Korona novosti i spoznaje
Page 12 of 50
Page 12 of 50 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 31 ... 50
Re: Korona novosti i spoznaje
al fakat si glup k'o kuracSovak wrote:ebenica wrote:to cjepivo je i dalje eksperimentalno i bit će sve dok se ne objave rezultati studije o istome...to cjepivo ima samo Emergency Use Authorization:Sovak wrote:
Ova sada cjepiva su bila na početku prošle godine realno eksperimentalna, ali su prošla eksperimentalnu fazu jer su se milijuni već cijepili u ove dvije godine.
Kaj se imalo doznati - doznalo se.
An Emergency Use Authorization (EUA) is a mechanism to facilitate the availability and use of medical countermeasures, including vaccines, during public health emergencies, such as the current COVID-19 pandemic. Under an EUA, FDA may allow the use of unapproved medical products, or unapproved uses of approved medical products in an emergency to diagnose, treat, or prevent serious or life-threatening diseases or conditions when certain statutory criteria have been met, including that there are no adequate, approved, and available alternatives.
jer ne postoje odobrene i adekvatne alternative.
Koje alternative? Akupunktura?
S iste stranice koje si ti c/p ovdje, ja sad tebi c/p daljnji tekst.Are the COVID-19 vaccines rigorously tested?
Yes. Clinical trials are evaluating investigational COVID-19 vaccines in tens of thousands of study participants to generate the scientific data and other information needed by FDA to determine safety and effectiveness. These clinical trials are being conducted according to the rigorous standards set forth by the FDA.
Initially, in phase 1, the vaccine is given to a small number of generally healthy people to assess its safety at increasing doses and to gain early information about how well the vaccine works to induce an immune response in people. In the absence of safety concerns from phase 1 studies, phase 2 studies include more people, where various dosages are tested on hundreds of people with typically varying health statuses and from different demographic groups, in randomized-controlled studies. These studies provide additional safety information on common short-term side effects and risks, examine the relationship between the dose administered and the immune response, and may provide initial information regarding the effectiveness of the vaccine. In phase 3, the vaccine is generally administered to thousands of people in randomized, controlled studies involving broad demographic groups (i.e., the population intended for use of the vaccine) and generates critical information on effectiveness and additional important safety data. This phase provides additional information about the immune response in people who receive the vaccine compared to those who receive a control, such as a placebo.
Nije da im ja baš preveć vjerujem u svemu ... ali ak već c/p tekst, onda ga c/p cijelog, a ne samo kaj tebi paše.
Srdačan pozdrav do sljedećih ''spoznaja''.
napisao si da cjepiva nisu eksperimentzalna jer je cjepljeno milju ljudi ja sam ti kopirao da jesu eksperimentalna i da upravo takvo odobrenje imaju, kao eksperimentalno EUA.
i dok se to odobrenje ne promijeni u neko drugo ostat će eksperimentalno...i možeš cijepit milju ljudi bilion ako hoćeš jer sve dok se ne objave rezultati : pomoglo, pogodilo, oštetilo, stradalo, umrlo...nema ni službenog drugačijeg odobrenja. jel kontaš spoznajo?
