Zapad poziva građane da bježe iz Ukrajine
Page 4 of 8
Page 4 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Zapad poziva građane da bježe iz Ukrajine
to se i ne da naucitiprckov wrote:dijagram wrote:zasad, cekaj da se pozene, poudaju, to je kljucni momentprckov wrote:
nece, zacudo su protiv woke idiota iako im ja nisam nista govorio o tome
znam ovdje nase nazovi desne, djeca im se ozene drugom vjerom ili ideoloski suprotnim taborom, namah su marksisti i mrzitelji tradicije:)
hahaha, moguce je svasta, al poznajuci ovu moju stariju nema sanse da se nekom prilagodi
ili njen way or highway
a ja sam vec okostao
ili ima u sebi ili nema
dijagram- Posts : 18912
2015-08-09
dijagram wrote:to se i ne da naucitiprckov wrote:dijagram wrote:
zasad, cekaj da se pozene, poudaju, to je kljucni moment
znam ovdje nase nazovi desne, djeca im se ozene drugom vjerom ili ideoloski suprotnim taborom, namah su marksisti i mrzitelji tradicije:)
hahaha, moguce je svasta, al poznajuci ovu moju stariju nema sanse da se nekom prilagodi
ili njen way or highway
a ja sam vec okostao
ili ima u sebi ili nema
samo zadravog razuma imat i sve je jasno
nazalost izgleda da je zdrav razum u deficitu danas
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
Tako su znali unaprijed da mi planiramo genocidisati nejac i jna.
dijagram-
2015-08-09
koliko si dugo u australiji... ja imam dobrog poznanika koji je tamo od svoje šesnaeste, oženio je njemicu, djeca mu od hrvatskog znaju samo svoja imena izgovorit Mate i Kate, a i on sam za sebe kaže da je australski vojni obveznik (tamo je služio) pa je time više australac nego hrvat... ovdje u nas nema bliske rodbine, od nekretnina staru obiteljsku kuću i nešto zemlje... kad je sinu jednom prilikom rekao da bi bilo lijepo da ide s njim da vidi gdje se on rodio i pa hrvatska, pa prirodne ljepote, pa more, pa obala, pa otoci... sin Mate mu je rekao "stari pa ja sam se rodio i odrastao na obali uz more (ocean) pa da zbog tog idem na drugi kraj svijeta"...prckov wrote:marcellus wrote:prckov wrote:
bio sam se vratio al stvari su se iskomplicirale
sad je neizvjesno, postoji vrlo mala mogucnost da se vratim
?
duga je to prica, istina je da bi se ja i najmlada volili vratit
ali nece bez posla, a ovdje ima dobar poso i lovu
mozda se ja vratim sam, al to je veliko mozda
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Jutros slikano u Kijevu. Ništ neobično
gledao sam više analiza.michaellcmacha wrote:ima li itko ikakvu projekciju mogućih taktičkih napadačkih poteza... kad se uzmu u obzir odnosi snaga, evo konkretno po pravcu iz bjelorusije prema Kijevu. od kud bi mogao biti pokrenut napad, jedan ili dva pravca, koja sredstva u kojoj fazi napada...
Ukratko , Ukrainci bi vrlo brzo izgubili mogućnost konvencionalnog ratovanja. Bez obzira što bi na terenu čak i imali više vojnika, pa čak i u broju tenkova , pa čak i kvaliteti bi bili u rangu Ruskih, - ovdje bi rat odlučivala tehnologija, a Ruska vojska je prošla modernizaciju jebačku, to je sada vojska koja ratuje po NATO standardima.
