ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Korona novosti i spoznaje

Page 7 of 50 Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 28 ... 50  Next

Go down

Korona novosti i spoznaje - Page 7 Empty Re: Korona novosti i spoznaje

Post by michaellcmacha Sun 28 Nov - 23:12

ljubo1212 wrote:
michaellcmacha wrote:
ebenica wrote:
michaellcmacha wrote:
ebenica wrote:
ljubo1212 wrote:
na ovo se može odgovoriti samo ovako, pa tko razumije razumije

Imunolog Zlatko Trobonjača referirao se na veliku britansku studiju REACT, koja je permanentno praćenje pandemije u Velikoj Britaniji. Posljednji rad, proizašao iz te Real-Time Assessment of Community Transmission studije prijenosa virusa cijepljenih i necijepljenih osoba provedene na 98.233 ispitanika, zaključuje kako cijepljene osobe znatno manje prenose virus iako među njima ima i manji broj onih koji nose nešto veće virusno opterećenje pa je razlika u infektivnosti prema necijepljenima nešto manja.
Ovdje se ne radi o studiji poput one iz časopisa The Lancet, na koju se često pozivaju, a koja je provedena na samo 163 pozitivna ispitanika od ukupno 621, koliko ih je bilo uključeno u studiju, gdje se istražuje kako se virus prenosi u kućnim uvjetima, a po čemu ispada da u takvim uvjetima i cijepljeni i necijepljeni podjednako šire virus. Ovdje je riječ o velikoj studiji provedenoj na gotovo 100.000 ljudi. Rezultat iz Lanceta moguće je dobiti jer, ako ste s nekim inficiranim u kući npr. 12 sati bio on cijepljen ili necijepljen, moguće je da se taj prostor zasiti aerosolom punim virusa pa dođe do zaraze. No, općenito gledajući, na puno većem uzorku iz REACT studije, očito je da cijepljeni puno manje šire virus i da cijepljenjem suzbijamo pandemiju, osim što i pojedinačno štitimo ljude. Pogledamo li europske zemlje koje su izbjegle intenzivni četvrti val, vidjet ćete da su to zemlje s visokom procijepljenošću, što je neposredan dokaz na 450 milijuna ljudi da cijepljenje suzbija epidemiju, da imamo manje širenje virusa u populaciji ako su ljudi cijepljeni – kaže dr. Trobonjača.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/covid-potvrde-imaju-smisla-jer-cijepljeni-manje-prenose-virus-1541768 - www.vecernji.hr
slušaj kretenu nakon dvije godine sam na rubu jebenih živaca sa stožerom i vama jebenim kretenima i vašim usranim smrdljivim tekstovima punim proturječja koje niti sami ne razumijete.

jel cjepljeni mogu ili ne mogu nikako prenijeti virus????? da ili ne.
Ma mogu ali malo, ne puno... Mogu li cijepljeni imati teške simptome i mogu li umrijeti... Ne mogu puno, ali mogu malo, a to nije puno...
vidiš miha, da čitamo i slušamo koga treba i mi bi to znali...a ne ovak glupana dva pa nam dođe ljubo k'o tračak znanja da ne umremo skroz glupi.
Nešto je drugo tu meni zanimljivo... On nastupa s visine, nema tu... Bog i Ljubo dva autoriteta... Ajde sad da lik ima ikajve veze sa znanošću pa usput i sa virologijom, epidemiologijom i kurcem palcem koji imabveze sa ovom zdravstvenom krizom, nego je tutlek možda veći i od ong sokrata, redwolfa i sad on tu nas ureduje mi vaki naki pojma nemamo... A on ko šipak... pun znanja.
Ali ajde i to na stranu... Ne znam da itko od nas koji se nismo, ne želimo ili ne možemo cijepiti, negira potrebu imunizacije, nebitno da li putem cijepljenja ili putem rhinoaerosola kako u ranijim vremenima tako i danas ali sa provjerenim, učinkovitim cjepivima iza čije primjene nad širokim masama stoji jasno artikulirana poruka zdravstvenih vlasti koje djeluju ozbiljno i koje nisu kompromitirane...
ne znam ja u koje ti visine gledaš, a ne gledaš ono što ti je pred nosom, dajem ti linkove na jednostavnom hrvatskom, autoritet niti trebam niti gradim na forumu, reagiram u pravilu na laži i gluposti, sad što toga ima ovdje napretek, hebga
druga je stvar što cijela vaša antivax ekipa nije spremna čuti drugo mišljenje, potkrijepljeno autoritetima, ničim drugim
nego ste svi u dvije godine postali facebook doktori...i nedaobog kad vam netko suprotstavi mišljenje, odgovor je da ste s majevice, izbosne ili iz like...tutleci, 
pa naravno da onda dobiješ ono što te spada, tako je na vipu još od nethaera
I što da ti ja više odgovorim kad ti nisi u stanju pročitati moj upis sa osnovom razumijevanja i mene nazivaš antivakserom

michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by veber Sun 28 Nov - 23:12

ljubo1212 wrote:
veber wrote:ljubo
airbus je u standby zbog zaraženih.
ne znam brojke ali vele da je podjednako zaraženo cijepljenih kao i onih s prvi put.
konstantan je dio populacije koji ne oboljeva.
u obje skupine.
necijepljeni vs cijepljeni + preboljeli.

airbus jednostavno održava hledni pogon do daljnjeg. svi na go o trošku poslodavca.

dio nas koji i dalje radimo testiramo se. svi.
i svi sutra moramo potpisati ijavu da dobrovoljno radimo ili idemo na bolovanje.
pusti to što ti vele, reci jel bavarska još uvijek prva u cijepljenju?
ljubo jel ti onako ili se praviš mutav.
napisao sam da njemačka ima više oboljelih od hrvatske unatoč tome što je u njemačkoj procjepljenost bila 67%

a, kao što sam tražio od kretenčine upise potražit ću i svoj.
gdje sam napisao što sam malo prije napisao.

kasnije smo o pokrajinama vezano uz to da su bavarci zadnje smeće kao i austrijanci i slovenci.
i nikako da aktiviraju samoodređenje i odu oz njemačke.

nije problem potražiti upise od prije tjedan dana.
veber
veber

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by ljubo1212 Sun 28 Nov - 23:21

ebenica wrote:
ljubo1212 wrote:reagiram u pravilu na laži i gluposti
a ti hoćeš reć' da kod cjepiva koje nema stabilnu dugoročnu djelotvornost studija koja kaže da je cjepljeni (u kojoj točno fazi tog cjepiva) zaraženi opasan po drugoga ravno i točno 0.03 posto.
i to po tebi nije nikakva glupost već ozbiljna studija?

djelotvornost pada astrazeneci, nakon 90 dana, ne i pfizeru koji drži valjda preko 200
i objašnjeno ti je razlike između dvije studije, i interpretacije
al eto, nema toga tko bi vama udovoljio
ajmo još jednom
ti se pozivaš na ovo, poboldano, da ti se opet ne pomiješa:

Ovdje se ne radi o studiji poput one iz časopisa The Lancet, na koju se često pozivaju, a koja je provedena na samo 163 pozitivna ispitanika od ukupno 621, koliko ih je bilo uključeno u studiju, gdje se istražuje kako se virus prenosi u kućnim uvjetima, a po čemu ispada da u takvim uvjetima i cijepljeni i necijepljeni podjednako šire virus. Ovdje je riječ o velikoj studiji provedenoj na gotovo 100.000 ljudi. Rezultat iz Lanceta moguće je dobiti jer, ako ste s nekim inficiranim u kući npr. 12 sati bio on cijepljen ili necijepljen, moguće je da se taj prostor zasiti aerosolom punim virusa pa dođe do zaraze. No, općenito gledajući, na puno većem uzorku iz REACT studije, očito je da cijepljeni puno manje šire virus i da cijepljenjem suzbijamo pandemiju, osim što i pojedinačno štitimo ljude.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/covid-potvrde-imaju-smisla-jer-cijepljeni-manje-prenose-virus-1541768 - www.vecernji.hr

trobonjača se referira na ono gore što nije boldano i ovo:

