Patrijarh Irinej Papi Frani: Skinite Stepinca s dnevnog reda
Page 16 of 19
Page 16 of 19 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17, 18, 19
Re: Patrijarh Irinej Papi Frani: Skinite Stepinca s dnevnog reda
međutim s obzirom da sokol vrlo dobro zna da je ovo što sam napisao istina zasigurno se neće referirati jer ga jebe koje ja to izvore imam, još sam ih spreman i podastrijeti....
pa evo odmah da se ni ne javlja :
Мало да се надовежем на 1 пост...
Колико ја знам Васиљ Гаћеша је пре рата био хајдук, и комита...
У току рата међу првима је узео оружије и бранио и себе и народ, пуно се он нећкао дал ће у партизане, или четнике, јер су му дошли неки четници са Баније, једна мала јединица, и причали су о томе да се ту организује нека већа војна формација... како су све то начули хрв. комунисти, одмах су се дали у акцију да га елиминишу!
Не постоје неке индиције да је он 100% био партизан, јер је убијен још 1942. а до тада је био слаб партизански покрет у том крају...
Jos od same pogibije velike sjenke sumnje su pale na taj dogadjaj. Da jedna ustaska jedinica - pripadnici Mrakove vojske (pukovnik Ivan Mrak, uglavnom komandovao jedinicam koje su tokom rata napadale na Baniju), u nepoznatim uslovima, po losem vremenu (taj dan i vece je naime padala susnjezica, iako je bio 4-ti mjesec) pronadje kucu u kojoj se nalazi komandant odreda, a da pritom nikog drugog ne napadne (jedna veca jedinica - Gacesa je bio samo sa desetak ljudi - je bila stacionirana u blizini vile),niti nju iko napadne, to je skoro nemoguce bez "krtice" na strani partizana.
Ја сам податке вукао од Чубрића, "Између ножа и крижа". По овом аутору, и Крњајић и Гаћеша су од прије рата имали завршен четнички курс при војсци Краљевине Југославије (нема везе са четницима у самом рату, само се тако звао), дакле, били су резервни (под)официри и знали нешто од војске (за разлику од комуниста, гдје је врх војног знања био шпански борац). У складу са тим, они су и борби прилазили више војнички, што је код народа пред истрјебљењем и било најважније. По истом аутору, не да се њих двојица нису подносили, него је напротив Гаћеша штитио "немирног" Крњајића, са којим су стално избијале неке неприлике.
О Гаћеши се иначе причало свашта и за вријеме и посље рата. И најблаже оцјене су говориле да није баш волио жандаре - у најгорима је био класични хајдук спреман на све. Било како било, тешко је ту сад наћи праву мјеру.
поздрав
кркан1
pa evo odmah da se ni ne javlja :
chule80
- Krajinaforce Moderator
У току рата међу првима је узео оружије и бранио и себе и народ, пуно се он нећкао дал ће у партизане, или четнике, јер су му дошли неки четници са Баније, једна мала јединица, и причали су о томе да се ту организује нека већа војна формација... како су све то начули хрв. комунисти, одмах су се дали у акцију да га елиминишу!
Не постоје неке индиције да је он 100% био партизан, јер је убијен још 1942. а до тада је био слаб партизански покрет у том крају...
HARAMIJA
- Stalni clan
krkan1
- Dzomba
Jos od same pogibije velike sjenke sumnje su pale na taj dogadjaj. Da jedna ustaska jedinica - pripadnici Mrakove vojske (pukovnik Ivan Mrak, uglavnom komandovao jedinicam koje su tokom rata napadale na Baniju), u nepoznatim uslovima, po losem vremenu (taj dan i vece je naime padala susnjezica, iako je bio 4-ti mjesec) pronadje kucu u kojoj se nalazi komandant odreda, a da pritom nikog drugog ne napadne (jedna veca jedinica - Gacesa je bio samo sa desetak ljudi - je bila stacionirana u blizini vile),niti nju iko napadne, to je skoro nemoguce bez "krtice" na strani partizana.
Ја сам податке вукао од Чубрића, "Између ножа и крижа". По овом аутору, и Крњајић и Гаћеша су од прије рата имали завршен четнички курс при војсци Краљевине Југославије (нема везе са четницима у самом рату, само се тако звао), дакле, били су резервни (под)официри и знали нешто од војске (за разлику од комуниста, гдје је врх војног знања био шпански борац). У складу са тим, они су и борби прилазили више војнички, што је код народа пред истрјебљењем и било најважније. По истом аутору, не да се њих двојица нису подносили, него је напротив Гаћеша штитио "немирног" Крњајића, са којим су стално избијале неке неприлике.
О Гаћеши се иначе причало свашта и за вријеме и посље рата. И најблаже оцјене су говориле да није баш волио жандаре - у најгорима је био класични хајдук спреман на све. Било како било, тешко је ту сад наћи праву мјеру.
поздрав
кркан1
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
A šta da ti velim?michaellcmacha wrote:međutim s obzirom da sokol vrlo dobro zna da je ovo što sam napisao istina zasigurno se neće referirati jer ga jebe koje ja to izvore imam, još sam ih spreman i podastrijeti....
pa evo odmah da se ni ne javlja :chule80
- Krajinaforce Moderator
Не постоје неке индиције да је он 100% био партизан, јер је убијен још 1942. а до тада је био слаб партизански покрет у том крају...HARAMIJA
- Stalni clan
krkan1
- Dzomba
поздрав
кркан1
Ovu knjigu koju spominje izvjesni "Krkan" imam i ja kod kuće i ozbiljno sam je proučio.
Međutim knjiga vrvi velikosrpskim lažima i izjednačavanju partizana i ustaša na Baniji i Kordunu,tako da o tim svjedočanstvima i ne treba puno mudrovati.
Gotovo za svaku smrt nekog istaknutom revolucionara u 2.svj.ratu,pa čak i poslije rata postoje terije zavjere.
(dr Mladen Stojanović,Gaćeša,Ivo Lola Ribar,Končar, Džemo Bijedić,Boris Krajger,Krcun...)
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
dzango wrote:
Teško da je ovaj ikada pomenuo Papu. U stvari, sigurno nje.
Sve što je rekao Petru ide i njegovom nasljedniku. A tu je Isus bio nedvosmislen.
Petar je Stijena na kojoj Isus gradi svoju Crkvu.
Samo za Petra extra moli, da može učvršćivati svoju braću.
Tri puta ga pita, nakon uskrsnuća, voli li ga - potom mu daje zapovijed.
Petar je u Djelima jasno prikazan kao onaj koji nastupa u ime svih apostola.
I t d.
Guest- Guest
reci šta hoćeš, ja ti samo kažem da ako si stvarno uvjerenja koja si ovdje iznosio onda si u jebenoj zabludi.... šiblov ratni dnevnik upravo pokazuje koji su to bili mitomani i perfidni lažljivci... pogotovo kad se uzme u obzir relacija onog vremena sa onim zadnjim vremenom popitanju odnosa prema jna odnosno prema četnicima... samo jedno mjesto u cijelom tom kraju je imalo bezrezervni otklon od četnikovanja i onda a i pod zadnje, a radi se o jednom mjestu pokraj gline, sve ostalo je i onda i pod zadnje a i dan danas bilo i ostalo sklono čejenima.... a spika o partizaniji je tek kolokvijalna, a onda je bila dobro iskontrolirana od hrvatskih komunista koji su prelaskom na to područje napravili jebenu čistku u kratkom vremenu po svom dolasku na taj teritorij... one koje nisu mogli iskontrolirati i preobratiti (gaćeša, krnjajić,mraković i one koji su im bili najbliži su umlatili u prvom cugu ili samostalno ili u dogovoru sa ustašama) a one koji su bili upoznati sa svim tim i tiho negodovali (poput demonje) su likvidirali naknadno, uglavnom pod kraj rata. nije slučajno da je upravo sedma UD u više navrata gurana u bezizgledne ili potpuno nepripremljene borbene zadatke, a oni što su preživjeli su skoro svi odreda, neovisno jesu li bili uvjereni čejeni ili naknadni komunisti jebali sve po spisku i NOP-u i MARŠalu.... a dobro upućeni pak itekako su upoznati sa trvenjima i netrpeljivošću nakon rata među tom populacijom, od kojih su mnogi u nastupima rastrojstva (izražena sklonost alkoholu u velikim količinama) znali svašta u javnost iznositi...jastreb wrote:A šta da ti velim?michaellcmacha wrote:međutim s obzirom da sokol vrlo dobro zna da je ovo što sam napisao istina zasigurno se neće referirati jer ga jebe koje ja to izvore imam, još sam ih spreman i podastrijeti....
pa evo odmah da se ni ne javlja :chule80
- Krajinaforce Moderator
Не постоје неке индиције да је он 100% био партизан, јер је убијен још 1942. а до тада је био слаб партизански покрет у том крају...HARAMIJA
- Stalni clan
krkan1
- Dzomba
поздрав
кркан1
Ovu knjigu koju spominje izvjesni "Krkan" imam i ja kod kuće i ozbiljno sam je proučio.
Međutim knjiga vrvi velikosrpskim lažima i izjednačavanju partizana i ustaša na Baniji i Kordunu,tako da o tim svjedočanstvima i ne treba puno mudrovati.
Gotovo za svaku smrt nekog istaknutom revolucionara u 2.svj.ratu,pa čak i poslije rata postoje terije zavjere.
(dr Mladen Stojanović,Gaćeša,Ivo Lola Ribar,Končar, Džemo Bijedić,Boris Krajger,Krcun...)
2015-08-08
ali na stranu to...koga zanima u državnom arhivu može pronać skoro sve što ga zanima jer isti iako pročišćen u ranijim vremenima još raspolaže sa ogromnom bazom podataka i iz onda predratnog vremena ali i iz ratnog doba.... tako vezano uz temu o kalendarima mogu pročitati i da je 1919. godine razaslana okružnica o ujedinjavanju julijanskog i gregorijanskog kalendara u građanski kalendar
2015-08-08
a o zlostavljanjima od strane žandarmerije i srpske vojske su na dnevnoj razini pisana izvješća...
225 Izvještaji kotarskih oblasti o zlostavljanju pučanstva po vojnicima i oružnicima 1920. godine-
Zagreb Čazma Bjelovar Lukavac Sisak Grubišno Polje Zrin Petrinja Daruvar Dugo Selo Popovača
226 Komanda žandarmerijske brigade javlja o zlostavljanju pučanstva u Sladojevcima 1920. Slatina Osijek
228 Kotarska oblast javlja o pucnjavi vojnika i nedisciplini 1920. Čazma
309 Kraljevski kotarski sud izvještava o odbijanju 1921. novoimenovanih mjesnih sudova da polože službenu prisegu Sisak
315 Ministarstvo unutrašnjih djela šalje raspis u kojem traži popis sumnjivih osoba kao i novinskih članaka koji se odnose na njihova kretanja Izvještaji s kotareva 1921. Beograd Zagreb Pisarovina Glina Jastrebarsko Karlovac Sisak D. Stubica Sv. I. Zelina Samobor Dugo Selo Dvor Vrginmost
324 Predstojništvo Kraljevske kotarske oblasti izvještava o uvredi veličanstva od Mije Milošića iz Topolovca i njegovom hapšenju 1921. Sisak Letovanić Jaska Zagreb
335 Kraljevska kotarska oblast izvještava o ispadu Ivana Relića i Nikole Jakšića i uvredi kralja 1921. Sisak
436 Predstojništvo Kotarske oblasti dostavlja izvještaj o željezničkim službenicima, politički nepouzdanima 1921. Sisak
667 Kraljevska kotarska oblast Sisak javlja o vrijeđanju kralja po Stjepanu Novotniju 1923. Sisak
i tako dalje i tako dalje.... ja sam nešto od tih pismena pročitao i razmjeri ugnjetavanja koji se daju iščitati su frapantni, a pregledao sam samo popis izvješća iz siska, bez ostalih mjesta u kotaru, a ukupno gledano za cijelu hrvatsku radi se desecima tisuća izvješća iz kojih se iščitava masovno maltretiranje hrvata od strane kotarskih kraljevih vlasti, žandarmerije i vojske...
225 Izvještaji kotarskih oblasti o zlostavljanju pučanstva po vojnicima i oružnicima 1920. godine-
Zagreb Čazma Bjelovar Lukavac Sisak Grubišno Polje Zrin Petrinja Daruvar Dugo Selo Popovača
226 Komanda žandarmerijske brigade javlja o zlostavljanju pučanstva u Sladojevcima 1920. Slatina Osijek
228 Kotarska oblast javlja o pucnjavi vojnika i nedisciplini 1920. Čazma
309 Kraljevski kotarski sud izvještava o odbijanju 1921. novoimenovanih mjesnih sudova da polože službenu prisegu Sisak
315 Ministarstvo unutrašnjih djela šalje raspis u kojem traži popis sumnjivih osoba kao i novinskih članaka koji se odnose na njihova kretanja Izvještaji s kotareva 1921. Beograd Zagreb Pisarovina Glina Jastrebarsko Karlovac Sisak D. Stubica Sv. I. Zelina Samobor Dugo Selo Dvor Vrginmost
324 Predstojništvo Kraljevske kotarske oblasti izvještava o uvredi veličanstva od Mije Milošića iz Topolovca i njegovom hapšenju 1921. Sisak Letovanić Jaska Zagreb
335 Kraljevska kotarska oblast izvještava o ispadu Ivana Relića i Nikole Jakšića i uvredi kralja 1921. Sisak
436 Predstojništvo Kotarske oblasti dostavlja izvještaj o željezničkim službenicima, politički nepouzdanima 1921. Sisak
667 Kraljevska kotarska oblast Sisak javlja o vrijeđanju kralja po Stjepanu Novotniju 1923. Sisak
i tako dalje i tako dalje.... ja sam nešto od tih pismena pročitao i razmjeri ugnjetavanja koji se daju iščitati su frapantni, a pregledao sam samo popis izvješća iz siska, bez ostalih mjesta u kotaru, a ukupno gledano za cijelu hrvatsku radi se desecima tisuća izvješća iz kojih se iščitava masovno maltretiranje hrvata od strane kotarskih kraljevih vlasti, žandarmerije i vojske...
2015-08-08
aj bre, ne fantaziraj budalo...
Guest- Guest
901 Kraljevska kotarska oblast u Sisku javlja o uvredi kralja po Janku Stubliću iz Starog Broda 1924. Sisak
908 Kraljevsko redarstveno povjereništvo u Sisku javlja o uvredi kralja po Fucks Leu 1924. Sisak
1041 Ministarstvo unutrašnjih poslova dostavlja Velikom županu zagrebačkom interpelaciju narodnog poslanika Jagatića iz siska o posjedovanju oružaj članova „Orjune“ 1925. Beograd Sisak
1053 Kraljevsko redarstveno povjereništvo za grad Sisak javlja o sastancima nacionalističke omladine u gostionici Strmatinko u Gredi (Sunja)
1089 Zagrebačka žandarmerijska četa izvještava o postupku protiv Špoljar Sime radi uvrede kralja 1925. Sisak Zagreb
1096 Prijava zagrebačke žandarmerijske čete i zapisnik saslušanja Ivanković Ivana radi uvrede kralja 1925. Zagreb Sisak
1231 Kraljevsko redarstveno povjereništvo Sisak izvještava o postupku protiv Pavušek Ivana radi uvrede kralja 1927. Sisak
908 Kraljevsko redarstveno povjereništvo u Sisku javlja o uvredi kralja po Fucks Leu 1924. Sisak
1041 Ministarstvo unutrašnjih poslova dostavlja Velikom županu zagrebačkom interpelaciju narodnog poslanika Jagatića iz siska o posjedovanju oružaj članova „Orjune“ 1925. Beograd Sisak
1053 Kraljevsko redarstveno povjereništvo za grad Sisak javlja o sastancima nacionalističke omladine u gostionici Strmatinko u Gredi (Sunja)
1089 Zagrebačka žandarmerijska četa izvještava o postupku protiv Špoljar Sime radi uvrede kralja 1925. Sisak Zagreb
1096 Prijava zagrebačke žandarmerijske čete i zapisnik saslušanja Ivanković Ivana radi uvrede kralja 1925. Zagreb Sisak
1231 Kraljevsko redarstveno povjereništvo Sisak izvještava o postupku protiv Pavušek Ivana radi uvrede kralja 1927. Sisak
2015-08-08
ovo su izvješća koja se nalaze u državnom arhivu i na njih upućujem cijenjenog druga sokola... vama čejenima samo na znanje bez nakane da vas uputim da se podrobnije upoznajete sa materijom.... vi ste ionako dobro upoznati u sklopu zločinačkog udruženja kojem pripadate... ;)
2015-08-08
sta upucujes, budalo? pa na teritoriji cele kraljevine se islo u zatvor za izjavu ,,dole kralj''...
Guest- Guest
pa nisu naši ljudi vređali svog kralja nego vašeg kralja a broj izvješća sa danim sadržajem upućuje da su na uvredu kralja imali monopol hrvati i ostali nesrbi, što pak dovodi do zaključka da je vama vaš kralj pasao jebo vas on... sad kolko čujem baš vam i ne paše....;)
2015-08-08
ko vas jebe, prvi ste trcali da udjete u kraljevinu pod srpskom dinastijom...
Guest- Guest
gle nedorasli ja ti nisam kriv što ti nemaš kapaciteta da shvatiš o čemu trenutno raspravljamo, koji je tomu razlog nemam volje trošiti vrijeme za analizu. a budala ti je čejen koji te je nehotice ištrco...
2015-08-08
ne plasi se, shvatam ja-ali ti i dalje ne shvatas da si glup kao kurac... ;)
Guest- Guest
ja glup, a ti kronično čeznutljiv i vaseljen... ;)
2015-08-08
Ako ćemo pravo,u Kraljevini su najviše stradali komunisti.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
pusti te floskule, uputio sam te pa kad već imaš volju prelistaj i pročitaj autentičnu građu iz tih vremena... ima ih sasvim dovoljno i za tvoj kraj...
2015-08-08
776 Sušačka žandarmerijska četa izvještava o političkoj pouzdanosti komandira stanice 1924. Sušak
859 Izvještaj Kraljevskog redarstvenog povjereništva u Sušaku o sukobu između komesara željezničke policije i mjesnog državnog redarstva
896 Kraljevsko redarstveno povjereništvo izvještava o uvredi kralja po Mati Krpanu iz Ledenice
1967 Okružnica Velikog župana Zagrebačke oblasti o širenju hrvatske propagande protiv jedinstva države Izvještaji kotareva 1930. Zagreb Brinje Ogulin Crikvenica Korenica Krk Otočac Rab Sušak Udbina Vojnić Delnice Senj D. Lapac Novi Kastav Gospić Vrbovsko Slunj Črnomlje
859 Izvještaj Kraljevskog redarstvenog povjereništva u Sušaku o sukobu između komesara željezničke policije i mjesnog državnog redarstva
896 Kraljevsko redarstveno povjereništvo izvještava o uvredi kralja po Mati Krpanu iz Ledenice
1967 Okružnica Velikog župana Zagrebačke oblasti o širenju hrvatske propagande protiv jedinstva države Izvještaji kotareva 1930. Zagreb Brinje Ogulin Crikvenica Korenica Krk Otočac Rab Sušak Udbina Vojnić Delnice Senj D. Lapac Novi Kastav Gospić Vrbovsko Slunj Črnomlje
2015-08-08
Četkice ne budi ljut, miha je samo iznio podatke iz arhiva a to što tebi to ne paše je drugi par opanaka. Uostalom danas ti je Božić pa se ipak malo smiri i progutaj knedlu da ne moraš dobijati i dalje šamare od miheVUČIĆU PEDERU wrote:ne plasi se, shvatam ja-ali ti i dalje ne shvatas da si glup kao kurac... ;)
Guest- Guest
samo u tom dijelu arhive koristeći marker "uvreda kralja" iščitava se preko 1000 evidentiranih slučajeva gdje se konstatira kriminogena radnja pod kvalificiranim zločinom... a paralelno sa tim izvješćima ima ogroman broj izvješća od strane mjesnih policija koje pak evidentiraju prekomjernu silu kraljevske žandarmerije(čitaj ubojstva, otimačina imovine obiteljima ubijenih) i da sokolu izbijemo adut da su komunisti bili ti koji su najviše bili na udaru institucionalnog nasilja, arhiva bilježi tek manji broj tako definiranih slučajeva a sve ostalo se može podvest pod institucionalno nasilje spram hrvatskog seljaka (upravo tako se navodi) a poznata je činjenica da komunisti nisu imali apsolutno nikakve veze sa hrvatskim seljakom... ali da ne bude zabune nisu imali veze ni sa srpskim seljacima koji su redom bili odani kralju i otadžbini, makar to značilo izravnu štetu hrvatima...
mene pak čudi s obzirom na ogromnu arhivsku građu koja uz malo truda vrlo lako i autentično može rekonstruirati tijek svih zbivanja na ovim našim prostorima, kako da se bar u onim prvim godinama devedesetih nije nešto poduzelo po tom pitanju, danas bi ak oništa bilo onemogućeno klasićima, jakovinama, puhovskima i kurcima palcima u premijerskom ruhu da seru i obmanjuju perfidno lažući, ako ništa bar nas hrvate... manjinci po defaultu (čitaj srbi po zanimanju) su ionako s njima u talu pa za njih nije bitno...
mene pak čudi s obzirom na ogromnu arhivsku građu koja uz malo truda vrlo lako i autentično može rekonstruirati tijek svih zbivanja na ovim našim prostorima, kako da se bar u onim prvim godinama devedesetih nije nešto poduzelo po tom pitanju, danas bi ak oništa bilo onemogućeno klasićima, jakovinama, puhovskima i kurcima palcima u premijerskom ruhu da seru i obmanjuju perfidno lažući, ako ništa bar nas hrvate... manjinci po defaultu (čitaj srbi po zanimanju) su ionako s njima u talu pa za njih nije bitno...
2015-08-08
Page 16 of 19 • 1 ... 9 ... 15, 16, 17, 18, 19
Similar topics
» Završen rad Skupštine Kantona Sarajevo: Povučene sve tačke sa Dnevnog reda
» Preminuo patrijarh Irinej
» PUČ U SPC: Patrijarh Irinej ide u SAD da spreči cepanje crkve!
» Korona se nameračila na pravoslavlje:Patrijarh Irinej ima koronu
» Patrijarh Irinej ozivljava ideju Velike Srbije
» Preminuo patrijarh Irinej
» PUČ U SPC: Patrijarh Irinej ide u SAD da spreči cepanje crkve!
» Korona se nameračila na pravoslavlje:Patrijarh Irinej ima koronu
» Patrijarh Irinej ozivljava ideju Velike Srbije
Page 16 of 19