ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Korona novosti i spoznaje

Page 40 of 50 Previous  1 ... 21 ... 39, 40, 41 ... 45 ... 50  Next

Go down

Korona novosti i spoznaje - Page 40 Empty Re: Korona novosti i spoznaje

Post by epikur37 Sat 12 Feb - 22:59

AssadNaPodmornici wrote: Dakle ja običan amater ispada da sam o tim stvarima znao puno više nego nazovi stožer, koji vodi ovu pandemiju
. Pazi ti debili pojma nemaju.

To majka jednom rađa :D

epikur37

2015-08-06

darth_vader likes this post

Back to top Go down

Post by Eroo Sat 12 Feb - 23:02

Noor wrote:hvala na ovom vrijednom pojašnjenju
"Famoznom genskom terapijom (aka "cjepivo") stvaraš antitijela samo i isključivo na S-protein - ova cjepiva su jednostavno tako koncipirana"

"m"-messenger je glasnik uzet nakon sekvencioniranja iz stvarnog (Alfa) virusa i nije ništa posebno koncipiran.
Samo ograničen (iz nekih razloga) čovjek može cjepivo nazvati "famoznom genskom terapijom".
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Sat 12 Feb - 23:27

e tako lamatati sam sa sobom, a ne se meni izravno obraćati...

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by Eroo Sat 12 Feb - 23:40

Samo ljudska, intelektualna i mentalna bijeda može cjepivo nazvati genskom terapijom,
a cjepivo je rezultat najvećih umova ove civilizacije.
Osobno sam sretan i ponosan što živim u ovoj civilizaciji, kojoj je  Mars postao
tek samo susjed, kojeg na svoj način posjećuje i istražuje.

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo Sat 12 Feb - 23:48

michaellcmacha wrote:e tako lamatati sam sa sobom, a ne se meni izravno obraćati...
Na mojoj temi imam 17 otvaranja na 1 moj komentar, a na vašoj 7. Brojačem upravlja Kic!
Sad ti vidi tko je na "ignore". Prokleta ova matematika, a?  :] :^0
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by mutava baštarda Sat 12 Feb - 23:51

ljubo1212 wrote:
mutava baštarda wrote:
ljubo1212 wrote:

na koju foru, majketi? 427%
Evo me u pramčioku od bure. Da ti prvo odgovorim na prethodni post. Imalo bi smisla ako korona nije jednako opasna/neopasna u zg i ostatku hr. Podaci su na sto tisuća.
DrDrugi dio. Vrati se na ravnozemljaški portal i pogledaj, piše ako bi se koristio isti izračun po kojemu je pfizer došao do 95%, a podaci su zadnji mjesec dana. 
Uzimam za pravo prigovor, ako je točan, da su izuzeta dica do pet godina koju nitko normalan ne testira.
lepi, što tebi nije jasno da 25% populacije, veliki gradovi i slično, teško su usporedivi s nenaseljenim područjima kanade...isto kao zagreb i splitsko dalmatinska izvan splita, po pitanju i kontakata i širenja

ali ajmo nešto lakše, znam da nisi čitao link, hebga, puno ima, ali evo skraćeno, pa lamentiraj o učinkovitosti cijepljenja u kanadi

cijepili preko 80% populacije i imaju među necijepljenima 44,9 tisuća bolničkih slučajeva a mrtvih 8,7 tisuća, među cijepljenima svih vrsta bolnica 17 tisuća i mrtvih 3,3 tisuće (tablica 2)

i opravdano zaključuju za zaražene:

Fully vaccinated individuals diagnosed with COVID-19 were significantly protected from severe outcomes. Compared to unvaccinated cases, fully vaccinated cases were 72% less likely to be hospitalized and 79% less likely to die as a result of their illness (statistički izračun vidi tablicu 3)

i ti hoćeš reći da im cjepivo nije učinkovito, ono 45 prema 17 i 8 prema 3, nebitno
Ja ne znam koji ti je kurac... Prvo objavljuješ podatke za cilu godinu, a ja za zadnji misec. 
Korona novosti i spoznaje - Page 40 Pictur10

Efekt cijepiva -424.   Istom računicom Pfizer je došao na +95%

Druga stvar koju navodiš je da četvrtina stanovništva nije uključena. NeNebitno kada se gleda odnos na 100000.

