ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Korona novosti i spoznaje

Page 26 of 50 Previous  1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 38 ... 50  Next

Go down

Korona novosti i spoznaje - Page 26 Empty Re: Korona novosti i spoznaje

Post by Guest Sun 14 Nov - 10:59

Glupkakurac wrote:
AssadNaPodmornici wrote:
Glupkakurac wrote:
AssadNaPodmornici wrote:
Glupkakurac wrote:Barem deset puta sam bio u blizini potvrđeno zaraženih po više sati i začudo ništa, jedino wuhanski prošao s blagim simptomima, dva dana fibre i nedostatak okusa par dana... Dok me delta nije zakačila u sred ljeta u zapravo čak i odličnoj formi, al ima ovdje virologa koji znaju bolje objasniti te fenomene.
ne treba ti virolog. znanstvena istraživanja, govore da je broj re-infekcija 0.5% do nekih 1-2% max ovisno o istraživanju.

ili si bio lažno pozitivan prvi put(da PCR testovi nisu prepouzdani) ili jednostavno upadaš u ovu staističku grešku, što je normalno u svijetu.

problem je tvoj, što na temelju osobnog iskusta misliš da su svi u istom stanju kao ti, i onda si zagovaratelj fašističkih mjera.

ja sam sa druge strane vrlo lagano prebolio, pokušao sam se prošli tjedan zaraziti, nisam uspio, i pazi ovo - ne znam direktno niti jednu osobu koja je umrla od korone, i sada bi moj zaključak bio "corona ne postoji".

ne, korona postoji i od nje umire određen postotak ljudi, i zna se koji su komorbiditeti. i da sam imam neke od tih komorbiditeta, cijepio bih se ali bi cijelo vrijeme trudio ojačati imunitet.

primjetio sam da i visoko-obrazovani(kamo li neće niže obrazovani) rade "biased" svijeta na temelju osobnog iskustva. tvoje osobno iskustvo za zaključiti što se događa sa virusom je totalno ne bitno. kao i moje. to su naše pričice. gleda se šira slika. šira slika je da nisi u pravu

Šira slika je da je ćelavac koji je već deset puta proglasio kraj pandemije u pravu, a ostali medicinari koji nas žele potrovati nisu i tu staje svaka rasprava...
pa da nema medija  i panike, nitko nebi ntii primjetio da je tu pandemija.

Zaustavite Reuters

Ne da mi se ici par stranica unatrag da bih citirala ono sto sam ionako procitala pa cu se nadovezati jednom jezgrovitom recenicom.

Bolest se jako zloupotrebljava i nikakav argument iz koristi te manipulacije u spasavanju zivota nece tu manipulaciju uciniti moralno ispravnom/opravdanom!

----
U mojem umu ne postoji vakser/antivakser dihotomija vec razlika izmedju ljudi koji tu manipulaciju jasno uocavaju i bune se zbog nje,  te onih koji se pretvaraju da to ne vide.

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Sun 14 Nov - 11:05

Ako nam je ostavljen izbor, onda taj izbor postuj ili proglasi cijepljenje obveznim. Ne muljaj, ne lazi, ne iskoristavaj ljude! Vrlo jednostavno!
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by AssadNaPodmornici Sun 14 Nov - 11:08

poanta je što tkz "antivaxeri", prvo nemaju nikakvu društvenu moć, niti medije, niti kapital, niti državu iza sebe, dakle nisu nikakva opasnost, ne postoji opasnost da će antivaxeri zabraniti cijepivo, da će početi oduzimati ljudska prava cijepljenima, i da će im zagorčavati život i nasilno provoditi svoju propagandu preko države i medija.

antivaxeri su u suštini obični ljudi koji samo žele da ih se pusti na miru ništa drugo. i ovi to nedaju. a ovdje ima ljudi koji podržavaju te fašističke mjere, a upamtite vrlo lako je moguće da ćete i vi biti sa druge strane "žice", zapravo i jeste, jer gotovo i unatoč tome što ste ciepljeni i što ste slušali stožer cijelo vrijeme i vama su oduzeli ljudska prava još i više, jer antivaxeri barem žive slobodno gdje mogu

2018-06-14

kic likes this post

Back to top Go down

Post by epikur37 Sun 14 Nov - 11:09

violator wrote:Ako nam je ostavljen izbor, onda taj izbor postuj ili proglasi cijepljenje obveznim. Ne muljaj, ne lazi, ne iskoristavaj ljude! Vrlo jednostavno!

Pa evo, od utorka kreće provjera kovidnica po školama.

Tko se neće cijepiti, ide se testirati, plaćeno mu je i to je to.
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by darth_vader Sun 14 Nov - 11:14

Strategija borbe je loša od samog početka. Previše jeftinih floskula i populizma te podilaženja politici, premalo konstruktivne rasprave i dobio se krajni rezultat, takav kakav je...
darth_vader
darth_vader

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by epikur37 Sun 14 Nov - 11:16

U Zagrebu cijepljeno čak 70.6% odraslog stanovništva, u Hrvatskoj 60.1%
------------

Znači ide.

Na kraju neće biti problem testiranjem amortizirati i tih 15-ak posto kojih ostane i neće se cijepiti.

A valjda se razbije i pandemija...stižu i lijekovi etc..

epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by ljubo1212 Sun 14 Nov - 11:54

AssadNaPodmornici wrote:nemaš pojma niti gdje sam niti šta sam , ne raspravljam sa trolovima sa tobom ili nekoga poput tvoga zeme ere koji idu liječiti komplekse ovdje

da, bitno da ti znaš gdje sam i što sam ja, a štošta bi se moglo i o kompleksima, a i o trolanju, kad se to uzima kao argument
ljubo1212
ljubo1212

2015-08-02

Back to top Go down

Post by abraham Sun 14 Nov - 12:05

Glupkakurac wrote:Strategija borbe je loša od samog početka. Previše jeftinih floskula i populizma te podilaženja politici, premalo konstruktivne rasprave i dobio se krajni rezultat, takav kakav je...
Na to sve dodajte i A Warhol . Nego vratite stari nick. Ovo je ispod razine, shvatili smo poantu.....

abraham

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by mutava baštarda Sun 14 Nov - 12:09

ljubo1212 wrote:
mutava baštarda wrote:
Glupkakurac wrote:
violator wrote:E da!

Dragi nasi glupikakurac... Je li vam cudno sto nam je kreditni rejting naglo skocio?

Mislite li i dalje da je sav ovaj pritisak zbog zdravlja gradjana?

A mooozda, samo mozda, bi to moglo biti zato jer isplata sredstava EU ovisi o postotku cijepljenih s pragom od 75% navise...

Dakle, sav ovaj pritisak na necijepljene, sve ove monade s covid potvrdama nisu nista drugo nego zbog novca.

Evo vam pa si proucavajte..  

https://vaccinetracker.ecdc.europa.eu/public/extensions/COVID-19/vaccine-tracker.html?fbclid=IwAR1A2Cnj6UCYLO8nsQpjDp4BBZ8C6J9Kn7l1orqPV3yoR9sbl7qlQCjenp8#uptake-tab

A što ćemo sa zemljama koje zbog visoke procijepljenosti imaju puno manji broj smrtnih slučajeva u odnosu na prije? Radi se o životima, ne da mi se uopće ulaziti u nečije možebitne sebične motive u tom slučaju ako je spašen iti jedan život kao kolateral... Previše ljudi znam da su zaglavili zbog covida, a zbog nuspojava interesantno baš nikog, iako ne osporavam da ih ima i da mogu biti teške i za neke sa smrtnim ishodom. Međutim autobus i po ljudi dnevno ne umire sigurno. Nuspojave korone su horor i kad se ljudi izvuku. Puno će ostati i trajnih invalida. Ma uostalom vjerujte u što hoćete, svaka rasprava je odavno jalova, odnosno neće se nitko pomaknuti iz rovova...međutim bira se između pokušaja da se nešto napravi i praktički nisu moja posla stava... Možda ti ne, ali većina antivaksera koliko vidim, ne vjeruje da covid uopće postoji...ok, ne postoji. Nema smisla više.
Prije sam te zva brend, a sad ne mogu kurac :D  pa ću i dalje brend
Sve te zemlje koje imaju manjak smrtnosti od kovida imaju ukupni višak smrtnosti.

Klikni na add country i odaberi bilo koju državu od procjepljenih. Ja sam usporedio našu sa dvije zemlje koje su brzo procijepile većinu stanovništva, a u jednoj od njih brzo će četvrta.
https://ourworldindata.org/grapher/excess-mortality-p-scores-average-baseline?country=HRV~GBR~ISR

ti bi trebao nositi brendov sadašnji nick
uspoređuješ babe i žabe, radi se o postotnim usporedbama prijašnjeg i sadašnjeg razdoblja (5 i 2 godine) i to na mjesečnoj razini
kod nas je aspolutni porast mrtvih, zadnje dvije godine kao posljedica covida, i to sam ti već pejstao da se vidi
ti uspoređuješ hrvatsku koja je treća po smrtnosti u eu bila do 2018, sa zemljama gdje je niska smrtnost godinama
njima stopa smrtnosti ne koleba 2015-2019, nama da, i to dosta, cijeli postotni bod
pogledaj smrtnosti u rh po godinama 2015-2019 i usporedi s istima u izraelu i britaniji, pa ćeš vidjeti zašto takva razlika u zadnje dvije godine (kod usporedbi razdoblja, ne i aktualno)
kako znam da si lijen za to, pričekaj godišnji obračun, cijele 2021, usporedi uzroke smrti po zemljama...i to sam ti poslao za rh

Možeš se nadubiti na glavu, ne može se skriti da je u Evropi. veća smrtnost svuda u odnosu na petogodišnji prosjek, ali što je začuđujuće i u odnosu na prošlu godinu kada je bila pandemija, a nije bilo cijepiva.
Već na ljeto se spominjala cifra od - 5000 mirovina manje kod nas.

2015-09-14

Back to top Go down

Post by mutava baštarda Sun 14 Nov - 12:13

Glupkakurac wrote:
AssadNaPodmornici wrote:
Glupkakurac wrote:
AssadNaPodmornici wrote:
Glupkakurac wrote:Barem deset puta sam bio u blizini potvrđeno zaraženih po više sati i začudo ništa, jedino wuhanski prošao s blagim simptomima, dva dana fibre i nedostatak okusa par dana... Dok me delta nije zakačila u sred ljeta u zapravo čak i odličnoj formi, al ima ovdje virologa koji znaju bolje objasniti te fenomene.
ne treba ti virolog. znanstvena istraživanja, govore da je broj re-infekcija 0.5% do nekih 1-2% max ovisno o istraživanju.

ili si bio lažno pozitivan prvi put(da PCR testovi nisu prepouzdani) ili jednostavno upadaš u ovu staističku grešku, što je normalno u svijetu.

problem je tvoj, što na temelju osobnog iskusta misliš da su svi u istom stanju kao ti, i onda si zagovaratelj fašističkih mjera.

ja sam sa druge strane vrlo lagano prebolio, pokušao sam se prošli tjedan zaraziti, nisam uspio, i pazi ovo - ne znam direktno niti jednu osobu koja je umrla od korone, i sada bi moj zaključak bio "corona ne postoji".

ne, korona postoji i od nje umire određen postotak ljudi, i zna se koji su komorbiditeti. i da sam imam neke od tih komorbiditeta, cijepio bih se ali bi cijelo vrijeme trudio ojačati imunitet.

primjetio sam da i visoko-obrazovani(kamo li neće niže obrazovani) rade "biased" svijeta na temelju osobnog iskustva. tvoje osobno iskustvo za zaključiti što se događa sa virusom je totalno ne bitno. kao i moje. to su naše pričice. gleda se šira slika. šira slika je da nisi u pravu

Šira slika je da je ćelavac koji je već deset puta proglasio kraj pandemije u pravu, a ostali medicinari koji nas žele potrovati nisu i tu staje svaka rasprava...
pa da nema medija  i panike, nitko nebi ntii primjetio da je tu pandemija.

Zaustavite Reuters
S obzirom na tip novinarstva, kritičke rasprave u emisijama itd bolje bi bilo zaustavite glasilo kp CCCRa.

2015-09-14

Back to top Go down

Post by mutava baštarda Sun 14 Nov - 12:17

epikur37 wrote:
violator wrote:Ako nam je ostavljen izbor, onda taj izbor postuj ili proglasi cijepljenje obveznim. Ne muljaj, ne lazi, ne iskoristavaj ljude! Vrlo jednostavno!

Pa evo, od utorka kreće provjera kovidnica po školama.

Tko se neće cijepiti, ide se testirati, plaćeno mu je i to je to.
Kad dođe konc logor ili šprica doć će na 85, a streljanje ili šprica skoro 100%

2015-09-14

Back to top Go down

Post by dijagram Sun 14 Nov - 12:37

Kako sam i pretpostavio jacaju antagonozmi.

Ljudi se okrecu jedni protiv drugih.

Strava!
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by abraham Sun 14 Nov - 12:43

Kakov je ovo sad ustasluk??? opet neki Anta????? Znamo mi na kog Antu vi mislite pa tu izvrcete nesta......Nego, najnormalinje je da o cijepivu i virusima raspravljam i slusam savjeta lokalnog vulkanizera. Nista logicnije i normalnije... Jelte.....

abraham

Male
2014-04-14

Back to top Go down

Post by Guest Sun 14 Nov - 12:48

Glupkakurac wrote:Strategija borbe je loša od samog početka. Previše jeftinih floskula i populizma te podilaženja politici, premalo konstruktivne rasprave i dobio se krajni rezultat, takav kakav je...

Kakav?!
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Sun 14 Nov - 12:57

abraham wrote:Kakov je ovo sad ustasluk??? opet neki Anta????? Znamo mi na kog Antu vi mislite pa tu izvrcete nesta......Nego, najnormalinje je da o cijepivu i virusima raspravljam i slusam savjeta lokalnog vulkanizera. Nista logicnije i normalnije... Jelte.....

Aha, jos jedan trol koji ne zna ispravno napisati ni "cjepivo" ali si umislja da je ovo rasprava izmedju ljudi granicne inteligencije (antivaksera) i onih visoko obrazovanih, dobro informiranih (vaksera)... :) Eee, koji zajeb.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by mutava baštarda Sun 14 Nov - 13:02

dijagram wrote:Kako sam i pretpostavio jacaju antagonozmi.

Strava!
Ne treba više gledati down under, počeo je eksperiment i u Austriji.
Kada su u WW2 trpali u logore Židove ratne junake WW1 nisu im pomagale rane na prsima ni odlikovanja.
Doduše oni nisu imali izbora, a danas svi imamo genetsku terapiju na raspolaganju.

2015-09-14

Back to top Go down

Post by Leviathan2 Sun 14 Nov - 13:05

zanimljivo

evo jedno malo skretanje u stranu
sjecate li se da su teoreticari zavjere stalno drkali i urlikali protiv cipiranja
proroci proricali djavolji zig bez kojeg ljudi nece moci radit, kupovat jesti, putovat i slicno
i svi urlali necemo cipiranje, necemo cipiranje
i cipiranje se nije dogodilo
ali se dogodio Quarkod i kak se to ispravno pise
ma ,aòa vrata
niko nije obratio paznju na njega
a kad je dosao na velika vrata tek par ih se pocelo buniti al ne protiv quqr koda nego protiv vakciniranja
a djavolji zig je vec debelo u upotrebi
kinezi su vec debelo zigosani a polako se zigosanje siri u europi , u rusiji spremaju masovno ogranicit kretanje ljudi bez qarkoda
o jamerici nemam jos dovoljno info al i tamo je poprilicno razvijeno

Male
2015-10-04

http://www.uzaludnipokusaj.org

Back to top Go down

Post by dijagram Sun 14 Nov - 13:06

mutava baštarda wrote:
dijagram wrote:Kako sam i pretpostavio jacaju antagonozmi.

Strava!
Ne treba više gledati down under, počeo je eksperiment i u Austriji.
Kada su u WW2 trpali u logore Židove ratne junake WW1 nisu im pomagale rane na prsima ni odlikovanja.
Doduše oni nisu imali izbora, a danas svi imamo genetsku terapiju na raspolaganju.
Cjepiva meni namijenjena prepustam velikodusno potrebitima.

:coffee
dijagram
dijagram

Male
2015-08-09

Back to top Go down

Post by darth_vader Sun 14 Nov - 13:14

violator wrote:

Kakav?!

Nismo još povukli sredstva iz EU namjenjena za oporavak i Epi si neće moći kupiti još jedan kaić, a Aben će prijeći na vina iz tetrapaka umisto Plavca. Ukratko.
darth_vader
darth_vader

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by epikur37 Sun 14 Nov - 13:16

Glupkakurac wrote:
violator wrote:

Kakav?!

Nismo još povukli sredstva iz EU namjenjena za oporavak i Epi si neće moći kupiti još jedan kaić, a Aben će prijeći na vina iz tetrapaka umisto Plavca. Ukratko.

Nije kasno do nove godine ima još lufta...zato sad treba stisnuti na cijepljenje.
epikur37
epikur37

2015-08-06

Back to top Go down

Post by pokerjocker Sun 14 Nov - 13:16

violator wrote:
abraham wrote:Kakov je ovo sad ustasluk??? opet neki Anta????? Znamo mi na kog Antu vi mislite pa tu izvrcete nesta......Nego, najnormalinje je da o cijepivu i virusima raspravljam i slusam savjeta lokalnog vulkanizera. Nista logicnije i normalnije... Jelte.....

Aha, jos jedan trol koji ne zna ispravno napisati ni "cjepivo" ali si umislja da je ovo rasprava izmedju ljudi granicne inteligencije (antivaksera) i onih visoko obrazovanih, dobro informiranih (vaksera)... :) Eee, koji zajeb.

Zašto bi on bio trol? Sereš s visoka kao i onaj idiot ero....ja sam cjepljen dva puta, ali nisam još potpuno siguran je li to dobar ili loš potez. Međutim problem s antivakserima je taj što stavljaju hrpu lažnih vijesti, izmišljenih sranja i videa, manipuliraju podatcima itd. Zato baš i nemaju neku vjerodostojnost.
pokerjocker
pokerjocker

2017-09-13

abraham likes this post

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 26 of 50 Previous  1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 38 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics