Ivan Lovrinović: Nećemo rezati plaće u javnom sektoru
Page 7 of 9
Page 7 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Ivan Lovrinović: Nećemo rezati plaće u javnom sektoru
od mog susjeda oba zeta su radili u željezari i oba se zaposlili u zagrebu u nekim vladinim agencijama, naravno kad i ako o tom govore, govore uvijeno i neodređeno... inače ako se sagleda opća situacija kolika je vjerojatnost da se šljaker sa srednje pruge vbc-a i šljaker iz čeličane zaposle u vladinoj agenciji... i sad ako mu kažeš da je uhljeb on se jadan ne bio uvrijedi... čak štoviše uvijek može posegnuti za ugroženošću jer su kak ti manjinci....ali nema se šta prigovorit odijelca im obojici bolje stoje nego ona plava čađava radna odijela...
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
govorim općenito, ne budi bukvalan..veber wrote:ma koju jebenu uslugu u doba interneta?maggie13 wrote:
pošteno je jer ti daju uslugu.
na Zapadu je najnormalnije da samo oni koji nisu preambiciozni, a žele miran i siguran posao s primanjima srednje klase, rade za državu..svi koji misle da mogu bolje, idu dalje..naravno, jer su plaće u državnim službama skromnije..
zato,neka ostanu lupači pečata, ali neka imaju 3000, kn, a ne 5000..totalno hipotetski govorim iznose..
5kkn im je minimalac.
2014-04-12
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/place-saborskih-zastupnika-nisu-prevelike-nego-ih-takvi-poput-orsata-ne-zasluzuju-876167
nisam bukvalan, više svinjski.maggie13 wrote:govorim općenito, ne budi bukvalan..veber wrote:ma koju jebenu uslugu u doba interneta?maggie13 wrote:
pošteno je jer ti daju uslugu.
na Zapadu je najnormalnije da samo oni koji nisu preambiciozni, a žele miran i siguran posao s primanjima srednje klase, rade za državu..svi koji misle da mogu bolje, idu dalje..naravno, jer su plaće u državnim službama skromnije..
zato,neka ostanu lupači pečata, ali neka imaju 3000, kn, a ne 5000..totalno hipotetski govorim iznose..
5kkn im je minimalac.
i za ng
2014-12-30
michaellcmacha wrote:od mog susjeda oba zeta su radili u željezari i oba se zaposlili u zagrebu u nekim vladinim agencijama, naravno kad i ako o tom govore, govore uvijeno i neodređeno... inače ako se sagleda opća situacija kolika je vjerojatnost da se šljaker sa srednje pruge vbc-a i šljaker iz čeličane zaposle u vladinoj agenciji... i sad ako mu kažeš da je uhljeb on se jadan ne bio uvrijedi... čak štoviše uvijek može posegnuti za ugroženošću jer su kak ti manjinci....ali nema se šta prigovorit odijelca im obojici bolje stoje nego ona plava čađava radna odijela...
doslovno svaka osoba sa foruma zna nekoliko i više takvih osoba..
i onda dođe Lovrinović i kaže da neće dirati javni sektor.
I nije problem što ovi nerade kurca i primaju plaću - svaki takav zaposleni za državu, košta u isto vrijeme, znači da zbog njega 2-3 ljudi mladih, neće raditi u privatnom sektoru.
jer da bi država prehranila takve, mora dignuti poreze, i namete, i trošarine, što uništava zaposlenost u reealnoj ekonomiji.
i ako je takvih 50 000 viška, to znači da je uništeno dodatnih 100 000 - 150 000 radnih mjesta u privatnom sektoru
Guest- Guest
Javnom sektoru i državnim službama općenito treba srezati plaće,jer ništa ne proizvode.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
A koga to zanima???Neoliberalni portugalac wrote:michaellcmacha wrote:od mog susjeda oba zeta su radili u željezari i oba se zaposlili u zagrebu u nekim vladinim agencijama, naravno kad i ako o tom govore, govore uvijeno i neodređeno... inače ako se sagleda opća situacija kolika je vjerojatnost da se šljaker sa srednje pruge vbc-a i šljaker iz čeličane zaposle u vladinoj agenciji... i sad ako mu kažeš da je uhljeb on se jadan ne bio uvrijedi... čak štoviše uvijek može posegnuti za ugroženošću jer su kak ti manjinci....ali nema se šta prigovorit odijelca im obojici bolje stoje nego ona plava čađava radna odijela...
