ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Korona novosti i spoznaje

Page 46 of 50 Previous  1 ... 24 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50  Next

Go down

Korona novosti i spoznaje - Page 46 Empty Re: Korona novosti i spoznaje

Post by Guest 16/1/2022, 13:23

violator wrote:
ebenica wrote:
violator wrote: Oduvijek je bila rijec o "prehladici". Sta ne da da, usrani uplaseni kreteni koji tvrde drugacije?

ne, riječ je o ozbiljnoj bolesti za određeni dio pučanstva, manji..za 90% pučanstva riječ je o bolesti koja je također ozbiljna ali na njih ima učinak "prehladice".
masovnoj histeriji tu nema mjesta.
ja bih preporučio svakome tko posjeti zagreb da umjesto slikanja pod banom ili odlaska na sljeme ili šetuckanja po jarunu posjeti dječju bolnicu u gornjoj bistri pa da shvati koliko je smiješno to što odjednom ne možeš držati dah 42 sekunde nego pišljivih 35 i to nazivati ozbiljnim posljedicama, najteže kaj ti se može dogodit u životu. gubitak kondicije.

Bit ce da nismo citali iste Brendove upise. A izgleda i da sam svjedokom statistickih anomalija jer tih 90% oboljelog pucanstva s ucinkom prehlade ne izgleda mi ni priblizno tocno kad usporedim iskustva svih onih koji su pokupili virus i jebeno se lagodno provodili uz obicno kasljucanje. Govorim, jasno, o onima a kojima sam bila u doticaju.

Masovna histerija ne, ali i omalovazavanje tudjih iskustava koja se ne uklapaju u nama zamisljenu situaciju takodjer ne podrzavam.

Vas se dvojica slobodno koljite i ostrite kurceve, mene zanima pravo stanje stvari i pisat cu o onome cega sam svjedokom.
ja to ne bih nazvao oštrenjem kuraca jer bi to predstavljalo nadmudrivanje a o tome nije uopće riječ.
ja nikome ne branim da se cijepi, zaštiti i radi ono što misli da je najbolje za njega osobno, poduzme sve što mu je dostupno niti bih nametnuo nekome da se ne smije cijepiti.
s druge strane istu slobodu očekujem i zauzvrat, da me se pusti na miru da sam odlučim što želim u svom tijelu a što ne i način na koji ću se zaštiti od neke bolesti. i ne pristajem na ucjene putem hrabrosti: to je samo mala iglica i vatica ili emocionalne: reci to onome tko je ležao na respiratoru...zadiranje u moje tijelo ću gledati kao agresiju i na taj način reagirati.

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 16/1/2022, 13:25

epikur37 wrote:
ebenica wrote:
Glupkakurac wrote: Cijeli svijet je lud
i puca mi kurac za cijeli svijet, ja o "svijetu" nemam visoko mišljenje.

Svijet je ionako usrano govno, moš mu jebat smrdljivu mater... glupi svijet i  cjepiva usrani hebeni otrovi degenerični.

Nek idu u pičku materinu s tim injekcijama

Ole, Ole, Ole, Ole... nitko nam ništa ne može

Ale Ale, Ale aleeee
a pa ti si zaslužan kaj je svijet usrano govno, use' nase' i podase' nek' se vidi tko je prase.
pa naravno da idete u pičku materinu, da ne idete bio bio poput tebe ali pošto imam karakter teško bih mogao s time živjeti.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Eroo 16/1/2022, 13:36

ebenica wrote:
violator wrote: Oduvijek je bila rijec o "prehladici". Sta ne da da, usrani uplaseni kreteni koji tvrde drugacije?

