Korona novosti i spoznaje
Page 9 of 50
Page 9 of 50 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 29 ... 50
Re: Korona novosti i spoznaje
i ovo boldano ti nije točno, cjepivo ne vodi bitku protiv kovida već priprema tvoje stanice na isto, stvara im memoriju da mogu prepoznati i obraniti se od virusa, ta memorija nestane nakon određenog perioda i prestane prepoznavati virus. i pretpostavlja se da je cjepivo obavilo svoj posao nakon 21 dan ili koliko već....pripremilo i modificiralo tvoj imuni sustav. nema kaj kolat mjesecima po tvom tijelu.
Guest- Guest
Ništa, ja sam pobornik cijepljenja... Što se mene tiče, meni je drago da ste se vi većina pocijepili, i žao mi je što vas se više nije pocijepilo...ljubo1212 wrote:za cjepivo ti lauc kaže da je manje rizično od samog virusa, cjepivo ispravno i učinkovito, i on se 2x cijepiomichaellcmacha wrote:I aj sad ti reci koja je to razina one osnovne logike zaključivanja... Pa rekoh da nema smisla raspravljati s nekim tko nije u stanju razumjeti samog sebe a kamoli tuđi upis... Ko maloprije kad ustvrdio da sam antivakser, a ja uredno upis prije napišem da smo većina nas pobornici cijepljenja sa ispravnim, učinkovitim cjepivom, što bez ikakvih posebnih dvojbi ovo s čim se on pelcuje nije...ebenica wrote:nije bio sarkazam k'o sa čipovima? ozbiljno si usporedio ulje u motoru i cijepivo?ljubo1212 wrote:ravnomjerno? što nije jasno u objašnjenju o servisiranju motora?ebenica wrote:ne nije jer se cjepljeni zaražuju i završavaju po bolnicama i to možemo vidjeti po vijestima. čak i umiru.ljubo1212 wrote:
do tih 180 dana ili mislim preko 200 djelotvorno je za ono što treba raditi, spriječiti teže oboljenje od covida
u par dana kad su objavljivali udio cjepljenih u smrtima u 3 dana je bilo 50 cjepljenih koji su umrli...cjepljenih sa dvije doze. znači da nije ravnomjerno djelotvorno svih 200 dana.
daj mi brojke koje cjepivo su i kad dobili i jesu li imali komorbiditete, unaprijed hvala
pa aimo probat ostat ozbiljni u toj usporedbi pa prvo, ulje u motoru gubi svojstva habanjem, kilometražom, prlja se drugim česticama, sagorijeva, skuplja su sebe sve na kaj naiđe na svom putu samim time ne gubi svojstva samo od sebe tako da može trajat 3 tjedna a može i dvije godine ovisi koliko se tko vozi i koliko to ulje bude zaprljano radom. cjepivo gubi svojstva od ničega, čistim vremenom, doslovno nestaje učinak.
usporedba nije bila vrijedna spomena jer je ridikulozna sama po sebi.
a za brojke se obrati stožeru. komorbiditeti nisu bitni jer pazi sad: cijepivo je namjenjeno najugroženijima da ih zaštiti a tko su ti nego oni najstariji sa komorbiditetima...koja je poanta cijepiva ako takve ne može zaštititi? da štiti mlade i zdrave? je, evo, hrpa sportaša je zaštićena.