Ako ti se ne sviđa kako se došlo na -424% eno ti pfizer pa njemu prigovaraj jer je njegova formula.

2015-09-14

Back to top Go down

Post by Hektorović Sun 13 Feb - 0:12

[size=32]U Kanadi necijepljenima počeli uzimati djecu – sud ocu oduzeo skrbništvo nad troje djece[/size]

Sutkinja Nathalie Godbout iz Suda Kraljičine klupe u svojoj odluci piše da je presudila “teška srca”, ali da je zbog opasnosti po zdravlje 10-godišnjeg djeteta odluka bila neophodna tvrdi cbc.ca
I ona pobija “istraživanje” koje je otac sam proveo za koje on kaže da dovodi u pitanje sigurnost i učinkovitost cjepiva Pfizer-BioNTech.
“Njegovo vlastito anegdotično istraživanje o tako visoko specijaliziranoj temi ima malu ili nikakvu težinu u cjelokupnoj analizi kada se mjeri u odnosu na ispravne medicinske savjete naših službenika za javno zdravstvo”, piše Godbout.

Roditelji su se razdvojili 2019. godine i pristali podijeliti skrbništvo nad troje djece.
No, pandemija COVID-19 i odbijanje cijepljenja oca i njegove nove supruge predstavljali su ozbiljan rizik za djecu, napisala je Godbout, posebno za srednje dijete koje dobiva specijaliziranu skrb za nekancerozne tumore.
Njihova majka je od suda zatražila promjenu ugovora o skrbništvu kojom se prestaje očev osobni pristup. Podnijela je zahtjev sudu prošle godine, a ročište je održano 24. siječnja.
„Kao roditelji koji se brinu o [djetetu] 50 posto vremena, u bliskim prostorima, nemaskirani i necijepljeni, oni su u dobroj poziciji da prenesu virus na [dijete] ako se zaraze, unatoč mjerama zaštite”, stoji u presudi.

“To nije nikakvo natjecanje: trenutna znanost suočena s vrlo zaraznim virusom daleko nadmašuje laički pristup gospodina F.-a koji čeka i vidi.”
Roditelji i djeca nisu navedeni u sudskoj presudi na 26 stranica. Identificiraju se samo inicijalima.
Nova naredba omogućuje ocu “velikodušna” prava na posjete putem Zooma, ali ne i osobni kontakt. Ako se cijepi, može se vratiti na sud i tražiti promjenu odluke.
Dok je čekao ročište, otac je također odbio pristati na cijepljenje djece nakon što su u studenom prošle godine stekla pravo. Godbout je presudila da majka to može učiniti bez njegovog pristanka.
Grant Ogilvie, odvjetnik koji zastupa majku u ovom slučaju, rekao je da je sve troje djece već primilo prvu dozu cjepiva protiv COVIDA-19 otkako je donesena sudska odluka.
“Bila je ekstatična u nekim aspektima”, rekao je Ogilvie. “Ali ovo nije slučaj u kojem ona želi oduzeti djecu od njihovog oca. To je ono što je najbolje za djecu, točka. Priznala je da će to imati utjecaja na djecu, ali je rekla: Želim učiniti ono što je najbolje za njih.”

Ogilvie je rekao da je nedavno dobio sličan nalog u drugom slučaju, ali ova odluka Godbouta prva je pisana presuda te vrste u pokrajini i poslužit će kao presedan za druge slučajeve.
Odvjetnik oca u slučaju nije bio dostupan za komentar.

Odluka je dobrodošla

Odvjetnica obitelji Moncton Sheila Cameron rekla je da je presuda dobrodošla jer je COVID-19 zakomplicirao ugovore o skrbništvu na razne načine.
Na primjer, virtualnim školovanjem kod kuće poremećeni su dogovori u kojima jedan roditelj ostavlja dijete u školu, a drugi po njega.
U drugim slučajevima, djeca su oboljela od COVID-a dok su bila u kući jednog roditelja neposredno prije nego što su se morala vratiti kući drugog roditelja.
“Definitivno vidimo puno problema koje nikad nisam vidio u 29 godina prakse, i na sreću imamo suce koji nam daju smjernice o tim stvarima”, rekao je Cameron.

Odvjetnica obitelji Fredericton Natacha Bossé kaže da je cijepljenje protiv COVIDA-19 postalo problem na obiteljskom sudu, te se čak koristilo “kao oružje” za uskraćivanje pristupa djeci.
“To je ionako teška pitanja podiglo na sasvim drugu razinu.”

U slučaju o kojem je presudio Godbout, majka, identificirana kao gospođa M., prvi put je saznala prošlog srpnja da se otac, gospodin F., odbija cijepiti. Od lanjskog studenog odbija dati pristanak na cijepljenje djece.

Nevažeće ”zdravstveno izuzeće”

U svojoj presudi Godbout je rekla da su otac, gospodin F., i njegova nova supruga dobili, kako su tvrdili, “medicinska izuzeća” prošlog listopada od liječnika iz New Brunswicka, Paula Smitha.
Ali gospođa M. saznala je od College of Physicians and Surgeons of New Brunswick da je Smithova licenca suspendirana i da njegova izuzeća nisu valjana.
Sudac je rekao da su “izuzeci” dokumenti od jedne rečenice s odjeljcima “ispuni prazninu” u koje necijepljena osoba može napisati svoje ime i datum rođenja.
Ona napominje da otac, gospodin F., izgleda selektivno citira izvješće CBC Newsa o cjepivima, citirajući komentare koji podupiru njegove sumnje dok je “slijep na dokaze” koji su u suprotnosti s njegovim uvjerenjima.
IZVOR: cbc.ca
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Eroo Sun 13 Feb - 0:15

mutava baštarda wrote:Ja ne znam koji ti je kurac... Prvo objavljuješ podatke za cilu godinu, a ja za zadnji misec. 
Korona novosti i spoznaje - Page 40 Pictur10

Efekt cijepiva -424.   Istom računicom Pfizer je došao na +95%

Druga stvar koju navodiš je da četvrtina stanovništva nije uključena. NeNebitno kada se gleda odnos na 100000.

Ako ti se ne sviđa kako se došlo na -424% eno ti pfizer pa njemu prigovaraj jer je njegova formula.
100,000 čega?
Učinkovitost cjepiva prema tim podatcima (86x334.99)/(8x1756.56) = 2.05 --> Učinkovitost protiv zaraze je 100-100/2.05 = 51%.
Ovaj postotak smo vidjeli i kod Talijana u skupini 40-59 g. Soj Omikron je u pitanju.
Oti podatci u tabeli su ti, da prostiš, jedno veliko sranje.
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Hektorović Sun 13 Feb - 0:16

mutava baštarda wrote:
AssadNaPodmornici wrote:
Hektorović wrote:

[size=45]Nova američka studija: Učinkovitost booster doze značajno pada do četvrtog mjeseca[/size]

[size=32][size=41]UČINKOVITOST treće doze cjepiva Pfizer i Moderna protiv koronavirusa znatno oslabi do četvrtog mjeseca nakon primanja docjepne doze, prema novoj studiji koju su u petak objavili američki centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC). Do sada je znanstvenim dokazima potkrijepljeno da se učinkovitost cjepiva smanjuje nakon dvije doze, no relativno malo je objavljeno o trajanju zaštite nakon treće docjepne doze.[/size]
[/size]

[size=32]https://www.index.hr/vijesti/clanak/nova-americka-studija-ucinkovitost-booster-doze-znacajno-pada-do-cetvrtog-mjeseca/2339103.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_d[/size]

Ono što mi pišemo tjednima sada će epi, ljubo, kaja, Marc povjerovati tek kada je index objavio
Ja sam šokiran. Znači nakon dvi doze padne učinak i onda se dogodi da padne i nakon treće. Kako to kako to, nije mi jasno...

