Desetljecima u Zagrebu a ne govore 'kaj'
Page 3 of 3
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Re: Desetljecima u Zagrebu a ne govore 'kaj'
Mediji komuniciraju s javnošću i zato za njih te kazne moraju bit DRASTIČNE.
Voditeljica na tv na nekom kanalu vodi dnevnik i kaže budžet.
Odma bankrot , stiže uplatnica na pola miljona kuna.
NEMA MILOSTI.
Voditeljica na tv na nekom kanalu vodi dnevnik i kaže budžet.
Odma bankrot , stiže uplatnica na pola miljona kuna.
NEMA MILOSTI.
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Glupkakurac wrote:Zvučim ka Bandić... Aupičkumaterinu, moram opet počet piti...
Zanimljivo ... prije kad smo se kak mlajša ekipa znali malo nacugati postali smo si skroz razumljivi.
Nestalo naglaska, suglasnika ... skoro nikaj .... samo smo se sa samoglasnicima razgovarali ... ovak:
''Aaoooooeeeeiioooouuuuueeeeuuuuuuuiiiii ...!''
Guest- Guest
Zato šta potičete o neandretalca.Sovak wrote:Glupkakurac wrote:Zvučim ka Bandić... Aupičkumaterinu, moram opet počet piti...
Zanimljivo ... prije kad smo se kak mlajša ekipa znali malo nacugati postali smo si skroz razumljivi.
Nestalo naglaska, suglasnika ... skoro nikaj .... samo smo se sa samoglasnicima razgovarali ... ovak:
''Aaoooooeeeeiioooouuuuueeeeuuuuuuuiiiii ...!''
Ja kad san bija u vojsci onda ovi jedan momak iz Krapine pa otiša ja kod njega za vikend doma pa otišli u tu pečinu, napušili se tamo ko majka a oni kipovi neandretalaca bulje u nas...a mi buljimo u njih. Ne znaš tko je tupaviji tu, ti neandretalci kipovi il mi onako skroz ubijeni od trave.
Tri dana bili napušeni non stop. Par puta kod njega vikendom , to u vojsci. Da ne iden doma jer mi daleko bilo za dva dana vikendom ić u Split.
Last edited by RayMabus on 19/1/2022, 08:35; edited 1 time in total
2014-04-11
Sovak wrote:Glupkakurac wrote:Sovak wrote:
Kaj ...?
Materinski kajkavski?
Si polovicu Prigorec, Zagorec, Međimurec, Podravec, Turopoljec ... Zagrepčanec?
A ja mislil da si ful Dalmoš!
Zagorec...
Još ni jeden Zagorec nije prodal vina, vse mu ga je popila njegova družina ....
Imam kuma, dođe na godišnji, nakrca gepek vinom, za niti par dana zove tko će mu dofurati još trideset litreka... Mene otruje jednom i onda se pravim da sam jako zaposlen tih dana(a Dalmatinac i posel) vino mu odlično, vrhunsko, osvaja nagrade, samo sve ti živo iznutra sprži, čudi me kako sam uopće covid popušija litos nakon tretmana... Piješ, a suza suzu goni prva tri gemišta koliko je kiselo, ali je... Vrhunsko...
darth_vader-
2014-04-17
Glupkakurac wrote:Sovak wrote:Glupkakurac wrote:
Zagorec...
Imam kuma, dođe na godišnji, nakrca gepek vinom, za niti par dana zove tko će mu dofurati još trideset litreka... Mene otruje jednom i onda se pravim da sam jako zaposlen tih dana(a Dalmatinac i posel) vino mu odlično, vrhunsko, osvaja nagrade, samo sve ti živo iznutra sprži, čudi me kako sam uopće covid popušija litos nakon tretmana... Piješ, a suza suzu goni prva tri gemišta koliko je kiselo, ali je... Vrhunsko...
Guest- Guest
Bija san par puta vikendom u vojsci kod ovog jednog iz Krapine. Il si napušen il nešto piješ. A još ono vikend pa tamo neke diskoteke. U magli je to meni doista. Napušeni 24 sata dnevno bili za vikend. Onda još njegova ekipa tamo jer on s menom u vojsci a ovi ga čekali pa luda kuća vikendom.
2014-04-11
Taj zakon triba uvest i poseban naglasak na obrte a posebno mediji jer vrše komunikaciju s javnošću dakle širenje jezika u društvu.
