ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Korona novosti i spoznaje

Page 20 of 50 Previous  1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 35 ... 50  Next

Go down

Korona novosti i spoznaje - Page 20 Empty Re: Korona novosti i spoznaje

Post by Hektorović 1/12/2021, 15:25

AssadNaPodmornici wrote:
Hektorović wrote:
AssadNaPodmornici wrote:Ovdje doslovno ide onaj "meme" gdje je ekipa prosječne inteligencije najžešće za mjere itd... Nađem ga posli

Ja ga imam, šaljem ga nonstop :D
evo doslovno, najgore od svega ovo je i realna situacija u real lifu

Korona novosti i spoznaje - Page 20 Datame10

To je to. Dunning-Kruger efekt.

Korona novosti i spoznaje - Page 20 1231px-Dunning–Kruger_Effect_01.svg

Hektorović

2018-04-10

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 1/12/2021, 15:49

Slovoslagar wrote:
AssadNaPodmornici wrote:Jedini koji im je izuzetak je ludi ero, obrazovan, vjerujem da je i u svojoj struci bio stručan, ali taj as je isfalivao svaku moguću situaciju doslovno... Nadam se da je živ i zdrav i ako je živ i zdrav da se ne vraća vamo haha
Spearshaker je isto za cjepiva, a nesumnjivo je vrlo obrazovan i širokog znanja, čini mi se da bi mogao biti fizičar, nisam siguran. Ima malo težak i ne pretjerano "tečan" stil pisanja, ali vidi se da ima ćuku.
Pa on je sve isfalivao, i usput je koristio svaku priliku da vrijeđa, a sad vidim pravi se mutav... U prosincu prošle godine je cjepivo nazivao zlatnim gralom, pandemiju zaključio do kraja ovog ljeta...
Ja sam ravnajući se po projekcijama koje su bile servirane iz do tada nekompromitiranog instituta smatrao da ćemo se do proljeća suočiti sa ogromnim brojem mrtvih, ali sam uvidjevši da ništa od toga, a usput i prikupivši poprilično informacija iz prve ruke, što se veli sa "prve linije bojišnice", promijenio stajališta, i nemam s tim nikakvog problema... Ako sam pogriješio, a jesam onda je red kad uvidim grešku da ju i priznam.... On pak spada u one kojima sujeta ne dozvoljava da se isprave, oni će radije tražiti nove i nove izlike kako bi ostali nepogrešivi...
Nije bed, svak za sebe kak mu paše
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

n_razbojnik likes this post

Back to top Go down

Post by Guest 1/12/2021, 16:26

kic wrote:
violator wrote:
violator wrote:Meanwhile in Gibraltar:

Coronavirus Cases:
7,248

Deaths:
98

Jedno od najboljih, ako ne i najbolje procijepljeno mjesto na svijetu!

Kako sad to?

Evo, neka neki bistric ovo pojasni. Kad smo kod nelogicnosti i razmisljanja vlastitom bundevom...

Nista? Regija s 99% cijepljenog pucanstva i preko 40% docijepljenih ne izaziva neki komentar? Mozete puknut' i koji mem, nije problem .

22.02. je bilo 91

po ovome: https://www.worldometers.info/coronavirus/country/gibraltar/

kolika je tad bila procijepljenost? nezz

Upises u trazilicu "coronavirus" + "ime zemlje". Pojave se podaci o priupitanoj zemlji, u izborniku koji se nalazi ispod “Statistika” mozes odabrati koji grafikon zelis vidjeti: “Novi slucajevi” ili “Cijepljenja”.

Jednako tako si mozes podesiti razdoblje koje te zanima.

