Desetljecima u Zagrebu a ne govore 'kaj'
Page 2 of 3
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Re: Desetljecima u Zagrebu a ne govore 'kaj'
Zato ćemo sad uvest zakon o hrvatskom jeziku.veber wrote:bog tejebo kretenčino iskompleksirana, koju pičku materinu stalno sereš po zagrebu.vuksadinare wrote:Ne vidim zasto bi trebali govoriti..koji kurac u posljednje vrijeme peru komplekse ove u zagrebu..od kad senf zajasio na vlast samo nekakva ideolisko regionalna sranja
pokupi se u jebenu bosnu iz koje si došao, kretenčino.
jebote u zagrebu se čuje samo đesbaj, a jes vala, a jeblomajku.
konstantno gnojiš po stranačkodirektivi.
A na upit treba li Hrvatskoj zakonska regulativa službenog korištenja jezika, akademik Damjanović je rekao: – Svaka država želi zaštititi svoj jezik u službenoj uporabi, jer inače mogu početi odumirati neke njegove funkcije i on neće biti sposoban obavljati funkcije koje standardni jezik mora obavljati. To nije nikakav pretjerani strah, treba se malo okrenuti po slavenskom svijetu pa ćemo vidjeti da taj strah ima temelja. Imate dijelove Zagreba u kojima u cijelom kvartu na svakoj zgradi imate samo engleske natpise i ne znate, ako ne znate engleski, prodaje li se u toj zgradi voće ili je tu ured za ljudska prava. Na znanstvenim skupovima i na konferencijama za tisak često imate samo strani jezik, imali smo pokušaja da se na višim godinama studija uvede engleski jezik kao jedini jezik jer se time ojačava konkurentnost budućih stručnjaka. Skandinavske zemlje su svoje liječnike školovale samo na engleskom pa su tijekom nekoliko godina ustanovile da im liječnici ne znaju imena bolesti na svom jeziku i to je izazvalo teškoće u komunikaciji s pacijentima – govorio je prije sedam godina akademik Damjanović. A što je rekao tada, vrijedi i danas.
Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/kultura/zakon-o-jeziku-imaju-rusi-slovaci-i-francuzi-pa-zasto-ne-bismo-i-mi-1555159 - www.vecernji.hr
RayMabus- Posts : 184137
2014-04-11
Prije tri dana ova priča zakon o hrvatskom jeziku. Mislim se u sebi opet neka budalaština za skretanje pažnje ovaca s bitnih tema i jebeš to.
Sutradan naslov u Jutarnjem i umjesto putovnica stavili pasoš.
Aha tu si. Ajmo uvodi zakon o hrvatskom jeziku.
2014-04-11
Mediji u državi koji imaju dozvolu za rad su dužni komunicirat na hrvatskom jeziku i njegovat isti.
Ne kužiiš jel ?
Sad kad napišeš pasoš fino će tamo u uredništvo od tih medija doć uplatnica od 30 tisuća kuna.
Pa ćeš skužit.
Ne kužiiš jel ?
Sad kad napišeš pasoš fino će tamo u uredništvo od tih medija doć uplatnica od 30 tisuća kuna.
Pa ćeš skužit.
2014-04-11
Ovim Srbima Australci izbace Đokovica iz države a oni kmeče.
Prva stvar šta bi napravija je uzeja knjige i sve engleske izraze iz srpskog jezika izbacija i zakonom zabranija i lupa kazne za sve koji ih koriste.
Pasoš bi preko noći postao putovncia u Srbiji. Kad dođe Englez u Srbiji naući da je riječ put imenica, glagol putovanje i slavenskog je korjena. Mrš jebo ti mater anglosasku.
Da je putovnica hrvatski izraz a ne slavenski onda bi se ovaj preziva RADOMIR PASOŠ.
Radomir Putnik
Radomir Putnik (Kragujevac, 24. siječnja 1847. – Nica, 17. svibnja 1917.) srpski vojskovođa, vojvoda, načelnik Glavnog generalštaba Vojske Kraljevine Srbije u Prvom svjetskom ratu.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Radomir_Putnik
Prva stvar šta bi napravija je uzeja knjige i sve engleske izraze iz srpskog jezika izbacija i zakonom zabranija i lupa kazne za sve koji ih koriste.
Pasoš bi preko noći postao putovncia u Srbiji. Kad dođe Englez u Srbiji naući da je riječ put imenica, glagol putovanje i slavenskog je korjena. Mrš jebo ti mater anglosasku.
Da je putovnica hrvatski izraz a ne slavenski onda bi se ovaj preziva RADOMIR PASOŠ.
Radomir Putnik
Radomir Putnik (Kragujevac, 24. siječnja 1847. – Nica, 17. svibnja 1917.) srpski vojskovođa, vojvoda, načelnik Glavnog generalštaba Vojske Kraljevine Srbije u Prvom svjetskom ratu.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Radomir_Putnik
2014-04-11
Veber ti si deset godina zivio u Mostaru...jesi govorio bolan?
vuksadinare- Posts : 100330
2015-09-08
pa koji kurac to trpite,kakav kajkavski?Pa još ljevičari i pederluk.Zagreb na rame pa ga odnesite na dinaru pa će biti Zagreb na Dinari i uspostavite napokon svoj poredak da se napokon osjećate ko doma.vuksadinare wrote:Kaj..mi cemo po naski govoriti pa kom krivo a kom pravoveber wrote:bog tejebo kretenčino iskompleksirana, koju pičku materinu stalno sereš po zagrebu.vuksadinare wrote:Ne vidim zasto bi trebali govoriti..koji kurac u posljednje vrijeme peru komplekse ove u zagrebu..od kad senf zajasio na vlast samo nekakva ideolisko regionalna sranja
vili40-
2015-08-02
Moja stara je 35 let zivjela u nizozemskoj a bolje je sprehala dalmatinski neg oni u dalmaciji .a nizozemski tak tak..ja je zajebavao 35 godina u nizozemskoj a nizozemski pricas vise losije neg dobro..ona kaze nisam htjela za inat..da zadrzim nesto svojevili40 wrote:pa koji kurac to trpite,kakav kajkavski?Pa još ljevičari i pederluk.Zagreb na rame pa ga odnesite na dinaru pa će biti Zagreb na Dinari i uspostavite napokon svoj poredak da se napokon osjećate ko doma.vuksadinare wrote:Kaj..mi cemo po naski govoriti pa kom krivo a kom pravoveber wrote:
bog tejebo kretenčino iskompleksirana, koju pičku materinu stalno sereš po zagrebu.
2015-09-08
Glupkakurac wrote:Materinji mi kajkavski, al interesantno, u skoro 9 godina života u Zagrebu nikad nisam kajka...
Kaj ...?
Materinski kajkavski?
Si polovicu Prigorec, Zagorec, Međimurec, Podravec, Turopoljec ... Zagrepčanec?
A ja mislil da si ful Dalmoš!
Guest- Guest
U doba Tuđmana nekoliko je ustašoida predložilo nekakav Zakon po kojem bi novinari koji bi u srestvima javnog medija upotrijebili "nehrvatsku" riječ bili kažnjeni.RayMabus wrote:Prije tri dana ova priča zakon o hrvatskom jeziku. Mislim se u sebi opet neka budalaština za skretanje pažnje ovaca s bitnih tema i jebeš to.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Inače od zagrebačkog govora je malo ostalo.
Do pedesetih-šezdesetih se to držalo nekak, a onda su počele velike migracije i rast grada i svatko je donesel nekaj svoje ... Slavonci, Dalmatinci, Hercegovci, Sanci, Ličani, Istrani ... svakaj se tu zmešalo.
Do pedesetih-šezdesetih se to držalo nekak, a onda su počele velike migracije i rast grada i svatko je donesel nekaj svoje ... Slavonci, Dalmatinci, Hercegovci, Sanci, Ličani, Istrani ... svakaj se tu zmešalo.
Guest- Guest
Imas dokaz za to?jastreb wrote:U doba Tuđmana nekoliko je ustašoida predložilo nekakav Zakon po kojem bi novinari koji bi u srestvima javnog medija upotrijebili "nehrvatsku" riječ bili kažnjeni.RayMabus wrote:Prije tri dana ova priča zakon o hrvatskom jeziku. Mislim se u sebi opet neka budalaština za skretanje pažnje ovaca s bitnih tema i jebeš to.
2015-09-08
Ne postoje nehrvatske riječi. Može postojat samo tuđica a za koju postoji riječ u hrvatskom jeziku.jastreb wrote:U doba Tuđmana nekoliko je ustašoida predložilo nekakav Zakon po kojem bi novinari koji bi u srestvima javnog medija upotrijebili "nehrvatsku" riječ bili kažnjeni.RayMabus wrote:Prije tri dana ova priča zakon o hrvatskom jeziku. Mislim se u sebi opet neka budalaština za skretanje pažnje ovaca s bitnih tema i jebeš to.
Npr pasoš, budžet....putovnica, proračun. Prve dvije riječi su tuđice a druge dvije imaju slavenski korjen, južnoslavenski ako baš hoćete.
Imaš obrt u Hrvatskoj i napišeš bužet i pasoš i ja ti fino pošaljem uplatnicu na iznos 30 tisuća kuna.
Izvoli platiti.
2014-04-11
jastreb wrote:U doba Tuđmana nekoliko je ustašoida predložilo nekakav Zakon po kojem bi novinari koji bi u srestvima javnog medija upotrijebili "nehrvatsku" riječ bili kažnjeni.RayMabus wrote:Prije tri dana ova priča zakon o hrvatskom jeziku. Mislim se u sebi opet neka budalaština za skretanje pažnje ovaca s bitnih tema i jebeš to.
Šteta kaj nije ... kad se u medijima službeno govori i piše treba se hrvatskim standardnim jezikom to činiti, a ne neki zmešani izmišljeni hrvatsko-srpski novosadskim dogovorom pokušavan nametnuti mutant.
Nabijem na kurac vas kordićevce.
Tvoj AVNOJ nije imal problema s hrvatskim i srpskim kak odvojenim jezicima, ali posle ste počeli srati ... četnici jebeni.
Guest- Guest
Ne možeš ić po sistemu šta je hrvatska riječ nego šta je tuđica.
Hrvatska riječ može bit i nešto iz dijalekta npr to kaj jel al nemože hrvatska riječ biti .....BUDŽET.
Samo uplatnica na kućna vrata, iznos 30 tisuća kuna, prekršaj zakona o hrvatskom jeziku.
Nemaš pare, proglasi bankrot ( i za ovo ćemo nać riječ ) i GUBI MI SE IZ DRŽAVE.
Hrvatska riječ može bit i nešto iz dijalekta npr to kaj jel al nemože hrvatska riječ biti .....BUDŽET.
Samo uplatnica na kućna vrata, iznos 30 tisuća kuna, prekršaj zakona o hrvatskom jeziku.
Nemaš pare, proglasi bankrot ( i za ovo ćemo nać riječ ) i GUBI MI SE IZ DRŽAVE.
2014-04-11
Inače svakako najveći jezični puristi su Francuzi koji imaju i zakon o zaštiti francuskog jezika.
Guest- Guest
Sovak wrote:Glupkakurac wrote:Materinji mi kajkavski, al interesantno, u skoro 9 godina života u Zagrebu nikad nisam kajka...
Kaj ...?
Materinski kajkavski?
Zagorec...
darth_vader-
2014-04-17
Je, al neko mora i delati, jebi ga... :Dvili40 wrote:pa koji kurac to trpite,kakav kajkavski?Pa još ljevičari i pederluk.Zagreb na rame pa ga odnesite na dinaru pa će biti Zagreb na Dinari i uspostavite napokon svoj poredak da se napokon osjećate ko doma.vuksadinare wrote:Kaj..mi cemo po naski govoriti pa kom krivo a kom pravoveber wrote:
bog tejebo kretenčino iskompleksirana, koju pičku materinu stalno sereš po zagrebu.
darth_vader-
2014-04-17
Prepisat od njih te zakone i gotovo.Sovak wrote:Inače svakako najveći jezični puristi su Francuzi koji imaju i zakon o zaštiti francuskog jezika.
Ne može ti radit u Hrvatskoj medijski obrt dakle komunikacija s javnošću i onda on u Jutarnjem listu u naslovu mu piše PASOŠ
TO ODMA DERI PEDESET TISUĆA KAZNA.
PUNI PRORAČUN NA TAKVIMA.
2014-04-11
Zvučim ka Bandić... Aupičkumaterinu, moram opet počet piti...
darth_vader-
2014-04-17
Glupkakurac wrote:Sovak wrote:Glupkakurac wrote:Materinji mi kajkavski, al interesantno, u skoro 9 godina života u Zagrebu nikad nisam kajka...
Kaj ...?
Materinski kajkavski?
Zagorec...
Još ni jeden Zagorec nije prodal vina, vse mu ga je popila njegova družina ....
Guest- Guest
Mediji komuniciraju s javnošću i zato za njih te kazne moraju bit DRASTIČNE.
Voditeljica na tv na nekom kanalu vodi dnevnik i kaže budžet.
Odma bankrot , stiže uplatnica na pola miljona kuna.
NEMA MILOSTI.
Voditeljica na tv na nekom kanalu vodi dnevnik i kaže budžet.
Odma bankrot , stiže uplatnica na pola miljona kuna.
NEMA MILOSTI.
2014-04-11
Page 2 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Naseljavanje Europe planirano je desetljećima
» ''Nije je bilo desetljećima: Vraća se najgora bolest ikad?''
» Paladina kaže da se nijedna druga država nije toliko uključila u obnovu. Zato će i trajati desetljećima
» PREDSJEDNICA Desetljećima Hrvati nisu smjeli imenovati svoje porijeklo. Umjesto da kažemo: 'Ja sam Hrvat', morali smo reći: 'Ja sam iz Hrvatske'
» Mrtva usta ne govore...
» ''Nije je bilo desetljećima: Vraća se najgora bolest ikad?''
» Paladina kaže da se nijedna druga država nije toliko uključila u obnovu. Zato će i trajati desetljećima
» PREDSJEDNICA Desetljećima Hrvati nisu smjeli imenovati svoje porijeklo. Umjesto da kažemo: 'Ja sam Hrvat', morali smo reći: 'Ja sam iz Hrvatske'
» Mrtva usta ne govore...
Page 2 of 3