Guest- Guest
i evo imaš sreće neće bit četvrtog pikanja, jučer su zatražili još jedno eksperimentalno odobrenje za neeksperimentalnu tabletu
kad vas popije pola milijarde odobrenje će i dalje bit isto, eksperimentalno al ti možeš mislit kak nije jer vas je hrpa popila :
https://edition.cnn.com/2021/11/16/health/pfizer-covid-antiviral-pill-fda-eua-request/index.html
super je kaj su izmislili EUA, mam zvuči k'o nekaj kaj nije eksperimentalno :D
kad vas popije pola milijarde odobrenje će i dalje bit isto, eksperimentalno al ti možeš mislit kak nije jer vas je hrpa popila :
https://edition.cnn.com/2021/11/16/health/pfizer-covid-antiviral-pill-fda-eua-request/index.html
super je kaj su izmislili EUA, mam zvuči k'o nekaj kaj nije eksperimentalno :D
Guest- Guest
evo sovak samo za tebe:
An Emergency Use Authorization (EUA) in the United States is an authorization granted to the Food and Drug Administration (FDA) under sections of the Federal Food, Drug, and Cosmetic Act as added to and amended by various Acts of Congress, including by the Pandemic and All-Hazards Preparedness Reauthorization Act of 2013 (PAHPRA), as codified by 21 U.S.C. § 360bbb-3, to allow the use of a drug prior to approval.[1] It does not constitute approval of the drug in the full statutory meaning of the term, but instead authorizes the FDA to facilitate availability of an unapproved product, or an unapproved use of an approved product, during a declared state of emergency from one of several agencies or of a "material threat" by the Secretary of Homeland Security.[1]
An Emergency Use Authorization (EUA) in the United States is an authorization granted to the Food and Drug Administration (FDA) under sections of the Federal Food, Drug, and Cosmetic Act as added to and amended by various Acts of Congress, including by the Pandemic and All-Hazards Preparedness Reauthorization Act of 2013 (PAHPRA), as codified by 21 U.S.C. § 360bbb-3, to allow the use of a drug prior to approval.[1] It does not constitute approval of the drug in the full statutory meaning of the term, but instead authorizes the FDA to facilitate availability of an unapproved product, or an unapproved use of an approved product, during a declared state of emergency from one of several agencies or of a "material threat" by the Secretary of Homeland Security.[1]
Guest- Guest
Ma i da je cjepivo najsigurnije na svijetu, tesko da bih prisilno cijepila nekog tko se tog cjepiva uzasno boji... Zamisli, Eb, kako bi njegov/njezin organizam reagirao u situaciji u kojoj ti netko prisilno ubrizgava otrov, odnosno ono sto se percipira kao otrov?
Guest- Guest
a slušaj, ja sam kao dijete završio u bolnici, 6 mjeseci su me trpali sa raznoraznim lijekovima i razvila mi se neka vrsta alergije, tijelo mi katastrofalno reagira na lijekove, 5-10 minuta nakon nekog cjepljenja ja izgubim svijest, sa vađenjem krvi nemam apsolutno nikakvog problema, nemam strah od injekcije niti je riječ o tome.violator wrote:Ma i da je cjepivo najsigurnije na svijetu, tesko da bih prisilno cijepila nekog tko se tog cjepiva uzasno boji... Zamisli, Eb, kako bi njegov/njezin organizam reagirao u situaciji u kojoj ti netko prisilno ubrizgava otrov, odnosno ono sto se percipira kao otrov?
od operacije prije 20 godina nisam koristio apsolutno nikakav lijek, ni za glavobolju, gripu, zubobolju, uhobolju...ništa. nemam apsolutno nikakvu namjeru korsitit lijekove kao zdrava osoba, nikakve lijekove ne samo ovo cjepivo, nego baš nikakve. ako se razbolim onda ću biti primoran koristiti lijek za tu bolest, kao zdrav nemam apsolutno nikakvu namjeru koristiti lijek za prevenciju neke bolesti. mene osobno mogu prije ubit nego cijepit da tisuću puta to proglase obaveznim.
Guest- Guest
violator wrote:Ma i da je cjepivo najsigurnije na svijetu, tesko da bih prisilno cijepila nekog tko se tog cjepiva uzasno boji... Zamisli, Eb, kako bi njegov/njezin organizam reagirao u situaciji u kojoj ti netko prisilno ubrizgava otrov, odnosno ono sto se percipira kao otrov?
Htjedoh reci da nismo savrseno razumna stvorenja, nama vladaju i emocije i nagoni. Zapravo, nasa animalna strana vjecno se bori za teritorij, zenku, hranu, potomke. Kad nas se gurne u zivotno ugrozavajucu situaciju ili ono sto takvim percipiramo, nas organizam reagira nagonski, pokrecu se u njemu mehanizmi samoobrane.. e sad zamisli da te netko prisiljava u nesto sto vidis kao zivotnu ugrozu, u ovom slucaju eksperimentalno cjepivo..
Guest- Guest
nema opasnosti od toga, realno...nitko nije spreman staviti svoje ime i prezime na tako nešto, svojim potpisom garantirati..i građani će se i dalje igrati eci peci pec kod odabira cjepiva.violator wrote:violator wrote:Ma i da je cjepivo najsigurnije na svijetu, tesko da bih prisilno cijepila nekog tko se tog cjepiva uzasno boji... Zamisli, Eb, kako bi njegov/njezin organizam reagirao u situaciji u kojoj ti netko prisilno ubrizgava otrov, odnosno ono sto se percipira kao otrov?
Htjedoh reci da nismo savrseno razumna stvorenja, nama vladaju i emocije i nagoni. Zapravo, nasa animalna strana vjecno se bori za teritorij, zenku, hranu, potomke. Kad nas se gurne u zivotno ugrozavajucu situaciju ili ono sto takvim percipiramo, nas organizam reagira nagonski, pokrecu se u njemu mehanizmi samoobrane.. e sad zamisli da te netko prisiljava u nesto sto vidis kao zivotnu ugrozu, u ovom slucaju eksperimentalno cjepivo..
Guest- Guest
ebenica wrote:a slušaj, ja sam kao dijete završio u bolnici, 6 mjeseci su me trpali sa raznoraznim lijekovima i razvila mi se neka vrsta alergije, tijelo mi katastrofalno reagira na lijekove, 5-10 minuta nakon nekog cjepljenja ja izgubim svijest, sa vađenjem krvi nemam apsolutno nikakvog problema, nemam strah od injekcije niti je riječ o tome.violator wrote:Ma i da je cjepivo najsigurnije na svijetu, tesko da bih prisilno cijepila nekog tko se tog cjepiva uzasno boji... Zamisli, Eb, kako bi njegov/njezin organizam reagirao u situaciji u kojoj ti netko prisilno ubrizgava otrov, odnosno ono sto se percipira kao otrov?
od operacije prije 20 godina nisam koristio apsolutno nikakav lijek, ni za glavobolju, gripu, zubobolju, uhobolju...ništa. nemam apsolutno nikakvu namjeru korsitit lijekove kao zdrava osoba, nikakve lijekove ne samo ovo cjepivo, nego baš nikakve. ako se razbolim onda ću biti primoran koristiti lijek za tu bolest, kao zdrav nemam apsolutno nikakvu namjeru koristiti lijek za prevenciju neke bolesti. mene osobno mogu prije ubit nego cijepit da tisuću puta to proglase obaveznim.
E tu je i taj nagonski moment koji sam spomenula... Dozivio si citavu tu situaciju s bolnicom i lijekovima kao zivotnu ugrozu i sad tvoj organizam reagira tako kako reagira.. okej, vjerojatno ti i mozes dobiti postedu od cijepljenja, ako postane obavezno... :)
Guest- Guest
epikur37 wrote:Jel počela revolucija, vlast narodu, dolje političari i elita...
Je, igraju se djeca naveliko... : )
Uživili se baš pravo...
darth_vader-
2014-04-17
Glupkakurac wrote:epikur37 wrote:Jel počela revolucija, vlast narodu, dolje političari i elita...
Uživili se baš pravo...
Takvi kao ti u vojsci idu pred streljacki vod jer svojim defetizmom unistavaju moral vojnicima.
Guest- Guest
Glupkakurac wrote:epikur37 wrote:Jel počela revolucija, vlast narodu, dolje političari i elita...
Uživili se baš pravo...
Ma nije beg cicija, bitno da si ti imas scapegoats za svoje zdravstveno stanje..
Guest- Guest
Koliko je trebalo da se cijepiva za svinjsku gripu pokažu neuspjelima i bace u smeće. Struka se navodno procijepila njima kao i ministar Milinović. Velim navodno jer tko zna što oni sebi uštrcavaju.Sovak wrote:mutava baštarda wrote:Ne mogu donijeti zakon, jer da mogu već bi ga donijele i fašističke zemlje. Mislim da je problem eksperimentalnog cijepiva zašto ne...Sovak wrote:mutava baštarda wrote:violator wrote:Drugacije receno, nista ne cujem, nista ne vidim. Polizat cu svaku straznjicu koju moram polizat' da bih zadrzao ovo sto imam. Za svaku moralnu dvojbu, imam spremno opravdanje. :) Da, da, jasno.
nije se čuditi.
Ako je netko popušio priču:
Još samo dva tjedna,
Još samo maske
Još samo jedna doza
Još samo treća doza
Još samo kovid potvrda
...
Zašto me bi i dalje lizao guzicu, a sutra ako treba i jeo govna...
Neće.
Trajat će to ... to više nitko ne sumnja.
Moguće je i uvođenje obveznog cijepljenja barem dva puta na godinu.
Dovoljno je u tu svrhu samo donesti zakon.
Vjeruj mi da se i to razmatra.
Bilanca ... bilanca.
Ne može postati obvezno nešto što je eksperimentalno.
Uspoređivati ovo sa ostalim cijepivima je smiješno.
