U japanu ukidaju većinu društvenih fakulteta
Page 6 of 13
Page 6 of 13 • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13
Re: U japanu ukidaju većinu društvenih fakulteta
horoskop je bas super..:Ddeda na aparatima wrote:Starhemberg wrote:
Pa nemam što posebno navoditi, odnodno izdvajati, znanost svih grana se razvila iz filozofije, a da ti je strano apstraktno razmišljanje, nije tajna.
Nijedna znanost se nije razvila iz filozofije, znanost je nastala napuštanjem upravo takvog načina razmišljanja, stavljna naglaska na empiriju i znanstvenu metodu dokazivanja. Tvoj način razmišljanja je izvlačenje gluposti iz ***** u hodu.
To što filozofija tvrdi da ima još štošta reći znanosti i pokazati joj, to isto tvrdi i teologija, religije, Papa svako malo napomene da religija nije nebitna u usporedbi sa znanošću. Jer to je jedino što vam ostaje, hvalisati se da ste i dalje bitni, sami sebe tapšati po leđima i ohrabrivati.
Za par godina će se klonirati čovjek, a vi ćete i dalje filozofirati o horoskopu.
Uživaj!
L'âme- Posts : 25744
2014-04-12
r_nevjesta wrote:to je neka vjeronaučna 'platonska' filozofija, jer u antičkoj i Platonovoj filozofiji pojam grijeha ne postoji nego postoji samo život koji je u skladu s vrlinom, tj. višom naravi čovjeka, i život koji nije takav nego je predan neumjerenosti, pohlepi, raznim porocima.. a da sve ovo zadnje može izazvati niz bolesti, fizičkih i psihičkih, to je valjda jasnodeda na aparatima wrote:Koja je korist od Platonovog laprdanja da fizička bolest tijela dolazi od iskvarenosti, od grijeha?
imaš tamo gdje raspravlja s nekim svojim učenikom o tome kako je duša nepokvarljiva, pa onda vuče paralelu s tijelom koje je sklono truljenju, a kao razlog toga vidi čovjekovu iskvarenost, zlobu
eto meni su se odmah otvorile oči kad sam to pročitao, shvatio sam kako funkcionira svijet oko mene i što je u životu bitno, od tog dana više se nikad nisam razbolio
Guest- Guest
A kada uskoro racunala postanu svjesna?
2014-12-30
onda ce nas premostit..:Pveber wrote:A kada uskoro racunala postanu svjesna?
2014-04-12
koja je to konkretno prirodna znanost, i kada, definirala, formirala i uspostavila logiku, empiriju, indukciju, dedukciju i znanstvenu metodu dokazivanja, kao nužne u znanstvenim istraživanjima?deda na aparatima wrote:Nijedna znanost se nije razvila iz filozofije, znanost je nastala napuštanjem upravo takvog načina razmišljanja, stavljna naglaska na empiriju i znanstvenu metodu dokazivanja.
neva- Posts : 4367
2014-04-12
Vidiš da nemaš pojma o čemu pišeš...Platon govori o korisnom i ugodnom za tijelo kao nešto što je dobro, a zlo sve ono što mu škodi, pa je naveo kao primjer prežderavanje i opijanje kao zlo... Stari Grci nisu imali pojam grijeha niti kajanja, ali to ipak treba znati...deda na aparatima wrote:r_nevjesta wrote:to je neka vjeronaučna 'platonska' filozofija, jer u antičkoj i Platonovoj filozofiji pojam grijeha ne postoji nego postoji samo život koji je u skladu s vrlinom, tj. višom naravi čovjeka, i život koji nije takav nego je predan neumjerenosti, pohlepi, raznim porocima.. a da sve ovo zadnje može izazvati niz bolesti, fizičkih i psihičkih, to je valjda jasnodeda na aparatima wrote:Koja je korist od Platonovog laprdanja da fizička bolest tijela dolazi od iskvarenosti, od grijeha?
imaš tamo gdje raspravlja s nekim svojim učenikom o tome kako je duša nepokvarljiva, pa onda vuče paralelu s tijelom koje je sklono truljenju, a kao razlog toga vidi čovjekovu iskvarenost, zlobu
eto meni su se odmah otvorile oči kad sam to pročitao, shvatio sam kako funkcionira svijet oko mene i što je u životu bitno, od tog dana više se nikad nisam razbolio
Guest- Guest
22 - O Grčke i filozofa
Profesor;
Opet Pozdravljam pitati o grčkim narodom doba od "mislilaca" su odgovorni za ono što mi danas nazivamo filozofija.
Pitanje je u vezi da li ovaj narod je imao kontakt s vanzemaljcima, kao što su učinili ostale kulture poput Inka ili rođen ovdje u Peruu, ili egipatski, gdje je Oziris bio stranac, to je prvo pitanje.