ne, riječ je o ozbiljnoj bolesti za određeni dio pučanstva, manji..za 90% pučanstva riječ je o bolesti koja je također ozbiljna ali na njih ima učinak "prehladice".
Radije to nazovimo zabrinutost.
Masovna histerija se dogodila u provinci Bergamo, kad im je za mjesec dana umrlo 60% ljudi,
od broja umrlih u jednoj godini. Priče tamošnjih Talijana su potresne, nama nezamislive...
Nije psihi sina  prihvatljivo da mu u stanovanju umru tata i mama, a tjedan dana nema nikoga
pozvati da ih odveze i pokopa u groblju koje je zatvoreno, jer nema nikoga tko bi ih pokopao.
Na kraju ih je vojska skupljala u kamione i odvozila u krajeve gdje su groblja još radila , gdje
su ih pokopali bez prisustva obiteljskih članova.
Nije bilo psihički podnošljivo ljudima kad su se gušili i nisu nikoga mogli dozvati da im pomognu
do kisika, jer su zdravstveni domovi i bolnice bile zatvorene.
Razumni ljudi su se upoznali sa situacijom kakvu su proživjeli u Bergamu. Ne histeriziraju,
ali da su zabrinuti - da, jesu. Često ne više ne za se, već za svoju dicu, kako kaže Brendi.
Što sam ono tija reć...da, bijeg iskrenog (prosječnog) antivaksera iza njemu vlastite psihičke
ograde podnošljivosti i nije sam po sebi veliki problem za društvo. Naime, visina "pragova psihičke
podnošljivosti" od jednake vanjske ugroze, kod pojedinca ne ovisi o stupnju naobrazbe :
često su za istu ugrozu istovjetni za jednog  smetlara ili znanstvenika Lauca.
"Bistrenje znanstvenih dokaza o itd..." jednog smetlara ili znanstvenika Lauca nemaju istu težinu,
pa tako i ne mogu praviti jednako veliku štetu za društvo u cjelini.
Opet nisam rekao ono šta sam mislio poentirati...nije važno, možda je tako bolje.
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by T. 16/1/2022, 13:43

Što kazati a da već nije kazano...
Da, to sam htio...
Ovo se bliži kraju...
Nikad ne zaboravite njihova lica i imena...
Bilo političara, 'stručnjaka', medijskih djelatnika...
Pljunite ih kad god budete u prilici...

2014-04-14

Back to top Go down

Post by Guest 16/1/2022, 13:48

ebenica wrote:
violator wrote:
ebenica wrote:
ja bih preporučio svakome tko posjeti zagreb da umjesto slikanja pod banom ili odlaska na sljeme ili šetuckanja po jarunu posjeti dječju bolnicu u gornjoj bistri pa da shvati koliko je smiješno to što odjednom ne možeš držati dah 42 sekunde nego pišljivih 35 i to nazivati ozbiljnim posljedicama, najteže kaj ti se može dogodit u životu. gubitak kondicije.

Bit ce da nismo citali iste Brendove upise. A izgleda i da sam svjedokom statistickih anomalija jer tih 90% oboljelog pucanstva s ucinkom prehlade ne izgleda mi ni priblizno tocno kad usporedim iskustva svih onih koji su pokupili virus i jebeno se lagodno provodili uz obicno kasljucanje. Govorim, jasno, o onima a kojima sam bila u doticaju.

Masovna histerija ne, ali i omalovazavanje tudjih iskustava koja se ne uklapaju u nama zamisljenu situaciju takodjer ne podrzavam.

Vas se dvojica slobodno koljite i ostrite kurceve, mene zanima pravo stanje stvari i pisat cu o onome cega sam svjedokom.
ja to ne bih nazvao oštrenjem kuraca jer bi to predstavljalo nadmudrivanje a o tome nije uopće riječ.
ja nikome ne branim da se cijepi, zaštiti i radi ono što misli da je najbolje za njega osobno, poduzme sve što mu je dostupno niti bih nametnuo nekome da se ne smije cijepiti.
s druge strane istu slobodu očekujem i zauzvrat, da me se pusti na miru da sam odlučim što želim u svom tijelu a što ne i način na koji ću se zaštiti od neke bolesti. i ne pristajem na ucjene putem hrabrosti: to je samo mala iglica i vatica ili emocionalne: reci to onome tko je ležao na respiratoru...zadiranje u moje tijelo ću gledati kao agresiju i na taj način reagirati.

Jebeni, slazem se s ovime sto govoris i svjesna sam i Brendovog izrugivanja nad argumentima druge strane. Ali sad mi je vec postalo mucno citati u kolikoj mjeri omalovazavas njegovo iskustvo s covidom, tim vise sto razumijem o cemu govori.

Necemo biti poput Abena. Abenovstina nek' ide na dusu drugima, ne nama.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Eroo 16/1/2022, 14:08

ebenica wrote:
violator wrote:
ebenica wrote:

To uopće ne bi bilo upitno, ako bi cjepivo bilo 100% učinkovito, ali, nažalost, nije.
Naime, cjepivo je isto, a već smo doživjeli 3 dominantna soja, od toga 2 mutirana.
Pored nemogućnosti da cijeli svijet cijepimo istovremeno  i antivakserska PR je
dobrano "pomagala" da smo tu di danas jesmo. Znakovito je da nemate odgovor
na pitanje šta nam je o činiti ako nam se uruši ekonomija i zdravstvo?
Ne treba nam nikakva panika, trebaju  nam jasni odgovori i rješenja da do toga dođe.
Znam što predlaže znanost (ono šta uopće može) , ali nisam nikad čuo šta predlaže
antivakserska propaganda u HR, s laucom na čelu, ili u svijetu općenito.
Eroo
Eroo

2016-07-22

darth_vader likes this post

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 16/1/2022, 14:17

Glupkakurac wrote:
ebenica wrote:
Glupkakurac wrote:

Jeba te Bog tulavog i kratkog da te jeba, ljudi umiru, a ti se izruguješ tome pička ti materina sasrana, ti bi izolirao ugrožene skupine i riješio problem. Čime? Kako? Tko su uopće ugroženi kad i potpuno zdravi osjećaju mjesecima posljedice kad se izvuku. Cijeli svijet je lud, a samo si ti pametan... Ma ti si potpuni debil kojem jednostavno nema pomoći.
ljudi umiru svakodnevno od svega i njihovo pravo je hoće li se liječiti ili neće. cijepio si se? zaštio? i sad odjebi. :coffee

Nisam se cijepio. Nema više ni smisla zbog zaštite, ali morat ću uskoro jer mi se ne da svako malo ići testirati, iz čisog komoditeta sada, a nakon korone me više boli kurac pa taman da je i otrov u njemu...gore od spize iz Lidla i Kauflanda ne može biti da ga jebeš. Samo treba objasniti momku koji je ležao do mene mjesec dana na odjelu i kojem je doktorica rekla da mu pluća na rendgenu više praktički ne postoje, da je to zapravo bezazlen virus za mlade. Niti ne znam je li živ uopće, prebacilo ga na pulmologiju jer mu se više nije moglo pomoći. U njegovim očima sam vidio što je strah, taman je dijete dobio, popušio koronu na godišnjem u covid free zemlji za odmor gdje se neandretalci koji tamo žive ne pridržavaju ama baš nikakvih mjera. Njemu reci da je to zato jer je preplašena pička. Usred jebenog ljeta čovjek izgubio pluća, a s niti 30 godina...

e ja znam jednu osobu, točnije poznavao sam, koja je izašla vanka prije x godina, malo popila i skočila u bazen pod alkoholom i utopila se. tragedija. 
ajdemo radi jednog toga slučaja, zabraniti bazene, i izlaske vanka za mlade, i alkohol(iako ovo zadnje skoro da bih hah)

znam nažalost jednu možda još koju osobu koje su mladi poginuli u prometnoj nesreći. ajmo zabraniti auta itd. 

e da, statistički je za mlađe od 30godina- da naglasim zdrave, puno opasnija vožnja autom nego hvatanje covida.  puno opasnija. broj umrlih zdravih mlađih od 30godina od ove gripe/sada prehlade jest , pitanje da li je u cijeloj državi a uskoro će 80-90% ljudi biti koji su preboljeli koronu, da li je iti jedna zdrava mlađa osoba od 30godina umrla od korone. 
aj nešto zdravih između 30 i 40 je umrlo, ali i to sitno na razini države. sve skupa pun kurac ih više pogine na cestama. 

kužiš o čemu se radi.  i ako ebenica je dobro rekao. sve super, ja sam poznavao mlade koji su poginuli na cesti , ili se utopili pijani, i nije mi palo napamet zabraniti ljudima auta, ili zabraniti sve bazene i noćne izlaske.

tako i tvoje kmečanje je bezveze. statistika je jasna. zdrava mlađa osoba od 30 godina ne može umrijeti od ovoga. mlađa od 40, extremno rijetko, na razini dobijanja lutrije. neke će naravno sjebati malo više kako si rekao.
na sreću extremno rijetko. 

i najbolje od svega, postoje jebena cijepiva, postoji individualna odgovornost. dakle rokajte se ti i tvoj frend sa milijun bostera, i zaključajte se u podrum. nas ostalih 99.9% ostavite na miru da živimo i "riskiramo" prehladu i posljedice. ti se rokaj bosterima i zaključaj u podrum i doviđenja. ja ti neću zabraniti cijepiva, iako smatram da tebi kao osobi koja je dva puta preboljela koronu, cijepljenje je extremno debilno, opasno,  ali ne pada mi napamet zabranjivti to tebi. tvoj izbor
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

2018-06-14

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 16/1/2022, 14:20

T. wrote:Što kazati a da već nije kazano...
Da, to sam htio...
Ovo se bliži kraju...
Nikad ne zaboravite njihova lica i imena...
Bilo političara, 'stručnjaka', medijskih djelatnika...
Pljunite ih kad god budete u prilici...
ovo ide svome kraju, ali upamtio sam neka imena, ako nekoga susretnem na ulici, ne gine mu barem ću ga stisnuti i jebati mu mater, ali bude li potrebno i šamar će pasti.. jebe me se, najgore što mogu dobiti prekršajnu prijavu, plus mogu reći da me i je i ta osoba napala pa će i on dobiti.. eto.. ima još ovih doktora i novinara što i sada kada je očito da je ovo prehlada, i dalje zagovarju lockdown i zaključavanje, sve sam ih zapisao u crnu bilježnicu i ako koga susretnem leti šamar.
AssadNaPodmornici
AssadNaPodmornici

2018-06-14

Back to top Go down

Post by Guest 16/1/2022, 14:25

violator wrote:

Jebeni, slazem se s ovime sto govoris i svjesna sam i Brendovog izrugivanja nad argumentima druge strane. Ali sad mi je vec postalo mucno citati u kolikoj mjeri omalovazavas njegovo iskustvo s covidom, tim vise sto razumijem o cemu govori.

moje omalovažavanje njegovog iskustva je isključivo njegova zasluga...bolest se ne bira, slučajna je i može se dogoditi svakome, njemu se na nesreću dogodila, to je nešto na što nitko nema utjecaj.
uzimanje cjepiva u sebe je odabir i nije slučajnost, nije nešto što se događa slučajno i njegova želja je da to svi rade oduševljeno i svojevoljno, da s namjerom preuzimaju rizik koje isto nosi, a znamo da nosi kao i covid za određeni broj ljudi, je bezdušna. ja nikad nisam bio zdravstvena prijetnja svojoj okolini, čak i prije ove pandemije ako sam bio šmrcav ili nešto sam govorio ljudima: aj nemoj preblizu nekaj šmrcam zadnjih dana ili aj nećemo se rukovat nekaj šmrcam... i od početka ove epidemije se ponašam odgovorno prema svakome u svojoj blizini: dezinficiram ruke, nosim maske ako bih osjetio da nešto šmrcam upozorio bih ljude...to je ono kaj sam ja spreman radit za svoju okolinu i radim to oduvijek. ono kaj nisam spreman da mi netko na osnovu svog iskustva želi nametnuti da u sebe stavim nešto što ne želim, s čime bih trebao leć', s čime bih trebao zube prat ili bi mi to trebalo kolati tijelom dok drkam a pošto ja drkam samo lijevom rukom da bude od srca nedam nikome da mi zadire lijekovima u tu moju intimu pogotovo ne nekom 300 ili 1000 kilometara udaljenom kako bi se taj osjećao sigurno a taj isti ne pokazuje apsolutno niakkve emocije prema onima koji su doživjeli posljedice ili umrli od posljedica cjepiva nego se sve isključivo bazira na sebičnosti vlastitog iskustva.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Eroo 16/1/2022, 14:29

AssadNaPodmornici wrote:e da, statistički je za mlađe od 30godina- da naglasim zdrave, puno opasnija vožnja autom nego hvatanje covida.
I ti im savjetuješ da voze suprotnom stranom ceste,idiote!
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo 16/1/2022, 15:06

Korona novosti i spoznaje - Page 46 Screenshot-1149

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Guest 16/1/2022, 15:17

ebenica wrote:
violator wrote:

