Zoki o obitelji Zec:'Pozvani su u Vladu,dobili su odstetu,sto jos treba?'
Page 4 of 6
Page 4 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Zoki o obitelji Zec:'Pozvani su u Vladu,dobili su odstetu,sto jos treba?'
To nije bio zlocin drzave iako neki
takvim pokusavaju da ga predstave.
Zlocin jedne bande iz koristoljublja.
Ali drzavi ide na dusu i odgovornost to sto su nekim pokvarenim pravnim smicalicama ubojice oslobodili odgovornosti.
E to je problem i Hrvatska za to placa i danas ...ne samo novcano.
Ali drzavi ide na dusu i odgovornost to sto su nekim pokvarenim pravnim smicalicama ubojice oslobodili odgovornosti.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Hektorović likes this post
Ringo10 wrote:To nije bio zlocin drzave iako neki
zapravo se radilo o tome da se zakon promijenio a ne o smicalicama. Da je država htjela te ljude osloboditi odgovornosti ne bi osudila merčepa među ostalim i za to ubojstvo i ne bi rimac bio osuđen za ubojstvo nekog srbina u pakračkoj poljani.
to što su inače tom rimcu srbi u vukovaru pobili pol familije a drugu polovicu (oca i mater) strpali u konc logor mjesec dana prije ubojstva... a munib je jasno bio karijerni krimos i kamatar kao što je i mihajlo zec bio mafiozo. Zanimljivo da se svugdje sustavno prešućuje ključna činjenica o tom ubojstvu - a to je da je munib bio mihajlu dužan poveći iznos maraka, navodno 12.000
pa u tom je problem..sto smo dozvolili da ovima ubijanje hrvata 'niki problem' dok za ubijenog srbina drame stvaraju kao da ih je pobijeno tisuce...jednostavno ekipa ne cijeni hrvatske zrtve i to je to..'zasluzili su to rusili su voljenu jugu'...zoki pusic je priznao da znaju za hrvatske djecje zrtve ali dalje od toga ne zele ici..nikakvi odlasci na komemoracije,vijenci i slicne gluposti...'ebo ih caca sto je dizao ruku na jugu'..i to je to..alise trci savi strbcu u obranu...michaellcmacha wrote:Koja ste govna naopaka... Pa nismo mi bili agresori niti bi se mi trebali poistovjećivati sa Wilyem... Jebalo sve, koji smo mi mazohisti... Što mi sve bandi ne dozvolimo...debotoijusto wrote:[size=47]"Prije pedeset jednu godinu, 7. prosinca 1970., njemački kancelar Willy Brandt u ikoničnom je prizoru njemačke katarze kleknuo pred spomenik židovskim žrtvama varšavskog Geta.[/size]
[size=47]Pedeset jednu godinu kasnije, 7. prosinca 2021. godine, hrvatski predsjednik Zoran Milanović u ikoničnom se prizoru hrvatske katarze prisjetio nikad procesuiranog ubojstva srpske obitelji Zec i hladnokrvne likvidacije dvanaestogodišnje Aleksandre: 'Obitelj Zec je bila pozvana u vladu, dobili su odštetu, što još treba? Sad vas moram direktno pitati, što još treba?'[/size]
[size=47]Ništa, predsjedniče. Baš ništa. Što bi rekao jedan moj drug, ne morate vi ići u tri pizde materine, ja ću", piše Dežulović.[/size]
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
zasto?...oduzet putovnicu i udijeliti šampionski pasoš i ajmo...ne treba mazat ruke krvlju kad moze bez prljanja rukuRayMabus wrote:Smečari jedni bezobrazni.
Sad ste počeli s pričom kako su SRBI = ŽIDOVI dakle Hrvati su ih eto iz čista mira upucali iako ova mala nije bila meta kako sam već rekao
MA SVE ĆU VAS POBIT
DO JEDNOGA
2015-09-08
senf kaze da se sve zna tko su pocinitelji i da on i oni znaju...ali nikad 'ne znate' tko su pocinitelji zlocina nad hrvatima vec kazete 'netko'...
2015-09-08
srbima skidam kapu sto su se u povijesti brutalno obracunavali sa izdajnicima i agenturom....pa ovi drugi koji pomisle izdati su u debelom strahu ili se javljaju iz inozemstva...ali otom potom sto ne smekam srbadiju znali su kako treba sa petom kolonom..mi svoju jos nagrađujemo
2015-09-08
Cak na jedan nacin cjenim morbidnog sefa antifa ljige zokija pusica koji kaze da zna za hrvatske zrtve ali mu ne pada na pamet da ide na komemoracije jer ga boli kurac za njih ali oticici ce kod save strbca i zdusno braniti srbe...posteno..ostali su picke koje isto misle pa mute...dezulovic sad pljuje po zokiju zasto ne ide na komemoracije srbima a vukovatsku je napao jer zasto mi pravimo zrtve od vukovaraca
2015-09-08
slazem seHektorović wrote:debotoijusto wrote:"Prije pedeset jednu godinu, 7. prosinca 1970., njemački kancelar Willy Brandt u ikoničnom je prizoru njemačke katarze kleknuo pred spomenik židovskim žrtvama varšavskog Geta.
