Korona novosti i spoznaje
Page 18 of 50
Page 18 of 50 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 34 ... 50
Re: Korona novosti i spoznaje
[size=35]Fact Check-The U.S. prescribes ivermectin to refugees for parasitic worms, not COVID-19[/size]
By [size=16]Reuters Fact Check
6 MIN READ
Outrage has spread online that Afghan refugees entering the United States will receive the drug ivermectin although it does not have U.S. approval as a COVID-19 treatment. However, the posts miss the vital context that refugees are given ivermectin for infections unrelated to the novel coronavirus.
The claims originated on Twitter when users shared a screenshot from the U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) website saying that all Middle Eastern, Asian, North African, Latin American, and Caribbean refugees should receive ivermectin two days before departure to the United States (here). Internet archives suggest the page first appeared on April 3, 2021 (here).
[/size]
https://www.reuters.com/article/factcheck-afghanistan-refugees-idUSL1N2Q605Q
By [size=16]Reuters Fact Check
6 MIN READ
Outrage has spread online that Afghan refugees entering the United States will receive the drug ivermectin although it does not have U.S. approval as a COVID-19 treatment. However, the posts miss the vital context that refugees are given ivermectin for infections unrelated to the novel coronavirus.
The claims originated on Twitter when users shared a screenshot from the U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) website saying that all Middle Eastern, Asian, North African, Latin American, and Caribbean refugees should receive ivermectin two days before departure to the United States (here). Internet archives suggest the page first appeared on April 3, 2021 (here).
[/size]
https://www.reuters.com/article/factcheck-afghanistan-refugees-idUSL1N2Q605Q
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Ivermectin tablets are approved by the FDA to treat people with intestinal strongyloidiasis and onchocerciasis, two conditions caused by parasitic worms. In addition, some topical forms of ivermectin are approved to treat external parasites like head lice and for skin conditions such as rosacea.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Hektorović wrote:epikur37 wrote:
Dobro epi ovo je stvarno malo neozbiljno, isti lijek prima oko milijardu ljudi u svijetu, japanac koji ga je otkrio dobio je i nobela. Ivermectin je potpuno promjenio terapiju parazitskih oboljenja, ima ogroman utjecaj na blagostanje u Africi, Aziji.
To sam pokupio od Julijane Adamović s fcb, bilo mi duhovito.čisto to.
Tamo se oko teme prepire s Ristićem.
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
pokerjocker wrote:Gnječ wrote:
Debilu iz bosanske kasabe.
uznojeni, s obzirom da sam rođen u zg, ovo me uopće ne benda.. popi ivermektin, predviđen je za konje. dvaput dnevno sa malo zobi.
Ako civilizacijski iskoračiš kada pristaneš na gensku terapiju dva puta godišnje, kako nazvati pristanak na četri puta godišnje? Veliki civilizacijski skok?
Yoda, nije u redu ološara, koji je kupio diplomu, preko veze se zaposlio u školi, domovnicu ishodovao, a potpuno nepodoban za prijem u hr državljanstvo, koji usput krade vodu, koristi usluge korumpiranih službenika u gruntovnici, uopće dovoditi u svezu sa fakultetskim obrazovanjem...
2015-08-08
Bungee jumpingmutava baštarda wrote:pokerjocker wrote:Gnječ wrote:
uznojeni, s obzirom da sam rođen u zg, ovo me uopće ne benda.. popi ivermektin, predviđen je za konje. dvaput dnevno sa malo zobi.
Ako civilizacijski iskoračiš kada pristaneš na gensku terapiju dva puta godišnje, kako nazvati pristanak na četri puta godišnje? Veliki civilizacijski skok?
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
michaellcmacha wrote:Yoda, nije u redu ološara, koji je kupio diplomu, preko veze se zaposlio u školi, domovnicu ishodovao, a potpuno nepodoban za prijem u hr državljanstvo, koji usput krade vodu, koristi usluge korumpiranih službenika u gruntovnici, uopće dovoditi u svezu sa fakultetskim obrazovanjem...
Ma fenomen mi je da se ekipa umislila da su oni kao inteligentniji i visoko obrazovaniji od nas koji smo malo kritični prema svim mjerama.
