Ivan Lovrinović: Nećemo rezati plaće u javnom sektoru
Page 1 of 9
Page 1 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Ivan Lovrinović: Nećemo rezati plaće u javnom sektoru
[size=31]Ivan Lovrinović: Nećemo rezati plaće u javnom sektoru[/size]
Ja želim demantirati i umiriti sindikate da ova vlada neće biti proturadnička vlada, poručio je ekonomist
1845PREGLEDA
Ivan Lovrinović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
AUTOR:
[size=11]Vecernji.hr
Nećemo rezati plaće u javnom sektoru, rekao je saborski zastupnik Mosta, ekonomist Ivan Lovrinović, za N1.
– Deficit treba smanjiti. Najveći problem su kamate na javni dug koje iznose 13 milijardi kuna godišnje – to je rak-rana. Treba poduzimati sve mjere, a fokus će biti na povećanju prihodovne strane proračuna. Nećemo rezati plaće u javnom sektoru, ali ćemo raditi racionalizaciju u javnom sektoru, a to je vezano za reformu lokalne uprave i samouprave. Uvjereni smo da ćemo tijekom 2016. napraviti poboljšanja vezano za javni dug – rekao je Lovrinović.
Na rashodovnoj strani, rekao je, nemaju što puno rezati.
– Kad su u pitanju plaće, to nećemo rezati, ali kad je riječ o upravi, općine, županije – to samo po sebi govori da će racionalizacija tog segmenta donijeti uštede. Ja želim demantirati i umiriti sindikate da ova vlada neće biti proturadnička vlada. Bit ćemo socijalno osjetljivi – rekao je Lovrinović.
U razgovoru za RTL, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da bude guverner HNB-a, Lovrinović je rekao je da o tome nisu razgovarali.
– Te stvari ostavljamo za sljedeći tjedan – rekao je Lovrinović, a na pitanje hoće li prihvatiti to mjesto ako mu bude ponuđeno rekao je da "Most ni od čega ne bježi".[/size]
Ja želim demantirati i umiriti sindikate da ova vlada neće biti proturadnička vlada, poručio je ekonomist
1845PREGLEDA
Ivan Lovrinović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
AUTOR:
[size=11]Vecernji.hr
Nećemo rezati plaće u javnom sektoru, rekao je saborski zastupnik Mosta, ekonomist Ivan Lovrinović, za N1.
– Deficit treba smanjiti. Najveći problem su kamate na javni dug koje iznose 13 milijardi kuna godišnje – to je rak-rana. Treba poduzimati sve mjere, a fokus će biti na povećanju prihodovne strane proračuna. Nećemo rezati plaće u javnom sektoru, ali ćemo raditi racionalizaciju u javnom sektoru, a to je vezano za reformu lokalne uprave i samouprave. Uvjereni smo da ćemo tijekom 2016. napraviti poboljšanja vezano za javni dug – rekao je Lovrinović.
Na rashodovnoj strani, rekao je, nemaju što puno rezati.
– Kad su u pitanju plaće, to nećemo rezati, ali kad je riječ o upravi, općine, županije – to samo po sebi govori da će racionalizacija tog segmenta donijeti uštede. Ja želim demantirati i umiriti sindikate da ova vlada neće biti proturadnička vlada. Bit ćemo socijalno osjetljivi – rekao je Lovrinović.
U razgovoru za RTL, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da bude guverner HNB-a, Lovrinović je rekao je da o tome nisu razgovarali.
– Te stvari ostavljamo za sljedeći tjedan – rekao je Lovrinović, a na pitanje hoće li prihvatiti to mjesto ako mu bude ponuđeno rekao je da "Most ni od čega ne bježi".[/size]
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Re: Ivan Lovrinović: Nećemo rezati plaće u javnom sektoru
Amen, mi iz javnih službi sačuvat ćemo socijalni ugovor i nećemo talasati.
2015-08-06
Ali neka povišica ako krene rast je očekivana.
2015-08-06
negdje sam nedavno vidio članak da dizanje minimalca utječe pozitivno na sveukupnu ekonomiju, što je nekako druga krajnost od ukidanja minimalca što zagovara većina forumskog kluba, da ga jebeš ne mogu sad naći taj članak..
kic wrote:negdje sam nedavno vidio članak da dizanje minimalca utječe pozitivno na sveukupnu ekonomiju, što je nekako druga krajnost od ukidanja minimalca što zagovara većina forumskog kluba, da ga jebeš ne mogu sad naći taj članak..
N eznam tko zagovara ukidanje minimalca...bezveze.
Država mora postaviti okvire ekonomiji.
2015-08-06
kic wrote:negdje sam nedavno vidio članak da dizanje minimalca utječe pozitivno na sveukupnu ekonomiju, što je nekako druga krajnost od ukidanja minimalca što zagovara većina forumskog kluba, da ga jebeš ne mogu sad naći taj članak..
pa ako pozitivno utječe , zašto odmah nebih minimalac stavili na 15 000 kuna.. jebeš ovo sa 3000 kuna
Guest- Guest
Javni sektor je važan za zajednicu ali mogu se otpustiti uhljebi iz državnog sektora...
Hebalo nanu ono bi sačuvalo ovaj teritorijalno - adminitsrtivni ustroj, sve jebene službenike u jebenih 20 županija a štedilo na avnom sektoru...ludilo.
Ukidaj županije i silu općina, ukidaj agencije i prekini infuziju ngo-ima.
Preusmjeri na obitelj, vojsku, javni sektor , infrastrukturu...previše liberalnog nakota.
Hebalo nanu ono bi sačuvalo ovaj teritorijalno - adminitsrtivni ustroj, sve jebene službenike u jebenih 20 županija a štedilo na avnom sektoru...ludilo.
Preusmjeri na obitelj, vojsku, javni sektor , infrastrukturu...previše liberalnog nakota.
2015-08-06
epikur37 wrote:Javni sektor je važan za zajednicu ali mogu se otpustiti uhljebi iz državnog sektora...
jebote koja konfuzija je u tvojoj glavi hahaha :D jedna rečenica u sukobu sa drugom rečenicom , u istoj rečenici zagovaraš različite stvari :D
Guest- Guest
Dobro je rekao,plače ne dira ali ide racionalizacija tj.otpuštanje debelog viška nepotrebnih činovnika
Last edited by danni1 on 30/12/2015, 23:07; edited 1 time in total (Reason for editing : c)
danni1-
2014-04-16
sve ovisi kako živne RH ekonomija.. ovim racionalizacijama se može dobiti neka ušteda, to jest sigurno, ali treba olakšati regulativni okvir tako da se lakše zapošljava, investira itd, .. pa ako krene neki gospodarski rast od 3-4%, rast izvoza se nastavi držati 10% godišnje, onda se možda i mogu zadržati plaće u javnom sektoru(pod uvjetom da plaće u privatnom krenu rasti i sustignu ove gore)..danni1 wrote:Dobro je rekao,plače ne dira ali ide racionalizacija tj. debelog viška nepotrebnih činovnika
ako izostane gospodarski rast, onda dolazi do bankrota(u 2017 godini RH proračun i glavnica i kamate će biti u minusu 35-40milijardi kuna) pa kasnije neće biti za crni kruh
Guest- Guest
Neoliberalni portugalac wrote:epikur37 wrote:Javni sektor je važan za zajednicu ali mogu se otpustiti uhljebi iz državnog sektora...
jebote koja konfuzija je u tvojoj glavi hahaha :D jedna rečenica u sukobu sa drugom rečenicom , u istoj rečenici zagovaraš različite stvari :D
dobro ti ne razlikuješ uži javni od državnog sektora odnosno uprave i administracije.
2015-08-06
Dakle da podcrtam, hadezenjare se ne odriču teritorijalno-administrativno-upravnog balasta ali bi rezali u sektoru javnih službi (zdravstvo, školstvo).
Msm, odvratno.
Msm, odvratno.
2015-08-06
ne moreš nojti članak? :)kic wrote:negdje sam nedavno vidio članak da dizanje minimalca utječe pozitivno na sveukupnu ekonomiju, što je nekako druga krajnost od ukidanja minimalca što zagovara većina forumskog kluba, da ga jebeš ne mogu sad naći taj članak..
pa to je možda jedina stvor u koj se ekonomisti složu, minimalna ploća ugrožava najugroženije.
stvar je reda veličine dokaza da je zemlja okrugla ili da je ravna ploča.
2014-04-16
Neumoj zauvijataben wrote:ne moreš nojti članak? :)kic wrote:negdje sam nedavno vidio članak da dizanje minimalca utječe pozitivno na sveukupnu ekonomiju, što je nekako druga krajnost od ukidanja minimalca što zagovara većina forumskog kluba, da ga jebeš ne mogu sad naći taj članak..
pa to je možda jedina stvor u koj se ekonomisti složu, minimalna ploća ugrožava najugroženije.
stvar je reda veličine dokaza da je zemlja okrugla ili da je ravna ploča.
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
Piše da će provesti racionalizaciju, to u prijevodu znači ako neće smanjivati plaće da će velikom broju ljudi dati otkaz.epikur37 wrote:Amen, mi iz javnih službi sačuvat ćemo socijalni ugovor i nećemo talasati.
Guest- Guest
propisana minimalna plaća je suprotno uvjerenju neukog puka koji naivno misli da se time povećava životni standard, zapravo makroekonomski alat za ograničavanje zaposlenosti
jer ako je zaposlenost 100% to onda nije dobro za tvrtke, a i velike tvrtke se tim mehanizmom štiti od konkurencije malih igrača koji bi im dio tržišta mogli uzeti konkurentnijim cijenama i jeftinijim radom
znači ako želiš da ti nezaposlenost u državi bude 5%, onda izračunaš kolika bi trebala biti minimalna plaća da se dobije taj efekt
viši životni standard može doći samo od rasta BDPa, ili od tehnološkog napretka koji snižava cijene,
ne može se postići tek tako dizanjem cijene rada, ukoliko je količina novca ista (BDP nije rastao), jer to samo znači da će iz te iste količine novca neki dobiti više, dok drugi neće dobiti ništa, tj. dobit će otkaz
Guest- Guest
tako nekako kolegadeda na aparatima wrote:kic wrote:negdje sam nedavno vidio članak da dizanje minimalca utječe pozitivno na sveukupnu ekonomiju, što je nekako druga krajnost od ukidanja minimalca što zagovara većina forumskog kluba, da ga jebeš ne mogu sad naći taj članak..
propisana minimalna plaća je suprotno uvjerenju neukog puka koji naivno misli da se time povećava životni standard, zapravo makroekonomski alat za ograničavanje zaposlenosti
jer ako je zaposlenost 100% to onda nije dobro za tvrtke, a i velike tvrtke se tim mehanizmom štiti od konkurencije malih igrača koji bi im dio tržišta mogli uzeti konkurentnijim cijenama i jeftinijim radom
znači ako želiš da ti nezaposlenost u državi bude 5%, onda izračunaš kolika bi trebala biti minimalna plaća da se dobije taj efekt
viši životni standard može doći samo od rasta BDPa, ili od tehnološkog napretka koji snižava cijene,
ne može se postići tek tako dizanjem cijene rada, ukoliko je količina novca ista (BDP nije rastao), jer to samo znači da će iz te iste količine novca neki dobiti više, dok drugi neće dobiti ništa, tj. dobit će otkaz
minimalac nije soc. mjera vec regulatorna
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
znaci lagali su od pocetka i opet ce realni sektor najebat. zanima me koja je kriticna masa opterecenja pa da se sistem urusi sam od sebe.epikur37 wrote:Amen, mi iz javnih službi sačuvat ćemo socijalni ugovor i nećemo talasati.
2014-12-30
podcrtavaj ti, a hadezenjare trebaju iznać modus kako da se tebi i ostalim štetočinama zahvale na dosadašnjem gostovanju, moju punu potporu imaju u raščišćavanju vas ološara iz javnog sektora.... a budete li se bunili imaju potporu i ako vas budu pendrečili, ako bude trebalo tu smo i da pomognemo.... šta ti imaš sa hrvatskom obitelji, hrvatskim vojnikom... mislim odvratan si.....epikur37 wrote:Dakle da podcrtam, hadezenjare se ne odriču teritorijalno-administrativno-upravnog balasta ali bi rezali u sektoru javnih službi (zdravstvo, školstvo).
Msm, odvratno.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Neće smanjivati plače ni ništa ukidati kad im je to glasačka mašinerija,a koja budala bi pilio granu na kojoj sjedi,,,,biće izgubljene još 4 god.,jurimo u bankrot i nemire.......
v_vlado- Posts : 3077
2015-07-28
Page 1 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Život je lijep u javnom sektoru
» Ivan Lovrinović:'Petrov je najodgovorniji za krizu,pokazao se nekompetentan i neodlučan'
» Pada broj stanovnika a raste broj zaposlenih u javnom sektoru
» Orban značajno podiže plaće u medicinskom sektoru
» Zbog Trumpa plaće rastu 30% radnicima u građevinskom sektoru
» Ivan Lovrinović:'Petrov je najodgovorniji za krizu,pokazao se nekompetentan i neodlučan'
» Pada broj stanovnika a raste broj zaposlenih u javnom sektoru
» Orban značajno podiže plaće u medicinskom sektoru
» Zbog Trumpa plaće rastu 30% radnicima u građevinskom sektoru
Page 1 of 9