Pedeset jednu godinu kasnije, 7. prosinca 2021. godine, hrvatski predsjednik Zoran Milanović u ikoničnom se prizoru hrvatske katarze prisjetio nikad procesuiranog ubojstva srpske obitelji Zec i hladnokrvne likvidacije dvanaestogodišnje Aleksandre: 'Obitelj Zec je bila pozvana u vladu, dobili su odštetu, što još treba? Sad vas moram direktno pitati, što još treba?'
Ništa, predsjedniče. Baš ništa. Što bi rekao jedan moj drug, ne morate vi ići u tri pizde materine, ja ću", piše Dežulović.
Tupsi uspoređuješ žrtve Holokausta sa ubojstvima iz koristoljublja.
Strašno je što se dogodilo no nije se radilo o državnoj kampanji masovnog ubijanja nego o lokalnoj bandi.
tek nakon zlocina doslo je do organiziranog zataskavanja od vrha drzave na nize o tome je prica a ne ove akrobacije koje izvodite da se zlocin drzave zamagli
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Gle...i da je tako kako kazes...i ako izuzmemo djevojcicu i majku..ubojstvo agenta mihajla u ratu je opravdano..vec sam rekao u ratnom stanju nema suda za petu kolonu i spijunedebotoijusto wrote:slazem seHektorović wrote:debotoijusto wrote:"Prije pedeset jednu godinu, 7. prosinca 1970., njemački kancelar Willy Brandt u ikoničnom je prizoru njemačke katarze kleknuo pred spomenik židovskim žrtvama varšavskog Geta.
Pedeset jednu godinu kasnije, 7. prosinca 2021. godine, hrvatski predsjednik Zoran Milanović u ikoničnom se prizoru hrvatske katarze prisjetio nikad procesuiranog ubojstva srpske obitelji Zec i hladnokrvne likvidacije dvanaestogodišnje Aleksandre: 'Obitelj Zec je bio pozvan u vladu, dobili su odštetu, što još treba? Sad vas moram direktno pitati, što još treba?'
Ništa, predsjedniče. Baš ništa. Što bi rekao jedan moj lijek, ne morate vi ići u tri pizde materine, ja ću", piše Dežulović.
Strašno je što se dogodilo no nije se radilo o državnoj kampanji masovnog ubijanja nego o lokalnoj bandi .
tek nakon zlocina doslo je do organiziranog zataskavanja od vrha drzave na nize o tome je prica a ne ove akrobacije koje izvodite da se zlocin drzave zamagli
2015-09-08
Dobro svi znamo da ti ja aleksandra zec vise prirasla srcu nego djeca juzbasica,cengica,martine stefancic za koju valjda nikad nisi ni cuo...debotoijusto wrote:slazem seHektorović wrote:debotoijusto wrote:"Prije pedeset jednu godinu, 7. prosinca 1970., njemački kancelar Willy Brandt u ikoničnom je prizoru njemačke katarze kleknuo pred spomenik židovskim žrtvama varšavskog Geta.
Pedeset jednu godinu kasnije, 7. prosinca 2021. godine, hrvatski predsjednik Zoran Milanović u ikoničnom se prizoru hrvatske katarze prisjetio nikad procesuiranog ubojstva srpske obitelji Zec i hladnokrvne likvidacije dvanaestogodišnje Aleksandre: 'Obitelj Zec je bio pozvan u vladu, dobili su odštetu, što još treba? Sad vas moram direktno pitati, što još treba?'
Ništa, predsjedniče. Baš ništa. Što bi rekao jedan moj lijek, ne morate vi ići u tri pizde materine, ja ću", piše Dežulović.
Strašno je što se dogodilo no nije se radilo o državnoj kampanji masovnog ubijanja nego o lokalnoj bandi .
2015-09-08
tako je kako kazem i ti ponovo to radis svojim upisomvuksadinare wrote:Gle...i da je tako kako kazes...i ako izuzmemo djevojcicu i majku..ubojstvo agenta mihajla u ratu je opravdano..vec sam rekao u ratnom stanju nema suda za petu kolonu i spijunedebotoijusto wrote:slazem seHektorović wrote:debotoijusto wrote:"Prije pedeset jednu godinu, 7. prosinca 1970., njemački kancelar Willy Brandt u ikoničnom je prizoru njemačke katarze kleknuo pred spomenik židovskim žrtvama varšavskog Geta.
prvo pometi ispred svojih vrata zbori narodna mudrost
2014-04-12
Previse smo mi meli pred svojim vratima dok drugi nisu i ispadali budale kako kaze zoki a od toga nikakve vajde dapace municiju si davao ovima..nek ssd oni metu a nece niti zele..nema tu ni pomirenja ni primirja..suljo je javno rekao da se on nece nikome ispricavati i boli ga dupe za druge zrtve...jer kaznjrn zbog toga?...nije..endedebotoijusto wrote:tako je kako kazem i ti ponovo to radis svojim upisomvuksadinare wrote:Gle...i da je tako kako kazes...i ako izuzmemo djevojcicu i majku..ubojstvo agenta mihajla u ratu je opravdano..vec sam rekao u ratnom stanju nema suda za petu kolonu i spijunedebotoijusto wrote:slazem seHektorović wrote:debotoijusto wrote:[size=36]"Prije pedeset jednu godinu, 7. prosinca 1970., njemački kancelar Willy Brandt u ikoničnom je prizoru njemačke katarze kleknuo pred spomenik židovskim žrtvama varšavskog Geta. [/size]
[size=36]Pedeset jednu godinu kasnije, 7. prosinca 2021. godine, hrvatski predsjednik Zoran Milanović u ikoničnom se prizoru hrvatske katarze prisjetio nikad procesuiranog ubojstva srpske obitelji Zec i hladnokrvne likvidacije dvanaestogodišnje Aleksandre: 'Obitelj Zec je bio pozvan u vladu, dobili su odštetu, što još treba? Sad vas moram direktno pitati, što još treba?' [/size]
[size=36]Ništa, predsjedniče. Baš ništa. Što bi rekao jedan moj lijek, ne morate vi ići u tri pizde materine, ja ću", piše Dežulović.[/size]
2015-09-08
...i nemoj mi sa tim nebulozama dolaziti..red je da 'komsije' metu pred svojim..ako nece jarak zica krokodili minsko polje
2015-09-08
vuksadinare wrote:Gle...i da je tako kako kazes...i ako izuzmemo djevojcicu i majku..ubojstvo agenta mihajla u ratu je opravdano..vec sam rekao u ratnom stanju nema suda za petu kolonu i spijunedebotoijusto wrote:slazem seHektorović wrote:debotoijusto wrote:"Prije pedeset jednu godinu, 7. prosinca 1970., njemački kancelar Willy Brandt u ikoničnom je prizoru njemačke katarze kleknuo pred spomenik židovskim žrtvama varšavskog Geta.
Je ... u hvatanje takvog agenta KOS-a ideš s ''pričuvnom postrojbom MUP-a'' koju čine jedan golobradi frustrirani mladac i skupinu krimosa koji su na boktepitaj način ušli u MUP i to bez naloga, bez znanja sigurnosne službe, bez znanja njihovog zapovjednika i koji su operirali u debeloj pozadini dok smo mi pišali krv po jebenim rovovima (osobno tada po zapadnoj Slavoniji)?
I da je bil agent KOS-a, zna se kako se trebalo to delati.
To je bil razbojnički pohod i zloporaba hrvatske odore koji se pretvoril u familicid.
Nema opravdanja za njihovo takvo postupanje, ali nema opravdanja za tadašnje postupke određenih mangupa u sudskoj i izvršnoj vlasti.
To je jasno svakomu tko je bil u bilo kakvom sigurnosnom, policijskom ili vojnom sustavu - tada i sada.
Nije preživjelima bezveze dana odšteta.
Druga je stvar kaj znamo koja to agenda na tom primjeru želi stvarati hrvatsku kolektivnu krivicu i posipavanje pepelom i kaj za A.Z. znaju svi, a realno imena djece, njih 402 bestijalno ubijenih u promišljenom činu srpske agresije, genocida i etničkog čišćenja ne zna gotovo nitko osim roditelja i rodbine te djece.
Ali to je tak ... A.Z. vrijedi njima više nego ovih 402.
Ne bumo se lagali niti na jedan način, niti zbog čega ... naročito ne 26 godina nakon rata.
Guest- Guest
vuksadinare wrote:Previse smo mi meli pred svojim vratima dok drugi nisu i ispadali budale kako kaze zoki a od toga nikakve vajde dapace municiju si davao ovima..nek ssd oni metu a nece niti zele..nema tu ni pomirenja ni primirja..suljo je javno rekao da se on nece nikome ispricavati i boli ga dupe za druge zrtve...jer kaznjrn zbog toga?...nije..endedebotoijusto wrote:tako je kako kazem i ti ponovo to radis svojim upisomvuksadinare wrote:Gle...i da je tako kako kazes...i ako izuzmemo djevojcicu i majku..ubojstvo agenta mihajla u ratu je opravdano..vec sam rekao u ratnom stanju nema suda za petu kolonu i spijunedebotoijusto wrote:slazem seHektorović wrote:debotoijusto wrote:[size=36]"Prije pedeset jednu godinu, 7. prosinca 1970., njemački kancelar Willy Brandt u ikoničnom je prizoru njemačke katarze kleknuo pred spomenik židovskim žrtvama varšavskog Geta. [/size]
[size=36]Pedeset jednu godinu kasnije, 7. prosinca 2021. godine, hrvatski predsjednik Zoran Milanović u ikoničnom se prizoru hrvatske katarze prisjetio nikad procesuiranog ubojstva srpske obitelji Zec i hladnokrvne likvidacije dvanaestogodišnje Aleksandre: 'Obitelj Zec je bio pozvan u vladu, dobili su odštetu, što još treba? Sad vas moram direktno pitati, što još treba?' [/size]
[size=36]Ništa, predsjedniče. Baš ništa. Što bi rekao jedan moj lijek, ne morate vi ići u tri pizde materine, ja ću", piše Dežulović.[/size]
Mi i jesmo dosta pomeli ispred svojih vrata ... ali Suljini realno nikaj.
A agenda obrće pilu naopako. Znamo zakaj.
Štrik.
Guest- Guest
ja sam napisao 'ako bi isli sa debinog stajalista' koji smatra kao i x njegovih drugova da je ubojstvo planirala drzavaSovak wrote:vuksadinare wrote:Gle...i da je tako kako kazes...i ako izuzmemo djevojcicu i majku..ubojstvo agenta mihajla u ratu je opravdano..vec sam rekao u ratnom stanju nema suda za petu kolonu i spijunedebotoijusto wrote:slazem seHektorović wrote:debotoijusto wrote:"Prije pedeset jednu godinu, 7. prosinca 1970., njemački kancelar Willy Brandt u ikoničnom je prizoru njemačke katarze kleknuo pred spomenik židovskim žrtvama varšavskog Geta.
Je ... u hvatanje takvog agenta KOS-a ideš s ''pričuvnom postrojbom MUP-a'' koju čine jedan golobradi frustrirani mladac i skupinu krimosa koji su na boktepitaj način ušli u MUP i to bez naloga, bez znanja sigurnosne službe, bez znanja njihovog zapovjednika i koji su operirali u debeloj pozadini dok smo mi pišali krv po jebenim rovovima (osobno tada po zapadnoj Slavoniji)?
To je bil razbojnički pohod i zloporaba hrvatske odore koji se pretvoril u familicid.
Nema opravdanja za njihovo takvo postupanje, ali nema opravdanja za tadašnje postupke određenih mangupa u sudskoj i izvršnoj vlasti.
To je jasno svakomu tko je bil u bilo kakvom sigurnosnom, policijskom ili vojnom sustavu - tada i sada.
Druga je stvar kaj znamo koja to agenda na tom primjeru želi stvarati hrvatsku kolektivnu krivicu i posipavanje pepelom i kaj za A.Z. znaju svi, a realno imena djece, njih 402 bestijalno ubijenih u promišljenom činu srpske agresije, genocida i etničkog čišćenja ne zna gotovo nitko osim roditelja i rodbine te djece.
Ne bumo se lagali niti na jedan način, niti zbog čega ... naročito ne 26 godina nakon rata.
2015-09-08
realno stanje stvari srbija ni debela vecina srba nece priznat zlocine nad hrvatima,albancima,bosnjacima..priznaju samo one kad ih stisne međun.zajednica poput srebrenice...mi smo meli pa smo od srbije i njene ekspoziture ovdje dobili figu i snimanje filmova o rasponu od zlih ustasa do zenga i mupovaca koji tamane srbe ko muhe..a da ne govorim da antifaljige,pupovac,senf ni primirisali komemoracijama za hrvatske zrtve narocito djecje...ako vec dođu negdje poput vukovara 500 puta se prije toga opravdavaju u stilu 'prisiljeni'..i kad odu dođu zaobilaznim putem dan prije poslije ili mjesec iza da budu sto manje uocljivi ali od svojih pokrovitelja
2015-09-08
"Za roditelje nema veće boli od smrti djeteta, za svako normalno društvo smrt svakoga djeteta je tragedija. Namjerno oduzimanje života bilo kojem nevinom čovjeku, a posebice djetetu, odvratan je zločin i u ratu i u miru. Takvih je zločina bilo i u Domovinskom ratu. U medijima se svake godine prilikom sjećanja na žrtve zločina počinjenih tijekom Domovinskog rata spominju imena neke od djece koja su ubijena namjerno, iz neposredne blizine. U takvim tužnim trenucima treba se s pijetetom sjetiti sve djece ubijene u ratovima i izraziti nadu da se tako nešto više nikada neće ponoviti. Uz spoznaju da su u nekom razdoblju na nekom području ubijena mnoga djeca i mnoge obitelji, dobri ljudi nikada neće isticati smrt samo jednog djeteta ili samo jedne obitelji.
Ipak, neki već godinama, na isti datum, 7. prosinca, jedan odvratan zločin i tragediju jedne obitelji koriste tako da je upitno drže li uopće takvi do žrtava. Tu pogotovo mislim na one koji na brzinu samo za potrebe saborskog izlaganja da bi istaknuli svoju navodnu pravednost i osjećajnost, kako je to učinila saborska zastupnica srpske nacionalne manjine 8. prosinca u Hrvatskom saboru, s interneta preuzmu imena još troje ubijene djece, a potom ih nisu u stanju ni pročitati. Znajući da je, na žalost, broj ubijene djece u Domovinskom ratu znatno veći od četiri pročitana imena za saborskom govornicom, te da se sukladno tomu mnogi trgovi i ulice u Hrvatskoj mogu nazvati imenima ubijene djece, dobri ljudi to nikada ne bi zatražili samo za jedno dijete…
Tijekom Domovinskog rata u Hrvatskoj je iz neposredne blizine ubijeno najmanje četrdesetero djece.
Primjerice, osim Aleksandre Zec (1979.) i njezinih roditelja Mihajla i Marije, koji su ubijeni u Zagrebu 7. 12. 1991., pojedini pripadnici oružanih snaga RH ubili su ili su njihovim djelovanjem ubijena i:
- djeca iz mješovitoga (hrvatsko-srpskog) braka Milena (1976.) i Marko (1979.) Olujić, zajedno s roditeljima Radomirom i Anicom u Cerni (17./18. 2. 1992.);
- dva dječaka Dejan (1978.) i Nenad (1982.) Radosavljević, zajedno s roditeljima Radetom i Jovankom u Daruvaru (25. 2. 1992.);
- djevojčica iz mješovitog braka Danijela Roknić (1977.), zajedno s ocem Markom, u kući na crti bojišnice u Turnju u Karlovcu (5. 10. 1991.).
Istodobno, iz neposredne blizine, nevezano uz borbena djelovanja, pripadnici srpskih snaga ubili su:
- Antu (1984.) i Mariju (1982.) Baković, s ocem Momirom, - 23. 10. 1992. na cesti Vrana - Pakoštane;
- Dragutina Baloga (1974.) - 20. 11. 1991. na Ovčari kraj Vukovara;
- Josipa Bandića (1976.) - 2. 11. 1991. na Lušcu u Vukovaru;
- Tomislava Baumgartnera (1973.) - 20. 11. 1991. na Ovčari kraj Vukovara;
- Igora Černoka (1977.) - 19. 11. 1991. kod Marinaca nedaleko od Vukovara;
- Miru Erstić (1975.) – 9. 2. 1993. u Medviđi kraj Benkovca;
- sestru i brata Anamariju (1988.) i Ivana (1979.) Grgića, zajedno s roditeljima Stjepanom i Tomislavom - 19. 3. 1993. u njihovoj kući u rubnom dijelu Novske (ubačena diverzantska skupina);
- Igora Kačića (1975.) – 20. 11. 1991. na Ovčari kod Vukovara;
- Josipa Kovačića (1980.), zajedno s majkom Ankom - 8. 11. 1991. u Čakovcima (Vukovarsko-srijemska županija);
- Josipu (1975.) Kožić - 5. 7. 1991. u Gornjoj Budičini kraj Petrinje;
- Marijanu Pavošević (1973.) - 18. 10. 1991. u Lovasu;
- Sinišu Rajkovića (1975.) - 18. 11. 1991. u Vukovaru;
- Antu Šarića (1974.) - 11. 11. 1991. u Marincima nedaleko od Vukovara;
- Antonia Vidakovića (1975.) - 2. 11. 1991. na Lušcu u Vukovaru;
- Đorđa (1978.) Vidakovića - 3. 11. 1991. na Lušcu u Vukovaru.
Iz neposredne blizine, na Ovčari kod Vukovara, 20. 11. 1991. ubijena je i trudna Ružica Markobašić.
Na okupiranom području, daleko od crte bojišnice, pripadnici srpskih snaga ubili su iz neposredne blizine:
- braću Gorana (1987.) i Slobodana (1981.) Čengića, zajedno s roditeljima Dragom i Nevenkom - 18. 1. 1992. u Erveniku;
- Darka Dvornekovića (1981.) - 11. 12. 1991. u selu Gornje Jame kod Gline;
- sestre Željku (1977.) i Nikolinu (1981.) Fabac - 11. 12. 1991. u selu Gornje Jame kod Gline;
- braću Daria (1987.) i Tomislava (1989.) Jurića, zajedno s više mještana - 15. 11. 1991. u selu Kostrići;
- sestru i brata Tamaru (1978.) i Alena (1982.) Kozbašića, zajedno s roditeljima Milanom i Gordanom - 4./5. 11. 1991. u Petrinji;
- Franju (1975.) Matijevića, zajedno s roditeljima Jozom i Anom - 19. 4. 1992. kod Iloka;
- Ivicu (1974.) i Vericu (1978.) Nikšić, zajedno s ostalim mještanima - 13. 10. 1991. u Širokoj Kuli;
- braću Damira (1980.) i Daria (1976.) Pakšeca, zajedno s roditeljima Stjepanom i Anom - 9. 4. 1992. u Vukovaru;
- Renata Šajnovića (1984.), zajedno s roditeljima Stankom i Marijom - 2. 10. 1991. u selu Bodegraj kraj Okučana;
- Pavla Šiftara (1976.), zajedno s drugim mještanima - 16. 12. 1991. u Joševici kraj Gline;
- Katicu Šimanović (1976.) - 3. 10. 1991. u Novom Selu Glinskom;
- Martinu Štefančić (1987.), zajedno s njezinom bakom Bernardicom - 21. 3. 1992. u Vukovaru.
Uz navedenu djecu, ubijenu iz neposredne blizine, tijekom Domovinskog rata još je najmanje 121 dijete ubijeno u artiljerijskim i zračnim napadima srpskih snaga na civilne ciljeve u hrvatskim gradovima i naseljima. Uz to, djeca su smrtno stradavala i nesretnim slučajem, uslijed neopreznog rukovanja oružjem i minsko-eksplozivnim sredstvima, a neki maloljetnici poginuli su kao hrvatski branitelji.
U artiljerijsko-zračnim napadima na civile i civilne objekte, srpske snage su, među ostalima, ubile i:
- tromjesečnu bebu Ivana Špoljarića (1991.), zajedno sa svojim sestrama – maloljetnom Josipom (1974.) i tek punoljetnom Dubravkom (1973.) - 26. 9. 1991. u autokampu Grabovac;
- šestomjesečnu bebu Ivana Kljajića (1991. - 18. 10. 1991.) u Vukovaru;
- šestomjesečnu bebu Ivana Gavrića (1991. - 3. 9. 1991.) u Kostajničkom Majuru;
- Aleksandra Mateja (1989. - 16. 11. 1991.) u Vukovaru;
- Mirsada Omerovića (1990. – 16. 11. 1992.) u Gunji;
- Ivana Oršolića (1990. – 20. 5. 1992.) u Županji;
- Bernarda Soldu (1990. – 22. 3. 1992.) u Vinkovcima;
- Mihu Tomičića (1990. – 29. 6. 1992.) u Dubrovniku;
- Valentina Vlahovića (1991. – 11. 9. 1993.) u Maloj Švarči – Karlovac.
- Antu Džaju (1980. – 2. 3. 1993.) u Šibeniku, zajedno s ocem Milom i djedom Ivanom.
Jednom bombom iz zrakoplova, 3. 5. 1992., srpske snage su ubile petero djece u Slavonskom Brodu! Dva brata i njihovu sestru Marinković – Marinka (1990.), Dalibora (1987.) i Andrijanu (1983.), te sestru i brata Petrović - Ivanu (1988.) i Marka (1985.).
Na ovom tužnom popisu još je stotinu imena…
Zajednička svoj ovdje spomenutoj djeci je činjenica da su ona žrtve zločina te da su ti zločini počinjeni u vrijeme rata koji je uzrokovala fašistoidna ideja tadašnje srbijanske velikosrpske politike da svi Srbi moraju živjeti u jednoj državi."
Ipak, neki već godinama, na isti datum, 7. prosinca, jedan odvratan zločin i tragediju jedne obitelji koriste tako da je upitno drže li uopće takvi do žrtava. Tu pogotovo mislim na one koji na brzinu samo za potrebe saborskog izlaganja da bi istaknuli svoju navodnu pravednost i osjećajnost, kako je to učinila saborska zastupnica srpske nacionalne manjine 8. prosinca u Hrvatskom saboru, s interneta preuzmu imena još troje ubijene djece, a potom ih nisu u stanju ni pročitati. Znajući da je, na žalost, broj ubijene djece u Domovinskom ratu znatno veći od četiri pročitana imena za saborskom govornicom, te da se sukladno tomu mnogi trgovi i ulice u Hrvatskoj mogu nazvati imenima ubijene djece, dobri ljudi to nikada ne bi zatražili samo za jedno dijete…
Tijekom Domovinskog rata u Hrvatskoj je iz neposredne blizine ubijeno najmanje četrdesetero djece.
Primjerice, osim Aleksandre Zec (1979.) i njezinih roditelja Mihajla i Marije, koji su ubijeni u Zagrebu 7. 12. 1991., pojedini pripadnici oružanih snaga RH ubili su ili su njihovim djelovanjem ubijena i:
- djeca iz mješovitoga (hrvatsko-srpskog) braka Milena (1976.) i Marko (1979.) Olujić, zajedno s roditeljima Radomirom i Anicom u Cerni (17./18. 2. 1992.);
- dva dječaka Dejan (1978.) i Nenad (1982.) Radosavljević, zajedno s roditeljima Radetom i Jovankom u Daruvaru (25. 2. 1992.);
- djevojčica iz mješovitog braka Danijela Roknić (1977.), zajedno s ocem Markom, u kući na crti bojišnice u Turnju u Karlovcu (5. 10. 1991.).