Primjer kako bi se odvijao taj rat je Azerbeđan vs Armenija.. Azerbeđan i nije imao u napadu nešto veću količinu teške tehnike i vojnika(zato onome vuku i sovaku koji su navodno prošli rat, ali i dalje ne kuže kurca, ne možeš im objasniti da nabavka 30godina starih oklopnih vozila od USA je bacanje para, da je dovoljno da recimo bošnjaci naprave par manjih moderniziranih jedinica sa dronovima i modernim protu tenkovskih projektilima i možeš se jebati sa svojim bradleima)
uglavnom rat bi išao na takav način, iako su i Azeri imali jebačke gubitke ali su ipak dobili rat i totalno razvalili Azere - koji su u mentalnom sklopu bili u 90tima, a govorili su "ako smo 90tih dobili ih a tada nismo imali oružja, lako ćemo sada kada smo zakopani na planinama sa stotinama tenkova , bunkera i artiljerijskih pozicija i desecima tisuća vojnika). a njih je porazila Armija koja je bila u 2020godini mentalno a ne u 93
rat bi išao, e to je sada špekulacija, ali Rusi bi koristili prednost u satelitima, elektronici i tukli dalekometnim balističkim raketama, krstarećim, avionima, po UKR zračnoj obrani(koja je čak i osrednja i Rusi bi imali neke gubitke vjerojatno), zapovjednim centrima itd. da ih obezglave.
nakon dva tri dana , rusi bi ostvarili zračnu prevlast, i onda bi unatoč tome što bi na terenu bili čak i malobrojniji, imali totalnu mobilnost(skoro) i mogli bi recimo eliminirati dio po dio Ukrainske vojske u okruženju.
Ukrainci ne bi imali mogućnost da kreću se ikako, jer bi ih onda Rusi satrali iz zraka.
Ukrainci bi tada ako su zaista spremni se braniti jebački, morali se povući u gradove, i dobili su hrpu američkih projektila, Javelin, Stinge, imaju stotine modernih tenkova koji bez problema se nose sa Ruskima, artiljeriju, i jebiga ukopati se u gradove. Ako su se spremni braniti , onda nema šanse da bi Rusi osvojili recimo Krahiv bez ogromnih gubitaka . Međutim Ruski plan je navodno okružiti te veće gradove, te uz pomoć specijalaca, spavača i tajnih službi , "prisiliti" Ukraince na predaju itd..
najgore od svega i Ukrainci su solidno uznapredovali vojsku u odnosu na 2014, 2015.. modernizirali , mislim da su blizu 800-900 modernih tenkova što ih odmah stavlja kao drugu tenkovsku silu Europe(nakon Rusije), koliko toliko su servisirali PZO(opet ne dovoljno da zaustave Ruse), razvili su hrpu svojih sustava.. čak i dobili dronove od turaka, od amera javelina, imaju i svoje rakete, imaju artiljeriju tipa SMERCH sustave dometa nekoliko desetaka KM, iz zasjede mogu elimirati čak i kolonu Ruskih vozila(zato bi Rusi vjerojatno tražili te artiljerijske sustave uz pomoć svih mogućih sustava pa ih onda napali avionima itd)
kada bi Ukrainci bili "fanatični borci", nema šanse da bi Rusi čak i uz ovakvu nadmoć osvojili puno toga.. na svaki veći grad bi imali ogromne gubitke..
kada bi Ukrainci bili "osrednje fanatični" , i tada bi Rusi čak i uz ovakvu nadmoć morali za hrpu većih gradova pišati krv, bilo bi hrpe razaranja, mrtvih civila, međunarodne sankcije
kada bi Ukrainci bili "zakurac", onda jebiga ostvaruje se onaj najbolji Ruski scenarij. idu, dominiraju na terenu, dolaze do velikih gradova, Ukrainci ih predaju bez borbe.. takav narod onda i ne zaslužuje ništa nego da ih se pregazi.
Dakle dovoljno je da su se ukrainci donekle spremni boriti , Rusima se već ne isplati invazija,
iako Putin mi sve skupa ne djeluje kao neki psihopat koji će bez razloga napasti Ukrainu. Jedno je bombardirati neke muslimane na bliskom istoku, ili uletiti na Krim u kaosu, ali ovo bi bio najbrutalniji rat u Europi čak i brutalniji od onoga našega 91-95, Putin mi jednostavno ne djeluje tako.
A i rizik je prevelik, čak i scenarij broj 3 gdje se ukrainci masovno predaju je štetan za Rusiju kratkročno, dugoročno koristan. Putin često i ne razmišlja dugoročno(da istina, moje mišljenje)
A već scenarij 2 , je poraz za Rusiju.
