne bi nikako smjeli krenuti.
Slovoslagar-
2021-04-25
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
Page 30 of 50 • 1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 40 ... 50
Similar topics
» Ruska invazija na Ukrajinu