Dakle, visok udio cijepljenog pucanstva + ucinak cjepiva dodatno pojacan prirodnim imunitetom (prebolijevanjem) nije doveo do eliminacije bolesti ili do njenog znatnog smanjenja.  Naprotiv, doslo je do velikog  porasta zaraze! Suprotno ocekivanjima!
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by mutava baštarda 1/12/2021, 16:46

Evo još malo fake newsa

Korona novosti i spoznaje - Page 20 Ffxsli10

2015-09-14

Back to top Go down

Post by Guest 1/12/2021, 17:52

michaellcmacha wrote:
Slovoslagar wrote:
AssadNaPodmornici wrote:Jedini koji im je izuzetak je ludi ero, obrazovan, vjerujem da je i u svojoj struci bio stručan, ali taj as je isfalivao svaku moguću situaciju doslovno... Nadam se da je živ i zdrav i ako je živ i zdrav da se ne vraća vamo haha
Spearshaker je isto za cjepiva, a nesumnjivo je vrlo obrazovan i širokog znanja, čini mi se da bi mogao biti fizičar, nisam siguran. Ima malo težak i ne pretjerano "tečan" stil pisanja, ali vidi se da ima ćuku.
Pa on je sve isfalivao, i usput je koristio svaku priliku da vrijeđa, a sad vidim pravi se mutav... U prosincu prošle godine je cjepivo nazivao zlatnim gralom, pandemiju zaključio do kraja ovog ljeta...
Ja sam ravnajući se po projekcijama koje su bile servirane iz do tada nekompromitiranog instituta smatrao da ćemo se do proljeća suočiti sa ogromnim brojem mrtvih, ali sam uvidjevši da ništa od toga, a usput i prikupivši poprilično informacija iz prve ruke, što se veli sa "prve linije bojišnice", promijenio stajališta, i nemam s tim nikakvog problema... Ako sam pogriješio, a jesam onda je red kad uvidim grešku da ju i priznam.... On pak spada u one kojima sujeta ne dozvoljava da se isprave, oni će radije tražiti nove i nove izlike kako bi ostali nepogrešivi...

Čak ni ti nisi baš sve isfalivao, a kamoli da sam to učinio ja.
Ja sam pogriješio u nekoliko stvari.
Kao prvo, kraj epidemije kod nas nisam smjestio na kraj ljeta nego praktički na početak ljeta odnosno do kraja lipnja.
pogriješio sam jer sam prije svega potcjenio profesionalno antivakserko ludilo u Hrvata (koje je prije svega političke prirode) i jer sam pretpostavio da ćemo imati oko 60% cjepljenih do kraja lipnja.
Nemamo ih toliko niti danas.
Dalje, ne sjećam se da sam cjepivo opisao kao zlatni gral, pogotovo ne tada prisutna cjepiva (tko se još sjeća Oxford-AZ riješenja?) nego prije početak sustavnog rješavanja problema pandemije.
Uostalom, tako nešto je nedavno i Lauc izjavio u NU2 da je mislio kada je svojedobno prognozirao kraj pandemije pa su ga izvrijeđali na pasja kola.
On je protumačio kako je pronalazak cjepiva i njihovu masovnu proizvodnju proglasio krajem pandemije jednostavno zato jer se shvatilo da imamo riješenje, a pri tome nije točno niti precizirao kada će do samog kraja doći jer je to ionako nemoguće predvidjeti, pogotovo samo uz upotrebu matematičkih modela jer je matematika ionako samodostatna formalna znanost koja sa realnošću uopće ne mora i često i nema puno dodirnih točaka.
Dakle, kada će pandemija konačno zamrijeti?
Evo ti moja posljednja, a nadam se i zadnja prognoza.
Kada postignemo razinu kolektivnog imuniteta u UKUPNOM stanovništvu od najmanje 90%, poželjno je i 95%, a ako je moguće postići i više tim bolje, ali to nije realno očekivati.
Pri čemu bi se imunitet na SVE varijacije na temu (mutacije između kojih su razlike ionako krajnje minimalne) ovog virusa stekao na sve moguće načine. 
Jačanjem imunosnog sustava, preboljenjem i cijepljenjem.
Upotreba na masovnoj razini samo jednog ili čak i dva odjednom od spomenutih alata neće biti dovoljno efikasna.
I do toga će prije ili kasnije doći, jer je taj proces skupa sa ovim ishodom neminovan.
Kad?
Ponavljam, to je u smislu timeline rokova nemoguće potpuno precizno procjeniti i u to se više neću upuštati.