Imunolog Zlatko Trobonjača referirao se na veliku britansku studiju REACT, koja je permanentno praćenje pandemije u Velikoj Britaniji. Posljednji rad, proizašao iz te Real-Time Assessment of Community Transmission studije prijenosa virusa cijepljenih i necijepljenih osoba provedene na 98.233 ispitanika, zaključuje kako cijepljene osobe znatno manje prenose virus iako među njima ima i manji broj onih koji nose nešto veće virusno opterećenje pa je razlika u infektivnosti prema necijepljenima nešto manja.

i na upit jasno kaže, koliko je to u react studiji, 0.3 i 20
https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/vidjet-cete-da-sto-je-veca-procijepljenost-to-je-manja-incidencija-cijepljenje-ocigledno-zaustavlja-sirenje-virusa-foto-20211115

što nije jasno?
ljubo1212
ljubo1212

2015-08-02

Back to top Go down

Post by Guest Sun 28 Nov - 23:23

ljubo1212 wrote: antivax ekipa nije spremna čuti drugo mišljenje, potkrijepljeno autoritetima, ničim drugim
dobijete ono kaj žanjete, kaj ste vi točno prihvatili od antivakserske ekipe? jedva jedvice preko kurca ste prihvatili da se cjepljeni može zarazit i to prenijet (u ovo drugo još dan danas ne vjerujete-hint: 0.03), mora vam se crtat tjednima i mjesecima.
a vaša druga mišljenja su točno kaj? studija u kojoj je točna brojka 0.03 a radi se o labilnom cjepivu kojem pada učinak sa danima? kakva je to točno studija? ozbiljna studija bi to uzela u obzir i pisalo bi npr. od 0.03 do 1.3 ili 2.1 sa vremenskim periodom, ne može biti točna brojka bokte...i to nema veze s fejsbuk doktorima nego zdravom logikom koja nam se siluje već 2 jebene godine i oprosti kaj se više nema živaca to trpit non stop. vjerojatno bi trebali dat da nam se siluje mozak i šutit, kimat glavama, odobravat jer nije dosta. kad je dosta? nakon koliko godina smijemo popizdit na sranja?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by ljubo1212 Sun 28 Nov - 23:23

veber wrote:
ljubo1212 wrote:
veber wrote:ljubo
airbus je u standby zbog zaraženih.
ne znam brojke ali vele da je podjednako zaraženo cijepljenih kao i onih s prvi put.
konstantan je dio populacije koji ne oboljeva.
u obje skupine.
necijepljeni vs cijepljeni + preboljeli.

airbus jednostavno održava hledni pogon do daljnjeg. svi na go o trošku poslodavca.

dio nas koji i dalje radimo testiramo se. svi.
i svi sutra moramo potpisati ijavu da dobrovoljno radimo ili idemo na bolovanje.
pusti to što ti vele, reci jel bavarska još uvijek prva u cijepljenju?
ljubo jel ti onako ili se praviš mutav.
napisao sam da njemačka ima više oboljelih od hrvatske unatoč tome što je u njemačkoj procjepljenost bila 67%

a, kao što sam tražio od kretenčine upise potražit ću i svoj.
gdje sam napisao što sam malo prije napisao.

kasnije smo o pokrajinama vezano uz to da su bavarci zadnje smeće kao i austrijanci i slovenci.
i nikako da aktiviraju samoodređenje i odu oz njemačke.

nije problem potražiti upise od prije tjedan dana.
napisao si da bavarska prednjači u procijepljenosti, jer sam ja rekao da bavarska i nekadašnja istočna njemačka imaju manju procijepljenost i više slučajeva kovida u zadnje vrijeme, i poslao sam ti link i grafikone o tome, slobodno potraži

tvoj prvi odgovor bio je opet bla bla o testiranju u airbusu, ne o bavarskoj i istočnoj njemačkoj
ljubo1212
ljubo1212

2015-08-02

Back to top Go down

Post by Guest Sun 28 Nov - 23:27

ljubo1212 wrote:

djelotvornost pada astrazeneci, nakon 90 dana, ne i pfizeru koji drži valjda preko 200

što nije jasno?
ovo mi nije jasno...pfizeru ne pada djelotvornost? slušaj da ti pojasnim, postotak ne padne na određeni dan nego je pad konstantan. ako nakon 180 dana padne na 60 % to znači da je svaki dan padalo određeni postotak...jel ti to jasno? znači da nema stabilnu djelotvornost...druga doza čak i brže.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by ljubo1212 Sun 28 Nov - 23:34

ebenica wrote:
ljubo1212 wrote:

što nije jasno?
ovo mi nije jasno...pfizeru ne pada djelotvornost? slušaj da ti pojasnim, postotak ne padne na određeni dan nego je pad konstantan. ako nakon 180 dana padne na 60 % to znači da je svaki dan padalo određeni postotak...jel ti to jasno? znači da nema stabilnu djelotvornost...druga doza čak i brže.
do tih 180 dana ili mislim preko 200 djelotvorno je za ono što treba raditi, spriječiti teže oboljenje od covida
da pojasnim, ulje u motoru auta mijenjaš nakon 20 tisuća km, postupno gubi svojstva, ali djelotvorno je ukupno gledajući

meni ovo nije jasno, ali eto, nemam sad volje provjeravati, svakako hoću

Drugim riječima, koncentracija antitijela postupno se gubi, u prosjeku desetak mjeseci nakon preboljenja biva prepolovljena, a nakon cijepljenja također se postupno smanjuje, iako ne tako brzo.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/imunolog-trobonjaca-otkrio-kada-bi-trecu-dozu-cjepiva-trebale-dobit-zdrave-osobe-a-kada-imunokompromitirane-1516691 - www.vecernji.hr
ljubo1212
ljubo1212

2015-08-02

Back to top Go down

Post by Guest Sun 28 Nov - 23:38

ljubo1212 wrote:
do tih 180 dana ili mislim preko 200 djelotvorno je za ono što treba raditi, spriječiti teže oboljenje od covida
ne nije jer se cjepljeni zaražuju i završavaju po bolnicama i to možemo vidjeti po vijestima. čak i umiru.
u par dana kad su objavljivali udio cjepljenih u smrtima u 3 dana je bilo 50 cjepljenih koji su umrli...cjepljenih sa dvije doze. znači da nije ravnomjerno djelotvorno svih 200 dana.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by epikur37 Sun 28 Nov - 23:41

ebenica wrote:
ljubo1212 wrote:
ne nije jer se cjepljeni zaražuju i završavaju po bolnicama i to možemo vidjeti po vijestima. čak i umiru.

smiješno

mi ne umiremo
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Guest Sun 28 Nov - 23:45

epikur37 wrote:
ebenica wrote:
ljubo1212 wrote:

smiješno

mi ne umiremo
da vi ste supermeni još malo pa ćete letit, jel pilot?
ima da ti pederski repić vijori na visinama.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by dijagram Sun 28 Nov - 23:46

Danas malo odmora, nedjelja, pogledam vijesti, posvuda korona.

Manje vise mediji isticu clanove stozera.

Bacim oko i zakljucak je ovakav.

Svi do jednog boluju od tzv. PTSP-a uzrokovanog famoznim covidom.

Potpuno su odlijepili, deformiranih faca, deformiranog glasa, 

jednostavno, bolesnog izgleda.

Ne znam kako to ne vide lijecnici i zasto im se ne pomogne, 

makne sa scene i primjereno lijeci.

Trebam li reci da istih simptoma vidim i na forumu:)

Naravno, ne trebam, svi ih vide.

Bem ti covid i kurce palce.
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

michaellcmacha likes this post

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Sun 28 Nov - 23:51

epikur37 wrote:
ebenica wrote:
ljubo1212 wrote:

smiješno

mi ne umiremo
Umro bi ti u taj tren samo da si jednom nekada ranije naletio u kritično vrijeme... Ni 10 boostera ti ne bi pomoglo...
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by epikur37 Sun 28 Nov - 23:52

ebenica wrote:
epikur37 wrote:
ebenica wrote:
ljubo1212 wrote:

smiješno

mi ne umiremo
da vi ste supermeni još malo pa ćete letit, jel pilot?
ima da ti pederski repić vijori na visinama.

sljedeći tjedan probni let

i znaš što je fora

instrukor me neće primiti bez negativnog P-CR testa

velim ja upravi, 3 puta sam cijepljen

al kurac

moram se testirati
-----------------------

i hoću pcr test 350 kn pola sata testnog leta 600 kn i imam filing

onda 9 kolegija i polaganje testova do jeseni

epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by epikur37 Sun 28 Nov - 23:54

michaellcmacha wrote:
epikur37 wrote:
ebenica wrote:
ljubo1212 wrote:

smiješno

mi ne umiremo
Umro bi ti u taj tren samo da si jednom nekada ranije naletio u kritično vrijeme... Ni 10 boostera ti ne bi pomoglo...

Miha,

samo da te pozdravim.
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by ljubo1212 Sun 28 Nov - 23:55

ebenica wrote:
ljubo1212 wrote:
u par dana kad su objavljivali udio cjepljenih u smrtima u 3 dana je bilo 50 cjepljenih koji su umrli...cjepljenih sa dvije doze. znači da nije ravnomjerno djelotvorno svih 200 dana.
ravnomjerno? što nije jasno u objašnjenju o servisiranju motora?
daj mi brojke koje cjepivo su i kad dobili i jesu li imali komorbiditete, unaprijed hvala
ljubo1212
ljubo1212

2015-08-02

Back to top Go down

Post by Guest Mon 29 Nov - 0:13

ljubo1212 wrote:
Gnječ wrote:
ljubo1212 wrote:
Gnječ wrote:
ljubo1212 wrote:
ebenica wrote:
ljubo1212 wrote:

“Ali osobe koje su cijepljenje daleko manje obolijevaju i daleko manje virus može doći na njihovu sluznicu pa već zbog te činjenice znači da cijepljene osobe manje mogu prenijeti bolest. Dokazano je također da cijepljene osobe, da na njihovoj sluznici puno brže nego kod necijepljenih pada broj virusnih čestica i time pada i zaraznost. Puno brže se rješavaju virusa sa svoje sluznice nego što to vrijedi za necijepljene osobe”, ustvrdio je šef HZJZ-a.
a ovo je vrhunac svih vrhunaca, puno manje i puno teže i puno brže...i kome da se obrati osoba koja najebe od nekoga za koga se tvrdi da je to puno manje i puno teže i puno brže?
jel se cjepljenima pojavi na čelu kakva im je sluznica i jel se puno brže očistila?
ovo je capak rekao da ga i vi potrebiti razumijete, sad trebaš samo tražiti znanstvene radove/studije da ovo provjeriš
ionako u ove dvije godine na temi imaš više znanja od liječnika, kako kaže vaš guru :D

da bi znali koliko je nešto puno manje ili malo manje moramo najprije znati koliko jedan covid pozitivni može zaraziti ljudi. koliko? Capak Papak ne zna? Otromboljača ne zna? piše gdje? koliko?

ne znaju koliko jedan covid pozitivni može zaraziti ljudi a tu ti nama prodaješ njihove ad hock šarlatanske polu amaterske prijevare i laži? :D

malo manje od koliko? malo manje od malo puno al ne skroz puno.
pa to se zna, čak i brojem, jebala te brojka :)

“I cijepljene osobe se inficiraju, ali cijepljenje osobe se znatno manje inficiraju nego necijepljene. Nije svejedno hoće li cijepljena osoba zaraziti 0,03 u prosjeku osoba dok će jedan necijepljeni zaraziti sedam osoba u prosjeku. To je golema razlika”, poručio je imunolog.

jebala tebe ona studija ideš zamnom ko bijesno pseto već mjesecima i svako malo ugrizeš in tražiš studiju a kad ja tebe sada pitam onda ti kažeš jebala te brojka pa zna se brojka.

zna se brojka? staviš citat odakle? iz Glasa Koncila, Jutarnjeg?

daj link neke ozbiljne studije a ne to što si pobrao od kumice sa placa li nekog režimskog imbecila doktora koji pjeva kako Capak svira.

e jesi kvaran u pičku materinu.
gle kretenu, ovaj tvoj psić se nakvačio na moj post, pa si se ti onda našao isto, i ja ti odgovorim s jasnom brojkom, kad je već tražiš

link sam dao koji post prije, pa ga neću ponavljati, trobonjača je ozbiljan i pozvao se na ozbiljnu studiju, ti sad čekiraj dalje ako sumnjaš

ne pratim te, jebe mi se za tebe, već dugo znam da si nebitan, nisam ja kriv što si slagao s onom studijom, računao si da su svi lijeni i površni pa neće provjeravati tvoje nebuloze, i sad cviliš, i nekom govoriš da je kvaran, bokte, zadnji si koji bi to trebao nekome reći, bar dok ona dvojica ne objave tekst na koji si pozvao

idući puta kad ideš sa grupom talijana u lov pazi leđa...nemoj da te neki lovac talijan raznese mozak po šumarku.

pa jebem ti porod da ti jebem kojom ti samouvjerenošću glupe retardirane budaletine nastupaš daje to negdje u reali ti bi završio na traumatologiji na induciranu komu sa polomljenom lubanjom bez donje vilice i prelomljenom kičmom. ali jebiga nemaš ti te sreće da naletiš na nekoga da te nauči pameti ali ne brini ima više dana nego kobasica.

drugo pederčino ti meni imputiraš da cvilim pa jebo ti turski konj mater u usta imaš linkove mog posta na forumu pa traži sam jebeno tursko smeće.

vidim da su tvoje reference večernji list. ma ne da si kvaran nego si zlonamjeran zloćudan toksičan. ti si došao ovdje meni solitoi pamet sa večernjim listom? ma bjež ubosnu majku ti i porod sav jebem đubre kvarno.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Leviathan2 Mon 29 Nov - 0:14

ljubo1212 wrote:
ebenica wrote:
ljubo1212 wrote:
daj mi brojke koje cjepivo su i kad dobili i jesu li imali komorbiditete, unaprijed hvala
kriva analogija ljubo, kru te mazonije imunosistem uporediv s motorima i cjepljenje s uljem
evo, ja sam prebolio zausnjake, ospice i kojesta jos, imun na to,evo prebolio i jebeni kovid  i bio u kontaktu s bolesnima od kovida i nista
a ulje u motor sipam kad se spusti ispod dozvoljenog nivoa, i dobro da si me sjetio, jutros mi je u zavoju zasvjetlilo
cjepljen sam jedino protiv tetanusa i malarije mada za tetanus ne kuzim, nit se dobiva od virusa nit bakterija

Male
2015-10-04

http://www.uzaludnipokusaj.org

Back to top Go down

Post by Leviathan2 Mon 29 Nov - 0:16

michaellcmacha wrote:
epikur37 wrote:
ebenica wrote:
ljubo1212 wrote:

smiješno

mi ne umiremo
djes miha, jes se ucjepio

Male
2015-10-04

http://www.uzaludnipokusaj.org

Back to top Go down

Post by Guest Mon 29 Nov - 0:16

ljubo1212 wrote:
ebenica wrote:
ljubo1212 wrote:

STAVIO SAM JA I LINK I BROJKE. ALI TI SI TO PROGLASIO DA JE LAŽ.

MA ODJEB JEBOTE.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by epikur37 Mon 29 Nov - 0:18

Leviathan2 wrote:
michaellcmacha wrote:
epikur37 wrote:
ebenica wrote:
ljubo1212 wrote:

smiješno

mi ne umiremo
djes miha, jes se ucjepio

nije ali

ne zna šta bi

:)
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by epikur37 Mon 29 Nov - 0:19

Gnječ wrote:
ljubo1212 wrote:
ebenica wrote:
ljubo1212 wrote:

STAVIO SAM JA I LINK I BROJKE. ALI TI SI TO PROGLASIO DA JE LAŽ.

MA ODJEB JEBOTE.

ljubo je doktor znanosti

ti da šutiš
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 7 of 50 Previous  1 ... 6, 7, 8 ... 28 ... 50  Next