'licki medvjed'
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: 'licki medvjed'
RayMabus wrote:RayMabus wrote:Ukupna proizvodnja električne energije u Republici Hrvatskoj
iznosila je u 2018. godini 13 631,7 GWh
U ukupnoj potrošnji električne energije u Hrvatskoj (19 019,3 GWh)
Uvozimo struju. To nije dobro.
U 2019. elektrane su u mrežu isporučile 10.658 GW h, a potrošeno je 16.821 GW h.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Ključne informacije o Hrvatskoj proizvodnji električne energije
Proizvodnja električne energije u Hrvatskoj dosegla je 1.101 GWh u travnju 2021., u usporedbi s 1.431 GWh u prethodnom mjesecu.
Podaci o proizvodnji električne energije u Hrvatskoj ažuriraju se mjesečno u prosjeku na 1.045 GWh od listopada 2008. do travnja 2021.
Podaci su u siječnju 2021. dosegli najvišu razinu od 1828 GWh i rekordno nisku razinu od 513 GWh u lipnju 2012.
https://www.ceicdata.com/en/indicator/croatia/electricity-production
Stavio sam graf od 1.01.2011 godine do 1.01.2021 godine
Dakle deset godina jer mi nisu jasne ovolike oscilacije iz godine u godinu.
Proizvodnja električne energije u Hrvatskoj dosegla je 1.101 GWh u travnju 2021., u usporedbi s 1.431 GWh u prethodnom mjesecu.
Podaci o proizvodnji električne energije u Hrvatskoj ažuriraju se mjesečno u prosjeku na 1.045 GWh od listopada 2008. do travnja 2021.
Podaci su u siječnju 2021. dosegli najvišu razinu od 1828 GWh i rekordno nisku razinu od 513 GWh u lipnju 2012.
https://www.ceicdata.com/en/indicator/croatia/electricity-production
Stavio sam graf od 1.01.2011 godine do 1.01.2021 godine
Dakle deset godina jer mi nisu jasne ovolike oscilacije iz godine u godinu.
2014-04-11
Ovo mi nije jasno kako ovo jer ispada da smo u 2018 godini proizveli 3000 Gwsati više i 3000 GWsati više potrošili nego u idućoj 2019 godini.RayMabus wrote:RayMabus wrote:RayMabus wrote:Ukupna proizvodnja električne energije u Republici Hrvatskoj
Uvozimo struju. To nije dobro.
U 2019. elektrane su u mrežu isporučile 10.658 GW h, a potrošeno je 16.821 GW h.
2014-04-11
po običaju pričaš gluposti jer ne znaš pravo stanje,ceste su nam ko hirošima a sve ostalo što imamo napravilo se u bivšoj jugi.Sva sreća pa nam slovenija,austrija i njemačka nisu daleko.No ko što sam rekao,sve to ne čudi kad se vidi porijeklo tih političara,većinom sva ta bagra je odakle?A ti i dalje slijep uživaj i divi se bradli konzervama dok se cijela država polako ali sigurno uništava.vuksadinare wrote:...pa ne znam sto se treba na sjeveru graditi?...vjetroelektrane se grade tam di ima jakog vjetra,solarni paneli gdje jace sunce i vise suncanih dana,tuneli se grade obicno gdje su planine ili velika brda...sjever je premrezen dobrim cestama i autocestama,grade se ili moderniziraju pruge...di je problem?vili40 wrote:ako se što i radi,radi se na jugu odakle je rodom skoro cijela vlada i njihovi pomagači.Bogu hvala pa na sjeveru ne može kupiti glasove više nikad.
vili40-
2015-08-02
--
Graf proizvodnje struje u Hrvatskoj od 1.01.2019 do 1.01.2020 :
--
Graf proizvodnje struje u Hrvatskoj od 1.01.2019 do 1.01.2020 :
2014-04-11
to ti cijelo vrijeme radiš na primjeru senfa jer ne možeš prihvatiti što građani zagreba nisu birali škoru ili hdz.Senfu bi već sad trebalo dići spomenik u kakva govna je ugazio i sa kojim šljamom koji se godinama nagomilao ima posla.vuksadinare wrote:ne mozemo kritizirati samo poradi kritizerstva...
vili40-
2015-08-02
Ukupna proizvodnja električne energije u Republici Hrvatskoj
--
Graf proizvodnje struje u Hrvatskoj od 1.01.2018 do 1.01.2019 :
--
Graf proizvodnje struje u Hrvatskoj od 1.01.2018 do 1.01.2019 :
2014-04-11
A u pa mi imamo ogroman problem.
Moramo pod hitno masovno radit solarne elektrane.