I nije problem što ovi nerade kurca i primaju plaću - svaki takav zaposleni za državu, košta u isto vrijeme, znači da zbog njega 2-3 ljudi mladih, neće raditi u privatnom sektoru.
jer da bi država prehranila takve, mora dignuti poreze, i namete, i trošarine, što uništava zaposlenost u reealnoj ekonomiji.
i ako je takvih 50 000 viška, to znači da je uništeno dodatnih 100 000 - 150 000 radnih mjesta u privatnom sektoru
Sebičnost...vrlina hevata..
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
epikur37 wrote:veber wrote:majketi nemoj o zubarima.epikur37 wrote:
Kod zubara isto.
dentologija je svrstana u "estetsku" kirurgiju. ostaneš bez zuba pa ti naplati 500ojra implant.
dajmenajme.
zubi koji su jako bitni, a nisu samo fasada strpani su u kategoriju "estetike".
primarno zdravstvo nije loše, no ako ti se desi nekaj, a ne znaš nekog doktora ili nemaš para, mrtav si.
Moje iskustvo, idem svom zubaru svakih 6 mjeseci. Održava mi dentijeru uredno, čekanje oko pola sata. Doplatim 10 kuna.
Privatniku otišao jednom popravio mi zub i naplatio 1000 kuna, odi u pm, nikad više. To je porez za budale.
dosta o zubarima,
pričaj nam malo o zlu materijalizma, i kako ćeš se vozati svojom luksuznom brodicom ovog ljeta po moru, i koliko košta kod tebe porez na budale ako požele da ih malo provozaš
Guest- Guest
ne treba ih ukinuti a djecu neka školuje ulica ili ako imaju roditelji para u Zurich isto sa liječenjem, ako nemaš para ko u Kalkuti umireš pored kontenjera to će biti pravi neoliberalni raj vidiš i da Batarelo prosto svršava na socijalne nemire i Reagana koji je usput i uzrokovao financijsku krizu 20 godina docnije, ali koga briga samo udri...jastreb wrote:Javnom sektoru i državnim službama općenito treba srezati plaće,jer ništa ne proizvode.
Kermit-
2014-04-17
Neoliberalni portugalac wrote:michaellcmacha wrote:od mog susjeda oba zeta su radili u željezari i oba se zaposlili u zagrebu u nekim vladinim agencijama, naravno kad i ako o tom govore, govore uvijeno i neodređeno... inače ako se sagleda opća situacija kolika je vjerojatnost da se šljaker sa srednje pruge vbc-a i šljaker iz čeličane zaposle u vladinoj agenciji... i sad ako mu kažeš da je uhljeb on se jadan ne bio uvrijedi... čak štoviše uvijek može posegnuti za ugroženošću jer su kak ti manjinci....ali nema se šta prigovorit odijelca im obojici bolje stoje nego ona plava čađava radna odijela...
vidi što sam napisao o tome
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
ne dirajte javni sektor. to nam je zjenica oka.
2014-12-30
Ma u javnom sektoru plaće nisu bog zna što.
Evo ja s diplomom Pravnog fakulteta i položenim pravosudnim imam plaću od 5.300kn, dok oni s SSS-om imaju još manju od mene.
Evo ja s diplomom Pravnog fakulteta i položenim pravosudnim imam plaću od 5.300kn, dok oni s SSS-om imaju još manju od mene.
Antijunak- Posts : 997
2015-09-26
asilovski wrote:ne treba ih ukinuti a djecu neka školuje ulica ili ako imaju roditelji para u Zurich isto sa liječenjem, ako nemaš para ko u Kalkuti umireš pored kontenjera to će biti pravi neoliberalni raj vidiš i da Batarelo prosto svršava na socijalne nemire i Reagana koji je usput i uzrokovao financijsku krizu 20 godina docnije, ali koga briga samo udri...jastreb wrote:Javnom sektoru i državnim službama općenito treba srezati plaće,jer ništa ne proizvode.
Da to je to, još fora ubijediš svjetinu da je to za njihovo dobro :D
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Antijunak wrote:Ma u javnom sektoru plaće nisu bog zna što.
tjah, meni je žena u državnoj agenciji i teram je da ide u neku banku ili osiguravajuće društvo, imala bi duplo od tog kaj ima ovde, s magisterijem vrhunskog europskog sveučilišta, ne FFZG-a
marcellus- Posts : 46005
2014-04-16
veber wrote:ne dirajte javni sektor. to nam je zjenica oka.
Ono što treba skresati je državna služba, uprava i administracija to je svima jasno...ali ono neće dira silu županija i općina nego bi kresalo na javnim službama....bolesno.
2015-08-06
Po toj logici bi prije ukinuli osnovnu školu u gunji nego što bi ukinuli općinu Gunja koja broji 3000 stanovnika.
msm
msm
2015-08-06
javna služba je i općinarstvo.
osobno ne bi dirao zdravstvo, školstvo....bi, evaluacijski.
osobno ne bi dirao zdravstvo, školstvo....bi, evaluacijski.
2014-12-30
zdravstvo ne, ostalo sve sjekirom i pilom
Guest- Guest
Nije sve u plaći nego i u uvjetima rada. U banci ili osiguravajućem društvu bi vjerojatno imala veću plaću, no i posao bi bio stresniji.marcellus wrote:Antijunak wrote:Ma u javnom sektoru plaće nisu bog zna što.
tjah, meni je žena u državnoj agenciji i teram je da ide u neku banku ili osiguravajuće društvo, imala bi duplo od tog kaj ima ovde, s magisterijem vrhunskog europskog sveučilišta, ne FFZG-a
Ma i ja sam ponekad pod stresom kad vidim kakve predmete moram rješavati ili s kakvim strankama imati posla, no zato teretana pomaže kao ispušnoi ventil .
Antijunak- Posts : 997
2015-09-26
Ljudi su sa pravom revoltirani na ovakav Sabor.Veli Kerum da mu je politika uništila posao a ne znam dal je bio dva puta u njemu i godinama uzimao ono što mu po pravdi i poštenju ne pripada.Većina ih i ako dođe pretežno šopingira po Zagrebu i sređuje privatne poslove.A stranke stavljaju na liste ljude koji ne da nisu stručni nego u životu nikad ništa pametno radili nisu,sastančarili su okolo i lizali guzicu predsjedniku.marcellus wrote:http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/place-saborskih-zastupnika-nisu-prevelike-nego-ih-takvi-poput-orsata-ne-zasluzuju-876167
Stalno sam govorio da će se morati rezati,što će se kasnije početi,to će biti veća gungula.A ako se sad stvarno misli početi sa tim onda je red da se počne od vrha.
vili40-
2015-08-02
rezati broj ljudi a ne plaće. Manje kvalitetnijeg kadra, manje birokracije, manje agencija, otkaz nesposobnima, i poštene plaće da se zaustavi negativna selekcija u javnom sektoru. Ovi koji sad rade i da rade badava ne vrede, većina njih
Similar topics
» Život je lijep u javnom sektoru
» Ivan Lovrinović:'Petrov je najodgovorniji za krizu,pokazao se nekompetentan i neodlučan'
» Pada broj stanovnika a raste broj zaposlenih u javnom sektoru
» Orban značajno podiže plaće u medicinskom sektoru
» Zbog Trumpa plaće rastu 30% radnicima u građevinskom sektoru
» Ivan Lovrinović:'Petrov je najodgovorniji za krizu,pokazao se nekompetentan i neodlučan'
» Pada broj stanovnika a raste broj zaposlenih u javnom sektoru
» Orban značajno podiže plaće u medicinskom sektoru
» Zbog Trumpa plaće rastu 30% radnicima u građevinskom sektoru
Page 7 of 9