moje omalovažavanje njegovog iskustva je isključivo njegova zasluga...bolest se ne bira, slučajna je i može se dogoditi svakome, njemu se na nesreću dogodila, to je nešto na što nitko nema utjecaj.
uzimanje cjepiva u sebe je odabir i nije slučajnost, nije nešto što se događa slučajno i njegova želja je da to svi rade oduševljeno i svojevoljno, da  s namjerom preuzimaju rizik koje isto nosi, a znamo da nosi kao i covid za određeni broj ljudi, je bezdušna. ja nikad nisam bio zdravstvena prijetnja svojoj okolini, čak i prije ove pandemije ako sam bio šmrcav ili nešto sam govorio ljudima: aj nemoj preblizu nekaj šmrcam zadnjih dana ili aj nećemo se rukovat nekaj šmrcam... i od početka ove epidemije se ponašam odgovorno prema svakome u svojoj blizini: dezinficiram ruke, nosim maske ako bih osjetio da nešto šmrcam upozorio bih ljude...to je ono kaj sam ja spreman radit za svoju okolinu i radim to oduvijek. ono kaj nisam spreman da mi netko na osnovu svog iskustva želi nametnuti da u sebe stavim nešto što ne želim, s čime bih trebao leć', s čime bih trebao zube prat ili bi mi to trebalo kolati tijelom dok drkam a pošto ja drkam samo lijevom rukom da bude od srca nedam nikome da mi zadire lijekovima u tu moju intimu pogotovo ne nekom 300 ili 1000 kilometara udaljenom kako bi se taj osjećao sigurno a taj isti ne pokazuje apsolutno niakkve emocije prema onima koji su doživjeli posljedice ili umrli od posljedica cjepiva nego se sve isključivo bazira na sebičnosti vlastitog iskustva.

Bolesti nisu slucajne. Imaju svoje uzroke i tijek. Sto se njegovog odusevljenja cjepivima tice, to odusevljenje nisam nesto primijetila, osim u kontekstu postcovida, da bi radije riskirao i s  cijepljenjem, nego ponovio ono sto mu se dogodilo i/li gledao ono cemu je svjedocio tijekom bolnickog lijecenja. A nije ni zanemariva cinjenica da je na njegov sud o cijepljenju utjecao vrlo oslabljen imunitet njegovog bliskog clana obitelji. Jest, bilo je nesto s vaticom i strahom, ali moj je opci dojam da svi mi ovdje isfuravamo neke frustracije i cesto zanemarujemo kontekst u kojem je neki post napisan (nisam bezveze spomenula da mi se ne "rezu" postovi).

Mogu i ja reducirati Brendove postove i zakljuciti da je ljubitelj Veberovog q-rca.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici 16/1/2022, 15:26

Nenad Bakic 

EPIDEMIJSKI RAZVOJ - i dalje odličan
I dalje vrlo jak pad 'slučajeva' u Dalmaciji se proširio na cijelu zemlju 
Hospitalizacije u malom rastu, respiratori u padu (u komentarima).
(Zbog brzine razvoja i dalje gledamo dan na dan, pa je zato i situacija po županijama s više šuma)
VAŽNO: Budući da me oštromjerašima (Rudan, Trampuž itd.) sklon Faktograf maliciozno ograničava, da biste vidjeli moje objave trebate što više lajkati i dijeliti da si popravite algoritam prikaza, označite u praćenju mog profila kao 'vidi prvo' ili 'favoriti' i dolazite  direktno na moj zid - više je objava!

Korona novosti i spoznaje - Page 46 Prehla11

prehlada ide svom kraju. vrhunac vala prošao dalmaciju

2018-06-14

Noor and Hektorović like this post

Back to top Go down

Post by Guest 16/1/2022, 15:39

violator wrote:

Bolesti nisu slucajne. Imaju svoje uzroke i tijek. Sto se njegovog odusevljenja cjepivima tice, to odusevljenje nisam nesto primijetila, osim u kontekstu postcovida, da bi radije riskirao i s  cijepljenjem, nego ponovio ono sto mu se dogodilo i/li gledao ono cemu je svjedocio tijekom bolnickog lijecenja. A nije ni zanemariva cinjenica da je na njegov sud o cijepljenju utjecao vrlo oslabljen imunitet njegovog bliskog clana obitelji. Jest, bilo je nesto s vaticom i strahom, ali moj je opci dojam da svi mi ovdje isfuravamo neke frustracije i cesto zanemarujemo kontekst u kojem je neki post napisan (nisam bezveze spomenula da mi se ne "rezu" postovi).

Mogu i ja reducirati Brendove postove i zakljuciti da je ljubitelj Veberovog q-rca.
sve zarazne bolesti su hrpa slučajnosti, slučajno si sjeo negdje, slučajno si prinio ruku ustima, slučajno si dodirnuo nekoga...da si znao ne bi, da si znao da postoji opasnost u upravo toj radnji tog trenutka to ne bi radio.
onog trena kad sjedneš, podigneš rukav i neka osoba u tebe nešto ubrizga to prestaje biti slučajnost, postaje svjestan čin, tvoja osobna odluka, znanje o tom događaju, prednostima i manama istog...
ako netko od tebe očekuje da to napraviš a zna da postoji mogućnost da ćeš ti od toga imati ozbiljne posljedice ili čak i smrt tada to nema veze sa reduciranjem postova već točno onime što piše i ne sa frustracijama ili kontekstom. nema ničeg nejasnog ni slučajnog u tome.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 16/1/2022, 15:48

ebenica wrote:
violator wrote:

sve zarazne bolesti su hrpa slučajnosti, slučajno si sjeo negdje, slučajno si prinio ruku ustima, slučajno si dodirnuo nekoga...da si znao ne bi, da si znao da postoji opasnost u upravo toj radnji tog trenutka to ne bi radio.
onog trena kad sjedneš, podigneš rukav i neka osoba u tebe nešto ubrizga to prestaje biti slučajnost, postaje svjestan čin, tvoja osobna odluka, znanje o tom događaju, prednostima i manama istog...
ako netko od tebe očekuje da to napraviš a zna da postoji mogućnost da ćeš ti od toga imati ozbiljne posljedice ili čak i smrt tada to nema veze sa reduciranjem postova već točno onime što piše i ne sa frustracijama ili kontekstom. nema ničeg nejasnog ni slučajnog u tome.

E jesi mi pokazao! :D Muda labudova.

I na to imam odgovor, ali ne mislim se nastaviti prepucavat' s tobom zbog Brenda.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Noor 16/1/2022, 15:53

AssadNaPodmornici wrote:e da, statistički je za mlađe od 30godina- da naglasim zdrave, puno opasnija vožnja autom nego hvatanje covida.

točno

2017-10-06

AssadNaPodmornici likes this post

Back to top Go down

Post by Eroo 16/1/2022, 15:53

Današnji rezultati o smrtnosti pristigli do ovog momenta.
Ponekad kažemo  da su to slučajevi, ali se ne može svesti pod "slučajnost".

Korona novosti i spoznaje - Page 46 Screenshot-1150

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Guest 16/1/2022, 15:55

violator wrote:
ebenica wrote:
violator wrote:

E jesi mi pokazao! :D Muda labudova.

I na to imam odgovor, ali ne mislim se nastaviti prepucavat' s tobom zbog Brenda.
nisam ti pokazao ništa ali meni je velika razlika dva događaja prvog:
ako sjednem u auto i krenem na posao i brend me nazove i kaže mi: aj molim te stani i kupi mi jogurt, ja stanem dodirnem nekoga laktom, udahnem nešto u tom dućanu ili dodirnem neki predmet pa usta...sve je to hrpa slučajnosti, brend nije mogao znat za opasnost, nije me svjesno poslao u istu...dogodilo se igrom slučaja.
drugi.:
ako ja sjednme u auto i krenem na posao a brend me nazove i kaže: otiđi na tu adresu i daj da ti ubrizgaju nešto...i ja od toga imam posljedice za koje je brend mogao znat da su moguće ali me je svejedno tamo poslao i tražio to od mene...to više niti je slučajno niti se dogodilo igrom slučaja. to je izravan utjecaj na događaj bez moje mogućnosti da o istom odlučujem i kažem: tko te iebe.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Eroo 16/1/2022, 15:59

Noor wrote:

točno
A posebno je opasno ako voze suprotnim smjerom ceste. I za njih i za one koji voze propisno desnom stranom.
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Eroo 16/1/2022, 16:12

PS: 
Imali smo zemlju preko vode, a razne alate ili proizvode, smo na magarcu prenosili peko  vode ili nazad.
Magarac se, kao i svi drugi magarci strašno bojao vode i nikako nije htio ići prijeko.
Šta činiti? Pokojni ćaća mu je preko očiju vezao jednu poveću krpu, a onda je sve išlo kao po loju. :D
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Guest 16/1/2022, 16:17

Eroo wrote:PS: 
Imali smo zemlju preko vode, a razne alate ili proizvode, smo na magarcu prenosili peko  vode ili nazad.
Magarac se, kao i svi drugi magarci strašno bojao vode i nikako nije htio ići prijeko.
Šta činiti? Pokojni ćaća mu je preko očiju vezao jednu poveću krpu, a onda je sve išlo kao po loju. :D
Magarci vode porijeklo iz suhih područja. Radi toga, kopita teško podnose vlažnu klimu Srednje Europe i sklona su pucanju i stvaranju dubokih pukotina u kopitu gdje može doći do truljenja. Dobra i redovna kontrola kopita je zbog toga od životne važnosti za magarce. :coffee
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 46 of 50 Previous  1 ... 24 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50  Next

Back to top

- Similar topics