Scenarij 1 , gdje se Ukrainci fanatično bore, praktički Rusi bi i popušili taj rat, iako mislim da to nije realno.. realno je nešto između 2 i 3 , malo bliže scenariju br2(moje mišljenje) a to znači Putin ne napada.
Dakle ništa od rat
veliš jutrosAlfaOmega wrote:
Jutros slikano u Kijevu. Ništ neobično
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Meni samo nije jasno šta bi ti Rusi dobili napadom na Ukrajinu odnosno ostatak Ukrajine ?
Ja to ne pratin to uopće nit se trudin radit neke analize njihovih okršaja jer ne razumin šta Rusija dobija s time šta bi napala ovaj ostatak Ukrajine ?
Šta dobiva s time ? Sankcije ?
Ja to ne pratin to uopće nit se trudin radit neke analize njihovih okršaja jer ne razumin šta Rusija dobija s time šta bi napala ovaj ostatak Ukrajine ?
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
kolega @alfa je jutros obukao svoj borbeno-propagandni komplet M91 ili je popusio mreznu provokaciju , nema treceg
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
slušaj pitanje je šta bi dobili šta izgubili, ali rusi su razmjestili cijelu napadačku armiju uz ukrainsku granicu, kao mi uz krajinu tamo krajem srpnja 1995.. sada hoće li krenuti naprijed, index, perica jihadi, redowlf, ringo,alphaomega , usa ambasada navijaju da krenu, ja mislim da neće, ali ako žele mogu.. vojska je tu,RayMabus wrote:Meni samo nije jasno šta bi ti Rusi dobili napadom na Ukrajinu odnosno ostatak Ukrajine ?
Sve mi je to jasno al mi nije jasno šta on dobije s time.AssadNaPodmornici wrote:slušaj pitanje je šta bi dobili šta izgubili, ali rusi su razmjestili cijelu napadačku armiju uz ukrainsku granicu, kao mi uz krajinu tamo krajem srpnja 1995.. sada hoće li krenuti naprijed, index, perica jihadi, redowlf, ringo,alphaomega , usa ambasada navijaju da krenu, ja mislim da neće, ali ako žele mogu.. vojska je tu,RayMabus wrote:Meni samo nije jasno šta bi ti Rusi dobili napadom na Ukrajinu odnosno ostatak Ukrajine ?
Šta će dobit s time ' Osim sankcija i šta će okrenit cijeli svijet protiv sebe. Ne razumin taj dio : Šta ima od tog napada na to tamo ?
2014-04-11
zar alpha-omega nije perzijanac? a on kurd?(turčin nije jer mrzi turke , ako nije perzijanac može biti samo kurd?)
Možda je Afghanistanac?
Ee, vidla riba plastiku, pa pobigla. Nima.
crvenkasti-
2014-04-17
2015-08-08
https://twitter.com/IAPonomarenko/status/1492546261572063239crvenkasti wrote:Ee, vidla riba plastiku, pa pobigla. Nima.
Kaže đoda, sve ovo jerbo je Biden na vlasti. Da je krampa, nikad ne bi bižali.
Dodje li do rata barem ce tema o koroni pasti , a uskocit ce navijanje forumskih militanata:)
dijagram-
2015-08-09
epikur37 likes this post
Dođe li do rata, bit ćete gladni. Barel je danas došao na 95 dolara.
Dođe li do rata, isti neće bit u Ukrajini nego u Briselu.
Dođe li do rata, isti neće bit u Ukrajini nego u Briselu.
2014-04-11
Mislim da ruse zauzdava samo plenkijeva prijetnja da drze prste dalje od ukrajine:)
dijagram-
2015-08-09
Page 4 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Priština poziva građane da izbegavaju putovanja kroz Srbiju
» Petrov poziva ljude da ne bježe iz Hrvatske: Nemojte se uzdati u političare
» Užas: - Zapad osjeća zamor od Ukrajine
» Mladi bježe iz bih
» Milijunaši bježe iz Evrope
» Petrov poziva ljude da ne bježe iz Hrvatske: Nemojte se uzdati u političare
» Užas: - Zapad osjeća zamor od Ukrajine
» Mladi bježe iz bih