A uopće nisu, čak i na ovom forumu debelo zaostaju
Iako to meni nikada nije mjerilo ičega, diplome su zakurac, danas svaka budala može imati diplomu, ne mogu se svi skupa ovi sa foruma mjeriti sa kompleksnosti obrazovanja jednog gnjeca ili slovoslagara vidi se iz aviona da su 3 razine iznad njih
AssadNaPodmornici- Posts : 22273
2018-06-14
Ovdje doslovno ide onaj "meme" gdje je ekipa prosječne inteligencije najžešće za mjere itd... Nađem ga posli
Jedini koji im je izuzetak je ludi ero, obrazovan, vjerujem da je i u svojoj struci bio stručan, ali taj as je isfalivao svaku moguću situaciju doslovno... Nadam se da je živ i zdrav i ako je živ i zdrav da se ne vraća vamo haha
Ja bih to radije nazvao velik korak naprijed.mutava baštarda wrote:pokerjocker wrote:Gnječ wrote:
Sve sličnosti su slučajne.
https://en.wikipedia.org/wiki/Great_Leap_Forward
Slovoslagar-
2021-04-25
Slovoslagar wrote:Ja bih to radije nazvao velik korak naprijed.mutava baštarda wrote:pokerjocker wrote:Gnječ wrote:
Sve sličnosti su slučajne.
https://en.wikipedia.org/wiki/Great_Leap_Forward
Spearshaker je isto za cjepiva, a nesumnjivo je vrlo obrazovan i širokog znanja, čini mi se da bi mogao biti fizičar, nisam siguran. Ima malo težak i ne pretjerano "tečan" stil pisanja, ali vidi se da ima ćuku.AssadNaPodmornici wrote:Jedini koji im je izuzetak je ludi ero, obrazovan, vjerujem da je i u svojoj struci bio stručan, ali taj as je isfalivao svaku moguću situaciju doslovno... Nadam se da je živ i zdrav i ako je živ i zdrav da se ne vraća vamo haha
Slovoslagar-
2021-04-25
doduše, dugo ga nema, pa ostavljam mogućnost i da je promijenio stav, što uopće ne bi bilo neshvatljivo, obzirom na razvoj situacije i njegove kapacitete, o kojima pišešSlovoslagar wrote:Spearshaker je isto za cjepiva, a nesumnjivo je vrlo obrazovan i širokog znanja, čini mi se da bi mogao biti fizičar, nisam siguran. Ima malo težak i ne pretjerano "tečan" stil pisanja, ali vidi se da ima ćuku.AssadNaPodmornici wrote:Jedini koji im je izuzetak je ludi ero, obrazovan, vjerujem da je i u svojoj struci bio stručan, ali taj as je isfalivao svaku moguću situaciju doslovno... Nadam se da je živ i zdrav i ako je živ i zdrav da se ne vraća vamo haha
o obrazovanju i inteligenciji( što nema blage veze jedno s drugim) trubiš danima jedino ti. da si imalo inteligentan ne bi olako lupetao kao i ostatak ekipe bez da promisliš o slijedećem:AssadNaPodmornici wrote:
Ma fenomen mi je da se ekipa umislila da su oni kao inteligentniji i visoko obrazovaniji od nas koji smo malo kritični prema svim mjerama.
Iako to meni nikada nije mjerilo ičega, diplome su zakurac, danas svaka budala može imati diplomu, ne mogu se svi skupa ovi sa foruma mjeriti sa kompleksnosti obrazovanja jednog gnjeca ili slovoslagara vidi se iz aviona da su 3 razine iznad njih
Ivermectin proizvodi (jedan od) francuski div Merc, multinacionalna kompanija kojoj je glavni interes zarada. Mislim da se oko toga možemo složiti. Ta kompanija bi uočila priliku na tržištu i utrostručila profit masovnom prodajom Ivermektina. Platili bi ne znam koliko studija koje dokazuju djelotvornost lijeka. Oni sami izjavljuju da lijek ne djeluje na covid 19 i time sami sebi, kao i dioničarima, smanjuju zaradu. Logično, zar ne? Daj malo iskoristi tu silnu inteligenciju pa promisli o tome.
pokerjocker- Posts : 899
2017-09-13
darth_vader likes this post
Da si ti dovoljno inteligentan shvatio bi da mene osobno boli kurac za taj iverkurac kako se zove. 99.7 % ljudi preživi ovo, a oni ispod 50 godina ako su zdravi ili osjete kao prehladu ili eventualno kao gripu.