Drugo pitanje je da li su ti filozofi poput Sokrat, Platon, Anaksagora i bili su mediji ili je imao sposobnost kanal koncepte bolje od drugih i da li njegova učenja su rezultat tih cijevi.
Pitam drugi jer sam uzimanje tečaj u filozofiji drevnog svijeta, a mnogi od tekstova spašenih i prevedene od ovih znakova naći vrlo slične koncepte na učenjima koje tako velikodušno podijeliti s nama, samo više figurativno jeziku, kao u Bibliji.
A ako se to dogodilo da nije imala kontakt s vanzemaljcima i kanalizirati samo one ideje za njihovo mentalno, zatim Grci će biti u jednom od većine "čisti" civilizacije u odnosu na južnoameričke i egipatskih kultura.
Nadam se da je ovo dobra tema za razgovarati s nastavnicima Light način kao šala-i uzrokovati mi neki milost (ali ne i zla) vidi moj učitelj objašnjava što su zbunjujuće tvrdnje o Sokratu, kada su Vidim puni smisao, povezati učenje majstora.
Ja čekivanje za tvoj odgovor, kažem zbogom.
Dragi: Svatko, apsolutno svi, u većoj ili manjoj mjeri, su srednje. Filozofi poput Sokrata imao veliku medijstva i primljenih poruka i od vlastitog Višeg Sebstva i drugih Majstora Svjetlosti. Što se događa je da je u to vrijeme postojala je terminologija i znanja koja postoji sada i onda nije imao izbora nego da objasni pojmove prima na najbolji mogući način. Zagrljaj.
Profesor;
Opet Pozdravljam pitati o grčkim narodom doba od "mislilaca" su odgovorni za ono što mi danas nazivamo filozofija.
Pitanje je u vezi da li ovaj narod je imao kontakt s vanzemaljcima, kao što su učinili ostale kulture poput Inka ili rođen ovdje u Peruu, ili egipatski, gdje je Oziris bio stranac, to je prvo pitanje.
Drugo pitanje je da li su ti filozofi poput Sokrat, Platon, Anaksagora i bili su mediji ili je imao sposobnost kanal koncepte bolje od drugih i da li njegova učenja su rezultat tih cijevi.
Pitam drugi jer sam uzimanje tečaj u filozofiji drevnog svijeta, a mnogi od tekstova spašenih i prevedene od ovih znakova naći vrlo slične koncepte na učenjima koje tako velikodušno podijeliti s nama, samo više figurativno jeziku, kao u Bibliji.
A ako se to dogodilo da nije imala kontakt s vanzemaljcima i kanalizirati samo one ideje za njihovo mentalno, zatim Grci će biti u jednom od većine "čisti" civilizacije u odnosu na južnoameričke i egipatskih kultura.
Nadam se da je ovo dobra tema za razgovarati s nastavnicima Light način kao šala-i uzrokovati mi neki milost (ali ne i zla) vidi moj učitelj objašnjava što su zbunjujuće tvrdnje o Sokratu, kada su Vidim puni smisao, povezati učenje majstora.
Ja čekivanje za tvoj odgovor, kažem zbogom.
Dragi: Svatko, apsolutno svi, u većoj ili manjoj mjeri, su srednje. Filozofi poput Sokrata imao veliku medijstva i primljenih poruka i od vlastitog Višeg Sebstva i drugih Majstora Svjetlosti. Što se događa je da je u to vrijeme postojala je terminologija i znanja koja postoji sada i onda nije imao izbora nego da objasni pojmove prima na najbolji mogući način. Zagrljaj.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
vjerojatno misliš na raspravu 'Fedar', a ovo je tvoja ofrljativna vjeronaučna interpretacijadeda na aparatima wrote:imaš tamo gdje raspravlja s nekim svojim učenikom o tome kako je duša nepokvarljiva, pa onda vuče paralelu s tijelom koje je sklono truljenju, a kao razlog toga vidi čovjekovu iskvarenost, zlobu
2014-04-12
nakon razvoja logike, a koja je razvijena kao korektiv filozofiji da bi se jasno pokazala neutemeljenost filozofskih tvrdnjir_nevjesta wrote:koja je to konkretno prirodna znanost, i kada, definirala, formirala i uspostavila logiku, empiriju, indukciju, dedukciju i znanstvenu metodu dokazivanja, kao nužne u znanstvenim istraživanjima?deda na aparatima wrote:Nijedna znanost se nije razvila iz filozofije, znanost je nastala napuštanjem upravo takvog načina razmišljanja, stavljna naglaska na empiriju i znanstvenu metodu dokazivanja.
znanost ne treba filozofiju, ili ima spoznaju o nečemu, ili nema, znanost ne izmišlja lažne odgovore da bi dala privid mudrosti
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_fallacies
Guest- Guest
strpat u rezervat da mala racunala mogu upoznati tvorce uzivo.maggie13 wrote:onda ce nas premostit..:Pveber wrote:A kada uskoro racunala postanu svjesna?
2014-12-30
Pa tko je postavio teorijske osnove logike? Aristotel, vidi vraga, filozof, a razvili je opet filozofi, Bacon, Descartes itd...znanosti su se odvojile od filozofije tek relativizmom dobaprosvijećenosti, Humeom koji je sumnjao čak i u vlastito postojanje...deda na aparatima wrote:nakon razvoja logike, a koja je razvijena kao korektiv filozofiji da bi se jasno pokazala neutemeljenost filozofskih tvrdnjir_nevjesta wrote:koja je to konkretno prirodna znanost, i kada, definirala, formirala i uspostavila logiku, empiriju, indukciju, dedukciju i znanstvenu metodu dokazivanja, kao nužne u znanstvenim istraživanjima?deda na aparatima wrote:Nijedna znanost se nije razvila iz filozofije, znanost je nastala napuštanjem upravo takvog načina razmišljanja, stavljna naglaska na empiriju i znanstvenu metodu dokazivanja.
znanost ne treba filozofiju, ili ima spoznaju o nečemu, ili nema, znanost ne izmišlja lažne odgovore da bi dala privid mudrosti
Guest- Guest
evo ove budale Eatonu je trebaju, vjerojatno nisu dosegli tvoj nivo shvaćanja i svijestideda na aparatima wrote:nakon razvoja logike, a koja je razvijena kao korektiv filozofiji da bi se jasno pokazala neutemeljenost filozofskih tvrdnjir_nevjesta wrote:koja je to konkretno prirodna znanost, i kada, definirala, formirala i uspostavila logiku, empiriju, indukciju, dedukciju i znanstvenu metodu dokazivanja, kao nužne u znanstvenim istraživanjima?deda na aparatima wrote:Nijedna znanost se nije razvila iz filozofije, znanost je nastala napuštanjem upravo takvog načina razmišljanja, stavljna naglaska na empiriju i znanstvenu metodu dokazivanja.
Kermit-
2014-04-17
precjenjujes nas..samo prototipe :Dveber wrote:strpat u rezervat da mala racunala mogu upoznati tvorce uzivo.maggie13 wrote:onda ce nas premostit..:Pveber wrote:A kada uskoro racunala postanu svjesna?
2014-04-12
gluposti, vjera u napredak i znanost neće trpjeti ovakva huljenjaStarhemberg wrote:Pa tko je postavio teorijske osnove logike? Aristotel, vidi vraga, filozof, a razvili je opet filozofi, Bacon, Descartes itd...znanosti su se odvojile od filozofije tek relativizmom dobaprosvijećenosti, Humeom koji je sumnjao čak i u vlastito postojanje...deda na aparatima wrote:nakon razvoja logike, a koja je razvijena kao korektiv filozofiji da bi se jasno pokazala neutemeljenost filozofskih tvrdnjir_nevjesta wrote:koja je to konkretno prirodna znanost, i kada, definirala, formirala i uspostavila logiku, empiriju, indukciju, dedukciju i znanstvenu metodu dokazivanja, kao nužne u znanstvenim istraživanjima?deda na aparatima wrote:Nijedna znanost se nije razvila iz filozofije, znanost je nastala napuštanjem upravo takvog načina razmišljanja, stavljna naglaska na empiriju i znanstvenu metodu dokazivanja.
Kermit-
2014-04-17
mi nismo prototipovi, mi smo zavrsni proizvod.maggie13 wrote:precjenjujes nas..samo prototipe :Dveber wrote:strpat u rezervat da mala racunala mogu upoznati tvorce uzivo.maggie13 wrote:onda ce nas premostit..:Pveber wrote:A kada uskoro racunala postanu svjesna?
2014-12-30
piše što piše, na rđave ljude ide rđa, no moguće je da se radi o lošem prijevodu, sličo kao i kad u bibliji naiđeš na naku glupost onda je to uglavnom zbog lošeg prijevoda i krive interpretacijer_nevjesta wrote:vjerojatno misliš na raspravu 'Fedar', a ovo je tvoja ofrljativna vjeronaučna interpretacijadeda na aparatima wrote:imaš tamo gdje raspravlja s nekim svojim učenikom o tome kako je duša nepokvarljiva, pa onda vuče paralelu s tijelom koje je sklono truljenju, a kao razlog toga vidi čovjekovu iskvarenost, zlobu
Guest- Guest
za nas..a,jaje i kokos..veber wrote:mi nismo prototipovi, mi smo zavrsni proizvod.maggie13 wrote:precjenjujes nas..samo prototipe :Dveber wrote:strpat u rezervat da mala racunala mogu upoznati tvorce uzivo.maggie13 wrote:onda ce nas premostit..:Pveber wrote:A kada uskoro racunala postanu svjesna?
2014-04-12
dakle, ništa od argumentiranog odgovora, pa onda evo o tome konkretnih stvari iz povijesti:deda na aparatima wrote:nakon razvoja logike, a koja je razvijena kao korektiv filozofiji da bi se jasno pokazala neutemeljenost filozofskih tvrdnji
https://en.wikipedia.org/wiki/Logic
https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_scientific_method
nevjerojatno, ali izgleda da ni logika, ni neka druga od glavnih znanstvenih metoda nije definirana, koncipirana i nastala u zadnjih 100-200 godina, a ni u okviru neke od prirodnih znanosti :O
2014-04-12
Nope, teorija relativnosti ima više sa filozofijim nego sa znanošću, nema nikakve empirijske potvrde da masa zakrivljuje prostor. Tko je uvodio logiku u obračunima sa svojim suparnicima nije bitno. Stvar je da znanost nema veze sa filozofijom.Starhemberg wrote:Pa tko je postavio teorijske osnove logike? Aristotel, vidi vraga, filozof, a razvili je opet filozofi, Bacon, Descartes itd...znanosti su se odvojile od filozofije tek relativizmom dobaprosvijećenosti, Humeom koji je sumnjao čak i u vlastito postojanje...deda na aparatima wrote:nakon razvoja logike, a koja je razvijena kao korektiv filozofiji da bi se jasno pokazala neutemeljenost filozofskih tvrdnjir_nevjesta wrote:koja je to konkretno prirodna znanost, i kada, definirala, formirala i uspostavila logiku, empiriju, indukciju, dedukciju i znanstvenu metodu dokazivanja, kao nužne u znanstvenim istraživanjima?deda na aparatima wrote:Nijedna znanost se nije razvila iz filozofije, znanost je nastala napuštanjem upravo takvog načina razmišljanja, stavljna naglaska na empiriju i znanstvenu metodu dokazivanja.
Guest- Guest
jedno od toga dvoga bijase prvo.maggie13 wrote:za nas..a,jaje i kokos..veber wrote:mi nismo prototipovi, mi smo zavrsni proizvod.maggie13 wrote:precjenjujes nas..samo prototipe :Dveber wrote:strpat u rezervat da mala racunala mogu upoznati tvorce uzivo.maggie13 wrote:onda ce nas premostit..:Pveber wrote:A kada uskoro racunala postanu svjesna?
2014-12-30
Dakle, sve se na kraju svodi na to da ti kažeš da je tako, a rad i zasluge ovih gore (koji su sebe prvo smatrali filozofima, a tek onda znanstvenicima, jer je njima bila jasna neraskidiva povezanost jednog s drugim) navedenih nema veze s tim? Ako njihove knjige i rad, pa rezultati, nasljeđe koje su ostavili nije empirijska potvrda, što onda jest?deda na aparatima wrote:Nope, teorija relativnosti ima više sa filozofijim nego sa znanošću, nema nikakve empirijske potvrde da masa zakrivljuje prostor. Tko je uvodio logiku u obračunima sa svojim suparnicima nije bitno. Stvar je da znanost nema veze sa filozofijom.Starhemberg wrote:Pa tko je postavio teorijske osnove logike? Aristotel, vidi vraga, filozof, a razvili je opet filozofi, Bacon, Descartes itd...znanosti su se odvojile od filozofije tek relativizmom dobaprosvijećenosti, Humeom koji je sumnjao čak i u vlastito postojanje...deda na aparatima wrote:nakon razvoja logike, a koja je razvijena kao korektiv filozofiji da bi se jasno pokazala neutemeljenost filozofskih tvrdnjir_nevjesta wrote:koja je to konkretno prirodna znanost, i kada, definirala, formirala i uspostavila logiku, empiriju, indukciju, dedukciju i znanstvenu metodu dokazivanja, kao nužne u znanstvenim istraživanjima?deda na aparatima wrote:Nijedna znanost se nije razvila iz filozofije, znanost je nastala napuštanjem upravo takvog načina razmišljanja, stavljna naglaska na empiriju i znanstvenu metodu dokazivanja.
Guest- Guest
Page 6 of 13 • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13
Similar topics
» Bezobrazno mahnitanje društvenih parazita
» Naš usud, depresija, je posljedica propasti društvenih ideala
» Razočarani glasači Mosta - plač s društvenih mreža
» Trump napokon riješio pristranost društvenih mreža
» U Njemačkoj od danas kreće oštra kontrola društvenih mreža
» Naš usud, depresija, je posljedica propasti društvenih ideala
» Razočarani glasači Mosta - plač s društvenih mreža
» Trump napokon riješio pristranost društvenih mreža