Doba uskoka-od ponedjeljka na HRT
Page 3 of 6
Page 3 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Doba uskoka-od ponedjeljka na HRT
Noor wrote:deal!!Pirate wrote:Noor wrote:a zašto ne bi? :PPirate wrote:Noor wrote:marcellus wrote:Stanojko wrote:Konacno! Treba puku malo "naobrazbe". Hoce li opet da se emituju "Hrvatski kraljevi"? Meni je to do jaja... :) :) :)
ja volim gledat i o srpskim kraljevima. Jedan ubio brata i oca, drugog srbi bacili kroz prozor, treći potpisao savez sa hitlerom...
a tek o svecima...imaju ih čitavu paletu, od bratoubojica, silovatelja, pedofila, do nacistofila i slično
Pedofila? Noor ne vuci me za jezik. :)
nemamo mi svece pedofile, niti išta od gore navedenog, to samo kod vas ima :)
Zato jer mi se svidjas ti i ovo nase privremeno primirje a i nisam nesto raspolozen za rasprave o tamnoj strani crkve u ovo Bozicno vrijeme. Tamo poslije Bogojavljenja mozemo u totalni sraz sa sve jebavanjem svega po spisku. Deal? :)
nakon Sveta Tri Kralja si nadrljao :)
Meni je Bogojavljenje 19.1. po gregorijanskom kalendaru. Poslije toga, sto se mene tice idemo oboje do ludila. :)
Pirate- Posts : 1512
2019-09-06
joj da...sorryPirate wrote:Noor wrote:deal!!Pirate wrote:Noor wrote:a zašto ne bi? :PPirate wrote:Noor wrote:marcellus wrote:Stanojko wrote:Konacno! Treba puku malo "naobrazbe". Hoce li opet da se emituju "Hrvatski kraljevi"? Meni je to do jaja... :) :) :)
ja volim gledat i o srpskim kraljevima. Jedan ubio brata i oca, drugog srbi bacili kroz prozor, treći potpisao savez sa hitlerom...
a tek o svecima...imaju ih čitavu paletu, od bratoubojica, silovatelja, pedofila, do nacistofila i slično
Zato jer mi se svidjas ti i ovo nase privremeno primirje a i nisam nesto raspolozen za rasprave o tamnoj strani crkve u ovo Bozicno vrijeme. Tamo poslije Bogojavljenja mozemo u totalni sraz sa sve jebavanjem svega po spisku. Deal? :)
Meni je Bogojavljenje 19.1. po gregorijanskom kalendaru. Poslije toga, sto se mene tice idemo oboje do ludila. :)
ok, pripremi se, znaš da sam kapacitirana kad me se povuče za pletenice
Pirate wrote:Nezna se ni za srpske prije Nemnjica, od Vlastimirovica dal ima prsten sa pecatom i mozda kakav natpis u kamenu. O Dervanu da ne pricamo, taj je tek enigma.
normalno da ne, jer prije 10. stoljeća praktički nije bilo pismenosti u europi, pa tako nije ostalo ni zapisano gdje je tko pokopan, kamoli što drugo. Sve je rekla-kazala i oslananjanje na povjesničare koji su došli stoljećima kasnije.
Stanojko wrote:Niste svi. Samo oni koji nemaju kose oci, ostatak su potomci avara... :)marcellus wrote:no da, da skratimo, ne zna se gdje su grobovi hrvatskih kraljeva iz 10. stoljeća i ranije, dakle oni nisu postojali, dakle svi smo mi Srbi.
#serbianLogic
Noor wrote:joj da...sorryPirate wrote:Noor wrote:deal!!Pirate wrote:Noor wrote:a zašto ne bi? :PPirate wrote:Noor wrote:marcellus wrote:Stanojko wrote:Konacno! Treba puku malo "naobrazbe". Hoce li opet da se emituju "Hrvatski kraljevi"? Meni je to do jaja... :) :) :)
imaš pletenice? Cool.
metafora, iako su danas opet baš to...coolmarcellus wrote:Noor wrote:joj da...sorryPirate wrote:Noor wrote:deal!!Pirate wrote:Noor wrote:a zašto ne bi? :PPirate wrote:Noor wrote:marcellus wrote:Stanojko wrote:Konacno! Treba puku malo "naobrazbe". Hoce li opet da se emituju "Hrvatski kraljevi"? Meni je to do jaja... :) :) :)
imaš pletenice? Cool.
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
marcellus wrote:uvijek su sexy
Ufff pletenice... Zena ih zna ponekad napraviti pa mi bude ko sisata valkyra. Jos da mi je nabaviti kakav kostim da fantazija bude potpuna.
Pirate- Posts : 1512
2019-09-06
Ja tv slabo gledam, izuzetak sport i dnevnik ako slučajno naleti al evo sad na HRT3 sasvim slučajno ( vrtio kanale pa to taman počelo a vidio dobio nagradu u Canesu pa rekoh ajd da vidim šta je to ) pogledao švedsko danski film i nisam sat i 40 minuta makao pogled s ekrana, dakle to je ocijena vrlo dobar.
https://music-box.hr/2019/09/08/recenzija-grans-border-sokantna-svedska-drama-o-neljudima-i-osjecajima/
https://music-box.hr/2019/09/08/recenzija-grans-border-sokantna-svedska-drama-o-neljudima-i-osjecajima/
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
I meni je taj period zanimljiv jer se o njemu malo zna. Dobro kad bi ga snimale srpske režimske snage jasno je da to ne bi bio povijesni nego propaganda. Uostalom kinematografija na ovim prostorima nema para za film o tome nego dokumentarni film pa onda ovako nekako koliko toliko povijesno približiš ljudima ( gledateljima ). Ne što ko ova serija o Uskocima itd.Pirate wrote:
Jel imas kakav dobar link di se moze procitati vise o dinastijama prije Nemanjica? Meni je fascinantan taj period, tim vise sto i dan danas se nalaze novi dokazi. Prije godinu ili dve u raskom okrugu u nekoj sumi u brdu su otkriveni ostaci nekog zaboravljenog grada iz perioda prije Nemanjica. Neznam ni do kud se stiglo sa istrazivanjima.
Za dobar film o ranom srednjem vijeku na tim prostorima potrebna je kooperacija država čija je to povijest da ne bude propagande i da se napravi bolji uradak.
2014-04-11
Sve šta je prije 1000 god prije Krista obićno ima jako malo podataka i to nije samo slučaj kod nas nego i općenito. Onda su potrebna arheološka iskapanja i da se utvrdi šta je tu bilo i dobiju šta točniji podaci i sve to poveže u jednu cjelinu ( civilizacije u Europi nikad nisu bile izolirani otok jer ili su trgovali ili ratovali a to je sve kontakt ) i onda se snime dokumentarci arheološko povijesni itd.
Pričat o klasičnom filmu nema smisla jer on zahtjeva neku radnju npr to može bit pohod Bugara na Hrvatsku di su doživili poraz nakon čega su ih Grci ( Bizant ) s juga dokusurili i uništili bugarsko carstvo i tad opet Grci jačaju na Balkanu.
Za film treba scenarij s tim da film može biti i komercijala a ovako povijesni dokumentarci se drže ipak činjenica koliko toliko jer je to cilj dokumentarnog povijesnog filma.
Pričat o klasičnom filmu nema smisla jer on zahtjeva neku radnju npr to može bit pohod Bugara na Hrvatsku di su doživili poraz nakon čega su ih Grci ( Bizant ) s juga dokusurili i uništili bugarsko carstvo i tad opet Grci jačaju na Balkanu.
Za film treba scenarij s tim da film može biti i komercijala a ovako povijesni dokumentarci se drže ipak činjenica koliko toliko jer je to cilj dokumentarnog povijesnog filma.
2014-04-11
Pirate wrote:Noor wrote:a zašto ne bi? :PPirate wrote:Noor wrote:marcellus wrote:Stanojko wrote:Konacno! Treba puku malo "naobrazbe". Hoce li opet da se emituju "Hrvatski kraljevi"? Meni je to do jaja... :) :) :)
marcellus wrote:Pirate wrote:Nezna se ni za srpske prije Nemnjica, od Vlastimirovica dal ima prsten sa pecatom i mozda kakav natpis u kamenu. O Dervanu da ne pricamo, taj je tek enigma.
normalno da ne, jer prije 10. stoljeća praktički nije bilo pismenosti u europi, pa tako nije ostalo ni zapisano gdje je tko pokopan, kamoli što drugo. Sve je rekla-kazala i oslananjanje na povjesničare koji su došli stoljećima kasnije.
A ako i jest, dolaskom Osmanlija i njihovih vlaških pomoćnih četa dosta toga kaj je i postojalo je užganjem otišlo u prah ili opljačkano.
Središte srednjovjekovne Hrvatske je pod Turcima od početka 16. stoljeća do početka 18. stoljeća.
Ostale su rijetke darovnice, povelje ... ploča sarkofaga kraljice Jelene koja je dosta pomogla u datiranju hrvatske kraljevske dinastije, uklesani natpisi ... .
U dvjesto godina brutalnog ratovanja i uništavanja na području između Korane i Neretve nije moglo puno toga ostati sačuvano.
Guest- Guest
Stanojko wrote:
link za kraljeve? nešto? ništa?
Koji te zanima? Stefan Nemanja, Milutin, Dusan?Noor wrote:
Stanojko wrote:Koji te zanima? Stefan Nemanja, Milutin, Dusan?Noor wrote:
Zvonimir srbskijeh zemalja kralj.
Guest- Guest
Srpski vladar Gradinjin Drvanović
A imena u pizdu materinu...
A imena u pizdu materinu...
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Sveti Sava? Veliko Trnovo, pa spaljene mosti na Vracaru. Jos neko pitanje?
link na stranicu s koje si kopirao sve one kraljeveStanojko wrote:Koji te zanima? Stefan Nemanja, Milutin, Dusan?Noor wrote:
Page 3 of 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» "Doba uskoka"
» Veterani produžili ultimatum Plenkoviću do ponedjeljka
» OD PONEDJELJKA DRASTIČNO POSKUPLJUJE PARKING U ZAGREBU: Cijene rastu i do 100%
» Sve vruče na relaciji HDZ i MOST:'Izvlačili su papire protiv Karamarka iz poreznog USKOKA!GRMOJA:'Mi smo bili samo zvizdači'!
» Dodik uvodi karanten na granici: Hoćeš da uđeš, izvoli 14 dana u šatoru, od ponedjeljka vojska postavlja šatore
» Veterani produžili ultimatum Plenkoviću do ponedjeljka
» OD PONEDJELJKA DRASTIČNO POSKUPLJUJE PARKING U ZAGREBU: Cijene rastu i do 100%
» Sve vruče na relaciji HDZ i MOST:'Izvlačili su papire protiv Karamarka iz poreznog USKOKA!GRMOJA:'Mi smo bili samo zvizdači'!
» Dodik uvodi karanten na granici: Hoćeš da uđeš, izvoli 14 dana u šatoru, od ponedjeljka vojska postavlja šatore
Page 3 of 6