PREDSJEDNICA Desetljećima Hrvati nisu smjeli imenovati svoje porijeklo. Umjesto da kažemo: 'Ja sam Hrvat', morali smo reći: 'Ja sam iz Hrvatske'
Page 1 of 6
Page 1 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
PREDSJEDNICA Desetljećima Hrvati nisu smjeli imenovati svoje porijeklo. Umjesto da kažemo: 'Ja sam Hrvat', morali smo reći: 'Ja sam iz Hrvatske'
Dragan Matic / HANZA MEDIA
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u intervjuu koji je u utorak objavio austrijski dnevnik Kleine Zeitung odgovarala je na pitanja o migrantskoj krizi i nacionalizmu, ali i o svojemu odrastanju u komunizmu.
Pod naslovom 'Europa je bila previše opuštena i previše naivna', intervju je objavljen u vrijeme posjeta austrijskog predsjednika Alexandera van der Bellena Hrvatskoj, prenosi Novi list.
- Hrvatski muslimani žive u velikom strahu. Boje se za svoj položaj. Brinu se da će biti izopćeni iz društva zbog pojedinaca koji pod lažnim razlozima dolaze k nama da bi agitirali za radikalne ideje, izjavila je predsjednica, kako ju je citirao Novi list.
- Europa nije imala strategiju za primitak migranata, kojima nitko nije objasnio što se od njih očekuje. Bila sam više puta u Afganistanu, i vjerujte, nije svatko tko dolazi u Europu demokratski raspoložen, kazala je predsjednica, ilustrirajući tu tvrdnju opisom potlačenosti žena u Afganistanu.
Na pitanje zašto nacionalizam ima sve više pristalica u Europi, predsjednica odgovara da se 'društva brane od opasnosti izvana'.
- Europa je u mnogim stvarima bila previše opuštena i previše naivna. Umjesto da se posveti razvojnoj politici, dozvolili smo da 1,2 milijuna ljudi dođe u Europu, uglavnom mladih i snažnih, dok su žene i djeca, te oni koji nisu imali snage, ostali u svojim domovinama, kazala je, uz ostalo.
Pitanje o radikalnome nacionalizmu u Hrvatskoj ponukalo ju je da odgovori kako je takva pitanja, kako je citira Novi list, 'čine bijesnom'.
- Desetljećima je nama Hrvatima bilo zabranjeno da imenujemo svoje porijeklo. Umjesto da kažemo: 'Ja sam Hrvat', morali smo reći: 'Ja sam iz Hrvatske'. Tko bi iskazao svoj nacionalni ponos, tome je prijetio zatvor, kazala je, kako je citira Novi list.
Ne poriče da u Hrvatskoj postoje 'i lijevi i desni ekstremi, ali oni ne predstavljaju nikakvu opasnost za našu demokraciju'. Štoviše, Grabar-Kitarović misli da Hrvatska pripada 'među liberalnije' zemlje Europske unije.
Zanimljiv je i predsjedničin odgovor na pitanje o protuimigrantskoj politici mađarskog premijera Viktora Orbana i talijanskog ministra unutarnjih poslova Mattea Salvinija.
- Ne mogu osuditi ni Mađarsku ni Italiju. Europa ne može na plećima nositi teret bijede cijeloga svijeta, kazala je predsjednica, i dodala:
- Odrasla sam u komunizmu, i nisam htjela ništa drugo nego da izađem iz toga. Htjela sam biti slobodna. Htjela sam imati mogućnost u dućanu birati između raznih vrsta jogurta, i da ne moram vlastima priopćavati koliko ću kruha trebati idućeg tjedna, izjavila je predsjednica za Kleine Zeitung, a prenosi Novi list.
Dragan Matic / HANZA MEDIA
Kolinda Grabar Kitarović
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u intervjuu koji je u utorak objavio austrijski dnevnik Kleine Zeitung odgovarala je na pitanja o migrantskoj krizi i nacionalizmu, ali i o svojemu odrastanju u komunizmu.
Pod naslovom 'Europa je bila previše opuštena i previše naivna', intervju je objavljen u vrijeme posjeta austrijskog predsjednika Alexandera van der Bellena Hrvatskoj, prenosi Novi list.