U periodu od petog do desetog mjeseca kada su suše i hidroelektrane ne proizvode struju ( kad nema vode nema ni proizvodnje struje ) mi imamo ogroman pad proizvodnje energije u Hrvatskoj i onda je masovno uvozimo.
Auuuuu OVO POD HITNO POPRAVIT.
Imamo sunca ko u priči a od 5 mjeseca do 10 mjeseca kad je navala turista i kad je sunce na najjače mi nemamo struje uopće.
OVO JE ZA STRELJAT NEKOGA U VLADI I TO NE SAMO OVU TRENUTNO NEGO SVE KOJE SU BILE OD OSNIVANJA HRVATSKE NA VLASTI.
AAAAUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU JEBOTE.
Moramo pod hitno masovno radit solarne elektrane.
U periodu od petog do desetog mjeseca kada su suše i hidroelektrane ne proizvode struju ( kad nema vode nema ni proizvodnje struje ) mi imamo ogroman pad proizvodnje energije u Hrvatskoj i onda je masovno uvozimo.
Auuuuu OVO POD HITNO POPRAVIT.
Imamo sunca ko u priči a od 5 mjeseca do 10 mjeseca kad je navala turista i kad je sunce na najjače mi nemamo struje uopće.
OVO JE ZA STRELJAT NEKOGA U VLADI I TO NE SAMO OVU TRENUTNO NEGO SVE KOJE SU BILE OD OSNIVANJA HRVATSKE NA VLASTI.
AAAAUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU JEBOTE.
2014-04-11
optimist kao uvijek sivili40 wrote:po običaju pričaš gluposti jer ne znaš pravo stanje,ceste su nam ko hirošima a sve ostalo što imamo napravilo se u bivšoj jugi.Sva sreća pa nam slovenija,austrija i njemačka nisu daleko.No ko što sam rekao,sve to ne čudi kad se vidi porijeklo tih političara,većinom sva ta bagra je odakle?A ti i dalje slijep uživaj i divi se bradli konzervama dok se cijela država polako ali sigurno uništava.vuksadinare wrote:...pa ne znam sto se treba na sjeveru graditi?...vjetroelektrane se grade tam di ima jakog vjetra,solarni paneli gdje jace sunce i vise suncanih dana,tuneli se grade obicno gdje su planine ili velika brda...sjever je premrezen dobrim cestama i autocestama,grade se ili moderniziraju pruge...di je problem?vili40 wrote:ako se što i radi,radi se na jugu odakle je rodom skoro cijela vlada i njihovi pomagači.Bogu hvala pa na sjeveru ne može kupiti glasove više nikad.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
kak ono vole govoriti,gole brojke govore?Ali ne one kozmetički uljepšane za stoku sitnog zuba koja voli u tu kozmetiku vjerovati.Ti slobodno budi optimist pokraj ovih štetočina,nitko ti ne brani.vuksadinare wrote:optimist kao uvijek sivili40 wrote:po običaju pričaš gluposti jer ne znaš pravo stanje,ceste su nam ko hirošima a sve ostalo što imamo napravilo se u bivšoj jugi.Sva sreća pa nam slovenija,austrija i njemačka nisu daleko.No ko što sam rekao,sve to ne čudi kad se vidi porijeklo tih političara,većinom sva ta bagra je odakle?A ti i dalje slijep uživaj i divi se bradli konzervama dok se cijela država polako ali sigurno uništava.vuksadinare wrote:
...pa ne znam sto se treba na sjeveru graditi?...vjetroelektrane se grade tam di ima jakog vjetra,solarni paneli gdje jace sunce i vise suncanih dana,tuneli se grade obicno gdje su planine ili velika brda...sjever je premrezen dobrim cestama i autocestama,grade se ili moderniziraju pruge...di je problem?
vili40-
2015-08-02
darth_vader likes this post
kak mozes stalno u kurcu biti..tebe je tudum unistiovili40 wrote:kak ono vole govoriti,gole brojke govore?Ali ne one kozmetički uljepšane za stoku sitnog zuba koja voli u tu kozmetiku vjerovati.Ti slobodno budi optimist pokraj ovih štetočina,nitko ti ne brani.vuksadinare wrote:optimist kao uvijek sivili40 wrote:
po običaju pričaš gluposti jer ne znaš pravo stanje,ceste su nam ko hirošima a sve ostalo što imamo napravilo se u bivšoj jugi.Sva sreća pa nam slovenija,austrija i njemačka nisu daleko.No ko što sam rekao,sve to ne čudi kad se vidi porijeklo tih političara,većinom sva ta bagra je odakle?A ti i dalje slijep uživaj i divi se bradli konzervama dok se cijela država polako ali sigurno uništava.
2015-09-08
Graf proizvodnje struje u Hrvatskoj od 1.01.2018 do 1.04.2021 :
Treba nam po hitno 1 GWsat proizvodnje iz solarnih elektrana jer imamo pad u ljetnim mjesecima jer se oslanjamo previše na hidropotencijale i onda uvozimo 20 do 30% struje svake godine.
Ovo je mafija a ne država.
Treba nam po hitno 1 GWsat proizvodnje iz solarnih elektrana jer imamo pad u ljetnim mjesecima jer se oslanjamo previše na hidropotencijale i onda uvozimo 20 do 30% struje svake godine.
Ovo je mafija a ne država.
2014-04-11
vidim ja da ti kurca ne kužiš,ja sam dobro jer veći dio godine radim vani pa nemam problem sa računima.Dakle nije do mene,pričam o jednoj perspektivnoj državi koja je pala na samo dno zahvaljujući tvojim pulenima.A sad bok,idem malo u grad.vuksadinare wrote:kak mozes stalno u kurcu biti..tebe je tudum unistiovili40 wrote:kak ono vole govoriti,gole brojke govore?Ali ne one kozmetički uljepšane za stoku sitnog zuba koja voli u tu kozmetiku vjerovati.Ti slobodno budi optimist pokraj ovih štetočina,nitko ti ne brani.vuksadinare wrote:
optimist kao uvijek si
vili40-
2015-08-02
ajd..jednu malu u se i za menevili40 wrote:vidim ja da ti kurca ne kužiš,ja sam dobro jer veći dio godine radim vani pa nemam problem sa računima.Dakle nije do mene,pričam o jednoj perspektivnoj državi koja je pala na samo dno zahvaljujući tvojim pulenima.A sad bok,idem malo u grad.vuksadinare wrote:kak mozes stalno u kurcu biti..tebe je tudum unistiovili40 wrote:
kak ono vole govoriti,gole brojke govore?Ali ne one kozmetički uljepšane za stoku sitnog zuba koja voli u tu kozmetiku vjerovati.Ti slobodno budi optimist pokraj ovih štetočina,nitko ti ne brani.
2015-09-08
Ključno je shvatiti da je najveći nedovoljno korišten potencijal koji Hrvatska ima upravo OIE. Sunce, vjetar, biomasa, bioplin, geotermal. Proizvodnja električne i toplinske energije iz ovih izvora je višestruko dobra. Razvoj, gradnja i realizacija svakog projekta OIE otvara nova radna mjesta, “know how” koji nastaje radom na ovakvim projektima postaje dodatna vrijednost koja je sve više tražena na europskom i svjetskom tržištu rada. Čak i kad je u pitanju tehnologija koju ne proizvodimo u Hrvatskoj udio domaće komponente u projektima, baš zahvaljujući radu domaćih ljudi, ide i preko 60 posto (kao što je to bilo u realizaciji projekta prve geotermalke u našoj zemlji), a studija napravljena na primjeru projekta jedne vjetroelektrane u Hrvatskoj pokazuje da je na 1 milijun eura investicije u BDP uplaćeno 1,2 miljuna eura. Uz to, proračun lokalne zajednice dodatno se puni svakim proizvedenim kilovatsatom, a pri tome i smanjuje potreba Hrvatske za uvozom električne energije.
No, kad se i pored svega navedenog dovodi u pitanje dobrobit OIE projekata i postavlja pitanje zašto ministar službeno, u službenim prostorijama ministarstva, prima na sastanak investitore u OIE projekte – onda je to pokazatelj temeljnog nerazumijevanja, ali i općeg nepovjerenja koje se prelijeva na sve sektore, ne samo ovaj. Komuniciranje poduzetnika i javnog sektora mora biti pravilo, a ne iznimka. Tko će, ako ne poduzetnici koji imaju iskustvo razvijanja OIE projekata, a tako i svakodnevne borbe s preprekama i nelogičnostima, predlagati učinkovitije načine njihova rješavanja? Oni su kao sugovornici potrebni javnom sektoru koji dalje, u skladu s onim što je u interesu Republike Hrvatske, treba naći mehanizme rješavanja i omogućiti djelovanje istih. I tu dolazimo do ključne stvari - treba definirati što je interes Hrvatske, ne samo deklarativno, i onda ići putem njegovog ostvarivanja. Energetska tranzicija zasigurno jest interes, ne samo Hrvatske nego i cijele Europe kao i mnogih zemalja u svijetu, a nju nećemo provesti u neuređenom sustavu koji otežava i onemogućava OIE projekte.
Hrvatska je, poštujući EU smjernice i regulativu, u svoje zakonodavstvo ugradila najbolje iz EU preporuka. Jasno i transparentno natjecanje za najnižu proizvodnu cijenu električne energije (premijski model) jest jedna od njih. Varijabilnost premije će zasigurno donijeti velike koristi svim dionicima na tržištu, kako proizvođačima tako i potrošačima. Što je viša tržišna cijena električne energije, to će država isplaćivati manje premija, a time i krajnji potrošač indirektno manje plaćati naknade. No, tu ne treba stati nego treba razvijati nove poslovne modele korištenja OIE za OPG-ove, obrtnike, turističke iznajmljivače, mikro, male i srednje poduzetnike, kako bi se ostvarila proizvodnja električne energije na mjestu potrošnje. Nužno je uključiti građane koji na svojim krovovima mogu imati mikrosolare, a da razumiju i žele takve projekte pokazali su svojim uključivanjem u kampanje grupnog financiranja solara na krovovima javnih ustanova (primjer projekta Križevački sunčani krovovi). DVANAEST milijardi kuna investicija spremno je ući u OIE projekte u Hrvatskoj što u vremenu gospodarskog oporavka nakon korona krize nije zanemarivo. Mnoge bi zemlje rado htjele da se ti investitori okrenu njima stoga nije mudro stvarati antipoduzetničku klimu. Mi smo otvoreni za suradnju na idejama koje će Hrvatskoj pomoći da ostvari uspješnu energetsku tranziciju.
https://lider.media/poslovna-scena/hrvatska/maja-pokrovac-secira-sve-cinjenice-o-projektu-vjetroelektrane-krs-padene-131827
No, kad se i pored svega navedenog dovodi u pitanje dobrobit OIE projekata i postavlja pitanje zašto ministar službeno, u službenim prostorijama ministarstva, prima na sastanak investitore u OIE projekte – onda je to pokazatelj temeljnog nerazumijevanja, ali i općeg nepovjerenja koje se prelijeva na sve sektore, ne samo ovaj. Komuniciranje poduzetnika i javnog sektora mora biti pravilo, a ne iznimka. Tko će, ako ne poduzetnici koji imaju iskustvo razvijanja OIE projekata, a tako i svakodnevne borbe s preprekama i nelogičnostima, predlagati učinkovitije načine njihova rješavanja? Oni su kao sugovornici potrebni javnom sektoru koji dalje, u skladu s onim što je u interesu Republike Hrvatske, treba naći mehanizme rješavanja i omogućiti djelovanje istih. I tu dolazimo do ključne stvari - treba definirati što je interes Hrvatske, ne samo deklarativno, i onda ići putem njegovog ostvarivanja. Energetska tranzicija zasigurno jest interes, ne samo Hrvatske nego i cijele Europe kao i mnogih zemalja u svijetu, a nju nećemo provesti u neuređenom sustavu koji otežava i onemogućava OIE projekte.
Hrvatska je, poštujući EU smjernice i regulativu, u svoje zakonodavstvo ugradila najbolje iz EU preporuka. Jasno i transparentno natjecanje za najnižu proizvodnu cijenu električne energije (premijski model) jest jedna od njih. Varijabilnost premije će zasigurno donijeti velike koristi svim dionicima na tržištu, kako proizvođačima tako i potrošačima. Što je viša tržišna cijena električne energije, to će država isplaćivati manje premija, a time i krajnji potrošač indirektno manje plaćati naknade. No, tu ne treba stati nego treba razvijati nove poslovne modele korištenja OIE za OPG-ove, obrtnike, turističke iznajmljivače, mikro, male i srednje poduzetnike, kako bi se ostvarila proizvodnja električne energije na mjestu potrošnje. Nužno je uključiti građane koji na svojim krovovima mogu imati mikrosolare, a da razumiju i žele takve projekte pokazali su svojim uključivanjem u kampanje grupnog financiranja solara na krovovima javnih ustanova (primjer projekta Križevački sunčani krovovi). DVANAEST milijardi kuna investicija spremno je ući u OIE projekte u Hrvatskoj što u vremenu gospodarskog oporavka nakon korona krize nije zanemarivo. Mnoge bi zemlje rado htjele da se ti investitori okrenu njima stoga nije mudro stvarati antipoduzetničku klimu. Mi smo otvoreni za suradnju na idejama koje će Hrvatskoj pomoći da ostvari uspješnu energetsku tranziciju.
https://lider.media/poslovna-scena/hrvatska/maja-pokrovac-secira-sve-cinjenice-o-projektu-vjetroelektrane-krs-padene-131827
2014-04-11
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Operacija Medvjed
» Medvjed je možda jači, ali Turska ima - Bospor
» Londonski Times: Maša i Medvjed su ruska propaganda
» Lički Herkul slomio strašnog Rusa
» London ne želi da „ruski medvjed gura šape“ u Libiju
» Medvjed je možda jači, ali Turska ima - Bospor
» Londonski Times: Maša i Medvjed su ruska propaganda
» Lički Herkul slomio strašnog Rusa