Neman pojma šta je taj iverkurac i ne zanima me.
Ja sam prebolio i samo želim da me corona sektaši i fašisti ostave na miru.
A da moram birati koga da slušam - tebe, epija, Nenada jarića sa indexa (srednja stručna sprema), pericu Jihadia sa indexa (fakultet politike), ili gnjeca, slovoslagara, (visoko obrazovani iz područja matematike i statistike), naravno da bi njih slušao
A da moram birati koga da slušam - tebe, epija, Nenada jarića sa indexa (srednja stručna sprema), pericu Jihadia sa indexa (fakultet politike), ili gnjeca, slovoslagara, (visoko obrazovani iz područja matematike i statistike), naravno da bi njih slušao
michaellcmacha likes this post
a ti u svijetu multinacionalnih kompanija znaš tko je vlasnik koga? tko je glavni shareholder i zašto bi neke kompanije donosile odluke koje na prvu nemaju nikakvog smisla?pokerjocker wrote:o obrazovanju i inteligenciji( što nema blage veze jedno s drugim) trubiš danima jedino ti. da si imalo inteligentan ne bi olako lupetao kao i ostatak ekipe bez da promisliš o slijedećem:AssadNaPodmornici wrote:
Ivermectin proizvodi (jedan od) francuski div Merc, multinacionalna kompanija kojoj je glavni interes zarada. Mislim da se oko toga možemo složiti. Ta kompanija bi uočila priliku na tržištu i utrostručila profit masovnom prodajom Ivermektina. Platili bi ne znam koliko studija koje dokazuju djelotvornost lijeka. Oni sami izjavljuju da lijek ne djeluje na covid 19 i time sami sebi, kao i dioničarima, smanjuju zaradu. Logično, zar ne? Daj malo iskoristi tu silnu inteligenciju pa promisli o tome.
iskoristi malo svoju inteligenciju pa razmišljaj. al to je nemoguće :/ ti si jebeno imbecilan.
edit: au shit, kak ćemo ovo preživjet :/
https://www.trtworld.com/magazine/who-owns-the-world-s-largest-pharmaceutical-companies-42983
Guest- Guest
AssadNaPodmornici wrote:nisam, pogledaj profil ekipe koja je na tvojoj strani... redowlf, ti, glupkurac, epi, ugl ekipa sa srednjom stručnom spremom, ili ako netko ima faks tipa epi, ima faks gdje nije učio niti tablicu množenja pa i ne može čitati znanstvene radove ...Glupkakurac wrote:AssadNaPodmornici wrote:ista ta "struka" lobirala i pjenila se na sve moguće način da izbace dr.Lauca iz stožera, jednog od najvećih živućih stručnjaka u RH. ostali tipa Primorac zbog toga su iz straha "ušutkani".
i onda mi netko od ovih "average IQ ekipa" sa ovim "average IQ" memovima, stavio nekog panika doktora profesora kako je to najveći stručnjak i da treba njega slušati da se svi moraju cijepiti - i kaže mi jeda od ovih pockerjacker/glupkokurac itd , kako "možemo negirati sada toga "stručnjaka" .
naravno imate par stranica prije, ja išao pretraživati znanstvene radove toga "najvećeg vax stručnjaka u RH", i pazi ovo - zadnjih 10godina, naravno niti jedan znanstveni radi vezano za epidemiju, cijepiva, molekuralnu biologiju, viruse - ništa. 0 bodova.
svi znanstveni radovi su mu tipa "kako studenti medicine najbolje uče" - i to je to.
tako i onaj novinar indexa Nenad Jarić LockenHauer Lauca nazvao čimpazom i rekao za sebe da je "najeći stručnjak na području korone"- lik je isfalivao koliko i ero ali i ego mu i dalje napuhan.
Inače radikalni ljevičar/liberal, bivši hare krišna šema te naravn srednja stručna sprema.
to je ta "struka".
Prijatelju precijenjuješ se malo u profiliranju ... Ostavljaš baš dojam... Osrednjosti.
sa druge strane ekipa faks obrazovana, položili svi diferencijalni račun iz matematike, bitno veći IQ, jebiga.. mislim to je forum ali..
