Korona novosti i spoznaje
Page 18 of 50
Page 18 of 50 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 34 ... 50
Re: Korona novosti i spoznaje
Eroo wrote:Gnječo kaže da je statistika čudo.
Nije čudo, ali se bez nje ne da izvršiti ni jedno istraživanje.
Upravo je stigla jedna fotografija s Mars (Curiosity); koju gledam...
Nisam jedini, sudeći po laserskom ispitivanju .
Jedan rezultat je ko nijedan.
Za bilo kakav zaključak nam je potrebno imati barem 3 rezultata.
Za sada ih nemamo, pa ne možemo donositi nikakve zaključke.
Barba Ero, tko vam je poslao ovog mrtvog polarnog medvjeda? :(
Guest- Guest
AssadNaPodmornici wrote:plus treba naglasiti da gotovo svi umrli od covida su i u isto vrijeme imali po nekoliko drugih komorbiditeta.. najčešće u isto vrijeme i dijabetes, i neki rak, i sjebani imunitet te naravno godine..dijagram wrote:Tablica 4/I. RANG LJESTVICA TE UDIO 10 VODEĆIH UZROKA SMRTI U HRV
GODINI – UKUPNOIzvor podataka: Dokumentacija Državnog zavoda za statistiku, 2020. god.
RANG MKB-10 ŠIFRA DIJAGNOZA BROJ 1. I20-I25 Ishemična bolest srca 7.58 2. I60-I69 Cerebrovaskularne bolesti 4.95 3. E10-E14 Dijabetes melitus 4.69 4. I10-I15 Hipertenzivna bolest 4.48 5. U071-U072 COVID-19 4.47 6. C33-C34 Zloćudna novotvorina dušnika i pluća 2.81 7. C18-C21 Zloćudna novotvorina debelog crijeva 2.07 8. J40-J47 Bronhitis, emfizem i astma 1.69 9. I70 Ateroskleroza 1.56 10. I50 Insuficijencija srca 86 Ukupno 10 uzroka 35.22 Ukupno umrli 57.02
Obrada podataka: Hrvatski zavod za javno zdravstvo, 2021.
U 2020 u Hrvatskoj je od hipertenzije umrlo vise osoba nego od covida.
Ako je vjerovato ovim brojkama da su sve ove osobe umrle od covida, sto je upitno, svejedno se namece logicno pitanje.
Zasto nema stozera za borbu s hipertenzijom.
Zasto nema mjera protiv hipertenzije.
Zasto struka i drzava ne poduzimaju nista po tom pitanju.
Izgleda da je smrt od hipertenzije nevazna, neopasna, a od covida strasna:)
niti jedna mlađa i zdrava osoba , koja je mlađa od 30godina nije umrla od ovoga. niti jedna.
zatim u dobi od 30-40godina, zdravih i mlađih koji su umrli od ovoga, ima maximalno na prste jedne ruke, i to je vjerojatno nategnuta brojka, moguće da niti tu niti jedna zdrava nije
Propagandni ratovi. Tko ce bolju pricu smislit' pa ljudstvo bira sto im se vise svidja.
S jedne strane imamo strasni virus i spasonosno cjepivo, s druge prehladicu koja nikako ne ubija vec to cini visok tlak, secer, stres, zub vremena.
Ne znam je li ovaj topic indeksiran, ali ako jest, mozda biste trebali, umjesto straznjicom, razmisljat' nogom, recimo. Sve je bolje od ovog ..
Guest- Guest
Imamo i tebe... Vidim da ti smeta i piškinje i kakenje... Možda da se preseliš u s koreju. Veliki vođa nije pipiškio ni kakio nekoliko godina...violator wrote:AssadNaPodmornici wrote:plus treba naglasiti da gotovo svi umrli od covida su i u isto vrijeme imali po nekoliko drugih komorbiditeta.. najčešće u isto vrijeme i dijabetes, i neki rak, i sjebani imunitet te naravno godine..dijagram wrote:Tablica 4/I. RANG LJESTVICA TE UDIO 10 VODEĆIH UZROKA SMRTI U HRV
GODINI – UKUPNO[size=40]Izvor podataka: Dokumentacija Državnog zavoda za statistiku, 2020. god.
RANG MKB-10 ŠIFRA DIJAGNOZA BROJ 1. I20-I25 Ishemična bolest srca 7.58 2. I60-I69 Cerebrovaskularne bolesti 4.95 3. E10-E14 Dijabetes melitus 4.69 4. I10-I15 Hipertenzivna bolest 4.48 5. U071-U072 COVID-19 4.47 6. C33-C34 Zloćudna novotvorina dušnika i pluća 2.81 7. C18-C21 Zloćudna novotvorina debelog crijeva 2.07 8. J40-J47 Bronhitis, emfizem i astma 1.69 9. I70 Ateroskleroza 1.56 10. I50 Insuficijencija srca 86 Ukupno 10 uzroka 35.22 Ukupno umrli 57.02
Obrada podataka: Hrvatski zavod za javno zdravstvo, 2021.[/size]
Ako je vjerovato ovim brojkama da su sve ove osobe umrle od covida, sto je upitno, svejedno se namece logicno pitanje.
niti jedna mlađa i zdrava osoba , koja je mlađa od 30godina nije umrla od ovoga. niti jedna.
zatim u dobi od 30-40godina, zdravih i mlađih koji su umrli od ovoga, ima maximalno na prste jedne ruke, i to je vjerojatno nategnuta brojka, moguće da niti tu niti jedna zdrava nije
Propagandni ratovi. Tko ce bolju pricu smislit' pa ljudstvo bira sto im se vise svidja.
S jedne strane imamo strasni virus i spasonosno cjepivo, s druge prehladicu koja nikako ne ubija vec to cini visok tlak, secer, stres, zub vremena.
Ne znam je li ovaj topic indeksiran, ali ako jest, mozda biste trebali, umjesto straznjicom, razmisljat' nogom, recimo. Sve je bolje od ovog ..
"Pisanje i kakanje" u razgovorima o psihofizickom zdravlju trebalo bi smetati svaku razumnu osobu.
Nego, reci ti nama, u kojem si ono trenutku odustao od toga da je virus samo "medijski fenomen"?
Nego, reci ti nama, u kojem si ono trenutku odustao od toga da je virus samo "medijski fenomen"?
Last edited by violator on 10/2/2022, 10:22; edited 1 time in total
Guest- Guest
Doktor doom priča o superbakterijama, a za njih je odgovorna struka koja zarađuje na potrošenim antibioticima koje masovno propisuje.AssadNaPodmornici wrote:doktor Doom promjenio priču hahadijagram wrote:Jos malo filozofiranja i lutanja po bespucima znanosti.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/dikic-umiru-li-ljudi-u-bolnicama-zbog-superbakterija-a-ne-zbog-covida-pa-one-su-sve-veca-opasnost-15156336
Za razbuktavanje epidemije i varijante odgovorno je masovno cijepljenje u tijeku epidemije... Geeet vander Bossche je javno molio lopove iz WhO da prestanu...
Malo mi idu na živce tvoje jadikovke od kako je pandemija prnula...violator wrote:"Pisanje i kakanje" u razgovorima o psihofizickom zdravlju trebalo bi smetati svaku razumnu osobu.
mutava baštarda wrote:Malo mi idu na živce tvoje jadikovke od kako je pandemija prnula...violator wrote:"Pisanje i kakanje" u razgovorima o psihofizickom zdravlju trebalo bi smetati svaku razumnu osobu.
Otkad si, ono, promijenio misljenje?
Guest- Guest
Na koji virus misliš?violator wrote:mutava baštarda wrote:Malo mi idu na živce tvoje jadikovke od kako je pandemija prnula...violator wrote:"Pisanje i kakanje" u razgovorima o psihofizickom zdravlju trebalo bi smetati svaku razumnu osobu.
savršeno točno. neću niti ja zauvijek biti mlad itd i mene će tamo za par desetljeća neka prehladica pokopati ali to je prirodni tijek života.violator wrote:AssadNaPodmornici wrote:plus treba naglasiti da gotovo svi umrli od covida su i u isto vrijeme imali po nekoliko drugih komorbiditeta.. najčešće u isto vrijeme i dijabetes, i neki rak, i sjebani imunitet te naravno godine..dijagram wrote:Tablica 4/I. RANG LJESTVICA TE UDIO 10 VODEĆIH UZROKA SMRTI U HRV
GODINI – UKUPNOIzvor podataka: Dokumentacija Državnog zavoda za statistiku, 2020. god.
Obrada podataka: Hrvatski zavod za javno zdravstvo, 2021.
ono što možeš činiti sada jest da se brineš za svoje zdravlje.. visok tlak, šećer, - te dvije varijable koje te čini podložnim za covid-19 lako kontroliraš malo zdravijom ishranom, malo treniranjem, te postovima + suplementi.
mutava baštarda wrote:Na koji virus misliš?violator wrote:mutava baštarda wrote:
Malo mi idu na živce tvoje jadikovke od kako je pandemija prnula...
:)
Mislim na zarazne cestice koje uzrokuju bolesti.
U kojem si trenutku na 'ronavirus koji uzrokuje COVID-19 prestao primjenjivati argument iz naivnog realizma (zna li netko nekoga tko se zarazio), a cijim bih slijedom i ja mogla upitati je li itko ikada vidio Mutijev mozgic?
Guest- Guest
ne bih ja krivio nikoga za strah ili paniku, to je normalna ljudska reakcija na neku određenu opasnost, kad je titanik tonuo vjerujem da su se tukli rukama i nogama za tih par čamaca, bili spremni na stvari na koje inače ne bi. strah je dobar jer nas spašava od raznih stvari, opasan je kad postane iracionalan.Venus wrote:Najbolja stvar koju je ova nevolja korona iznjedrila je otkrivanje onih pravih "maski", tj. tko su nesretnici koje treba izbjegavati u širokom krugu jer crpe druge i transferiraju vlastite strahove na "žrtve" koje ih podnose, tražeći saveznike svog ludila.
ono kaj je ova pandemija razotkrila u stvari je u kakvom smo mi zdravstvenom stanju kad ostarimo, što može jedan virus na koji kad smo djeca, mladi ili zdravi većinom ne reagiramo. ova pandemija koa i svaka do sada će proć' ali to se neće promijenit jer i dvije godine nakon početka pandemije taj naš problem koji imamo sa zdravstvenim stanjem starijih ljudi nitko živ ne spominje, nitko u tome ne vidi problem jer ako ne želimo da se to ponavlja s nekom novom pandemijom to je stvar na kojoj bi trebali poradit'. nikakve injekcije to ne mogu riješit'.
Guest- Guest
Nisam promjenio stav... Moj stav se mogao promjeniti jedino u obrnutom smijeru od onog kojeg impliciraš.violator wrote:mutava baštarda wrote:Na koji virus misliš?violator wrote:
U kojem si trenutku na 'ronavirus koji uzrokuje COVID-19 prestao primjenjivati argument iz naivnog realizma (zna li netko nekoga tko se zarazio), a cijim bih slijedom i ja mogla upitati je li itko ikada vidio Mutijev mozgic?
Malo mi pokazuješ znakove dezorijentiranosti i pitam se jel to zbog toga što se pandemija ukida?
PLAĆAT ĆEMO IMUNOSNI DUG / Nošenje maski je oslabilo naš imunitet?
Na svojoj koži su to još prošle jeseni osjetili Britanci. S popuštanjem mjera ih je poharala "najgora prehlada ikad". Britanski mediji su pisali o tisućama ljudi koji su se žalili na jaku grlobolju, bol u sinusima i slabost tijela. Većina ih je mislila da su zaraženi koronavirusom, no svi su testovi bili negativni. Znanstvenici su utvrdili da ljudi zbog epidemioloških mjera nisu bili izloženi uobičajenoj količini virusa i bakterija, zbog čega je došla do naglog porasta virusnih infekcija.
"Inače smo tim virusima izloženi svakodnevno ili na tjednoj bazi. Ali sada smo poput sportaša izvan kondicije koji nisu trenirali godinu dana. Odjednom smo dobili ovaj virus i naš imunološki sustav pretjerano reagira na njega", slikovito je objasnio profesor emeritus na Sveučilištu Cardiff, Ronald Eccles.
https://net.hr/magazin/imunosni-dug-oslabio-je-nas-imunitet-na-prehladu-b6a139b8-89b6-11ec-ac3e-0a64e29ee462?utm_source=netFB&utm_medium=post&utm_campaign=organic&fbclid=IwAR2xG-BFl7dAhv_lsIkSVb3t37JrfupKLz5Dzt6EAFCnnFG4csqB3i1la_4
mutava baštarda wrote:Nisam promjenio stav... Moj stav se mogao promjeniti jedino u obrnutom smijeru od onog kojeg impliciraš.violator wrote:mutava baštarda wrote:
Na koji virus misliš?
Malo mi pokazuješ znakove dezorijentiranosti i pitam se jel to zbog toga što se pandemija ukida?
Dakle, ti i dalje tvrdis da ne postoji nesto takvo kao koronavirus koji uzrokuje COVID-19?
* pandemija (grč. πανδημία: sav narod), širenje neke bolesti na velika prostranstva, tj. na više država, cijeli kontinent ili cijeli svijet. U prošlosti je bilo pandemija kuge i kolere, potom gripe. U XXI. st. Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je pandemije tzv. svinjske gripe (2009) i COVID-19 bolesti (2020). Izraz pandemija obično se rabi za zarazne bolesti, no govori se primjerice i o pandemiji traumatizma i dr. (→ endemija; epidemija) *
Kako se to tocno pandemija ukida? Mogu se eventualno ukinuti mjere koje sprijecavaju sirenje virusa koje uzrokuju odredjene bolesti.
Guest- Guest
proglasom WHOviolator wrote:
Kako se to tocno pandemija ukida?
2009 godine ukinuta postojeća je definicija pandemije i nametnuta nova po kojoj svaka prehlada može biti pandemija, pa smo dobili i pandemiju svinjske gripe koje ne bi bilo da se nije mijenjala definicija.violator wrote:mutava baštarda wrote:Nisam promjenio stav... Moj stav se mogao promjeniti jedino u obrnutom smijeru od onog kojeg impliciraš.violator wrote:
Dakle, ti i dalje tvrdis da ne postoji nesto takvo kao koronavirus koji uzrokuje COVID-19?
* pandemija (grč. πανδημία: sav narod), širenje neke bolesti na velika prostranstva, tj. na više država, cijeli kontinent ili cijeli svijet. U prošlosti je bilo pandemija kuge i kolere, potom gripe. U XXI. st. Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je pandemije tzv. svinjske gripe (2009) i COVID-19 bolesti (2020). Izraz pandemija obično se rabi za zarazne bolesti, no govori se primjerice i o pandemiji traumatizma i dr. (→ endemija; epidemija) *
Kako se to tocno pandemija ukida? Mogu se eventualno ukinuti mjere koje sprijecavaju sirenje virusa koje uzrokuju odredjene bolesti.
Znači ne radi se o virusu, nego o potezu pera ii pečatu...
Do 2009 ovo ne bi bila epidemija, a ti ne bi sad drobila bez veze.
Noor wrote:proglasom WHOviolator wrote:
Znaci, proglasom WHO-a "širenje neke bolesti na velika prostranstva, tj. na više država, cijeli kontinent ili cijeli svijet" prestaje vaziti?
Sto to tocno znaci? Nema vise virusa koji uzrokuje sirenje bolesti?
Guest- Guest
mutava baštarda wrote:2009 godine ukinuta postojeća je definicija pandemije i nametnuta nova po kojoj svaka prehlada može biti pandemija, pa smo dobili i pandemiju svinjske gripe koje ne bi bilo da se nije mijenjala definicija.violator wrote:mutava baštarda wrote:
Nisam promjenio stav... Moj stav se mogao promjeniti jedino u obrnutom smijeru od onog kojeg impliciraš.
A o cemu ovisi promjena "definicije"? :) Nekome se sprdne malo zahebavat' narod?
Guest- Guest
[quote="violator"]
Znaci, proglasom WHO-a /quote]
Ni manje ni više, viš ti bezobrazluka.
A ništa ne pitati njegovatelje, savez vulkanizera Osječko baranjske županije i ceh frizerki.
Noor wrote:proglasom WHOviolator wrote:
A ništa ne pitati njegovatelje, savez vulkanizera Osječko baranjske županije i ceh frizerki.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
epikur37 wrote:violator wrote:Noor wrote:
proglasom WHO
.... Politicke prebjege
No dobro, ti se guzis i prije nego te pitaju...
Pokusavam doci do odgovora sto se tvrdi kad se misli na ono "pandemija se ukida". Ukidaju li se zastitne mjere, definicija (teske i/li smrtonosne) bolesti ili virus koji je do proglasa WHO-a uzrokovao odredjenu bolest? :)
The basic tool for the manipulation of reality is the manipulation of words. If you can control the meaning of words, you can control the people who must use the words.
Guest- Guest
Isti koji su promjenili definiciju epidemije, promjenili su i definiciju cijepiva i definiciju prirodnog imuniteta neposredno prije nego što se genska terapija pojavila na tržištu.violator wrote:mutava baštarda wrote:2009 godine ukinuta postojeća je definicija pandemije i nametnuta nova po kojoj svaka prehlada može biti pandemija, pa smo dobili i pandemiju svinjske gripe koje ne bi bilo da se nije mijenjala definicija.violator wrote:
A o cemu ovisi promjena "definicije"? :) Nekome se sprdne malo zahebavat' narod?
Nekome se sprdnulo malo zajebavati narod.
Page 18 of 50 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 34 ... 50
Similar topics
» Korona novosti i spoznaje
Page 18 of 50