Namjera cijepljenja djece čiji rizik od cijepiva uvelike premašuje rizik od bolesti govori da namjere nisu časna. A svako tko to promiče na njegovu dušu. Svi ćemo jednom odgovarati za svoja djela.
Mogu ... kao što je zakonskim i zdravstvenim aktima propisano cijepljenje djece još od rodilišta pa do srednje škole od ospica, zaušnjaka, rubeole, tbc-a itd.
Tko ne imunizira klince po rasporedu cijepljenja ide mu kazna i tko zna kaj sve ne.
Ova sada cjepiva su bila na početku prošle godine realno eksperimentalna, ali su prošla eksperimentalnu fazu jer su se milijuni već cijepili u ove dvije godine.
Kaj se imalo doznati - doznalo se.
Sad je stvar samo zakonodavca i nikoga drugoga.
A ovi danas gledaju ''malo'' obzirnije ipak zbog izbora.
One prije je boljel kurac jer je partija uvijek bila na vlasti ... tak da ak ovo potraje ... prije ili poslije bude.
Poslije sve u smeće.
Gnječ wrote:niels wrote:ebenica wrote:ja ne igram ruski rulet, ja sam potpuno zdrav. jel razumiješ razliku?niels wrote:ebenica wrote:jel ti radiš kardio vježbe svaki dan i trčiš 3 km?niels wrote:
ALI…ako se nisi cijepio, pa završiš na COVID odjelu i ne možeš samostalno disati, nema respiratora.
znači ak te srce stepe za tebe je jarak kraj ceste.
Ako sam težak srčani bolesnik s par premosnica, pa zem kokain i viagru i neku mladu pucu od 20-ak godina, onda to činim na svoju odgovornost. Nije jarak, al je lijes i ne znam zašto bi itko trebal plakati na mojem sprovodu.
Ak ti igraš ruski rulet, pa si sprašiš metak u lubanju, ne bi nitko trebao ni narikati za tobom. Tvoje telo, tvoj izbore, kaj ne?
Jel ti znaš što je primjer u svrhu dokazivanja?
Evo, dao sam vam za pravo: ne morate se cijepiti, ne smijete trpjeti nikakva ograničenja zbog toga. Odrasli ste ljudi.
Ali sa slobodom ide i odgovornost. Nema cijepljenja, nema respiratora.
Ne vjerujete u bolest, sumnjate u cjepivo, ne želite se cijepiti. Ok, imate pravo biti slobodnomisleći članovi društva. Ali onda budimo principijelni do kraja, i preuzmite odgovornost za svoj stav. To je inače problem za tvoju generaciju, preuzeti odgovornost.
Nema štetnog cjepiva za nepostojeću bolest, nema respiratora.
Respirator bi zabranio ali iz drugog razloga. Resirator je krivac za skoro sve smrti jer ti razdere pluca. Plus toga velike kolicine kisika su opasne po zivot i kisik ubrzava progresiju bolesti. Dakle kisik bez koga ne mozes te ustvari ubije.
Kisik daju da stabiliziraju ljudima saturaciju u krvi i to u količini zasićenja do 95%, a nakon toga se smanjuje... ista ne bi smjela padati ispod 90% zbog velike opasnosti od progresivnog smanjenja iste te popratnog zatajenja organa kojima je kisik nužan. Znam za barem troje ljudi koji su tako zaglavili jer nisu otišli u bolnicu misleći da je dovoljno na balkonu udahnuti svježeg zraka i da im u biti ništa nije... Saturacija zna dramatično pasti u kratkom roku i stabilizacija kisikom je nužna... Na respiratoru završe oni kojima su pluća skroz otkazala i zapravo bez njega nemaju uopće šanse preživjeti. Ne znam gdje vas filaju tim teorijama o respiratorima ubojicama. Da, kisik je otrovan u čistom obliku, zato se daje dozirano i kontrolirano te se periodično provjeravaju parametri. Sugerira se usput ljudima vježba disanja cijelo vrijeme koliko god da su uopće u stanju, čisto da pluća ne izgube tu sposobnost, no bez dodatnog kisika se rapidno gubi snaga jako brzo..
darth_vader-
2014-04-17
Gnječ wrote:Glupkakurac wrote:epikur37 wrote:Jel počela revolucija, vlast narodu, dolje političari i elita...
Uživili se baš pravo...
Takvi kao ti u vojsci idu pred streljacki vod jer svojim defetizmom unistavaju moral vojnicima.
Vojnicima
darth_vader-
2014-04-17
U New Yorku umrlo gotovo 90 posto pacijenata spojenih na respiratorGlupkakurac wrote:Gnječ wrote:niels wrote:ebenica wrote:ja ne igram ruski rulet, ja sam potpuno zdrav. jel razumiješ razliku?niels wrote:ebenica wrote:jel ti radiš kardio vježbe svaki dan i trčiš 3 km?niels wrote:
ALI…ako se nisi cijepio, pa završiš na COVID odjelu i ne možeš samostalno disati, nema respiratora.
znači ak te srce stepe za tebe je jarak kraj ceste.
Ako sam težak srčani bolesnik s par premosnica, pa zem kokain i viagru i neku mladu pucu od 20-ak godina, onda to činim na svoju odgovornost. Nije jarak, al je lijes i ne znam zašto bi itko trebal plakati na mojem sprovodu.
Ak ti igraš ruski rulet, pa si sprašiš metak u lubanju, ne bi nitko trebao ni narikati za tobom. Tvoje telo, tvoj izbore, kaj ne?
Jel ti znaš što je primjer u svrhu dokazivanja?
Evo, dao sam vam za pravo: ne morate se cijepiti, ne smijete trpjeti nikakva ograničenja zbog toga. Odrasli ste ljudi.
Ali sa slobodom ide i odgovornost. Nema cijepljenja, nema respiratora.
Ne vjerujete u bolest, sumnjate u cjepivo, ne želite se cijepiti. Ok, imate pravo biti slobodnomisleći članovi društva. Ali onda budimo principijelni do kraja, i preuzmite odgovornost za svoj stav. To je inače problem za tvoju generaciju, preuzeti odgovornost.
Nema štetnog cjepiva za nepostojeću bolest, nema respiratora.
Respirator bi zabranio ali iz drugog razloga. Resirator je krivac za skoro sve smrti jer ti razdere pluca. Plus toga velike kolicine kisika su opasne po zivot i kisik ubrzava progresiju bolesti. Dakle kisik bez koga ne mozes te ustvari ubije.
Kisik daju da stabiliziraju ljudima saturaciju u krvi i to u količini zasićenja do 95%, a nakon toga se smanjuje... ista ne bi smjela padati ispod 90% zbog velike opasnosti od progresivnog smanjenja iste te popratnog zatajenja organa kojima je kisik nužan. Znam za barem troje ljudi koji su tako zaglavili jer nisu otišli u bolnicu misleći da je dovoljno na balkonu udahnuti svježeg zraka i da im u biti ništa nije... Saturacija zna dramatično pasti u kratkom roku i stabilizacija kisikom je nužna... Na respiratoru završe oni kojima su pluća skroz otkazala i zapravo bez njega nemaju uopće šanse preživjeti. Ne znam gdje vas filaju tim teorijama o respiratorima ubojicama. Da, kisik je otrovan u čistom obliku, zato se daje dozirano i kontrolirano te se periodično provjeravaju parametri. Sugerira se usput ljudima vježba disanja cijelo vrijeme koliko god da su uopće u stanju, čisto da pluća ne izgube tu sposobnost, no bez dodatnog kisika se rapidno gubi snaga jako brzo..
Prvi mačići se u vodu bacaju.
Vidit ćemo hoće li šta bolje biti sa cijepivom.
Ti bi ljudi ionako umrli jer nisu imali čime disati, kako ne kužiš... Baš su sve liječničke službe idioti? Normalno, da je protokom vremena došlo i do povećanja broja preživjelih jer se učilo u hodu, strahovita progresija bolesti u kratkom roku je i dovodila do početnih greški i nesnalaženja zbog panike... Postoji gradacija bolesti i nikog se ne stavlja na respiraror tek tako pobogu...
darth_vader-
2014-04-17
Mene zanima ako je umiralo 90% pacijenata na respiratoru na početku, a danas manje, koliko je pacijenata pobila struka?Glupkakurac wrote:Ti bi ljudi ionako umrli jer nisu imali čime disati, kako ne kužiš... Baš su sve liječničke službe idioti? Normalno, da je protokom vremena došlo i do povećanja broja preživjelih jer se učilo u hodu, strahovita progresija bolesti u kratkom roku je i dovodila do početnih greški i nesnalaženja zbog panike... Postoji gradacija bolesti i nikog se ne stavlja na respiraror tek tako pobogu...
ebenica wrote:a slušaj, ja sam kao dijete završio u bolnici, 6 mjeseci su me trpali sa raznoraznim lijekovima i razvila mi se neka vrsta alergije, tijelo mi katastrofalno reagira na lijekove, 5-10 minuta nakon nekog cjepljenja ja izgubim svijest, sa vađenjem krvi nemam apsolutno nikakvog problema, nemam strah od injekcije niti je riječ o tome.violator wrote:Ma i da je cjepivo najsigurnije na svijetu, tesko da bih prisilno cijepila nekog tko se tog cjepiva uzasno boji... Zamisli, Eb, kako bi njegov/njezin organizam reagirao u situaciji u kojoj ti netko prisilno ubrizgava otrov, odnosno ono sto se percipira kao otrov?
lijekove koristiš htio ne htio. jedino ako uzgajaš svoju hranu i imaš svoje životinje koje nisu vidile veterinara. čak i onda hrana kojom hraniš živine je upitna..
pokerjocker- Posts : 899
2017-09-13
mutava baštarda wrote:Mene zanima ako je umiralo 90% pacijenata na respiratoru na početku, a danas manje, koliko je pacijenata pobila struka?Glupkakurac wrote:Ti bi ljudi ionako umrli jer nisu imali čime disati, kako ne kužiš... Baš su sve liječničke službe idioti? Normalno, da je protokom vremena došlo i do povećanja broja preživjelih jer se učilo u hodu, strahovita progresija bolesti u kratkom roku je i dovodila do početnih greški i nesnalaženja zbog panike... Postoji gradacija bolesti i nikog se ne stavlja na respiraror tek tako pobogu...
a koliko bi danas bilo ukupno mrtvih da nema te struke?
pokerjocker- Posts : 899
2017-09-13
darth_vader likes this post
mutava baštarda wrote:Mene zanima ako je umiralo 90% pacijenata na respiratoru na početku, a danas manje, koliko je pacijenata pobila struka?Glupkakurac wrote:Ti bi ljudi ionako umrli jer nisu imali čime disati, kako ne kužiš... Baš su sve liječničke službe idioti? Normalno, da je protokom vremena došlo i do povećanja broja preživjelih jer se učilo u hodu, strahovita progresija bolesti u kratkom roku je i dovodila do početnih greški i nesnalaženja zbog panike... Postoji gradacija bolesti i nikog se ne stavlja na respiraror tek tako pobogu...
Pobio ih je virus prvenstveno. S kojim se i struka po prvi puta susrela baš u takvim razmjerima... Što je veći priljev u bolnice, manja je šansa da rizični prežive jer nema dovoljno osposobljenih za adekvatan nadzor te reagiranje na hitna stanja... Sustav nije bio uhodan, zapravo je kolabrirao u puno zemalja. I liječnici i sestre su umirali...ni doktori nisu svemogući, ali su ipak nekakva šansa. Mislim, ne kužim čemu oko tih stvari toliki prijepori?
darth_vader-
2014-04-17
epikur37 likes this post
Glupkakurac wrote:mutava baštarda wrote:Mene zanima ako je umiralo 90% pacijenata na respiratoru na početku, a danas manje, koliko je pacijenata pobila struka?Glupkakurac wrote:Ti bi ljudi ionako umrli jer nisu imali čime disati, kako ne kužiš... Baš su sve liječničke službe idioti? Normalno, da je protokom vremena došlo i do povećanja broja preživjelih jer se učilo u hodu, strahovita progresija bolesti u kratkom roku je i dovodila do početnih greški i nesnalaženja zbog panike... Postoji gradacija bolesti i nikog se ne stavlja na respiraror tek tako pobogu...
Pobio ih je virus prvenstveno. S kojim se i struka po prvi puta susrela baš u takvim razmjerima... Što je veći priljev u bolnice, manja je šansa da rizični prežive jer nema dovoljno osposobljenih za adekvatan nadzor te reagiranje na hitna stanja... Sustav nije bio uhodan, zapravo je kolabrirao u puno zemalja. I liječnici i sestre su umirali...ni doktori nisu svemogući, ali su ipak nekakva šansa. Mislim, ne kužim čemu oko tih stvari toliki prijepori?
A sad ih ubijaju necijepljeni prvenstveno, je li? To je ta logika i presutni razlog zasto ovo nije tvoja bitka .. :) Indoktrinacija nasa lijepa.
Guest- Guest
Page 12 of 50 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 31 ... 50
Similar topics
» Korona novosti i spoznaje