O jebate ...!!!
To neki univerzalni faks? Diplomiraš ekonomiju ili građevinu odmah znaš genetiku, farmakologiju, virologiju, medicinsku biokemiju ... svakaj nekaj?
Nizak IQ veliš?
E pa ovak ... serem vam se na vaše IQ-e i serem vam se na diferencijalni račun iz matematike, a serem vam se i na vaša prava na izbore ... .
Dadabogda da vam u špajze ljudi gušteri ulazili i za noge vas vlekli van i konjskim dozama vas cijepili kroz oko.
I bjež'te doktoru sad i odmah nek vam iscijede sva ona jebena cjepiva koja ste dobili u predškolskoj i školskoj dobi, a o kojima pojma nemate niti bute ikad imali ... nek vam to iscijede jer ljudi moji, ta cjepiva je bila šteta trošiti na vas. Trebalo je to pustiti prirodnoj selekciji, pa tko preživi ... taj preživi.
A bome i te silne sate vakulteta koje ste proveli dumeći ... dumili ste za muda labuTova.
Aj zdra'o!
Guest- Guest
ta cjepiva nemaju veze s ovim cjepivom, zato se za te bolesti nikad nisi morao docjepljivat, za razliku od npr. gripe za koju se cijepiš svake godine i opet ju možeš pobrat ovisi o soju, za viruse tipa gripe nema cjepiva niti ima imuniteta krda..sve kaj su tebi rekli lagali su te.Sovak wrote:
I bjež'te doktoru sad i odmah nek vam iscijede sva ona jebena cjepiva koja ste dobili u predškolskoj i školskoj dobi, a o kojima pojma nemate niti bute ikad imali ... nek vam to iscijede jer ljudi moji, ta cjepiva je bila šteta trošiti na vas. Trebalo je to pustiti prirodnoj selekciji, pa tko preživi ... taj preživi.
Guest- Guest
i ova žena, molekularni-biolog sa 30 godina iskustva je to lijepo objasnila:ebenica wrote:ta cjepiva nemaju veze s ovim cjepivom, zato se za te bolesti nikad nisi morao docjepljivat, za razliku od npr. gripe za koju se cijepiš svake godine i opet ju možeš pobrat ovisi o soju, za viruse tipa gripe nema cjepiva niti ima imuniteta krda..sve kaj su tebi rekli lagali su te.Sovak wrote:
valjda te ne iebe engleski kao alpskog bosanca.
Guest- Guest
navezao si se na raspravu o ivermektinu. isto tako i mene boli briga što ćete piti ili ne, ali ukazujem na nelogičnosti koje ovdje stavljate i stvarate krivu sliku ljudima. osobi prosječne inteligencije bi štošta bilo upitno, a kamoli nekom tko je navodno superinteligentan.AssadNaPodmornici wrote:Da si ti dovoljno inteligentan shvatio bi da mene osobno boli kurac za taj iverkurac kako se zove. 99.7 % ljudi preživi ovo, a oni ispod 50 godina ako su zdravi ili osjete kao prehladu ili eventualno kao gripu.
tip:nemoj birati koga ćeš slušati, razmišljaj svojom glavom.
2017-09-13
ebenica wrote:a ti u svijetu multinacionalnih kompanija znaš tko je vlasnik koga? tko je glavni shareholder i zašto bi neke kompanije donosile odluke koje na prvu nemaju nikakvog smisla?pokerjocker wrote:
o obrazovanju i inteligenciji( što nema blage veze jedno s drugim) trubiš danima jedino ti. da si imalo inteligentan ne bi olako lupetao kao i ostatak ekipe bez da promisliš o slijedećem:
iskoristi malo svoju inteligenciju pa razmišljaj. al to je nemoguće :/ ti si jebeno imbecilan.
edit: au shit, kak ćemo ovo preživjet :/
https://www.trtworld.com/magazine/who-owns-the-world-s-largest-pharmaceutical-companies-42983
ti si stvarno glup ko racku. naporan u 3 pm. odi premotat tu tikvu što si slupao i daj se prestani plest pod noge. evo ti kost pa se zabavljaj. woooooof
2017-09-13
Page 18 of 50 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 34 ... 50
Similar topics
» Korona novosti i spoznaje