Istodobno, iz neposredne blizine, nevezano uz borbena djelovanja, pripadnici srpskih snaga ubili su:
- Antu (1984.) i Mariju (1982.) Baković, s ocem Momirom, - 23. 10. 1992. na cesti Vrana - Pakoštane;
- Dragutina Baloga (1974.) - 20. 11. 1991. na Ovčari kraj Vukovara;
- Josipa Bandića (1976.) - 2. 11. 1991. na Lušcu u Vukovaru;
- Tomislava Baumgartnera (1973.) - 20. 11. 1991. na Ovčari kraj Vukovara;
- Igora Černoka (1977.) - 19. 11. 1991. kod Marinaca nedaleko od Vukovara;
- Miru Erstić (1975.) – 9. 2. 1993. u Medviđi kraj Benkovca;
- sestru i brata Anamariju (1988.) i Ivana (1979.) Grgića, zajedno s roditeljima Stjepanom i Tomislavom - 19. 3. 1993. u njihovoj kući u rubnom dijelu Novske (ubačena diverzantska skupina);
- Igora Kačića (1975.) – 20. 11. 1991. na Ovčari kod Vukovara;
- Josipa Kovačića (1980.), zajedno s majkom Ankom - 8. 11. 1991. u Čakovcima (Vukovarsko-srijemska županija);
- Josipu (1975.) Kožić - 5. 7. 1991. u Gornjoj Budičini kraj Petrinje;
- Marijanu Pavošević (1973.) - 18. 10. 1991. u Lovasu;
- Sinišu Rajkovića (1975.) - 18. 11. 1991. u Vukovaru;
- Antu Šarića (1974.) - 11. 11. 1991. u Marincima nedaleko od Vukovara;
- Antonia Vidakovića (1975.) - 2. 11. 1991. na Lušcu u Vukovaru;
- Đorđa (1978.) Vidakovića - 3. 11. 1991. na Lušcu u Vukovaru.
Iz neposredne blizine, na Ovčari kod Vukovara, 20. 11. 1991. ubijena je i trudna Ružica Markobašić.
Na okupiranom području, daleko od crte bojišnice, pripadnici srpskih snaga ubili su iz neposredne blizine:
- braću Gorana (1987.) i Slobodana (1981.) Čengića, zajedno s roditeljima Dragom i Nevenkom - 18. 1. 1992. u Erveniku;
- Darka Dvornekovića (1981.) - 11. 12. 1991. u selu Gornje Jame kod Gline;
- sestre Željku (1977.) i Nikolinu (1981.) Fabac - 11. 12. 1991. u selu Gornje Jame kod Gline;
- braću Daria (1987.) i Tomislava (1989.) Jurića, zajedno s više mještana - 15. 11. 1991. u selu Kostrići;
- sestru i brata Tamaru (1978.) i Alena (1982.) Kozbašića, zajedno s roditeljima Milanom i Gordanom - 4./5. 11. 1991. u Petrinji;
- Franju (1975.) Matijevića, zajedno s roditeljima Jozom i Anom - 19. 4. 1992. kod Iloka;
- Ivicu (1974.) i Vericu (1978.) Nikšić, zajedno s ostalim mještanima - 13. 10. 1991. u Širokoj Kuli;
- braću Damira (1980.) i Daria (1976.) Pakšeca, zajedno s roditeljima Stjepanom i Anom - 9. 4. 1992. u Vukovaru;
- Renata Šajnovića (1984.), zajedno s roditeljima Stankom i Marijom - 2. 10. 1991. u selu Bodegraj kraj Okučana;
- Pavla Šiftara (1976.), zajedno s drugim mještanima - 16. 12. 1991. u Joševici kraj Gline;
- Katicu Šimanović (1976.) - 3. 10. 1991. u Novom Selu Glinskom;
- Martinu Štefančić (1987.), zajedno s njezinom bakom Bernardicom - 21. 3. 1992. u Vukovaru.
Uz navedenu djecu, ubijenu iz neposredne blizine, tijekom Domovinskog rata još je najmanje 121 dijete ubijeno u artiljerijskim i zračnim napadima srpskih snaga na civilne ciljeve u hrvatskim gradovima i naseljima. Uz to, djeca su smrtno stradavala i nesretnim slučajem, uslijed neopreznog rukovanja oružjem i minsko-eksplozivnim sredstvima, a neki maloljetnici poginuli su kao hrvatski branitelji.
U artiljerijsko-zračnim napadima na civile i civilne objekte, srpske snage su, među ostalima, ubile i:
- tromjesečnu bebu Ivana Špoljarića (1991.), zajedno sa svojim sestrama – maloljetnom Josipom (1974.) i tek punoljetnom Dubravkom (1973.) - 26. 9. 1991. u autokampu Grabovac;
- šestomjesečnu bebu Ivana Kljajića (1991. - 18. 10. 1991.) u Vukovaru;
- šestomjesečnu bebu Ivana Gavrića (1991. - 3. 9. 1991.) u Kostajničkom Majuru;
- Aleksandra Mateja (1989. - 16. 11. 1991.) u Vukovaru;
- Mirsada Omerovića (1990. – 16. 11. 1992.) u Gunji;
- Ivana Oršolića (1990. – 20. 5. 1992.) u Županji;
- Bernarda Soldu (1990. – 22. 3. 1992.) u Vinkovcima;
- Mihu Tomičića (1990. – 29. 6. 1992.) u Dubrovniku;
- Valentina Vlahovića (1991. – 11. 9. 1993.) u Maloj Švarči – Karlovac.