- Hrvatski muslimani žive u velikom strahu. Boje se za svoj položaj. Brinu se da će biti izopćeni iz društva zbog pojedinaca koji pod lažnim razlozima dolaze k nama da bi agitirali za radikalne ideje, izjavila je predsjednica, kako ju je citirao Novi list.
- Europa nije imala strategiju za primitak migranata, kojima nitko nije objasnio što se od njih očekuje. Bila sam više puta u Afganistanu, i vjerujte, nije svatko tko dolazi u Europu demokratski raspoložen, kazala je predsjednica, ilustrirajući tu tvrdnju opisom potlačenosti žena u Afganistanu.
Na pitanje zašto nacionalizam ima sve više pristalica u Europi, predsjednica odgovara da se 'društva brane od opasnosti izvana'.
- Europa je u mnogim stvarima bila previše opuštena i previše naivna. Umjesto da se posveti razvojnoj politici, dozvolili smo da 1,2 milijuna ljudi dođe u Europu, uglavnom mladih i snažnih, dok su žene i djeca, te oni koji nisu imali snage, ostali u svojim domovinama, kazala je, uz ostalo.
Pitanje o radikalnome nacionalizmu u Hrvatskoj ponukalo ju je da odgovori kako je takva pitanja, kako je citira Novi list, 'čine bijesnom'.
- Desetljećima je nama Hrvatima bilo zabranjeno da imenujemo svoje porijeklo. Umjesto da kažemo: 'Ja sam Hrvat', morali smo reći: 'Ja sam iz Hrvatske'. Tko bi iskazao svoj nacionalni ponos, tome je prijetio zatvor, kazala je, kako je citira Novi list.
Ne poriče da u Hrvatskoj postoje 'i lijevi i desni ekstremi, ali oni ne predstavljaju nikakvu opasnost za našu demokraciju'. Štoviše, Grabar-Kitarović misli da Hrvatska pripada 'među liberalnije' zemlje Europske unije.
Zanimljiv je i predsjedničin odgovor na pitanje o protuimigrantskoj politici mađarskog premijera Viktora Orbana i talijanskog ministra unutarnjih poslova Mattea Salvinija.
- Ne mogu osuditi ni Mađarsku ni Italiju. Europa ne može na plećima nositi teret bijede cijeloga svijeta, kazala je predsjednica, i dodala:
- Odrasla sam u komunizmu, i nisam htjela ništa drugo nego da izađem iz toga. Htjela sam biti slobodna. Htjela sam imati mogućnost u dućanu birati između raznih vrsta jogurta, i da ne moram vlastima priopćavati koliko ću kruha trebati idućeg tjedna, izjavila je predsjednica za Kleine Zeitung, a prenosi Novi list.
Re: PREDSJEDNICA Desetljećima Hrvati nisu smjeli imenovati svoje porijeklo. Umjesto da kažemo: 'Ja sam Hrvat', morali smo reći: 'Ja sam iz Hrvatske'
Po AV u HR nikad ni nije bilo Hrvata, sve pokatoličeni Srbi. Malo se strpite, saće on...
Re: PREDSJEDNICA Desetljećima Hrvati nisu smjeli imenovati svoje porijeklo. Umjesto da kažemo: 'Ja sam Hrvat', morali smo reći: 'Ja sam iz Hrvatske'
Kakve su ovo gluparije? Ko nije smio reci da je Hrvat. Pa ja sam se oduvijek tako izjasnjavao.
E svasta.
Dobro, nisam sad talambasao s time okolo ...
Pa kako su se onda ljudi izjasnjavali na popisima stanovnistva. Kolinda lupeta gluposti.
E svasta.
Pa kako su se onda ljudi izjasnjavali na popisima stanovnistva. Kolinda lupeta gluposti.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Malo ga jebe povijesni niz ali tu je akademik deretić da to ispraviEroo wrote:Po AV u HR nikad ni nije bilo Hrvata, sve pokatoličeni Srbi. Malo se strpite, saće on...
