Kvalifikacije za SP
ex-iskon-pleme :: Lifestyle :: Nogomet
Page 26 of 28
Page 26 of 28 • 1 ... 14 ... 25, 26, 27, 28
Re: Kvalifikacije za SP
Jebote, sve neki doseljenici iz Italije, Žrnovnice, Marine, Žeževice, Kostanje ... Jel' ima neki pravi splićo među osnivačima?Andreas Goldberger wrote:Ne znam zašto stavljaš pod navodne znakove (citiraš, dakle) nešto što ja nisam rekao. Ja sam napisao:"opisano u povijesnim knjigama".kic wrote:Andreas Goldberger wrote:Kad ne znas onda se informiraj.kic wrote:
ne znam ja čija su premena, često su prezimena i kod jednih i kod drugih..
čak se i obitelj Blage Zadre mješala sa Srbima tako da
Btw. ovaj grb koji imam na avataru je original slika grba Hajduka iz 1911 godine.
"ima u knjigama starim" argument
Ne znam odakle bi ti argument u vezi nečega što je od prije više od 100 godina nego iz povijesnih knjiga? Što je argument neko trabunjanje po fejsu?
No dobro, ako je to problem, evo ti dokument:
Ovaj dokument ti je dozvola Hajduku za rad, od strane tadašnjeg Carskog namjesništva u Zadru, gdje se između ostalog navodi:
"Gospodinu inžinjeru Lucijani Stelli za društvo Hrvatski nogometni klub Hajduk" u Spljetu.
Vidi vraga, Hrvatski nogometni klub su osnovali sljedeći ljudi:
Lucijano Stella?
Prezime Stella spada među prvih 150 obitelji u Splitu, još od 1741 godine kad su dosljeni iz Italije.
https://dalmatinskiportal.hr/vijesti/prvih-150-splitskih-obitelji--pogledajte-kada-su-doselili-srdelici--mladinici--grcici--ferici--fabjanci--stelle--prvani-/39557
O prezimenu Stella:
https://actacroatica.com/hr/surname/Stella/
Fabijan Kaliterna?
Prezime Kaliterna je među prvih 150 obitelji u Splitu, još od 1674 godine kada su doseljeni iz Žrnovnice. (isti link gori)
O prezimenu Kaliterna:
https://actacroatica.com/hr/surname/Kaliterna/
Vjekoslav Ivanišević?
Prezime Ivanišević spada među prvih 150 obitelji u Splitu, još od 1617 kad su doseljeni iz današnje opčine Marina.
O prezimenu Ivanišević:
https://actacroatica.com/hr/surname/Ivani%C5%A1evi%C4%87/
Ivan Šakić?
O prezimenu Šakić:
Među prvih 100 splitskih obitelji, još od 1658 kad su doselili iz Žeževice.
https://dalmatinskiportal.hr/vijesti/nepo/27810
O prezimenu Šakić:
https://actacroatica.com/hr/surname/%C5%A0aki%C4%87/
Vladimir Šore?
Prezime Šore među prvih 150 obitelji iz Splita, još od 1622 kad su došli iz sela Kostanje.
O prezimenu Šore:
https://actacroatica.com/hr/surname/%C5%A0ore/
Svi ovi osnivači Hajduka su bili splićani, hrvati. Prezimena su im među prvih 150 prezimena u Splitu, uglavnom doseljeni iz manjih mjesta pokraj Splita, osim Stelle čiji su preci doselili iz Italije u 18 stoljeću. Nikakve veze s tom spomenutom Srbijom nemaju, a i povijest njihovih prezimena sve govori.
Eto, malo si se sad educirao a i imaš materijala da poklopiš glupog provokatora crnogorca...
Zeko- Posts : 6724
2015-08-26
fridrih_niche wrote:Amper, po običaju, rasturija...
<3
fridrih_niche- Posts : 2293
2021-02-25
Btw., koja su stara agramerska prezimena?
Ima li ikoga danas u Zagrebu, a da nije Bosanac ili Dalmatinac?
;)
;)
2021-02-25
Tako je Sakici su imocani vecinomAndreas Goldberger wrote:Sakici su u najvećem broju hrvati, ima nesto Srba ali dosta manji broj.100kn wrote:poznajem jednog srbina preziva se šakić
Inace je u periodu o kojem pricamo najvise Sakica poteklo iz Imotskog...
A iz imotskoga su se naselili u zrnovnicu.
Valja napomenuti da je iz Imotskoga i vitez i hrvatski mucenik i velikan DINKO SAKIC.
"Juventus je uvijek bio primjer za moj Manchester United. Puštao sam svojim igračima video snimke Lippijevog Juventusa i govorio im da ne gledaju taktiku i tehniku jer smo i mi to imali, već da gledaju na želju za pobjedom koju su posjedovali Lippijevi igrači, i da se tome posvete." - Sir Alex Ferguson.
FRANK- Posts : 19994
2015-09-13
Ako zeko i shitting i end neznaju tko je bio pokojni velikan i imotskoga roda dika
Neka pitaju vracalu
Neka pitaju vracalu
"Juventus je uvijek bio primjer za moj Manchester United. Puštao sam svojim igračima video snimke Lippijevog Juventusa i govorio im da ne gledaju taktiku i tehniku jer smo i mi to imali, već da gledaju na želju za pobjedom koju su posjedovali Lippijevi igrači, i da se tome posvete." - Sir Alex Ferguson.
2015-09-13
Nema ih, nije ih bilo ni prije...fridrih_niche wrote:Btw., koja su stara agramerska prezimena?
;)
Lopove je ionako osnovao komunist iz Siska...
Guest- Guest
di me nađe?FRANK wrote:Ako zeko i shitting i end neznaju tko je bio pokojni velikan i imotskoga roda dika
Neka pitaju vracalu
imao sam sjajnu doktoricu tog prezimena, frenda iz mladosti, frenda na poslu.
jebote, koliko vas ima???
sitting_bull-
2015-09-28
Dobro, koja je tema?
Tko je osnovao Hajduk ili reprezentacija? Hajduk ima svoju temu, raspravljajte osnivačima tamo.
Tko je osnovao Hajduk ili reprezentacija? Hajduk ima svoju temu, raspravljajte osnivačima tamo.
niels-
2021-04-26
sektaški kreteni.Andreas Goldberger wrote:Nema ih, nije ih bilo ni prije... :D:fridrih_niche wrote:Btw., koja su stara agramerska prezimena?
;)
Lopove je ionako osnovao komunist iz Siska... :coffee:
da niste vlaji, zamijenili bi vas s venecijancima.
sitting_bull-
2015-09-28
sektaške eskapade na svim temama.niels wrote:Dobro, koja je tema?
okp.
sitting_bull-
2015-09-28
Pa sef foruma je zapoceo o osnivacima Hajduka i to bas na ovoj temi...niels wrote:Dobro, koja je tema?
Hajduk svuda oko nas...
Guest- Guest
Andreas Goldberger wrote:Pa sef foruma je zapoceo o osnivacima Hajduka i to bas na ovoj temi...niels wrote:Dobro, koja je tema?
Hajduk svuda oko nas...
2021-02-25
a e.fridrih_niche wrote:Andreas Goldberger wrote:Pa sef foruma je zapoceo o osnivacima Hajduka i to bas na ovoj temi...niels wrote:Dobro, koja je tema?
Hajduk svuda oko nas... :;):
sektaša i rusa 143,3 milijuna plus još 6,908 milijuna srba.
sitting_bull-
2015-09-28
Oceli nase voditi opet ona livanjska budaletina ili sta
2015-09-13
neće ih voditi.FRANK wrote:Oceli nase voditi opet ona livanjska budaletina ili sta
raditi će eksperimente i pokušati naći razlog da atletičar ostane u repki.
sitting_bull-
2015-09-28
Kako je samo srao da onaj tko ne igra u klubu ne može igrati ni u reprezentaciji, a atletičar mu u ovoj sezoni ima više odigranih minuta u reprezentaciji nego u West Hamu ... Veli sad da ga je zvao iz razloga da jadan skroz ne potone ... Nakon takve izjave ja bi Dalića smijenio istog trena ... Pa kaj je reprezentacija Hrvatske poligon za spašavanje atletičara da skroz ne potone?
Zeko-
2015-08-26
odvratni su ovi sektaski lopovi kakve poluigrace guraju kroz repku
End- Posts : 21177
2015-08-25
Ta liga nacija je najgluplje natjecanje koje postoji. Dobro je rekao Klopp. I ne zamjeram Daliću Vlašića. Trebao je zvati samo one koji su malo igrali ili koji nisu previše potrošeni. Žao mi je što je zvao igrače Dinama za ovo.
Pa ne zamjeram mu ni ja Vlašića, boli me kurac i za Dalića i za atletičara i tak nema nitko koristi ni od jednog ni od drugog ... Samo sam spomenuo kako Dalić sam sebi sere u usta, a reprezentacija ne može biti poligon za oživljavanje karijere atletičara ... Ni njegove, ni bilo čije ...
Zeko-
2015-08-26
Pupušila Ukrajina od Walesa.
Prekrasan autogol Jarmolenka.
Čestitke Walesu na plasmanu u Katar.
Prekrasan autogol Jarmolenka.
Čestitke Walesu na plasmanu u Katar.
Guest- Guest
Page 26 of 28 • 1 ... 14 ... 25, 26, 27, 28
Similar topics
» Kvalifikacije za OI