BTW, već mjesecima se zna kako mRNA vaxx kreće jako padati nakon 90 dana, samo se do sad to smatralo "teorijom urote". Da na govorimo kao su neki "eksperti" po medijima govorili kako će "trebati još samo booster i to će biti to".

Opet potvrđena još jedna "teorija urote"
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by Hektorović Sun 13 Feb - 0:23

AssadNaPodmornici wrote:Inače o staničnoj memoriji kako tijelo pamti preboljevanje virusa čak i godinama nakon što padnu anti tijela sam pisao još prije godinu ipo dana. Dakle ja običan amater ispada da sam o tim stvarima znao puno više nego nazovi stožer, koji vodi ovu pandemiju
. Pazi ti debili pojma nemaju. I onda neka budala kaže slušaj "struku". Pa da slušao sam struku Lauc i Primorac su još prije godinu dana govorili o staničnoj memoriji a ja sam prenosio to vamo, dok sada "struka to otkriva".
Slovoslagar naravno odlično objasnio kompleksne stvari jednostavnim jezikom :tu

Stožer je gomila politički aparatčika koji jedva naklapaju nešto engleskog. Mi smo bolje informirani, to je stvar.

Lauc i Primorac nisu aparatčiki nego vrhunski svijetski stručnjaci.
Hektorović
Hektorović

2018-04-10

veber likes this post

Back to top Go down

Post by Eroo Sun 13 Feb - 0:26

Eroo wrote:Korona novosti i spoznaje - Page 40 Screenshot-1625
Zeko, hop...zeko, hop...zeko, hop... :D

Pa evo: Kanada 38.3 Mio stanovnika

Na vrhuncu Omikron vala: 169 preminulih na dan, iliti 4.4/1M st   ......Hrvatska 56/dan, iliti 14.4/1M st--> 3.3x više
Danas: 119 preminulih na dan, iliti 3.1/1M st   ......Hrvatska 49/dan, iliti 12.6/1M st--> 4.1x više

I usput: smrtnost zbog Omikrona je u Kanadi manja za 3.8x nego u prethodnom valu.

Ne znam zašto su kolege zabrinute za epidemiološko stanje u Kanadi? :] :D

Ovo je ono šta trebamo znati o epidemiološkoj slici u Kanadi...u ovom trenutku.
Sve ostalo je sviranje k. :)
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo Sun 13 Feb - 0:28

Hektorović wrote:
AssadNaPodmornici wrote:Inače o staničnoj memoriji kako tijelo pamti preboljevanje virusa čak i godinama nakon što padnu anti tijela sam pisao još prije godinu ipo dana. Dakle ja običan amater ispada da sam o tim stvarima znao puno više nego nazovi stožer, koji vodi ovu pandemiju
. Pazi ti debili pojma nemaju. I onda neka budala kaže slušaj "struku". Pa da slušao sam struku Lauc i Primorac su još prije godinu dana govorili o staničnoj memoriji a ja sam prenosio to vamo, dok sada "struka to otkriva".

Stožer je gomila politički aparatčika koji jedva naklapaju nešto engleskog. Mi smo bolje informirani, to je stvar.

Ne jezikom, brojevima kao dokazima se dokazuje.
Laprdat vam zna i Miha, ne treba vam za to Primorac.
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by mutava baštarda Sun 13 Feb - 0:38

Pfizer je pobjegao iz Indije nakon što su regulatori prvi put zatražili neovisni sigurnosni pregled.

NOVI DELHI, 5. veljače (Reuters) - Pfizer Inc (PFE.N) priopćio je u petak da je povukao zahtjev za odobrenje za hitnu upotrebu svog cjepiva protiv COVID-19 u Indiji, nakon što nije ispunio zahtjev regulatora za lijekove za lokalnom sigurnošću i studija imunogenosti.

Odluka znači da cjepivo neće biti dostupno za prodaju u dvije najnaseljenije zemlje svijeta, Indiji i Kini, u bliskoj budućnosti. 