Ero nije smeo.Ringo10 wrote:Kakve su ovo gluparije? Ko nije smio reci da je Hrvat. Pa ja sam se oduvijek tako izjasnjavao.
E svasta.
Ok malo je to teže tebi objasniti ali moguće je da nadođeš za koju godinuRingo10 wrote:Kakve su ovo gluparije? Ko nije smio reci da je Hrvat. Pa ja sam se oduvijek tako izjasnjavao.
E svasta.
O jebo te faraon, pa sta je ovo. E svasta sam do sada cuo ali ovakve budalastine nikad.Eroo wrote:
2015-09-24
yahh..eto i moji susjedi drugi,neki Erini rodijaci,jos u doba Juge su pristojno isli u crkvu..natakarili su na jarbol zastavu SR Hrvacke,i sibaj Mile..a nisam bas cuo da netko nije smio reci da je Hrvat..iako je mjesto sa najciscom hrvatskom populacijom..Ringo10 wrote:Kakve su ovo gluparije? Ko nije smio reci da je Hrvat. Pa ja sam se oduvijek tako izjasnjavao.
E svasta.
Guest- Guest
Zato je debela. Najela se hleba kada je otišla na Zapad.Ringo10 wrote:O jebo te faraon, pa sta je ovo. E svasta sam do sada cuo ali ovakve budalastine nikad.Eroo wrote:
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
Ero se pojanezio.dzango wrote:Ero nije smeo.Ringo10 wrote:Kakve su ovo gluparije? Ko nije smio reci da je Hrvat. Pa ja sam se oduvijek tako izjasnjavao.
E svasta.
2015-09-24
bolje debela, nego lezba ili žvaljava
a nije ni debela, predobro izgleda
Osim toga,Hrvatska je imala svoju hrvatsku televiziju Zagreb,u sustini potpuno zaseban program neovisan od Beograda..hrpa serija hrvatske produkcije,znanstvene emislije,TV Kalendar :),putopisne emislije..svega necega..pismejker wrote:yahh..eto i moji susjedi drugi,neki Erini rodijaci,jos u doba Juge su pristojno isli u crkvu..natakarili su na jarbol zastavu SR Hrvacke,i sibaj Mile..a nisam bas cuo da netko nije smio reci da je Hrvat..iako je mjesto sa najciscom hrvatskom populacijom..Ringo10 wrote:Kakve su ovo gluparije? Ko nije smio reci da je Hrvat. Pa ja sam se oduvijek tako izjasnjavao.
E svasta.
Kolinda mlati praznu slamu..
Guest- Guest
Pizda. Klicao se Slovenac, Bosanac I Jugosloven. Kako partija kaže.Ringo10 wrote:Ero se pojanezio.dzango wrote:Ero nije smeo.Ringo10 wrote:Kakve su ovo gluparije? Ko nije smio reci da je Hrvat. Pa ja sam se oduvijek tako izjasnjavao.
E svasta.
Ali ovo da smo morali prijavljivati vlastima koliko kruha cemo izvoljeti pojesti iduci tjedan, to je vrhunac komedije svih komedija.dzango wrote:Zato je debela. Najela se hleba kada je otišla na Zapad.Ringo10 wrote:O jebo te faraon, pa sta je ovo. E svasta sam do sada cuo ali ovakve budalastine nikad.Eroo wrote:
Jel ta zena normalna. Ili hoce da izazove nekakvo sazaljenje kod strane javnosti za silne muke pod komunizmom.
Ne, ovo je stvarnio postala galerija ludosti ...
2015-09-24
ufffff...cvrsta straznjica i jake nogare..dudlovi samo takvi...Noor wrote:bolje debela, nego lezba ili žvaljava
Guest- Guest
Jesi li i ti najavljivala vlastima koliko kruha ti treba sledeće nedelje?Noor wrote:bolje debela, nego lezba ili žvaljava
birati izmedju vrsta jogurta...a kukuuu...istina nije bilo sto vrsta,ali je bilo nekoliko,a bili su odlicni,nasprama sada..Ringo10 wrote:Ali ovo da smo morali prijavljivati vlastima koliko kruha cemo izvoljeti pojesti iduci tjedan, to je vrhunac komedije svih komedija.dzango wrote:Zato je debela. Najela se hleba kada je otišla na Zapad.Ringo10 wrote:O jebo te faraon, pa sta je ovo. E svasta sam do sada cuo ali ovakve budalastine nikad.Eroo wrote:
Jel ta zena normalna. Ili hoce da izazove nekakvo sazaljenje kod strane javnosti za silne muke pod komunizmom.
vjerovatno Koli niti ne zna da u one /fine,kremaste/ jogurte rukaju masu svinjske zelatine,a ona to sa gushtom papa..
Guest- Guest
Ja sam moro najavljivat UDBI koliko puta cu jebat zenu svaki mjesec. A ako bih se napio pa ne bi ispunio normu, moja gospoja bi me tuzila i onda bi UDBASI dolazili da me batinama preodgajaju kako da ispunjavam bracne obaveze.dzango wrote:Jesi li i ti najavljivala vlastima koliko kruha ti treba sledeće nedelje?Noor wrote:bolje debela, nego lezba ili žvaljava
Jer poznato je da je u komunizmu svaki Hrvat (koji se usput receno nije smio takvim izjasnjavati) imao svoga osobnog srpskog UDBASA koji ga je pratio svuda i mlatio kad god bi nasao za shodno.
A jebavat neke druge zene i djevojke izvan braka, to su mogli samo najvisi komunisticki funkcioneri. Partijski podobni kadrovi. Uglavnom Srbi.
A ja bih trebao prijavit da sam zrtva srpskog komunizma. Jer nije mi bas svaka zenska srpske nacionalnosti htjela dati koke kad bih trazio. To su bile teske traume mladog hrvatskog stradalnika.
Kad god pomislim da su Srbi najblesaviji narod u Galaksiji Mlijecni Put, Hrvati se svaki put potrude da me u tome razuvjere.
2015-09-24
bila sam mala i nisam brinula o tome, ali sam pazila koji je dan i jel pada kiša, jesu li tablice na autu par ili nepar...da znam hoću li u školu pješice ili će me stari odvestdzango wrote:Jesi li i ti najavljivala vlastima koliko kruha ti treba sledeće nedelje?Noor wrote:bolje debela, nego lezba ili žvaljava
a i ono s redukcijama, da znam jel moram to veče k baki, frendici ili tetki...ili pisat zadaću uz petrolejku
Stvarno je izjavila težu glupost.Ringo10 wrote:Ali ovo da smo morali prijavljivati vlastima koliko kruha cemo izvoljeti pojesti iduci tjedan, to je vrhunac komedije svih komedija.dzango wrote:Zato je debela. Najela se hleba kada je otišla na Zapad.Ringo10 wrote:O jebo te faraon, pa sta je ovo. E svasta sam do sada cuo ali ovakve budalastine nikad.Eroo wrote:
Trinity-
2014-04-17
Page 1 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Predsjednica se opet sjetila ili "sjetila" sto se nije smjelo u jugosksviji Mogel si spomenuti brajde ali ne , recimo reci da si Hrvat kajkavec
» Srbi će reći Otadžbina, a mi kažemo Domovina
» Teraju svog trenera jer Hrvat: ŠIPTAR, HRVAT, BALIJA, NISU MOJA BRATIJA
» KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ U STUTTGARTU Hrvati izvan Hrvatske nisu dijaspora, nego iseljena Hrvatska - naša braća, naša snaga
» Prije 40 godina umro je čovjek o kojem se nisu smjeli pričati vicevi. Zašto vam fali?
» Srbi će reći Otadžbina, a mi kažemo Domovina
» Teraju svog trenera jer Hrvat: ŠIPTAR, HRVAT, BALIJA, NISU MOJA BRATIJA
» KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ U STUTTGARTU Hrvati izvan Hrvatske nisu dijaspora, nego iseljena Hrvatska - naša braća, naša snaga
» Prije 40 godina umro je čovjek o kojem se nisu smjeli pričati vicevi. Zašto vam fali?
Page 1 of 6