Korona novosti i spoznaje
Page 22 of 50
Page 22 of 50 • 1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 36 ... 50
Re: Korona novosti i spoznaje
rvacki ti ko i kod đelema.epikur37 wrote:Sve manje je necijepljenih... ljudi malo po malo na dolaze.
veber- Posts : 53509
2014-12-30
Eroo wrote:Nećeš mi nedostajati, kao ni do sada.michaellcmacha wrote:ja sam druga Eru stavio na ignor, i nemam namjeru s njim se više spominjati sve dok traje ova zdravstvena kriza... čak štoviše potrudit ću se da u komunikaciji sa ostalim forumašima izbjegnem opaske koje imaju veze sa dotičnim... ova gore nek bude zadnja do daljnjeg...Noor wrote:
te nije sram izračunavati i objavjivati kolika bi tvoja pomoć bila u financijskom obliku?
tvoji projekti u HR ne prolaze i Mihi ne bi bili ni od kakve pomoći
aleksa ostani doma skuvala sam ti paštašutu.
https://www.telegram.hr/politika-kriminal/bolnice-se-bore-s-manjkom-osoblja-sve-ih-je-vise-u-izolaciji-zabrinuti-smo-moglo-bi-biti-jako-nezgodno/
Guest- Guest
Prpa, brajo,prpa...epikur37 wrote:Sve manje je necijepljenih... ljudi malo po malo na dolaze.
Eroo- Posts : 79095
2016-07-22
ebenica wrote:Eroo wrote:Nećeš mi nedostajati, kao ni do sada.michaellcmacha wrote:
ja sam druga Eru stavio na ignor, i nemam namjeru s njim se više spominjati sve dok traje ova zdravstvena kriza... čak štoviše potrudit ću se da u komunikaciji sa ostalim forumašima izbjegnem opaske koje imaju veze sa dotičnim... ova gore nek bude zadnja do daljnjeg...
https://www.telegram.hr/politika-kriminal/bolnice-se-bore-s-manjkom-osoblja-sve-ih-je-vise-u-izolaciji-zabrinuti-smo-moglo-bi-biti-jako-nezgodno/
Rista, na sve to upozoravam cilo vrime.
Zdravstveni sustav vam je imao ograničenja i prije epidemije.
Slušaj struku i dopuni si zalihe u domaćoj ljekarni.
2016-07-22
veber wrote:rvacki ti ko i kod đelema.epikur37 wrote:Sve manje je necijepljenih... ljudi malo po malo na dolaze.
Nados'o ti je k'o kolac. :)
A sto znaci onaj "cumurcebe" ili kako se vec obracas Eri...
Guest- Guest
struka je desetkovana. novi uspjeh cjepiva.Eroo wrote:ebenica wrote:Eroo wrote:
Nećeš mi nedostajati, kao ni do sada.
Guest- Guest
ćumur je drvo ili neki kurac, čebe je deka. drvena deka? nisam siguran.violator wrote:veber wrote:rvacki ti ko i kod đelema.epikur37 wrote:Sve manje je necijepljenih... ljudi malo po malo na dolaze.
Guest- Guest
i još jedan dokaz da treba pojačati kampanju cijepljenja...ebenica wrote:struka je desetkovana. novi uspjeh cjepiva.Eroo wrote:ebenica wrote:
T.- Posts : 17602
2014-04-14
Eroo wrote:Noor wrote:tvoja besramnost nema kraja, kao ni nepismenostEroo wrote:
Moj kolega, Pipenbaher(Maribor) je izradio projekat Pelješkog mosta u cjelini.
Znaš ti da možeš lagati samo neinformiranim. Šta ćeti to?
pa ako je tko neinformiran, to si ti
tvoj kolega je u vrijeme izrade projekta bio član HKIG, kao strani privemeno ovlašteni inženjer građevinarstva, br. ovlaštenja GPR 0018
zato je njegov projekt prošao
toliko o laganju
Naravno da lažeš, kao što je i inače običaj u čoporu.
Pipenbaheru ste mogli izvanredno dati i državljanstvo.
Zbog prilagođavanjakinenskoj tehnologiji zaobišli ste
zakone, koji važe za građevinarstvo općenito.
Za izgotovljene projekte se koristila tkzv. "nostrifikacija".
Ovdje di živim posve legalno važe talijanski, mađarski,
austrijski itd projekti. Uz reviziju, koja više nije obavezna
A što bi ti mogla znati o projektiranju...
pa imaš crno (ok, plavo...pečat je plavi) na bijelo, zašto i dalje lažeš?
koprcaš se ko svinjče u kaljuži i milina je to gledat
za projektiranje, izvođenje i nadzor nije potrebno državljanstvo, ali upis u imenik ovlaštenih inženjera (građ., arh., stroj. i elektroteh.) je obavezan
bez ovlaštenja i osobnog pečata nećeš ovdje raditi ništa, možeš biti pomoćni inženjer na gradilištu ili suradnik projektantu, dok nadzoru nećeš ni prismrditi
evo ti i link https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2015_07_78_1489.html
koji su zakoni zaobiđeni? što ti znaš o hrvatskim zakonima? nemaš blage veze o njima, evo upravo to dokazuješ
nostrifikacija? ni to ne znaš što je?
Nostrifikacija jest postupak utvrđivanja usklađenosti idejnog, glavnog i izvedbenog projekta izrađenog u inozemstvu s odredbama Zakona o gradnji, tehničkim propisima i hrvatskim normama.
Ovlaštena soba za nostrifikaciju izdaje izvješće i potvrdu o nostrifikaciji, to jest ispravu kojom se potvrđuje da je projekt, izrađen u inozemstvu, usklađen s hrvatskim propisima iz područja graditeljstva. Što je u tome čudno ili neprihvatljivo?
Usklađenost projekta (nostrifikacija) se utvrđuje na način:
- Glavni projekt i izvedbeni projekt, izrađen prema stranim propisima, smatra se projektom izrađenim prema Zakonu o gradnji, ako je provedeno utvrđivanje njegove usklađenosti s hrvatskim propisima i pravilima struke
- Glavni projekt i izvedbeni projekt, odnosno njihovi dijelovi moraju biti prevedeni na hrvatski jezik prije nostrifikacije. Uz prijevod na hrvatski jezik projekt može zadržati izvorni tekst na stranom jeziku.
Nostrifikaciju projekta, u okviru zadaća svoje struke, provodi osoba koja, prema Zakonu o poslovima i djelatnostima prostrornog uređenja i gradnje, ima pravo uporabe strukovnog naziva ovlašteni arhitekt ili ovlašteni inženjer, odnosno pravna osoba koja ima zaposlenu osobu koja ima pravo uporabe tog strukovnog naziva.
dakle vidiš inđiliro moj, ništa bez ovlaštenja i pečata :)
naravno...i redovnog stručnog usavršavanja putem raznih edukacija, seminara, kongresa, konferencija, webinara, itd, itd
a ti? ti čamiš u podrumu :)
i za kraj, tebi kao info, jer vidim da te ždere znatiženja... ja sam u projektiranju bila od 1989. do 2015...unutar tog razdoblja od 2003. do 2015. paralelno i u nadzoru, od 2015. do danas isključivo u nadzoru i upravljanju projektima, a do mirovine imam još dugo, dugo
sumnjam da si išta razumio, ali eto...pokušala sam, nisam sebična :)
ebenica wrote:Eroo wrote:Nećeš mi nedostajati, kao ni do sada.michaellcmacha wrote:
ja sam druga Eru stavio na ignor, i nemam namjeru s njim se više spominjati sve dok traje ova zdravstvena kriza... čak štoviše potrudit ću se da u komunikaciji sa ostalim forumašima izbjegnem opaske koje imaju veze sa dotičnim... ova gore nek bude zadnja do daljnjeg...
ček, pa što nisu cijepljeni?
rekli su da će ih još i testirati, šta je i to zakazalo?
ebenica wrote:ćumur je drvo ili neki kurac, čebe je deka. drvena deka? nisam siguran.violator wrote:veber wrote:
rvacki ti ko i kod đelema.
E hvala za ovo prvo, a deku sam nadodala (znam sto je "cebe") jer se ne mogu sjetiti onog drugog izraza koji obicno ide uz to. :p
Guest- Guest
sreća pa je ovo omicron pa ih ne moramo skupljat po podrumima i haustorima kao u bergamu.Noor wrote:ebenica wrote:Eroo wrote:
Nećeš mi nedostajati, kao ni do sada.
ček, pa što nisu cijepljeni?
rekli su da će ih još i testirati, šta je i to zakazalo?
barem je nekaj točno u cijeloj kampanji, imaš sreće ako se cijepiš da te ne pogodi ozbiljna varijanta toga protiv čega si se cijepio :P
Guest- Guest
izguglao sam, ćumur je drveni ugljen :) bio sam blizu.violator wrote:ebenica wrote:ćumur je drvo ili neki kurac, čebe je deka. drvena deka? nisam siguran.violator wrote:
E hvala za ovo prvo, a deku sam nadodala (znam sto je "cebe") jer se ne mogu sjetiti onog drugog izraza koji obicno ide uz to. :p
Guest- Guest
ćumurčefur?violator wrote:veber wrote:rvacki ti ko i kod đelema.epikur37 wrote:Sve manje je necijepljenih... ljudi malo po malo na dolaze.
ćumur je ugljen
a čefur je slovenski pogrdni izraz za bosance.
jna je bila rasadnik jezika
tako sam doznao kaj je zejtin, kašika, ašov...
veber-
2014-12-30
Fascinira vas, ne razumiješ ti to.violator wrote:veber wrote:rvacki ti ko i kod đelema.epikur37 wrote:Sve manje je necijepljenih... ljudi malo po malo na dolaze.
2016-07-22
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Kad ne ide projektiranje onda se malo doda nadzor, da se poprave finance, pa se tako loše projektira i loše nadzire.Noor wrote:.. ja sam u projektiranju bila od 1989. do 2015...unutar tog razdoblja od 2003. do 2015. paralelno i u nadzoru, od 2015. do danas isključivo u nadzoru i upravljanju projektima, a do mirovine imam još dugo, dugo
sumnjam da si išta razumio, ali eto...pokušala sam, nisam sebična :)
Loši projektanti nakon toga se presele u nadzor, ustvari u gostilnice.
2016-07-22
Jel može to na hrvatskom?Noor wrote:opet ste fasovaliEroo wrote:
2016-07-22
PS:
Važno je da su cijepljeni odrasli, a tih je 66,76%.
Ne vidim gdje se bilježe booster doze? Koliko % je ovih?
Važno je da su cijepljeni odrasli, a tih je 66,76%.
Ne vidim gdje se bilježe booster doze? Koliko % je ovih?
Page 22 of 50 • 1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 36 ... 50
Similar topics
» Korona novosti i spoznaje
Page 22 of 50