Last edited by Speare Shaker on 1/12/2021, 17:58; edited 1 time in total
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 1/12/2021, 17:56

Speare Shaker wrote:
michaellcmacha wrote:
Slovoslagar wrote:

Kao prvo, kraj epidemije kod nas nisam smjestio na kraj ljeta nego praktički na početak ljeta odnosno do kraja lipnja.
pogriješio sam jer sam prije svega potcjenio profesionalno antivakserko ludilo u Hrvata (koje je prije svega političke prirode) i jer sam pretpostavio da ćemo imati oko 60% cjepljenih do kraja lipnja.
Dalje, ne sjećam se da sam cjepivo opisao kao zlatni gral, pogotovo ne tada prisutna cjepiva (tko se još sjeća Oxford-AZ riješenja?) nego prije početak sustavnog rješavanja problema pandemije.
Uostalom, tako nešto je nedavno i Lauc izjavio u NU2 da je mislio kada je svojedobno prognozirao kraj pandemije pa su ga izvrijeđali na pasja kola.
On je protumačio kako je pronalazak cjepiva i njihovu masovnu proizvodnju proglasio krajem pandemije jednostavno zato jer se shvatilo da imamo riješenje, a pri tome nije točno niti precizirao kada će do samog kraja doći jer je to ionako nemoguće predvidjeti, pogotovo samo uz upotrebu matematičkih modela jer je matematika ionako samodostatna formalna znanost koja sa realnošću uopće ne mora i često i nema puno dodirnih točaka.
Kada postignemo razinu kolektivnog imuniteta u UKUPNOM stanovništvu od najmanje 90%, poželjno je i 95%, a ako je moguće postići i više tim bolje, ali to nije realno očekivati.
Pri čemu bi se imunitet na SVE varijacije na temu (mutacije između kojih su razlike ionako krajnje minimalne) ovog virusa stekao na sve moguće načine. 
Upotreba na masovnoj razini samo jednog ili čak i dva odjednom od spomenutih alata neće biti dovoljno efikasna.
I do toga će prije ili kasnije doći, jer je taj proces skupa sa ovim ishodom neminovan.
Kad?
Ponavljam, to je u smislu timeline rokova nemoguće potpuno precizno procjeniti i u to se više neću upuštati.

A ako si propustio moju posljednju prognozu vezanu uz četvrti val kod nas (uvijek sam govorio kako me zanimaju zbivanja samo kod nas i u našem neposrednom okruženju, a ne i u trećesvjetskim vukojebinama čija izvješća lokalnim zdravstvenih vlasti nitko normalan neće uzeti za ozbiljno) onda ću je ponoviti, a neka mi Noor kojoj sam uputio post sa tom prognozom, ako to želi, bude svjedok: Brojevi (sredina studenog) novozaraženih upravo stagniraju, a krajem mjeseca će početi i ozbiljno opadati.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 1/12/2021, 18:04

I da ne zaboravim spomenuti.
Ne, Ivermectin nije lijek za simptome COVID-19 infekcije.
Čak ni u slučaju da pomaže širem krugu zaraženih u tom smislu.
Jer lijek treba pomagati ublažavanju ili uklanjanju simptoma na objašnjiv i lako predvidiv način i u većini slučajeva, a kod spomenutog antiparazitika to nije slučaj.
Da vrlo neugodne nuspojave zbog upotrebe istog, o kojima profesionalni antivakseri ne žele govoriti, da i ne spominjem.
Zato za takve nepredvidive i još ne dobro objašnjene načine pomaganja uklanjanju određenih simptoma i poboljšanju zdravstvenog stanja i postoje i kategorija dodataka prehrani i slične, što po definiciji ne spadaju u lijekove, makar pomažu određenom pa čak i širem krugu bolesnika.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by veber 1/12/2021, 18:49

nego, nema smrada udbaškog.
jel kihnuo ili se samo liječi?

epi je po turski lagao da će doći za koji dan, danas je srijeda.
govna udbaškog nema

a, ni epi ne laže.

jel mrcina kihnula ili se samo prikriva?