Čin kaže pasoš, budžet....samo stiže uplatnica na adresu obrta i iznos : deset miljardi kuna.
GUBI MI SE DRŽAVE.
Čin kaže pasoš, budžet....samo stiže uplatnica na adresu obrta i iznos : deset miljardi kuna.
GUBI MI SE DRŽAVE.
2014-04-11
Ne kažnjavaš fizičke osobe jer je to glupo jer bi to značilo da dođu srpski turisti i kupuju rajčicu jel i sad kažu sad dajte mi kilogram paradajza.
Pa nećeš to kažnjavat. Obrt registriran u Hrvatskoj a s posebnim naglaskom na medije koji komuniciraju s javnošću, dakle šire jezik u prostoru i za njih kazne puno veće i kažnjava se uporaba tuđica u slučaju da postoji hrvatska riječ za to.
Bužet = proračun.
Pasoš = putovnica.
Itd.
Kad ti to kažeš, ja ti pošaljem uplatnicu i ti mi puniš proračun sve dok se ne ispraviš.
Posluješ u Hrvatskoj a pišeš pasoš. Ma nemoj majke ti.
Pa nećeš to kažnjavat. Obrt registriran u Hrvatskoj a s posebnim naglaskom na medije koji komuniciraju s javnošću, dakle šire jezik u prostoru i za njih kazne puno veće i kažnjava se uporaba tuđica u slučaju da postoji hrvatska riječ za to.
Bužet = proračun.
Pasoš = putovnica.
Itd.
Kad ti to kažeš, ja ti pošaljem uplatnicu i ti mi puniš proračun sve dok se ne ispraviš.
Posluješ u Hrvatskoj a pišeš pasoš. Ma nemoj majke ti.
2014-04-11
To je s jedne strane em nepismeno em nekulturno.
Posluje u Hrvatskoj kao medij i onda u naslovu pasoš.
Jel ti pasoš ?
Evo ti kazna 30 tisuća kuna. AJ BOG.
Posluje u Hrvatskoj kao medij i onda u naslovu pasoš.
Jel ti pasoš ?
Evo ti kazna 30 tisuća kuna. AJ BOG.
2014-04-11
To uopće ne triba ima milosti prema tome zato jer je to znak nepoštivanja države u kojoj radiš.
TV kanal, voditelj ili voditeljica dakle zaposlenik te firme koja se bavi javnim medijem u eteru kaže bužet..
Tebi kao fizičkoj osobi koja si to izrekla u javnom prenosu kazna pet tisuća kuna a onome koji te je zaposlija 30 tisuća kuna.
TV kanal, voditelj ili voditeljica dakle zaposlenik te firme koja se bavi javnim medijem u eteru kaže bužet..
Tebi kao fizičkoj osobi koja si to izrekla u javnom prenosu kazna pet tisuća kuna a onome koji te je zaposlija 30 tisuća kuna.
2014-04-11
Proguglaj.vuksadinare wrote:Imas dokaz za to?jastreb wrote:U doba Tuđmana nekoliko je ustašoida predložilo nekakav Zakon po kojem bi novinari koji bi u srestvima javnog medija upotrijebili "nehrvatsku" riječ bili kažnjeni.RayMabus wrote:Prije tri dana ova priča zakon o hrvatskom jeziku. Mislim se u sebi opet neka budalaština za skretanje pažnje ovaca s bitnih tema i jebeš to.
Sutradan naslov u Jutarnjem i umjesto putovnica stavili pasoš.
Aha tu si. Ajmo uvodi zakon o hrvatskom jeziku.
Tko u novinama,radiju,televiziji upotrijebi nehrvatsku rijec kaznit ce se novcanom ksznom a spominjala se i kazna zatvora.
Zamisli ti to.
Mislim da je Šošić to predlagao.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
guglao sam i nista..daj ti link ak znasjastreb wrote:Proguglaj.vuksadinare wrote:Imas dokaz za to?jastreb wrote:
U doba Tuđmana nekoliko je ustašoida predložilo nekakav Zakon po kojem bi novinari koji bi u srestvima javnog medija upotrijebili "nehrvatsku" riječ bili kažnjeni.
Tko u novinama,radiju,televiziji upotrijebi nehrvatsku rijec kaznit ce se novcanom ksznom a spominjala se i kazna zatvora.
Zamisli ti to.
vuksadinare- Posts : 100330
2015-09-08
Ja sam na poslu. Upravo završava pauza i nemam vremena.vuksadinare wrote:guglao sam i nista..daj ti link ak znasjastreb wrote:Proguglaj.vuksadinare wrote:
Imas dokaz za to?
Zamisli ti to.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
...jastreb wrote:Ja sam na poslu. Upravo završava pauza i nemam vremena.vuksadinare wrote:guglao sam i nista..daj ti link ak znasjastreb wrote:
Proguglaj.
Zamisli ti to.
2015-09-08
a kaj sad da im radis
mislim, ono, kuis
mislim, ono, kuis
prckov- Posts : 34563
2014-04-19
Nije dovoljno samo kajkati. Treba uhvatiti nijanse onog zagrebačkog slenga. Zato moraš imati duh zagrepčanina.
Kad netko pokuša imitiirati zagrepčanina ili se pretvarati da je zagrepčanin, mi to nakon 3 sekunde prokužimo.
Kad netko pokuša imitiirati zagrepčanina ili se pretvarati da je zagrepčanin, mi to nakon 3 sekunde prokužimo.
crvenkasti-
2014-04-17
idu zagorci bauštelci delat u istru i uvijek voze kanistre vina sa sobom...Sovak wrote:Glupkakurac wrote:Sovak wrote:
Kaj ...?
Materinski kajkavski?
Si polovicu Prigorec, Zagorec, Međimurec, Podravec, Turopoljec ... Zagrepčanec?
A ja mislil da si ful Dalmoš!
Zagorec...
pita ih jedan inženjer zašto uvijek voze toliko vina, kad ga u istri ima koliko hoćeš
a jedan veli...jeeeee, ima....al tak kiselega nema
...ali danas zagorci dobra vina delaju...druga vremena i vise nisu tak kiselaNoor wrote:idu zagorci bauštelci delat u istru i uvijek voze kanistre vina sa sobom...Sovak wrote:Glupkakurac wrote:
Zagorec...
pita ih jedan inženjer zašto uvijek voze toliko vina, kad ga u istri ima koliko hoćeš
2015-09-08
da, ima jako dobrih, Bodren, Petrač, Bolfan, Vuglecvuksadinare wrote:...ali danas zagorci dobra vina delaju...druga vremena i vise nisu tak kiselaNoor wrote:idu zagorci bauštelci delat u istru i uvijek voze kanistre vina sa sobom...Sovak wrote:
a i međimurska, što je blizu..Cmrečnjak, Dvanajščak – Kozol, Hažić, Kocijan, Knehtl – Medenjak, Štampar
pa podravina, bilogora....svi su dosegli zavidan nivo
Noor wrote:idu zagorci bauštelci delat u istru i uvijek voze kanistre vina sa sobom...Sovak wrote:Glupkakurac wrote:
Zagorec...
Je pa vruće je .... kiselo pofriška čoveka.
Kak citrona.
Druga je stvar kaj Dalmatinci, Primorci i Istrani su navikli piti slatka vina (takvo podneblje) ... njima je i graševina kisela.
Ali da se ne varamo ... gemištal sam ja i malvaziju i jamnicu ... da bih reč rekel - niti slova.
Je da su me skroz poprek gledali kad sam si takav gemišt napravil sred Poreča ... ali kad su kušali, nisu se više bunili.
Guest- Guest
Page 3 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Naseljavanje Europe planirano je desetljećima
» ''Nije je bilo desetljećima: Vraća se najgora bolest ikad?''
» Paladina kaže da se nijedna druga država nije toliko uključila u obnovu. Zato će i trajati desetljećima
» PREDSJEDNICA Desetljećima Hrvati nisu smjeli imenovati svoje porijeklo. Umjesto da kažemo: 'Ja sam Hrvat', morali smo reći: 'Ja sam iz Hrvatske'
» Mrtva usta ne govore...
» ''Nije je bilo desetljećima: Vraća se najgora bolest ikad?''
» Paladina kaže da se nijedna druga država nije toliko uključila u obnovu. Zato će i trajati desetljećima
» PREDSJEDNICA Desetljećima Hrvati nisu smjeli imenovati svoje porijeklo. Umjesto da kažemo: 'Ja sam Hrvat', morali smo reći: 'Ja sam iz Hrvatske'
» Mrtva usta ne govore...
Page 3 of 3