Za razliku od drugih tvrtki koje provode male studije u Indiji za cjepiva razvijena u inozemstvu, Pfizer je tražio iznimku pozivajući se na odobrenja koja je dobila drugdje na temelju ispitivanja provedenih u zemljama poput Sjedinjenih Država i Njemačke.

https://www.reuters.com/world/india/exclusive-pfizer-withdraws-application-emergency-use-its-covid-19-vaccine-india-2021-02-05/

2015-09-14

Back to top Go down

Post by mutava baštarda Sun 13 Feb - 0:44

Korona novosti i spoznaje - Page 40 Fb_im164

2015-09-14

Back to top Go down

Post by Eroo Sun 13 Feb - 0:51

epikur37 wrote:
AssadNaPodmornici wrote: Dakle ja običan amater ispada da sam o tim stvarima znao puno više nego nazovi stožer, koji vodi ovu pandemiju
. Pazi ti debili pojma nemaju.

To majka jednom rađa :D
:D
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by veber Sun 13 Feb - 0:59

Hektorović wrote:

ajd neka pametna i od tebe.
maknimo sa strane lingvista đemala koji govori 16 jezika, a ne zna niti hrvatski artikulirano napisati.
danas je standard da uz domicilni barem invazivni engleski poznaješ, a ovisno gdje radiš da poznaš i govoriš jezik domaćina.

tako da poznavanje barem dva jezika uz svoj nativni nije ništa čudno i u biti je poželjno.

ekipa u hrvatskoj je postavljena političkom voljom, čak uz svo njihovo medicinsko znanje, oni su obični politički namjesnici.
veber
veber

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Eroo Sun 13 Feb - 1:23

Eroo wrote:Korona novosti i spoznaje - Page 40 Screenshot-1628

"Prema američkom istraživanju, tijekom razdoblja u kojem je dominirala omikron-varijanta,
učinkovitost treće doze Pfizerova i Modernina cjepiva u prva dva mjeseca pala je s 87 na 66%.
Kad je riječ o hospitalizaciji s 91% u prva dva mjeseca do četvrtog pala je na 78%."

https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/kolika-je-zastita-nakon-booster-doze-5405019

Riječ je o prosjeku.
Moji izrčuni po skupinama u Italiji iskazuju malo drugačije rezultate.
Idem proračunati i za slučaj "Totale" pa ću to prikazati a ovom mjestu.

Prosječni rezultati za Italiju u zadnjih mjesec dana(Nema utjecaja Delta virusa!):
Izračun je, naravno, moj. Tekst nije napisan na stranjskom, ali mi vjerujte na riječ(hrvatsku!). jocolor
-učinkovitost protiv zaraze 60.5%
-Učinkovitost protiv hospitalizaciji 90.7%
-učinkovitost protiv smrtnosti 80.4%.

Tu je to negdje! ;)
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo Sun 13 Feb - 1:31

veber wrote:
Hektorović wrote:

ajd neka pametna i od tebe.
maknimo sa strane lingvista đemala koji govori 16 jezika, a ne zna niti hrvatski artikulirano napisati.
danas je standard da uz domicilni barem invazivni engleski poznaješ, a ovisno gdje radiš da poznaš i govoriš jezik domaćina.

tako da poznavanje barem dva jezika uz svoj nativni nije ništa čudno i u biti je poželjno.

ekipa u hrvatskoj je postavljena političkom voljom, čak uz svo njihovo medicinsko znanje, oni su obični politički namjesnici.
Kad si glup, glup si...glup si na svim jezicima podjednako, samo se drugačije izgovara.
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo Sun 13 Feb - 1:33

Hektorović wrote:

Uh, jebote, koja je to sad referenca Primorcu... :D
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Sun 13 Feb - 2:33

neviđen idiotluk, ići u istu ravan stavljat izravne upise na upise sa pregledom pojedinog upisa... pa svak može 100 puta otvoriti nečiji post i pogledati i svaki put će brojač zabilježiti... što znači da od 17 pregleda, njih 10 može biti od jedne osobe... konkretno od one koja je na određenoj temi kreator 99% upisa...

michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Sun 13 Feb - 2:34

jebem mu sve po spisku tko je pojedincima dao ikakvu diplomu a kamoli fakultetsku...

michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 40 of 50 Previous  1 ... 21 ... 39, 40, 41 ... 45 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics