James Web Teleskop
Page 2 of 8
Page 2 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: James Web Teleskop
Izopačenost. Sada kad sastavim teleskop padnu mi na pamet... Emisije...veber wrote:kolega, s kim si ti iša van kada si slušao andromedu na čvenku.mutava baštarda wrote:
I meni ga je gušt slušati. čak i na jebidromu bi se uvik utorkom sluša. Širio sam znanost na druge, a ovde me se optužuje da sam ravnozemljaš.
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
pokušavam vizualizirati.mutava baštarda wrote:Izopačenost. Sada kad sastavim teleskop padnu mi na pamet... Emisije...veber wrote:
kolega, s kim si ti iša van kada si slušao andromedu na čvenku.
ideš na čvenk, ona skoro da bi dala.
a ti njoj veliš da čkomi kako moraš andromedu poslušati.
da mi je to bilo vidjeti
veber-
2014-12-30
veber-
2014-12-30
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
https://www.bug.hr/astronomija/sve-sto-trebate-znati-o-svemirskom-teleskopu-james-webb-koji-ce-promijeniti-24862
Za uru vremena se lansira
Držimo fige
Za uru vremena se lansira
Držimo fige
T.- Posts : 17557
2014-04-14
Dakle, moći će da vidi svemir u momentu od 100 milijuna godina od njegovog nastanka za razliku od Hubblea koji je moga da vidi 400 milijuna godina od njegovog nastanka.
E sad, ka veliki ekspert na poljima kvantne fizike i kozmologije, moram da pitam, kaj je točno razlika? Ništ.
Svemir je interesantan za promatrati u momentu nastanka elementarnih čestica, što je nekih 10−44 sekunde nakon nastanka stvamira.
Svemir star 100 milijuna godina manje-više ima sve znane zakone. Jedino kaj nisu postojale galaksije i planete, ali to je ono što me ka eksperta za kvantnu fiziku manje interesira u ovoj priči.
E sad, ka veliki ekspert na poljima kvantne fizike i kozmologije, moram da pitam, kaj je točno razlika? Ništ.
Svemir je interesantan za promatrati u momentu nastanka elementarnih čestica, što je nekih 10−44 sekunde nakon nastanka stvamira.
Svemir star 100 milijuna godina manje-više ima sve znane zakone. Jedino kaj nisu postojale galaksije i planete, ali to je ono što me ka eksperta za kvantnu fiziku manje interesira u ovoj priči.
AlfaOmega wrote:Dakle, moći će da vidi svemir u momentu od 100 milijuna godina od njegovog nastanka za razliku od Hubblea koji je moga da vidi 400 milijuna godina od njegovog nastanka.
ke ?
a projekt
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Teleskop će obavljati hrpu zadataka 10-100 puta bolje od Hubble, promatranje svemira u početku je samo jedna od zadaća. Meni je najzanimljivije proučavanje planeta na drugim zvijezdama
Mjesec dana će putovati do L2 točke a onda pazi ovo pola godine će ga kalibrirati, nesmije biti grešaka.
Ja mislija to neki lik James a ono to teleskop.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
pa tako kolega T misli da je zemlja ravna ploča, da nismo sletjeli na mjesec.RayMabus wrote:Ja mislija to neki lik James a ono to teleskop.
hoće to.
do 14-15 stoljeća nismo imali dalekozore.
veber-
2014-12-30
Normalno da su pogodne za život. Na njima je galaktička federacija.AssadNaPodmornici wrote:daj bože James Web Teleskop, da sa njime bude sve uredu. doslovno će moći gledati na druge planete na drugim zvjezdama i procjenjivati da li su pogodni za život i da li ima života i ako ima da li je jednostavan život ili čak civilizacija(ako kažem).
Ako nismo mi onda su ovi drugi.
Alfa Centauri ti je najbliži sustav :
https://hr.wikipedia.org/wiki/Alfa_Centaura
Rasa : humanoidni reptili
Opredijeljenje status : Pozitivni
Međuplanetarna putovanja : Da
2014-04-11
E to ćeš teško vidit...teleskopom.AssadNaPodmornici wrote:ovo čekam dosta . biti će pun kurac moćniji od hubblea. tipa 10 puta moćniji. moći će vidjeti čak i planete oko drugih zvjezda , skoro sam rub svemira itd.
Malo je to zakrivljeno a pošto i tvoj očni sistem radi po principu svjetlosti a i ona se iskrivljuje tamo na tom rubu onda ćeš i ti vidit KURAC.
2014-04-11
pustilo te iz klinike?RayMabus wrote:Normalno da su pogodne za život. Na njima je galaktička federacija.AssadNaPodmornici wrote:daj bože James Web Teleskop, da sa njime bude sve uredu. doslovno će moći gledati na druge planete na drugim zvjezdama i procjenjivati da li su pogodni za život i da li ima života i ako ima da li je jednostavan život ili čak civilizacija(ako kažem).
Ako nismo mi onda su ovi drugi.
Alfa Centauri ti je najbliži sustav :
Rasa : humanoidni reptili
Opredijeljenje status : Pozitivni
Međuplanetarna putovanja : Da
veber-
2014-12-30
A koliki to vama teleskop triba da skužite jel na Alphi Centauru koja je 4 svjetlosne godine udaljena od Zemlje ima planeta a na istima uvjeta za život ?AlfaOmega wrote:Dakle, moći će da vidi svemir u momentu od 100 milijuna godina od njegovog nastanka za razliku od Hubblea koji je moga da vidi 400 milijuna godina od njegovog nastanka.
Kaki su to teleskopi ? To ne valja ništa. Čoroskop a ne teleskop.
2014-04-11
Ovo je prvi put da vidim longija da pokušava izdominirat na nekom topicu a da mu ne ide, jerbo ne zna kaj ustvari da piše na temi koja se tiče astronomije i fizike.
Neš ti generala sa pet zvizdica.
Neš ti generala sa pet zvizdica.
Generala galaktičke federacije, da.
Page 2 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Novi James Bond!
» Preminuo James Caan
» James Bond stiže u Bosnu
» ‘Hrvatski James Bond’ dobio otkaz
» Rusija uvela sankcije James Bondu
» Preminuo James Caan