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Guest 1/12/2021, 18:53

Speare Shaker wrote:I da ne zaboravim spomenuti.
Ne, Ivermectin nije lijek za simptome COVID-19 infekcije.
Čak ni u slučaju da pomaže širem krugu zaraženih u tom smislu.
Jer lijek treba pomagati ublažavanju ili uklanjanju simptoma na objašnjiv i lako predvidiv način i u većini slučajeva, a kod spomenutog antiparazitika to nije slučaj.
Da vrlo neugodne nuspojave zbog upotrebe istog, o kojima profesionalni antivakseri ne žele govoriti, da i ne spominjem.
Zato za takve nepredvidive i još ne dobro objašnjene načine pomaganja uklanjanju određenih simptoma i poboljšanju zdravstvenog stanja i postoje i kategorija dodataka prehrani i slične, što po definiciji ne spadaju u lijekove, makar pomažu određenom pa čak i širem krugu bolesnika.

Daj te tvoje tvrdnje elaboriraj i stavi bar jedan link jer ovo sto ti pises je capakov copycat.

Samo da ti dam mali hint: ivermectin ne lijeci simptome nego djeluje izravno na virus odnosno na spike protein.

Dalje nastavi ti.

Ajde sejkeru mozes ti to.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kic 1/12/2021, 18:56

violator wrote:
kic wrote:
violator wrote:
violator wrote:Meanwhile in Gibraltar:

Coronavirus Cases:
7,248

Deaths:
98

Jedno od najboljih, ako ne i najbolje procijepljeno mjesto na svijetu!

Kako sad to?

Evo, neka neki bistric ovo pojasni. Kad smo kod nelogicnosti i razmisljanja vlastitom bundevom...

Nista? Regija s 99% cijepljenog pucanstva i preko 40% docijepljenih ne izaziva neki komentar? Mozete puknut' i koji mem, nije problem .

22.02. je bilo 91

po ovome: https://www.worldometers.info/coronavirus/country/gibraltar/

kolika je tad bila procijepljenost? nezz

Upises u trazilicu "coronavirus" + "ime zemlje". Pojave se podaci o priupitanoj zemlji, u izborniku koji se nalazi ispod “Statistika” mozes odabrati koji grafikon zelis vidjeti: “Novi slucajevi” ili “Cijepljenja”.

Jednako tako si mozes podesiti razdoblje koje te zanima.

Dakle, visok udio cijepljenog pucanstva + ucinak cjepiva dodatno pojacan prirodnim imunitetom (prebolijevanjem) nije doveo do eliminacije bolesti ili do njenog znatnog smanjenja.  Naprotiv, doslo je do velikog  porasta zaraze! Suprotno ocekivanjima!

ok onda kako mogu vidjeti, od 5mj je Gibraltar "full vaccinated"

a evo bas taj 22.02. su 60% one dose, 38% 2 doses
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Post by Guest 1/12/2021, 18:57

Speare Shaker wrote:
https://www.cdc.gov/flu/about/burden/index.html
kai kažeš mediokritetu?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by mutava baštarda 1/12/2021, 20:01

Davno sam reka Kayi. Kad dođu po ćuku bit će kasno...

Novo normalno u Novom Zelandu

NOVI ZELAND - Bez ikakve rasprave ili konzultacija, požurili su s (tj. u roku od 24 sata) izmjenama i dopunama zdravstvenog zakona koje uključuju sljedeće mjere:

1. proglasiti (bez dokaza) stan nehigijenskim i zauzvrat narediti uništavanje imovine i spaljivanje pripadajućeg materijala;

2. Držati ljude u "karanteni" do provjere i negativnog testa na zaraznu bolest I podvrgnuti preventivnom liječenju (tj. obvezna cjepljenja)

3. Zabraniti držanje životinja i narediti ubijanje životinja (tj. eliminirati izvore hrane)

4. Zatvoriti sve tvrtke koje nisu u skladu s propisanim mjerama kontrole infekcije

5. Zabrana skupova (javnih ili privatnih)

------------------------------------------------------------------------

Dali je zemlja merino vune i ovaca putokaz za ostale zemlje svijeta...

*Izvor

2015-09-14

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 1/12/2021, 20:21

Speare Shaker wrote:
michaellcmacha wrote:
Slovoslagar wrote:

Kad?
Sve ti potpisujem, i PONOVIT ĆU, nikako mi nije bila namjera s tobom ući u konflikt... I sad ako izgleda da moj upis ukazuje da ne mislim dobro o tebi to ne stoji, samo sam okvirno ukszao da iva zdravstvena kriza ima svoj tijek na koju svašta nešto ima utjecaja...
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by T. 1/12/2021, 20:36

veber wrote:nego, nema smrada udbaškog.
jel kihnuo ili se samo liječi?

epi je po turski lagao da će doći za koji dan, danas je srijeda.
govna udbaškog nema

a, ni epi ne laže.

jel mrcina kihnula ili se samo prikriva?
Nije lijepo tako govoriti o onome koji se žtvovao za znanost...
Da zdraviji i sigurniji svijet ostavi budućim generacijama i joži manoliću...
T.
T.

2014-04-14

Back to top Go down

Post by Guest 1/12/2021, 21:03

michaellcmacha wrote: samo sam okvirno ukszao da iva zdravstvena kriza ima svoj tijek na koju svašta nešto ima utjecaja...
kriza je isključivo zato kaj smo mi odlučili pobijedit bolest koja se ne može pobijedit..gripa, prehlada i te vrste bolesti se ne mogu uništit, nema kolektivnog imuniteta za takve vrste bolesti.
al ono kaj ima je da smo se naučili živjet s tim i znamo kaj je bitno da se od istih zaštititimo, znamo da se treba toplo obuč, znamo da se treba pazit prehlade, znamo kad je sezona prehlade i gripe, znamo kaj trebamo radit i kaj pomože ako razvijemo prve simptome, od sirupa, antibiotika, čajeva s limunom, tableta za snižavanje temperature, unosa tekućine u tijelo, juha, samoizolacije...imamo 100 stvari i koraka koje poduzimamo ili da se zaštitimo ili da prebolimo istu. jel nam itko ikad rekao kaj treba radit ako osjetimo simptome korone ili istu dobijemo? jel itko ikad od cijelog jebenog stožera objasnio bilo kome koje korake možemo poduzet da ublažimo covid? zašto su neki ljudi otporni na covid a drugi nisu? u čemu je tajna? jel u prehrani, vitaminima, unosu tekućine? kak ojačat tijelo da se smanji šansa oboljenja, što doprinosi manjoj šansi oboljenja?
jel pomaže koji antibiotik, jel pomaže kakav sirup, jel pomaže tableta za snižavanje temperature, jel pomaže juha jebena? jel nam ikad itko jednu riječ rekao kaj treba radit? dovoljno je srat o respiratorima i cjepivima i samoizolacijama.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by veber 1/12/2021, 21:03

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by veber 1/12/2021, 21:08

koliko je ono inkubacija?
28 dana.

za kihnutog ako i nije kihnuo

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by veber 1/12/2021, 21:14

za marca i ekipu.
idu motori

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by epikur37 1/12/2021, 21:21

ebenica wrote: objasnio bilo kome koje korake možemo poduzet da ublažimo covid? zašto su neki ljudi otporni na covid a drugi nisu? u čemu je tajna? jel u prehrani, vitaminima, unosu tekućine? kak ojačat tijelo da se smanji šansa oboljenja, što doprinosi manjoj šansi oboljenja?
jel pomaže koji antibiotik, jel pomaže kakav sirup, jel pomaže tableta za snižavanje temperature, jel pomaže juha jebena? jel nam ikad itko jednu riječ rekao kaj treba radit?

juha od domaće kokošine je navodno uvijek dobra
epikur37
epikur37

2015-08-06

AssadNaPodmornici likes this post

Back to top Go down

Post by kic 1/12/2021, 21:29

Korona novosti i spoznaje - Page 20 Fb_im427
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Post by dijagram 1/12/2021, 21:38

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/istrazuju-se-34-sumnjive-smrti-nakon-cijepljenja-slucaj-siscanina-nerijesen-i-nakon-9-mjeseci-15127609
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 20 of 50 Previous  1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 35 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics