Korona novosti i spoznaje
Page 12 of 50
Page 12 of 50 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 31 ... 50
Re: Korona novosti i spoznaje
Eroo wrote:Možda tebi takvi odgovori pomažu, ali su beskorisni u raspravi koja je u tijeku.Noor wrote:Za ispraznu tintaru, poput tvoje, da.Eroo wrote:
Buhaahaa...
Ajd sad primi se Bukvara pa nauči i velika slova. Koje isprazno laprdanje...
PS:
U ZG ne znaju kako potrošiti 600 mio € eu bespovratnih sredstava.
Što činiš po tom pitanju? Čekaš li i ti da to riješi Plrnky i mrtvi Bandić?
De, de, dignite to svoje lijeno i uplašeno dupe, pomozite narodu...i sebi.
što ja imam s tim? ja nastupam nakon potpisa ugovora i nadzirem da ih potroše sukladno ugovoru i zakonu.
ti se baviš serviranim napojem, a Lauc znanošćuEroo wrote:Čuj, ako si mislio na mene, ja se isključivo bavim s javno objavljenim brojkama, a Lauc s "pričam ti priču".newuser wrote:Lauc laprda dok npr pojedinci s ovoga foruma ne laprdaju koji s virusima imaju zajednicko kao hdzeovci s domoljubljem :)Eroo wrote:
Preskočim sve komentare bez dokaza. Laprdanje me ne zanima.
Svaka slucajnost je slucajna
Što su to radili, a da nisu radili Bombaj i Kairo. Nešto tu ako smrtonosno odnilo bi milione u navedenim gradovima.Eroo wrote:mutava baštarda wrote:Imaš neko logično objašnjenje zašto je toliko mrtvih baš u Bergamu i nigdje drugo?Eroo wrote:
Ostali smo se sjetili kako su to radili stari gospari u 14. stoljeću u Dubrovniku:
-lockdown, karantena i higijena, plus vinski ocat...jedino što smo mi radije pili dobro vino.
Nameće se zaključak da su nešto radili loše, namjerno ili nenamjerno...
Ne, ne, znam ja da je znantvenik par exellence i s te strane ga stvarno cijenim.newuser wrote:Dobro je Lauca vec nazivas cijenjeni. Jos malo i budes ga citiraoEroo wrote:Čuj, ako si mislio na mene, ja se isključivo bavim s javno objavljenim brojkama, a Lauc s "pričam ti priču".newuser wrote:
Lauc laprda dok npr pojedinci s ovoga foruma ne laprdaju koji s virusima imaju zajednicko kao hdzeovci s domoljubljem :)
Svaka slucajnost je slucajna
Nisam ja od onih koji ne poštuju autoritete, dapače, cijenim ih, za razliku od vas kojima je laprdanje svojstveno.
Naravno,ne cijenim neuvjerljive i neargumentirane komentare ma od koga dolazili, pa kad su i od cijenjenog Lauca.
Postoje javno svima dostupni podatci...Hic Rhodos hic salta.
Zamjerim mu što ne koristi brojeve kad objavljuje svoje teze i stavove.
Ako matematički šepa neka si potraži pomoćnika kome ne šepa to je jedina moja zamjerka.
Jebiga, iritiraju me tvrdnje bez evidentnih argumenata.
Eroo- Posts : 78939
2016-07-22
Speare Shaker wrote:Noor wrote:Pa o tome i pričam.Speare Shaker wrote:
“Nature Communication i neki drugi radovi su pokazali da osobe koje su bili u kontaktu s inficiranima, imaju razvijen stanični imunitet.
To je podatak koji je dosad bio nepoznat. Nisu bili pozitivni ni na prisustvo protutijela ni antigenskog brzog teksta.
Kod puno ljudi, koji su imali dilemu zašto jedino oni u obitelji nisu dobili bolest, oni tumače da je jedan od glavnih razloga stanični imunitet”, rekao je profesor Primorac.
https://hr.n1info.com/vijesti/primorac-oni-koji-su-bile-u-kontaktu-s-oboljelima-imaju-stanicni-imunitet/
Taj link sam i sama vec vise puta stavila na temu.
Ali, sve to je kod ponovnog kontakta s virusom.
Primorac je pojasnio upravo to...što se događa kod ponovnog kontakta s virusom.
Gore si napisala da se imunitet može steći tako da se bolest odboluje.
To je točno, ali nije neophodno.
Primorac je samo jasno naveo temeljnu osobinu staničnog imuniteta koji postoji kod ljudi koji jedini u obitelji među zaraženima (kod kojih se razvila puna infekcija) nisu uopće dobili bolest pa je tako nisu ni odbolovali.
Naime, kada je čovjek bio dovoljno dugo u kontaktu sa nekim virusima (virusi iz korona obitelji npr. uzrokuju prehlade), a čim se organizam ponovo susretne sa dovoljno sličnim virusom, memprijske stanice uobičajeno vrlo brzo potaknu razvoj antitijela.
Primjer za to iz RL su metilda i njen muž.
Sin i kći su im imali razvijenu infekciju, a njima ništa.
Očito imaju jak stanični imunitet zbog dovoljno dugog ranijeg susreta ili više njih sa dovoljno sličnim virusima ovome (razlike između mutacija ovog virusa su vrlo male, ne više od 0,5%), vjerojatno putem običnih prehlada koje su uzrokovali virusi iz korona obitelji.
Lauc i Primorac su prije nešto manje od godinu dana napravili istraživanje u Zagrebu koje je to dokazalo, a nešto kasnije je HZJZ isto proveo na razini Hrvatske i dobio na dlaku iste rezultate.
I to je objasnilo relativno blagi razvoj bolesti u Hrvatskoj u tom razdoblju, jer se pokazalo kako je gotovo polovica stanovništva imalo neki oblik imuniteta na infekciju, bilo putem preboljenja bilo putem memorijskih stanica. Tada je vrlo mali broj ljudi bio cijepljen, a dvojac je istraživanje proveo u siječnju mjesecu prije nego je cijepljenje uzelo maha. Mislim da je tada bilo cijepljeno nekih 2% stanovništva Zagreba.
odbolovati također znači da si bio u kontaktu s virusom, jer da nisi, ne bi ni bio bolestan.
niti je Ero mislio na stanični imunitet, niti sam imala potrebu mu i o tome pisati.
on je napisao da je imunitet zakazao, a na koji način i na što je točno mislio, ni on sam ne zna.
Nemoj opet s tim egzotičnim državama, drži se našeg svijeta, s kojim smo okruženi.mutava baštarda wrote:Što su to radili, a da nisu radili Bombaj i Kairo. Nešto tu ako smrtonosno odnilo bi milione u navedenim gradovima.Eroo wrote:mutava baštarda wrote:
Imaš neko logično objašnjenje zašto je toliko mrtvih baš u Bergamu i nigdje drugo?
Ostali smo se sjetili kako su to radili stari gospari u 14. stoljeću u Dubrovniku:
-lockdown, karantena i higijena, plus vinski ocat...jedino što smo mi radije pili dobro vino.
Italija vam je tu na pragu, nju smo potanko analizirali.
Ako imaš slične podatke iz neke druge države iz našeg okruženja, samo ih postavi,
pa ćemo ih skupa analizirati.
2016-07-22
FriziranjeEroo wrote:@Mutavi, što je poanta. Samo ukratko.
Noor likes this post
jel?! baš superEroo wrote:Ne, ne, znam ja da je znantvenik par exellence i s te strane ga stvarno cijenim.newuser wrote:Dobro je Lauca vec nazivas cijenjeni. Jos malo i budes ga citiraoEroo wrote:
Čuj, ako si mislio na mene, ja se isključivo bavim s javno objavljenim brojkama, a Lauc s "pričam ti priču".
Nisam ja od onih koji ne poštuju autoritete, dapače, cijenim ih, za razliku od vas kojima je laprdanje svojstveno.
Naravno,ne cijenim neuvjerljive i neargumentirane komentare ma od koga dolazili, pa kad su i od cijenjenog Lauca.
Postoje javno svima dostupni podatci...Hic Rhodos hic salta.
Ako matematički šepa neka si potraži pomoćnika kome ne šepa to je jedina moja zamjerka.
mene tabele i grafovi bez linka
Ne muljaj, imuni sustav je otkazao, nije se uspio obraniti od napada virusa i ljudi su umirali od covida.Noor wrote:Speare Shaker wrote:Noor wrote:
Pa o tome i pričam.
Taj link sam i sama vec vise puta stavila na temu.
Ali, sve to je kod ponovnog kontakta s virusom.
Primorac je pojasnio upravo to...što se događa kod ponovnog kontakta s virusom.
Primorac je samo jasno naveo temeljnu osobinu staničnog imuniteta koji postoji kod ljudi koji jedini u obitelji među zaraženima (kod kojih se razvila puna infekcija) nisu uopće dobili bolest pa je tako nisu ni odbolovali.
Naime, kada je čovjek bio dovoljno dugo u kontaktu sa nekim virusima (virusi iz korona obitelji npr. uzrokuju prehlade), a čim se organizam ponovo susretne sa dovoljno sličnim virusom, memprijske stanice uobičajeno vrlo brzo potaknu razvoj antitijela.
Očito imaju jak stanični imunitet zbog dovoljno dugog ranijeg susreta ili više njih sa dovoljno sličnim virusima ovome (razlike između mutacija ovog virusa su vrlo male, ne više od 0,5%), vjerojatno putem običnih prehlada koje su uzrokovali virusi iz korona obitelji.
Lauc i Primorac su prije nešto manje od godinu dana napravili istraživanje u Zagrebu koje je to dokazalo, a nešto kasnije je HZJZ isto proveo na razini Hrvatske i dobio na dlaku iste rezultate.
I to je objasnilo relativno blagi razvoj bolesti u Hrvatskoj u tom razdoblju, jer se pokazalo kako je gotovo polovica stanovništva imalo neki oblik imuniteta na infekciju, bilo putem preboljenja bilo putem memorijskih stanica. Tada je vrlo mali broj ljudi bio cijepljen, a dvojac je istraživanje proveo u siječnju mjesecu prije nego je cijepljenje uzelo maha. Mislim da je tada bilo cijepljeno nekih 2% stanovništva Zagreba.
odbolovati također znači da si bio u kontaktu s virusom, jer da nisi, ne bi ni bio bolestan.
niti je Ero mislio na stanični imunitet, niti sam imala potrebu mu i o tome pisati.
on je napisao da je imunitet zakazao, a na koji način i na što je točno mislio, ni on sam ne zna.
Šta sad tu miješaš memorijske stanice B i T, ako žrtve prije toga nisu bile u kontaktu sa ovakvim virusom.
Preživjeli su oni čiji imuni sustav nije otkazao, izborio se i takvi su preživjeli zarazu.
Na koji način? Očigledno ni znanstvenicima nije jasno na koji način. Da im je jasno onda bi pravili 100%
učinkovito cjepivo. Možda ti znaš na koji način? Objavi i ako uspiješ dobit ćeš Nobelovu nagradu.
2016-07-22
Lažeš ko pas.Noor wrote:jel?! baš superEroo wrote:Ne, ne, znam ja da je znantvenik par exellence i s te strane ga stvarno cijenim.newuser wrote:
Dobro je Lauca vec nazivas cijenjeni. Jos malo i budes ga citirao
mene tabele i grafovi bez linka
2016-07-22
Egzotične zemlje nisu imale ni karantenu ni higijenu, a uz veliku gustoću stanovništva nabijenih u gradove bili su kandidat za višestruko strašnije scene od onih iz Bergama. To je izostalo.Eroo wrote:Nemoj opet s tim egzotičnim državama, drži se našeg svijeta, s kojim smo okruženi.mutava baštarda wrote:Što su to radili, a da nisu radili Bombaj i Kairo. Nešto tu ako smrtonosno odnilo bi milione u navedenim gradovima.Eroo wrote:
Ako imaš slične podatke iz neke druge države iz našeg okruženja, samo ih postavi,
Teorija ti ne drži vodu. Smisli drugu.
Imaš keks! Može i kocka šeqera.mutava baštarda wrote:FriziranjeEroo wrote:@Mutavi, što je poanta. Samo ukratko.
2016-07-22
Nebavim se s egzotičnim državama, čije stanovništvo prebrojavaju s dronovima ...znaš ono, mreža, kao bakterije.mutava baštarda wrote:Egzotične zemlje nisu imale ni karantenu ni higijenu, a uz veliku gustoću stanovništva nabijenih u gradove bili su kandidat za višestruko strašnije scene od onih iz Bergama. To je izostalo.Eroo wrote:Nemoj opet s tim egzotičnim državama, drži se našeg svijeta, s kojim smo okruženi.mutava baštarda wrote:
Što su to radili, a da nisu radili Bombaj i Kairo. Nešto tu ako smrtonosno odnilo bi milione u navedenim gradovima.
2016-07-22
Eroo wrote:Ne muljaj, imuni sustav je otkazao, nije se uspio obraniti od napada virusa i ljudi su umirali od covida.Noor wrote:Speare Shaker wrote:
Šta sad tu miješaš memorijske stanice B i T, ako žrtve prije toga nisu bile u kontaktu sa ovakvim virusom.
Preživjeli su oni čiji imuni sustav nije otkazao, izborio se i takvi su preživjeli zarazu.
Na koji način? Očigledno ni znanstvenicima nije jasno na koji način. Da im je jasno onda bi pravili 100%
učinkovito cjepivo. Možda ti znaš na koji način? Objavi i ako uspiješ dobit ćeš Nobelovu nagradu.
aj ne trkeljaj više majketi
Last edited by Noor on 2/1/2022, 20:24; edited 1 time in total
Eroo wrote:
Da im je jasno onda bi pravili 100% učinkovito cjepivo.
Ne samo da ne postoji 100% učinkovito cjepivo za bilo koje bolesno stanje nego takvo nije niti moguće smisliti i proizvesti.
Guest- Guest
Zašto se ne baviš? Misliš da je u indiji umrlo desetak miliona za koje se ne zna?Eroo wrote:Nebavim se s egzotičnim državama, čije stanovništvo prebrojavaju s dronovima ...znaš ono, mreža, kao bakterije.mutava baštarda wrote:Egzotične zemlje nisu imale ni karantenu ni higijenu, a uz veliku gustoću stanovništva nabijenih u gradove bili su kandidat za višestruko strašnije scene od onih iz Bergama. To je izostalo.Eroo wrote:
Nemoj opet s tim egzotičnim državama, drži se našeg svijeta, s kojim smo okruženi.
https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/bubas-cjepiva-protiv-covid-a-u-hrvatskoj-100-posto-stite-protiv-umiranja-528221
Nego što bi sa ovom prikopametnom, jel barem pao nečasni otpust iz službe?
2014-04-15
n_razbojnik wrote:https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/bubas-cjepiva-protiv-covid-a-u-hrvatskoj-100-posto-stite-protiv-umiranja-528221
Dobro, bubas nije namjerno bubnula, njoj tako reklo i ona rekla i,..tako.
Struka svoje zna:)
dijagram-
2015-08-09
Noor wrote:Eroo wrote:Možda tebi takvi odgovori pomažu, ali su beskorisni u raspravi koja je u tijeku.Noor wrote:
Za ispraznu tintaru, poput tvoje, da.
PS:
U ZG ne znaju kako potrošiti 600 mio € eu bespovratnih sredstava.
Što činiš po tom pitanju? Čekaš li i ti da to riješi Plrnky i mrtvi Bandić?
De, de, dignite to svoje lijeno i uplašeno dupe, pomozite narodu...i sebi.
što ja imam s tim? ja nastupam nakon potpisa ugovora i nadzirem da ih potroše sukladno ugovoru i zakonu.
Nastupi prije,gotovanka, ne čekaj da ti gotovo dođe na astal....
Takav vam je i gradonačelnik. On radi što? Kontrolira što?
600 mio bespovratnih sredstava treba potrošiti do kraja lipnja.
Imaš li ideju kako?
Last edited by Eroo on 2/1/2022, 20:35; edited 1 time in total
2016-07-22
Nema gnjeca s nivim vijestima, samo se smuca po placi:)
dijagram-
2015-08-09
Page 12 of 50 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 31 ... 50
Similar topics
» Korona novosti i spoznaje