imaš preporuku halmeda, eu komisije,
ne znam što bi ti dodatno htio, zbilja
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Zemlje koje si pobrojao usporedio sam sa zemljama u kojima je otkriven soj. Zanimljivo ima 20%cijepljeno, a prva četri slučaja omikrona cijepljeni.pokerjocker wrote:https://www.index.hr/vijesti/clanak/diljem-europe-stroze-mjere-lockdowni-zabrane-letova-omikron-izaziva-uzbunu/2321648.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_prva_d[size=47]Niz novih mjera u Europi[/size]
[size=47]Neovisno o pojavi novog soja, niz europskih zemalja uveo je prošli tjedan nove, strože mjere.[/size]
[size=47]Zbog iznimno velikog rasta broja novozaraženih koronavirusom belgijske vlasti su u petak donijele niz mjera, među njima i zatvaranje noćnih klubova i diskoteka. "Situacija nije više održiva", rekao je belgijski premijer Alexender de Croo, dodajući da se moraju uvesti nova ograničenja kako bi se usporilo širenje zaraze.[/size]
[size=47]Prva od niza mjera, koje će zasad vrijediti tri tjedna, jest zatvaranje noćnih klubova i diskoteka, i to već od ovoga vikenda. Barovi i restorani mogu raditi do 23 sata, a za jednim stolom može biti najviše šest osoba. Što se tiče okupljanja po kućama, tu nema ograničenja, ali se zabranjuju privatne zabave izvan stanova i kuća. Preporučuje se testiranje brzim antigenskim testovima prije odlaska na veća obiteljska okupljanja, a građani su pozvani da naročito paze kada je riječ o kontaktima s ranjivim osobama.[/size]
[size=47]Rad od kuće, gdje god je moguće, ostaje obvezan četiri dana u tjednu kao i dosad. Sportska natjecanja u dvoranama mogu se nastaviti, ali bez publike. Iznimka su natjecatelji mlađi od 18 godina, čiji roditelji mogu ući u dvoranu.[/size]
[size=47]Crna Gora u dva protekla tjedna bilježi pad broja novozaraženih koronavirusom od 22 posto, no usprkos tomu pooštrila je epidemiološke mjere. Covid-potvrda sada je uvjet za ulazak u dječje igraonice, vjerske objekte, teretane, kina, kazališta i koncertne hale.[/size]
[size=47]Na snazi je ostala zabrana organiziranja dočeka Nove godine na trgovima, a od ranije je na snazi covid-potvrda za ulazak u unutrašnjost ugostiteljskih objekata. Odluka o obveznom posjedovanju covid-potvrde za javnu upravu, koja je bila najavljena za 1. prosinca, odgođena je do izjašnjenja ministarstva pravosuđa o pravnoj osnovi takve odluke. [/size]
[size=47]U Nizozemskoj su stupile na snagu nove mjere ograničenja zbog rekordnog broja zaraženih. Sljedeća tri tjedna će ugostiteljski i kulturni objekti, kao što su kafići, muzeji i kina, raditi do 17 sati.[/size]
[size=47]Nizozemska vlada objavila je popis novih ograničenja:[/size]
[size=47]- trgovine koje ne prodaju potrepštine nužne za život bit će zatvorene između 17 i 5 sati po lokalnom vremenu[/size]
[size=47]- kina, kazališta i saune radit će do 17 sati[/size]
[size=47]- supermarketi i ljekarne radit će do 20 sati[/size]
[size=47]- u domovima mogu boraviti najviše četiri gosta iznad 13 godina[/size]
[size=47]- što više građana treba raditi od kuće[/size]
[size=47]- dječji vrtići, škole i sveučilišta ostat će otvoreni.[/size][size=47]Italija, Njemačka, Portugal...[/size]
[size=47]Italija je postrožila covid-mjere i proširila obavezu cijepljenja. Vlada je u srijedu odobrila uredbu po kojoj će se pravila koja zahtijevaju dokaz o cijepljenju ili oporavku primjenjivati u većem dijelu javnog života od 6. prosinca.[/size]
[size=47]Ulazak u barove, restorane ili na događanja ovisit će o mogućnosti pokazivanja tog dokaza. Te će se mjere provoditi u cijeloj zemlji do 15. siječnja. Nakon toga će se mjere odnositi samo na regije koje su proglašene zonama koronavirusa i gdje su potrebna stroža pravila.[/size]
[size=47]Od 15. prosinca ljudi koji rade u školama, kao i policajci, vojnici, spasioci i zaposlenici zdravstvene uprave, moraju biti cijepljeni protiv covida-19. Radnici zdravstvenog sektora, koji su od travnja trebali biti cijepljeni, morat će uzeti dodatnu dozu cjepiva.[/size]
[size=47]Portugalske vlasti su odredile da svi putnici koji dolaze u zemlju, čak i oni koji su u potpunosti cijepljeni, moraju pri dolasku predočiti negativan test. Oni koji su potpuno cijepljeni moraju pokazati negativan test na koronavirus prilikom ulaska u noćne klubove, barove i domove za starije te je ponovno obavezno nošenje maski u zatvorenim prostorima.[/size]
[size=47]Prema novom Zakonu o zaštiti od zaraznih bolesti, koji je od 24.11. na snazi, u čitavoj Njemačkoj za zaposlene važi pravilo 3G. To znači da zaposleni za dolazak na posao moraju imati covid-potvrdu. Necijepljene osobe su poslodavcu dužne predočiti aktualni brzi test ili PCR-test, ne stariji od 48 sati. Uredba koju su donijeli vlada i savezne pokrajine na snazi će biti do 19. ožujka 2022. godine. Ona se odnosi i na sve putnike u vozilima javnog prometa.[/size][size=47]Slovačka u lockdownu, a Češka postrožuje mjere da bi ga izbjegla[/size]
[size=47]Dvotjedni lockdown stupio je na snagu u četvrtak u Slovačkoj, zemlji s trećim najmanjim udjelom cijepljenih, nakon što je situacija u bolnicama postala kritična, a broj zaraženih po stanovniku najveći na svijetu.[/size]
[size=47]Zatvoreno je sve osim trgovina nužnim potrepštinama i ljekarni, a građani ne smiju napuštati svoje općine osim u slučaju odlaska kod liječnika, na posao ili u školu. Zabranjena su okupljanja više od šestero ljudi.[/size]
[size=47]U susjednoj Češkoj od četvrtka se barovi i klubovi moraju zatvoriti do 22 sata, a božićni su sajmovi zabranjeni, čime vlada želi suzbiti jednu od najvećih stopa zaraze na svijetu. Za kulturne i sportske događaje uveden je maksimum od 1000 posjetitelja, ali nije uveden lockdown kao u susjednoj Slovačkoj i Austriji koje imaju veći broj zaraženih.[/size]
[size=47]znači većina europe debili, samo assad i mutavi znaju [/size]
Povećana smrtnost se može jednostavno povezati s cjepivom, samo nema političke volje da se to učini i javno prizna.ljubo1212 wrote:pitanje je od čega je povećana smrtnost, i o tome su bili podaci linkani ovdje, ne mogu se izravno povezati sa cjepivom, ali ima cijeli niz uzroka koji se normalno prate između ostalih i da je covid uzrok smrti
za slučajeve nenadanih udara i poremećaja, točno se može odrediti uzrok, osobno znam za barem dva potvrđena, da su od cjepiva, opet, s razine sigurnosti i ispravnosti cjepiva, ide ona tvoja da je bolje manje mrtvih nebitan razlog, a zaključak znanstvenih studija je uvijek da je rizik od posljedica cjepljenja manji od posljedica covida
sumnjam da će ijedna zemlja riskirati s dužom pauzom u cijepljenju da potvrdi tvoju teoriju, a teorija urote bi bila da to rade namjerno...da si povećaju smrtnost,
nije dokazano da cjepivo i cijepljeni uzrokuju povećanje broja sojeva, teoretski moguće da imunološki stišće virus, ali izvjesnije je da mutacije omogućuju necijepljene osobe, kod kojih se sojevi javljaju kao "bijeg od imunosti", primjer su indija, brazil i južna afrika
da je točno da cjepivo izaziva mutacije, sojevi bi se javljali u britaniji ili izraelu
Zanemarimo na trenutak politički aspekt bezumne represije u većem broju država. Ovo što se događa apsolutno nikada neće biti službeno povezano s cijepljenjem jer kada bi se to priznalo, onda bi netko za nešto morao i odgovarati.
Izjave u medijima u vezi javno vidljivijih događaja su ili nepostojeće ili doslovno vrijeđaju inteligenciju ... ono, sportaši umiru od globalnog zagrijavanja. Stvarno? Do zaključno sa 2020. godinom smo među sportašima imali incidenciju srčanih udara u iznosu od Y, a počevši s proljećem 2021. god. imamo (500...1000)×Y i to je najednom od globalnog zagrijavanja?
Rizik od posljedica cijepljenja u usporedbi s virusom je za sada manji samo za dobne skupine iznad xy godina. Lupit ću "bezveze" 50 godina. Kod mlađih, a pogotovo najmlađih, nema govora da ta konstatacija stoji. Kod mlađih od 20 godina rizici od cjepiva su mnogostruko veći (tipa dvoznamenkast broj puta) u usporedbi sa virusom. S time da smrti nisu jedini ishod o kojem treba voditi računa, daleko od toga.
Novi sojevi virusa bi s vremenom nastali tako i onako.
Ali ono što cjepiva evidentno rade je da u izvanredno kratkom vremenu stvaraju nove sojeve od kojih je svaki novi zarazniji od prethodnog. To je evidentno umjetno usmjeravana evolucija virusa, jer virus nad kojim nema imunološkog pritiska domaćina nema "razloga" mutirati točno na taj način točno na proteinu koji baš cilja cjepivo. A naš virus čini upravo to. Dakle, predviđanja znanstvenika iz ranijih faza pandemije koji su naovo upozoravali se uredno obistinjuju i tu je po meni vrlo malo prostora za kreativna tumačenja.
Za kraj, tvoje završne konstatacije baš i nisu točne.
Podsjećam da je u Britaniji već nastao jedan mutirani soj, i to upravo kako su počeli sa cijepljenjem.
Kao drugo, očito zaboravljamo da stanovništvo Zapada danas sačinjava tek jedan mali postotak svjetske populacije. Tako da je ostatak svijeta (premda u prosjeku manje procijepljen) mnogo izvjesniji izvor novih sojeva od Europe i Sjeverne Amerike. Čisti zakon velikih brojeva. U Europi i Americi si cijepio npr. 400 milijuna ljudi, a u ostatku svijeta si cijepio 3 milijarde ljudi. Jasno je da na većem skupu ljudi leži veća vjerojatnost da će stvoriti nove sojeve.
Slovoslagar-
2021-04-25
michaellcmacha and AssadNaPodmornici like this post
Indija je imala teške pregovore s Pfizerom pa su dobili soj, o Bolsonaru znamo da se nije cijepio i da je pio terapiju od dr Zelenka, a najnoviji soj također ima pričuljubo1212 wrote:nije teško čekati, manje od godinu dana, rekao si mislim, pa ćemo vidjeti jel teorija okSlovoslagar wrote:Teorija je da samo treba pratiti što se događa. A događa se to da enormno procijepljene zemlje imaju značajan porast slučajeva. Evo ako ćemo gledati taj famozni Portugal oni sada imaju zaraženih otpilike kao da mi sada imamo 1300-1400 zaraženih. Je li to suzbijena pandemija? Očito nije.ljubo1212 wrote:cjepivo ne suzbija pandemiju, cijepljenje da, za što treba otcijepiti cijeli svijet, ili ga zaustaviti, i jedno i drugo je nemoguće napraviti
ovo prvo ne kažem ja nego who, ako ima netko drugu teoriju, bilo bi lijepo čuti s argumentima
drugo, to vrijedi samo kod astrazeneca, zato se kombinira s pfizerom
za treće,trobonjača i navedeno opsežno istraživanje kaže drugo, antivakseri ovdje hvataju se za novinarsku konstrukciju više manje teže, ali brojke u studiji su pokazale opravdanost teze...i nije rađeno u kućnom okruženju nego baš prostorima u kojima se ljudi kreću i sad trebaju covid potvrde i testove
s četvrtim se lako suglasim,
za peto, godina se brzo okrene, do tada, ako može par linkova koji dokazuju da će covid cijepljene teže pogoditi, do smrtnih ishoda
čitavo mnoštvo publikacija je jako zafrknuta brojka, kad imaš čitavo mnoštvo i s druge strane, i da citiram capeka, znanstvene radove treba znati pravilno tumačiti
A nemaju više koga cijepiti i imali su lockdowne.
Slično je i u ostalim zemljama.
Na primjer Britanija sada ima 40-ak tisuća slučajeva dnevno, Belgija preko 20 tisuća (!).
Je li u tim zemljama zaustavljena pandemija covida?
Tko prenosi virus u tim zemljama? Samo necijepljeni?
Nema apsolutno nikakvog spora da virus prenose i cijepljeni i da ga prenose masovno.
Smrtnost? Pa logično je da je smrtnost od covida u visoko procijepljenim zemljama manja za sada. Jer su ljudi masovno procijepljeni protiv te bolesti.
Ono što je alarmantno je da je ukupna smrtnost (dakle ne samo od covida) u tim zemljama povećana.
I to sve nakon jedne ture cijepljenja. Što nakon trećeg, petog, desetog boostera? Koliko ljudi čije vrijeme nije došlo treba dobiti nenadane srčane udare, moždane udare ili neurološke poremećaje?
Ono što dodatno upozorava je da smo fenomenalno brzo stvorili sojeve koji su višestruko zarazniji od početnog virusa. Manje od dvije godine je evolucijski gledano treptaj oka. Ovdje očito govorimo o umjetno usmjeravanoj evoluciji 1/1, a upravo na ovakav ishod su u ranoj fazi upozoravali npr. Luc Montagnier, Geert Vanden Bossche i Robert Malone.
već sam negdje nekad linkao zašto britanci imaju porast slučajeva, unatoč postotku cijepljenja, nijemci su sami detektirali isto, da im je to na području gdje je niža procijepljenost,
virus naravno prenose i cijepljeni (studija baš britanska kaže u kojim odnosima i kada)
pitanje je od čega je povećana smrtnost, i o tome su bili podaci linkani ovdje, ne mogu se izravno povezati sa cjepivom, ali ima cijeli niz uzroka koji se normalno prate između ostalih i da je covid uzrok smrti
za slučajeve nenadanih udara i poremećaja, točno se može odrediti uzrok, osobno znam za barem dva potvrđena, da su od cjepiva, opet, s razine sigurnosti i ispravnosti cjepiva, ide ona tvoja da je bolje manje mrtvih nebitan razlog, a zaključak znanstvenih studija je uvijek da je rizik od posljedica cjepljenja manji od posljedica covida
sumnjam da će ijedna zemlja riskirati s dužom pauzom u cijepljenju da potvrdi tvoju teoriju, a teorija urote bi bila da to rade namjerno...da si povećaju smrtnost,
nije dokazano da cjepivo i cijepljeni uzrokuju povećanje broja sojeva, teoretski moguće da imunološki stišće virus, ali izvjesnije je da mutacije omogućuju necijepljene osobe, kod kojih se sojevi javljaju kao "bijeg od imunosti", primjer su indija, brazil i južna afrika
da je točno da cjepivo izaziva mutacije, sojevi bi se javljali u britaniji ili izraelu
Teško bi se ovo moglo nazvati SSoft power, više mi baca na momente bombardiranja u ime ljudskih prava i demokracije iz prošlog desetljeća ...
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
Gordan Lauc
Zadnjih tjedan dana sam bio dosta bolestan. Doslovno me „zgazio“ nekakav virus. Nije bio SARS-CoV-2, a nije bila niti gripa. Bio je neki drugi od stotina virusa koji napadaju ljude. Možda čak još nema niti svoje ime.
Da sam stariji od 90 godina gotovo sigurno ne bih preživio ovaj virus. Slično i da sam 80+. Srećom još uvijek sam 51 i oporavio sam se za tjedan dana. Moji klinci su isto bili u kontaktu s virusom, no njima nije bilo gotovo ništa, kao niti Vlatki. Čini se jedino da je Sky (pas) također pokupio taj virus jer već nekoliko dana jedva nešto jede…
Priča sa SARS-CoV-2 nije bitno drugačija. Na razini pojedinca, za mlade i zdrave ovo je samo jedan prosječan virus. Starijima uzrokuje više problema. Raspodjela broja umrlih to vrlo jasno pokazuje. Međutim, temeljni problem sa SARS-CoV-2 je da je iznimno zarazan i da zarazi ogroman broj ljudi u kratko vrijeme, što rezultira i velikim brojem teško bolesnih u tom kratkom periodu. Širom Europe vidimo da je i ovaj Delta val u padu. Neke zemlje još rastu, no one koje su najviše rasle sad već padaju, što znači da će i broj teško bolesnih pasti. Hrvatska također već neko vrijeme pada i sada će se pad najvjerojatnije ubrzati (zašto to mislim – pa zato što se to dogodilo u praktično svim zemljama u kojima je ovako naglo narastao broj zaraženih kao i kod nas, pa je za očekivati da će se to dogoditi i kod nas)
Omicron? O njemu ne znamo gotovo ništa. Za sada je potvrđen u petnaestak zemalja, što znači da vjerojatno ne potječe iz Južne Afrike, već su ga tamo samo prvo otkrili. Vrlo vjerojatno ga ima i kod nas. Možda je zarazniji, a možda i nije. Za sada su svi zaraženi imali blage simptome, pa se možda samo radi o prehladi. Velik broj zaraženih je izgleda bio cijepljen, no niti to ne znamo. Ukratko - ne znamo skoro ništa i za sada doista nema razloga da mislimo da je ova varijanta puno opasnija od tisuća drugih varijanti ovog virusa. Možda je, no to za sada ne znamo
2015-09-14
2015-09-14
Po upisima cijepljenih kolega moze se zakljuciti da dobrim dijelom udara u glavu :)kic wrote:
ima li gdje link/lista nuspojava?
newuser- Posts : 1995
2015-09-09
michaellcmacha likes this post
newuser wrote:Po upisima cijepljenih kolega moze se zakljuciti da dobrim dijelom udara u glavu :)kic wrote:
ozb pitam :p
Nema nema nema nema nema nema nema nuspojava nuspojava nuspojava nuspojava nuspojava nuspojava, Sve sve sve sve sve sve je je je je je je u u u u u u najboljem najboljem najboljem najboljem najboljem najboljem najboljem redu redu redu redu redu redu redu. Spavaj spavaj spavaj spavaj spavaj spavaj mirno mirno mirno mirno mirno mirno.kic wrote:newuser wrote:Po upisima cijepljenih kolega moze se zakljuciti da dobrim dijelom udara u glavu :)kic wrote:
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Pa ozbiljno kazem i to je jedna od nuspojava :pkic wrote:newuser wrote:Po upisima cijepljenih kolega moze se zakljuciti da dobrim dijelom udara u glavu :)kic wrote:
Inace fejsbuk prsti od videa nuspojava, ima ih pun qrac. Sluzbeno nista naravno. Evo jedna govori izasla zena imenom i prezimenom Z1 ju snima, kaze nisu covjeku htjeli dat kemoterapiju dok se ne cijepi cijepio se i umro. Radi s pacijentima kaze nuspojava puno, svakih vrsta.
Treba biti lud i poremecen da ne vidis da je ovo sve smo ne borba protiv pandemije.
newuser- Posts : 1995
2015-09-09
Omicron strain may have been formed in HIV patient, immunologist thinks
BERLIN, November 29. /TASS/. Secretary General of the German Society of Immunology Carsten Watzl thinks that the new Omicron coronavirus strain which may be more contagious than previous variants may have been formed in an HIV patient or a person with other immunodeficiency disorders, according to his interview with the DPA news agency.