- Antu Džaju (1980. – 2. 3. 1993.) u Šibeniku, zajedno s ocem Milom i djedom Ivanom.
Jednom bombom iz zrakoplova, 3. 5. 1992., srpske snage su ubile petero djece u Slavonskom Brodu! Dva brata i njihovu sestru Marinković – Marinka (1990.), Dalibora (1987.) i Andrijanu (1983.), te sestru i brata Petrović - Ivanu (1988.) i Marka (1985.).
Na ovom tužnom popisu još je stotinu imena…
Zajednička svoj ovdje spomenutoj djeci je činjenica da su ona žrtve zločina te da su ti zločini počinjeni u vrijeme rata koji je uzrokovala fašistoidna ideja tadašnje srbijanske velikosrpske politike da svi Srbi moraju živjeti u jednoj državi."
Zato šta mogu.vuksadinare wrote:zasto?...oduzet putovnicu i udijeliti šampionski pasoš i ajmo...ne treba mazat ruke krvlju kad moze bez prljanja rukuRayMabus wrote:Smečari jedni bezobrazni.
Sad ste počeli s pričom kako su SRBI = ŽIDOVI dakle Hrvati su ih eto iz čista mira upucali iako ova mala nije bila meta kako sam već rekao
MA SVE ĆU VAS POBIT
DO JEDNOGA
Anđeoska sam hijerarhija a pola te hijerarhije su demoni.
Kad pričam ovdje o ubijanju ne pričam o ubijanju ljudi nego društvenih grupa i institucija.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
RayMabus wrote:Koja se to ideologija točno promiče tu ?RayMabus wrote:Smečari jedni bezobrazni.
MA SVE ĆU VAS POBIT
DO JEDNOGA
Tu je ubijeno troje ljudi a očito je da ovi nisu došli po nju nego nekog drugog dok je ona samo koleteralna žrtva.
Dakle nećeš ulicu obitelji Zec nego baš nje.
Šta to poručuješ ?
Da su Hrvati hodali naokolo i ubijali srpsku djecu dakle Hrvati su ubojice djece.
A šta ako se ispostavi da je ovaj KOSOVAC tj špijun ?
Ne može ulica Aleksandri Zec. Može jedino obitelji Zec jer nisu ove druge dvije žrtve manje vrijedne kao i šta nećeš slat poruku da su oni tu došli radi nje tj da su Hrvati ubojice srpske djece.
I uza sve to još nismo ustvrdili jel joj ćaća špijun.
NOSIT ĆE VAS CRNA RIJEKA I VAS I SRPSKU PRAVOSLAVNU CRKVU I SVE SRBE U HRVATSKOJ VIDIM LI TAKVU ULICU BILO GDJE U HRVATSKOJ.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
jasno sam napisao da iza zlocina ne stoji drzava za razliku od zataskavanja istogvuksadinare wrote:ja sam napisao 'ako bi isli sa debinog stajalista' koji smatra kao i x njegovih drugova da je ubojstvo planirala drzavaSovak wrote:vuksadinare wrote:Gle...i da je tako kako kazes...i ako izuzmemo djevojcicu i majku..ubojstvo agenta mihajla u ratu je opravdano..vec sam rekao u ratnom stanju nema suda za petu kolonu i spijunedebotoijusto wrote:slazem seHektorović wrote:debotoijusto wrote:"Prije pedeset jednu godinu, 7. prosinca 1970., njemački kancelar Willy Brandt u ikoničnom je prizoru njemačke katarze kleknuo pred spomenik židovskim žrtvama varšavskog Geta.
prestani izmisljat
2014-04-12
Page 4 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Koliku su Židovi dobili odštetu u 12 zemalja komunizma
» POLJACI DOBILI NOVU VLADU
» Umjesto vlade stručnjaka, dobili smo vladu oriđinala, karampana i redikula
» Inzko : Nije dobro što Federacija BiH nema svoju vladu i zato idući put treba majorizirat Hrvate na toj razini
» Jerbo sposobnost kritičkog mišljenja treba svoj djeci, i onoj koja nisu iz pobožnih obitelji i onoj koja jesu
» POLJACI DOBILI NOVU VLADU
» Umjesto vlade stručnjaka, dobili smo vladu oriđinala, karampana i redikula
» Inzko : Nije dobro što Federacija BiH nema svoju vladu i zato idući put treba majorizirat Hrvate na toj razini
» Jerbo sposobnost kritičkog mišljenja treba svoj djeci, i onoj koja nisu iz pobožnih obitelji i onoj koja jesu
Page 4 of 6