The scientist explained that the virus may multiple for weeks in those with a weakened immune system. "During this process, sometimes an emergence of separate mutations is possible which may not give any advantages to the virus, yet which may still continue to multiply due to the lack of control on the part of the immune system," he said. At the same time, he specified that all of this may lead to the emergence of additional mutations which may cause a possible advantage in combination as a result.
At the same time, it is stressed that the new Omicron strain has a much greater number of mutations in proteins than the strain discovered in Wuhan. These include the mutations related to a greater possibility of transmission and immunodeficiency. Additionally, there are many mutations with an unclear designation.
The scientist added that many HIV patients in Africa do not receive adequate treatment, therefore their immune system has been significantly weakened. In order to avoid the spread of such seriously modified variants as the Omicron strain, it is important to detect infected people with a weakened immune system and isolate them until they cease to be contagious. "Because, even if the virus mutates significantly in such a person, only the transmission of an altered virus is what is really dangerous," the immunologist concluded.
Last week, the World Health Organization (WHO) designated the B.1.1.529 variant discovered in South Africa as a "Variant of Concern" and assigned it the Greek letter Omicron. This variant has a large number of mutations some of which alarm the WHO. Several changes at once in the spike protein can potentially hinder the neutralization of the pathogen by antibodies which may impact the effectiveness of vaccines. Additionally, according to preliminary reports, the strain has a heightened ability to spread. As a precautionary measure, a number of countries suspended air service with southern African countries.
The virus may multiple for weeks in those with a weakened immune system, Carsten Watzl pointed out
BERLIN, November 29. /TASS/. Secretary General of the German Society of Immunology Carsten Watzl thinks that the new Omicron coronavirus strain which may be more contagious than previous variants may have been formed in an HIV patient or a person with other immunodeficiency disorders, according to his interview with the DPA news agency.
The scientist explained that the virus may multiple for weeks in those with a weakened immune system. "During this process, sometimes an emergence of separate mutations is possible which may not give any advantages to the virus, yet which may still continue to multiply due to the lack of control on the part of the immune system," he said. At the same time, he specified that all of this may lead to the emergence of additional mutations which may cause a possible advantage in combination as a result.
At the same time, it is stressed that the new Omicron strain has a much greater number of mutations in proteins than the strain discovered in Wuhan. These include the mutations related to a greater possibility of transmission and immunodeficiency. Additionally, there are many mutations with an unclear designation.
The scientist added that many HIV patients in Africa do not receive adequate treatment, therefore their immune system has been significantly weakened. In order to avoid the spread of such seriously modified variants as the Omicron strain, it is important to detect infected people with a weakened immune system and isolate them until they cease to be contagious. "Because, even if the virus mutates significantly in such a person, only the transmission of an altered virus is what is really dangerous," the immunologist concluded.
Last week, the World Health Organization (WHO) designated the B.1.1.529 variant discovered in South Africa as a "Variant of Concern" and assigned it the Greek letter Omicron. This variant has a large number of mutations some of which alarm the WHO. Several changes at once in the spike protein can potentially hinder the neutralization of the pathogen by antibodies which may impact the effectiveness of vaccines. Additionally, according to preliminary reports, the strain has a heightened ability to spread. As a precautionary measure, a number of countries suspended air service with southern African countries.
Hektorović- Posts : 26373
2018-04-10
Evo nekoliko simptoma koji se mogu osjetiti ukoliko ste zaraženi Omikron koronavirusom:
Klimatske promjene neće biti krive za neibjašnjive slučajeve mrtvih od kardiovaskularnih bolesti nego Omikron
Kakve napoje ekipa guta to je nešto...
- Groznica;
- Slabost i bol u mišićima;
- Grlobolja;
- Kašalj, suh ili produktivan;
- Poteškoće s disanjem;
- Brojne komplikacije povezane sa srcem, uključujući zatajenje srca, aritmiju, upalu srca i krvne ugruške;
- Dezorijentacija, vrtoglavica, promijenjeno psihičko stanje i glavobolja;
- COVID magla ili COVID magla mozga je vrsta kognitivnog poremećaja karakteriziranog gubitkom pamćenja, nepažnjom, lošom koncentracijom ili nedostatkom orijentacije;
- Privremeni gubitak osjeta mirisa i okusa;
- Deluzije, moždani udari, krvarenja u mozgu, kognitivni poremećaji, psihoze, oštećenje perifernih živaca, anksioznost i posttraumatski stresni poremećaj;
- Gastrointestinalni simptomi, kao što su povraćanje, proljev i gubitak apetita;
- U teškim slučajevima može doći do smrti od zatajenja više organa, septičkog šoka i drugih komplikacija;
Klimatske promjene neće biti krive za neibjašnjive slučajeve mrtvih od kardiovaskularnih bolesti nego Omikron
strašno, a novi soj otkriven prije 3-4 dana...mutava baštarda wrote:Evo nekoliko simptoma koji se mogu osjetiti ukoliko ste zaraženi Omikron koronavirusom:
- Groznica;
- Slabost i bol u mišićima;
- Grlobolja;
- Kašalj, suh ili produktivan;
- Poteškoće s disanjem;
- Brojne komplikacije povezane sa srcem, uključujući zatajenje srca, aritmiju, upalu srca i krvne ugruške;
- Dezorijentacija, vrtoglavica, promijenjeno psihičko stanje i glavobolja;
- COVID magla ili COVID magla mozga je vrsta kognitivnog poremećaja karakteriziranog gubitkom pamćenja, nepažnjom, lošom koncentracijom ili nedostatkom orijentacije;
- Privremeni gubitak osjeta mirisa i okusa;
- Deluzije, moždani udari, krvarenja u mozgu, kognitivni poremećaji, psihoze, oštećenje perifernih živaca, anksioznost i posttraumatski stresni poremećaj;
- Gastrointestinalni simptomi, kao što su povraćanje, proljev i gubitak apetita;
- U teškim slučajevima može doći do smrti od zatajenja više organa, septičkog šoka i drugih komplikacija;
ništa nego sijanje straha i panike...
ko da ljudima fali toga...
T.- Posts : 17560
2014-04-14
Djelatnici Hrvatske pošte koji nisu cijepljeni ne smiju koristiti godišnji odmor, rad od kuće bit će omogućen samo djelatnicima koji imaju covid-potvrde, a Hrvatska pošta više neće zapošljavati necijepljene kandidate, navodi se u internoj prepisci djelatnika HP-a, koju Jutarnji list ima u posjedu.
:))
indikativno...mutava baštarda wrote:Djelatnici Hrvatske pošte koji nisu cijepljeni ne smiju koristiti godišnji odmor, rad od kuće bit će omogućen samo djelatnicima koji imaju covid-potvrde, a Hrvatska pošta više neće zapošljavati necijepljene kandidate, navodi se u internoj prepisci djelatnika HP-a, koju Jutarnji list ima u posjedu.
T.- Posts : 17560
2014-04-14
Ovo nije legalno pa da se postaviš na trepavice. A da ne govorimo da je riječ je o najobičnijem zlostavljanju koje je utuživo po svakom pravnom, ljudskom i zdravorazumskom kriteriju.mutava baštarda wrote:Djelatnici Hrvatske pošte koji nisu cijepljeni ne smiju koristiti godišnji odmor, rad od kuće bit će omogućen samo djelatnicima koji imaju covid-potvrde, a Hrvatska pošta više neće zapošljavati necijepljene kandidate, navodi se u internoj prepisci djelatnika HP-a, koju Jutarnji list ima u posjedu.
Slovoslagar-
2021-04-25
Page 9 of 50 • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 29 ... 50
Similar topics
» Korona novosti i spoznaje